Ini dia wanita cantik yang sewa papan iklan untuk cari calon suami

on 16 Januari 2014

Di kala banyak wanita di Asia yang mendapatkan tekanan dari keluarganya untuk segera menikah, mungkin kita boleh tabik dengan usaha Huang Lijuan. Ia rela membuat papan iklan besar demi menemukan calon pendamping hidupnya.
Setidaknya apa yang ia lakukan lebih baik dari para wanita sibuk yang belakangan sering diisukan mencari pacar sewaan di Jepun dan China sana. Memang konon katanya wanita sibuk dan sukses di China seringkali sulit mendapatkan jodoh.

(c) asiantown.net
(c) asiantown.net
Namun Huang Lijuan tak mahu sungkan-sungkan menunjukkan apa yang dia miliki. "Aku punya rumah, mobil dan tabungan. Mencari Mr. Right dan kebahagiaan di 2014," promosinya dalam papan iklan tersebut.

(c) asiantown.net
(c) asiantown.net
Dengan pose duduk di kuda dan menggunakan gaun pengantin, wanita cantik ini harusnya bisa menggaet pria-pria yang serius ingin menikahinya. Namun Huang Lijuan menerapkan beberapa syarat, di antaranya bersihan, positif, hormat dan sayang pada orang tua, bertanggung jawab dan ketampanan bukanlah segalanya.

(c) asiantown.net
(c) asiantown.net
Papan iklan yang tadinya berharga 1 juta yuan per hari, didapatkannya dengan cuma-cuma. Namun ada yang meragukan kebenaran dari papan iklan itu.

Adegan ini sungguh pelik


Disaman ambil gambar bogel

New York: Gara-gara merakam gambar separuh bogel di Bangunan Empire State seorang jurugambar berdepan saman AS$1.1 juta (RM3.6 juta) daripada pemilik bangunan kemegahan AS itu.
Semalam media melaporkan jurugambar fesyen Allen Henson menjadikan bangunan 381 meter itu untuk sesi fotografi membabitkan model Shelby Carter. 
Sesi itu dilakukan di dek pemerhatian bangunan itu. 

Menurut Henson gambar itu bukan untuk tujuan komersial, sebaliknya hanya sebagai koleksi peribadi.

“Malah saya hanya menggunakan kamera pada telefon bimbit.

“Kami tidak menyakiti sesiapa malah memastikan tiada kanak-kanak ketika mengambil gambar,” katanya. 

Bagaimanapun, ESRT Observatory dan ESRT Empire State Building memfailkan saman di mahkamah kerana mendakwa tindakan Henson itu berbahaya, selain tiada mendapatkan permit bagi membuat rakaman. 

Mereka menegaskan perbuatan Henson kerana tempat itu banyak dikunjungi pelawat berkeluarga. 

Berdasarkan dokumen mahkamah, plaintif mendakwa Henson menggugat keupayaan mereka memastikan tempat pelancongan itu selamat dan sesuai bagi pelancong serta golongan berkeluarga. 

Henson - seorang veteran perang Iraq - mengambil gambar rakannya itu di tingkat 86 menara berkenaan pada 9 Ogos tahun lalu. 

Tarikh berkenaan juga adalah waktu puncak bagi lawatan pelancong. 

Melalui gambar itu jelas dilihat beberapa pelancong lain ada di situ untuk menikmati pemandangan dari bangunan berkenaan.
sumber : mymetro

Penyelamat disyaki rogol, bunuh wanita

Bangkok: Seorang pekerja penyelamat ditahan polis selepas seorang wanita yang sepatutnya dikejarkan ke hospital ditemui mati dalam sebuah parit di Samut Prakan.
Thawatchai Sae Sim, 32, ditahan berikutan penemuan mayat seorang pekerja firma pembangunan hartanah, Chananchita Suasew, 29. 
Menurut polis, Thawatchai mengaku cuba merogol dan merompak mangsa namun menafikan membunuhnya. 

Thawatchai pula berkata, keadaan menjadi tidak terkawal apabila wanita terbabit tersedar ketika dia cuba merogolnya.

Suspek berkata, keadaan berkenaan menyebabkan dia berasa panik dan melarikan diri.
Thawatchai berdepan dakwaan cuba merogol dan merompak mangsa. 

Namun polis kini menunggu hasil laporan forensik sebelum memutuskan sama ada perlu mengemukakan tuduhan tambahan terhadap suspek itu. 

Hasil ujian turut mendapati dia positif dadah. 

Kejadian berlaku Isnin lalu ketika mangsa pengsan ketika berada di sebuah pusat beli-belah. - Agensi
sumber : mymetro

Ramai sudah ‘rosak’

Kuala Lumpur: “Wanita yang mudah terperdaya dengan kata-kata manis seorang lelaki yang dikenali melalui Facebook kemudian mereka bertemu, ibarat seperti menempah bala,” kata pakar motivasi Dr Rubiah Hamzah.
Beliau yang juga penceramah bebas berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai seorang jururawat berusia 25 tahun terpaksa mengambil masa empat hari untuk mencari jalan meloloskan diri daripada menjadi ‘tawanan’ seorang Romeo Siber yang mengurungnya di sebuah rumah di Seksyen 19, Subang Jaya, yang dikenali melalui Facebook, Oktober lalu. Difahamkan, Romeo Siber yang hanya bekerja sebagai pemandu di sebuah syarikat swasta itu juga dipercayai sudah memperdaya sekurang-kurangnya tiga wanita muda melalui Facebook sejak enam bulan lalu.

Menurutnya, selagi laman sosial Facebook itu disalah guna, pelbagai masalah akan timbul sekali gus menyebabkan individu terjebak dalam kes keruntuhan moral.
“Jika dalam Facebook itu terdapat paparan gambar yang mendedahkan aurat serta menaikkan nafsu syahwat lelaki, tidak mustahil ia mendatangkan kemudaratan kepada wanita itu.

“Pendapat saya, wanita yang berkenalan melalui Facebook kemudian melalui fasa berjumpa dengan lelaki itu diibarat sudah menempah bala, kerana usia perkenalan tidak menjamin kebaikan lelaki itu,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam. Katanya, mengambil contoh anak gadis yang berada di pusat perlindungan di negara ini yang kebanyakan sudah ‘rosak’ akibat mudah percaya kepada Romeo Siber.

“Fenomena pergaulan menerusi laman sosial turut disifatkan sebagai pergaulan bebas tanpa batasan dan mampu menyebabkan individu terjebak dalam kes keruntuhan moral.
“Malah, ada antara lelaki itu bermodalkan ayat manis dan wajah kacak hingga berjaya menjerat cinta gadis remaja dengan menggunakan Facebook untuk menjadi pemuas nafsu mereka. Sasaran mereka adalah gadis remaja yang kemaruk melayari laman sosial untuk mencari kenalan hingga jatuh cinta dan seterusnya menyerahkan kehormatan diri,” katanya.
sumber : mymetro

50 pelajar dirasuk!

Johor Bahru: “Sebaik tiba di rumah, anak saya enggan masuk. Dia berbaring dekat pintu pagar lebih setengah jam,” kata Mohd Noor Siron Abdul Kadir, 46, bapa seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tanjung Puteri Resort di sini, yang diserang histeria, semalam.
Anak Mohd Noor, Noryana, 17, antara 50 pelajar perempuan sekolah itu yang diserang histeria kira-kira jam 7 pagi, menyebabkan pengurusan sekolah terpaksa menamatkan sesi persekolahan dan mengarahkan kira-kira 1,000 pelajar pulang bagi mengelak keadaan lebih teruk.
Difahamkan, sebelum kejadian seorang guru wanita melihat satu ‘lembaga hitam’ berhampiran satu blok sekolah.

Selepas guru itu beredar dari situ, dia terkejut apabila ternampak lebih banyak lembaga hitam di kawasan kantin sekolah, namun dia berjaya mengawal diri dan tidak mengalami sebarang masalah.
Foto
SMK Tanjung Puteri Resort yang didakwa diganggu makhluk halus.

Bagaimanapun, beberapa pelajar perempuan mula menjerit dan meronta-ronta tidak lama kemudian, bermula dengan 10 orang dipercayai akibat dirasuk makhluk halus.
sumber : mymetro

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved