[Pelik] Restoran penis binatang di China

on 09 Julai 2012

Restoran bernama ‘Guolizhuang Restaurant’, restoran China yang berlokasi di Beijing , China ini memang sungguh istimewa. Keistimewaan restoran ini adalah menyajikan menu berbagai macam penis dan testis binatang untuk kesihatan.

 Di Beijing sendiri ada 4 cawangan dan di luar negeri dibuka masing-masing satu di Atlanta dan Georgia , di daerah Chinatown .

 Daftar menu yang  berbagai macam santapan penis dan testis binatang. Didalam daftar tercantum lebih dari 30 macam penis berbagai binatang. Dan khusus untuk tamu istimewa, disediakan pula menu penis yang lain. Masakan penis lembu jantan yang dipercaya boleh meningkatkan ‘kejantanan’, disajikan dalam bentuk sayatan berbentuk bintang agar menarik. Lain lagi penyajian sate penis domba (biri-biri) yang diberi bumbu mayonnaise dan keju manis, disuguhkan diatas daun slada.

Penis juga sering dicelupkan ke dalam sos kicap atau ke dalam sos panas. Untuk wanita, makan penis dipercaya bagus untuk kulit.

 penis domba (biri-biri) 
 Penis keledai disajikan di atas daun salad. Bagi para tamu China , tujuan makan organ sex binatang adalah untuk memulihkan libido.

penis keldai
 Di restoran Guolizhuang ini, pelanggan boleh  juga memesan janin rusa dan janin biri-biri. [posmetrobatam]

Hebat pemandu bas ni,stereng tercabut masih boleh memandu






Nasib baik tak tercabut semua...


Seramai 50 orang isteri dan kekasih tentera sanggup berbogel untuk tujuan amal

Seramai  50 sukarelawan terdiri daripada isteri dan kekasih laki-laki dari tiga cabang tentera  sanggup difoto bogel di pangkalan dan fasiliti latihan ketenteraan di Hampshire. Kalendar telah menghasilkan kutipan sebanyak £ 26.000, untuk membantu parajurit yang terluka di Afghanistan dan Iraq.

Lisa-Patel, 43, yang tinggal di dekat Bath, Somerset, dan berpose di kalender bulan april, berkata ‘bangga’ boleh membantu mendukung pasukan. Dia berkata: “Seorang teman sekolah adalah tentara Inggris dan telah dikirim ke Afghanistan.

“Saya merasa ini satu-satunya cara untuk mendukung dia dari rumah untuk melakukan pekerjaan sosial untuk Bantuan Pahlawan dan kekasih saya yang menyuruh membantu dengan berpose bogel di kalendar.
“Saya sangat bangga terlibat dengan kalendar dan saya benar benar mengagumi karya untuk angkatan bersenjata Inggris lakukan di Afghanistan. “Malam sebelum itu aku sangat gugup tapi aku berkata kepada diriku sendiri bahawa jika angkatan bersenjata berada di luar negeri berjuang atas nama saya, saya akan punya keberanian untuk telanjang.




sumber: http://kangboed.wordpress.com

bk-perlukah berbogel  atau mengadai maruah untuk berbual amal atau kebajikkan.?

Mengerikan....


walaupun gambar ini photoshop..bagaimana kalau kejadian ini berlaku kepada kita?

Adegan yang tak sanggup tengok






5 Makanan Pelik Dan Unik dari Amerika Syarikat

Ternyata bukan hanya di Afrika atau Asia saja yang memiliki banyak makanan aneh atau bahkan ekstrim, di Amerika Syarikat ada makanan unik yang sudah terkenal kewujudannya. Mahu tahu apa jom kita cek:

Kaktus Goreng


Kaktus goreng ini merupakan makanan unik yang berasal dari southwest Amerika. Kaktus goreng berupa kaktus yang diiris dan dibaluri tepung sebelum digoreng. Jika kamu menggemar french fries, makanan yang satu ini boleh dicuba. Tetapi hati-hati ya jangan sampai kena durinya

Rocky Mountain Oyster (Testi Kerbau)


Makanan ini sangat popular di Midwest dan jangan salah makanan ini bukanlah tiram seperti namanya namun berupa testi kerbau yang dikopek dan digoreng. Kamu berani cuba?

Burgoo


Burgoo merupakan spicy stew atau dengan cara rebusan yang awalnya berasal dari Ireland namun akhirnya masuk menjadi budaya Amerika. Nah yang membuatnya unik adalah daging yang menjadi bahan utama pembuatan stew ini. Dagingnya berasal dari tupai, venison atau binatang kecil lainnya

Scrapple


Daging ini merupakan kombinasi antara mush of pork crap dan trimmings yang dicampur dengan tepung jagung dan tepung gandum Makanan unik ini berasal dari Pennsylvania dan telah menjadi menu tetap di restoran lokal setempat.

Turducken


Makanan unik satu ini pertama kali diciptakan tahun 1980 yang merupakan gabungan dari turkey atau kalkun, itik dan ayam sehingga namanya menjadi turducken. Daging ayam tanpa tulang akan dimasukkan kedalam bitik dan akhrinya dimasukkan kedalam ayam turkey.

Sumber :portalunique.blogspot.com

Oops…Flintstone Masa Kini, Hentikan Kereta Pakai Kaki


INILAH.COM, Roseville – Kamera video polis merakam seorang lelaki Detroit berusia 24 berada dalam traknya yang sedang laju. Bak Fred Flintstone, ia mencoba menghentikannya dengan kakinya.

Menurut penuturan wakil ketua polis Roseville James Berlin, kerana brek trak lelaki ini rosak dan gagal berhenti di jalanan yang sedang ramai, pengemudi yang ada di dalamnya langsung mengeluarkan kakinya untuk menghentikan traknya.

Para saksi mengatakan, lelaki ini memandu dengan kelajuan 65 km/jam dan akhirnya berhasil menghentikan traknya dengan dua cara. Pertama dengan kakinya yang diakhiri dengan menabrak empat kendaraan lain seperti dilaporkan AOL.

“Lelaki ini mengaku akan memperbaiki breknya setelah kejadian ini,” ujar Berlin.

Namun, lelaki ini tetap ditahan kerana aksi memandu yang ‘tolol’. Lelaki ini akan menghadapi sidang dengar kesaksian bulan depan, tutup Berlin. lihat videonya di SINI





Filem anti Facebook yang popular di Facebook


Sebuah filem dengan tema anti-Facebook ternyata malah popular di Facebook. Seperti apa?

Seperti yang dikutip dari Scotsman, filem berjudul "You Need to Get Off Facebook" itu telah menjadi salah satu sensasi internet terbaru, dengan majoriti orang melihatnya di Facebook.

Filem YouTube tersebut dibuat oleh seorang guru dari Skotland yang tinggal di Korea Selatan. Filem ini bercerita tentang bahaya menggunakan situs jejaring sosial. You Need to Get Off Facebook di YouTube sudah ditonton oleh lebih dari 2,5 juta kali.

You Need to Get Off Facebook yang berdurasi enam minit tersebut berisi pesan-pesan bertuliskan 'Anda tidak memiliki 852 teman, 'Orang-orang ini sedang melihat dan menilai foto anda'.

Ross Gardiner, 24 tahun, dari Ballachulish, yang membuat filem You Need to Get Off Facebook.

Filem You Need to Get Off Facebook ditayangkan dalam sebahagian acara dokumenteri BBC2 mengenai pendiri Facebook, Mark Zuckerberg. Ironisnya, ribuan orang memposting filem tersebut di profil Facebook mereka.

Gardiner mengakui bahawa dulu ia sangat ketagih dengan Facebook. Kini ia tidak lagi menggunakan Facebook.
Selain itu Gardiner juga sangat tersanjung atas besarnya respon dari filem tersebut. "Saya tidak habis fikir, mengapa responnya boleh sebesar itu," ungkapnya.

Berikut Film You Need to Get Off Facebook diambil dari youtube :


Gempak..pelajar ini cipta pakaian dari bungkusan makanan


INGGRIS - Mahasiswa Leicester College, Inggris, Rebekah Kirkland menjahit ratusan bungkus makanan menjadi sebuah gaun panjang sebagai projek di tahun terakhirnya berkuliah.Dia menaruh sebuah kotak di kampusnya guna mengumpulkan berbagai bungkus makanan dari teman-temannya.


Projek ini, kata Kirkland, terasa sangat membosankan. “Tadinya projek ini terasa membosankan. Namun setelah melihat hasilnya terasa sangat setimpal,” ujarnya seperti dikutip dari BBC London.

Gaun dengan panjang semata kaki tersebut memerlukan dua bulan untuk selesai. Bahkan, gaun dengan nuansa warna-warni tersebut berhasil meraih penghargaan The College’s Sustainable Design Award 2011.

Kirkland menambahkan, projek tersebut merupakan inovasi baru dalam dunia fesyen yang dapat ditiru oleh para desainer lainnya. “Proyek ini mengajak masyarakat pecinta fesyen untuk mengurangi limbah dan menjadi bahan baku untuk baju,” ujarnya menerangkan.

Projek ini, lanjutnya, berdasarkan ketertarikannya terhadap dunia fesyen dan kepedulian untuk menggunakan barang buangan. “Saya tertarik dengan kegiatan recycle, maka saya ciptakan sebuah pakaian dari sampah yang tetap memiliki nilai seni,” katanya.

Semua bungkus makanan yang telah terkumpul dalam kotak yang disediakan, dia cuci terlebih dahulu hingga bersih. Kemudian, semua bungkus yang telah bersih dijahit dengan menggunakan mesin jahit sesuai dengan pola baju yang telah dibuat.

Setiap kotak pada pakaiantersebut memerlukan tiga bungkus makanan. “Setiap kotak di baju tersebut terdiri dari tiga bungkus makanan berukuran tebal kerana saya tidak ingin baju tersebut mudah robek,” ujarnya.

Pihak kampus, Roy Morgan-Wood mengungkapkan, hasil karya Rebekah akan memberikan pengaruh positif bagi masyarakat luas. “Desain Rebekah ini akan mendorong masyarakat untuk memanfaatkan limbah bungkus makanan yang mereka gunakan dengan cara yang berbeza,” katanya.

Baju ciptaan Rebekah ini dibuat sesuai dengan ukuran temannya yang menjadi model dalam pertunjukan pakaian. Maka, baju tersebut hanya akan boleh digunakan oleh temannya saja.

“Saya tidak akan pernah membuang gaun tersebut kerana baju tersebut merupakan hasil kerja keras saya,” tuturnya.

Sumber :http://www.okezone.com/

Kacau..bayi yang paling banyak tato







gila betul orang tua bayi ni....boleh dikatakan mendera kanak-kanak

Bra Tanpa Tali Terbesar di Dunia Berukuran 42 Cup K


Bagi pemilik payudara berukuran besar, menemukan bra yang tepat bukanlah hal mudah. Atas dasar hal itulah sebuah perusahaan pakaian dalam membuat bra strapless terbesar di dunia.


 Perusahaan pakaian dalam yang bernama N Brown, menawarkan bra berukuran 42 dengan cup K (42K) yang ukurannya setara untuk baju berukuran 26. Bra tersebut hadir dalam model strapless. Untuk jenis bra tanpa tali, ukuran tersebut merupakan yang terbesar di dunia.


 Terbuat dari bahan polyester, nylon dan elastane, bra itu memiliki kawat yang berfungsi mengangkat payudara. Cup bra juga diperkuat dengan jahitan khusus yang boleh memberikan dukungan tambahan pada payudara.


 Bra berukuran 42K tersebut dibuat kerana banyak wanita Inggris yang mengalami kesulitan mencari pakaian dalam yang sesuai dengan bentuk tubuh, namun juga tetap terlihat modis. Jadi tak hairan jika penjualan bra cukup laris. Sejak dilancarkan, bra berukuran besar ini telah terjual lebih dari 100 ribu Poundsterling.


 Akibat kesuksessan bra 42k, N Brown pun berencana melancarkan bra berukuran L di tahun depan. "Hal ini melibatkan teknik cerdas untuk menopang bobot besar payudara.


 "Ukuran K memang ukuran cup bra yang sangat besar," ujar Kepala eksekutif Alan White, dikutip dari Daily Mail.


 Bagi Anda yang tertarik, bra 42K dijual dengan harga 27 Poundsterling . Bra yang tersedia dalam warna ivory serta magenta itu, dijual bersama tali yang boleh dikenakan dengan empat cara.

Sepuluh Hal Tarlarang Terpampang di Facebook


Facebook, jejaring sosial terbesar di dunia, kini menjadi mesin pencarian identiti. Baik dari perusahaan, pengintai, mahupun aparat hukum. Tak lupa mereka yang ingin membuat identiti palsu. Wahai pemilik akaun di jejaring ciptaan Mark Zuckerberg, perhatikan 10 hal terlarang untuk muncul di Facebook


 1. Tarikh lahir
 Mengungkap tarikh lahir itu berbahaya. Sebab institusi kewangan biasanya memerlukan informasi tanggal lahir untuk kad kredit atau pernyataan di bank. Membiarkan tanggal lahir terlihat, sama saja membuka pintu untuk pencurian identiti.




 2. Nama tengah Ibu
 Ingat banyak situs yang menggunakan jawaban nama tengah sebagai pertanyaan keamanan untuk mengingat kata kunci. Waspadalah apa yang anda tulis tentang Ibu di dunia maya




 3.Alamat rumah
 Tidak perlu membagi informasi ini dengan teman, kenalan atau mantan rAkan kerja. Pencuri sekarang juga tahu cara menggunakan Facebook. Apalagi jika Anda menulis status sedang bepergian sekeluarga, sudah tinggal tunggu masa saja isi rumah dikuras si penjahat ini.




 4. Status pergi dari rumah dalam waktu lama
 Menulis status pergi dari rumah dalam jangka waktu lama bererti mengumbar informasi kepada dunia maya bahwa rumah Anda kosong. Jika Anda memang harus mempublikasikan status ini, maka bisa ditambahkan bahawa ada penjaga, anjing atau alarm pencuri di rumah.




 5. Status pergi dari rumah dalam waktu singkat
 Meski cuman singkat, kalau Anda terus-terusan menulis check-in di tempat yang berada di luar rumah, pencuri tentu awas kalau kediaman Anda kosong.




 6. Foto tak sopan
 Anda mungkin sudah membaca bahwa ada orang yang kehilangan pekerjaan karena mereka bersikap rasis atau menampilkan foto yang tak sopan di dunia maya. Jadi jangan lakukan!




 7. Mengeluh atau marah
 Jangan bilang ke Facebook atau Twitter jika Anda marah kepada bos, mengaku mabuk, dan memiliki obat-obatan terlarang. Atau mengaku pura-pura sakit.
 Screenshoot status Anda boleh jadi bukti yang membahayakan reputasi, klien dan nasib profesi. Di Singapura, bahkan remaja yang menulis status berbau rasis boleh ditangkap. Di bawah UU Penghasutan, siapa pun yang terbukti bersalah menyebarluaskan kebencian antar ras atau kelas dalam populasi di Singapura dapat di denda 5 ribu dolar Singapura  dan penjara maksima tiga tahun.




 8. Nombor telepon
 Memasang nombor telepon, maka dipastikan Anda akan dihubungi banyak telemarketer, pengintai dan temannya teman yang sok kenal.




 9. Status hitung mundur jelang percutian
 Lebih baik menulis status setelah percutian. Sebab kalau sebelum percutian beresiko diketahui penjahat yang sudah siap menguras isi rumah Anda selagi kosong.




 10. Foto interior rumah
 Mengunggah foto isi rumah Anda menjadi jalan mulus pencuri untuk menilai perabot yang Anda miliki. 



Ini Dia Para Perempuan Penggoda Paling Seksi


Dailymail.co.uk

Perempuan sering kali dikaitkan dengan sang penggoda kerana penampilan seksi dan glamournya.
Seperti dikutip Dailymail, berikut beberapa perempuan cantik yang dinobatkan sebagai 'Perempuan Penggoda Paling Seksi' versi Majalah Vanity Fair:

Bertajuk Sexiest Screen Siren alias Perempuan Penggoda Paling Seksi dalam Film, majalah Vanity Fair mendapuk Rooney Mara, Mia Wasikowska, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Elizabeth Olsen, Adepero Oduye, Shailene Woodley, Paula Patton, Felicity Jones, Lily Collins, dan Brit Marling sebagai bintang muda paling hot tahun ini.

Kesebelas perempuan cantik ini berpose untuk Vanity Fair's 2012 Hollywood issue. Mereka bergaya glamuor dengan mengenakan aneka gaun bernuansa lembut serta tatanan rambut ala 1920-an dalam sebuah foto ber-angle romantis, lengkap dengan interior bernuansa jazz.

Satu customer satu awek di Net Bar

Sebuah internet cafe di Shanghai China bernama Net Bar memiliki strategi unik agar para tamu pengunjung duduk lama-lama di internet cafe sembari surfing di dunia maya sambil menikmati minuman dan makanan ringan yang juga mereka sajikan, strateginya adalah setiap tamu yang datang baik lelaki mahupun wanita akan didampingi seorang pendamping cewek cantik yang akan menjadi asisten pengunjung.


Majoriti tamu yang datang adalah kaum lelaki, namun tak sedikit juga wanita. Di sini memang eksklusif kerana kerusi yang digunakan tidak seperti kerusi kebanyakan yang kecil tapi disana digunakan sofa eksklusif yang mewah, juag layar monitornya menggunkana LCD super besar. Pengunjung benar benar dimanjakan agar lebih duduk dan lama waktu kunjungnya.









Perempuan Kasta Rendah Diarak Telanjang


NEW DELHI, KOMPAS.com — Seorang perempuan dari golongan kasta rendah diarak dalam keadaan telanjang dan dipukuli baru-baru ini di negara bahagian Maharashtra, India barat, lapor media setempat. Perempuan itu diperlakukan seperti itu kerana anak lelakinya dituduh telah melarikan seorang gadis dari kasta yang lebih tinggi.


Rekha Chavan (42), perempuan berkasta Dalit atau renda,  telah diarak dalam keadaan telanjang dan kemudian dipukuli setelah anaknya–yang berusia 22 tahun–membawa lari seorang gadis. Gadis yang dibawa lari tersebut berasal dari keluarga Desai di desa yang terletak di kota Patan, Kabupaten Satara, bagian barat Maharashtra. Daerah tersebut juga merupakan tempat asal Ketua Menteri India, Prithviraj Chavan.


Namun, polis setempat enggan membenarkan apakah perempuan korban tersebut telah diarak telanjang. Rekha Chavan telah dirawat di sebuah hospital di kota Karad, Kabupaten Satara. Pejabat polis setempat, Fattulal Naikawadi, mengatakan, pihaknya, Rabu, telah menangkap lima lelaki yang diduga terlibat dalam kes itu. Kelima lelaki tersebut akan segera diperiksa, katanya kepada media.


Penyerangan terhadap para perempuan dari kasta rendah di India sering terjadi, terutama di sejumlah daerah pedesaan. India memiliki tradisi kebudayaan yang sangat erat dengan jenjang status sosial yang dibagi dalam lima kasta dari yang tertinggi, iaitu Brahmana, Ksatria, Waisya, Sudra, dan Pariya.


Dalit termasuk dalam golongan kasta Pariya atau kasta terendah yang haram untuk disentuh. Masyarakat yang dianggap berkasta Dalit adalah orang yang bekerja sebagai petani miskin, buruh tidak bertanah, pemulung sampah, seniman, dan pembantu. 


Sumber :Ant, Xinhua, Oana

Lelaki Gemuk Terpantul Dan Menimpa Orang Lain Ketika Bunuh Diri Di Lintasan Keretapi


Seorang lelaki gemuk yang melompat ke lintasan kereta bawah tanah di New York terpantul kembali keatas dan menimpa seorang wanita, laporan dari pihak berkuasa setempat.

Lelaki itu seorang warga Bronx, Louis Scmulson, 42, yang memiliki berat sekitar 300 pound atau 136kg. Ia adalah bekas pekerja kedai telepon seluler dekat Pelham Parkway/White Plains Road station.

Ia dinyatakan tewas ketika tak seberapa lama sampai di hospital Jacobi, sedangkan wanita yang ditimpanya dikatakan dalam keadaan baik. Peristiwa ini terjadi pada pukul 14:57 waktu setempat.


sumber: nypost.com

Takut atau ambil kesempatan

Takut macam buat-buat..tapi tangannya pegang
tempat lain....


Wajah Gadis Ini Hancur Oleh Sebatang Rokok


Gadis remaja umur 15 tahun seharusnya sedang cantik  kecuali yang satu ini. Wajah gadis ini hancur sejak bayi gara-gara ibunya merokok sembarangan hingga terjadi kebakaran hebat yang membuatnya menderita luka bakar 90 peratus.

Terri Calvesbert (15 tahun) baru saja memutuskan untuk mencari tahu apa yang sebenarnya terjadi di masa kecilnya, yang konon nyaris meragut nyawanya.

Doktor spesialis luka bakar di Chelmsford saat itu memperkirakan Terri akan meninggal akibat luka bakar yang terlalu parah, namun ajaibnya bayi yang ketika itu baru berusia 18 bulan masih hidup dan sekarang telah masuk usia remaja.


Kini, Terri telah memutuskan untuk mencari ibu kandungnya, Julie Minter (32 tahun) yang menghilang setelah pada malam itu dengan cerobohnya meninggalkan rokok di tempat tidur dan memicu kebakaran hebat di bilik tidurnya di Ipswich.

Kebakaran itu membuat Terri kehilangan rambut, hidung dan matanya. Namun hingga saat ini, sang ibu belum pernah mahu ditemui untuk membicarakan apa yang sebenarnya terjadi pada saat itu.

Boleh difahami, hingga kini Julie selalu dibayangi perasaan bersalah yang sangat mendalam. Hanya 2 bulan sejak peristiwa itu, perempuan ini memutus hubungan dengan suaminya dan juga sang anak, Terri yang kehilangan wajah cantiknya untuk selama-lamanya.

Terri saat ini tinggal bersama Paul (39 tahun), ayah kandungnya dan juga Nicky (44 tahun) ibu tirinya. Meski hidupnya bahagia, namun Terri penasaran untuk mencari tahu lebih detail tentang masa lalunya.


"Hanya mama yang boleh memberi tahu apa yang terjadi dalam kebakaran itu. Tapi saat itu, dia tidak boleh atau memang tidhak mau. Ini membuat saya marah. Sangat berarti bagi saya untuk mendengarnya langsung dari mama," kata Terri seperti dikutip dari Dailymail.

Julie meninggalkan Terri dan keluarganya, hanya 2 bulan setelah peristiwa kebakaran tersebut. Sejak saat itu, Terri telah menjalani 50 kali operasi yang menyakitkan untuk sedikit memperbaiki luka bakarnya yang menyeramkan.

Gadis yang kini mengenakan wig pirang ini, masih membutuhkan beberapa operasi serta donor kulit sepanjang sisa hidupnya. Beruntung, ribuan orang di seluruh dunia tersentuh oleh kisahnya dan mendonasikan bantuan dana untuk operasi tersebut.

Julie, ibunya terkahir berbicara 5 tahun yang lalu saat diwawancarai majalah Closer.

"Saya tidak tahu apa yang membuat saya meninggalkan rokok di situ. Saya mengulang momen itu berulang-ulang di benak saya," kata Julie yang mengaku berusaha menyelamatkan Terri, tetapi mundur kerana asapnya terlalu tebal dan apinya terlalu besar.








Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved