Bahaya kahwin dengan programmer

on 07 September 2012

Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer" anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari. 


Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in." 


Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi? 


Suami : Bad command or filename. 


Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli! 


Suami : Errorneous syntax. Abort? 


isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia? 


Suami : Variable not found... 


Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali. 


Suami : Sharing Violation. Access denied... 


Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu. 


Suami : Too many parameters... 


Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem. 


Suami : Data type mismatch. 


Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la. 


Suami : It's by Default. 


Isteri : Macamana pula dengan gaji abang? 


Suami : File in use ... Try later. 


Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?


Suami : Unknown Virus. "

Main Sudoku ketika memandu,pemandu bas sekolah di pecat

Seorang pemandu bas dipecat setelah tertangkap kamera sedang mengisi teka-teki Sudoku ketika ia membawa anak-anak ke sekolah.

Gambar mengejutkan ini diambil oleh seorang murid dengan menggunakan telefon genggamnya, menunjukkan sang pemandu asyik mengisi buku teka-teki Sudoku, sementara bas sedang laju di jalan.


Pelajar berusia 12 tahun yang mengambil gambar itu mengatakan sang pemandu memegang pena dan mengisi jawaban teka-teki, ketika bas melaju melewati lalu lintas di pagi hari.

Mail Online menulis bahawa pemandu yang namanya tidak disiarikan ini, telah diberhentikan oleh perusahaan bus Cavendish Liner, setelah sang pemilik melihat foto itu dan melakukan penyelidikan.

Diketahui, saat itu sang pemandu mengemudikan bas yang penuh dengan pelajar berusia sembilan sampai 16 tahun ke Ferndown Upper dan Middle School di Dorset, Inggris.

Anak laki-laki yang mengambil foto tersebut kemudian menunjukkan gambar tersebut kepada ibunya.

“Ketika saya melihat foto saya benar-benar terkejut. Kerana dia memandu, dan juga ada anak-anak didalam bas itu, Ia seharusnya bertanggung jawab atas keselamatan mereka.” tutur sang ibu, yang tidak mahu disebutkan namanya.

Sementara itu, Gary Bulgin, direktur operasi di Cavendish Liners , mengatakan bahawa ada insiden dengan pemandu mereka dan saat ini ia telah meninggalkan perusahaan tersebut.

“Kami memperhatikan keselamatan anak-anak dengan sangat serius, dan kami ngeri ketika melihat foto-foto itu.” tuturnya.

Perlukah seorang penyanyi berpakaian begini didepan kanak-kanak?

Pelik!!!Adakah penyanyi ini tak berfikir dahulu sebelum membuat persembahan?
Adakah dia tak kaji dulu siapakah penontonnya,ada tak kanan-kanak?
Jangan di fikirkan kerana glamour sahaja.Cuba fikirkan adakah
cara kita berpakaian dapat mendidik mereka atau merosakkan
fikiran mereka?



mak bapak dia orang macam tak kisah je.....

Adik Lahirkan Anak Kakak


Setelah dipastikan hidup tanpa rahim, akhirnya Cheryl Keye (36) dapat menjadi seorang ibu, berkat kebaikan sang adik, Lyndsay Wootton (32) yang bersedia menjadi rahim pengganti bagi Elliot, putra pertama Cheryl.

 Sejak umur 17 tahun, doktor menyatakan bahawa rahim Cheryl berada di tingkat pertama Mullerian Agenesis, sehingga membuatnya tidak dapat membentuk janin dengan sempurna.

 Cheryl menikah dengan Jason Keye yang mahu menerima keadaanya pada usia 22 tahun. Cheryl mengaku sangat menikmati hari-hari menjadi isteri.


 Lyndsay Wootton (kiri) dan Cheryl Keye (kanan) bersama bayi Elliot

 "Suami saya menerima saya apa adanya. Kami mengisi kehidupan tanpa anak dengan membeli sebuah rumah yang cantik, mengejar karier kami dan pergi ke tempat-tempat yang eksotis," ujar Cheryl.

 "Namun, saya pun sedar adanya kekosongan tanpa adanya bayi," lanjutnya seperti dilansir Dailymail.

 Akhirnya, Cheryl yang berprofesi sebagai manager pengembangan bisnis pun fokus berusaha agar dapat memiliki keturunan. Ia mempelajari penelitian sebuah proses rahim pengganti.

 Ketika mempelajari proses tersebut, ia pun memperbincangkan hal tersebut kepada adiknya Lyndsay yang sudah memiliki seorang putri berusia enam tahun.

 Dengan senang hati Lyndsay mengiyakan keinginan Cheryl menjadi rahim pengganti bagi janin Cheryl.

 "Tentu saya dengan amat senang mendengar adanya proses tersebut dan dengan senang hati bersedia melakukannya untuk kakak saya," ujar Lyndsay.

 "Dapat melahirkan anak saudara saya adalah hal yang luar biasa di hidup saya," imbuh Lyndsay.
sumber

Fesyen pakaian di jalanan yang betul-betul gila


Fashion makin lama makin edan, khususnya seperti yang terlihat di Bangkok, Hongkong, dan Tokyo seperti yang terlihat dalam foto berikut ini.

1. Hong Kong



2. Bangkok

3. Tokyo


Senarai universiti di China yang pelajarnya cantik-cantik



China Universities are not good at academics but famous for the beauties on campus. Here listed are some universities with the most beautiful girls.

Central Academy of Drama: Central Academy of Drama, Beijing Film Academy, Beijing Dance Academy are three Arts Academies in Beijing, The Central Academy of Drama has many beauties and becomes more famous for its international movie star graduate – Zhang Ziyi.


Suzhou University: Since ancient times Suzhou was known for its beautiful girls, We can not except much in the learning ability, but I believe there must be a lot of beauties here.


Beijing Foreign Studies University: It has a lot of beauties and it is known to be very open. This is because when they learn a foreign language they also absorb foreign ideas.

Dalian Foreign Languages Institute: Dalian is a beautiful place, in addition to the charming of Dalian female Mounted Police, it also has famous Dalian Foreign Languages Institute. In the campus everywhere can see straightforward beauties.


Shanghai Theater Academy: The beauties there show more South China temperament, very graceful and pleasant. But its representative was a northerner – Fan Bingbing.


Guangdong University of Foreign Studies: Guangdong’s eating habits are a good way to cultivate beauties. Guangzhou, as a large window of China’s foreign exchange, has attacked a lot of natural beauties.


PLA People’s Liberation Army Institute of the Arts College: The beauties under the management of quasi-military have a a sacred special charm.


Sichuan Normal University,: every Sichuan beautiful girls has good-looking.


Xi’an International Studies University: It is located in western hinterland. The beauties there have unique temperament.


Zhejiang Institute of Media: radio and television universities are always place of beauties.


Zhejiang University: In Zhejiang, this university can be said to dominate the whole province, there must be many beautiful girls there. Moreover, Hangzhou’s good environment is suitable for girls` maintenance.


Beijing Language and Culture University: Here more than half of the students are foreigners, you can find many beautiful girls from South Korea, Japan and the United States. The temperament is very different from domestic ones.


Sichuan Conservatory of Music: Sichuan girls are beautiful; Sichan girls here are more beautiful. Many super girls are from the Sichuan Conservatory of Music.

banyak lagi universiti di China yang pelajarnya cantik-cantik untuk melihat sila ke
sumber : chinawhisper

Cara paling gempak nak elak kereta dicuri

Inilah cara yang paling gempak untuk menggelakkan kereta
dicuri....






betul-betul lawak...


Seorang Gadis Cantik Tidak Pernah Keluar Rumah Menjadi Superstar Global.


Jemma telah memiliki 12 juta tampilan di internet
Penyanyi agoraphobic telah merilis single pertamanya setelah menjadi sensasi YouTube meskipun
 tidak meninggalkan rumahnya untuk TIGA TAHUN.
Hixon Jemma Pixie, 21, telah menjadi bintang global meskipun menderita rasa takut 
keluar rumah melumpuhkannya.
Dia menciptakan musiknya di studio sementara di kamar tidurnya di Malvern, di mana dia tinggal
 bersama orangtuanya.
Jemma mulai menderita serangan panik ketika dia berumur  enam tahun dan keadaannya 
berputar ketika ia meninggalkan sekolah pada usia 16 dan tidak memiliki rutin sehari-hari
 meninggalkan rumah.
Dia lalu meninggalkan rumahnya tiga tahun lalu dan tidak pergi lebih jauh dari gerbang taman
 sejak itu.

• Jemma rakam vokal pada komputer laptop-nya.

  
• Jemma Agoraphobic belum keluar dari rumahnya selama tiga tahun

Jemma menjelaskan: "Ketika saya mengalami serangan Saya merasa benar-benar sesak nafas dan 
rasanya jantung saya akan meledak. Aku benar-benar merasa seperti aku akan mati.
"Ini hal yang aneh karena saya tahu saya secara logis tidak perlu khuatir tentang
 berjalan keluar rumah tetapi itu hal yang sama sekali berbeda ketika saya benar-benar mencoba dan
 melakukannya.
"Setelah saya meninggalkan sekolah saya tidak benar-benar memiliki alasan untuk keluar dari rumah.
'Saya ingin pergi ke universiti tapi tidak boleh kerana keadaan saya. Ini memberikan impak besar
 pada hidup saya. '

• Jemma berharap single terbarunya akan menarik perhatian pada keadaan

Dia telah melihat puluhan psikolog dan hypnotherapists tapi belum ada yang mampu 
menyembuhkannya agoraphobia.

• Jemma menyanyikan vokal nya di laptop-nya sebelum meng-upload video di YouTube. 
Dia telah menderita dari rasa takut luar rumah sejak ia berusia enam tahun

Bintang muda ini berharap suatu hari nanti boleh melakukan di luar kamar tidur lagi, dan merasa 
muzik itulah yang membuat bahagia dia.
Dia menambahkan: "Muzik adalah hal yang membantu saya melarikan diri dari keadaan ini dan
 membuat saya senang, entah itu menyanyi, menulis atau hanya mendengarkan itu.
"Ketika saya merasa sangat cemas saya ingin mencoba untuk fokus pada menulis semacam arus
 kesedaran yang kemudian beradaptasi ke dalam lirik.
"Menyanyi adalah sesuatu yang membuat saya terus berusaha dan sesuatu yang telah saya
 lakukan sejak saya ingat."
Single ini tersedia dari situs seperti iTunes, Amazon dan HMV.

Paku dalam mulut



Setelah enam hari mengadu sakit mulut,akhirnya seorang lelaki Patrick Lawler telah mendapatkan rawatan mulut di sebuah pusat pergigian.




Apa yang menakjubkan,pakar doktor gigi tersebut telah menjumpai paku sepanjang 4 inci tertanam di lelangit mulut pesakitnya.Pesakit itu tidak mengetahui apa-apa tentang kejadian itu.








Gaun Pengantin Di buat Daripada Tisu Toilet

Hampir setiap pasangan memimpikan pesta pernikahan indah. Banyak yang mengeluarkan biaya mahal demi balutan busana mewah. Namun, ada juga yang  menciptakan busana spesial tanpa mahal.

Seperti terlihat pada pertandingan ‘Toilet Paper Wedding Dress Contest’. Sesuai namanya, gelaran ini mengeluarkan segala kreativiti pesertanya untuk menciptakan gaun pengantin berbahan dasar tisu toilet. Bahan yang sangat mudah didapat dan murah.

Pertandingan tahunan rekaan web persiapan pernikahan ‘Cheap Chic Weddings’ itu sudah diadakan tujuh kali sejak 2005. “Pesereta harus menyelesaikan rekaannya dalam waktu enam bulan dan memberikan fotonya kepada juri,” ujar Susan Bain, penggagas ‘Cheap Chic Weddings’, seperti dikutip laman Aol News.

Syarat utamanya adalah gaun boleh dikenakan di tubuh manusia. “Kami ingin melihat gaun tersebut dipakai oleh model, khususnya ketika sudah masuk pusingan final. Aksesoris kepala yang juga terbuat dari tisu adalah
nilai tambah,” ujar Susan Bein yang dibantu oleh ibu dan adiknya dalam penjurian.


Meski tak membatasi penggunaan tisu, juri hanya memperbolehkan peserta memakai gam, tali pengikat, jarum dan benang untuk menyatukan tisu. “Ada peserta yang hanya menggunakan empat gulungan tisu, ada pula yang menggunakan 40 gulungan tisu. Hal ini sangat tergantung pada rekaan dan ketebalan gaun,” ujarnya.

Selain kreativiti, juri akan menilai keindahan gaun, total penggunaan tisu toilet, originaliti, dan strategi pembuatan. Pemenang pertama akan mendapatkan US$ 1.000 , pemenang kedua US$500, dan pemenang ketiga US$250. Pengumuman pemenang tahun ini akan diselenggarakan pada 7 Julai mendatang.

Galit Zeierman, desainer grafik asal Israel, muncul sebagai pemenang tahun lalu. Dia menciptakan gaun pengantin seksi berpotongan pendek dengan aksen tali pada salah satu bahu. Ia mengaku memerlukan waktu sebulan untuk menyelesaikannya.

Bagi Zeierman, hal yang paling susah adalah menemukan cara menguatkan tisu agar tak koyak ketika dikenakan. Dia hanya mengandalkan banyak lem untuk mengeraskan tisu.

Susan Bein mengatakan bahawa gaun tisu toilet karya peserta tak kalah cantik dibandingkan busana pengantin karya desainer ternama. Selama enam tahun menjadi juri, ada satu yang menurutnya sangat original iaitu gaun berdetail cetakan bunga yang terbuat dari tisu basah yang dipadatkan.

Seperti rancangan Hanah Kim, pemenang  tahun 2007, yang benar-benar dipakai seorang pengantin. “Gaun tersebut hanya menghabiskan US$20, jauh lebih murah dibandingkan dengan membeli gaun mahal yang hanya dipakai sekali dalam beberapa jam,” ujar Susan.

Burger King Flame..wangian beraroma burger


Burger King telah menciptakan Burger King Flame, iaitu wewangian yang didasari dari aroma burger. Wow! Rasanya ini sesuai untuk digunakan pada saat pertemuan pertama kali dengan kekasihmu. Apa lagi yang boleh menciptakan suasana romantik selain aroma daging, keju, dan mustard?!

Barvikha desa kecil tempat orang kaya

Barvikha sebenarnya adalah sebuah desa kecil di dekat Moscow, ibukota Russia. Namun selama era Soviet Barvikha mulai ditempati oleh pejabat pemerintah dan kaum intelektual tercatat diantaranya penulis terkenal Aleksey Tolstoy, tahun 1990-an desa ini malah ditempati oleh para jutawan Russia. Rumah-rumah kayu digantikan oleh rumah-rumah mewah yang dijaga ketat, tidak aneh kerana lokasi desa ini juga strategik. Dikelilingi oleh hutan pinus dekat sungai Moscow, menjadikan lokasi idaman untuk orang-orang kaya Moscow, selain itu juga dekat dengan ring road Moskva. Dengan banyaknya orang kaya di Barvikha membuat desa ini berkembang pesat. Lihat saja foto-foto dibawah ini.



Mahasiswa Korea Berhasil Memenangkan Pertandingan Mereka Ferrari


Eternita, kereta ferrari rancangan tiga mahasiswa Hongik University, Seoul, berhasil membawa mereka memenangkan Ferrari World Design Contest 2011 dengan rekaan yang, seksi, mulus, dan futurisrik.

Kim Cheong Ju, Ahn Dre dan Lee Sahngseok membuat rekaan kereta ferrari impian mereka dengan teknologi dan material generasi terbaru. Menjadikan kereta tersebut menjadi sebuah mahakarya kereta ekstrim yang sempurna tidak hanya dari segi rekaan eksterior, namun dari segala aspek lainnya.

Mereka bertiga patut berbangga kerana karyanya berhasil menyingkirkan karya-karya rekaan lain yang berasal dari 49 universiti di pelusuk dunia.


Eternita,rekaan pilihan nombor satu para juri


Xezri, membawa Samir Sadhikov dari IED, Turin, Itali menjadi juara ke dua.


Karya Henry Cloke dan Qi Haitao dari London Royal College of Arts di atas menjadi juara ketiga.

Malu sikitlah bang

Woi! tak malu tak pakai bra

Nasib baik dia binatang..kalau manusia habis kena ngendap...
agaknya manusia yang suka berjalan ditepi pantai tanpa pakai bra
sama spesis dengan mereka ni kot....


Akibat mabuk semua dia sapu

 dah mabuk mat pun berpinar...syok ...

nasib baik ada kawan tegur...

mamat tu marah pasal member kacau daun...

 Apalagi member kena tengking dan suruh mamat ni bukak mata...

 dan ternyata yang di syok beromen tu pondan....

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved