Menarik...Sushi Raksasa Dari Jepun

on 16 September 2012


Apakah kamu suka makan sushi? Bagaimana dengan sushi raksasa? Di prefektur Aichi terdapat satu restoran sushi yang terkenal kerana menyajikan menu sushi berukuran raksasa.

Salah satunya adalah sushi roll super besar yang terdiri dari 20 jenis makanan yang berbeza dan digulung ke dalam 2 meter nori (rumput laut) dan nasi. Untuk mendapatkan sushi raksasa ini kamu perlu mengeluarkan wang sebesar ¥15.000 dan harus memesan 2 hari sebelumnya.

Selain sushi roll raksasa, untuk harga yang sama, restoran ini juga menyajikan 1 set nigiri sushi ukuran raksasa disertai dengan 1 set nigiri sushi ukuran super kecil. Potongan tuna di atas gumpalan nasi dalam set sushi ini boleh untuk membuat 40 buah maguro nigiri-sushi ukuran normal.


Wanita cantik dipecat kerana ejek bos di Facebook

TRIBUNNEWS.COM – Jangan cuba melakukan hal aneh di Facebook terutama jika berbicara mengenai pekerjaan mereka di Facebook.Sebuah lembaga pengelola ambulans di Connecticut, Amerika Syarikat (AS), memecat seorang karyawannya setelah dia mengkritik seorang supervisor. Tindakan ini dipertanyakan kerana melanggar kebebasan mengungkapkan pendapat.

Dawnmarie Souza dipecat kerana dianggap sangat keterlaluan mengejek supervisornya di Facebook. Dia juga menulis bahasa yang digunakan untuk pesakit sakit jiwa. “Saya suka bagaimana sebuah perusahaan membolehkan seorang berusia 17 tahun menjadi supervisor,” tulisnya dalam posting Facebook tahun 2009.

Souza dan supervisor bertengkar karena tak membiarkan lembaga pekerja mewakilinya untuk memberikan respon terhadap pengguna layanan yang mengeluhkan atas pekerjaannya. Perusahaan tempat Souza bekerja,American Medical Response, menyatakan jika mereka memiliki kebijakan melarang membicarakan perusahaan di Facebook di mana mereka memasang foto mereka.

Pemecatan Souza dianggap melanggar aturan National Labor Relations Act. “Ini melanggar aturan National Labor Relations Act,” kata pengacara dari National Labor Relations Board (NLRB), sebuah lembaga yang menjaga hak dan aspirasi pekerja. Namun, American Medical Response mengatakan tindakan yang mereka ambil adalah yang sepatutnya

Teknik mengajar terbaru ke ni?sumber : stomp.com.sg

Mungkin ini teknik mengajar terbaru... guru mengajar,murid tidur...
tapi yang bagusnya guru itu tetap mengajar walaupun dia bercakap untuk dirinya sendiri

Foto menakjubkan fasa kejadian bayi di dalam janin

Manusia seringkali lupa dan takbur dengan segala keberhasilannya, namun seperkasa apapun seorang manusia, sekejam apapun seorang manusia, sesombong apapun seorang manusia, entah dia pemimpin besar, rakyat jelata, seorang perompak, seorang pelacur, seorang dermawan juga seorang pengemis semua akan melewati fasa-fasa ini,Fasa dimana semua manusia sama semua. Kita sama sama telanjang tak memiliki apapun sama sama bersih dan suci tidak mengenal dosa dan kesalahan.

Mungkin foto-foto ini sekadar mengingatkan apapun kita sekarang keadaannya kita yang merasa berhasil di dunia ini ataupun gagal, kita sama sama melalui permulaan yang sama iaitu dari rahim ibu kita yang bersih. tidak pernah sedikitpun ketika fasa itu kita bercita-cita seperti keadaan kita sekarang bukan? Mari kita sejenak merenung dan membayangkan foto yang ada di halaman ini adalah foto kita dulu ketika mengalami fasa-fasa tersebut. Pantaskan kita sombong sekarang ? (Ruang Hati)


Lelaki mengadu bungkusan gula-gula ini terlampau seksi


Seorang lelaki Inggris mengeluh tentang pembungkus gula-gula yang ‘seksi’.


Simon Simpkins dari Pontefract menulis kepada Haribo untuk memberikan keluhannya ,mengenai pembungkus gula-gula Maoam, dimana menurutnya pembungkus itu memperlihatkan gambar kartun sebuah jeruk (nipis)lelaki memegang lemon (sitrun/ limau) perempuan dengan pegangan/remasan yang seksi.

Menurut Simon jeruk nipis itu memiliki wajah yang mengerikan dan tidak enak di pandang kartunnya.Pihak Haribo mengatakan mereka tak berfikiran gambar tersebut boleh diinterpretasikan sebagai sesuatu yang seksual dan tak sedar kalau pembungkus itu dilihat seperti itu.

“Tak ada maksud kalau pembungkus itu dibuat untuk menciptakan gambaran-gambaran seksual,” ujar juru bicara Haribo seperti diberitakan Femalefirst.co.uk

Trend Fashion Wanita Yang Dibenci Lelaki

Majoriti lelaki  bukanlah sahabat terbaik untuk memberikan idea atau kritik tentang cara berpakaian. Jika tidak percaya, tanyakan saja bagaimana penampilan Anda hari ini atau bagaimana kasut baru Anda menurut mereka.. Kami pastikan hampir semua menjawab "Ok!", "Kasutmu bagus," atau  "Kasutmu aneh," tetapi mereka tidak akan boleh memberi alasan kenapa memberi pendapat kasut Anda buruk. 

 Berbeza dengan sahabat wanita Anda, mereka selalu boleh memberi kritik dan idea yang bagus tentang penampilan Anda. Mereka boleh menjelaskan kenapa kasut ini sesuai untuk Anda, mana yang tidak sesuai, entah warnanya, model atau bahannya yang tidak ok dengan kulit Anda ,kerana itu kita lebih memilih sahabat wanita saat membeli berbagai fashion . Tetapi, lelaki tidak seburuk itu mengenai fashion. Mereka boleh mungkin tidak dapat menjawab panjang lebar 'mengapa' tetapi inilah  trend fashion yang digilai wanita tetapi jelek di mata para lelaki.

 1. Ugg

Kasut ini mirip dengan boot dan para lelaki membencinya kerana terlihat sangat berat dan tidak nyaman dipakai para wanita.

 2. Sesuatu Dengan Warna Neon

 Memakai gelang warna-warna neon masih dimaafkan, tetapi jika Anda memakai atasan atau bawahan warna neon, bagi para lelaki.,Anda benar-benar nampak seperti lampu berjalan.

 3. Kacamata Hitam Besar

 Memakainya akan membuat seseorang merasa bagai selebriti terkenal. Sayang ramai lelaki tak menyukainya entah dengan alasan apa. Mungkin.. keranana kacamata itu menyembunyikan mata Anda.

 4. Jegging

 Bentuknya mirip legging, hanya saja memiliki motif jeans. Bagi beberapa pria, wanita yang memakai jegging nampak aneh dan bodoh.

 5. Seluar Harem

 Tak semua wanita sesuai memakai seluar jenis ini, tetapi majoriti lelaki nyata juga tak menyukainya. Alasan mereka? Bentuknya membuat tubuh wanita nampak aneh.

 6. Skinny Jeans

 Ini agak mengejutkan, ternyata ramai lelaki yang tidak menyukai wanita yang memakai skinny jeans. Alasan mereka.. seluar ini memang bagus dipakai sesekali, tetapi jika dipakai terlalu sering, imajinasi mereka akan bentuk tubuh Anda menjadi loya kerana terlalu sering melihatnya tercetak sempurna pada skinny jeans.

7 . Gladiator Shoes

 Alasan para lelaki membenci kasut ini cukup aneh: sulit memakainya dan buang-buang waktu. Hmm.. sepertinya para lelaki tidak tahu cara memakai gladiator.

   Sumber : http://www.vemale.com/relationship

Lagi pasangan tertangkap gambar melakukan kerja tak senonoh didalam kereta

Sungguh tak malu walaupun ada orang dihadapan..
mereka berdua ni terus juga melakukan kerja tak senonoh ini....

memang dia binatang ....mana nak peduli ...
orang ada ke tak ade..terus jalan....
tapi ada juga manusia yang bersikap seperti mereka ni...
akal hilang kerana nafsu...kononnya nak buat ditempat tersorok agar
tak diketahui  tetapi terlupa ada yang melihat...ALLAH SWT.
Malu dengan orang tapi tak malu pula dengan Tuhan yang mencipta mereka...

Aksi kucing yang ingin menjalinkan persahabatan dengan ikan

Biasanya kucing selalu menganggap ikan sebagai santapan yang lazat dan menggiurkan. Namun sepertinya hal ini tidak berlaku untuk kucing berusia empat tahun bernama Kaiser ini. Ia rupanya melakukan hubungan persahabatan yang lebih dekat dengan ikan mas yang bernama Fishy itu.
sumber : http://unik13.info

Gambar penumpang dan pramugari berkelahi

Kerana penundaan penerbangan, seorang penumpang perempuan mula marah-marah kepada seorang pramugari yang mengakibatkan mereka berkelahi...

Kucing jaga dan susui seekor tikus bersama anak-anaknya

CHINA - Seekor kucing peliharaan di China menjaga seekor tikus ssambil menyusui keempat anak kucingnya. Pemilik kucing tersebut, Sun Shunjun (81 tahun), menyatakan bahawa tikus tersebut telah tinggal bersama kucingnya sejak kucing itu melahirkan keempat anaknya sebulan yang lalu.


Sun juga mengatakan, seorang tetangga sempat menengok anak-anak kucing tersebut pada hari di mana mereka dilahirkan, dan ia merasa tercengang melihat seekor tikus ikut menyusu bersama anak-anak kucing itu.

"Awalnya saya pikir saya pasti salah lihat. Jadi saya mengambil lampu picit dan memperhatikan dengan lebih jelas" sahut tetangga Sun Shunjun seperti dikutip dari Ananova.com.

Menurut surat khabar setempat, Qilu Evening Post, tikus tersebut tidak hanya ikut menyusui pada kucing tersebut, tapi juga bermain dengan anak-anak kucing itu seperti layaknya saudara sekandung.

Ibu kucing itu pun memperlakukan tikus tersebut sama seperti anak-anaknya sendiri, sehingga tikus itu akhirnya menjadi sebahagian dari keluarga kucing tersebut.

Sun meyakini bahawa insting keibuan kucing peliharaannya itu lebih besar daripada insting predatornya, sehingga ia mahu menerima tikus tersebut sebagai anak angkatnya daripada menjadi mangsa seperti yang terjadi pada kucing normal lainnya.

Lynea Lattanzio, Ini Dia Wanita Yang Menjaga Kucing Sebanyak 800ekorDia ingin memelihara kucing ketika dia masih kecil, tapi ibunya tidak menyetujui. Sekarang dia mempunyai "Cat House di Kings" tempat tinggal dan merawat hampir 800 kucing.

Kisah inspiratif Lynea mulai pada tahun 1981, ketika, setelah melalui perceraian yang sulit, dia memutuskan untuk pindah ke tempat yang sunyi di sungai. Dia membeli sebuah tanah dan menetap di tahun 1983. Segera setelah dia mulai bertanya kepada dirinya sendiri: "Apa yang kufikirkan, wanita tanpa anak yang tinggal di sebuah rumah besar pada 6 hektar", tetapi sedikit dia tahu keputusannya akan mengubah hidupnya selamanya. Sembilan tahun kemudian, ayah Lynea meminta bantuannya untuk menggantikan 2 kucing Manx yang meninggal kerana usia tua. Pada pencarian untuk memenuhi keinginan ayahnya, Lynea singgah di penampungan haiwan dan keluar dengan kotak dari 15 anak kucing (tidak ada yang Manx).

Pada tahun 2004, Gedung Cat pada Raja adalah rumah bagi lebih dari 500 kucing, dan kucing-kekasih sumbangan tidak boleh menutupi pengeluaran yang terus bertambah. Untungnya, derma sangat murah hati meninggalkan perkebunan seluruh ke syurga kucing, dan wang itu digunakan untuk membeli enam hektar tetangga dan dipagar di seluruh fasilitas. Sekarang ada hampir 800 kucing liar ditinggalkan dan ditempatkan di penampungan Lynea, dan meskipun merawat mereka adalah pekerjaan penuh-waktu, ia menyambut setiap kedatangan baru dengan tangan terbuka.


Gila..para penduduk suruh pasangan remaja yang di tangkap berkhalwat lakukan adegan berahi itu semula


Para penduduk memaksa pasangan kekasih pelaku adegan berahi melakukan adegan semula kelakuaan mereka. Para penduduk makasar menangkap kedua remaja yang berbuat perkara tak senonoh itu.Mereka di ancaman para penduduk untuk melakukan adegan itu semula.

Wanita itu menangis. ketika ditangkap,menurut saksi kedua remaja itu tidak memakai seluar dalam.

Sambil di iring para penduduk berteriak kepada pasangan tersebut untuk melakukan adegan ulang adegan berahi yang mereka lakukan. Nasib baik pihak polis datang dan menahan pasangan tersebut.Apa yang Dilihat Lelaki Ini dari Bekas Kekasih Aktor George Clooney (FOTO)

Model asal Itali sekaligus bekas kekasih George Clooney, Elisabetta Canalis, sedang berbelanja di Beverly Hills, Hollywood, Los Angeles, Amerika Syarikat (AS), saat seseorang melihat bahagian belakangnya.Mesti lihat..kerusi unik boleh ikut sesiapa yang memerlukannya kemana sahaja

Sofa di sebuah perpustakaan ini dapat mengikuti kemanapun orang yang memerlukannya pergi asalkan tetap di dalam kawasan perpustakaan. Jika seseorang memerlukannya, dia cukup menempelkan sekilas sebuah kad chip di kerusi sofa tersebut dan sang sofa akan mengikutinya...


Kereta Ferrarai langgar kereta lain semasa ditolak kerana kehabisan minyak

Lintascerita.com - Gara gara kereta ferrari yang dipandu kehabisan minyak. Pemandu itu cuba menolak kereta ferrari tersebut ke stesen minyak.Namun kerana terburu buru kereta ferrari tersebut melanggar kereta lain dan hasilnya...... sungguh sayang sekali ...


Orang Gila Yang Membedah Wanita Hamil Dalam Keadaan SedarDialah Shiro Ishii adalah seorang ahli mikrobiologi dan leftnan jeneral Unit 731, sebuah unit perang biologis Tentara Kekaisaran Jepun selama Perang Sino-Jepun. Ia dilahirkan di Desa Shibayama Sanbu di Prefektur Chiba, dan belajar kedoktoran di Universiti Kekaisaran Kyoto.


Pada 1932, ia memulai eksperimen pendahuluan dalam perang biologis sebagai projek rahsia tentera Jepun. Pada tahun 1936, Unit 731 terbentuk. Ishii membangun sebuah kerja besar – lebih dari 150 gedung-gedung lebih dari enam kilometer persegi – di luar kota Harbin, China.


Kekejaman yang dilakukan oleh Ishii dan yang lain di bawah komandonya di Unit 731 meliputi: pembedahan makhluk hidup iaitu orang (termasuk wanita hamil yang dihamili oleh doktor), tahanan aneh dengan kaki diamputasi dan dipasang ke bahagian lain dari tubuh mereka, sejumlah tawanan dibuat beku anggota tubuhnya dan dicairkan untuk mempelajari hasil gangren yang tidak diubati.

Manusia juga digunakan sebagai bahan uji hidup untuk dibaling dengan bom dan nyala api. Tahanan disuntik dengan inokulasi penyakit, dengan disamarkan sebagai program vaksinasi, untuk mempelajari efek mereka. Untuk mempelajari efek penyakit kelamin yang tidak ada ubat, tawanan laki-laki dan perempuan sengaja diinfeksi dengan sifilis dan gonore melalui perkosaan, lalu dipelajari. Setelah Jepun di bom Amerika , Ishii menghabiskan waktunya dalam penjara untuk kejahatannya dan meninggal pada usia 67 akibat kanser kerongkongan.

sumber : aspal-putih.blogspot.com

Ajaib! dilahirkan tanpa telinga tetapi tidak tuli

gambar hiasan

Seorang anak tanpa indra pendengar, yakni telinga, ditemukan di Dusun Molawahu, Desa Bakti, Kecamatan Pulubala, Kabupaten Gorontalo.

Anak tak bertelinga tersebut, Ibrahim Noho, ditemukan sejumlah wartawan setelah mendapat laporan dari salah seorang warga yang berasal dari daerah itu. Ibrahim Noho, yang merupakan anak bongsu dari 4 bersaudara dan merupakan anak dari pasangan Tune Noho dan Ceno Bilondatu, memiliki keunikan tersendiri pada bahagian kepalanya.

Meski tanpa telinga, Ibrahim Noho yang berumur 9 tahun itu tetap boleh mendengarkan suara seperti orang-orang normal pada umumnya. Menurut ibu dari anak tersebut, Ceno Bilondatu, mengatakan bahawa sejak anaknya lahir, dirinya sangat bersedih setelah melihat anaknya lahir tanpa salah satu pancaindra.

Dia mengatakan, dirinya pesimistis Ibrahim bisa mendengar suara ataupun bunyi-bunyian seperti anak-anak lainnya karena setelah diperiksa dengan teliti, ternyata selain tidak memiliki daun telinga, anaknya tidak memiliki lubang telinga yang merupakan saluran pendengaran.

"Waktu itu saya langsung pasrah kalau anakku adalah seorang yang tuli," Kata Ceno. Dia menjelaskan, ketika Ibrahim telah berumur 1 bulan, dirinya terkejut setelah mengetahui bahawa ternyata anaknya tersebut boleh memberi respons dengan baik ketika ada bunyi-bunyian di dekatnya.

Dan akhirnya dia baru yakin bahawa ternyata anaknya boleh mendengar secara normal setelah Ibrahim berumur 1 tahun. "Aneh memang, tapi memang begitulah kenyataannya, anak saya boleh mendengar secara normal meski tanpa telinga," kata Ceno.

Doktor pakar telinga hidung dan tenggorokan (THT), Zein Suweleh, mengatakan bahwa secara teori kenyataan yang dialami Ibrahim Noho yang boleh mendengar tanpa alat pendengaran tersebut boleh saja terjadi.

Sebab, meskipun tanpa daun telinga dan lubang saluran pendengaran, tulang kepala dan kulit kepala akan berfungsi sebagai alat yang merespons bunyi-bunyian ataupun suara.

dikutip dari kompas.com

Wanita ini simpan mayat suami berbulan -bulan agar dia hidup kembali


BOGOTA - Seorang wanita Colombia menyimpan jasad suaminya yang sudah mati selama beberapa bulan di rumahnya. Wanita ini berharap boleh menghidupkan suaminya kembali.

Alba Yacue, yang tinggal di Desa La Umbria, bahagian selatan Colombia, menyimpan jasad dari suaminya, Lucio Chacue, yang meninggal dunia pada usia 61 tahun di rumahnya. Alba menyembunyikan jasad itu dan menunggunya sampai arwah suaminya kembali.

Kelakuan Alba cukup membuat para warga curiga dan ketika seorang polis penyelidik tiba di rumah Alba, mereka menemukan jasad Lucio di atas ranjang.

"Jasad itu sudah dalam keadaan membusuk dan mengeluarkan bau yang amat menyengat, namun Alba tetap bertahan dengan harapan, suaminya akan hidup kembali. Alba juga sudah menjanjikan kehidupan bagi suaminya," demikian menurut Suratkabar La Nacion, seperti dikutip Orange, Jumaat (27/10/2011).

Saat Lucio meninggal dunia, Alba meminta Rumah Pemakaman La Paz untuk mengurus jenazah suaminya dan mengembalikan jenazah Lucio kerana Alba ingin Lucio dikubur di halaman belakang rumahnya.

"Selama 40 tahun saya bekerja sebagai pengurus jenazah, saya tidak pernah melihat kes ini. Kes ini membuat kami bingung," ujar pengurus jenazah, Evangelista Ome.(rhs)

[Seram]’wanita’ berbikini sedang berjemur

wanita-cantik-bikini-seksi-berjemur-di-pantai-3
Feeling betul awek ni berjemur….nak kasi kulit lagi gelap….

Wanita Ini Mengiklankan Status Bujangnya di Surat Khabar


Seorang wanita bujang berusia 43 tahun mengiklankan status dirinya di harian Oriental Daily, Dalam iklan tersebut Ia mengumumkan bahwa Dia tidak akan pernah menikah dan hanya akan fokus pada kariernya saja.
“Ini adalah keputusan diriku, tak ada sangkut paut dengan orang lain,” Ungkap Chan Lee Fah di Iklan tersebut.
Hanya sedikit informasi mengenai dirinya di iklan itu iaitu berupa nombor kad pengenalan yang mengindikasikan bahawa Ia berasal dari Selangor. Untuk masalah pekerjaan, tidak diketahui Ia bekerja dimana.
Judul iklan Chen tersebut “No marriage in this lifetime” jika diertikan secara harfiah, tidak ada pernikahan di kehidupan ini, dan pernyataan lain yang berukuran 6.5cm x 4cm yaitu “I do not want to be troubled by any relationship,” dan jika diartikan pula, Saya tidak mahu terjebak masalah dalam bentuk hubungan seperti apa pun. Hmm,, cukup narsis, tapi agak aneh juga ya wanita yang satu ini… mungkin itu pilihan hidupnya sendiri.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved