Pengguna Smartphone Pasti Tersindir Melihat Video Ini, Sad But True

on 10 November 2013

Anda pengguna smartphone? Kami pastikan hampir semua menjawab ''Iya'', kerana hampir semua orang memiliki benda ini. Rasanya ada yang kurang jika tidak memiliki smartphone.
Namun tahukah Anda, semakin menjamurnya smartphone boleh mengubah kehidupan dan kebiasaan. Sekarang kita jadi lebih sering memotret makanan sebelum makan, lebih sering chit-chat via BBM atau WhatsApp ketimbang berbual langsung dan sebagainya.
Kadang kebiasaan ini agak menyakitkan bagi beberapa orang. Perasaan yang disampaikan video ini mungkin pernah Anda alami. Bagaimana rasanya jika Anda lupa membawa smartphone sedangkan teman yang lain lebih peduli dengan smartphone-nya ketimbang Anda.
(c) youtube.com/charstarleneTV
Saat bangun tidur, bukan ciuman selamat pagi yang didapat, pasangan lebih sibuk membaca status. Saat ngobrol dengan teman-teman, mereka lebih sibuk dengan entah siapa yang menulis pesan di BBM atau WhatsApp. Bahkan anak-anak lebih senang main melalui smartphone ketimbang main ayunan.
Ketika ingin heboh high five dengan teman karena berhasil memasukkan pin-pin bowling, tidak ada yang peduli. Saat memberi kejutan ulang tahun, bahkan yang ulang tahun lebih peduli memotret kuenya ketimbang yang memberi kejutan. Menyakitkan..
Tapi inilah perkembangan zaman, mungkin menyakitkan, tapi mau tidak mau harus kita hadapi. Mungkin pendapat teman saya benar mengenai kemajuan teknologi.

Internet dan smartphone,

mendekatkan yang jauh,

menjauhkan yang dekat.

Apakah Anda juga pernah mengalami hal yang sama? 

Bekas teman lelaki sebar foto bogel penyanyi dangdut

Tulungagung: Penduduk di Tulungagung, Jawa Timur digemparkan dengan foto panas penyanyi dangdut Ratna Dewi atau Dewi Permatasari.
Foto Dewi, 22, yang berasal dari Ngantru itu tersebar di Internet, termasuk melalui Facebook.

Terdapat pelbagai aksi dalam foto yang dimuat turun itu, termasuk foto yang menunjukkan penyanyi terbabit tidak memakai seurat benang pun. Dikhabarkan bahawa foto itu kononnya dimuat turun oleh bekas kekasih penyanyi berkenaan.
Bagaimanapun, kemunculan foto itu mendapat kecaman banyak pihak selepas dikongsi dalam kumpulan ‘Tulungagung Sparkling’ di Facebook. Pentadbir kumpulan itu turut mengingatkan ahlinya agar tidak berkongsi foto tidak senonoh bagi mengelakkan akaun mereka disekat.

“Ahli kumpulan ini diberi amaran agar tidak berkongsi foto tidak sopan walaupun untuk koleksi peribadi. Tolong laporkan kepada kami agar foto seumpamanya disekat,” katanya dalam satu kenyataan. - Agensi
sumber : mymetro

Instagram jadi tempat dagang dadah

New York: Nampaknya serangan dan kutukan terhadap pengguna Instagram yang kemaruk mengambil gambar sendiri bukan ‘jenayah’ sebenar di lawan sesawang perkongsian gambar popular itu.
Maklumat terbaru menunjukkan Instagram turut dimanfaatkan peniaga dadah sebagai perantara untuk berhubung dengan pelanggan masing-masing.

Ada pemilik akaun Instagram menggunakan laman sesawang itu untuk menjual dadah dengan memuat turun foto produk mereka.
Pelanggan kemudian menghubungi mereka melalui laman berkenaan.

Dan dengan laporan penjualan dadah kini kian berkembang, Instagram berkata, pihaknya sudah melaksanakan penyaringan bagi menyekat aktiviti haram itu.

Aktiviti Instagram mungkin turut bertanggungjawab terhadap penutupan laman Silk Road yang menjadi hab jualan haram dadah serta senjata api oleh Biro Siasatan Persekutuan pada Oktober lalu. Pengedar memuat naik imej produk mereka dengan dipaut pada hashtag tertentu bagi memudahkan pembeli mengesannya. - Agens
sumber :mymetro

Penjenayah larikan kemaluan lelaki

Los Angeles: Empat orang didakwa menculik, menyeksa dan mengerat kemaluan seorang pemilik tempat penyimpanan ganja perubatan bagi memaksa mangsa mendedahkan tempat simpanan perniagaan dadahnya.
Tertuduh percaya mangsa menyembunyikan sejumlah besar wangnya di kawasan terpencil padang pasir.

Bagaimanapun penjenayah terbabit tidak menyangka bahawa mereka tersilap menilai mangsa kerana lelaki terbabit bukanlah pengedar dadah, sebaliknya cuma ahli perniagaan yang menjalankan perkhidmatan penyimpanan ganja berlesen.
Dua daripada suspek, Ryan Anthony Kevorkian, 34, dan Naomi Josette Kevorkian, 33, ditahan di Fresno, tengah California semalam, sehari selepas defendan ketiga Hossein Nayeri, 34, ditahan di Republik Czech.

Pihak berkuasa berkata, pada awalnya Hossein melarikan diri dari AS ke Iran selama beberapa bulan tetapi ditahan Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) ketika cuba melawat keluarganya di Sepanyol.

Kyle Shirakawa Handley, 34, dalang yang dituduh dalam kes penculikan itu sudah ditahan sejurus selepas insiden tersilap mangsa itu berlaku Oktober lalu.
Setiap suspek didakwa atas tuduhan menculik, melakukan kekacauan, penyeksaan dan mencuri dengan hukuman tambahan kerana menyebabkan kecederaan parah pada tubuh. Semua mereka ditahan tanpa dibenar diikat jamin dan berdepan hukuman maksimum penjara seumur hidup tanpa parol jika disabitkan kesalahan.

Mangsa - yang dirahsiakan identitinya oleh pihak berkuasa - adalah pemilik tempat penyimpanan ganja sah yang mewah di California.
Ganja itu disimpan untuk tujuan perubatan. Mangsa terselamat daripada dicacatkan tetapi terpaksa dimasukkan ke hospital untuk tempoh yang lama. Polis berkata, suspek melarikan diri bersama potongan kemaluan mangsa supaya ia tidak dapat disambung semula. Menurut polis, rancangan penculikan itu dibuat selepas mangsa membawa beberapa penanam ganja yang menjadi pembekal kepada tempat penyimpanannya, termasuk Handley untuk percutian mewah hujung minggu ke Las Vegas. - Reuters
sumber : mymetro

Bala ilmu penunduk

Kuala Lumpur: Bimbang suami ingin berkahwin lain atau lebih mengambil berat terhadap ibu kandung, dua wanita ini sanggup melakukan amalan syirik dengan menggunakan sihir atau ilmu penunduk menggunakan benda kotor dan jampi serapah untuk menjinakkan suami.
Jumma, 38, berbuat demikian kerana suaminya mahu berkahwin dengan seorang janda berikutan belum dikurniakan anak selepas lapan tahun mendirikan rumah tangga, manakala Ani, 45, menggunakan ilmu penunduk terhadap suami kerana cemburukan ibu mentuanya sendiri. 
Kedua-dua wanita itu adalah contoh segelintir golongan isteri di negara ini yang sanggup menyihir suami demi kepentingan diri. Agama diketepikan asalkan suami ikut telunjuk hasil bantuan elemen syirik. 

Diuji tanpa zuriat selepas lapan tahun mendirikan rumah tangga, wanita ini tergamak menggunakan benda kotor termasuk kain kafan bagi mengelap peluhnya sebagai antara ramuan ilmu penunduk bagi menjinakkan suaminya yang hangat bercinta dengan seorang janda muda.
Foto
BEKAS minyak air mata duyung yang sudah dimasukkan gumpalan rambut suami, kain kafan, minyak air mata duyung dan jarum.

Bahan itu kemudian dicampur minyak air mata duyung, jarum serta rambut suami untuk dijadikan minyak guna-guna oleh seorang bomoh di Malaysia Timur yang diupah Jumma, 38, bertujuan mengembalikan kebahagiaan rumah tangganya.
sumber : mymero

Mengintip Pelatihan Unik Wanita Pekerja Pusat Urut Di China

Pusat urut atau Spa Massage di identik dengan hal yang tidak senonoh, begitu pula di China. Pusat urut(disebut pusat urut plus-plus), asal saja mempekerjakan wanita cantik tanpa keahlian atau sedikit saja mempunyai keahlian memijat yang baik dan benar, maka di China hal tersebut tidaklah cukup.

Di China, para wanita yang akan menjadi pemijat di panti pijat (calon pemijat), diharuskan menjalani seleksi ketat dan pelatihan yang keras. Latihannya mencakup latihan fisik ala militer. Hal tersebut diperlukan agar para pemijat memiliki fisik yang prima untuk melayani pelanggannya. Sebab mengurut itu memerlukan kemampuan fisik yang prima.

Latihan Wanita Pekerja Panti Pijat di China
Para calon pemijat berkumpul sebelum pelaksanaan pelatihan

Begitulah yang diterapkan oleh sebuah hotel di Kota Chengdu, China. Mereka melatih para calon pengurutnya dengan latihan fisik keras ala militer di sekitar komplek hotel tersebut.

Latihan Unik Wanita Pekerja Panti Pijat Di China
Mereka berlatih keras ala militer demi mempunyai ketahanan fisik bagus

Setelah selesai pelatihan, mereka harus menjalani trial terlebih dahulu dengan bayaran minimal

Di China, panti pijat plus-plus merupakan bisnis ilegal. Tentu saja hotel ini tidak menyediakan layanan pijat plus-plus kerana ketatnya pengawasan aparat pemerintah.
(China Daily, Whats On Dalian)

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved