Budak sekolah tetangkap berciuman di McDonalds

on 30 September 2013

STOMPer David and his friends were having lunch at a McDonald's outlet in Kallang when they saw two students in uniform openly kissing.

Said the STOMPer:

"My friends and I were having lunch at Kallang McDonald's.

"While we were eating, we saw these Chung Cheng students kissing in public for around 30 seconds."

sumber : stomp.com.sg

Fesyen disaster amoi-amoi di China

Ludovika Koch Baru Berumur 14 Tahun Namun Sudah Menjadi Designer Baju Yang Top

Walau masih muda Ludovika kelahiran Miami dan memulai karier sebagai desihner sejak usia 11 tahun dan saat ini sedang menyiapkan Fashion Show di Panama, luar biasa


Cara Mengubah Hidup Dalam 41 Hari

"Saya masih ingat, suatu ketika di dalam tahun 2010, saya mengalami kesempitan hidup yang teramat sangat. Saya baru diberhentikan kerja ketika itu. 

Saya mempunyai seorang anak kecil dan seorang isteri yang bekerja biasa sahaja. Pendapatannya kecil.

Pernah suatu ketika kami tidak langsung mempunyai beras untuk dimakan, susu anak habis dan minyak kereta tinggal sedikit. Oleh kerana saya ketika itu gagal mendapat sebarang pekerjaan, kami memang bergantung hidup dengan pendapatan isteri yang tidak seberapa.

Kami mengharungi detik-detik sukar ini selama beberapa bulan. Tetapi...

Setelah menyertai program Bengkel Menguasai Keajaiban Frekuensi Asma Ilahi, hidup saya berubah serta-merta, dalam tempoh sebulan Allah bukakan rezeki yang tak terduga kepada saya..biarlah pengalaman itu dirasakan oleh anda semua setelah anda hadir ke bengkel ini

"Antara ilmu yang paling saya suka ialah penarizan rezeki dan amalan bio magnetic money" - Hamba Allah

sumber testimoni: www.seminar2u.net 

[FOTO] YoonA Girls Generation Tampil Cantik di Kampus

Baru-baru ini, beberapa foto member group Girls Generation yakni YoonAmenghadiri sebuah kelas di Universiti Dongguk terungkap di kalangan netizens.

Dalam foto itu, YoonA tampak cantik seperti biasanya dan begitu menarik perhatian. Senyumnya yang manis dan ekspresi wajahnya yang tulus, membuat YoonA begitu mempesona.

Memakai baju casual, YoonA tampak seperti mahasiswi pada umumnya yang sedang menikmati salah satu jadual kelas di kampus. Meski berpenampilan sederhana, sudah pasti kehadiran YoonA sangat berbeda kerana siapapun tak boleh menolak pesona kebintangan seorang YoonA.

Netizens yang melihat foto-foto YoonA juga memuji kecantikan YoonA. Bahkan beberapa merasa iri lantaran boleh menghadiri kelas di kampus yang sama dengan YoonA, seperti dilansir allkpop.com.

Penggal kepala suami

Chennai: Kerana tak tahan diganggu suaminya, seorang wanita muda memenggal kepala lelaki itu sebelum menyerah diri kepada polis.
Menurut laporan Times of India, wanita berusia 21 tahun itu adalah isteri kedua si mati.

Mangsa, penarik beca berusia 28 tahun dan tinggal di Tamil Nadu, sebelum ini berkahwin dengan wanita lain dan sudah mempunyai dua anak apabila berkahwin dengan suspek.
Hubungan antara kedua-dua wanita itu baik tetapi masing-masing tidak tahan dengan sikap si suami yang panas baran dan sering memukul kedua-dua isterinya sehingga mendorong mereka pulang ke rumah ibu bapa masing-masing.

Si suami mengunjungi isteri keduanya Sabtu lalu dan merampas wangnya. Suspek bertindak menyerang lelaki itu, dengan mencampakkan serbuk cili pada muka mangsa.

Sebaik lelaki itu terjatuh, isterinya mengambil sabit dan memenggal kepala mangsa. Dia kemudian menyerah diri di balai polis berhampiran bersama-sama dengan senjata yang berlumuran darah.
Menurut polis, mangsa mempunyai rekod aktiviti antisosial. - Agensi
sumber : mymetro

Seludup rokok guna ayam panggang

Riyadh: Pengawal sebuah penjara di Arab Saudi bingung memikirkan bagaimana banduan memperoleh bekalan rokok secukupnya walaupun kawalan ketat dilaksanakan.
Kebingungan mereka bertukar menjadi kejutan apabila mendapati pihak yang bertanggungjawab ialah ayam panggang.

Perkara itu terbongkar dengan tidak sengaja apabila seorang pengawal yang melakukan pemeriksaan rutin terhadap sajian ayam yang dibawa masuk ke penjara di bandar Hail, barat laut Saudi hairan dengan keadaan ayam itu.
“Pengawal itu mendapati bungkusan rokok yang disumbatkan di dalam ayam panggang dan roti,” kata polis.

Seorang pekerja sebuah restoran yang membekalkan makanan itu ditahan atas tuduhan menyeludup rokok ke penjara, menurut laporan sebuah akhbar tempatan. - Agensi
sumber : mymetro

Bunuh bapa untuk warisi harta

Nanjing: Seorang wanita di sini ditangkap kerana di wakwa menggunakan khidmat pembunuh upahan untuk membunuh bapanya bagi membolehkan dia mewarisi harta lelaki itu.
Polis menangkap wanita berkenaan yang dikenali dengan nama keluarganya Hu dan seorang suspek pembunuh upahan berusia 19 tahun bernama Zheng, lima jam selepas mayat bapa Hu ditemui mati di kediamannya, kelmarin.

Hu didakwa menghubungi Zheng menerusi Internet dan menawarkannya sejumlah wang untuk membunuh bapanya selepas mereka bertengkar.
Menurut ibu Hu yang sudah bercerai dengan mangsa sejak lebih 20 tahun lalu, anaknya merancang pembunuhan itu untuk mendapatkan harta si mati.

Menurut akhbar Modern Express, mendapatkan khidmat pembunuhan di China begitu mudah. Seorang wartawan yang menyamar pelanggan hanya diminta membayar 100,000 yuan (RM50,000), harga biasa bagi membunuh seseorang. - Agensi
sumber : mymetro

Tendangan Bebas Paling Unik di Dunia

Ini tendangan bebas yang terbilang unik dan hebat Dalam waktu 4 hari saja sudah di tonton sekitar 1.748.577....
Sumber: youtube.com

(Foto) Lelaki Pencuri 10.000 Celana Dalam Wanita Ditangkap Dan Hasil Curiannya Disita

Polis Thailand berhasil menangkap seorang lelaki yang tidak disebutkan identitinya yang telah mencuri lebih dari 10.000 bra dan celana dalam perempuan selama 30 tahun "berkarier" sebagai pencuri.

Lelaki ini mengatakan bahwa ia mencuri kerana hanya ingin menciumi celana dalam dan bra wanita-wanita yang menurutnya mempunyai desain yang sexy.

pencurian 10.000 celana dalam wanita
Ini baru satu tumpukan bra dan celana dalam yang ditemukan di salah satu ruang rumahnya, belum yang berada di ruangan lain

Polis Bangkok mengincar pelaku selama beberapa hari. Dan ketika menggeledah rumahnya, mereka menemukan lebih dari 10.000 bra dan celana dalam di dalam rumahnya pada 23 september 2013. Ketua Polis Bangkok, Saroj Promcharoen, mengonfirmasi bahwa pelaku telah melakukan perbuatan aneh ini sejak usianya masih 18 tahun.

Promcharoen juga menambahkan kemungkinan pelaku mengidap perilaku seks menyimpang. Kepolisian masih menunggu jawaban psikiater untuk memastikan apakah pelaku boleh dikenakan penahanan atau tidak.

Terpaksa, Laki-Laki Ini Tidak Boleh Mencium Isterinya Selama 4 Tahun

Meski telah berstatus suami, Mark Steadman, tidak dapat bercumbu dengan istrinya, Louise. Gangguan kesehatannya, membuat dirinya tersiksa ketika berciuman dengan istrinya. Saraf di kepalanya tersepit.  Setiap ada sentuhan di wajahnya, Mark akan merasakan kesakitan.

Teflon yang terpasang di tengkorangnya membantu menghalau saraf terjepit pada kepalanya
Teflon yang terpasang di tengkoraknya membantu menghalau saraf tersepit pada kepalanya


Namun, penderitaan Mark kini telah berakhir. Ahli bedah menepatkan teflon di dalam tengkoraknya untuk menghentikan kontak saraf dengan arteri. Pasalnya, gesekan akan membuat Mark mengalami kejang.

Mark Steadman dan istrinya

Dalam dunia medis, keadaan Mark ini dikenal dengan Trigeminal Neureligia. Keadaan tersebut memengaruhi 12 dari 100 ribu orang di Inggris setiap tahunnya. Sepertiga di antaranya memilih bunuh diri kerana tidak tahan dengan penderitaannya.

Mark Steadman bersama istri dan anaknya
Mark Steadman bersama istri dan anaknya


"Ada 250 serangan per hari. Kadang-kadang rasa sakit ini turun sampai lutut, gigi di sisi kanan terasa terbakar," jelas Mark.
pada akhirnya Mark Steadman bisa mencium istrinya
pada akhirnya Mark Steadman boleh mencium istrinya


Mark menderita penyakit langka ini sejak 2009 lalu. Selama empat tahun ia tidak dapat mencium istrinya. Pada 3 Sepetember 2013 teflon dipasang di tengkorakya. Operasi dilakukan di rumah sakit Queen Elizabeth, Inggris. Operasi yang berjalan selama 6 jam, membuat Mark kembali dapat mencium istrinya.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved