Gatal pada faraj setiap bulan

on 21 Oktober 2013

Saya berusia 18 tahun. Saya mengalami masalah gatal pada faraj hampir sebulan. Ini mengakibatkan bengkak pada luar faraj.
Selain itu, kegatalan terbabit turut merebak pada bahagian punggung saya dan saya menggaru kerana tidak tahan lantas ia menyebabkan bengkak yang amat teruk pada punggung saya. 
Bagaimanakah cara untuk menghilangkan rasa gatal dan menghilangkan bengkak pada punggung dan luar faraj saya? Saya amat memerlukan bantuan doktor. 

Mina,
Kuala Lumpur. 


Dengan keadaan anda kini, eloklah anda mendapatkan pemeriksaan pakar sakit puan. Jangkitan awal yang ringan mungkin kini sudah menjadi jangkitan kronik, malah mungkin sudah ada jangkitan lebih daripada satu kuman. 

Dalam keadaan ini, doktor akan memberikan ubat antibiotik dan ubat antikulat am sementara menunggu keputusan ujian kultur kuman. Jika setakat memberikan ubat penahan gatal dan ubat bengkak saja, puncanya (kuman jangkitan) masih boleh terus merebak.
sumber : mymetro
Ranking: 5

{ 2 komen... read them below or add one }

Baizura Aziz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Baizura Aziz berkata...

salam,,, cuba gunakan produk baru saya iaitu vbeau feminine wash yg juga boleh digunakan oleh lelaki ,,, boleh digunakan utk menghilangkan bau ketiak takperlu guna deodoran seharian tak berbau badan dan gatal,, cuma cuci je dgn setitik sgt jimat ,, sila lawat website saya www.vbeau.com.my atau lawat fanpage kami https://www.facebook.com/pages/Vbeau-Feminine-Wash/369970859706429?ref=hl


Isnin, Oktober 21, 2013

Catat Ulasan

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved