Lelaki bogel ini bunuh diri

on 19 Ogos 2012




Lelaki ini bernama Iman Morales berumur 35 tahun...
sebab apa bunuh diri aku tak boleh nak terangkan...sebab tak pandai
translate.....Iman Morales, de 35 años, murió el pasado 24 de septiembre cuando se encontraba en la fachada de una comisaría de un edificio de Brooklyn. Al parecer era un perturbado que no había tomado su medicación y desnudo empezó a protestar. Según dicen uno de los policias lo aturdió con una descarga eléctrica que hizo que el enfermo cayera y muriera del impacto contra el suelo.(agak-agak siapa yang pandai translate letak diruang komen)

Wanita ini ada penyakit pembenci suara


LONDON - Bagi Emma Riehl, suara apapun yang muncul disekelilingnya adalah menyebalkan. Saking bencinya terhadap suara, Emma bahkan sering kebingungan dan gelisah.

Emma menderita penyakit misophonia, atau penyakit pembenci suara. Penyakit itu merupakan penyakit langka yang menyerang sistem syaraf. Umumnya, penderita misophonia pernah mengalami peristiwa buruk yang disebabkan oleh suara-suara tertentu.

Dalam video dokumentasi kehidupan sehari-hari Emma, Emaa mendeskripsikan reaksinya terhadap suara seorang siswa yang bersin di kelas. Emma pun merasa terganggu dengan suara itu.

"Suara itu menciptakan guncangan di sekujur tubuh saya. Saat itu, saya langsung kebingungan," ujar Emma, seperti dikutip ABC, Kamis (17/5/2012).

Menurut laporan dari Suratkabar New York Times, penyakit itu muncul saat seorang anak kecil tumbuh menjadi remaja dan akan semakin memburuk ketika mereka dewasa. Menurut organisasi advokasi penderita misophonia, tidak ada ubat yagn dapat menyembuhkan penyakit tersebut. Terapi pun akan memakan waktu bertahun-tahun.

Para penderita Misophonia sering mendapat kesulitan dalam menjalin hubungan dengan orang lain. Hal itu disebabkan kerana mereka tidak akan merasa nyaman dengan suara yang dikeluarkan oleh pasangannya sendiri. Umumnya, para penderita misophonia lebih memilih untuk menetap di rumahnya dan berada di ruangan yang sangat tenang.(AUL)

[Kejam]Kerana mas kahwin tak dapat wanita hamil di bunuh suami dan iparnya

 Seorang perempuan hamil dibunuh oleh suaminya dan juga iparnya gara-gara mas kahwin yang mereka minta tak  diberikan.

Kejadian ini menimpa perempuan bernama Sarita yang sedang hamil tiga bulan di wilayah Gaziabad, Uttar Pradesh, India. Orangtuanya gagal memberikan mas kahwin seperti yang diminta pihak lelaki.

Polisi mengatakan twanita digantung di langit-langit seolah-olah ini adalah kes bunuh diri. Kini, ayah Sarita bernama Subhash Chandra melapork kejadian ini kepada pihak polis dan mendakwa keluarga suami anaknya. Di India, mas kahwin selalu menjadi masalah terutama di daerah terpencil di mana kadang-kadang pihak keluarga perempuan tak bioleh menikahkan anaknya kerana mahalnya permintaan mas kahwin yang diinginkan pihak keluarga laki-laki.

Sumber: PTI

Mali anak gajah yang kena terajang oleh ibunya





LETAK MAKLUMAT IKLAN
Kesian anak gajah ini ..hasrat dihati nak bermanja tetapi kena terajanglah pulak...

Lamaran Pernikahan Tidak Sengaja Masuk Siaran Berita Secara Langsung Televisyen [Video]


Sebuah siaran berita langsung di Kansas tanpa sengaja merakam peristiwa seorang lelaki yang sedang melamar kekasihnya.

Josh Mullin mungkin memang bukan lelaki yang romantis. Lamaran dirinya kepada Ashlee Baldwin cukup sederhana, Ketika ia dijemput oleh Ashlee di lapangan terbang 4 Ogos kelmarin, ia berlutut dan melamar kekasihnya itu dengan sebuah cincin di depan blapangan terbang. Klise? ya, namun siaran televisyen KMBC yang dibawakan secara langsung oleh reporter Brenda Washington tanpa sengaja menangkap peristiwa lamaran tersebut dan menjadikan usaha Josh menjadi cukup istimewa.


Kamu nak tak awek macam ni?

kalau awek macam ni korang nak tak....
rileks mari kita lihat gambar penuh nya..

v



v



v



v




v




v


amacam ada yang nak???

Sadis... kalah main game = aplikasi hangus!


Para gamer kebanyakan sering mati berulang-ulang dalam satu permainan game sampai akhirnya berjaya menamatkan game itu. Tapi tidak berlaku untuk game yang satu ini. Kalah? Sorry check mate.. cuma 1 nyawa buat game ini.

Ya game super realistis yang bernama one single life ini dirilis untuk para pemilik iphone. Gameplaynya sendiri mirip dengan Canabalt. Terdiri dari 10 level dimana pada setiap level pemain harus melakukan 1 loncatan--dan pendaratan--sukses untuk dapat mengakses level selanjutnya. Kalau player gagal, Aplikasi game ini tidak akan boleh digunakan lagi. Player harus mendownload ulang aplikasinya dan memulakan dari awal. Menurut penjelasan di app store cuma 4% player di seluruh dunia yang boleh menyelesaikan game ini.

Tertarik mahu memainkan game ini? Game ini gempak dan boleh kamu dapatkan di app store.

sumber: pocketgamer

Inilah kanak-kanak terkuat di Britain

GLASGOW –  Charley Craig (11) menjadi kanak-kanak yang sama sekali tak anda inginkan untuk beradu dalam angkat berat.

Kerana dengan ukuran tubuhnya yang mungil, dengan tinggi 135 sentimeter dan berat badan 32 kilogram, Charley Craig diatakan sebagai kanak-kanak terkuat di Britain, sebagaimana dilapor Dailymail.

Craig bahkan dapat mengangkat berat beban yang hampir menyamakan berat tubuhnya hingga ke atas kepalanya.

Beberapa bulan lalu Craig baru saja menjuarai pertandinagn pertama yang dia ikuti, angkat beban seberat 28,5 kilogram.

Craig mengenal olahraga angkat beban ini dari ibunya, Amanda Black (37) yang sudah 20 tahun menjadi atlet angkat beban.

Kakak dari Craig, Daniel (20) juga seorang peserta di pertandingan angkat berat. Daniel jugalah yang menjadi mentor bagi Craig untuk berlatih angkat berat ini.

Craig pertama kali ikut berlatih ketika ia berusia sembilan tahun, ketika itu ia sudah mampu mengangkat bebanan seberat 13 kilogram.

Namun, seperti gadis kecil , Craig tetap lebih menyukai saat-saatnya bermain bersama teman-temannya. Dia menyukai majalah fesyen remaja, mewarnai biliknya dengan cat merah muda dan gemar menghias diri.

Craig mempunyai cita-cita untuk dapat berprestasi dalam olahraga angkat berat seperti Zoe Smith yang memenangkan pingat emas di umur 16 tahun pada Commonwealth Youth Games 2008 dan yang akan mewakili Britain  di London Olympics pada 2012 mendatang.

Sumber :http://www.okezone.com/

Kursus seni bercinta akan diajar di universiti di China


TEMPO Interaktif, Beijing - Sudahkah Anda berpengalaman dalam urusan bercinta? Atau tengah frust merawat hubungan asmara? Temukan jawabannya di Beijing, China.

Ya, para mahasiswa di ibukota China yang tengah dimabuk cinta bakal beroleh bantuan setelah dilaporkan bahawa sebuah kursus dalam seni bercinta bakal dimasukkan dalam kurikulum universit di Beijing.

Menurut laporan Beijing Evening News Sunday, biro pendidikan kota sudah menyusun rencana garis besar untuk berkonsentrasi pada kesihatan mental mahasiswa dan mahasiswi, dengan harapan mengajarkan mereka ‘bagaimana mencintai diri sendiri, mengungkapkan cinta, menolak cinta, merawat cinta, dan hakikat cinta’.

Menurut harian itu, homoseksual yang sebenarnya topik tabu di China, juga boleh dibahas dalam gelaran kursus mendatang.

Skema ini telah menghasilkan banyak perhatian di masyarakat, tapi banyak yang meragukan pentingnya kursus ini . “Cinta tak boleh diajarkan. Ini menuntut pengalaman pertama masing-masing,” kata seorang mahasiswa di Beijing Normal University, kelmarin. Dia menambahkan bahawa dia cuma boleh berharap sedikit dari kursus semacam itu.

Lelaki yang disunat terkejut kemaluannya hilang setelah sedar


Malang benar nasib seorang lelaki di Kentucky, Amerika Syarikat yang datang ke sebuah hospital untuk minta disunat. Doktor yang menyunat menemukan kanser ganas di balik kulit yang menutupi kepala Mr P dan terpaksa harus dibuang.

Bermula ketika Philip Seaton, pemandu trak berusia 46 tahun datang ke sebuah hospital di Kentucky pada Oktober 2007. Ia datang dengan keluhan radang atau inflamasi di kemaluan, lalu minta disunat agar selanjutnya alat vitalnya jadi lebih mudah dibersihkan.

Peralatan operasi segera disiapkan oleh Dr John Petterson, ahli bedah yang akan menyunat kemaluan Seaton. Pada keadaan normal, sunat atau sirkumsisi hanyalah prosedur ringan yang hanya perlu waktu beberapa minit dan tidak terlalu berisiko memicu komplikasi.

Namun ketika Dr Petterson menyayat kulit kemaluan yang menutupi kepala penis Seaton, yang ditemukan bukan radang melainkan jaringan dengan pertumbuhan tidak normal. Dr Petterson menggambarkan keadaan itu sangat parah dan sudah menyerupai kembang kol yang membusuk.

Dr Petteerson dan pasukannya mendiagnosis keadaan ini sebagai karsinoma sel skuamosa, sejenis kanser ganas yang biasanya menyerang permukaan kulit. Satu-satunya cara untuk mencegah persebaran sel kanker ke organ lain adalah sesegera mungkin membuang kemaluan Seaton.

"Yang saya lihat saat itu bukan penis melainkan kanser. Saya lakukan amputasi kerana saya fikir inilah cara paling tepat untuk menyelamatkan Seaton," ungkap Dr Petterson, seperti dikutip dari WDRB.

Akhirnya operasi yang tadinya hanya bertujuan untuk menyunat kulit kemaluan malah berakhir dengan pembuangan parsial, yakni menghilangkan bahagian kepala penis yang sudah digerogoti kanser. Pilihan yang sulit bagi doktor, namun harus dilakukan untuk menyelamatkan Seaton.

Sayangnya Dr Petterson melakukan kesalahan mendasar dalam tindakan penyelamatan tersebut. Ia tidak memberikan informed consent atau pemberitahuan kepada Seaton atau keluarganya, terkait impak yang akan ditimbulkan termasuk hilangnya sebagian dari alat vital Seaton.

Seaton yang saat terbangun mendapatu alat kelaminnya sudah terpotong akhirnya tidak terima, lalu membawa masalah ini ke pengadilan. Kes yang sudah terjadi 4 tahun lalu itu baru muncul ke media saat sidangnya mulai digelar beberapa hari yang lalu.

Iklan Operasi Plastik di Taiwan [Foto]

Jika sebuah iklan biasanya ditujukan agar perusahaan dapat "menjerat" lebih banyak pelanggan, iklan dari sebuah pusat operasi plastik di Taiwan ini mungkin justru malah dapat reaksi sebaliknya.


Foto keluarga diatas adalah iklan yang terpasang pada sebuah tempat operasi plastik di Taiwan. Pesan pada iklan tersebut bererti: "Satu-satunya hal yang perlu anda fikirkan mengenai operasi plastik adalah bagaimana menjelaskan semuanya terhadap anak-anak anda."

Kesannya memang mengundang, tapi apakah semua orang akan mengambil makna yang sama? Iklan tersebut malah boleh jadi membuat sebahagian orang berfikir kembali sebelum melanjutkan rancangan mereka. Cuba, seandainya kamu dalam posisi sebagai salah satu orang tua dalam foto tersebut, penjelasan apa yang akan kamu berikan ke anak kalian nantinya? Apakah seperti yang diucapkan oleh beberapa komen tt.mop berikut ini?
"Nak, sebenarnya, kamu berasal dari Mars"
"Sebenarnya, ayah(atau ibu)mu adalah orang lain..."
"Kamu adalah anak angkat"
"Sebenarnya, kamu anak curi" :
http://www.idbite.com

Video Ciuman Kucing dan ikan Lumba-Lumba Bikin Gempar


INILAH.COM, Jakarta- Video YouTube seringkali menunjukkan sesuatu tidak biasa. Kini, pengguna internet dikejutkan persahabatan akrab kucing dan lumba-lumba yang sering bersentuhan. Seperti apa?

Dalam video berdurasi satu minit dan 50 detik itu,nampak seekor kucing coklat menyentuh hidung lumba-lumba dan mengulurkan kakinya untuk menyentuh mamalia di air tersebut. Awalnya, adegan menyentuh itu menunjukkan lumba-lumba menopangkan dagu di bahagian atas kepala kucing.

Lalu, kucing itu juga mengulurkan kaki seolah meminta lumba-lumba mendekat. Yang menarik, kedua haiwan berbeza ‘alam’ itu berciuman dan kucing menggosokkan kepalanya di mulut lumba-lumba.





Aksi seksi uncle




Di Jepun pelajar wajib pakai skrit pendek

Jepun Negara matahari terbit yang terkenal sebagai macan asia, dan juga terkenal dengan seragam sekolah-nya yang unik.

Mungkin sudah ramai ayang tahu Negeri Sakura ini dikenal dengan para pelajar yang memakai skrit pendek di atas lutut .



Beza halnya dengan di negara lain pelajar yang memakai skrit pendek itu sebahagian besar melanggar peraturan , kalau di Jepun, memakai skirt pendek itu adalah sebuah peraturan dan skrit seorang pelajar itu harus 17-22 cm di atas lutut.


Dan juga ada yang menyebutkan di Jepun pelajar tak boleh pakai short dalaman, walaupun musim dingin sekalipun.

bk-macam tu sekali peraturannya..pening-pening

Demi sesuap nasi

MALU.....tiada istilah malu pada kamus kehidupan
budak perempuan ini....yang penting baginya dapat memperolehi
wang untuk membeli keperluan.....





perasaan malu itu diketepikannya demi sesuap nasi....


Mana akal mak bapak budak ni?


Tambahi pahala,jauhi dosa


Daripada Wabisah bin Makbud ,Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud :
"Adakah engkau datang kerana hendak bertanya mengenai kebajikan? Aku menjawab 'ia' maka sabdanya lagi mintalah fatwa (pertimbangan) hatimu sendiri ,kebajikan itu ialah apa yang membawa ketenangan kepada jiwa dan ketenangan hati.Dosa ialah perasaan bimbang dalam jiwa serta perasaan ragu -ragu di dalam dada (hati) sekalipun orang ramai telah memberi fatwa kepadamu dan sekalipun kamu telah diberi fatwa oleh mereka." (HR Ahmad & ad-Darami)

  • Setiap perbuatan kebaikan atau kebajikan yang dilakukan oleh seseorang itu akan menyebabkan jiwanya menjadi tenang
  • Orang yang melakukan berbagai kesalahan dan dosa sentiasa  berada didalam keadaan serba salah,curiga dan takut diketahui manusia.Ia sentiasa memikirkan bagaimana bentuk pembalasan azab seksa yang akan diterima di akhirat kelak
  • Amal soleh yamg dilakukan oleh seseorang tetap mendapat pahala,manakala kejahatan,penipuan,kemungkaran dan sebagainya yang di lakukan akan mengundang dosa dan membawa keresahan jiwa walaupun orang telah memberi fatwa kepadanya.

Panggil polis kerana kucing curi seluar dalam

Sepasang suami isteri di England, Peter dan Birgitt Weismantel menghubungi polis selepas mendapati kucing mereka, Oscar sebagai punca banyak seluar dalam wanita yang dijemur di ampaian rumah jiran hilang selama ini.

Pemilik mamalia berusia 12 tahun itu berkata, mereka terkejut menemui sejumlah 70 helai seluar dalam pelbagai saiz selain stoking dan sarung tangan kebun di rumah pasangan tersebut yang dilapor hilang oleh jiran-jiran beberapa minggu lalu.

“Ia mungkin teruja melihat kain fabrik itu dan kemudian dijadikan pula sebagai alas tempat tidurnya,” kata Peter, 72, yang memelihara kucing jinak tersebut selepas dijual menerusi satu lelongan amal haiwan pada Krismas tahun lepas.   ~~ Agensi

Aik!!! Dah dewasa pun masih menyusu


memang tak tahu malu dah besar pun masih menghisap susu...


Awek ni nak ajar masak atau nak pamer 'gunungnya'


malas nak cerita banyak saksikan sendiri videonya....



Kalau aku jumpa orang macam ni pasti aku gelak besar

12982505660814703
Bukan handphone yang berat tapi rantai besi…..

Anda Tak Akan Percaya Melihat Fenomena Seperti Ini (Foto)

Pelangi ini sering disebut fire rainbows atau pelangi api. Namun, bentuk aneh dan misteri ini bukan jenis pelangi ataupun api. Secara teknis, keadaan alam ini disebut iridescent clouds atau awan berwarna-warni dan sebuah fenomena yang jarang terjadi.

Dalam pernyataan yang dikeluarkan NASA dan dikutip Fox News, Sabtu (4/8/2012), fenomena ini terjadi kerana jatuhnya butiran air dari awan yang ukurannya beraturan. Awan ini kemudian menguraikan sinar atau membelokkan sinar yang kemudian memisahkan cahaya dalam ukuran ataupun warna yang berbeda. 
Akibatnya, awan ini mirip dengan warna-warna yang indah yang terbentuk kerana penguraian serta memproduksi pola yang bergerak ke sana ke mari mulai dari warna biru, hijau, ke merah, hitam, lalu kembali ke biru lagi.



Meski awan warna-warni mirip dengan pelangi yang kaya akan warna, cara pembiasan cahayanya berbeza. Pelangi terbentuk dari pembiasan dan refleksi dan ketika cahaya dibiaskan maka akan berbelok menembus medium yang berbeza seperti air atau prisma.

Sementara awan warna warni terbentuk, seperti bulu burung merak, warnanya berubah tergantung dari posisi relatif ke matahari dan sebuah objek.Awan ini tertangkap kamera di langit Florida selatan, Amerika Syarikat (AS), pada 31 Julai lalu.

sumber: Tribunnews.com

Wow..lakaran pejabat Apple seperti piring terbang


CUPERTINO, Amerika Syarikat (AS) - Beberapa lakaran gambar pejabat baharu syarikat Apple yang mengeluarkan komputer iPad dan telefon bimbit iPhone didedahkan kelmarin.

Pejabat baharu penyelidikan dan pembangunan itu dibina menyerupai sebuah piring terbang.

Foto kampus itu yang bakal dibina di sini didedahkan oleh arkitek Britain, Norman Foster dalam satu mesyuarat majlis perbandaran sebelum ia tersebar di Internet.

Kampus berkenaan yang digelar AppleSaucer, terdiri daripada sebuah bangunan pejabat serta pusat penyelidikan dan pembangunan (R&D) di tapak seluas 260,000 meter persegi.

Ia merupakan bangunan kaca empat tingkat berbentuk bujur dan berkonsepkan mesra alam yang mengelilingi sebuah taman dan boleh menempatkan 13,000 kakitangan Apple.

Antara kemudahan yang bakal dibina termasuk sebuah auditorium korporat berkapasiti 1,000 tempat duduk, pusat kecergasan, loji janakuasa mesra alam dan tempat letak kereta.

Syarikat Apple diasaskan oleh Steve Jobs yang merupakan antara bilionair di dunia. - Agensi

sumber : kosmo online

Gempak..Isteri Pasang Poster Minta Cerai di Jalanan


Wanita dari Whitley, Inggris ini memilih cara yang luarbiasa saat minta cerai dari suaminya. Dia memasang poster cukup besar di pinggiran jalan yang dilalui banyak kendaraan.

Seperti dikutip dari Daily Mail, wanita bernama Jude itu memasang poster yang bertuliskan permintaan cerainya dari suaminya, Dan. Tulisan di poster tersebut seolah-olah mengatakan kalau dia ingin perceraianlah yang jadi hadiah Natal untuknya dari si suami,


"For Xmas Dan, Jude wants a divorce," begitu tulis Jude.

Tulisan berwarna hitam dan merah itu ditulis di sehelai kain berwarna putih berukuran besar. Poster dari kain tersebut kemudian dipasang di pagar yang berada di pinggiran lebuh raya di London, Inggris.

Ribuan orang yang melalui jalan itu, sempat memperhatikan poster 'minta cerai' tersebut. Sepertinya Jude memasang poster itu saat dini hari, di saat belum banyak kenderaan melintas di jalanan tersebut.

Identiti Jude dan Dan yang disebutkan di poster itu belum diketahui secara pasti. Namun sejumlah orang yang tinggal di kawasan Whitley mulai bergosip dan meneka-neka siapa pasangan tersebut.

Salah seorang tetangga pasangan itu menolak disebutkan namanya, mengaku tidak menyangka Jude akan bertindak senekad itu. "Dia sepertinya sudah tidak tahan dan ingin mengungkapkan frustasinya itu di depan publik," ujar si tetangga.

Sadis,ayah pukul dan tutup ,ikat tangan dengan salotape kemudian posting foto ke Facebook


Chicago – Seorang lelaki dari Chicago, Amerika Syarikat (AS), memposting foto-foto puterinya yang telah ia salotape mulut, tangan dan kakinya ke Facebook. Tak hanya itu, ia memukul anaknya habis-habisan.

Juru bicara pejabat Andy Conklin di kejaksaan Cook County State minggu lalu mengatakan, pihak berwajib menyatakan Andre Curry (21) bersalah atas kejahatan berat kerana melakukan pemukulan dan pelanggaran hukum pada puterinya.


Curry menjadi berita utama bulan lalu setelah pihak berwajib mengatakan ia memposting foto puterinya yang berusia 22 bulan di Facebook dengan keterangan, “Ini apa yang terjadi saat anak saya memukul saya kembali”.

Ia fikir itu hal lucu ketika ia mengaku foto itu adalah gurauan, kata Torrey Barret dari kejaksaan. Jaksa pun memutuskan mendenda Curry US$100  dan melarangnya menemui anaknya atau menggunakan internet.

Saat ini, Curry masih dipenjara kerana ia tak mampu membayar US$10 ribu  dari jumlah denda yang ia harus bayar. Demikian seperti dikutip HuffPost. [mor]

Rahsia Langsing Di Berbagai Negara


Pepatah mengatakan 'banyak jalan menuju kejayaan'. Termasuk dalam hal mendapatkan tubuh langsing. Jika selama ini diet yang Anda lakukan tak kunjung berhasil, mungkin harus mencuba cara lain.


Salah satunya adalah dengan 'meniru' kebiasaan di enam negara berikut, yang dilansir dari Health.com. Tak ada salahnya mencuba kebiasaan-kebiasaan ini demi mendapat bentuk tubuh idaman.


1. Thailand
Masakan Thailand, salah satu masakan yang rasanya paling pedas di dunia. Masakan Thai mengandalkan bumbu-bumbu pedas seperti lada dan cili. Makanan pedas ini boleh meningkatkan pembakaran lemak dalam tubuh.

2. Brazil
Orang-orang Brazil suka sekali memakan kacang-kacangan bersamaan dengan nasi. Ini boleh jadi alternatif menu makan Anda. Faktanya, penelitian yang dipublikasi dalam Journal Obesity Research menemukan, seseorang yang memakan kacang-kacangan dan nasi secara teratur, risiko mengalami kegemukan berkurang sekitar 14 peratus

3. Poland
Cubalah lebih sering makan di rumah. Orang Poland hanya menghabiskan anggaran rumah tangga mereka sebesar 5 peratus untuk makan di luar. Bukan hanya lebih jimat, menu makanan di rumah cenderung lebih sihat. Itu karena Anda merasa 'wajib' menyediakan makanan sihat untuk suami dan buah hati.

4. Belanda
Jadikanlah basikal sebagai transport utama. Sebanyak 54 peratus warga Belanda menjadikan basikal sebagai transport sehari-hari, baik untuk bekerja atau bepergian. Dengan mengayuh basikal dengan kecepatan sedang, Anda boleh membakar hingga 550 kalori per jam.

5. Perancis
Mungkin di negara kita berbicara saat makan adalah hal yang dilarang tapi di Perancis justru menjadi budaya. Bercerita membuat makan lebih lama, bahkan Anda boleh meletakkan sudu garpu saat pembicaraan menjadi seru.

"Bagi orang Perancis, makan bersama adalah sebuah perayaan harian. Waktu makan yang lama, membuat orang cenderung makan lebih sedikit," kata Fred Pescatore, MD, kepala International & American Associations of Clinical Nutritionists

6 Hungary
Warga Hungariy suka sekali dengan acar. Kandungan cuka didalamnya dipercaya boleh membuat tubuh lebih langsing. Beberapa bukti menunjukkan, asam asetat, komponen utama dari cuka, boleh membantu mengurangi tekanan darah, kadar gula darah, dan terutama pembentukan lemak.

Gila Wanita Ini Sanggup Jual Rumah dan Perabot Demi Operasi Sedut Lemak


Gila Jual Rumah dan Perabot Demi Operasi Sedut Lemak - Menjadi lebih langsing dan boleh memakai bikini, itulah impian Jayne Fenney. Wanita Inggris itu sampai menjual rumahnya demi mendapatkan tubuh langsing melalui operasi sedut lemak yang dikutip dari Wolipop.

Jayne menjual rumahnya di Rochester, Kent, Inggris. Rumah dengan tiga bilik itu dijual seharga £ 120 ribu. Kini ia tinggal di rumah yang lebih kecil seharga £ 75 ribu.

Bukan hanya menjual rumah saja yang dilakukan Jayne demi boleh memiliki wang untuk biaya operasi sedut lemak. Dia juga menjual tempat tidur, televisyen dan mesin cuci.

Bagi Jayne semua pengorbanan yang dilakukannya itu sepadan. Kini wanita 50 tahun itu sudah mendapatkan impiannya, memiliki tubuh langsing.

Sebelum operasi sedot lemak, berat tubuh terberat Jayne 133 kg. Dia pernah cuba diet dan berat badannya turun jadi 127 kg. Diet tersebut dilakukannya sebelum dia melakukan operasi lambung pada Desember 2008. Operasi tersebut memakan biaya £5.000. Operasi tersebut sukses membuat berat badannya turun menjadi 63,5 kg.

Namun Jayne belum puas dengan tubuhnya meski telah langsing. Penurunan berat badan drastis itu membuat beberapa bahagian tubuhnya menggelambir.

"Saat memakai baju memang tidak apa-apa. Tapi di dalamnya, aku seperti seorang wanita berusia 90 tahun. Kulitku melar sekali dan aku seperti balon yang kempis," keluhnya.

Wanita yang sudah dua kali bercerai itu kemudian mulai mencari informasi soal operasi yang boleh membuat tubuhnya sempurna. Ternyata biaya untuk operasi tersebut cukup mahal £ 30 ribu. Di saat itulah ia memutuskan menjual rumahnya.

"Aku tinggal sendirian di rumah dengan bilik dan taman seluas 100 kaki. Jadi aku memutuskan aku tidak memerlukan tempat seluas itu," ujarnya, seperti dikutip Daily Mail.

Jayne sama sekali tidak merasa menyesal. "Memang sepertinya keputusan yang drastik tapi itu adalah hal terbaik yang pernah aku lakukan," tuturnya. "Aku menjual rumah untuk tubuh yang memang aku inginkan dan aku tidak menyesalkan seberapa banyak yang aku keluarkan," tambahnya.

Wanita berambut pendek itu semakin bahagia kerana kini dia boleh mengenakan pakaian yang dia dambakan. "Aku sekarang boleh memakai bikini untuk pertama kalinya. Aku tidak perlu menutupinya dengan tuala lagi. Aku bangga dengan tubuh baruku," ucapnya senang..

Seni kreatif dari batang pensil

Pensil yang dilekatkan dengan gam boleh jadi seni, Bob Van Breda dikenal dengan karya linearnya menggunakan pensil hanya untuk menciptakan gravitasi. Van Breda menganggap gerak, arah dan volume saat mengerjakan kerajinan patung, tanpa keterbatasan pada panjang atau warna pensil yang digunakan, Dia mulai dengan mencari pensil  dan mengeksplorasi berbagai cara yang cantik.



Gadis cantik yang penggotor

 Apa yang di buat gadis?
Alamak lepas tu bau.....cantik tapi penggotor...


Wanita telanjang naik ke menara bervoltan tinggi untuk bunuh diri







Wanita ini dipercayai mengalami masalah mental.Orang ramai mengatakan dia telah memanjat menara bervoltan tinggi dan kemudian melaporkan kejadian ini kepada pihak berkenaan.Pasukan penyelamat bergegas ketempat kejadian dan berjaya menenagkan wanita ini serta menurunkannya kebawah.Kejadian ini berlaku didaerah Tianjin China.

Payudara wanita yang di tatoo dikaki pun nak diletak silikon

Macam-macam lukisan tatoo  perempuan yang dilukis dikaki lelaki ini
pun nak diletakkan silikon di payudaranya.....







Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved