Brutal..bapa arak anak dalam keadaan bogel kerana tak dengar kata

on 12 September 2012


Gara-gara anaknya yang hanya tahu menghabiskan masanya bermain dengan kawan-kawan diluar dan malas membaca buku seorang bapa bertindak gila dengan membogelkan dan mengaraknya keliling kota dengan basikal sebagai pengajaran dan hukuman kepada anak lelakinya. Mungkin dengan hukuman cara ini sibapa mahukan sianak akan berubah total dan menumpukan lebih masanya pada pelajaran dan taubat dari menginkari kata-kata beliau.

sumber : bestoneoffour.wordpress.com

Penonton solat Isyak berjemaah ketika konsert underground

Pada  16 Oktober yang lalu satu konsert diadakan di sebuah tempat di Indonesia.Konsert ini digelar  "URBAN GARAGE FESTIVAL 2" yang hampir keseluruhnya diisi oleh Band-band tempatan yang beraliran underground dari metal, punk, hardcore dan lain-lain. Dan ketika waktu Solat Isyak telah tiba mereka pengacara dan penonton melaksanakan Solat Isyak berjama'ah...'SUBHANALLAH'

WOW! Ada kereta yang dilapis dengan kulit ular
hebatkan..kereta dilapis dengan kulit ular...
ada yang berhajat....


Lukisan dari orang buta yang sangat mengkagumkan

Dmitri tidak buta sejak lahir, dia kehilangan penglihatannya dalam misi penggalian di sebuah hutan di Ukraine untuk mencari sisa-sisa mayat tentera Rusia korban perang dunia ke-2. Dia terkena lletupan periuk api yang dipasang NAZI Jerman 50 tahun yang lalu yang mengakibatkan kebutaannya. Sebelum kecelakaan tersebut, lukisan Dmitri sudah cukup dikenal di kalangan seniman tempatan. Begitu kehilangan penglihatannya Dmitri menjadi tertekan hingga suatu ketika seorang kawan lamanya datang dan cuba membangkitkan lagi semangat Dmitri dengan mengadakan pameran karya-karya Dmitri.Semangat Dmitri pun mulai bangkit, bahkan sebelum pameran dia mulai mencuba melukis lagi untuk membuktikan bahawa walaupun tidak boleh melihat dia masih boleh berkarya. “Setiap hasil yang besar dimulai dengan satu langkah kecil” katanya.

Dia mula melukis lagi, tentu saja pada awalnya dia banyak mengalami kesulitan tetapi berkat ketekunannya akhirnya lahirlah karya pertamanya sebagai seorang seniman buta. Hingga sekarang sudah sekitar 250 lukisan karyanya yang mendapat pujian dari para pengkritik seni.Jom lihat kesan pukulan guru keatas seorang muridCerai kerana ibu mertua kacau daun

Akibat tak boleh bertolak ansur...


ROME: Seorang wanita Itali memfailkan perceraian sebulan selepas berkahwin gara-gara suaminya membawa ibu ketika berbulan madu.

Agensi berita ANSA melaporkan, wanita berusia 36 tahun itu bercuti bersama suaminya ke Perancis pada Disember lalu.

Bagaimanapun, dia terkejut apabila percutian itu turut membabitkan ibu mentuanya.

ANSA melaporkan, wanita terbabit terperanjat menemui ibu mentuanya di Lapangan Terbang Fiumicino dua hari selepas berkahwin.

Apabila perkara itu diadukan kepada suaminya, lelaki berkenaan mendakwa dia tidak boleh meninggalkan ibunya sendirian atas faktor kesihatan. - AFP

Kesian..selepas menjaringkan gol ditumbuk rakan sendiri

Rafael Casanova pemain Racing Club de Ferrol (division empat liga Sepanyol) mengalami cedera pada wajah setelah secara tidak sengaja terpukul oleh kawan sendiri ketika merayakan gol bersama rakan sepasukanya. Pada rakaman terlihat Rafael Casanova dirangkul oleh rakan sepasukannya, kawannya yang terakhir datang, secara tak sengaja melayangkan penumbuknya ke Rafael Casanova,ketika turut merayakan gol.
(Video+pic)..Lelaki yang digoda wanita dengan punggungnya


Rasa-rasa masih adakah lelaki yang masih tahan dengan godaan sebegini....????

Iklan Playstaton Terbaik yang Pernah Dibuat Sony Selama Ini [Video]


Iklan terbaru milik Sony ini memang rasanya sangat pantas ditabik kerana mereka berhasil menangkap sisi pandang lain dari sebuah game dan kemudian mengemasnya dengan design dan latar yang luar biasa.

Dalam iklan ini para tokoh video game terlihat berkumpul dan memberikan penghargaan kepada seorang gamer kerana telah berhasil membimbing mereka dari masa-masa sulit yang pernah mereka hadapi. Plot yang benar-benar genius.

Kamu akan mendengar gamer penyelamat itu bernama Michael, dan jika kamu bertanya siapa itu Michael, maka jawabannya adalah ia hanya seorang gamer biasa yang terpilih untuk menjadi susukk penyelamat dalam iklan ini. Dia dan foto yang berada di dalam bar itu adalah para pelanggan Sony terpilih yang secara sukarela mengirimkan foto mereka untuk menjadi 'pemeran' dalam video tersebut.

Iklan menakjubkan ini dibuat untuk kempen Long Live Play milik Sony.


sumber: Joystick

Apakah Manusia Boleh Menghamili Binatang?


Kes penyimpangan seksual antara manusia dengan binatang atau yang disebut Zoophila terus muncul. Yang sering menjadi pertanyaan banyak orang, bolehkah binatang tersebut hamil oleh sperma laki-laki?

 Seperti dikutip dari Thebrightesthub.com pada permukaan sperma terdapat reseptor yang boleh melengkapi reseptor di sel telur.

 Jadi jika reseptor di sperma tidak boleh melengkapi reseptor di sel telur, maka pembuahan tidak akan terjadi. Selain itu binatang yang berasal dari spesies berbeza pun tidak boleh berkembang biak satu sama lain.

 Akibat perbedaan reseptor ini maka sperma dari manusia hanya boleh mengenali sel telur dari manusia, begitu juga sebaliknya sperma binatang tidak boleh menghamili manusia.

 Selain itu susunan genetik dari satu spesies dengan spesies berbeza lainnya tidak boleh menghasilkan keturunan, sehingga jawaban untuk pertanyaan ini tentu saja sperma manusia tidak boleh menghamili binatang.

 Hal ini juga turut dinyatakan oleh Prof Dr dr Wimpie Pangkahila, Sp.And, FAACS, saat dihubungi detikHealth, Jumat . Prof Wimpie mengatakan seorang manusia tidak mungkin boleh menghamili binatang.


Sebagai Rakyat Malaysia, Jom Bersatu Hati..Tak Yah Gaduh2


 Prof Wimpie mengatakan seseorang yang tertarik bersetubuh dengan binatang boleh diklasifikasikan apakah sekadar iseng atau murni mengalami penyimpangan seksual.

 “Untuk kes manusia yang menyetubuhi binatang harus dilihat terlebih dahulu apakah ia memang memiliki penyimpangan atau hanya keseronokan saja. Jika hanya dilakukan sekali lalu timbul penyesalan, maka bukan disebut dengan penyimpangan atau kelainan,” ungkap pengajar di Bagian Andrologi dan Seksologi, Pusat Studi Anti-Aging Medicine Fakultas Kedokteran Universiti Udayana, Bali ini.

 Prof Wimpie menjelaskan jika seseorang merasa terangsang dengan binatang atau saat dihadapakan pada pilihan antara binatang atau manusia ia memilih binatang, maka orang tersebut dapat dinyatakan memiliki penyimpangan atau kelainan.

 Untuk kes seperti ini, tidak ada perawatan khusus yang boleh diberikan oleh orang tersebut untuk menyembuhkan penyimpangan ini.

 “Sementara itu jika seseorang yang menyetubuhi binatang hanya kerana iseng akibat tidak ada pelampiasan untuk nafsu seksualnya, maka keadaan ini masih boleh disembuhkan kerana bukan berupa penyimpangan,” ujar doktor yang mendapatkan gelaran seksologi dari University of Washington, Amerika Syarikat.

 Menyetubuhi binatang juga sangat berbahaya bagi kesihatan salah satunya adalah penularan penyakit dari binatang tersebut ke manusia (zoonosis). Perpindahan kuman ini bisa melalui cairan ******, urin, saliva atau feses. Dalam hal ini manusia tersebut juga sangat rentan untuk terkena infeksi seksual.

Tampil Terlalu Vulgar, Video Pengambaran Kate Upton Dinonaktifkan Youtube


infospesial.net -  Supermodel Kate Upton adalah cover girl dari majalah Sport Illustrated tahun ini. Dan kini ia kembali muncul dengan penampilan tak kalah seksi dalam video baru untuk pengambaran dengan fotografer Terry Richardson. Video tersebut diup load ke blog Richardson dan diberi nama Terry TV.

Seperti dilansir dari Dailymail, namun kerana penampilan Kate yang dianggap terlalu seksi maka video itu pun dinonaktifkan oleh You Tube kerana melanggar peraturan pornografi mereka. Dalam video tersebut Kate terlihat mengenakan bikini merah yang sangat minimum dengan melakukan gerakan tarian menggoda.

Kurang ajar..iklan kereta di Israel promosikan langgar lari remaja Palestin


RIMANEWS –Sungguh brutal, sebuah iklan kereta Jepun di Israel mempromosikan aksi langgar lari terhadap anak-anak Palestin.

Sebagaimana dilaporkan pejabat berita Xinhua, iklan komersial yang diterbitkan dealer Subaru di Israel itu, menampilkan adegan foto tahun lalu, ketika seorang pendududuk Israel menyerang dua anak Palestin dengan keretanya di kawasan permukiman Silwan, Yerusalem Timur.

Tak hanya itu saja, iklan kereta Subaru itu juga memasang ungkapan bernada provokatif dalam bahasa Ibrani di sudut kanan gambar, berbunyi: “Kita akan lihat siapa yang dapat bertahan menghadapimu”.

Menanggapi iklan tersebut Otoritas Ramallah pimpinan Mahmoud Abbas menyebut promosi tindakan agresif itu sebagai iklan kotor dan ajakan terbuka untuk melanggar anak-anak Palestin hingga terbunuh.

Akibat serangan langgar kereta itu, dua anak Palestin berusia 10 dan 12 tahun menderita patah kaki. Penyerang kedua remaja Palestin itu bernama David Be’eri, seorang direktur Jenderal Elad, sebuah perusahaan hartanah.Perusahaan itu sering memujuk orang Yahudi untuk pindah ke lingkungan padat di Baitul Maqdis Timur.

Baitul Maqdis Timur merupakan bahagian dari wilayah Palestin, yang diduduki Tel Aviv pada tahun 1967. Rencananya kawasan tersebut bakal dijanjikan sebagai ibukota negara Palestin di masa depan.

Awas! Kereta Sorong Bayi Ternyata Berbahaya


INILAH.COM, – Kereta sorong bayi yang banyak digunakan kaum ibu untuk memudahkan membawa anak-anak saat berjalan-jalan ternyata dikatakan berbahaya kerana boleh menjadi penyebab stress bagi bayi.

Berdasarkan penelitian yang dilakukan Universiti Dundee, Scotland, bayi yang sering menggunakan stroller boleh terganggu pertumbuhannya. Hal itu terjadi saat orangtua mendorong anak dengan posisi stroller menghadap ke depan (tidak menghadap wajah ibu mereka).

Cara ini cenderung membuat anak menjadi cemas dengan keberadaan orang dewasa yang tidak mereka kenal.

Seorang profesor perawatan dan kesihatan keluarga di Australia, Cathrine Fowler mengklaim anak-anak akan ketakutan jika dibawa dalam gendongan atau didorong di kereta bayi tanpa terlihat dari orang tua.

Seperti dikutip dari Dailymail, Folwer menjelaskan bayangkan jika Anda sendiri diikat ke dada seseorang dengan kaki dan tangan menggapai-gapai, tanpa kawalan ke dalam satu pusat perbelanjaan yang padat, itu pastinya akan menakutkan.

Oleh kerananya, ia menyimpulkan menggendong bayi menghadap depan akan menciptakan situasi yang sangat stress bagi anak.

Penelitian Profesor Fowler itu tak hanya diterapkan untuk bayi yang baru lahir, tetapi juga anak-anak sampai usia satu tahun.

Komen itu dilontarkannya berdasarkan kajian pada 2008 yang menemukan bahawa bayi akan menderita bila mereka tal dapat melihat orang tua mereka saat berada di dalam kereta sorong.

Dalam penelitian oleh University of Dundee itu, akademisi menemukan bahawa kereta bayi yang menghadapi ke depan boleh membuat anak menjadi mudah cemas saat dewasa.

Anak-anak akan merasa sulit mendapatkan perhatian orang tua mereka.
Sebaliknya, metode tradisional dengan menggunakan kereta bayi yang menghadap orang tua membuat bayi akan lebih mungkin untuk tertawa, mendengarkan ibu mereka berbicara, dan mudah tidur. Itu otomatis yang menunjukkan tingkat stress yang lebih rendah.

Sementara itu, Dr Suzanne Zeedyk, seorang psikolog dan peneliti menambahkan data penelitian menunjukkan bahawa bagi banyak bayi yang dibawa dengan kereta bayi akan megalami stres. Hal itu kerana mereka jarang diajak berkomunikasi dengan sang ibu

Ikan ni tak berenang tapi berjalan

Inilah Ikan yang yang unik dan aneh, dia tidak berenang seperti ikan-ikan lain, ikan yang memiliki dua tangan dan berjalan seperti makhluk didaratan, ikan aneh  sebesar 4inch atau sama dengan 10cm.
Walaupun Fobia Ketinggian, Ryan Gleeson Lamar Kekasihnya Dari Atas Shopping Center

Ryan Gleeson bukanlah Batman, superhero, tapi dirinya berani menaklukkan rasa takutnya akan ketinggian demi untuk melamar kekasihnya, Charlotte Kinman. Seperti yang dilapor dari situs Metro, Ryan, yang mengenakan kostum seperti Batman - dimana topeng Batman diganti dengan helmet - dari atap pusat perbelanjaan West Orchards, menuruni tali yang digantung dari atas menuju lokasi Charlotte berada dan melamar kekasihnya itu dengan memperlihatkan tulisan “Charlotte Will You Marry Me ? “ (Charlotte mahukah kau menikah denganku – red) yang tertulis di jubah atau sayap Batman yang dikenakan lelaki 28 tahun dari Towcester, Northamptonshire.
Pastinya aksi Ryan itu membuat terkejut Charlotte dan untungnya Charlotte mahu menerima lamaran Ryan.
Aksi berani Ryan itu dilakukannya bulan lalu danu dirakam di kamera

Kesian lelaki ini dipermalukan teman wanitanya ketika dia ingin melamar

Zhu Lei planned to propose to his girlfriend in a unique way. He dressed nice, bought a bouquet of flowers and even rented a crane.

He also wanted to capture this precious moment of himself and later will upload to youtube.


As he reached to his girlfriend’s window, he was hit with a bucket of cold water. Unfortunately, there will be no uploading of videos for this guy.

Instead of joyous screams and a wonderful “YES” answer from her girlfriend, he lowered back to the ground with a shame. Poor guy
Eizo Pin-up Calender!! Foto Model Seksi Bogel yang ANEH!! Lebih dari pada bogel

 Beginilah Kalender Bogil Versi Perusahaan X-Ray. Model-model wanita yang berpose pada kalender ini tidak memakai pakaian sehelaipun  tetapi walaupun mereka berpose telanjang namun anehnya kalender ini tidak sedikit pun terlihat seperti kalender porno.


Dalam kalender ditampilkan dalam pose seksi seperti gadis-gadis dalam kalender pin-up populer.  Oleh kerana itu namanya Eizo Pin-up Calender 2010. Kalender dengan wanita berpose telanjang ini dibuat untuk promosi dari Eizo Medical Imaging,  sebuah perusahaan yang memproduksi alat medical imaging yang memiliki presisi tinggi untuk pemeriksaan dan diagnosa radiografi.

Dan gadis-gadis dalam kalender tersebut nampaknya bukan hanya sekedar bogel, tetapi lebih daripada itu....Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved