Lepas geram pada telinga budak

on 09 Februari 2014

Beijing: Seorang wanita ditahan semalam kerana memotong kedua-dua telinga dan mengelar rahang anak saudaranya hanya kerana berselisih faham dengan ibu bapa mangsa.
Zhang Qihui, 35, ditahan selepas mencederakan mangsa yang berusia enam tahun.
Agensi berita Xinhua semalam melaporkan, kejadian berlaku di Hubei pada 28 Januari lalu, tetapi Zhang hanya ditangkap semalam.

Xinhua melaporkan, ayah budak lelaki terbabit (yang tidak disiarkan identitinya) enggan meminjamkan wang kepada adiknya yang juga suami Zhang.
Foto
GAMBAR mangsa yang disebarkan di laman sosial menimbulkan kemarahan pengguna Internet.
Wang itu diperlukan bagi membantu pasangan suami isteri terbabit membina rumah.
Bagaimanapun, polis masih menyiasat sama ada kegagalan meminjam wang menjadi punca Zhang menyerang mangsa.
Difahamkan, Zhang menyerang kanak-kanak itu menggunakan pisau selepas memujuk mengikutnya ke lorong di belakang rumah mereka.

Gambar muka mangsa yang berlumuran darah akibat kecederaan teruk tersebar di laman sosial dan menimbulkan kemarahan pengguna Internet.

“Tindakan psiko dan tidak berhati perut! 

“Sanggup dia lakukan sebegitu terhadap budak yang tiada kaitan langsung dengan pergaduhan orang dewasa di sekelilingnya.

“Kasihan kanak-kanak ini dan ibu bapanya,” kata pengguna Internet.

Ramai menuntut supaya suspek dihadapkan segera ke muka pengadilan.

Akibat kecederaan parah, doktor hanya mampu mencantum semula satu daripada telinga mangsa.

Kejadian itu berlaku enam bulan selepas seorang kanak-kanak lain, Bin Bin, dikorek matanya oleh ibu saudaranya.

Dalam kejadian Ogos lalu, orang ramai dari dalam dan luar negara mendermakan wang bagi membolehkan Bin Bin mendapat mata palsu.

Ibu saudara Bin Bin bagaimanapun membunuh diri beberapa hari selepas serangan itu.- Agensi
sumber : mymetro

Onar Pak Arab

Kuala Lumpur: Pelacuran, dadah, pergaduhan dan prebet sapu. Itulah onar segelintir pak Arab yang semakin mendominasi kawasan Bukit Bintang di ibu kota hingga menjadikan lokasi itu bagaikan ‘zon merah’ di rantau Asia Barat.
Malah, siasatan Metro Ahad mendapati samseng Arab mengambil alih kuasa dari kumpulan kongsi gelap tempatan, terutama di sekitar premis di jalan utama, hingga makin berani menimbulkan pelbagai masalah sosial di kawasan yang kini turut dikenali sebagai Ain Arabia. 
Sebelum ini kehadiran mereka sebagai pelancong diterima dengan tangan terbuka, namun kini tindakan segelintir samseng berkenaan menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan penduduk tempatan. 

Kegiatan menjengkelkan itu didedahkan kepada Metro Ahad oleh pemandu teksi dikenali sebagai Alim, 37, yang lebih 10 tahun memandu teksi sekitar ibu kota.
Foto

Menurut Alim, tidak dinafikan bukan semua pak Arab yang datang ke situ berniat jahat, namun sebilangan mereka turut terbabit dengan aktiviti kurang sihat, terutama pelacuran dan dadah.
sumber : mymetro

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved