Mana satu yang cun?

on 19 Mac 2013



Atlet Wanita yang Berani tanpa Busana


Meski terlihat sangar di lapangan, bukan berarti para wanita ini kehilangan sisi feminim mereka. Mereka juga boleh tampil seksi dan menawan berbeda saat bertanding.

Bahkan kecantikan dan keseksian mereka membuat majalah dewasa dan olahraga tertarik untuk menjadikan model. Bukan sekedar pose saat berolahraga, namun berpose bugil layaknya model-model majalah dewasa.

Penasaran seperti apa pose mereka?

1. Hope Solo

Penjaga gawang tim nasional sepakbola Amerika ini terbilang berani untuk berpose bugil. Pose telanjangnya muncul di sebuah iklan taman rumah, di majalah ESPN serta berduet dengan Serena Williams untuk cover majalah Vogue.

2. Candance Parker

Saat membela Los Angeles Sparks, Candace Parker terlihat sangar. Terlebih kostum basketnya yang gombrong memperlihatkan ketomboian cewek ini. Namun siapa sangka jika adik pemain NBA, Anthony Parker ini memiliki tubuh seksi. Dia berani tampil bugil untuk pemotretan sebuah majalah dengan memperlihatkan tubuhnya yang seksi walau berotot.

3. Destinee Hooker

Atlet bola voli kebanggan timnas Amerika in juga berani berpose telanjang dalam sebuah pemotretan majalah. Tubuhnya yang ramping namun membentuk berkat otot yang terlatih tak kalah dengan seorang model.

4. Daniela Hantuchova

Petenis asal Slovakia ini adalah ratu lapangan yang anggun saat mengayunkan raketnya. Namun dia juga bisa berpose seksi di depan kamera dan tak malu memperlihatkan keindahan tubuhnya.

5. Sophie Sandolo

Selain berprofesi sebagai pegolf, wanita asal Italia ini juga menjadi seorang model. Awal karirnya dimulai sebagai model sebuah kalender dengan pose semi bugilnya. Dia juga pernah berpose seksi di Fashion TV.

6. Diana Taurasi

Pebasket terbaik di WNBA ini juga berani berpose bugil dalam sebuah pemotretan majalah. Tak ada yang mengira jika wanita yang gahar di lapangan ini memiliki tubuh seksi.

7. Alicia Sacramone

Keanggunan dalam meliukkan tubuh sering ditampilkan pesenam asal Amerika ini. Keseksiannya sering membuat para pria penasaran. Dan doa semua pria pun terjawab ketika  dia berani menampilkan lekukan tubuhnya tanpa sehelai benang pun di ESPN pada tahun 2011 lalu.

8. Gina Carano

Gina Carano menampilkan keseksian tubuhnya untuk sebuah pemotretan majalah ESPN. namun jangan berani macam-macam, kerana dia boleh melumpuhkan kalian dengan sekali tendangan. Pasalnya Gina adalah pendiri seni bela diri campuran.

9. Maryeve Dufault

Meski berkutat di dunia pria tak membuat pebalap ini kehilangan sisi feminimnya. Meski dia berani beradu dengan pebalap lainnya saat di sirkuit, namun Maryeve bisa tampil seksi di depan kamera. Wanita yang menyukai balapan sejak kecil ini sering terlihat di berbagai pemotretan.

10. Carmelita Jeter

Sprinter kebanggan Amerika ini juga tak ragu-ragu memperlihatkan tubuhnya tanpa sehelai benang untuk majalah ESPN. Berbeza dengan atlet lainnya, Jeter memperlihatkan pose saat dia berlari.


 

Tragis, Bayi Lucu Ini Meninggal Ditembak Orang Tak Dikenal




Sumber

Gaya Fashion Jepun yang Jadi Perhatian Dunia


Negara-negara Asia tak kalah perkembangan fashionnya dengan negara EropaH dan Amerika. gaya busana Jepang ini tak hanya meledak di negerinya. Hampir di seluruh negara berkembang, gaya busana ini menjadi inspirasi anak muda zaman sekarang. Namun, Jepun memang terkenal sangat berani dan ekspresif dalam hal fashion. Jadi, jangan hairan kalau nanti Anda melihat berbagai gaya busana yang aneh dan tak biasa.


Sumber 

Saat Tangan Dijadikan Pengganti Kanvas


Lukisan jelas merupakan suatu bentuk seni, tetapi ini adalah seni baru dan medianya adalah jari dan telapak tangan. Mungkin kita boleh tertipu dengan lukisan yang ada dibawah ini. Kerana gambar lucu dibawah ini sangat persis seperti aslinya.


Sumber

Toleransi Tinggi, Gereja Ini Boleh Diguna Umat Muslim Untuk Solat




Sumber 

Biola Ini Jadi Saksi Bisu Tragedi Titanic




Sumber 

Orang Jepun Suka Makan di Dalam Toilet


MAKAN DI TOILET
Tahukah kamu jika orang Jepun sangat suka sekali makan di Toilet. Fakta jika orang Jepun suka makan di Toilet di ketahui dari salah satu perusahan penyalur paip di Jepun yang membuat sebuah laman facebook yang diberi nama Love X Toilet.
Dilaman facebook Love X Toilet pengguna boleh menceritakan apa yang sering mereka lakukan ketika di dalam toilet atau kebiasaan di toilet, tidak hanya itu admin yang mengelola laman ini juga melakukan pertanyaan dan survei terhadap para pengguna facebook.
Pertanyaan dalam survei ini adalah “Apakah Anda pernah makan di toilet, baik publik (sekolah atau perusahaan) atau di rumah?” dari pertanyaan ini ternyata hapir 12 peratus dari total pengguna yang mengikuti laman facebook ini mengatakan ya artinya mereka suka makan di dalam toilet.
Selain suka makan di dalam toilet ternyata orang orang di Jepun juga suka Bermain ponsel, Bermain,video game dan  Membaca manga di dalam toilet.
Namun ada hal yang lebih unik dari survei ini yakni setelah membaca buku di dalam toilet , seseorang boleh merasa kebelet pipis dan ingin segera BAB.
Nah apa kamu juga suka seperti orang Jepun yang suka makan di dalam toilet ?

Gila betul perempuan ni


pasang skrup di kaki
Seorang gadis di China nekat memasang skrup dikakinya sendiri hal ini ia lakukan agar bentuk kakinya tidak bengkok lagi.
Aksi nekad gadis yang tidak diketahui namanya ini sempat mengup load beberapa foto kakinya yang sedang dipasangi skrup foto foto ini ternyata membuat heboh orang yang melihat foto kaki gadis ini.
Gadis ini setiap tiga hari sekali akan memasang skrup di kakinya sekrup sekrup ini dipasang dengan menancap ke danging kaki bahkan sampai ketulangUsai melakukan tindakan yang ‘menyakitkan’ itu, dia harus memperban lubang bekas sekrup.
Banyak orang yang berkomentar dengan aksi nekat gadis ini banyak orang yang mengangap aksi ini aksi nekat dan gila yang menyakiti diri sendiri.
”Apakah benar-benar perlu melakukan ini hanya untuk memperbaiki bentuk kaki?”. ”Saya tahu anak perempuan ingin menjadi cantik, tapi aku belum pernah bertemu salah satu bersedia untuk pergi sejauh ini hanya untuk menjadi cantik. ” Begitu tulisan yang mengomentari foto itu.
Dokter ahli ortopedik yang melihat foto foto gadis ini mengatakan jika gadis ini mengalami kelainan fisik di tungkai kakinya. Dia menderita bow-leggedeness di mana kakinya membentuk huruf ‘O’.
Kelainan yang dialami gadis ini biasa akan membuat si penderita akan sulit menjaga keseimbangan memiliki postur lebih pendek, dan berjalan seperti bebek. “Penyakit ini biasanya disebabkan oleh kekurangan kalsium atau alasan genetik,” terang ahli ortopedik.
Namun kelainan ini dapat diatasi dengan pengobatan sedini mungkin namun jika pengobatan dilakukan dalam keadan sudah tua maka akan sulit untuk kembali normal.
Namun penangana kelainan ini yang dilakukan sendiri seperti mamasangkan sekrup kekai sendiri sangat berbahaya sebab skrup akan melukai kaki yang bisa saja membuat infeksi.

Ilmu Pandang Tembus


Amalan kerohanian islam telah wujud sejak wujudnya manusia. Berdoa, berzikir dan mengamalkan amalah suruhan Allah adalah antara cara membentuk kerohanian yang tinggi.

Kalau di barat mereka lebih menumpukan kepada penguasaan minda untuk mencapai sesuatu hajat. Lalu muncullah pelbagai ilmu minda. Di Malaysia misalnya telah mucul ilmu-ilmu seperti ilmu tarikh lahir, rahsia tahi lalat, minda positif dan sebagainya. malaysiasensasi bukan tidak bersetuju dengan ilmu-ilmu tersebut, tetapi jika ia menolak kerohanian islam sebagai asas maka adalah tidak betul.

Kali ini malaysiasensasi ingin berkongsi satu ilmu iaitu, ilmu Pandang Tembus. Ilmu ini tidak menggunakan TANGKAL, JIN, KHADAM, SYAITAN, BUNIAN, atau sebarang unsur-unsur negatif. Ilmu ini hanya menggunakan asma Allah atau.

Riadhah Tembus Pandangan : Amalan Asma ul-Husna yang boleh membuka mata batin anda bagi menyelesaikan masalah sendiri atau membantu orang lain, tembus pandangan, cepat dan tepat mendapat isyarat dari Allah, mengesan barang/orang yang hilang atau mengetahui kedudukannya. Anda akan diijazahkan sendiri oleh Prof. Dr. Shahrin. Untuk mempelajari ilmu ini sila layari: 

Menurut kamu HUKUMAN ini Sesuai untuk anaknya ?






Menurut kamu HUKUMAN ini sesuai untuk anaknya ???



Kasihan, Nicki Minaj Disamakan dengan Ikan Lou Han


img 
ist.
Nicki Minaj lagi-lagi mendapat celaan. Setelah rambutnya disamakan dengan tokoh kartun Marge Simpson, kini tampilan penyanyi 'Pink Friday' itu dinilai mirip ikan Lou han. 

Rambut jambul tinggi warna pink, bibir mengerucut dan tampilan warna-warni merupakan penampakan jenis ikan Lou han terbaru. Ikan yang hanya boleh ditemukan di Thailand, Malaysia dan Taiwan itu disebut-sebut mirip dengan penampilan Nicki Minaj. Ikan tersebut pun sampai mendapat julukan 'Fishi Minaj'.

Gambar ikan Lou han tersebut diabadikan oleh Ittichai Chammavanijakul, turis asal Chicago yang sedang berlibur ke Bangkok, Thailand. Ikan tersebut jadi semakin terkenal setelah pria 40 tahun itu mengatakan sang ikan mirip dengan juri American Idol. 

"Aku mengambil gambar tanpa benar-benar tahu siapa Nicki Minaj. Tapi setelah mengetahuinya, aku langsung tertawa dan sadar kemiripan rambut dan tampilannya seperti ikan (Lou han). Dari gambar yang aku cari, Nicki sering menggunakan baju serba pink dan ungu yang membuatku tertawa melihatnya," ujar Ittichai, seperti dikutip dari Daily Mail.

Ikan Lou han tersebut bukan berkembangbiak secara natural, melainkan buatan manusia. Pertama kali dikembang biakan di Malaysia, Taiwan dan Thailand. Pertamakali dinamai karena bentuk kepalanya yang seperti jambul berawarna pink.

Foto: Inilah Tubuh Se*si Beyonce Pasca Berhasil Pangkas 25 Kg

Beyonce dengan percaya diri menampilkan tubuh seksinya setahun setelah melahirkan putrinya Blue Ivy. Dia menjadi sampul majalah Shape dengan mengenakan busana yang memperlihatkan perut langsingnya. Inilah penampilan istri Jay-Z itu setelah berhasil memangkas 25 kg kelebihan berat yang didapatnya selama hamil.


Hebat gila gaya nenek dengan anjingnya ini


Anak 9 Tahun ini Selamatkan Nyawa Bayi Dengan CPR




Sumber 

Ladies, Samarkan Kegemukan dengan Pakaian Ini


detail berita
Saatnya tampil cantik (Foto: Google)
MEMILIKI tubuh yang ideal adalah keinginan semua wanita. Namun, tidak semua wanita memiliki tubuh yang sempurna seperti yang diinginkan.

Jika Anda memiliki tubuh yang berisi, jangan khawatir. Ada beberapa pakaian yang dapat menyamarkannya. 

Berikut ini contoh pakaian yang dapat menyamarkan kegemukan, seperti yang dilansirStyle Glossy.

Maxi dress 


Dengan bahan yang loose, serta rok yang longgar, bentuk tubuh dapat tersamar, namun tetap membuat Anda cantik. Maxi dress bergaya bohemian dengan motif yang ramai adalah pilihan yang tepat. Untuk pasangan yang cantik, Anda dapat memadukannya dengan sandal favorit.

Atasan 
tunik 

Baju berpotongan pinggang rendah dan jaket bukanlah pilihan yang tepat untuk membingkai tubuh Anda. Namun, Anda dapat menjadikan atasan tunik yang menutupi pinggul sebagai pilihan. Tunik saat ini tengah trendi, apalagi jika dipadukan dengan skinny jeans. Jangan lupa sisakan sedikit kelongaran pada jins anda demi faktor kenyamanan.


Rok yang melebar

Rok yang melebar kini tengah menjadi trend, dari full skirt hingga rok A-line cocok untuk Anda yang berisi. Anda dapat menggunakan rok high waist untuk menyembunyikan lemak pada perut.

Sweater longgar 

Cardigan
 yang besar dan sweater yang longgar adalah contoh pakaian yang tepat untuk menyembunyikan bentuk tubuh. Padukan sweater rajutan dengan jeans berpotongan lurus untuk memberi kesan yang ramping.

Ayam di China Hasilkan Telur Raksasa Berisi Telur

Foto: Metro
Foto: Metro
BEIJING – Seorang nenek di China bahagian barat daya terkejut dengan telur yang dihasilkan ayam peliharaannya. Telur ayam itu berukuran raksasa, hampir tiga kali lipat ukuran telur biasa.

Yang lebih mengejutkannya lagi, di dalam telur raksasa itu ternyata ada satu buah telur biasa. Nenek yang telah berusia 87 tahun itu mengaku dirinya tidak pernah melihat telur seperti itu selama hidupnya.

“Saya telah berumur lebih dari 80 tahun saat ini. Namun saya tidak pernah melihat telur yang seperti ini,” ujarnya seperti dikutip ITN, Senin (18/3/2013).

Nenek itu menerangkan, ayam peliharaannya mulai mengeluarkan telur raksasa sejak tiga minggu yang lalu. Dia menghitung sudah ada sekitar lima telur raksasa yang dihasilkan oleh ayamnya itu.

Ayam itu disebut sempat sekarat ketika mengeluarkan telur raksasanya yang pertama. Diduga haiwan peliharaan itu menghasilkan telur raksasa kerana selama ini diberi makan nasi oleh si nenek.

Kepala dalam peti sejuk


Hong Kong: Polis semalam mendakwa dua lelaki berhubung dengan pembunuhan sepasang suami isteri tua yang kepala mereka ditemui dalam peti sejuk.
Dalam pada itu usaha mencari baki mayat kedua-dua mangsa masih diteruskan.

Anak pasangan berkenaan berusia 29 tahun dan seorang lelaki berumur 35 tahun yang dipercayai rakannya, berdepan dengan tuduhan membunuh, kata seorang jurucakap polis.
Kedua-dua suspek dihadapkan ke mahkamah semalam. Mereka akan ditahan sehingga dihadapkan ke mahkamah sekali lagi pada 13 Mei depan.

Televisyen tempatan menunjukkan seorang suspek dengan wajahnya dilindungi sarung hitam.

“Kami masih meneruskan siasatan berhubung motif pembunuhan,” kata jurucakap itu.
Dia juga mengakui pihaknya masih belum menemui baki mayat pasangan suami isteri itu.

Kepala mereka dilapor ditemui dalam peti sejuk di apartmen mereka di pinggir Hong Kong Jumaat lalu sementara sebahagian kaki dan tangan dijumpai di beberapa kawasan sekitar kediaman mereka.
Usaha polis untuk mencari baki mayat mereka di laut berhampiran apartmen berkenaan gagal.

Jurucakap polis itu memberitahu, pasangan berkenaan dilapor hilang oleh anak sulung mereka pada 9 Mac lalu.

Suspek, anak kedua pasangan itu memberitahu polis, ibu bapanya berada di tanah besar China kerana melancong.

Bagaimanapun, polis mengesyaki dia berbohong selepas gagal mengesan rekod yang menunjukkan pasangan itu meninggalkan Hong Kong. - AFP
sumber : mymetro

Lima beradik kongsi satu isteri


New Delhi: Seorang ibu muda semalam mendedahkan dia mempunyai lima suami.
Lebih menarik lagi, kelima-limanya adalah adik-beradik.

Rajo Verma, 21, tinggal dalam sebuah rumah satu bilik dengan kelima-lima suaminya dan tidur bersama suami berbeza setiap malam mengikut giliran.
Suri rumah itu juga tidak tahu siapa bapa bayi lelakinya.
Foto
Rajo berkata: “Pada awalnya, ia rasa agak pelik. Dan saya tidak mempunyai suami kegemaran.” Suami pertamanya, Guddu, 21, menegaskan: “Kami semua melakukan seks dengannya tetapi saya tidak cemburu. Kami sebuah keluarga besar yang bahagia.” Pasangan itu berkahwin mengikut istiadat Hindu yang diatur keluarga mereka empat tahun lalu dan dia menjadi satu-satunya suami Rajo yang sah. Tetapi adat di kampung mereka mewajibkan Rajo turut mengambil adik-beradik suaminya sebagai suami. Mereka ialah Bajju, 32, Sant Ram, 28, Gopal, 26, dan Dinesh — yang dikahwininya tahun lalu ketika pemuda itu mencecah usia 18 tahun.

Abang sulung Bajju berkata: “Saya menganggap Rajo sebagai isteri saya dan tidur bersamanya sebagaimana adik saya yang lain.” Rajo memasak, mengemas dan menjaga bayinya, Jay yang berusia 18 bulan ketika semua suaminya pergi bekerja di Dehradun, utara India.

Rajo berkata mengenai tradisi purba bergelar poliyandri: “Ibu saya turut berkahwin dengan tiga beradik. Bila saya berkahwin saya tahu saya terpaksa menerima semua lelaki itu sebagai suami.” “Saya tidur dengan mereka mengikut giliran. Kami tiada katil, kecuali beberapa selimut. “Yang menariknya, saya mendapat lebih perhatian dan kasih sayang daripada kebanyakan isteri lain.” - Agensi
sumber : mymetro

Keinginan Kate, William berbeza


London: Duchess of Cambridge semalam berkata, dia berharap anak dalam kandungannya ialah lelaki.
Namun, Kate yang hamil lima bulan berkata, suaminya, Putera William lebih suka bayi perempuan.

Kate membuat pendedahan itu ketika bercakap kepada seorang anggota tentera ketika lawatan pasangan terbabit ke berek Mons di Aldershot, Hampshire untuk perarakan Hari St Patrick, kelmarin.
Selepas perarakan, pasangan terbabit bersembang dengan beberapa tentera dari batalion pertama Pengawal Irish.

Seorang anggota, Lee Wheeler, 29, berkata: “Saya bercakap dengan Kate mengenai bayinya.

“Saya bertanya kepadanya, ‘Adakah anda tahu sama ada dia lelaki atau perempuan?’. Puteri itu menjawab, ‘Belum tahun lagi.’ “Kate berkata, ‘saya mahu anak lelaki tetapi William inginkan anak perempuan.’ “Saya bertanya lagi sama ada dia sudah mempunyai nama dan Kate sekali lagi berkata, ‘belum lagi’”.
Jason Perry, 33, juga bersembang dengan Duchess of Cambridge itu mengenai kehamilannya.

Perry berkata: “Saya ucapkan tahniah kepadanya dan berharap semuanya berjalan baik. Dia menjawab, ‘Ya, sudah tentu.’” “Saya bertanya kepadanya sama ada dia teruja untuk menimang cahaya mata pertama. Dia menjawab, ‘Sudah tentu.’” - Agensi
sumber : mymetro

Kesan biru gigitan cinta


Segamat: Seorang remaja wanita berusia 18 tahun mendakwa dicekik berkali-kali oleh bekas teman lelakinya berusia 30-an yang juga suami orang gara-gara lelaki itu terlihat kesan biru yang dikatakan gigitan cinta pada leher kiri mangsa.
Remaja yang mahu dikenali sebagai Ila itu berkata, bekas teman lelakinya itu bertindak demikian kerana berang walaupun ia hak peribadinya.

Menurutnya, kejadian berlaku pada 14 Mac lalu ketika dia pergi ke pasar malam di Bukit Siput, kira-kira jam 6.30 petang sebelum terserempak dengan bekas teman lelakinya yang kemudian mempelawa dia makan malam bersama.
“Saya bersetuju dan pergi dengan kereta Proton Satria milik lelaki terbabit. Selesai makan, dia memandu keretanya ke sebuah ladang sawit sekitar Pogoh, kira-kira 10 kilometer dari restoran tempat kami makan.

“Ketika itu, lelaki berkenaan yang bekerja di sebuah nurseri memberhentikan kereta sebelum berlaku pertengkaran mulut antara saya dengannya.

“Dia marah selepas terlihat kesan biru pada leher yang didakwanya kesan gigitan cinta. Dia kemudian terus mencekik menyebabkan saya hampir lemas dan merayu dilepaskan sebelum dia setuju menghantar saya semula ke pasar malam di Bukit Siput.
“Bagaimanapun, dia sempat mengugut akan membunuh saya dan teman lelaki jika kami terserempak dengannya,” katanya.

Ila yang bimbang dengan ugutan itu membuat aduan di Ibu Pejabat Polis Daerah Segamat sehari selepas kejadian.
“Saya belum matang ketika mengenalinya enam tahun lalu sebelum memutuskan hubungan tujuh bulan lalu untuk masa depan saya serta menjaga nama baik keluarga,” katanya.

Ketua Polis Daerah Segamat Superintendan Mohd Kamil Sukarmi berkata, pihaknya menahan seorang lelaki dipercayai dapat membantu menyelesaikan kes itu, baru-baru ini.
sumber : mymetro

Isteri penyanyi gelojoh


Penganjur baru nak tanya, belum berbincang apa-apa lagi tetapi dengan gelojohnya isteri yang juga merangkap pengurus kepada artis ini bertanya, pihak penganjur ada duit ke nak bayar persembahan suaminya nanti. Amboi... lambang seorang wanita yang tamak dan tak sedar diri siapa dia dulu sebelum berkahwin dengan artis itu.
Penganjur ini bukan calang-calang orang kerana pasukan mereka pernah menganjurkan konsert artis luar negara dan setahu SS segalanya berjalan lancar. Tak ada sebarang rungutan pun daripada mana-mana artis yang pernah bekerjasama dengan penganjur itu termasuklah dalam soal bayaran kerana mereka tahu menilai tahap kemampuan dan profesionalisme seseorang artis itu. 
Khabarnya penganjur konsert ini bercadang nak mengadakan konsert untuk artis ini kerana dia sememangnya mempunyai peminat yang ramai. Artis ini pula walaupun sudah sangat popular, tidak begitu cerewet orangnya dan dia sangat menghargai peminat yang menyokong kerjaya seninya selama ini. 

Bagaimanapun, ada beberapa pihak yang pernah bekerja dengan artis itu kurang senang dengan sikap si isteri yang agak mata duitan. Sebelum sebut soal bayaran, duduklah berbincang dulu, tanyalah konsert nak buat di mana, bila tarikhnya dan adakah artis lain terbabit sama sebagai membuka tirai konsert.

Ini belum sempat penganjur mengatakan apa-apa, si isteri dah tanya pasal bayaran, terus penganjur angkat kaki. Duit itu memang keperluan penting dalam kehidupan kita tetapi janganlah terlalu bersikap gelojoh dan gopoh. Janganlah terlalu mengambil kesempatan di atas populariti suami.
sumber : mymetro

Di Kota Ini, Suami Dilarang Cium Isteri Pada Hari Minggu

(c) shutterstock
 Jika mendengar nama Connecticut, Anda mungkin masih ingat dengan kes penembakan yang menewaskan beberapa murid dan pegawai Sekolah Dasar Sandy Hook akhir tahun lalu. Di luar kes tersebut, Connecticut memiliki beberapa peraturan aneh yang tidak boleh dilanggar warganya.
Tidak Boleh Cium Isteri
Salah satu peraturan yang membuat kening berkerut adalah peraturan mencium istri. Di Connecticut, tepatnya di Hartford, ilegal bagi seorang suami untuk mencium istrinya pada hari minggu, dilansir Voices Yahoo. Tidak diketahui mengapa peraturan ini dibuat. Bagi banyak orang, tentu saja hal tersebut sangat aneh, seorang suami seharusnya diperbolehkan mencium atau bermesraan dengan istrinya kapan saja, apalagi di akhir pekan.
Peraturan Aneh Lainnya
Selain peraturan tersebut, Connecticut menyimpan peraturan aneh lain, misalnya dilarang membuang pisau cukur yang baru dipakai dan belum dibersihkan; para wanita dilarang memandu sambil memakai jubah tidur; dilarang menyeberang jalan dengan cara berjalan dengan tangan; bahkan kecepatan kereta pemadam kebakaran tidak boleh melebihi 40 km/jam, bahkan jika kerta itu sedang menuju lokasi kebakaran.
Lain padang, lain belalang. Beda negara, beda juga peraturannya

Parfum Zombie Dengan Aroma Mayat, Ada Yang Berani Cuba?

(c) odditycentral.com, humanevents.com
Parfume adalah salah satu barang favourite yang ada di meja rias atau beg wanita. Aroma parfume yang harum identik dengan pribadi yang anggun dan bersih. Selain itu aroma parfum juga bisa menunjukkan kepribadian seseorang. Maka jangan heran kalau kadang-kadang seseorang boleh menghabiskan banyak uang untuk membeli satu atau lebih parfume.
Namun ada yang berbeza dengan parfume yang satu ini. Sebuah parfume buatan Demeter telah membuat parfum dengan aroma mayat yang dinamai Zombie Parfum atau Parfume Zombie. kabar baiknya, parfume ini dibuat dalam seri berpasangan yang bisa digunakan untuk pria dan wanita.
Parfume Zombie ini dikemas dalam botol dengan ukuran yang sangat handy sehingga boleh Anda bawa ke mana saja. Untuk parfum pria, aromanya berasal dari ekstrak daun kering, jamur lumut dan aroma tanah sehingga boleh membuat Anda merasakan aroma pembusukan badan saat menggunakannya.
(c) demeter perfume, odditycentral.com
Sementara untuk parfume wanita, aromanya lebih ringan dari parfume lelaki. Mengandung sedikit aroma wine untuk memberikan kesan feminin. Namun tentu saja, sesuai namanya, parfum ini tidak akan jauh-jauh dari aroma mayat.
Meski ini adalah Parfum Zombie, namun harganya juga tidak kalah mahal dibanding parfum-parfum wangi yang dijual di pasaran. Harga Parfum Zombie ukuran 29 ml dihargai sekitar $20. Sementara parfum ukuran 118 ml harganya sekitar $ 39,50 . Cukup bersaing dengan harga parfum-parfum di pasaran.
Demeter adalah salah satu perusahaan yang menciptakan parfum dengan aroma-aroma aneh. Apabila Anda tertarik untuk mencari parfum dengan aroma yang tak biasa lainnya, Anda bisa mengecek daftar parfume Demeter lainnya dan di sana Anda akan menemukan banyak aroma parfum yang bikin geleng-geleng kepala. Beberapa contoh parfume yang ada di sana adalah parfum aroma mesin cuci automatik hingga parfume aroma kotoran.

Hebat betul abang ni

Li Guoqing (36) yang berasal dari bandar Huji, Provinsi Jiangsu China. Li dilahirkan tanpa tangan dan sejak berusia empat tahun beliau belajar melakukan segala benda dengan menggunakan kedua-dua belah kaki beliau. Sejak komputer mejadi popular, Li belajar membaiki komputer dan kini beliau menjadi satu-satunya pembaiki komputer Lenovo yang diiktiraf di bandar Huji.




tak pernah mengalah walaupun cacat

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved