Ibu terkutuk

on 08 Disember 2013

Shanghai: Penghuni sebuah flat di Shanghai cemas apabila seorang wanita mengancam mencampakkan anaknya dari tingkap tingkat 12 bangunan berkenaan, lapor media semalam.
Sebelum itu, kata saksi, wanita terbabit menangis dan meraung-raung mengugut mahu terjun selepas mencampakkan anaknya. “Jangan cuba halang! Aku serius! Aku mahu bunuh diri dan juga membunuh anakku!” katanya menjerit ketika memberi amaran kepada penghuni flat berkenaan.

Di bawah, sekumpulan anggota polis, bomba dan petugas perubatan bersedia menghulurkan bantuan jika kejadian tidak diingini berlaku.
Jurucakap polis berkata, seorang pakar psikiatri terpaksa dipanggil untuk memujuk wanita terbabit, manakala anggota bomba mencari jalan untuk masuk rumah berkenaan.

Akhirnya penyelamat berjaya apabila mereka mendapat bantuan daripada jiran wanita terbabit. Mereka kemudian menariknya masuk ketika dia sedang bercakap dengan pakar psikiatri dari tingkap rumah sebelah.

Wanita berkenaan kemudian dibawa ke hospital psikiatri manakala anaknya diletakkan di bawah jagaan keluarga angkat. - Agensi
Foto
RENTETAN imej menunjukkan seorang wanita yang mengancam untuk mencampakkan bayinya dari tingkap tingkat 12 bangunan flat kediamannya di Shanghai, China, baru-baru ini.
sumber : mymetro

Anak lemas gara-gara ibu mabuk arak

London: Seorang kanak-kanak melemaskan seorang daripada adik kembarnya dalam tab mandi dan hampir menyebabkan seorang lagi terbunuh ketika ibu mereka tertidur kerana terlalu mabuk arak.
Media melaporkan kanak-kanak berusia tiga tahun itu mahu membersihkan adiknya ketika ibu mereka tidak sedarkan diri akibat terlalu mabuk meminum empat tin bir.

Budak terbabit kemudian memasukkan pasangan kembar itu ke tab mandi yang berisi air dingin sedalam kira-kira 26 sentimeter.
Keadaan itu menyebabkan seorang daripada mereka meninggal dunia manakala seorang lagi mengalami kecederaan kekal pada otak. Dia kemudian meninggal dunia juga beberapa hari kemudian.

Mahkamah agung Liverpool diberitahu ketika kejadian ibu dan kanak-kanak terbabit berada di rumah ibunya untuk mengelak daripada menjadi mangsa deraan suami. Disebabkan rumah itu kecil pasangan anak beranak itu terpaksa berkongsi sebuah bilik.

Dalam keterangannya di mahkamah, wanita terbabit mengaku cuai.
Hakim kemudian menjatuhi hukuman penjara setahun tetapi pelaksanaannya ditangguhkan. - AP
sumber : mymetro

Potong telinga bos kerana dihalang bercuti

New Delhi: Seorang pekerja rel memotong telinga bosnya gara-gara berang apabila tidak dibenarkan bercuti, semalam.
Pembantu Jurutera Chamundeshwari Electricity Supply Corporation, C Swamy berkata, BN Venkatesh naik angin dan menyerang ketuanya selepas diminta menangguhkan cutinya sehari.

Katanya, cuti Venkatesh terpaksa ditangguhkan sehari kerana syarikat berkenaan menghadapi masalah kekurangan pekerja.
“Venkatesh mengeluarkan sebilah pisau dari kocek seluarnya sebelum menyerang dan memotong secebis telinga Swamy.

“Dia juga menendang mangsa di dada serta perut,” katanya.

Akibat serangan nekad itu Swamy terpaksa mendapat rawatan di unit rawatan rapi sebuah hospital tempatan.
Ventakesh bagaimanapun menyerah diri tidak lama selepas kejadian dengan mendakwa Swamy mempersendakan kastanya ketika dia meminta cuti. - Agensi
sumber : mymetro

Gilalah awek ni


Pengemis Yang Berpura-pura Lumpuh Ini Ketahuan Warga Dan Ditangkap Polis Bersama Hasil MengemisnyaPengemis Pura-pura Lumpuh
Nenek berjaket ungu dan seorang bapak memberikan sedekah

Di China seorang pengemis yang berpura-pura lumpuh juga ditangkap oleh polis. Sama seperti Walang, pengemis ini tidak menampilkan ekspresi malu ketika kamera menyorotnya.

Pengemis pura-pura lumpuh
Setelah memberi sedekah, sang nenek ini curiga dan hairan si pengemis boleh mengayuh keretanya dengan kuat. Sang nenek memarahi sang pengemis sehingga menarik perhatian warga

Pengemis Pura-pura Lumpuh
Sang nenek terus mengomel hingga akhirnya pengemis penipu ini bangkit

Tertangkapnya pengemis penipu ini bermula dari seorang nenek tua yang hendak memberinya sedekah. Nenek yang tidak disebutkan namanya ini merasa hairan, mengapa orang lumpuh yang hanya boleh berbaring boleh mengayuh kereta berodanya dengan tangan begitu cepat?

Pengemis ini tenang saja merokok mobil polis di belakangnya akan membawanya ke tahanan

Polisi siap menggelandang pengemis penipu ini

Si nenek lantas memarahi pengemis tersebut walau si pengemis ini awalnya tak bergeming. Kejadian ini menarik perhatian banyak orang yang melintas, sehingga si pengemis ini akhirnya bangkit. Warga yang melihatnya lantas melaporkan kepada polisi yang membawanya ke kantor polisi bersama uang hasil mengemis yang tidak sedikit jumlahnya.

Di China, pengemis juga merupakan masalah sistemik seperti halnya di Indonesia. Kantor berita Xinhua mengatakan bahwa banyak warga China yang menjadi pengemis karena kerasnya persaingan memperebutkan kesempatan kerja di tengah pertumbuhan ekonomi China yang pesat.
(HSW, What's on Xiamen, Xinhua)

Fashion Disaster Yang Terakam Dari Berbagai Tempat Di Dunia

Dunia fashion dan cara-cara berpenampilan setiap manusia memang tidak bisa diprediksi. Kadang sangat sesuai dan terlihat bagus, namun di sisi lain banyak yang suka tampil nyeleneh dan tidak masuk akal.

Mari kita lihat beberapa fashion disaster yang terekam kamera dari seluruh dunia:
Fashion Disaster Tanah Abang
Pasar Tanah Abang: Wanita ini memakai stoking robek

Fashion Disaster Taiwan
Taipei (Taiwan): Ibu ini santai saja berbelanja ke pasar mengenakan piyama tidurnya yang lucu

Fashion Disaster Kolombia
Bogota (Kolombia): Ini celana atau bra ya?

Fashion Disaster Philippines
Manila (Philippines): wanita yang bentuk tubuhnya "aneh" ini potongan rambutnya ane seperti Marge Simpson (ibu Bart Simpson)

Fashion Disaster Hongkong
Hongkong: Pria ini terlihat sangat macho, tapi lihatnya bawahan yang ia pakai

Fashion Disaster Los angeles


Tempat tidak diketahui: Gadis ini amat tergila-gila dengan Facebook, sehingga ia mempromosikan profile Facebooknya lewat pakaian yang ia kenakan

Benar-benar merupakan bencana fashion yang unik dan membuat kita tertawa.
(Amusing Planet, Hahastop, Weibo)

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved