Sembelih isteri, kelar diri sendiri

on 31 Mac 2014

Seorang suami yang tiba-tiba naik angin selepas bertengkar dengan isteri bertindak nekad menyembelih wanita itu hingga mati sebelum mengelar diri sendiri dalam kejadian di rumah mereka di Blok C, Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kampung Muhibbah, Cheras, di sini, malam kelmarin.
Malah, lelaki berusia 32 tahun dan memiliki perniagaan sendiri turut menetak dua ekor anjing peliharaan mereka hingga mati.
Kejadian itu dipercayai bermula kira-kira jam 11 pagi apabila beberapa jiran mendengar pasangan suami isteri itu yang tidak mempunyai anak serta sudah tinggal beberapa tahun di rumah itu bertengkar sebelum mayat mereka yang berlumuran darah ditemui sejam kemudian.
Pasukan forensik yang dimaklumkan kejadian itu turut menemui pisau ‘pen knife’ dipenuhi darah dipercayai senjata yang digunakan untuk menyembelih mangsa berhampiran mayat lelaki itu.
Seorang jiran yang enggan dikenali mendakwa mendengar pasangan terbabit bertengkar sebelum mayat mereka ditemui.
Katanya, selepas beberapa ketika bertengkar, seluruh penghuni blok dikejutkan dengan penemuan mayat kedua-dua pasangan suami isteri itu.
“Saya mengenali mereka kerana sudah beberapa tahun tinggal berjiran.
Si suami memiliki perniagaan sendiri, manakala isterinya bekerja sambilan sebagai jurusolek,” katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Cheras Asisten Komisioner Mohan Singh Tara Singh berkata, pasangan suami isteri terbabit ditemui mati dalam keadaan berlumuran darah dengan kesan luka pada leher.
Beliau berkata, kedua-dua mayat berkenaan ditemui tertiarap di atas lantai di bilik tidur rumah mereka.
“Turut ditemui dalam bilik sama, dua anjing peliharaan yang sudah mati dengan kesan kelar pada leher,” katanya.
Menurutnya, pemeriksaan ke atas dua mayat itu mendapati terdapat kesan kelar di leher sepanjang 10 hingga 15 sentimeter.
Mohan Singh berkata, pihaknya mengesahkan tiada unsur jenayah dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.
“Mayat kedua-dua mangsa kemudian dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia(PPUKM) untuk bedah siasat,” katanya.

Foto
sumber : mymetro
Ranking: 5

{ 0 komen... read them below or add one }

Catat Ulasan

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved