Artis cun ini mempunyai banyak puting

on 24 Disember 2013

 Gadis cantik ini memiliki kelainan yang dianggap mengerikan oleh wanita lain. Jika tubuh normal memiliki (maaf) satu puting pada masing-masing payudara, Lily Allen memiliki lebih dari satu. Dia menganggap kelainan ini sebagai hal yang lucu dan tidak aneh atau menakutkan. Lily bahkan menyukai kelainannya ini.
Aktris lain yang mengalami kelainan ini adalah Tilda Swinton. Dia sama sekali tidak mengeluh atau menganggap kelebihan puting sebagai hal yang menakutkan. Salut untuk mereka berdua, kerana majoriti wanita akan menghapus kelebihan puting dengan cara operasi.

Impi jadi orang bunian

Ottawa: Seorang wanita dari Kanada menjalani pembedahan untuk memperoleh cuping telinga yang tajam kerana dia mahu kelihatan seperti orang bunian.
Melynda Moon, 23, percaya dia berasal dari dunia berbeza dan hidup dalam zaman pari-pari pada hayat lalu.
Melynda menjalani pembedahan bernilai RM1,350 itu bagi membolehkan dia berhubungan dengan susur galur keturunannya itu.

Pembedahan itu menyebabkan rawan telinganya dipotong dan serpihan yang dipotong dari bahagian hujung itu dibentuk runcing.
Foto
MELYNDA menjalani pembedahan selama dua jam untuk mendapatkan bentuk telinga seakan-akan elf.

Keadaan itu membolehkan telinganya mempunyai bentuk meruncing sebagaimana watak dalam filem kegemarannya, Lord Of The Rings. Pembedahan itu mengambil masa dua jam.

Selain telinga orang bunian, Melynda juga menjalani implan di tangannya yang menggambarkan simbol kuasa tiga Legenda Zelda.

Model dari Ontario itu berkata, telinga runcing sudah lama menjadi idamannya.
“Inspirasi saya bermula daripada Lord Of The Rings: rambut panjang, baju yang labuh dan hubungan rapat dengan alam semula jadi.

“Saya sentiasa rapat dengan alam semula jadi,” katanya. 

Menurutnya, sejak zaman kanak-kanak lagi, dia memang obses dengan benda mistik.

Ketika kecil, dia akan menggunakan mekap untuk tampil seperti orang bunuan dan turut menggunakan Photoshop untuk membuat telinganya runcing.

Mengenai pembedahan yang dijalaninya itu, Melynda berkata: “Saya sentiasa mempunyai fantasi untuk menjadi sesuatu yang lain daripada manusia. Kerana itu, saya ubah penampilan. 

“Saya tidak akan kembali dengan penampilan manusia. Kini, saya hanya kekurangan sesuatu iaitu sayap untuk terbang,” katanya.- AFP
sumber : mymetro

Bantahan larangan dedah payu dara gagal

Rio de Janeiro: Bantahan yang diuar-uarkan secara meluas bagi mempertahankan hak untuk tampil separuh bogel di pantai bandar raya ini tidak mendapat sambutan Sabtu apabila hanya segelintir wanita yang berbuat demikian.
Lebih 100 jurugambar bersesak di pantai berpasir Ipanema apabila wanita pertama menanggalkan bahagian atas bikininya bagi sebagai membantah undang-undang itu. Hanya tiga atau empat lagi wanita menyusulinya. 
“Payudara tidak berbahaya,” kata Olga Salon, 73, penduduk asal Rio sambil menanggalkan colinya. 

Brazil mempunyai reputasi sebagai negara seks liberal di peringkat antarabangsa dan berbogel bukan saja boleh diterima, malah turut diamalkan ketika karnival.
Foto
PETUGAS media mengelilingi seorang wanita yang menanggalkan colinya sebagai bantahan terhadap larangan agar tidak tampil separuh bogel di pantai Ipanema, di Rio de Janeiro, Brazil, Sabtu lalu.

Ratusan ribu warga asing yang akan mengunjungi Brazil tahun depan untuk Piala Dunia dan Olimpik dua tahun berikutnya bakal menyaksikan bikini yang mendedahkan bahagian belakang pemakainya.

Namun, mengikut kanun jenayah Brazil bertarikh 1940-an, perbuatan separuh bogel dalam kalangan wanita ialah “tindakan lucah” dan boleh dijatuhkan hukuman penjara tiga bulan hingga setahun atau denda. 

Malah, pengkritik undang-undang mengakui beberapa individu sudah disabitkan dengan kesalahan itu. 

Bantahan Sabtu lalu itu adalah kejadian terbaru dalam perdebatan mengenai bahagian tubuh yang dibenarkan didedah di pantai Rio. 

Penganjur memberitahu media, langkah itu adalah reaksi terhadap insiden November lalu apabila aktres Cristina Flores dimarahi pengawal pantai selepas dia menanggalkan bajunya ketika sesi penggambaran di pantai Ipanema. 

“Mereka meluru ke arah saya dan menjerit sambil mengarahkan saya memakai semula baju, seolah-olah ada bom yang akan meletup jika saya tidak mematuhi arahan,” katanya. - AP
sumber : mymetro

Ubah mayat anak jadi berlian

Geneva: Sekiranya anda tidak dapat melepaskan orang yang anda sayang, peluk saja mereka.
Sebuah syarikat Switzerland dapat membantu anda untuk memastikan orang yang anda sayang itu terus berada bersama anda. 
Syarikat itu pakar dalam mengubah mayat menjadi berlian. 

Dalam kes terbaru, seorang lelaki berusia 15 tahun yang kematian anaknya yang masih muda kini boleh memeluknya, dalam bentuk berlian, lapor akhbar tempatan, The Local.

Apabila anaknya yang berusia 20 tahun terbunuh dalam satu kemalangan kereta, mayatnya dibakar supaya abunya boleh diubah menjadi berlian. Kes itu adalah pertama seumpamanya di Itali.

“Berlian’ itu dihasilkan dengan menapis karbon yang ditemui dalam abu mayat berkenaan sebelum dibakar menggunakan suhu yang sama panas dengan gunung berapi, bagi menghasilkan berlian tiruan. 

Kos untuk memproses itu ialah antara RM15,800 hingga RM59,000, bergantung kepada bentuk berlian yang dikehendaki. - Agensi 
sumber : mymetro

Ulama kecam jual unta kerana cantik

Riyadh: Seorang ulama kontroversi Arab Saudi mengecam pedagang unta yang menjual haiwan itu dengan harga jutaan riyal hanya disebabkan rupanya yang cantik.
Sheikh Abdul Aziz Al Tareefi menyelar perbuatan seumpama itu sebagai mengulas laporan mengenai pertandingan unta tercantik yang sering diadakan di negara itu dan negara Teluk lain apabila haiwan terbabit dijual hingga jutaan riyal kerana rupanya yang cantik atau boleh berlari pantas. 
Sheikh Abdul Aziz berkata, mereka yang terbabit dalam perdagangan sedemikian hanya menggambarkan aktiviti yang amat dibenci seperti yang berlaku pada zaman jahiliah sebelum kemunculan Islam di Semenanjung Arab lebih 1,400 tahun lalu. 

“Menjual unta hingga jutaan riyal kerana rupanya yang cantik ialah satu bentuk jahiliah baru,” katanya di laman Twitter, menurut laporan akhbar Saudi. - Agensi
sumber : mymetro

Tak malu betul amoi ini
Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved