Penagih biar anak ‘dipanggang’ demi ganja

on 01 September 2013

Phoenix (Arizona): Seorang bayi mati akibat ditinggalkan bersendirian dalam kereta ketika bapanya leka dan khayal menghisap ganja, kata polis semalam.
Daniel Bryant Gray, 31, kini ditahan di penjara Maricopa dan berdepan dakwaan membunuh serta mendera.

Pegawai polis Phoenix, Tommy Thompson berkata Gray membawa anaknya, Jamison Dean, 3 bulan, ke sebuah restoran yang menjadi tempatnya bekerja. “Gray bertugas sebagai pengurus dapur di restoran berkenaan,” katanya. Pada peringkat awal, kata Thompson, Grey mendakwa dia terlupa anaknya ada di dalam kereta dan dia leka menghisap ganja. Namun saksi mendakwa Gray menipu kerana dia dilihat menghisap ganja bersama rakannya di sebelah kereta berkenaan.
Ketika bayi itu dikeluarkan dari kereta itu, suhu di luar hampir 38 darjah Celsius dan biasanya suhu di dalam kenderaan jauh lebih tinggi. Dokumen mahkamah menunjukkan Gray turut membantu pekerja lain menyediakan hidangan untuk pelanggan. Apabila dia menyedari bahawa anak lelakinya ditinggalkan dalam kereta, dia bergegas ke parkir untuk mengambil bayi malang itu.

Gray membawa anaknya ke bahagian penyaman udara sementara beberapa pekerja lain membantu dengan melakukan bantuan pernafasan, manakala pekerja lain menghubungi paramedik. Bagaimanapun bayi malang itu disahkan mati sejurus kemudian. - AP
sumber : mymetro
Ranking: 5

{ 0 komen... read them below or add one }

Catat Ulasan

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved