Ngeri mata tertusuk paku

on 14 Jun 2012


SUNGGUH MENGGERIKAN

Wanita gemuk yang mengandung dilarang melahirkan anak di hospital ini

 KOMPAS.com — Sebuah hospital di Somerset, England, menolak seorang ibu gemuk melahirkan di tempat itu. Penolakkan ini telah mendapat protes daripada orang ramai.

Weston General Hospital menetapkan bahawa para ibu dengan indeks  tubuh atau body mass index lebih dari 34 (angka indeks diperoleh dari berat dibagi tinggi badan dalam hitungan meter dikali dua) akan ditolak kerana para staf khuaatir pesakit obesiti akan meninggal dihospital selama proses melahirkan. Pihak Weston akan merujuk pesakit yang gemuk itu ke hospital di Bristol yang jaraknya 20 km dari Somerset, tetapi punya unit bersalin yang dilengkapi fasiliti berteknologi tinggi.

Perhitungan indeks massa tubuh digunakan untuk mengukur apakah seseorang memiliki berat yang sihat untuk ukuran tinggi badannya. Indeks massa tubuh di atas 30 dinilai obesiti dan lebih dari 40 dinilai sudah sangat gemuk. Ibu dengan tingkat indeks massa tubuh yang tinggi diyakini berisiko tinggi mengalami pendarahan dan komplikasi selama proses persalinan.

Seorang juru cakap hospital Weston General mengatakan, mereka tidak punya fasiliti untuk menangani kelahiran yang rumit. “Unit itu dipimpin seorang bidan, dan tidak ada konsultan pakar seorang pun. Tidak pernah ada. Unit ini direka lebih sebagai rumah dan lebih sederhana untuk melahirkan, suasana yang disukai beberapa ibu.” katanya.

Namun dia menambahkan, “Jika ada risiko komplikasi, punya sejarah melahirkan yang sulit, diabetes, atau apa pun yang membutuhkan peralatan khusus, maka para ibu dari awal dianjurkan untuk pergi ke Bristol.”

Bagaimanapun,idea itu mendapat protes. Para pemrotes menilai perempuan gemuk telah diperlakukan tidak adil dengan adanya aturan tersebut. Carole Welch, yang mengelola kelas Slimming World lokal, mengatakan, tidak benar bahawa perempuan gendut tidak dapat melahirkan dengan selemat di dekat rumah mereka sendiri dan harus dipaksa mencari unit bersalin yang jauh.

“Perempuan yang tinggal di kota itu, tidak peduli berapa pun ukuran mereka, harus dapat melahirkan tanpa harus pergi berkilometer jauhnya,” katanya. “Seharusnya, hospital itu meningkatkan fasilitinya agar boleh menangani setiap perempuan hamil. Jika indeks masa tubuh saya lebih dari 34, maka saya tidak suka dengan kebodohan itu. Itu tidak adil,” tambahnya.

Sebuah laporan tahunan dari Somerset mengungkapkan bahawa angka kelebihan berat badan dan obesiti meningkat pesat di kawasan itu dalam beberapa tahun terakhir. Para ahli memperkirakan, sebanyak 29.600 orang dewasa, sekitar 18 peratus populasi, menderita obesiti di wilayah itu.

Bunuh kemudian setubuhi jenazah isteri

Alamak! ini satu lagi perangai manusia yang hilang akal.Bunuh itu satu hal tapi setubuhi pulak jenazah isterinya...


Petikan berita ini daripada Kompas.com (maaf bahasa Indonesia)...


Eko Santoso (27), warga Dusun Ketangi, Desa Bringin, Kecamatan Badas, Kabupaten Kediri, Jawa Timur, tega mencekik istrinya sampai tewas, Rabu (22/9/2010) dini hari. Dia kemudian menggantung jenazah sang istri, Rahayu Tri Wahyuni (19), di dalam rumah.


Sebelum menggantung jenazah Rahayu setinggi sekitar tiga meter di ruang tengah rumahnya, Eko diduga sempat menyetubuhi jenazah tersebut.

Petugas Polres Kediri, yang menangani kasus ini, menduga bapak satu anak perempuan berusia dua tahun tersebut mengalami gangguan jiwa sehingga tega meniduri jenazah.

Kepala Subbagian Humas Polres Kediri Iptu Mansur kepada wartawan mengaku masih mengusut kasus Eko. Dugaan sementara, sesuai pengakuan tersangka, dia membunuh Rahayu setelah terjadi pertengkaran lantaran Rahayu cemburu kepada Eko.

Sumber Harian Surya di Polres Kediri mengungkapkan, pertengkaran itu dipicu tuduhan Rahayu bahwa suaminya sering pergi ke lokalisasi untuk berkencan dengan pelacur alias pekerja seks komersial (PSK).

Merasa tidak terima dengan tuduhan sang istri, setelah adu mulut sejak Selasa malam sampai Rabu dini hari, Eko memperdaya istrinya dari arah belakang, mengikat leher Rahayu dengan selendang sehingga lemas dan akhirnya tewas.

Setelah itu, pria yang sehari-hari bekerja sebagai sopir angkutan material ini meniduri jenazah Rahayu. Seusai melampiaskan hajat, Eko menaikkan tubuh istrinya di ketinggian sekitar tiga meter dengan tangga, kemudian mengikat lehernya dengan tali gendong yang disambung dengan selendang, Rabu sekitar pukul 01.00 WIB.

Sekitar empat jam kemudian, Eko mendatangi rumah orangtuanya, Sumaji dan Mujiati, yang tinggal tidak jauh dari rumahnya. Dia berpura-pura memberi tahu mereka bahwa Rahayu gantung diri. Belakangan, setelah kejadian ini dilaporkan ke polisi, terungkap bahwa Rahayu ternyata dibunuh Eko.(kompas.com)

Restoran Ini Hanya Menjual Makanan Zaman Batu


Restoran di Jerman ini bukan restoran biasa sebab menu makanan di sini tidak seperti yang boleh anda temukan di restoran lain. Restoran bernama Sauvage ini hanya menyajikan makanan dari zaman batu.
 Menu di restoran ini disebut ‘masakan manusia gua’ dan hanya dibuat dengan bahan-bahan yang dimakan oleh nenek moyang manusia jutaan tahun lalu.




 Dalam sekejap, restoran yang berlogo manusia purba ini menjadi popular kerana makanan yang ada sangat organik alias menyihatkan. Menu yang ditawarkan termasuk buah-buahan mentah, sayur, daging, ikan, telur, dan kacang dan biji-bijian. Gula, keju, roti dan makanan moden lainnya sama sekali tidak diperbolehkan di sini.




 Pemilik Sauvage, Boris Leite-Poco, mengatakan bahawa menu makanan di restorannya memberikan energi yang lebih besar, meningkatkan massa otot, membuat kulit lebih bersih, dan bahkan meningkatkan hasrat seks.
 Boris mengatakan bahawa ia hidup lebih sihat setelah memakan makanan ‘zaman batu’ sejak dua tahun lalu. Ia membuka restoran ini untuk berbagi rahasia sihat yang ditemukannya dengan orang lain.
 Meski banyak yang meragukan khasiat dari makanan jenis ini, tapi jejak pendapat membuktikan bahwa 3.292 orang mengatakan bahawa mereka merasakan khasiat makanan ini, berbanding dengan 85 orang yang mengatakan tidak.

[Gambar] Kena tetak di kepala

Perempuan Ini Menggunakan Payudara 38DDnya untuk Melukis


Satu lagi seniman perempuan yang menggemparkan dunia dengan melukis menggunakan payudaranya. Seniman asal Amerika Syarikat, Kira Ayn Varszegi menggunakan payudaranya yang berukuran 38DD sebagai berus untuk melukis.
Teknik melukis yang digunakan Kira Ayn begitu sangat sederhana, dirinya hanya menempelkan payudaranya ke dalam cat air dan langsung mengoleskan payudaranya ke kanvas.
Proses melukis tersebut dilakukan secara berulang-ulang dengan menggunakan warna yang berbeza-beza, hingga akhirnya menghasilkan sebuah kombinasi warna sempurna.

Kerana Kelaparan Buat Burung Ini Jadi Kanibal

INILAH.COM, London – Untuk menghadapi sejumlah keadaan tertentu untuk bertahan hidup, apa pun boleh dilakukan. Termasuk burung hitam ini yang menjadi menjadi kanibal kerana musim kering.

Burung hitam memakan anak-anaknya untuk bertahan hidup ketika musim kering di musim semi dan awal musim panas. Cuaca memaksa cacing yang menjadi makanan burung ini berada jauh di bawah tanah.

Alhasil, burung ini pun memangsa anaknya sendiri kerana putus asa untuk menghindari kelaparan. Selain anaknya sendiri, burung ini juga memangsa katak dan anak tikus. Semuanya kerana cuaca panas.

Paul Stancliffe dari British Trust for Ornithology mengatakan, kajian tahunan pada 250 burung menunjukkan, rata-rata berat burung hitam menurun drastis dari 130 gram menjadi 90 gram tahun ini. “Jika cuaca tak berubah, keadaan akan makin memburuk,” ujarnya.

Juru cakap Royal Society for the Protection of Birds mengatakan, hal ini akan membuat penurunan tajam populasi burung ini. Tahun ini, Inggris mengalami musim semi terpanas dan terkering dalam sejarah.

Ajaib...Bunga Tumbuh di Paip Besi

Seorang lelaki China dilaporkan menemukan  bunga tumbuh di sebatang paip besi di kebun sayur-sayurannya.  Ding mengatakan kepada Sohu News : "Aku sedang membersihkan paip besi, lalu tanpa sengaja tanganku menyentuh sesuatu yang lembut."

 Ding mengatakan bahawa ia sangat terkejut menyaksikan sejumput bunga putih tumbuh di permukaan besi yang halus. "Batang bunganya lebih halus daripada rambut manusia. Semuanya ada 38 bunga putih." Katanya. Setiap bunga memiliki diameter sekitar 1mm.

 Bukan hanya tumbuh, bunga-bunga tersebut menunjukkan tanda-tanda kehidupan lainnya. Pada pagi hari, kelopak bunganya  kembang lalu menutup pada siang hari ketika cahaya matahari menjadi lebih terik.

 "Tidak ada tanah, tidak ada air, bunga ini mungkin boleh membawa keberuntungan bagiku," Kata Ding.

 Para tetangga  Ding percaya bahawa bunga-bunga tersebut adalah bunga legenda Youtan Poluo yang berkembang sekali setiap 3.000 tahun.

Gilalah..dipukul,dihentak dengan meja dan akhirnya dibakar hidup-hidup













sumber : stomp.com.sg

Kalau member buat macamni agak-agak kena terajang balik tak?






LETAK MAKLUMAT IKLAN
Niat di hati nak bergurau tapi kasar sangat....silap haribulan mati kerana
tak bernafas....Kalau member korang buat macamni agak-agak
dia kena terajang balik tak dengan korang???


Inilah patung bogel yang hangat diperdebatkan di forum dan blog


Recently, A sculpture was newly erected in Guangyuan community of Guilin Road. The sculpture, is named Fu Lao (Help the Elderly People) showing an old man and two women in nude. According to the description, the woman on the old man’s left is his wife while the other is his daughter-in-law. The statue means a peaceful, harmonious coexistence in a family. The whole family care and respect for the old.”

The sculpture was posted to the forum and blog later and immediately attracted hot comments. The majority said the sculpture was too avant-garde and too shocking, but some others said art can not be taken too seriously.

Initially, the statue was to promote harmonious relationship among a family, helping each other and respecting the elderly. But most of the residents were not comfortable seeing the nude figures and hoped the authorities could put clothes on the trio.

They have also called for it to be removed. The company said they would call for a meeting with the residents to discuss if the statue would be removed.

Double Trouble

Sebuah kapal layar mewah (Double Trouble) yang di buat bersama dengan kereta mewah akan di jual dengan harga 17juta paun.
Kapal mewah ini hanya di buat sebanyak 6 biji sahaja.Setakat ini 5 orang telah menempahnya dan di lengkapi dengan salon ,tv LED 52' ,ruang yang luas serta sistem audio di semua bilik.
Kelajuannya boleh mencapai 43 knots dengan enjin twin 16V000 dan boleh mencapai 55knots dengan enjin pilihanRolls Royce KaMeWa(14000hp).
Kereta yang di buat pula mempunyai 880hp dengan enjin twin turbo V12 dengan kelajuan maksima  375kmh.Kereta ini boleh di letakkan di ruang khas didalam kapal layar mewah ini.

[Pelik] Batu nisan berbentuk kereta BMW M3

Steve Marsh meninggal tahun lalu, dalam usia 51, keluarganya ingin mengingati kematiannya dengan sesuatu yang luar biasa.

Dan setelah mendapatkan izin dari pemerintah mereka membuatkan batu nisan dalam bentuk BMW M3 seperti yang dimiliki Marsh semasa hidupnya.

Model granit itu diimport dari China, dengan kos sekitar £ 50.000  yang harganya hampir sama kereta asal.
Beratnya hampir satu tan, untuk meletakkan di atas kubur Mr Marsh harus dilakukan dengan menggunakan kren dan melibatkan 20 orang pekerja.

Desainnya sangat detail termasuk lampu yang dicat perak, dashboard lengkap dengan sistem audionya dan logo BMW kecil pada keempat rodanya. Bahkan memiliki nomor plat-pribadi: "Steve 1 '.

Mr Marsh, dikenal sebagai pecinta BMW, dia meninggal dalam tidurnya April tahun lalu, kerana masalah jantung yang dideritanya.

Isterinya Joanne, 51, dan anak-anak Kerry, 31, serta Vincent, 27, dari Forest Gate, East London, membuat rancangan untuk membuat nisan ini  dengan bantuan seorang tukang batu.

Setelah rancangannya disetujui oleh pengelola pemakaman Manor Park, mereka memesan kereta granit hitam dari China.

Dan peletakan batu nisan berbentuk mobil BMW itu dilakukan ketika upacara ulang tahun pertama kematian Marsh pada tanggal 23 April, yang dihadiri oleh 50 tetamu.

Untuk memberikan sedikit kesan humor, tidak lupa diletakkan tiket parking yang diselitkan di bawah wiper.

Seorang anak Marsh, Kerry, mengatakan: "Dia adalah seorang penggemar kereta itu sepanjang hidupnya,dia mencintai kereta lebih dari mencintai anaknya."

"Dia selalu mengemudikan BMW, kita memberinya nisan bernentuk kereta itu kepadanya"."Beratnya sekitar satu tan dan dibuat dari sepotong granit. Saya fikir ayah saya benar-benar akan menyukainya. "

ADAKAH KITA DITIPU?

ADAKAH KITA DITIPU OLEH AMERIKA?Inilah persoalan yang banyak dikaji oleh para pengkaji.Semua kita tahu bahawa Neil Amstrong merupakan manusia pertama yang menjejaki kaki ke bulan.Inilah berita yang di gembar gembur berlaku  pada tahun 1969.Menurut Dr Tony Phillips seorang pendidik sains mengatakan bahawa nasa belum mampu untuk melancarkan roket kebulan dalam sebuah program yang di beri judul"Conspiracy Theory:Did  We Land on The Moon?" Di buktikan lagi dengan gambar ini

  • bendera seperti berkibar  pada hal di bulan kosong tiada angin
  • background gelap tiada bintang yang bersinar dan tiada kelihatan planet lain
  • dan mereka mengatakan bahawa ini semata-mata propaganda Amerika ketika perang dingin dengan Soviet Union untuk membuktikkan teknologi nya lebih canggih daripada Soviet Union
  • KITA FIKIRKANLAH SENDIRI DAN YANG PENTING JANGANLAH DIRI INI ASYIK DITIPU OLEH PARA-PARA PENDAKYAH INI

Cara cerdik simpan barang berharga

Cara ini memang cerdik...
tapi sayang kat mana nak cari gadjet ni...











Wanita bogel ni stress dan cuba untuk bunuh diri



sumber : stomp.sg.com

A naked woman spent reportedly one and a half hours sitting on the ledge of a HDB flat on the sixth floor in Toa Payoh last Sunday (June 26), while more than 100 residents gathered to watch.

The 45-year-old woman was eventually pulled to safety by police and SCDF officers and was sent to Tan Tock Seng Hospital for a check-up.

The police have also arrested the woman for investigation.

A neighbour told reporters that the woman appeared unstable, and often shouted at others for no reason.

The STOMPer said:

"Is she too stressed out?

"Even if she wanted to commit suicide, why must she remove all her clothes?"

Cara pakai seluar yang terlampau

Begini cara guru-guru di China mengelak murid meniru

Begini cara guru-guru di China mengelak murid meniru..



Boneka yang buat lelaki terliur menengoknya




Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved