Salah Berbusana, Ada Sesuatu Dari Kim Kardashian Terekspos

on 23 Januari 2014

Tidak boleh disangkal selera berbusana bintang reality TV bertubuh seksi ini kerap memicu kritik. Saat menemani sang kekasih, Kanye West, ia tampil dengan jumpsuit yang membuatnya kesibukkan menutupi bra yang terekspos.


Wanita Ini Popular di Instagram kerana Foto 'Seksinya' Saat Ber-gym

Jen Selter disebut-sebut sebagai generasi Jillian Michaels selanjutnya. Jillian Michaels merupakan instruktur kesegaran yang memiliki tubuh indah berkat olahraga. Jen sering pamer foto dirinya ketika berolahraga hingga akhirnya menjadi selebriti Instagram (selebgram). Bahkan saat ini followersnya mencapat 2 juta. Seperti apa penampilan Jen ketika di-gym?Adegan yang buat anda tertawa terbahak-bahak

Kalau ada yang mau menolong, mengapa harus bersusah payah berjalan? Seekor anjing berdiri di atas kura-kura yang kemudian berjalan. Anjing bernama Akita ini mendadak jadi populer setelah fotonya muncul di Reddit. Demikian dilansir Metro.
Tapi, kalau menggunakan kura-kura sebagai kendaraan, entah bila baru sampai ke tujuan ya? Sepertinya ini akan menjadi trend baru untuk semua anjing pada tahun 2014.

Janganlah anda dapat isteri yang sangat cemburu seperti wanita ini

Seorang lelaki, yang isterinya memasang GPS agar boleh menjejakinya setiap saat, meninggalkan alat pemantau itu di sisi jalan dengan sebuah catatan yang terselip di sana yang isinya mengatakan siapapun yang menemukannya harus membuangnya jauh-jauh.
Sang suami ini nampaknya geram dengan kelakuan sang isteri yang terus menjejakinya dan memutuskan meninggalkan GPS itu di pinggir jalan.
Dalam tulisan itu tertulis,” isteri saya menjejaki dengan GPS ini. Saya meninggalkannya di sini. Jika kamu berminat mengambilnya silakan saja dan bawa jauh-jauh dari saya,” demikian isi catatan itu.
Catatan itu beserta foto kemudian dimasukkan ke Imgur dan kemudian menjadi topik panas. Seorang user mengatakan agar meninggalkan GPS itu di klab gay dan akan melemparkannya ke belakang truk.
Sementara yang lainnya menulis,” ah mungkin saja kucing liar. Mungkin si kucing betina hairan mengapa ia terus menyelinap ke halaman tetangga, meloncati pagar, dan terus menelusuri jalan-jalan”.

Telan ‘belon’ tangani masalah kegemukan

London: Pesakit mengalami obesiti yang terdesak untuk mengurangkan berat badan kini boleh menelan belon di dalam pil menerusi kaedah perubatan terbaru bagi menangani masalah kegemukan.
Tidak seperti rawatan belon gastrik, Obalon tidak memerlukan pembedahan invasif. Sebaliknya, prosedur 10 minit itu hanya memerlukan pesakit menelan kapsul bersaiz sebesar pil vitamin yang mengandungi belon kempis.

Kapsul itu dilekat kepada kateter mikro dan sebaik saja kapsul itu hadam di dalam perut, belon itu akan mengembang menjadi sebesar saiz sebiji epal. Kapsul itu akan larut dan katerer akan dikeluarkan dari mulut.
Belon itu akan berada di bahagian atas perut, menyebabkan pesakit rasa kenyang dengan harapan pesakit akan mengurangkan makan dan seterusnya berat badan akan berkurangan. Pesakit akan menerima belon kedua 30 hari selepas prosedur pertama dengan pilihan belon ketiga selepas kira-kira 60 hari, berdasarkan penurunan berat badan mereka dan kekenyangan yang dialami.

Pada akhir rawatan yang dijangka mengambil masa beberapa bulan, belon itu akan mengecut dan dibuang melalui rawatan endoskopi. Obalon berharga £2,995 (RM16,469) untuk dua rawatan belon. Ia boleh didapati di beberapa hospital dan klinik di sekitar London.
sumber : mymetro

Bawa ayah lumpuh masuk universiti

Beijing: Seorang pelajar China Guo Shijun merayu pihak berkuasa universiti agar membenarkan bapanya yang lumpuh tinggal di bilik asramanya sepanjang penggal pengajian.
Guo yang tidak mahu menangguhkan pengajiannya kerana terpaksa menjaga bapanya yang lumpuh dan ibu yang sakit terpaksa membuat permohonan pengecualian itu. Disebabkan dia berjaya mendapat tempat di universiti terbaik dan pihak pentadbiran institusi pengajian tinggi itu kagum dengan dedikasinya menghadapi kesukaran dalam hidup, mereka membenarkan dia membawa bapanya ke asrama universiti bagi meringankan beban ditanggungnya. Guo, 20, yang berasal dari keluarga miskin menjalani zaman kanak-kanak dengan penuh kesukaran. Ibunya menghidap sakit mental selepas diserang meningitis ketika Guo masih kecil. Dia dan bapanya terpaksa bergilir-gilir menjaga ibunya. Walaupun dibebani tanggungjawab besar ketika kecil. Guo tetap berupaya memperoleh gred tertinggi di sekolah.

Nasib yang menimpa Guo bertambah buruk apabila bapanya yang bekerja sebagai buruh binaan terbabit dengan nahas ketika bekerja. Bapanya terjatuh 15 meter dari sktruktur jambatan yang dibina di Liuan, wilayah Anhui menyebabkan lelaki itu lumpuh dari paras pinggang ke bawah. Sejak kejadian itu, datuk dan nenek Guo mengambil alih tugas menjaga ibunya, tetapi tidak mampu untuk turut menjaga bapanya.
Kerana itu, Guo terpaksa menyewa sebuah bilik kecil berhampiran asrama universitinya dan membawa bapanya tinggal bersama-samanya bagi memudahkan dia menjaga bapanya. Untuk membiayai pengajiannya di universiti, Guo meminjam wang daripada rakan dan saudara-maranya. - Agensi
Foto
GUO turut memasak untuk bapanya di asrama universiti. Gambar kanan, GUO terpaksa menjaga ibunya sejak masih kecil dan kini perlu menjaga bapanya yang lumpuh.
sumber : mymetro

Remaja terlampau

Kuala Lumpur: Dua pasangan remaja bukan Islam dikesan menjadikan surau di sebuah pangsapuri di Bandar Sri Damansara, di sini, sebagai tempat memadu kasih sebelum perbuatan mereka terbongkar, petang semalam.
Menurut sumber, perbuatan pasangan terbabit yang berasmara di dalam rumah ibadat itu dikesan seorang penduduk yang mahu menunaikan solat Asar dan hairan apabila mendapati pintu surau berkunci dari dalam kira-kira jam 4.30 petang. 
Katanya, sebaik menyedari pintu berkenaan berkunci, penduduk terbabit yang memegang kunci pendua surau itu cuba membuka menggunakan kunci itu, namun gagal kerana ia seperti ditahan seseorang dari dalam. 

Menurutnya, penduduk terbabit kemudian memaklumkan kepada beberapa jemaah lain yang datang untuk mengetahui apa sebenarnya berlaku.
Foto
JEMAAH surau menunjukkan pintu surau yang terpaksa dipecahkan.

“Kumpulan penduduk terbabit kemudian terdengar bunyi seseorang sedang keluar dari surau berkenaan melalui tingkap sebelum melarikan diri.
sumber : mymetro

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved