[Gambar] Pekerja mati terkena kejutan elektrik ketika selenggaran kabel pagi tadi

on 16 Jun 2012







Kejadian pada hari ini April 12, 2011 sekitar pukul 08:20, pagi di Budaya Road, Jinan, Shandong.Kabel yang didalam pembinaan telah meragut nyawa seorang pekerja penyelenggaraan elektrikkerana kejutan elektrik. Punca kemalangan itu,sedang disiasat. Ketika wartawan berada di tempat kejadian, mencium bau menyengat yang sangat kuat. Mangsa adalah seorang laki-laki setengah baya, pakaiannya terbakar.Mangsa mati ditempat kejadian dalam keadaan yang sangat menyedihkan.

Hebat..nyanyian seorang kakak selamatkan adiknya

Kisah nyata ini terjadi di sebuah Hospital di Tennessee , USA Seorang ibu muda, Karen namanya sedang mengandung bayinya yang ke dua. Sebagaimana layaknya para ibu, Karen membantu Michael anaknya pertama yang baru berusia 3 tahun bagi kehadiran adik bayinya. Michael senang sekali akan punya adik. Kerap kali ia meletakkan telinganya diperut ibunya. Dan kerana Michael suka bernyanyi, ia pun sering menyanyi bagi adiknya yang masih diperut ibunya itu. Nampaknya Michael amat sayang sama adiknya yang belum lahir itu. Tiba saatnya bagi Karen untuk melahirkan. Tapi sungguh diluar dugaan, terjadi komplikasi serius. Baru setelah perjuangan berjam-jam adik Michael dilahirkan. Seorang bayi puteri yang cantik, sayang keadaannya begitu buruk sehingga doktor yang merawat dengan sedih berterus terang kepada Karen; bersiaplah jika sesuatu yang tidak kita inginkan terjadi. Karen dan suaminya berusaha menerima keadaan dengan sabar dan hanya boleh pasrah kepada yang Kuasa. Mereka bahkan sudah menyiapkan acara penguburan buat puterinya sewaktu-waktu dipanggil Tuhan. Lain halnya dengan kakaknya Michael, sejak adiknya dirawat di ICU ia merengek terus! Mami, … aku mahu nyanyi buat adik kecil! Ibunya kurang tanggap. Mami, … aku ingin nyanyi! Karen terlalu larut dalam kesedihan dan kekhuatirannya. Mami, … aku nak nyanyi! Ini berulang kali diminta Michael bahkan sambil meraung menangis. Karen tetap menganggap rengekan Michael rengekan anak kecil. Lagi pula ICU adalah daerah terlarang bagi anak-anak. Baru ketika harapan menipis, sang ibu mahu mendengarkan Michael. Baik, setidaknya biar Michael melihat adiknya untuk yang terakhir kalinya. Mumpung adiknya masih hidup! Ia ditahan oleh jururawat didepan pintu bilik ICU. Anak kecil dilarang masuk!. Karen ragu-ragu. Tapi, jururawat tetap juga melarang, ini peraturan! Anak kecil dilarang dibawa masuk! Karen menatap tajam jururawat itu, lalu katanya: Cik, sebelum menyanyi buat adiknya, Michael tidak akan kubawa pergi! Mungkin ini yang terakhir kalinya bagi Michael melihat adiknya! Jururawat terdiam menatap Michael dan berkata, tapi tidak boleh lebih dari lima minit!. Demikianlah kemudian Michael dibungkus dengan pakaian khusus lalu dibawa masuk ke ruang ICU. Ia didekatkan pada adiknya yang sedang tergolek dalam keadaan maut. Michael menatap lekat adiknya … lalu dari mulutnya yang kecil mungil keluarlah suara nyanyian yang nyaring “… You are my sunshine, my only sunshine, you make me happy when skies are grey …” Ajaib! si Adik langsung memberi respon. Seolah ia sedar akan sapaan sayang dari kakaknya. You never know, dear, How much I love you. Please don’t take my sunshine away. Denyut nadinya menjadi lebih teratur. Karen dengan terharu melihat dan menatapnya dengan tajam dan terus, … terus Michael! teruskan sayang! … bisik ibunya … The other night, dear, as I laid sleeping, I dream, I held you in my hands … dan sang adikpun meregang, seolah menghela napas panjang. Pernafasannya lalu menjadi teratur … I’ll always love you and make you happy, if you will only stay the same … Sang adik kelihatan begitu tenang … sangat tenang. Lagi sayang! pujuk ibunya sambil mencucurkan air matanya. Michael terus bernyanyi dan … adiknya kelihatan semakin tenang, relax dan damai … lalu tertidur lelap. Jururawat yang tadinya melarang untuk masuk, kini ikut terisak-isak menyaksikan apa yang telah terjadi atas diri adik Michael dan kejadian yang baru saja ia saksikan sendiri. Hari berikutnya, satu hari kemudian si adik bayi sudah diperbolehkan pulang. Para tenaga medik tak habis fikir atas kejadian yang menimpa pesakit yang satu ini. Mereka hanya boleh menyebutnya sebagai sebuah therapy ajaib, dan Karen juga suaminya melihatnya sebagai Mujizat Kasih Ilahi yang luar biasa, sungguh amat luar biasa! tak bisa mengungkapkan dengan kata-kata. Bagi sang adik, kehadiran Michael berarti soal hidup dan mati. Benar bahwa memang Kasih Ilahi yang menolongnya. Dan ingat Kasih Ilahi pun membutuhkan mulut kecil si Michael untuk mengatakan “How much I love you”.
Dan ternyata Kasih Tuhan memerlukan pula hati tulus seorang anak kecil “Michael” untuk memberi kehidupan. Itulah kehendak Tuhan, tidak ada yang mustahil bagiNYA bila IA menghendaki terjadi.

Kadang hal-hal yang menentukan, dalam diri orang lain … Datang dari seseorang yang kita anggap lemah … Hadir dari seseorang yang kita tidak pernah fikirkan …
sumber

Skandal 8 Ratu Kecantikan Dunia


Ratu kecantikan dunia atau Miss World Universe yang terkenal dengan kesempurnaan ternyata memiliki beberapa skandal menghebohkan di balik prestasi mereka. Misalnya, cerita kematian model asal Brasil, Mariana Bridi da Costa, misalnya. Ia meninggal saat berjuang mewakili negaranya di Miss World. Sebelum meninggal, Bridi sempat menjalani operasi membuangi tangan kaki.
Namun, tak hanya Brindi yang menjadi perhatian. Berikut lapan ratu kecantikan lainnya yang membuat heboh kerana kontroversinya, dikutip dari Telegraph.


Marjorie Wallace


Ia warga Amerika Syarikat yang menang di Miss World 1973. Tapi, tiga bulan setelah dinobatkan jadi Ratu Dunia, gelarnya dicabut lantaran berkencan dengan terlalu banyak lelaki, termasuk di antaranya selebriti Tom Jones.
Dia bahkan sempat membuat pernyataan, “Sebagai Miss World saya boleh bercinta dengan lelaki yang saya pilih.”Comitee Miss World menilai Wallacet gagal memikul tugas sebagai Miss World. Setelah kehilangan mahkota, Wallace melanjutkan karier menjadi presenter televisyen.


Gabriela Brum


Miss Jerman ini menyandang gelaran terpendek dalam sejarah Miss World. Dia mengundurkan diri hanya dalam waktu 18 jam setelah dinobatkan menjadi Miss World pada 1980.
Pemegang mahkota kecantikan ini terjebak skandal kes foto telanjang. Setelah kes ini menjadi perhatian dunia, dia pindah ke Amerika Syarikat. Di sana, dia nekad menjadi model telanjang lagi. Kali ini untuk majalah Playboy.




Lili Chen


Penyanyi dan aktres dari Provinsi Sichuan ini berharap menjadi orang pertama China yang memenangi pertandingan Miss Universe tahun 2004. Tetapi permohonannya ditolak oleh pejabat kompetisi China kerana dia seorang transeksual.
Padahal, sebelumnya Lili Chen telah mengikuti berbagai pertandingan kecantikan di China dan tidak ada masalah.



Lesley Langley


Lesley LangleyMiss Inggris ini memenangkan gelar Miss World pada tahun 1965. Tapi kemudian publik di Inggris tersinggung setelah foto bogel Lesley tersebar di media.
Dia mengakui foto-foto bogel itu diambil sebelum dia mengikuti pertandingan kecantikan. Sekarang, dia bekerja sebagai penyambut tetanmu di tempat perawatan gigi di kota kelahirannya.

Valérie Bègue


Laju mahasiswi jurusan bisnis berusia 22 tahun dari Perancis ke Miss World pun terjebak pornografi. Miss Perancis 2007 ini dilarang mengikuti Miss World gara-gara foto-fotonya tanpa pakaian beredar di kalangan publik.

Laxmi Pandit.


Miss India ini dipaksa untuk menyerahkan kembali mahkotanya hanya beberapa jam setelah penobatan. Ini kerana statusnya diketahui tidak lagi single sebagaimana dinyatakannya.
Pandit membantah dirinya telah menikah, tetapi mengakui bahawa kemungkinan dia mungkin telah salah mengartikan status perkahwinannya saat membeli sebuah apartment di Mumbai. “Mengingat pernyataan tidak benar saya, saya menyerahkan gelar Miss India 2004,” katanya.


Rosemarie Frankland.


Miss Inggris ini memenang pertandingan Miss World tahun 1961. Setelah komedian Bob Hope menempatkan mahkota di kepalanya, Frankland merasa kecewa dengan industri pertandingan kecantikan dan pindah ke AS. Dia menderita depresi sepanjang hidupnya dan meninggal kerana overdose narkoba pada tahun 2000.




Kelli McCarty


Dia memenangkan Miss USA pada 1991. Dia merupakan wanita pertama yang mewakili Kansas di pertandingan Miss USA.
Tapi kemudian, dia beralih profesi menjadi bintang porno. Di tahun 2008 dia menandatangani kontrak dengan sebuah rumah produksi untuk sebuah film porno berjudul ‘Faithless’ yang dirilis pada Februari 2009 lalu.


Wow! Gadis Cantik Ini Main 150 Hulahop Sekaligus


Intermezo News -Berikut ini adalah penampilan berbakat yang unik dari Jin Linlin. Ia boleh memutar 150 hulahop sekaligus di tubuh dan pinggangnya yang ramping.
Jin Linlin saat tampil di pusat perbelanjaan Hongkong. Foto: the sun




Ratusan penonton tertegun menyaksikan dengan takjub ketika pemegang rekor dunia pemain hulahop, Jin Linlin, mempamerkan keterampilan di sebuah pusat perbelanjaan di Hong Kong.

Jin Linlin, warganegara China, masuk The Guinness World Record pada tahun 2008 setelah ia berhasil memainkan 300 hulahop sekaligus.

Ia memecahkan rekornya sendiri yang ia catat pada tahun 2007 ketika itu ia hanya boleh memainkan 105 hulahop.



SUMBER

Canggih buka beg duit dengan cap jari


Ingin keamanan ektra pada beg duit anda? Berikut adalah beg duit berteknologi canggih yang melindungi anda dari tangan jahil sipeyeluk saku.

Beg duit Dunhill ini, seperti dikutip PC World, melindungi isi  sehingga tak mudah diambil orang lain. Benda itu memiliki fitur keamanan biometrik di casing serat karbonnya. Jadi, hanya pemiliknya saja yang boleh membukanya.

Anda harus menekankan jari ke sensor pembaca cap jari beg duit untuk membukanya. Hal ini serupa pembaca biometrik laptop.

Beg duitt ini juga dilengkapi Bluetooth yang terhubung langsung dengan perangkat handphone pengguna.

Fungsinya agar beg duit boleh merasakan keberadaan perangkat nandset pengguna dalam jarak lebih dari lima meter sehingga ketika dicuri, pemiliki boleh mengetahuinya. Dompet ini dijual dengan harga cukup mahal yakni US$ 825.

Namun, jika seseorang memang berniat mengamankan wang dalam beg duit yang jumlahnya lebih besar dari harga itu, dompet Dunhill ini sangat berguna.

Gila betul dia orang ni

Wanita yang telah 51 kali membuat pembedahan kosmetik agar kelihatan seperti Ratu Mesir NefertitiNileen Namita, 49 tahun, artis dan ibu dari tiga anak dari England kerana keyakinannya bahawa Nefertiti, menyembah matahari-isteri firaun Mesir Akhenaten --Namita telah memulakan pembedahan lebih dari 20 tahun dan membayar sekitar £ 200.000 untuk 51kali  bedah, iaitu lapan hidung dan tiga facelifts dan ada tambahan tweak hidung serta bibir.

Sarah Burge menghabiskan setengah juta pound mengubah dirinya menjadi kehidupan nyata seperti patung Barbie.Ibu  dan  ahli kecantikan berusia 49 tahun ini berasal dari St Neots, di Cambridgeshire telah menghabiskan £ 539,500 mengubah dirinya sendiri - memecahkan rekod dunia sebelumnya dipegang oleh American Cindy Jackson, yang juga ingin menjadi seperti boneka yang terkenal itu. 
Setengah juta pound meliputi biaya: £ 32.000 untuk seluruh laser wajahnya dan untuk menghilangkan lapisan kulit untuk memberikan penampilan lebih muda; £ 26.500 untuk  menyempurnakan dadanya  - termasuk setelah itu berkurang dan puting pindah tempat ; £ 30.000 pada menjaga rahang-nya ; hampir £ 15.000 pada perutnya, dan £ 14.000 untuk menaikkan punggungnya. Ibu kepada tiga anak ini telah mengalami lebih dari 100 pembedahan dan perawatan kosmetik. Kecintaannya akan  pisau bedah dimulai setelah dia menjalani pembedahan di wajahnya setelah dipukul  dan ditinggalkan begitu saja.

Seorang lelaki di China telah meyakinkan isteri barunya untuk menjalani pembedahan plastik agar dia kelihatan seperti isteri pertama. Zhao Gang, 32, dari kota Chongqing, China.Isteri pertamanya mati dalam sebuah kemalangan kereta tiga tahun yang lalu dan sekarang dia ingin isteri barunya kelihatan seperti bekas isterinya.Zhao mengatakan ia hanya menikah kerana isteri baru ini  mirip bekas istrinya dan dia ingin  menebus kesalahannya. Isteri keduanya setuju dengan sarananya. 

Ibu kepada tiga anak, Miki Jay telah membuktikan bahawa anda tidak harus menjadi hitam atau bahkan seorang laki-laki, untuk menjadi profesional peniru Michael Jackson. Jay telah menghabiskan £ 8.000 pada pembedahan plastik agar kelihatan seperti Micheal Jackson, mendapatkan hidung, dagu dan pipi direnovasi. "Kebanyakan orang tahu aku seorang wanita tetapi ini tidak mengganggu mereka," ujar Jay, yang mengaku mendapatkan £ 120,000  per tahun sebagai peniru. Mikki, 39, menjadi obsesi dengan Raja Pop setelah memenangkan pertunjukan bakat pada tahun 1991.

Kerana terpesona dengan Angelina Jolie, Nadya Suleman, wanita yang baru melahirkan anak 
sanggup menghabiskan semata-mata ingin memiliki wajah seperti idolanya.


Tunjuk tarian tiang depan atuk dan nenek



terpesona atuk tengok...zaman dia dulu
takde benda ni agaknya...

Ngeri beb.kayu tertusuk di celah peha

Kejadian ini tidak di ketahui di mana berlaku tapi daripada gambar begitu mengerikan..kayu tertusuk di celah peha..





Alat khas untuk suami isteri yang selalu outstation

Masih ada lagi yang mencipta alat-alat macam ini..
ingat zaman kuno aje yang ade benda nie....





bk-Cinta dan kehidupan rumahtangga di bina atas dasar
saling caya mempercayai,jujur dan amanah.....
bukan atas dasar nafsu semata-mata....



Hebat..Orang ini dah jadi ketua kampung pun masih mengemis


Lucknow - Seorang pengemis menjadi ketua desa di India. Biarpun memimpin desa, ia tetap mengemis dan sebahagian pendapatan dari mengemis ia gunakan untuk membangun desa yang dia pimpin.

Pengemis itu, Dharmveer Bhoora, 56 tahun, sudah lebih dari 30 tahun menjadi pengemis. Tapi sejak 2004, ia mengemis tidak hanya untuk memberi makan dirinya dan keluarganya, tapi juga untuk dana pembangunan desa.

"Mungkin itu terdengar aneh bagi Anda, tapi sejak saya memimpin desa pada 2004, saya boleh mengumpulkan ribuan rupee dari mengemis, yang kemudian digunakan untuk memperbaiki infrastruktur awam desa," katanya.

Bhoora memimpin desa Khaikheri yang berpenduduk sekitar 10 ribu di negara bahagian Uttar Pradesh, India. Ia menjadi kepala desa gara-gara penduduk desa dengan para politikus lokal yang rasuah dan melakukan malpraktik.

"Untuk memberi pelajaran bagi mereka, kami sepakat membuat seorang pengemis duduk di kursi ketua desa," kata seorang guru SD dari desa itu, Rajeev Tyagi. "Kami berfikir ini bakal menampar muka politisikus dan wakil rakyat yang rasuah kerana disejajarkan dengan para pengemis."

Penduduk desa segera mengurus formaliti agar Bhora boleh menjadi ketua desa. Bhoora semula berfikir penduduk desa itu sedang mengejek dengan mencalonkan sebagai ketua desa.


"Tapi saat mereka membantu saya menyelesaikan formaliti pemilihan, saya sedar mereka serius," katanya. "Sejak itu saya menjadikan peranan baru saya ini sebagai tantangan dan bekerja demi kemajuan desa."

Dalam pemilihan lima tahun lalu itu, Bhoora menang dan ia mulai menjadi ketua desa dengan gaji dari pemerintah negara bahagian sebesar 500 ribu rupee per tahun. Meski begitu, ia tetap mengemis meski sejak itu sebahagian hasilnya ia berikan bagi pembangunan desa.

"Dari memperkeras jalan sampai WC umum, pemasangan lampu jalan sampai pembangunan balai warga, boleh terwujud dari wang yang saya kumpulkan dari mengemis," katanya. "Kerana itu, saya akan tetap mengemis."

Warga senang dengan Bhoora yang tetap mengemis. Mereka bahkan bersemangat memberi duit jika Bhoora mengemis, kerana tahu wang itu akan dipakai untuk membangun desa. Bhoora hanya mengambil secukupnya untuk dia dan keluarganya, lebihannya untuk pembangunan.

"Kami sangat tahu soal dia," kata seorang warga, Manki Devi. "Dari tangannya, ia hanya mengambil yang diperlukan bagi keluarganya dan lebihanya dihabiskan bagi pembangunan desa."(Tempo)

Kesan hukuman sebat




Ngeri betul....


Bagaimana jika cacing dijadikan binatang peliharaan?

Beginilah agaknya jika cacing dijadikan binatang peliharaan...

 Tidur bersama...

 Mandi bersama..

 Makan bersama..

Bermain bersama....


Supporter Cantik di Piala Eropah 2012


Bola sepak memang identik sebagai olahraga para kaum lelaki. Begitupun dengan para pecinta dan penikmatnya, sangat identik dengan kaum lelaki. Akan tetapi dewasa ini penikmat bolasepak sudah mulai beragam. Tak jarang stadium diwarnai wanita-wanita cantik didalamnya. Hal ini juga tampak pada  Piala Eropah 2012. Banyak wanita-wanita cantik yang datang dan mendukung negaranya. Berikut beberapa supporter cantik di Piala Eropah 2012

Pennyokong Greece mengecat wajahnya dengan bendera Yunani untuk mendukungpasukannya pada pertandingan Piala Eropah melawan Chezko.


Seorang suporter mengecat wajahnya dengan bendera Portugal dan Denmark  pertandingan Piala Eropa, 13 Jun 2012.







Supporter Poland saat menunggu pertandingan Piala Eropa 2012 antara Poland melawan Rusia di National Stadium, Warsawa

 







Pennyokong Belanda turut meramaikan pertandingan Piala Eropah antara Belanda melawan Jerman di Metalist Stadium 13 Jun 2012


Pennyokong Jerman bersorak gembira usai tim mereka mengalahkan Belanda pada pertandingan Piala Eropa di Metalist Stadium 13 Jun 2012.

Lelaki Ini Membakar Mantan Kekasihnya di 7-Eleven


Seorang lelaki yang sedang berseteru dengan mantan kekasihnya ini boleh dikatakan agak keterlaluan. Entah kenapa, ketika mereka sedang berada di 7-Eleven dalam salah satu pam stesen daerah Boynton Beach, tiba-tiba si lelaki membakar tubuh sang mantan kekasih Setelah itu, si kekasih pun masih mengejar si wanita dengan pisau digenggaman tangannya.
Menurut laporan dari polis Boynton Beach, pelakunya bernama Roosevelt Mondesir, 59 tahun, sedangkan sang kekasih berusia 34 tahun. Si wanita dilaporkan mengalami luka bakar di sebagian muka dan badannya.
Menurut pernyataan korban di rumah sakit, awalnya dia memang berencana bertemu dengan Mondesir di 7-Eleven untuk mengambil putra mereka yang berusia 4-tahun sebagai sebahagian dari pengaturan hak asuhan bersama.
Namun, Polis mengatakan bahawa Mondesir berada di TKP tanpa membawa anaknya, dan ketika itu Ia langsung mendekati korban dengan berencana untuk menyembur minyak. Wanita itu sempat cuba untuk masuk ke keretanya, tapi kerana disiram dengan gas. Dia berlari ke 7-Eleven, dan cuba untuk menahan pintunya, tetapi kerana Mondesir lebih kuat, akhirnya pintu pun berhasil Ia buka, dan ketika itu pula Mondesir berhasil menangkap dan membakar sang kekasih. Akibat kejadian itu, staf 7-Eleven merasa terganggu dan menelefon polis.
Akhirnya, seluruh adegan yang tertangkap di video pengawasan ini membuat Mondesir menghadapi tuduhan percubaan pembunuhan tingkat pertama. Sedangkan si wanita mengalami luka bakar dirawat di Delray Medical Center.

WOW! Wanita ini Memiliki Nama Terpanjang di Dunia dengan 161 Kata


Wanita asal Inggris ini berhasil memecahkan rekod dengan nama terpanjang di dunia. Nama aslinya adalah Dawn McManus, namun setelah anaknya meninggal, dirinya membuat sebuah yayasan bernama ‘Red Dream’. Yayasan yang dibentuk olehnya itu bertujuan untuk membantu anak-anak tidak mampu yang ingin meraih mimpinya di dunia seni.
Demi menggalang dana untuk yayasannya, dirinya rela mengganti namanya dengan menambahkan 161 pada nama barunya. 
Red Wacky League Antlez Broke the Stereo Neon Tide Bring Back Honesty Coalition Feedback Hand of Aces Keep Going Captain Let?s Pretend Lost State of Dance Paper Taxis Lunar Road Up Down Strange All and I Neon Sheep Eve Hornby Faye Bradley AJ Wilde Michael Rice Dion Watts Matthew Appleyard John Ashurst Lauren Swales Zoe Angus Jaspreet Singh Emma Matthews Nicola Brown Leanne Pickering Victoria Davies Rachel Burnside Gil Parker Freya Watson Alisha Watts James Pearson Jacob Sotheran Darley Beth Lowery Jasmine Hewitt Chloe Gibson Molly Farquhar Lewis Murphy Abbie Coulson Nick Davies Harvey Parker Kyran Williamson Michael Anderson Bethany Murray Sophie Hamilton Amy Wilkins Emma Simpson Liam Wales Jacob Bartram Alex Hooks Rebecca Miller Caitlin Miller Sean McCloskey Dominic Parker Abbey Sharpe Elena Larkin Rebecca Simpson Nick Dixon Abbie Farrelly Liam Grieves Casey Smith Liam Downing Ben Wignall Elizabeth Hann Danielle Walker Lauren Glen James Johnson Ben Ervine Kate Burton James Hudson Daniel Mayes Matthew Kitching Josh Bennett Evolution Dreams.
Red sendiri merupakan nama panggilan wanita ini, sedangkan Dreams merupakan nama keluarganya. Sedangkan sisanya adalah nama-nama anak yang telah dibantu oleh yayasannya.
Yayasan Red Dreams diambil dari kata “Red” — demikian panggilan wanita ini, dan “Dreams” merupakan nama keluarga . Sementara untuk nama tengah ada 159 hurup tersisa. Sesungguhnya nama yang ditulis oleh Red di atas adalah nama orang-orang yang telah dibantu oleh yayasan tersebut.

Demi Menonton Pertandingan Baseball, Perempuan Ini Menawarkan Jasa Seks


Mungkin ini yang dinamakan dengan ‘die hard fans’. Seorang perempuan bernama Susan Finkelstein menawarkan service sex kepada seseorang yang boleh memberikan tiket pertandingan salah satu kelab baseball Amerika, Philadelphia Phillies yang akan bertanding di kejuaran internasional.
Seorang polis setempat memergoki dirinya sedang melakukan transaksi dengan seseorang yang menyamar sebagai petugas. Perempuan yang berumur 43 tahun ini ditahan atas tindakan pelacuran dan juga tuduhan lainnya. Namun perempuan berambut pirang ini mengelak atas semua tuduhan tersebut.

Bekas Bintang Porno Ini Sedih Foto Bogelnya Disebar Kanye West

LOS ANGELES- Nama Amia Miley mendadak terkenal setelah foto bogelnya diposting di akaun Twitter Kanye West. Foto Amia sedang berada di tempat tidur itu ramai diperbincangkan kerana banyak orang menduga wanita di foto tersebut adalah Kim Kardashian. 

Sedar banyak orang bertanya-tanya, Amia akhirnya muncul membenarkan jika itu foto telanjang dirinya yang diambil dua tahun lalu. Tapi dia membantah spekulasi Kanye West yang mengambil foto telanjang dirinya itu. 

Amia merasa risih banyak orang membandingkan dirinya dengan Kim Kardashian. Namun, sejak foto bogelnya beredar lagi, Amia sedih kerana impiannya menjadi guru kandas. Aima memang memutuskan berhenti menjadi bintang porno. 

"Sejak aku berhenti melakukan adegan dewasa aku berencana menjadi guru dan sekarang foto itu tersebar. Impianku sudah berakhir," ujar Amia seperti dikutip TMZ, Jumaat (15/6/2012).

Gara-Gara Seluar Raksasa, 3 Kuli Bangunan Dipecat

NORTH WALES - Sebanyak tiga orang pekerja konntrak dipecat akibat memposting foto di akaun facebooknya dengan memegang selaur jeans berukuran raksasa. Foto yang mereka unggah akhirnya dihapus.

Foto itu diup load di jejaring sosial facebook dan diberi judul, "orang tergemuk yang pernah saya saksikan dalam hidup saya." Usai mereka memposting fotonya, seorang warga pun mengatakan bahawa dirinya sebal dengan para pekerja dari North Wales, Inggris, itu. Warga akhirnya menceritakan peristiwa ini ke pejabat kota setempat.

"Dia (warga) sangat terganggu ketika menyaksikan foto itu, keluarganya pun sangat marah. Saat ini, banyak keluhan-keluhan buruk yang berkaitan dengan para pekerja bangunan," ujar pejabat setempat Chris O'Neal, seperti dikutip Daily Mail, Jumaat (15/6/2012).

Nama dari pekerja bangunan yang dipecat itu tidak dirilis oleh pihak yang berwajib. Mereka bekerja untuk Cartrefi Cymunedol Gwynedd (CCG), dan saat ini pihak CCG pun turut meminta maaf atas kejadian itu. Mereka menilai, para pekerjanya sudah kelewatan.

"Ini patut disayangkan, kami pun meminta maaf pada seluruh penyewa apartemen ini. Kami akan mengurus masalah ini dengan sangat serius dan para pelaku tidak boleh diberikan toleransi," ujar pihak CCG.(AUL)

Aneh Tapi Nyata, Bayi Ini Lahir Tanpa Memiliki Mata (Foto)

Marwanijung kini terkenal seantero Urumqi, China. Bayi delapan bulan ini lahir tanpa mata. Namun, ia terlihat senang ketika cahaya diarahkan ke wajahnya.

Marwanijung lahir dari pasangan etnis Uighur China. Ibunya, Salamu, terkejut ketika mendapati anaknya lahir tanpa mata. Namun, ketakberdayaan ekonomi membuatnya tak boleh berbuat banyak. 

Baru setelah beberapa bulan, bersama suaminya, Madamihan, ia membawa Marwanijung ke sebuah rumah sakit di Urumqi, ibu kota Xinjiang. Secercah harapan muncul. Doktor mengatakan kepada mereka Marwanijung menyukai cahaya yang merupakan pertanda positif bahawa ia mungkin memiliki mata di sebelah kiri, tapi terhalang oleh kulit.

"Dia ingin sekali melihat cahaya dan kita berdoa setiap hari bahawa ia boleh melihat cahaya," kata ayah anak itu.

Sayangnya, para ahli di Rumah Sakit Angkatan Darat 474 China menyatakan Marwanijung tak mungkin dioperasi kerana matanya tak memiliki lensa. Dokter menyarankan untuk melakukan instalasi mata buatan setelah usianya mencapai 16 tahun.



Marwanijung bukan kes pertama sepanjang tahun 2000-an ini. Awal bulan ini, Lacey Buchanan membuat video menyentuh tentang anaknya yang berusia setahun, Christian. Anaknya lahir dalam keadaan tak bermata.

Dia tidak memiliki mata kerana ia menderita sumbing tessier, keadaan langit-langit mulut yang langka dan parah yang dapat mempengaruhi berbagai area wajah, seperti hidung, mulut, mata, dan rahang.

Pada tahun 2010, putri Taylor Garrison Brielle lahir dengan keadaan yang jarang yang menyebabkan kelopak matanya benar kosong dari jaringan apa pun.

sumber: tempo.co

Model Berpayudara Superbesar Ini Sudah Lakukan 12 Operasi


TRIBUNNEWS.COM - Ibu enam anak ini mengaku sudah menjalani 12 kali operasi payudara agar boleh memperoleh ukuran payudara menjadi L. Tidak hanya itu, ia ingin menambahnya lagi hingga mencapai ukuran MMM. Demikian dilansir Daily Mail, Jumaat (15/6/2012).
Perempuan bernama Lacey Wildd berumur 44 tahun dan berasal dari Miami, Florida, Amerika Syarikat (AS). Akibatnya, anak-anaknya merasa malu atas tindakan tersebut.
Tori (17), Michael (15) Brendon (10), dan Jenaveve, terpaksa menghadapi ejekan teman-temannya gara-gara tindakan sang ibu. Meski anak-anaknya protes, Wildd yang bernama asli Paula Simonds, tetap memutuskan untuk melakukan prosedur itu dan ingin menjadi model yang memiliki payudara paling besar di dunia.
"Jika saya memiliki implan ukuran MMM akan membawa saya ke lima besar model berdada besar di dunia," ujarnya.
"Dengan cara itu akan membuat saya makin terkenal dan memiliki banyak wang. Saya ingin mengambil kesempatan yang ada dan memberikan anak-anak saya kehidupan yang baik," katanya.
Anak-anak Wildd, termasuk yang berusia 27 tahun bernama Ivy dan Silas berumur 24 tahun, yang tak tinggal lagi di rumah dengan mengatakan payudara besar sang ibu membuat mereka malu dan ingin ibunya berhenti membahayakan kesehatan.
Anak-anaknya khawatir jika implan itu bisa mengakibatkan luka, tertarik, dan infeksi yang bisa membunuh sang ibu. 

Bayi Afreen Dibunuh Ayah Kerana Terlahir Sebagai Perempuan


TRIBUNNEWS.COM - Resma Banu hanya terdiam di tangga luar rumah orangtuanya di Bangalore, India, sembari melihat ke layar telefon kecilnya. Perempuan berusia 19 tahun ini menatap video bayinya Afreen.
Seperti dilansir CNN, Khamis (14/6/2012), bayi berusia tiga bulan itu meninggal dunia di RS. Pihak berkuasa mengatakan bayi perempuan itu masuk ke RS kerana adanya tanda-tanda gigitan, luka bakar akibat sundutan rokok, dan kepala yang tidak pada posisi yang benar. Pihak polis mengatakan Afreen dibunuh oleh ayah kandungnya.
"Setelah melahirkan, suami saya melihat saya dan bayi saya. Ia berkata, oh bayi perempuan, mengapa kamu melahirkan bayi perempuan," demikian kata suami Resma.
Sang suami menginginkan anak laki-laki. Menurutnya, biaya untuk anak perempuan sungguh sangat mahal. Suami Resma kemudian memberikan ultimatum. "Untuk pernikahannya, kita harus menyiapkan yang ribuan rupe untuk semua pengeluaran. Jika kamu boleh mendapatkan wang itu dari ibumu, biarkan ia hidup, jika tidak, maka bunuh saja dia," ujar Resma mengulang kembali kata-kata sang suami.
Resma mengira suaminya tak sungguh-sungguh. Namun, tiga bulan kemudian bayinya meninggal dan suaminya ditangkap kerana dituduh memukuli bayinya. Pihak polis mengatakan suami Resma mengakui telah membunuh anak kandungnya sendiri.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved