Surat cinta mamat fizik kepada aweknya

on 15 Ogos 2012


Sayang,

Semenjak bertemu denganmu, energi statik benih cintamu telah mengejutkan gaya pegas jantungku, sehingga jantungku berdetik tak beraturan bagaikan gelombang bunyi gendang yang tak beraturan saat aku berada beberapa meter darimu. Refleksi cahaya cintamu telah membunuh urat mataku sehingga membiaskan bayangan wajahmu yang selalu di otakku.


Pancaran Radiasi Pesonamu membuat otakku tidak boleh berfikir rasional, sehingga elektromagnet dalam hatiku terpengaruh gelombang magnet cintamu. Sejak Saat itu, atom-atom penyusun cinta ini kian mengumpul kerana gaya lektrik statik dan energi Potensi di hatiku.

 Saat jauh darimu, partikel-partikel cintaku tidak boleh diam sehingga melakukan tumbukan-tumbukan lenting sempurna dan menghasilkan energi rindu dengan rumus E = MC2, yang mana M adalah Masa waktu dimana semakin lama semakin jauh darimu maka energi rinduku semakin bertambah besar. Sedangkan C adalah Cintaku padamu yang berbanding lurus dengan Energi rinduku.

 Usaha untuk memberikan gaya lorenzt-ku padamu telah kuberikan dengan FL = i B Sin ØØ. Mudah-mudahan dengan penurunan rumus cintaku padamu dapat memahami pemuaian cintaku padamu dan peningkatan massa jenis cintaku agar tekanan cinta dalam hatiku boleh setimbang setelah bereaksi dengan cahaya cintamu. Dimana bila FL adalah gaya cintaku padamu akan berbanding lurus dengan i (arus lektrik cintaku) dan B adalah besarnya medan magnet dalam hatiku dan arah sudut refleksi cinta dengan Sin.

 I- intensif

 L-lektrik
 O-optik
 V-kecepatan
 E-energi

 U-usaha untuk mencintaimu sepenuh hati

Penemuan yang memudahkan kita

Ada 3 penemuan yang memudahkan kita untuk
makan dan membaca suratkhabar...

Chopstick berkipas

tak payah nak tiup guna mulut....

Pemotong pizza

tak payah gunakan pisau...

Tempat baca suratkhabar di toilet

lebih konsentrasi membaca..
tapi diingatkan jangan lama sangat membaca
orang lain pun nak guna toilet jugak!!!


Aduh..Video Masturbasi Penyanyi Seksi China Ini Bocor di Internet


SHANGHAI- Berhati-hatilah jika memiliki video yang bersifat peribadi. Pelajaran ini nampaknya bererti bagi penyanyi sekaligus model seksi, Isabella Yang. Video peribadinya itu ternyata bocor dan beredar luas di internet.
  
 Awalnya rakaman berdurasi tujuh minit itu ditujukan pada teman wanitanya yang saat itu tinggal di Inggris. Namun tiba-tiba saja video itu bocor, saat kekasih temannya cuba mengirim balik rakaman gambar itu kepada dirinya. Demikian seperti yang dilapor Sohu.
  
 "Saya berbagi video dengan teman saya yang tinggal di luar negeri. Untuk memberitahukan kepadanya bahawa banyak cara untuk melampiaskan hasrat seks saat pasangan kita tak ada di sisi," ungkap Isabella.
  
 Kata Isabella, masturbasi menjadi salah satu cara mencegah perselingkuhan. Hanya kerana tidak tersalurkan. "Ini merupakan cara agar para wanita tidak pergi keluar untuk merayu laki-laki. Dan saya rasa perilaku itu harus didukung," tuturnya.
(efi)

Hidung besar elak penyakit


Kajian penyelidik Univeraiti Iowa ,AS mendapati individu berhidung besar lebih cergas berbanding individu yang saiz hidungnya normal.
Ini kerana pemilik hidung besar memiliki pelindung berganda dalam melawan penyakit terutama terhadap serangan selsema.
Semakin besar hidung seseorang,semakin besar pula turas (filter) udara yang menyaring debu dan bakteria selain mampu mengurangkan penyedutan udara tercemar shingga tujuh peratus.
Malah keupayaan bertindak sebagai turas udara dapat menjauhkan kuman daripada mulut individu di samping merendahkan risiko untuk menghidap demam.

p/s maka jangan segan bila kita berhidung besar....


Nak tahu kenapa Taliban punya banyak senjata?

Pernahkah Anda bertanya-tanya mengapa Taliban Pakistan tidak pernah kehabisan senjata ?

Reverse Engineering sering digunakan oleh militer dalam rangka menyalin teknologi militer bangsa lain, informasi tersebut diperolehi dari pasukan reguler dalam pertempuran atau dengan sebuah operasi risikan Sering digunakan selama Perang Dunia II dan Perang Dingin. Cara inilah yang masih terus berlanjutan hingga kini.

Dalam bahagian suku di Pakistan - merupakan tempat terbesar yang memiliki Reverse Engineering ini. Mereka dapat meniru jenis senjata api apapun setelah mereka melihat dan langsung menghasilkan dalam beberapa jam saja.

Anda dapat menemukan salinan beberapa item terkenal dari persenjataan modern seperti Pistol Beretta, Glock, Pistol 1911, UZI, senapan G3, MP5, bahkan M16 dan banyak lagi.





Langgar Unta, Rolls Royce Rosak Teruk

Berkendaraan dengan kereta mewah, bukan jaminan bahawa kereta tersebut memiliki kekuatan bodi yang tahan terhadap benturan dengan objek makhluk hidup.

Sebuah unit Rolls Royce Ghost tahun 2012, baru saja mengalami kecelakaan setelah kereta tersebut melanggar Unta di Arab Saudi. Alhasil, kereta buatan Inggris ini mengalami kerosakan cukup parah di bahagian depan hingga kaca depan kereta

Dilapor Inautonews, kejadian itu berawal saat pemandu yang tidak disebutkan namanya sedang memandu Rolls Royce dalam kelajuan tinggi. Namun di tengah perjalanan, seekor unta melintas di jalan sehingga kereta tersebut bertabrakan.

Berdasarkan keterangan saksi mata, peristiwa tersebut terjadi di kota Damman, Arab Saudi. Pemandu dan penumpang tidak ada yang mengalami luka parah atau meninggal dunia.

Dilihat dari tampilan luar, Rolls Royce Ghost memiliki desain rancang bangun seperti Phantom versi kecil. Meski begitu, pelanggaran yang dialami antara Rolls Royce Ghost dengan seekor unta cukup parah, yang membuat kereta rosak di bahagian depan.

Rolls-Royce Ghost memiliki kekuatan yang besar kerana mengusung mesin 6.6L Twin-Turbo V12 berkekuatan 563 bhp dengan 8 percepatan automatik. Kecepatan maksimalnya mencapai 250 km/jam. Untuk berakselerasi mencapai 100 km/jam, kereta ini hanya perlu waktu kurang dari 5 detik.
Rolls-Royce Ghost diketahui menjadi tunggangan favorit para saudagar kaya di Arab. Kereta ini dikenal dengan suguhan fitur-fitur mewah yang memanjakan pemandu dan penumpangnya.

Sumber : http://otomotif.vivanews.com

Datuk dan nenek ini sepakat bunuh diri kerana kanser paru-paru

Don Flounders (81) dan isterinya, Iris (88) memutuskan mengakhiri hidup bersama setelah Don didiagnosis menderita kanser paru-paru sejak 2007. Pasangan berasal London ini membeli ubat untuk haiwan dan meminumnya, Khamis minggu lalu.

Pasangan yang mengakhiri hidup di Australia ini merakam 'video kematian' menjelang ajal. Video yang segera dipostkan di YouTube itu dimaksud untuk kempenya meluluskan peraturan hukum agar mereka yang menderita sakit parah diperkenankan mengakhiri hidup.

Seperti dikutip dari Daily Mail, mereka ingin video itu boleh membawa sebuah perubahan dalam sistem hukum. Mereka ingin terbit aturan yang memungkinkan teman dan keluarga boleh menjadi saksi ketika ada orang yang ingin mengakhiri hidup mereka sendiri, tanpa takut pada hukum.

Selama ini, hukum di Britain dan Australia memuat aturan bahawa setiap orang yang hadir dalam aksi bunuh diri teman atau keluarga akan berhadapan dengan pengadilan.

"Aku ingin memiliki pilihan akhir, bagaimana, dan bila aku mati," kata Don dalam salah satu video, seperti dimuat dalam The Sunday Times. "Aku telah mencapai titik di mana kualiti hidup mengerikan. Aku tergantung pada Iris dan duniaku telah terhenti di bilik tidur kecil ini. Tidak ada kehidupan".

Jasad pasangan ini ditemukan berpegangan tangan pada hari Jumaat di rumah mereka di Waragul, Victoria. Anak mereka Gillian (58) dan Stephen (52) serta anggota keluarga lain, menyedari niat orangtua mereka.

Gambar "Sisi Manusiawi" Hitler Yang Jarang Disebutkan Oleh Sejarah

Kebanyakan orang memandang Hitler sebagai seorang diktator kejam, pemarah dan benar-benar bengis, pandangan ini dipengaruhi oleh sejarah yang mencatat kelam riwayatnya, dan untuk menambah kesan jahat, sadis dan kejinya, ada begitu banyak sisi "manusiawi" seorang Hitler yang cuba ditutupi.Dan berikut diantara foto - foto "manusiawi' seorang Hitler yang sangat jarang terekspos..












Berhati-hati jika berkasih dengan orang China

Kepada mereka yang mempunyai kekasih orang yang berasal dari negara China berhati-hatilah jika anda melakukan sesuatu yang tak senonoh terhadap anak mereka.Terutama jika bapa atau ahli keluarganya ada kemahiran kung fu....Tak caya cuba tengok gambar ini.





Pernah tengok Sales Promoter Girl buat begini

Kerana tugas penting seorang SPG adalah menonjolkan citra dari produk yang mereka promosikan, bukan menonjolkan citra dari diri mereka sendiri. Nah, contohnya tepat seperti apa yang dilakukan oleh wanita Taiwan yang satu ini. Jadi, maksud wanita ini... kereta Hyundai sesuai buat kamu yang suka terlihat happy dan ceria. 




Botol Yang Dapat Digunakan Mengirim SMS Dan Menelefon

Sekilas, botol ini terlihat tidak istimewa. Namun jika ditengok lebih jauh ternyata di dalamnya sudah dibenamkan teknologi sehingga memungkinkannya untuk melakukan panggilan telepon dan mengirim pesan.

Ya, ini memang bukan botol biasa, melainkan sebuah wadah untuk menyimpan ubat-ubatan yang di dalamnya dibenamkan chip besutan Qualcomm.

Botol bernama Vitality ini dihadirkan dengan sebuah alat penerima signal yang dirancang untuk diletakan pada tembok.

Di dalam tutup botol ini memiliki sensor yang berfungsi sebagai pengingat agar si pengguna segera memakan ubat pada waktunya.


Ada berbagai modus pengingat yang boleh digunakan, mulai dari lampu yang berkedip, suara alarm, hingga melakukan panggilan telefon dan mengirim SMS ke seseorang yang dituju. Boleh pesakit, dokter, atau kerabat dekat.

"Kami sengaja menghadirkan perangkat nirkabel canggih di dunia medik agar para pengguna boleh memantau kesihatannya dengan mudah," ujar Don Jones, Vice President of Wireless Health Qualcomm.
Selain botol canggih tersebut, Qualcomm juga mempamerkan beberapa perangkat medik lainnya yang menggunakan chip mereka di pameran Editors Day di San Diego, Amerika Syarikat.

Sumber : Kaskus

Pekerja yang tak sayang nyawa

Mereka ini memang tak sayang nyawa ..cuba kita lihat gambar di bawah









Keselamatan bukan ciri yang utama bagi mereka...
janji kerja siap...

Hahaha..kucing jadi guru

Gila..patung telanjang pelakon Zhang Ziyi didirikan di pusat mandian air panas untuk menarik pelancung


HONG KONG - Untuk menarik minat pelancung negara, pusat mandian air panas di Chongqing Yongchuan, mendirikan sebuah patung telanjang artis Zhang Ziyi.

Selain patung telanjang Zhang Ziyi, pihak pemandian juga mendirikan patung aktor Andy Lau lengkap dengan kostum kuno, yang dikenakan saat menjalani shooting film House of Flying Daggers. Demikian seperti yang dilansir Maydaily.

Pendirian patung itu dilakukan untuk memberitahukan kepada pelancung kalau tempat pemandian air panas itu, menjadi lokasi shooing film House of Flying Daggers.

Para pelancung yang datang ke pemandian tersebut, mengatakakan kalau patung itu dibuat kurang bagus. Dimana payudara Zhang Ziyi tidak mirip dengan aslinya.

"Yang saya tahu ukuran payudara Zhang Ziyi tidak besar dan bulat seperti yang dipatung," kata pelancung yang tertawa melihat patung tersebut.

Film House of Flying Daggers, dirilis pada tahun 2004 menjadi box office di China, dengan menerima pendapatan USD 24 juta.
(efi)

Sanggup tawar isteri pada bos untuk naik pangkat

Kenapa lelaki ini sanggup berbuat begini?


gambar hiasan

MANAMA: Polis Kuwait menyiasat dakwaan seorang wanita Arab yang melaporkan suaminya menawarkan dirinya kepada majikan lelaki itu sebagai pertukaran untuk kenaikan pangkat. 

Menurut laporan yang dibuat, wanita Arab itu dibawa suaminya ke Kuwait dua bulan lalu menggunakan visa lawatan.


Lelaki itu kemudian memperkenalkan isterinya kepada majikannya dan meminta wanita berkenaan melakukan hubungan seks dengan majikannya supaya dia mendapat kenaikan pangkat, lapor akhbar Al-Watan, semalam. Wanita itu yang terkejut dengan tindakan suaminya melarikan diri dan meminta bantuan di kedutaan negaranya di Kuwait. - AN

Gaya Pakaian Yang Aneh

Model gaya pakaian yang sedikit aneh tidak seperti umumnya model pakain yang sering ditampilkan pada dunia peragaan  selama ini, tak ada kesan kulit unsur haiwan, seperti kulit, bulu atau bahagian haiwan lainnya.Cuba lihat..








Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved