Bra boleh simpan iPhone

on 30 Jun 2012

 Bra diyakini tidak hanya berguna untuk menyangga payudara saja, tetapi juga untuk meningkatkan kepercayaan diri. Namun kini, fungsi bra bertambah lagi, yaitu sebagai tempat menaruh iPhone.

Bra yang dilengkapi saku pada kedua sisinya itu diciptakan oleh dua orang mahasiswa dari Washington University, bernama Gentry dan Kyle Bartlow. Nama bra yang bernama 'The JoeyBra' tersebut mendapat inspirasi dari anak kangguru bernama Joey.
The
Tidak hanya menjadi tempat penyimpanan iPhone, 'The JoeyBra' juga boleh menyimpan kad kredit, dan kunci kamar. Dalam situs resminya, bra 'kantung' itu didesain dengan nyaman dan menggunakan motif kulit leopard. Tersedia dalam berbagai ukuran, 'The JoeyBra' dijual dengan harga promo US$ 19.90 .

Sebelum mencipatkan 'The JoeyBra', Gentry dan Kyle Bartlow terlebih dulu melakukan survei kepada 200 pelajar wanita. Dari hasil penelitian itu, 95 peratur wanita mengalami kesulitan menyimpan telefon saat pergi ke luar rumah, dan 75 peratus kehilangan telefon mereka ketika akan pergi ke luar rumah.

Menurut Gentry, 'The JoeyBra' didesain tanpa membuat lengan atas menyentuh area kantung. Ia bahkan menjelaskan bahawa kantung tersebut akan tetap boleh menyimpan iPhone dengan baik, walau pemakainya sedang asik berpesta.

Gentry dan Kyle Bartlow memiliki idea lebih lanjut untuk memperbanyak desain 'The JoeyBra'. Salah satunya, bra olahraga dengan keistimewaan menyimpan bateri jika telefon pemakainnya perlu diisi ulang. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seluar Pendek (HOTPANTS) SNSD Yang Kontroversi Di Internet


Panjangnya seluar pendek SNSD baru-baru ini menjadi topik panas diantara netizens.
Pada 3 Oktober, SNSD perform live di ’2011 Hallyu Dream Concert’, yang menaruhkan performance yang sangat powerful dan glamour, yang menarik sejumlah pujian dan sorakan dari fans. Namun, segera setelah foto2 dari performance di post secara online, kependekan dari seluar pendek para member menjadi sebuah topik kontroversi yang panas.

Netizens komen, “Tidakkah (celana) mereka terlalu pendek?, “Mereka hampir seperti tidak memakai celana dalam.. itu memalukan“, “Saya hampir boleh melihat isi -nya“, yang mengekspresikan emosi2 mereka.

Diwaktu bersamaan ada komentar2 seperti, “Tidak semuanya boleh menarik mereka… Mereka terlihat menarik bagi saya“, “They’re average length shorts“, “secara peribadi saya sangat menyukai mereka” “Saya iri dengan member2 SNSD’ dengan kaki merka yang panjang dan sexy“.

[Gila] Sanggup gantung diri dengan di cangkuk di kulit bontot

Tak faham dengan tabiat manusia..suka membuat sesuatu lain daripada yang lain 
demi untuk menunjukkkan keberanian walaupun menyiksa diri...



malang sungguh manusia ini..walaupun diberikan otak untuk
berfikir namun masih lagi berfikiran sebegini......

[Hebat] Guna punching bag buat potret Muhammad Ali

Menggunakan Punching Bag berbentuk, kawat baja, paip aluminium, dan wajah orang terkenal . Michael Kalish telah menciptakan sebuah monumen yang menakjubkan yang memberi penghormatan kepada salah seorang petinju terbesar sepanjang masa, Muhammad Ali.

Terdiri dari 1,300 Punching Bag berbentuk rintik hujan, 6,5 mil kabel stainless steel dan 2.500 paun paip aluminium, ini adalah sebuah monumen penghargaan dengan tinggi 22-kaki menjadikannya salah satu ikon terbesar di dunia tinju. Hal yang menarik tentang hal ini adalah bahawa jika anda melihatnya dari sisi manapun terlihat seperti angin puyuh Punching Bag yang tergantung, tapi jika Anda melihatnya dari titik tertentu, di depan, anda akan melihat potret yang jelas Muhammad Ali.

"Saya suka mengubah benda biasa menjadi karya seni yang luar biasa. Ini adalah kesempatan seumur hidup dan saya merasa terhormat saya yang boleh menciptakan monumen ini untuk memberi penghormatan kepada seperti orang luar biasa "kata. Kalish tentang pekerjaan yang luar biasa itu. menyedari akan dirasmikan pada 25 March di Nokia Plaza LA Live, di Los Angeles, dimana Muhammad Ali sendiri diharapkan hadir untuk tampilan dan menggantung karung tinju terakhir sebagai tanda perasmian.







Uniknya laluan basikal ini


CHESHIRE, Britain - Para penunggang basikal di Warrington terpaksa menggunakan laluan separuh bulat bagi mengelakkan mereka dilanggar, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Lebih membingungkan, laluan tersebut amat pendek dan direka dengan menggunakan kapur putih.

Menurut seorang pengajar kenderaan, Dave Horgan, pihak majlis perbandaran perlu memikirkan dengan teliti sebelum membuat lambang yang mengelirukan seperti laluan basikal itu. - Agensi


Selaput dara palsu ?


Macam-macam hal sekarang ni akibat kecanggihan teknologi.Yang untuk kebaikan dan memudahkan manusia tu memang bagus.Tapi ada juga teknologi yang menjahanamkan manusia seperti produk seks dari China ni iaitu selaput dara palsu.Produk ni diusahakan oleh Syarikat Gigimo di China yang diberi nama,”Artificial Virginity Hymen”.Ianya boleh didapati dengan harga sekitar AS$50.Ada negara yang mengharamkan penggunaan selaput dara palsu ni terutama di Mesir.

bk-produk yang tujuan sebenarnya di keluarkan untuk menipu bakal-bakal suami.....

Inilah Bra untuk anak-anak berumur 9 tahun


Bra untuk anak berusia sembilan tahun kini telah diciptakan dan dipasarkan di London, Inggris. Bra yang tersedia dalam beberapa pilihan warna itu dirancang khusus untuk anak perempuan yang kini mencapai pubertas pada usia yang semakin dini.

Desain bra yang dikembangkan kerjasama dengan Mumsnet dan Tesco ini, dibuat untuk terlihat tak seksi sesuai saranan para ibu.


Menurut penelitian internasional, anak-anak perempuan masa kini mencapai pubertas sekitar satu tahun lebih awal. Berbeza pada 20 tahun yang lalu, mereka menggunakannya pada usia sembilan tahun sepuluh bulan.

Pubertas lebih awal ini disebabkan oleh faktor makan berlebih dan obesitas. Meski demikian, para ibu yang merupakan anggota situs Mumsnet dan forum diskusi berkeras agar pelancaran bra anak-anak ini tidak dimanfaatkan para penjual.

Papan tanda palsu pun ada jugak di China


Sudah bukan rahsia lagi, China adalah negara di mana kamu boleh menemukan banyak barang palsu bertebaran dimana-mana, bahkan "iPhone 5" pun sudah dijual di sana. Kali ini, barang palsu yang diamankan bukan peralatan elektronik atau pakaian berjenama, namun petunjuk jalan.

Kemungkinan untuk mengecoh para pengguna jalan, para pengiklan yang tidak bertanggung jawab membuat petunjuk jalan palsu itu dibuat semirip aslinya dengan latar belakang biru dan tulisan serta border berwarna putih. Tentu saja papan-papan tersebut tidak menunjukan informasi ke nama kota, tempat-tempat penting, atau tempat resmi lainnya, melainkan ke kedai, hotel, pasar, dan hospital.

Semua petunjuk jalan palsu ini hanyalah yang ditemukan di daerah Xicheng, sebuah daerah di Beijing. Semenjak Jun hingga 3 Ogos, petugas perkotaan sudah membuang 945 papan menyesatkan tersebut dari jalanan.


sumber: China Daily
foto: CFP

[Kesian] Bayi lahir tanpa tempurung kepala

Kesian betul bayi ini,,



MEDAN, Indonesia - Seorang bayi perempuan anak Rudi Kusmawanti, 27 dan isterinya yang berusia 17 tahun, Sari Rianti lahir tanpa tempurung kepala, lapor akhbar Sumut Pos semalam.

Bayi tersebut yang dilahirkan pada Khamis lalu di sebuah klinik di Serdang dekat sini dibawa ke hospital besar di sini untuk menerima rawatan lanjut.

"Saya diberitahu tentang keadaan anak saya daripada bidan. Saya sangat terkejut," kata Sari.

Namun, katanya, di sebalik keganjilan itu bayinya yang seberat 2.1 kilogram berada dalam keadaan baik.

Menurutnya, dia tidak menyangka bayinya akan lahir dengan 'kekurangan' tersebut kerana semasa hamil, dia banyak minum susu dan kerap mengambil jamu untuk menjaga kesihatannya.

Mengulas mengenai keadaan bayi yang masih belum diberi nama itu, ketua hospital besar berkenaan, Dr. Masdulhaq berkata, tiada pembedahan akan dilakukan terhadapnya.

"Biasanya, bagi kes seperti ini, kami hanya akan melakukan rawatan sahaja," kata Masdulhaq. - Agensi

Kontroversi Gaun Daripada 3.000 Puting Lembu

Gaun terbuat dari daging seberat 8 kilogram yang dikenakan Lady Gaga tahun lalu memicu kehebohan dan kemarahan kalangan para pecinta haiwan. Namun, baru-baru ini, seorang pereka dengan gaun unik rancangannya membuat kontroversi serupa.

Rachel Freire, dalam Fashion Week London menampilkan sebuah gaun dari 3.000 puting lembu dan yak. Meski hasil rancangan edgynya dipakai sejumlah bintang ternama termasuk Courtney Love dan Beth Ditto, rancangannya untuk musim semi 2012 koleksi 'Nippleocalypse' disebut sebagai koleksi yang paling kontroversi.


Baik pegiat hak haiwan (PETA) mahupun anggota parlimen Inggris mengekspresikan
kemarahan mereka kepada perancang berusia 32 tahun tersebut atas pakaian yang dibuat dari lapisan puting. "Bagi saya itu benar-benar aneh.Saya pikir kebanyakan orang akan menganggapnya sebagai sesuatu yang menjijikkan, " kata Kerry McCarthy salah satu anggota parlimen dari parti buruh kepada majalah People.

Freire sendiri merasa bahagia Fashion House Somerset House, tempatnya bernaung membela kreasinya. "Gaun ini membuat anda mengambil berat dengan haiwan. Aku mencipta gaun dari bahan yang bila tak digunakan hanya akan berakhir di tempat sampah."

"Saya melakukan recycle. Para pengkritik tentu tak mengetahui berapa banyak kulit yang dibuang setiap hari," katanya seperti dikutip Daily Mail.


Meskipun dikecam banyak pihak, Freire mengaku sedang mempersiapkan diri mengikuti Paris Fashion Week yang dimulai minggu ini. Freire memulai lini pakaiannya sendiri pada 2009 setelah menyelesaikan sekolah di bidang Desain di Central Saint Martins.
Meski belum memiliki banyak pengalaman, kreasi unik dalam koleksi-koleksinya kerap mendapat perhatian pecinta fashion.

sumber : Daily mail

Tabiat-tabiat menyebabkan kerosakan otak


Tidak mengambil sarapan pagi
  • Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif.

Terlebih makan
  • Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak.

Merokok
  • Asap rokok akan mengakibatkan sel-sel otak terjejas atau terbakar dan boleh mengakibatkan penyakit ‘Alzheimer’

Penggunaan gula yang berlebihan
  • Pengambilan gula secara berlebihan akan mengganggu penyerapan protein dan nutrisi. Selain daripada itu, ia akan mengganggu perkembangan otak yang sihat.

 Pencemaran udara
  • Otak adalah pengguna oksigen terbesar dalam badan manusia. Pencemaran udara boleh menyebabkan pengurangan bekalan oksigen ke otak dan keaktifan otak.

Terlebih tidur
  • Tidur adalah bagus untuk merehatkan otak tetapi masa tidur yang panjang boleh mengakibatkan sel-sel otak kita mati.

Menutup muka ketika tidur
  • Tidur sambil menutup muka akan mengakibatkan otak menerima lebih banyak karbon dioksida berbanding oksigen dan ini akan membawa kerosakan kepada otak.

Membiarkan otak bekerja semasa kita berada di dalam keadaan kurang sihat.
  • Bekerja semasa anda kurang sihat boleh mengurangkan keberkesanan otak dan juga membawa kerosakan kepada sel-sel otak.

Kurang berimiginasi
  • Berfikir adalah satu cara terbaik untuk melatih otak kita. Kurangnya berimiginasi boleh menyebabkan tahap kecerdasan/keaktifan otak menurun.

Jarang berfikir
  • Jarang berfikir akan menyebabkan otak kita kurang aktif. Oleh itu, perbincangan yang membina boleh menambah keberkesanan kecerdasan otak kita.

Kesian adik ini tubuh 'terbakar' setiap kali makan


VIVAnews - Ella Campbell, 5, berteriak kesakitan setiap kali makan. Tubuhnya seperti terbakar. Bahkan, boleh juga pengsan. Demi bertahan hidup, gadis dari Aylesbury, Buckinghamshire, Inggris, itu terpaksa mengasup makanan cair berformula khusus melalui tiub yang menembus perutnya.

Ella menghabiskan sebahagian besar waktunya di hospital. Selama lebih dua tahun, penyakitnya menjadi misteri hingga akhirnya doktor Great Ormond Street Hospital berhasil mendiagnosisnya mengalami Eosinofilik.

Eosinofilik merupakan penyakit langka di mana eosinofil, sejenis sel darah putih, ditemukan di atas jumlah normal di berbagai bahagian organ tubuh. "Keadaan ini rentan membut peradangan dan kerosakan jaringan," kata sang ibu, Karen Campbell, 31, seperti dikutip dari Daily Mail.

Karen pernah kecewa melihat keadaan Ella. Belasan doktor ia datangi, tapi tak boleh menjawab keadaan puterinya yang boleh pengsan 8-10 kali sehari. "Sampai usia dua tahun adalah saat-saat menakutkan, dia (Ella) sangat lemah, kurus, dan kerap dehidrasi kerana tak boleh makan. Tak ada diagnosis jelas, yang muncul cuma dugaan kanser atau tumor otak."

Setelah misteri kesihatan Ella terjawab, Karen lebih boleh melakukan kawalan agar puterinya tumbuh normal. Selain rutin menyuntikkan makanan cair melalui perut, Karen juga menyiapkan kek dan biskuit khusus yang tak mengandung gandum, gluten, susu, telur dan kedelai.

Kek spesial itu biasanya menjadi bekal makan siang Ella di sekolah. "Ella kerap stress setiap kali makan siang bersama, ia sangat ingin boleh makan seperti teman-temannya, tapi baginya itu akan sangat menyakitkan. Tak jarang, dia pengsan saat saya jemput kerana memaksakan diri 'membakar' tubuhnya di sekolah."

Satu-satunya makanan yang tak membuat Ella terkapar adalah daging panggang. Ella sangat menikmati sajian ayam panggang bercampur sayuran dan kentang rebus tanpa perisa untuk makan malam.

Hebat..Kasihnya ibu berjaya selamatkan anak ini

DALAM keadaan nyawanya terancam selepas jatuh di lurah yang curam, anak singa ini mengharapkan bantuan yang dapat menyelamatkannya daripada maut.

Ibunya tiba di tebing lurah itu dengan tiga singa betina dan seekor jantan. Keempat-empat singa betina itu meninjau ke bawah tetapi berundur kerana bimbang dengan kecuraman lurah itu.


IBU singa di tebing lurah sementara anaknya di bawah.


SI IBU merangkak dari tepi sebelum menyambar anaknya yang hampir jatuh.


IBU singa menggonggong anaknya naik ke atas semula.


SI ANAK dijilat ibunya selepas berjaya diselamatkan.

Akhirnya, satu-satunya faktor yang menentukan siapa di antara mereka yang sanggup menggadai nyawa untuk menyelamatkan anak singa malang itu ialah kasih sayang ibu.


Dengan perlahan dan penuh dengan kesukaran, singa berkenaan menuruni bukit, menuju ke arah si anak, menggunakan kukunya yang kuat untuk mencengkam tebing yang curam itu.

Andai kata dia tergelincir, ibu dan anak singa itu pasti terjatuh ke dalam gaung dan mati.

Ketika anak singa itu yang keletihan hampir jatuh, si ibu mengelilinginya dari bawah dan menyambar dengan rahangnya.

Ibu singa itu kemudian memulakan pendakian yang sama mencabar. Beberapa minit selepas itu, mereka tiba di atas dan dia mententeramkan si anak yang kelihatan masih ketakutan dengan menjilat kepalanya.

Gerakan menyelamat itu, yang dirakam oleh jurugambar hidupan liar, Jean-Francois Largot, di Taman Hidupan Liar Masai Mara, Kenya.


Dalam gambar ini siapakah yang malang lelaki atau wanita?

selingkuh4
Siapakah yang paling bernasib malang lelaki atau wanita?Ada mungkin berkata lelaki yang hujung sekali bernasib malang atau juga anda memikirkan wanita yang di tengah.Apa pun yang anda fikirkan yang bernasib malang adalah mereka semua kerana mereka menipu diri mereka sendiri dan orang lain.Meeka tidak jujur dalam menjalini persahabatan.Menipu dan juga tertipu itulah nasib mereka yang malang ini…….(update with windows live writer)

Guru dan murid dilarang jadi kawan di Facebook


CALIFORNIA - Missouri, Amerika Syarikat (AS), akan segera memperlakukan larangan bagi pelajar untuk berteman dengan guru mereka di situs jejaring sosial Facebook.

Menurut peraturan Missouri Senate Bill 54 yang akan diberlakukan mulai tanggal 28 Ogos, jejaring sosial apapun, tidak hanya Facebook, adalah dilarang bagi hubungan pertemanan antara guru dan murid. Demikian seperti yang dikutip dari Mashable.

Hal ini dilakukan agar memperjelas batas antara murid dengan guru. Namun nampaknya peraturan tersebut hanya mengarahkan pada hubungan di media sosial saja. Para guru masih dibolehkan untuk membuat Facebook Pages, yang mana boleh diakses oleh para pelajar.

Hubungan antara pelajar dan guru di Facebook nantinya akan terkena undang-undang. Peraturan Senate Bill 54 dirancang untuk melindungi anak-anak dari tindakan pelanggan seksual dari para guru. Akhirnya peraturan tersebut mahu tidak mahu diikuti oleh sekolah-sekolah, dan disosialisasikan kepada pihak-pihak polis.

Yang menjadi perhatian dari para pengamat setelah peraturan ini diterapkan adalah, apakah masyarakat nantinya mengizinkan agar negara bahagian tersebut memeriksa setiap akaun Facebook untuk melihat mereka berhubungan dengan siapa? Tentunya ini menjadi pekerjaan rumah yang harus difikirkan lebih lanjut.

Pernah dengar orang buat majlis perkahwinan di KFC?

Selalu orang buat majlis hari jadi di restoran makanan ringan seperti KFC
McDonalds.Itu perkara biasa tapi pernah dengar orang buat majlis perkahwinan
di KFC







Mungkin pasangan ini fanatik KFC atau taukenya kot...


Majalah playboy untuk orang buta

Untuk orang buta pun ada majalah playboy...




Aksi nekad awek keringkan seluar dalamnya 18++

memang lawak awek-awek ni..sampai pakai pengering rambut...

Awas,Bakteria Mulut Boleh Merosak Jantung

INILAH.COM, Jakarta – Bakteria dalam mulut dapat masuk aliran darah. Jika ia masuk ke jantung boleh mengakibatkan radang katup jantung dan kematian.

Bakteria Streptococcus mutans penyebab lubang gigi dapat masuk ke jaringan organ jantung, menyebabkan endokarditis yang berbahaya dan mematikan. Seperti dilaporkan di jurnal Infection and Immunity, ada sebuah protein yang memungkinkan bakteria yang biasa menepel di plak gigi itu, beredar sampai jantung.

Bakteri penghasil asam ini biasanya hanya ada di mulut. Tapi pada prosedur pengeboran atau pembersihan plak, bakteri itu boleh masuk ke aliran darah. Sistem imun tubuh memang dapat membunuh bakteria, tapi pada beberapa kes, ia bioleh masuk jantung dan membentuk koloni di katup jantung.

Bagaimana itu bisa terjadi? Jacqueline Abranches, Ph.D., profesor asisten penelitian mikrobiologi dan imunologi Universitas Rochester menyelidiki prosesnya. Ia menemukan bahawa penyebabnya adalah protein pengikat kolagen bernama CNM.

Para dokter perlu lebih berhati-hati. Mereka harus mencegah agar bakteria S. mutans ini tidak menyebar bersama CNM. Doktor juga perlu meriksa kesihatan dan tingkat kerentanan jantung pesakitnya.

“Di klinik gigi, pesakit berisiko penyakit jantung harus diperiksa terlebih dahulu, apakah mereka punya protein CNM atau tidak. Kalau iya, dokter gigi harus melakukan tindakan khusus, misalnya dengan memberi antibiotik lebih,” ujar Abranches.

Gempak Mahasisiwi ini cipta kasut daripada keju

Keju biasanya digandingkan dengan roti sebagai menu sarapan yang lazat. Namun, bagaimana jika keju diaplikasikan menjadi kasut?

 Seorang mahasiswi jurusan fashion, Lisa Dillon, dari Bath Spa University, London ini berhasil mereka sepasang kasut high heels yang dinamainya ‘Jimmy Cheese.’


 Dalam proses pembuatannya,  Dillon menggunakan blok keju cheddar yang kemudian dipahat sedemikian rupa untuk membentuk tumit. Kemudian, sepotong roti keju basi dia gunakan untuk merancang bagian tapaknya.

Sementara bahagian depan alas kaki ini dibentuk dari keju cheddar yang jumlahnya lebih banyak. Dan sebahagian keju lagi dicairkan untuk memperindah design.


 Setelah melalui proses yang rumit, akhirnya dia berhasil mereka kasut istimewa itu. Alas kaki ‘Jimmy Cheese’ akan dipamerkan di The Royal Bath & West Show, 1-4 Jun 2011, di Bath & West Showground, Shepton Mallet, Somerset, Britain.

Lelaki ini ramas payudara "Dewi Payudara No.1" di China semasa siaran lansung (video)


Meng Qian, yang digelar "Dewi Payudara No.1" di China telah dicabuli oleh penggemar yang tidak boleh menahan diri saat acara live TV.

Wanita cantik kelahiran Beijing 27 tahun yang lalu tersebut menjadi sangat terkenal semenjak menjadi pembawa acara tamu (guest host) di acara "Lady Guagua", acara talk show Star TV.

Pada acara bulan Jun yang lalu, seorang penonton lelaki meminta tanda tangan Meng Qian dan ingin berjabat tangan dengannya. Akan tetapi, ketika lelaki tersebut bersalaman dengan idolanya, tiba-tiba tangannya terulur ke arah dada Meng Qian dan meramas payudara artis yang berukuran 38C dan mengenakan gaun seksi tersebut.





Yang menariknya, rata-rata pengguna internet memberikan komentar dengan menyatakan bahwa penggemar gila itu "seorang pria yang beruntung" dan bukan mencemuh perbuatannya. [www.wartanews.com]

China buat beras daripada plastik?

China Membuat Beras dari Plastik?Media Singapura melaporkan bahAwa China sedang memproduksi beras palsu. Sejumlah perusahaan Cina telah terlibat selama bertahun-tahun di berbagai skandal yang melibatkan barang palsu atau tercemar. Mungkin yang paling berbahaya dari semua melibatkan makanan, termasuk skandal susu pada tahun 2008. Sekarang terkenal di mana susu buatan China ditemukan mengandung racun melamin. Hasil akhirnya adalah 290.000 mangsa yang jatuh sakit dan 11 kes kematian yang dicurigai.

Sekarang ada laporan dari media Singapura bahwa China sedang memproduksi beras palsu, yang dapat berpotensi sangat berbahaya.

Petikkan dari Korea artikel : Mingguan Hong Kong
Beras Plastic China

Menurut Bahasa Korea "Hong Kong Mingguan" ( banyak websiteVietnam melaporkan juga), Media Singapura menyatakan bahwa beras palsu sedang didistribusikan di Kota CHina Taiyuan, di daerah Shaanxi. "Nasi" atau beras ini merupakan gabungan dari kentang, ubi jalar, dan plastik. Hal ini dibentuk dengan mencampur kentang dan ubi jalar ke dalam bentuk biji beras, kemudian menambahkan resin sintetik industri. Kerana beras tidak seperti beras normal, tetap sulit walaupun setelah  dimasak. Resin sintetis tersebut juga  sangat berbahaya jika dimakan.

Seorang pegawai  Restoran China Association mengatakan bahawa makan tiga mangkuk nasi palsu ini akan seperti makan satu guni plastik. Kerana keseriusan masalah ini, dia menambahkan bahawa  ada kilang yang memproduksi beras palsu ini. Sementara itu, kos  rendah beras palsu adalah memungkinkanmereka membuatnya untuk mendapat keuntungan yang besar.

Di Vietnam, berbagai laporan di media dalam negeri tentang makanan tercemar, sehingga  orang khuatir tentang keselamatan makanan.







Cuba teka apa yang pelik tentang gambar ni



http://2.bp.blogspot.com/-9DVOu23I8-4/T8F4GZb1YiI/AAAAAAAAFl0/ldxQDrwq8-8/s1600/Capture.jpg



JAWAPANNYA


V



V



V




V




V





V




V




V




V



The persons on these pictures are probably distant relatives of Mister Fantastic, hence the extreme flexibility of their joints.



1Are These People Made of Rubber?
2Are These People Made of Rubber?
3Are These People Made of Rubber?

Tak pasal-pasal,wanita hamil ini kena tinju



Shocking: Terri Turner, who is nine-months pregnant, was attacked on her way to a hospital appointment
Shocking: Terri Turner, who is nine-months pregnant, was attacked on her way to a hospital appointment
Brutal: Terri's attacker only stopped when a member of the public intervened
Brutal: Terri's attacker only stopped when a member of the public intervened


Bedfordshire - Seorang perempuan hamil sembilan bulan tiba-tiba diserang secara brutal oleh seorang lelaki saat ia hendak memeriksakan kehamilannya ke doktor. Akibatnya, wajah perempuan itu babak belur dan lebam-lebam di sekujur tubuhnya.
Sebagaimana diberitakan Mail Online, peristiwa itu terjadi di wilayah Dog Kennel Walk di Dunstable,Bedfordshire, sekitar 30 km dari London, Inggris, Selasa (26/6/2012). Belum diketahui motif penyerangan tiba-tiba itu.
Ketika itu, Terri Turner, 19 tahun, tengah berjalan di Dog Kennel Walk. Tiba-tiba seorang laki-laki menghampirinya dan tanpa bicara langsung mendaratkan tinjunya ke wajah Terri.
Tentu saja ia tidak terima. Ia pun melawan dan balas memukul laki-laki itu. Namun, nahas baginya ia malah mendapat lebih banyak tinju di wajahnya. Pemukulan itu berhenti ketika warga turun tangan. Laki-laki penyerang itupun pergi tak meninggalkan jejak.
Kesnya kini tengah ditangani polis setempat. “Beruntung, korban tidak mengalami luka serius namun hanya terguncang akibat kejadian itu. Dia sungguh berani melawan penyerang itu. Namun kerana dia tengah hamil, dampak serangan itu boleh lebih buruk,” ujar Detective Sergeant Seb Greschner. [tjs]

Brave: Terri was praised for her bravery in trying to fight off her attacker
Brave: Terri was praised for trying to fight off her attacker despite being heavily pregnant

Pretty: Terri smiling and relaxing just days before the unprovoked attack
Pretty: Terri smiling and relaxing just days before the unprovoked assault


sumber : http://www.klikunic.com

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved