Benarkah wanita bersolek untuk pikat rakan sejantina?

on 13 Ogos 2012

LONDON: Satu kajian mendapati pendapat bahawa wanita menghabiskan berjam-jam di hadapan cermin semata-mata untuk menarik perhatian golongan lelaki adalah tidak benar, sebaliknya mereka berdandan untuk menarik perhatian rakan sama jantina.
Satu kajian terhadap 2,000 orang oleh jenama penjagaan kulit Simple mendapati dua pertiga berpakaian cantik untuk mendapatkan pujian daripada wanita lain manakala enam daripada 10 orang berusia antara 18 hingga 30 tahun, berkata mereka lebih banyak memikirkan mengenai rakan wanita apabila memilih apa yang hendak dipakai.

Lebih satu pertiga berkata pujian sebenar yang diperoleh adalah daripada rakan wanita yang mereka kenali dan bukan daripada golongan lelaki.

“Ada satu tanggapan bahawa wanita berdandan untuk menarik perhatian jantina bertentangan tetapi kajian ini mendedahkan bahawa ia bukanlah perkara sebenar,” kata Daily Mail yang memetik seorang jurucakap Simple.

“Fakta bahawa ramai wanita mengambil berat mengenai apa yang difikirkan rakan wanita mengenai penampilan mereka adalah semula jadi.

“Secara keseluruhan, wanita lebih mengetahui apabila ia membabitkan pakaian, solekan dan gaya, jadi ia bukanlah satu kejutan bahawa wanita berdandan untuk menarik perhatian wanita lain berbanding lelaki,” kata jurucakap terbabit.
Dalam kajian terbabit, lebih separuh wanita berkata mereka tidak pernah berdandan semata-mata hanya untuk menarik perhatian seorang lelaki manakala 22 peratus berpendapat bahawa pandangan seseorang lelaki langsung tidak penting bagi mereka.

Sejumlah 48 peratus wanita pula sebenarnya lebih suka untuk mendapatkan satu pujian daripada seorang wanita yang tidak dikenali berbanding seorang lelaki.

“Penampilan ternyata amat penting bagi wanita, mereka mahu sentiasa kelihatan menarik sepanjang masa.

“Ia lebih baik mengetahui bahawa wanita lebih suka menarik perhatian rakan sesama jantina dan ia langsung tidak
ada kaitan dengan jantina bertentangan,” kata jurucakap Simple terbabit. – Agensi


Gambar..seorang pakar pemusnah bom yang gagal memusnahkan bom

Somewhere in Thailand, a bomb expert fails to disarm the bomb stored inside the car. Luckily, the man survive the explosion. Police said that it was the work of separatist militants in the south of Thailand.
Aksi kanak -kanak yang tak sanggup kita lihat
Berdasarkan gambar kedua remaja baru berusia belasan tahun..
bayangkan jika ini terjadi kepada kaum keluarga kita..
dan menurut jurugambar yang mengambil gambar ini kedua remaja menuju ke
tandas dan setengah jam kemudian baru mereka keluar...

Arnab ini telah selamatkan tuannya dari kebakaran tetapi ia mati kerana terhidu asap


Arnab peliharaan ini telah menyelamatkan pemiliknya dari api sebuah rumah di selatan timur Alaska sebelum ia mati akibat terhidu asap.

Arnab membangunkan pemilik rumah di Anchorage, Alaska, pada awal pagi Selasa dengan menggaru pada dada tuannya, Jabatan Bomba Ketchikan berkata dalam satu kenyataan.

Pemilik rumah menyedari bahawa rumah itu penuh asap, kemudian membangunka anak perempuannya dan melarikan diri keluar rumah.


Api telah dapat dikawal agak cepat, dengan empat enjin, trak tangga dan 33 anggota bomba.Kerosakan kepada rumah daripada api, asap dan air dianggap sederhana.

sumber : daily mail

Wanita ini dilarang membawa telefon bimbit seumur hidup


GLENDALE, Amerika Syarikat (AS) - Seorang wanita yang melanggar mati lelaki berusia 80 tahun ketika dia menaip mesej khidmat pesanan ringkas (SMS) semasa memandu dilarang seumur hidup daripada membawa telefon bimbit di dalam keretanya, lapor sebuah akhbar semalam.

Wanita berkenaan, Ani Voskanian (gambar), 21, dijatuhi hukuman pelik itu sebagai persetujuan bersama pihak pendakwa raya untuk mengelakkan dia daripada dihukum penjara.

Voskanian mengaku menyebabkan kematian Misak Ranjbar di sini, negeri California, selepas melanggar lelaki berusia 80 tahun itu ketika dia melintas jalan pada September tahun lalu.

Pemeriksaan pada telefon bimbitnya menunjukkan dia telah menghantar mesej SMS sejurus sebelum kemalangan maut itu.

"Dalam kes ini, sebuah keluarga kehilangan ketua keluarga. Namun, satu lagi keluarga akan kehilangan anak perempuannya jika wanita itu dipenjarakan," kata seorang pegawai polis di sini, Ashraf Mankarios.

Keluarga mangsa turut bersetuju dengan hukuman tersebut malah mereka turut menulis surat sokongan kepada hakim yang mengadili perbicaraan kes berkenaan.

Voskanian juga diperintah menjelajah sekolah-sekolah di sekitar tempat dia tinggal selama 300 jam untuk bercakap mengenai bahaya menghantar SMS semasa memandu. - Agensi

sumber : kosmo online

Kampung yang tiada satu pun jalaraya


Sebuah kampung di Holland tidak mempunyai jalan lansung. Hanya perlu menggunakan bot sebagai pengangkutan.Wow!! Ada buku seberat 600 kilogram

Dalam rangka untuk lebih mengenal orang Chelyabinsk (kota yang membawa mereka selalu tersenyum) dengan tragedi dan pahlawan Perang Dunia II, pemerintah daerah telah membuat Buku Pahlawan raksasa.

Panjangnya 6 meter, lebarnya 3 meter dan beratnya sekitar 600 kilogram, Kitab Pahlawan Chelyabinsk berisi foto orang-orang yang dibunuh di sana, selama Perang Dunia 2, dan cerita tentang bagaimana mereka berjuang untuk kebebasan Ratu Rusia.
Hospital Boneka ada di Lisbon Portugal

Pernahkah Anda mendengar Hospital Boneka ? Cukup aneh memang dan tak sedikit yang menganggapnya hanya sebuah lawak. Namun ternyata Hospital Khusus Boneka ternyata adalah fakta, benar adanya dan bukan sebuah lawak. Hospital ini terletak di Lisbon, Portugal.

Doll Hospital 1830, begitu papan nama yang tertera di atas bangunan tradisional yang terlihat melankolik di kawasan dekat pusat kota Lisbon ini telah berdiri sejak 1830 dan khusus menangani boneka-boneka yang "sakit". Di dalam, puluhan tanpa kaki boneka dan boneka beruang koyak berbaring di rak-rak menunggu perbaikan.

Pelanggan hospital boneka ini, lebih banyak kalangan orang lama yang masih menyimpan kenangan terhadap mainannya semasa kecil yang sudah mulai lapuk dimakan usia. ?Itu perbezaan utama kami dari hospital seperti di luar negeri, yang sangat khusus ?Kami menerima semua orang, umum dan benar-benar unik Barbie boneka, dan kami terima semua,? kata Cutileiro.


Apa perasaan anda jika jari yang putus disambung sebegini rupasumber : chinasmack

[Gila]Dibelasah kerana berhenti semasa lampu merah

HANOI, KOMPAS.com – Di Vietnam, menghentikan kereta ketika lampu merah boleh membuat anda bak telur di hujung tanduk. Harian Tuoi Tre yang dikawal pemerintah, memberitakan, pemandu teksi Do Quoc Thai diserang penumpangnya kerana tak mahu jalan terus ketika lampu merah.

Yang ironis, penumpangnya adalah Mayor Bui Minh Thang, orang nombor dua di division lalu lintas Kepolisian Provinsi Hau Giang. Thai mengatakan, penumpangnya dua kali meminta dia melanggar lampu merah. Ketika pemandu itu tetap berhenti, Thang, mengancam akan menembaknya, dan menyerangnya menggunakan tali pinggang.

Kebetulan insiden itu terjadi di depan pejabat polis di kota Can Tho sehingga keduanya diminta masuk untuk ditanyai. Ceritanya belum berakhir kerana Thang juga mengancam polisi yang memeriksa dan meminta seorang polis untuk berlutut dan minta maaf.

Usul punya usul, ternyata Thang mabuk berat setelah minum anggur dan bir sebelum naik teksi. Melanggar lampu merah adalah pelanggaran lalu lintas yang dianggap lumrah di Vietnam. Citra polis lalu lintas juga buruk kerana rasuah dan kekerasan di lapangan.

Dalam laporannya tahun 2010, organisasi pembela hak asasi manusia Human Rights Watch mendesak Vietnam menyelidiki ”keganasan polis” berdasarkan dokumentasi 19 insiden kekerasan oleh polisi yang menyebabkan 15 orang tewas.

Pelik...AdaTradisi Makan Tanah Kubur


Jangankan tanah makan, tanah biasa saja kita sudah tak terbayangkan untuk menelannya. Tapi namanya juga tradisi yang sangat kuat berhubungan dengan masalah keyakinan akan sebuah kepercayaan. Itulah yang berlaku di dalam keyakinan Tiongkok kuno saat acara bersih makam atau dikenal dengan istilah Qingming festival.


Orang berbondong pergi ke kuil dimana leluhur mereka disemayamkan, untuk melakukan pembersihan sekaligus memohon berkat bagi keberuntungan. Ada hal yang mungkin akan dianggap banyak orang aneh dan sedikit dianggap menjijikan, namun kerana ini sebuah ritual yang berhubungan dengan keyakinan boleh saja hal tersebut tidak berlaku.

Hal aneh tersebut adalah ritual memakan tanah pemakaman atau kubur, baik dicampur dengan air atau langsung. Mereka percaya bahawa hal tersebut boleh memberikan keberuntungan dan keselamatan bagi mereka. Mereka percaya tanah tersebut adalah tanah yang suci. Banyak anak kecil hingga orang tua bahkan wanita hamil banyak yang memakan tanah yang menurut penduduk setempat juga banyak mengandung mineral.

Sebuah situs forum lokal http://www.tianya.cn menceritakan seorang ilmuwan neuroscientist dari Bristol University Christopher Lowry mengatakan dari hasil kajian yang dilakukannya pada tanah tersebut mengandung kadar serotonin yang sangat membantu meningkatkan sistem immune (pertahanan) tubuh manusia.

sumber : ruang hati.com

Permainan Menyambung Titik Tersulit di Dunia [Foto+Video]

Masih ingat permainan menyambung titik untuk menemukan gambar tersembunyi yang sering kita mainkan ketika masih duduk di tadika? Ya, itu adalah permainan yang cukup menyenangkan dan mudah bukan?Permainan menyambung titik dengan gambar monalisa yang akan muncul ketika kamu berhasil menyambungkan 6.329 titik di dalamnya..

Buku tertebal di dunia


Biasanya kita malas baca buku yang tebalnya lebih dari 100 halaman, apalagi kalau tak ada gambar lagilah tambah malas… apalagi kalau baca buku wikipedia , lagi-lagi buku wikipedia ini yang di istiharkan sebagai buku tertebal di dunia dan tebalnya mencapai 5000 halaman.

Siapakah pembuat buku tertebal ini, ? Namanya Rob Mathew. ia membuat ringkasan artikel wikipedia dan kemudian mencetaknya dan menjilidnya menjadi sebuah buku, tebalnya 5000 halaman, dan kalau diletakkan , tingginya boleh mencapai 47.5 centimeter, padahal ia hanya menulis isi dari wikipedia 0,01% dari seluruh isi artikel wikipedia.Cuba kita bayangkan kalau dia menulis kesemua isi wikipedia ini.

Guna bekas berisi air untuk mengelakkan pemandu memandu laju??


Di China sebuah syarikat bas The Longxiang Public Bus Company di Changsha, Hunan telah menemui cara terbaru untuk mengatasi tabiat pemandu bas syarikatnya yang suka memandu dengan laju.Sebuah bekas berisi air telah digantung bersebelahan pemandu .Air itu mestilah tidak berkurang sehingga pemandu itu habir waktu bekerja.Aras air itu telah ditetapkan dan jika berkurangan mereka akan didenda.CCTV telah di letakkn agar pemandu bas tidak menipu (tambahkan air).Usaha ini dijalankan kerana ramai penumpang yang mengadu pemandu yang suka memandu laju serta suka menekan brek secara tiba-tiba dan membuatkan penumpang kurang selesa.-Xiaoxiang Morning Post

Wow..Resipi kari ayam ditemui dalam buku tahun 1786


PLYMOUTH, Britain - Seorang moyang berusia 73 tahun, Sylvia Sibley menemui resipi membuat kari ayam dalam sebuah buku yang bertarikh 1796, lapor sebuah akhbar semalam.

Dia menemui buku itu dalam laci dapur lama semasa dia membersihkan rumah ibunya.

Dalam buku itu, tukang masak Hannah Glasse menjelaskan bagaimana untuk membuat masakan kari mengikut cara masakan penduduk India.

Ketua Eksekutif Chef untuk syarikat News International, Raj Sharman mencuba resipi itu.

Sharman berkata: "Ia amat-amat sedap."

Buku itu ditulis oleh Glasse semasa George II merupakan Raja England.

Dalam buku itu terdapat juga resipi kari arnab, kari ayam dan cara untuk membuat penawar penyakit anjing gila. - Agensi

Ketabahan gadis cilik yang tinggal dengan neneknya

At first glance, it is a joyful little girl, but she lives alone with her grandmother in precarious conditions.
It is always impressive when such children don’t complain and try to stay happy living in such conditions. 

1The hard life of a child (25 pics)

2 The hard life of a child (25 pics)

3The hard life of a child (25 pics)

4The hard life of a child (25 pics)

5 The hard life of a child (25 pics)

6The hard life of a child (25 pics)

7The hard life of a child (25 pics)

8The hard life of a child (25 pics)

9The hard life of a child (25 pics)

10The hard life of a child (25 pics)

11The hard life of a child (25 pics)

12The hard life of a child (25 pics)

13 The hard life of a child (25 pics)

14The hard life of a child (25 pics)

15 The hard life of a child (25 pics)

16The hard life of a child (25 pics)

18The hard life of a child (25 pics)

19The hard life of a child (25 pics)

20The hard life of a child (25 pics)

21 The hard life of a child (25 pics)

22 The hard life of a child (25 pics)

23 The hard life of a child (25 pics)

24The hard life of a child (25 pics)

25The hard life of a child (25 pics)

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved