Bunuh anak halau ‘hantu’

on 21 Januari 2014

Germantown: Seorang wanita dari Maryland yang membunuh dua anaknya memberitahu polis, dia terpaksa berbuat demikian bagi mengusir kehadiran roh dan kuasa jahat.
Zakieya Latrice Avery, 28, semalam didakwa dengan tuduhan membunuh selepas menikam matinya anaknya yang berusia setahun dan dua tahun. Polis berkata, anggotanya dikejarkan ke kediaman di utara Washington DC itu awal pagi Jumaat lalu selepas seorang jiran menghubungi talian kecemasan 911 setelah menyedari terdapat sebuah kenderaan dengan pintunya terbuka di luar kediaman itu, selain sebilah pisau juga dikesan berhampiran kenderaan berkenaan.

Sebaik tiba di tempat kejadian, polis mendapati dua kanak-kanak itu sudah mati, manakala dua lagi adik-beradiknya yang berusia 5 dan 8 tahun cedera dengan kesan tikaman.
“Suspek menyangka ada syaitan merasuk kanak-kanak terbabit, jadi dia melakukan upacara menghalau roh jahat dengan membunuh kanak-kanak malang berkenaan,” kata pengarah jabatan jenayah, Kapten Marcus Jones. Seorang lagi wanita yang berdepan tuduhan membunuh ialah Monifa Denise Sanford, 21, yang turut memberikan kenyataan sama ketika disoal siasat polis. Monica ditahan sehari selepas kejadian ngeri itu.

Dua wanita itu yang dipercayai bertemu ketika upacara keagamaan di gereja berkongsi tempat tinggal sejak beberapa bulan lalu.

Kedua-duanya yang ditahan tanpa ikat jamin atas tuduhan membunuh dan cubaan membunuh dijangka hadir ke mahkamah tengah hari esok (hari ini). - AFP
sumber : mymetro
Ranking: 5

{ 0 komen... read them below or add one }

Catat Ulasan

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved