Anjing Ini Mirip Hitler, Lihat Saja Kalau Tidak Percaya!

on 27 November 2013

Semua orang memanggil anjing ini dengan sebutan Adolf dan anjing memang mirip dengan penampakan sang Fuhrer. Dikutip dari The Mirror, anjing berusia tujuh pekan ini sudah mulai mendengar saat orang memanggil namanya dengan sebutan Adolf.

Hamil 8 Bulan, Wanita Ini Tetap Aktif Mengajar Kelas Kickboxing

Tetap aktif berolahraga selama hamil, itulah yang dilakukan wanita asal Amerika Serikat ini. Olahraga yang dilakukannya bukan olahraga biasa, tapi kickboxing yang oleh banyak orang dianggap sebagai aktiviti berbahaya untuk ibu hamil. Seperti apa aksi wanita yang tengah hamil delapan bulan ini?
Makin gila fesyen Lady Gaga

Gaun dengan gabungan material kulit dan silk itu dinamakan sang desainer, 'The Franz Madonna Dress'. Terusan maxi ini dijual di situs Not Just A Label dengan harga US$ 9.543 .


Lelaki Ini Telanjangi Isterinya Saat Online di PlayStation 4 Live

Seorang pemilik konsol game, PlayStation 4, mendapat kritikan pedas kerana menggunakan fitur live video yang menayangkan siaran langsung saat keduanya sedang mabuk di ruang keluarga. Demikian diberitakan Daily Mail.
Si lelaki ini awalnya menyentuh dada isterinya yang terlihat tidur di sofa. Beberapa saat kemudian ia terlihat telanjang dan sepertinya tindakan itu dilakukan oleh sang suami.

Harimau teruja melampau

Sydney: Seorang pelatih haiwan semalam dikejarkan ke hospital selepas diserang harimau jagaannya di Zoo Australia, Queensland.
Jurucakap zoo berkata, David Styles, 30, cedera parah tetapi stabil selepas lehernya tembus dibaham harimau yang dikendalikannya sejak kecil.
“Pada awalnya keadaan tidak berbahaya tetapi harimau itu dipercayai terlalu teruja ketika bermain dengan Styles dan haiwan berkenaan membaham mangsa,” katanya. 

Kejadian itu berlaku ketika kira-kira 50 orang pengunjung melihat aksi Styles bersama harimau jagaannya.
Foto
STYLES bersama seekor daripada harimau yang dilatihnya selama sembilan tahun.

Zoo berkenaan memang popular kerana ia diasaskan pakar hidupan liar dan personaliti televisyen, mendiang Steve Irwin.

Jurucakap zoo berkata, Styles masih mendapatkan rawatan di hospital.
Pengarah zoo itu, Wes Mennon berkata, pekerja lain menyaksikan insiden berkenaan dan menarik Styles yang bertugas di situ sejak sembilan tahun lalu.

“Ketika insiden itu, pasukan kecemasan kami dikejarkan ke tempat kejadian segera. Mereka bertindak profesional dan tenang. Saya sanjung mereka,” katanya.

Pihak berkuasa berkata, mangsa mengalami luka parah dan dalam keadaan sedar ketika diterbangkan ke hospital di Brisbane.

Pegawai perubatan Andrew Haggerty berkata, kecederaannya mungkin lebih buruk.
“Leher ialah kawasan yang rumit dan mengandungi struktur penting termasuk pembuluh darah dan saluran udara. 

“Sebarang pendarahan di kawasan itu boleh menyebabkan komplikasi,” katanya. 

Laporan mengatakan Styles digigit selepas pertunjukan dan harimau berkenaan menyerang di bahu dan leher sebelum cuba melemaskannya di kolam dalam sangkar. 

Zoo Australia yang menyimpan tiga harimau Bengal dan lapan harimau Sumatera.- Agensi
sumber : mymetro

Polis ‘berdosa’ tembak diri sendiri

Jakarta: Seorang anggota polis ditemui mati dengan tiga kesan tembakan di dadanya dipercayai akibat membunuh diri.
Bambang Setiawan dipercayai mengambil tindakan itu kerana dihantui perasaan bersalah selepas mencuri wang jirannya. 
Jurucakap polis berkata, Bambang membunuh diri menggunakan raifal automatik V-2 ketika sedang bertugas di Balai Polis Nganjuk di Jawa Timur. 

“Tiada saksi kerana tujuh anggota lain yang bertugas pada malam berkenaan tiada di balai,” katanya.

Menurut jurucakap itu, Bambang meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Polis Bhayangkara.

Sementara itu, Ketua Polis Indonesia Sutarman berkata, Bambang membunuh diri kerana ‘dosanya’ pada masa lalu. 

“Saya menerima laporan daripada ketua polis Jawa Timur, Unggung Cahyono bahawa Bambang mencuri Rp 650,000 (RM180) daripada jirannya. 

“Dia rasa bersalah dan malu hingga akhirnya membunuh diri,” katanya. - Agensi
sumber : mymetro

Ini cerita sebenarnya

London: Wanita Malaysia, dikenali sebagai Siti Aishah Abdul Wahab yang dilaporkan menjadi ‘hamba’ selama tiga dekad di bawah kawalan pemimpin aliran politik kiri dikatakan tiba di London bersama tunangnya ketika dunia dibayangi isu perang Vietnam.
Pasangan terbabit kemudian dilaporkan tertarik kepada pertubuhan dikenali sebagai Forum Mahasiswa Malaysia Dan Singapura (MASS) yang dicap sebagai antara kumpulan Maoist tegar yang bergerak di kota raya London. 
Di bawah kendalian pasangan dikenali sebagai Balakrishnan dan Chanda Pattni, kumpulan berkenaan berada di barisan depan dalam kebanyakan protes mahasiswa walaupun jumlah keanggotaannya kecil. 

Walaupun bentuk badannya kecil dan gempal, Balakrishnan yang dipanggil pengikutnya sebagai Chairman Ara seorang tokoh berkarisma dan dihormati dalam kalangan aktivis berhaluan kiri.
Foto
SITI Aishah (gambar kecil) cuba dijejaki oleh kakaknya yang berlepas ke London malam tadi.

Menurut seorang daripada anggota kumpulan berkenaan Siti Aishah berpindah menyertai sel kecil pengikut Marxist yang sering berpindah-randah dari satu rumah ke rumah lain di Brixton, Haringey dan Woodford Green.
sumber : mymetro

Benarkah Bayangan di Belakang Anak Perempuan Ini Sesosok Hantu?

Keadaan berduka memang sering membuat seseorang berkhayala namun satu keluarga yang kehilangan anak lelakinya akibat tornado menghantam Kota Moore, Oklahoma, Amerika Syarikat, Mei tahun ini, yakin jika telah melihat sosok hantu anak mereka.
Dilansir Daily Mail, sebuah foto yang memperlihatkan keponakan perempuan keluarga McCabe sedang bermain, tampak di belakangnya anak mereka Nicolas dalam bayangan buram.Ini Dia Gaun Terburuk Yang Pernah Ada di AMA 2013Apa perasaan anda bila kenderaan mewah anda jadi begini?


Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved