Uniknya cybercafe di Jepun

on 11 Jun 2012

Internet cafe di Jepun tidak hanya sekadar tempat untuk ber-internet  tetapi juga biasanya kita boleh membaca buku komik (manga) yang penuh dengan koleksinya yang  banyak.

Mereka biasanya membahaginya dalam 2 bahagian iaitu ruangan terbuka dan ruangan tertutup untuk privasi dengan bentuk bilik-bilik kotak (cubicles).

Dan tergantung permintaan, kita boleh memilih untuk satu bilik  diisi 1 orang, 2 orang atau lebih dari 2 orang. Dan kadang, mereka juga menyiapkan 2 komputer dalam satu bilik.

Sebahagian besar bilik tersebut sudah dilengkapi dengan berbagai macam alat, mulai dari komputer itu sendiri, webcam, mic dan juga TV untuk menonton.

Walaupun sedikit mahal untuk ber-internet disini, ada satu hal yang membuat kita sedikit senang iaitu kita boleh minum sepuasnya sampai kembung kecuali untuk makanan kita harus bayar.











Kerana ingin bebas daripada internet lelaki ini kurung diri dalam bilik mandi


Ingin bebas dari hidup bergantung kepada internet, seorangl elaki melakukan aksi ekstrim. Dia sengaja mengurung dirinya di bilik mandi selama lima hari.

Mark Malkoff sengaja melakukan aksi tersebut kerana sudah tidak tahu lagi bagaimana cara melepaskan diri dari jeratan internet yang sangat begitu menggoda  dirinya.

Da mengaku pernah cuba melakukan cara konvensional, iaitu dengan mengurangi waktu berinternetnya. Namun itu sia-sia, godaan internet mampu meruntuhkan segala usahanya.

Malkoff mengaku dalam 'pertapaan' di bilik mandinya itu dia berusaha untuk menghindari internet, handset, laptop, Twitter, Facebook, email, dan mengunjungi laman web berita.

"Saya perlukan tempat yang tak ada gangguan sama sekali," tegasnya.

Untuk mengurangi rasa bosan, Malkoff  sudah menyiapkan beberapa aktiviti seperti  menulis surat cinta untuk isterinya, bermain gitar, membaca, melukis, dan lainnya.Semuanya jauh daripada internet.
  

Kanak-kanak 5 tahun bakal jadi orang terkaya di Russia

Anda kenal Marina Deripaska? Marina hanyalah gadis kecil berusia lima tahun dari Russia . Tapi jangan terkejut kalau di kemudian hari mendengar dia  masuk daftar orang terkaya di negaranya.

Kerana ketika ini pun Marina sudah kaya. Kekayaannya telah mencapai USD 20 billion. Jumlah duit yang sama dikongsi abangnya  yang dua tahun lebih tua, Pyotr.

Menurut Finans, Pyotr dan Marina adalah 100 anak-anak muda Rusia dengan kekayaan di atas USD 1 juta  tahun ini. Finans menyebut mereka sebagai para pewaris kekayaan orang tua mereka yang masuk kelompok oligarki Rusia. Inilah sekelompok elite di Russia  itu yang mendapat fasiliti istimewa dari pemerintah dalam menjalankan bisness.

Pyotr dan Marina menjadi "juara' minigarki kerana mereka adalah anak-anak kepada Oleg Deripaska. Dialah raja aluminium Rusia yang di tahun ini menyingkirkan Roman Abramovich dari tempat teratas senarai orang terkaya di negeri dengan wilayah daratan terluas di dunia tersebut versi Finans.

Metode yang dipakai Finans untuk menyusun daftar minigarki ini memang simpel saja. Jumlah kekayaan orang tua dibagi jumlah anak mereka. Masing-masing anak mendapat warisan dalam jumlah yang sama.Kekayaani Oleg Deripaska mencapai USD 40 billion di 2008 ini dan dia hanya punya dua anak, iaitu  Pyotr dan Marina tadi, maka kedua anaknya itu masing-masing "berhak" atas warisan sebesar USD 20 billion tadi

Mengintip Rumah Potong Ular

Berita Aneh - bisnis ular sampai sekarang memang masih menggiurkan kerana hampir semua bahagian tubuh ular boleh bermanfaat, contoh Dari ular selain boleh dimakan dagingnya atau dijadikan bahan makanan olahan, kulitnya juga boleh dijadikan aksesoris yang diperlukan wanita mulai dari kasut dari kulit ular, beg dari kulit ular dompet kulit ular dan semua yang berbahan kulit daru ular..klo dipikir lagi semua untuk mempercantik tampilan wanita tapi klo diinget lagi prosesnya yang rada kejam, apa mau wanita memakai bahan ini sebagai asesorisnya..?














7 Bentuk Vibrator Paling Unik

Berita Aneh - Vibrator kadang di gunkakan pasangan untuk mendapatkan kenikmatan saat bercinta nah berikut ini ada 7 vibrator dengan bentuk yang paling unik mahu tahu vibrator apa ...
1. Bentuk Bedak
Bentuknya persis sekali seperti tempat bedak ada spons hitam didalamnya sehing mirip sekali dengan tempat bedak namun pasti kalau kamu melihatnya ini bukan vibrator bukan tetapi sebanarnya ini adalah vibrator cara mengunakanya pun tidak sulit tinggal menekan tanda plus dan minus di bahagian atas spons itu.
2. Bentuk Cincin

Kerana bentuknya seperti cicin vibrator ini dapat di gunakan sebagai perhiasan namun stelah tidak di pakai sebagai perhiasn cicin ini dapat di gunakan sebagai alat bantu seks.
3. Bentuk Botol Parfume


Bentuk vibrator ini bulat sehinga mudah kan pengunanya vibrator ini memiliki 8 variasi getaran yang dapat membuat puas pengunanya
4. Bentuk Itik Mainan

Vibrator ini di beri nama I Rub My Duckie’. Itik tersebut tentunya bukan mainan anak-anak. Itik lucu itu ternyata adalah sebuah vibrator yang dilengkapi kristal swarovski asli. Jangan sampai si kecil salah memakainya kerana si itik pun boleh mengambang di atas air.
5. Bentuk Pisang

Vibrator pisang ini bernama Sex A-Peel Vibrator’.kerana berbentuk pisang vibrator ini sangat mudah di gunakan
6.Bentuk Lipstik

Ketika di taruh di meja rias pasti kamu gak menduga kalau lipstik ini adalah sebuah vibrator bentuk nya asli seperti lipstik yang di beri nama ini-Max Waterproof Vibrating Lipstick.
7. Bentuk Appel

Sunguh unik vibrator ini di beri nama Forbiden Fruit

Adat Pernikahan Yang Aneh

Berita Aneh - Pernikahan dapat menjadi sebuah momen indah dan penuh kebahagiaan yang menandai penyatuan dua insan. Uniknya, pernikahan seringkali dilangsungkan dengan berbagai adat.
Bahkan tak jarang di tengah kebahagiaan tersebut, pasangan harus melewati prosesi adat yang aneh dan irasional. Ada beberapa tradisi pernikahan yang dianggap paling aneh di dunia. Di antaranya berikut ini:

5. Menculik pengantin wanita di Rom

Kebanyakan malam pengantin dihabiskan dengan cara romantis tetapi tidak dengan adat pernikahan di Rom. Pengantin lelaki diharuskan "menculik" pengantin wanitanya. Budaya ini kental pada kehidupan kaum gipsi Romawi. Bila seorang lelaki berhasil menculik seorang gadis dan menyembunyikannya selama dua-tiga hari, ia akan resmi menjadi isteri. 


4. Menikahi haiwan di India

India tak asing dengan berbagai cerita tahayul, termasuk dalam pernikahan. Suku Santhal di India percaya, jika seorang bayi perempuan tumbuh gigi di bahagian atas gusi terlebih dulu, itu sebuah pertanda ia akan dimakan harimau dalam waktu dekat. Kerana itu, ia harus menikah dengan seekor anjing untuk menghapus pengaruh buruk tersebut. 

Kisah ini dialami seorang anak usia sembilan tahun, Karnamoni Handsa, yang menikah dengan seekor anjing. Pernikahan ini dibuat meriah dan dihadiri 100 orang tamu. Setelah upacara pernikahan "mengusir setan" selesai si gadis dapat menikah dengan pemuda manusia.

3. "Menghitamkan" pengantin wanita di Scotland

Ada kebiasaan unik dalam adat pernikahan di Scotland. Saat pernikahan, pasangan pengantin memakan isi perut kambing dan pengantin lelakinya memakai pakaian sejenis skirt. Selanjutnya, pengantin lelaki, keluarga dan teman-teman akan menyirami pengantin wanita dengan telur mentah, air kotor, sos dan susu basi. Kebiasaan "menghitamkan pengantin wanita" merupakan ritual pernikahan yang sangat tua yang dilakukan setelah ikrar pernikahan. 

2. Pengantin wanita harus gemuk

Beza dengan standar kecantikan umumnya, di Mauritania wanita cantik adalah wanita berukuran besar. Bila seorang wanita akan menikah, mereka akan ditempatkan pada sebuah kampung yang disebut "penampungan lemak" untuk "menghilangkan" kedut dan lebih menarik. 

Ritual "Leblouh" dalam bahasa lokal mewajibkan gadis yang akan menikah menyantap segala macam makanan agar gemuk dengan cepat. Menu makanan harian terdiri dari dua kilogram daging dan lima galon susu unta tiap hari. Jika mereka memuntahkannya, petugas pengawas akan menyiksa mereka.


1. Pengantin dilarang buang hajat


Tradisi di semenanjung Kalimantan ini tak kalah aneh. Setelah ritual pernikahan yang membahagiakan, suku Tidung mewajibkan pasangan pengantin harus menunda membuang kotoran besar mahupun kecil selama 72 jam atau sekitar tiga hari tiga malam. Sehingga, pasangan pengantin akan dibatasi makan dan minum dan diawasi agar tidak ke toilet. Jika menjalani ritual ini, pasangan akan menjalani pernikahan bahagia, dianugerahi anak yang banyak dan sihat.

Saman-saman yang Paling Menggelikan di Dunia


Untuk mendapatkan wang di zaman sekarang ini, ada orang yang suka menghalalkan segala cara. Dan lucunya mereka boleh menempuh cara yang tidak masuk akal, misalnya dengan melakukan saman dan penuntutan yang konyol di pengadilan. Ada yang gagal, ada juga yang berhasil.


 Inilah saman perkara yang paling menggelikan di dunia.


1. Seorang Senator Nebraska menyaman Tuhan 


 Senator di Nebraska, Ernie Chambers, melakukan sebuah penuntutan perkara terhadap Tuhan pada 17 September 2007, dia mengatakn bahawa dia telah membuat ancaman-ancaman teroris terhadap warga Omaha. Ia juga berkata bahawa Tuhan mengilhami rasa takut dan ketakutan yang sementara ini menyebabkan “kematian yang merajalela, kehancuran dan teror terhadap berjuta-juta penghuni bumi.”


 Hakim Provinsi Wilayah Douglas County, Marlon Polk, menetapkan peraturan kepada penggugat harus mempunyai akses secara langsung kepada terdakwa menurut aturan dalam penuntutan yang dapat dipegang. Mempertimbangkan kkeadaan yang ada, terbukti hal tersebut menjadi sedikit sulit. Senator Chambers, bagaimanapun mengatakan bahawa Tuhan adalah sosok figur yang dikenal di dalam pengadilan dan dapat dikenali, ia menyedari bahawa pihak yang dituntutnya akan melawannya dan konsekuensinya dia harus tunduk kepada-Nya seperti halnya orang lain. Lihatlah surat balasan dari Tuhan atas tuntutan Chambers, yang dimuat diterbitan The Star 22 September 2007.


2. Seorang Jack Ass (orang bodoh) menggugat Jackass (orang bodoh) lainnya.


 Seorang lelaki dari Montana menggugat Viacom, media raksasa yang menghasilkan Progam TV “Jackass”. Ia mengatakan program TV tersebut dan juga filemnya, yang dirilis pada tahun 2002, telah menciplak namanya, tidak menghargai cap dagang, dan menjatuhkan nama baiknya. Namanya siapa? Jack Ass. Dia secara legal telah mengganti namanya dari Robert Craft menjadi Jack Ass di tahun 1997 kerana peraturan “peningkatan kesadaran akan bahaya mabuk pada saat mengemudi.” (Apa hubungannya? Jangan tanya saya gan). Jack Ass – orang ini, bukan nama program TV – berkata dia mengganti namanya setelah saudaranya dan temannya terbunuh pada sebuah kemalangan kereta disebabkan mabuk memandu Ia sedang mencari-cari  10 juta dollar di dalam kerosakan.


3. Hati-hatilah dengan siapa kamu akan menikah. 


 Seorang wanita menggugat tunangannya ketika laki-laki tersebut memutuskan tujuh minggu pertunangan mereka. Keseluruhan dewan juri sepakat bahawa lelaki tersebut harus memberikan ganti rugi kepada bekas  tunangannya sebesar USD 178.000,- untuk kerosakan-kerosakan; USD 93.000,- untuk “sakit hati dan penderitaan”, USD 60.000,- untuk hilangnya pendapatan selagi dia menyelesaikan kes ini, dan USD 25.000,- untuk kaunseling dengan psikiater. Total keseluruhan adalah USD 356.000.


 Sangat buruk sekali. Coba anda pikir, berapa kira-kira biaya yang harus dikeluarkan si lelaki seandainya dia benar-benar menikahinya? 


4. Efek dari kemalangan kereta bukan hanya sekedar luka fisik.


 Seorang laki-laki Michigan yang berusia 27 tahun terlibat dengan sebuah kemalangn kecil yang mengenai bahagian belakang keretanya. Empat tahun kemudian, ia menggugat orang yang melangganya, mengatakan bahawa pelanggarn tersebut telah orientasi seksualnya. Ia tidak lagi menginginkan isterinya dan tidak mampu lagi melaksanakan tugasnya sebagai seorang suami di tempat tidur. Ia mengklaim bahawa kecelakaan tersebut benar-benar mengubah seluruh keperibadiannya, menyebabkan dia meninggalkan isterinya, terpaksa pindah ke rumah orang tuanya, dan mulai ketergantungan untuk datang ke bar-bar kaum gay. Namun apakah bahagian yang paling buruk dari kes ini? Ternyata dia benar-benar memenangkan tuntutannya! Dia berhasil memperoleh ganti rugi sebesar USD 200.000,- dan kepada isterinya diberikan USD 25.000,-.


5. Rumah berhantu tidak diduga kalau ternyata menakutkan, ya?


 Di tahun 2000, seorang wanita menggugat Universal Studios sebesar USD 15.000,- dengan mengklaim baahwa studio Hallowen Horror Nights (Bahagian dari studio filem yang dibuka untuk umum) adalah rumah berhantu yang menyebabkan dirinya “ketakutan setengah mati, kesedihan mental yang mendalam dan kesusahan secara emosional.” Wanita yang malang. Menurut saya, dia benar-benar tidak pernah berpikir sebelumnya tempat apa yang sedang dimasukinya, ya? Siapa yang bisa menduga …

Video Tutorial: Bagaimana Cara Berdandan Seperti Seorang Bintang Korea [Video]

User bubzbeauty dari YouTube,  ini menambah koleksi ratusan tutorial kecantikannya dengan satu video tutorial mengenai bagaimana cara mengkombinasikan berbagai make-up yang tepat untuk tampil bak bintang Korea.





sumber : youtube

Wanita ini buat iklan cari orang yang boleh membunuhnya

Sharon Lopatka adalah seorang pengusaha internet di Maryland USA, yang dibunuh oleh Robert Frederick Glass. Mula-mula, Sharon memasang iklan seks di web peribadinya Dia mencari dan meminta seorang sukarelawan yang bersedia untuk menyiksa dan membunuhnya sebagai sebuah pemuas nafsu seksual. Akhirnya dia menemukan Robert Glass. Mereka saling bertukar email dan setuju untuk bertemu di North Carolina. Glass menyiksanya selama beberapa hari sebelum akhirnya mencekiknya dengan sehelai benang nilon. Glass kemudian dituduh sebagai pembunuhan sukarela.

Gaya sang atok memujuk kekasih




pandai atok ni....

Berpose Penuh Gaya, Tak Sengaja Miss V Gan Lulu Terlihat


infospesial.net - Masih dengan berita seputar kehebohan aktris Gan Lulu, seperti tak henti dan tak juga bosan dirinya berfoto dengan pose-pose yang membuat mata elaki melotot saat melihatnya, kini entah sengaja atau sebuah kebetulan yang dilakukannya.

Dalam sebuah pose yang dibuatnya dan masih berlokasi dibilik hotelnya,bahagian intim miss v nya terlihat. Entah sedar atau tidak bahagain kewanitaannya terekspos, namun foto tersebut sudah tersebar di internet.

Pada foto tersebut ia terlihat ingin menciptakan sebuah pose menggoda dengan cara duduk agak mengangkang, dengan balutan jaket hitam panjang dengan belahan dada lebar dan rendah.Dan yang pastinya artis tak habis-habis dengan kontroversinya.

Wow.gempak datuk 65 tahun ukir nama 38 pemain bola Inggeris di butang logam


Graham Short , 65 tahun mampu mengukir butang logam dengan 38 nama pemain bola Inggris, tepatnya para pemain World Cup Inggris seperti David Beckham, Michael Owen, Bobby Charlton, Geoffrey Hurst dan Joseph Cole – dimana dirinya mengukir nama-nama mereka secara lengkap dan tanpa disingkat.

Adapun ke-38 pemain itu merupakan pencetak gol di 14 pertandingan World Cup. Dirinya memutuskan untuk membuat karya terbarunya itu setelah menyEdari kalau saat itu tepat 60 tahun sejak pasukan Inggris diterima pertama kali ke World Cup.

Untuk mengukir ke 38 pemain itu, dirinya harus menghabiskan waktu selama 5 hingga 6 bulan dibawah mikroskop super miliknya (optical 400x) dan harus bekerja mulai jam 10 malam kerana getaran-getaran dari truk-truk yang lalu lalang di siang hari boleh membuatnya melakukan kesalahan.

"Aku hanya harus bergerak sedikit dan aku harus memulai dari awal. Aku pasti sudah melakukannya sekitar 30 hingga 40 kali dengan butang,“ ujar Graham.

Bahkan lelaki ini rela menyuntikan botoks ke sekitar matanya agar otot-otot sekitar mata seboleh mungkin tetap bergerak (boleh digunakan) dan juga minum tablet beta-blocker untuk tetap menjaga denyut jantungnya stabil.

“Aku menggunakan stetoskop dan berusaha mengukir diantara denyut jantung. Jika aku melihat seekor tikus, aku harus langsung kembali pulang kerana aku takut haiwan-haiwan itu dan tahu aku tak akan mampu tetap stabil ketika mengukir.“

Butang itu akhirnya dibeli seharga 30 Ribu Poundsterling oleh pemain Liga Premier yang bermain untuk kelab North West dimana butang itu didonasikan untuk muzium FA baru di Manchester yang bakal dibuka awal 2012.

Selain mengukir ke-38 pemain, ditengah-tengah butang logam itu Graham juga mengukir lambang The three Lions.

Gilalah..pakcik ni makan 32 biji ubat sakit kepala satu hari

berita2.com (Ponorogo, Jawa Timur): Aneh tapi nyata, apa yang telah dilakukan Boimin alias Riwuk (65), yang dalam sehari mampu meminum ubat yang berupa pil atau tablet ini sebanyak 8 kaplet. Jika satu kaplet berisi 4 pil, bererti sehari Boimin telah menelan 32 butir pil yang berupa jenis ubat sakit kepala.

Dia telah meminum berbagai jenis ubat hampir selama 10 tahun. Jenis ubat yang diminum adalah Bodrex, Paramex, Oskadon dan Procold.

Kebiasaan yang membuatnya berjulukan Manusia Ubat itu, berawal saat Sulastri (18) anak bungsunya mengalami sakit demam ketika masih berusia 8 tahun. Ketika itu, Boimin hendak membelikan ubat anaknya. Ditengah perjalanan, buruh tani itu mengalami sakit kepala yang cukup parah.

Kerana tidak kuat, ia pun juga ikut membeli ubat. Semenjak itulah, Boimin meminum ubat sakit kepala setiap sakit kepalanya pening. “Saya tidak kuat menahan sakit kepala yang luar biasa ini, hingga harus minum ubat. Minum ubatnya juga harus banyak kerana sering pening,” kata Boimin.

Boimin juga mengaku jika dirinya sudah 10 tahun menderita sakit kepala. Tak hanya puskesmas berubat ke doktor spesialis pun pernah dilakukannya. Namun, kerana keterbatasan biaya, hingga akhirnya memilih meminum ubat sakit kepala yang boleh didapatkan dikedai terdekat dengan jumlah diluar batas. Mungkin, lanjutnya, jika selama 10 tahun bungkusnya dikumpulkan semua, boleh mencapai satu gudang besar. “Dalam 6 bulan saja sudah dua karung bungkus ubat,” tandasnya.

Yahmun (51), Kepala Dusun setempat mengatakan, awalnya warga sekitar sempat ketakutan melihat kebiasaan Boimin yang tak wajar. Bahkan, warga pernah melarang Boimin meneruskan kebiasaan yang dinilai buruk itu. Sebab, dikhuatirkan akan membuat Boimin mengalami sakit yang jauh lebih parah.

Namun, lambat laun warga membiarkannya, kerana melihat Boimin masih tetap sihat, walau telah memakan ubat diluar aturan hampir sepuluh tahun lamanya. “Warga berharap agar ada perawatan khusus bagi Boimin. Selain menyembuhkan sakit kepalanya, juga menyembuhkan kebiasaan meminum ubat sehari 32 butir,” terangnya.

30 Kejadian Paling Gila Gara-Gara Facebook Selama 2011

Begitu ramai mqnusia melakukan hal bodoh, teruk dan bahkan gila selama tahun 2011 ini dan inilah  30 orang melakukan hal  yang paling teruk..

1. Pada bulan November, pencuri masuk ke sebuah rumah dan saat dia melihat komputer dia langsung log in ke Facebook di komputer lalu dia keluar setelah mengambil beberapa barang. Sayangnya dia lupa tidak log out dulu sebelum meninggalkan rumah itu..

2.Pada bulan Februari, seorang ibu ditangkap kerana memposting foto-foto bayinya sedang menggunakan bong di Facebook.
 
Source: wtsp.com

3. Tigo Arrington membuat heboh dengan memposting ancaman kepada polis di Facebook. Ketika polis pergi untuk menyelidiki ancaman tersebut, mereka menemukan pornografi anak di komputer peribadinya dan dia ditangkap.
 
Source: mobile.al.com

4.Nikki Rasmussen ditangkap kerana cuba membakar rumah temannya, dia dendam pada temannya kerana dia dihapus dari daftar teman di Facebook 


5. Selama sekitar satu tahun setengah, Bettysue Higgins 54 tahun menggelapkan $ 166.000 dari pekerjaannya di sebuah firma hukum. Dia menggunakan sebahagian besar wang ini untuk membeli koin virtual di game facebook YoVille dan Mafia Wars. Pada bulan Disember, dia didakwa di pengadilan dan dituntut 6 tahun penjara.


Sumber: kjonline.com 

6.Pada bulan Oktober, sebuah penelitian menemukan bahwa 1 dari 5 wanita akan lebih memilih bermain Facebook daripada seks. 
Cosmo bertanya pada 2.000 pembacanya "apa yang Anda lebih suka cuti selama satu minggu penuh: seks atau Facebook?", Dan 20% menjawab bahawa mereka memilih memiliki Facebook daripada seks. 
Sumber: socialhype.com 

7.Pada bulan Oktober, Steve Frank, kota komisaris Covington, Kentucky, mengancam akan membiarkan "Taliban" saat menghadapi pengunjuk rasa.



8. Althea Ricketts 62 tahun didakwa dengan penganiayaan anak,yang diperburuk kerana anaknya mempunyai akaun Facebook. 
Source: articles.orlandosentinel.com 

9. Jason Valdez menyimpan seorang wanita selama 16 jam di sebuah bilik hotel di Utah dan mengupdate status semua kejadiannya di live-blogged dan Facebook.



10.Pada bulan Mei, 7-Eleven dalam kesulitan besar karena mengejek bulan Kesihatan Mental pada statusnya di Facebook.


Source: adweek.com 

11. Menurut American Academy of Matrimonial Lawyers,1 dari 5 Pengguna Facebook melakukan selingkuh yang menjadi penyebab kes perceraian di AS
Source: yourtango.com

12.Pada Disember, seorang pemandu teksi BERHASIL balas dendam pada seorang penumpang yang tidak membayar dan meninggalkan telefon dengan memperbarui status Facebooknya.

Source: thedailywh.at 

13. Pada bulan Mei, Lady Gaga menggunakan Farmville sebagai premier lagu barunya.

Sumber: ohnotheydidnt.livejournal.com 

14. Benito Apolinar dilaporkan mengatakan kepada isterinya bahwa "dia telah begitu banyak mendapat komentar pada statusnya" tapi dia tidak senang kerana isterinya tidak menanggapi posting tersebut 
"Adalah sangat mengagumkan, banyak orang 'suka' pada statusku kecuali kamu (istrinya), tapi, kau istriku. Seharusnya kamu jadi orang pertama yang "suka" pada statusku," Dia mengatakan kepada isterinya. kemuadian si suami (Benito Apolinar) menyerang si istri 
Sumber: heraldextra.com 

15. Lelaki ini merosak dan masuk ke kereta seseorang dan mencuri handsetnya. 

" Menurut polis, "Tersangka rupanya memfoto dirinya sendiri di telefon korban, dan kerana pengaturan telefon tersebut yang secara automatik upload ke halaman Facebook.Si pencuri teridentifikasi" 
Source: ajc.com 

16. Pada bulan Ogos seorang wanita berhasil menyewa pembunuh bayaran di Facebook setelah dia memposting pesan yang menawarkan $ 1.000 untuk siapa saja yang mau membunuh bekas kekasihnya. 
Source: abclocal.go.com 

17. Pada bulan Julai, dua puluh empat orang pekerja di projek Dallas City Hall menerima kesan setelah probe menunjukkan mereka menghabiskan terlalu banyak waktu di Facebook. 
Source: dfw.cbslocal.com 


18.Pada bulan Julai, seorang lelaki 19 tahun Watertown, Connecticut ditangkap setelah memposting video dua minit di Facebook yang menunjukkan dia melanggar keretanya ke tong sampah di sepanjang jalan yang dilaluinya. 
Source: wfsb.com 

19.Pada bulan Jun, Sarah Palin memposting catatan di Facebook yang mengatakan WTF berdiri untuk "Winning The Future."

Source: facebook.com 

20. Pada bulan Februari, seorang lelaki Mesir memberi nama puterinya yang baru lahir "Facebook ". 

21. Pada bulan Jun, Pemerintah Perancis melarang radio dan jaringan berita televisyen untuk mengatakan kata-kata "Facebook" dan "Twitter" di siarannya. 
Source: sg.news.yahoo.com

22. Pada bulan Mei, sebuah penelitian mengatakan orang muda akan lebih banyak kehilangan indra penciuman mereka kerana situs jejaring sosial mereka. 

McCann mensurvey 6.000 orang yang berusia 16-30 menemukan bahawa 53 persen responden lebih suka kehilangan kemampuan untuk mencium bau daripada kehilangan akses ke situs jaringan sosial. 
Source: blogs.villagevoice.com 

23. Pada bulan April, setelah Royal Wedding, Pippa Middleton's Ass Appreciation Society dimulai. sekarang memiliki lebih dari 240.000 penggemar.
Source: news.com.au 

24. FBI menuduh seorang lelaki merampok 5 bank di area Detroit setelah penyelidik men​​sesuaikan dia dengan foto di Facebook. 
Perompakk itu mengenakan pakaian yang sama dalam gambar profilnya di FB ketika dia merompak bank. 
Source: wtsp.com 

25.Pada bulan Oktober, seorang wanita ditangkap kerana melakukan membiarkan semua orang tahu melalui Facebook bahawa dia berhubungan seks di bas. 
Source: thesmokinggun.com 

26. Pada bulan Februari, seorang lelaki Staten Island mencoba untuk menuntut Facebook sebesar $ 500.000 kerana mengeluarkan dia dari akaun Facebook tanpa peringatan. 
"Saya tinggal di sebuah negara komunis di mana orang tidak punya hak. Hal ini terlihat sama bagi saya," kata Montenegro. "Aku tidak melakukan ini untuk wang. Aku melakukan ini untuk keadilan," katanya. 
Source: nypost.com 

27. Sophomore Nitesh Bhakta yang kuliah di Universitas Georgia, menggunakan Facebook untuk membantu menggagalkan perompakan bersenjata yang berlangsung di rumah keluarganya. 

Gadis 20-tahun itu di bilik dengan laptopnya ketika dia mendengar jeritan neneknya."Begitu aku membuka pintu, saya melihat tiga orang semua bertopeng hitam di pintu depan," kata Bhakta. "Aku menutup pintu, menguncinya, menyambar laptop saya, pergi ke loteng dan bersembunyi." 
"Saya tidak berfikir [Facebook] benar-benar dimaksudkan sebagai alat menyelamatkan nyawa, tapi ini satu-satunya cara saya bisa memikirkan seseorang segera menghubungi untuk meminta bantuan," katanya. 

Jadi, Bhakta memperbarui statusnya Facebook: "HELP, ROBBERS, NO PHONE." "Banyak orang berfikir itu adalah lawak," katanya. Untungnya sahabatnya, John Salter, menganggapnya serius,dan memberitahu deputi Sheriff County, Bartow saat Bhatka bersembunyi dalam gelap. 
Source: ajc.com 

28. Crystal Yamnitzky dan kekasihnya Robert Driscoll mencuri sebuah cincin $ 12.000. Tak lama setelah itu, Yamnitzky memposting gambar di Facebook dengan judul, "Lihat apa yang diberi Robby padaku. .” Aku sangat mencintainya. " Mereka berdua ditangkap sesaat setelah itu.

Source: pittsburgh.cbslocal.com 

29. Ashley Payne 24 tahun , seorang guru bahasa Inggris sekolah umum di Georgia, dipecat kerana foto dirinya sedang minum wine pada liburan di Eropa diposting Facebooknya. 

Source: cbsnews.com

30. Dan ini yang terakhir .... Komen saja sendiri ...
sumber

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved