Atuk nenenkan bayi

on 10 Jun 2012

Unik..gadis pasir tiruan di Brazil

Apakah Anda berfikir bahawa itu adalah gadis ditutupi dengan pasir? Tidak, ini adalah sebuah karya seni mengagumkan oleh seorang seniman yang tidak dikenal di Brasil. Fotografer Jair Ribbeiro mengambil gambar ini saat berjalan di pantai. Artis dengan hasil mengagumkan tidak diketahui. Dan jika anda benar-benar berfikir bahawa ini adalah wanita sejati kemudian hanya melihat kaki kanannya dan anda akan menyadari bahwa ini sebuah ilusi optik yang mengagumkan seorang wanita Brazil di pantai.



Cantik dan seksi tapi jadi hacker

Mahasiswi yang berasal daripada Russia yang tinggal di New York ini mengegarkan dunia kerana dengan kemahirannya dengan komputer Kristina Svechinskaya mampu membuat Virus Zeus Trojan yang mampu menembusi  internet hingga mampu mengutip 3 Juta Dollar Amerika. Beberapa saat setelah kejahatan di bongkar,gambarnya pun beredar di internet...


Foto Pre Wedding Menyeramkan!! Saat Pose Diserang Oleh Hantu Menakutkan

Momen foto Pre Wedding merupakan suatu hal yang penting diabadikan diawal proses menjelang pernikahan, dan diabadikan sebagai sebuah momen monumental yang bererti dalam perjalanan hidup dimasa depan sebagai sebuah kenangan manis dalam pernikahan, oleh kerananya tidak jarang para pasangan membuat sebagus mungkin pose mereka dalam foto Pre Weddingnya

Lain halnya dengan pasangan dari California Ameria Syarikat ini, pasangan Juliana Park dan Ben Lee membuat foto Pre Weddingnya menjadi begitu dramatik kala ada kehadiran seorang Zombie yang mengancam mereka dimana Zombie diperankan oleh teman mereka sendiri iaitu Jason Boesch dan di foto oleh fotografer Amanda Rynda.


Boleh jadi maksud mereka adalah dalam pernikahan tidak jarang ada gangguan dan masalah namun dengan kebersamaan mereka boleh singkirkan halangan dan rintangan tadi seberat apapun (digambarkan oleh Zombie) yang menyeramkan, idea yang bagus.







Agaknya kenapa pak cik ni dilekatkan di pokok ?

12923056104672681
mungkin bini dia mengamuk atau mencuri..tapi tengok muka relaks aje…..orang lihat nak tergelak….

Aksi selamba lelaki ini mencuri





buat -buat tak nampak

Pekerja Wanita Tewas Setelah Masturbasi Dengan Belut


Kejadian ini sesuatu yang sulit dipercaya. Ya, Nita dan Sofi, dua pekerja sebuah perusahaan di daerah Mukakuning, Rabu malam tengah asyik membicarakan isu yang tengah hangat di Mukakuning. Isu itu menyebutkan, ada seorang gadis yang tewas setelah melakukan masturbasi dengan belut. POSMETRO, Rabu malam itu ada berjumpa Nita dan Sofi di rumah sewa mereka di Bengkong.

Berawal dari informasi "kabur" dari Nita dan Sofi itulah, seharian POSMETRO mencari informasi soal tewasnya gadis oleh belut yang dipakai onani. "Iya, sekarang sudah heboh, semua ceritanya itu aja," ini penjelasan Luky, salah seorang pekerja yang bekerja di kawasan Batamcenter, ketika ditanya soal kebenaran isu cewek tewas beronani belut. Luky mengaku mendengar khabar itu dari salah seorang temannya yang bekerja di kawasan Mukakuning.



Dari Mukakuning, isu tersebut semakin kuat terdengar. Di Dormitori Blok R26 dan R30, blok paling hujung yang menjadi tempat tinggal pekerja Mukakuning, POSMETRO bertanya pada seorang wanita yang kebetulan lalu. "Iya, saya dengar khabar ceritanya gitu, tapi bukan di blok sini," ungkapnya wanita berjilbab tersebut sesaat setelah mengisi buku daftar keluar-masuk blok.

Informasi dari wanita berjilbab tersebut, dikuatkan oleh Komaruddin, salah seorang pengawal di blok tersebut. "Iya, khabarnya seperti itu, saya baru dengar semalam," ungkapnya. "Betul ya? Masakkan saya tak dengar, gila betul gadis itu kalau memang seperti itu," Laode, rakan kerja Komaruddin ikut mengiyakan pembicaraan.

Dari Blok R, POSMETRO cuba kembali mencari kebenaran peristiwa tersebut ke Blok Q. Di sini, POSMETRO mendapatkan informasi yang mengejutkan. "Saya dengar-dengar gitu sih, sekitar dua minggu lalu, katanya dia habis nonton filem porno habis itu gak tahan dan beli belut, kemudian belutnya masuk dalam kemaluannya. Katanya pekerja PT TEAX. Tapi saya tak tahu pasti juga orangnya," ungkap lelaki yang mengaku bernama Yadi. Dari informasi Yadi inilah diketahui almarhumah semasa hidup tinggal di Blok Q.

Mendengar informasi tersebut Irwan, sekuriti Blok Q yang bertugas pagi itu pun terkejut. "Mungkin dirahsiakan, kenapa kami tak tahu. Kadang-kadang anak dom (dormitori) ini apabila mereka perlu baru lapor kami kalau tak merekabuat tak tahu saja," Irwan menduga.

Begitu juga dengan Alfonso, salah seorang sekuriti membenarkan khabar tersebut. "Saya dengarnya juga baru semalam, katanya belutnya masuk dalam kemaluannya dan wajahnya katanya membiru," ungkapnya.

Namun, tak semua orang tahu isu tewasnya seorang pekerja Mukakuning kerana belut yang dipakainya bermartubasi. Ridwan, staf administrasi sekuriti Batamindo mengaku tidak mengetahui adanya informasi tersebut. "Tak tahu. Meninggal keraena belut mungkin isu aja, dari mulut ke mulut," katanya pendek.

Namun, kata Ridwan, pada pertengahan bulan November silam pihaknya memang mendengar adanya khabar bahawa salah seorang penghuni dormitori meninggal dunia dan ternyata khabar itu tidak benar. "Setelah kami cek ternyata gak ada yang meninggal," ungkapnya.

Sumber POSMETRO yang lain menegaskan, sebelum tewas, gadis malang yang khabarnya bermartubasi dengan belut itu sempat dilarikan ke salah satu klinik di kawasan Mukakuning. Kerana parah, korban sempat dirujuk ke RS Otoritra Batam. Namun, dari dua tempat kesihatan tersebut, POSMETRO tak mendapatkan informasi apa-apa yang memperkuat adanya isu gadis tewas kerana belut masuk kemaluan mereka.[zonamaya.info]

Pelajar mati kerana beronani berpanjangan selama 12 minit

BRAZIL - Satu kes yang jarang berlaku yang pelik menyebabkan kematian pelajar BiancaBorges Bezerra, 21, dari Belém (Brazil), kerana beronani berpanjangan selama 12 minit, dan akhirnya mati.Wanita muda yang mempunyai hubungan dengan teman wanita dari kolej.

Hospital yang menerima Bianca mengesahkan bahawa orgasma 12 minit yangberterusan adalah punca kematian.


Tekan Spoiler Untuk Mengetahui Kisah Sebenar:




A rare case resulted in death of student Bianca Borges Bezerra, 21, of Bethlehem (PA), which went into a trance, having a prolonged orgasm for 12 minutes, and ended up on death. The young man was having an "oral relationship" with a friend from college. The hospital confirmed that he received Bianca orgasm continuously for 12 minutes was the cause of death. "She held the mattress with strong nails enfincadas, opened his mouth in the form of" O ", and the pupils of the eyes were spinning around in circles as if they were released into her eyes, "said the friend who was present during the tragedy. The friend also said that, became suspicious when, at 10 minutes, Bianca continued in the same position, eyes rolling, and with the mouth open screaming loudly. "At twelve minutes she went out, and I ran behind an ambulance," said the friend. At the request of the family, the police will investigate. The delegate said, speaking with the reporting of G17, the friend of the victim may account for murder without intent to kill, it is recognized through awards, she was responsible to make her friend feel orgasm for 12 minutes without stopping .
source


Ambil kesempatan betul atok ni

Orang lain sibuk mencuba komputer ,dia pulak sibuk bukak web lain....


Nenek 97 tahun Ini Punya Cara Unik Mengajar




Nenek berusia 97 tahun ini punya cara unik untuk mengenalkan huruf kepada para siswanya. Dia akan mengajak siswanya memasak sambil mengenalkan huruf tertentu.

Meski di usia senja, Agnes Zhelesnik masih semangat mengajar pelajar prasekolah. Zhelesnik telah mengajar di prasekolah selama 15 tahun. Ketika ini dia mengajar di Sekolah Sundance, New Jersey, Amerika Syarikat (AS). Sehari-harinya, Zhelesnik dipanggil 'Nenek' oleh para pelajarnya.

Nenek Zhelesnik menggunakan pendekatan kreatif untuk mengenalkan huruf kepada pelajarnya. Misalnya saat mengenalkan huruf “N”, dia mengajak pelajar memasak roti pisang atau kata Banana. “Kami akan mengenalkan huruf “G”, untuk “Gingersnap sehingga anak-anak dapat belajar,” ujarnya seperti dikutip dari web The Huffingtonpost.

Dia mengajar pada Isnin hingga Jumaat mulai pukul 08.00 pagi hingga 04.00ptg. Zhelesnik juga menjadi sukarelawan tambahan untuk kelas menjahit. “Saya memiliki kelas menjahit, dengan peserta enam anak perempuan, dan mereka suka menjahit,” katanya menjelaskan.

Soal dedikasi untuk pendidikan, Zhelesnik tidak sendirian. Ada Dale Swall, wanita berusia 81 tahun yang menjadi pengajar kelas empat di SD Hebron Valley di Carollton, Texas. Ada juga Rose “Mama G” Gilbert, wanita 92 tahun yang mengajar sastera di Sekolah Menengah Atas Palisades Charter di Pacific Palisades, California.(rfa)

JUSTIN BIBIER ALA KOREA


Cuba lihat gambar ini ketegori porno atau tidak

Cuba deh  lihat gambargambar manusia yang satu ini. Payudaranya mantop.Agak -agak gambar ni ketegori porno atau tidak?

mengancam atau tidak???


[Gila]"Cip seks" ditanam di otak untuk merangsang nikmat seks

Para saintis sedang mengembangkan “cip seks” elektronik yang dapat ditanamkan ke otak untuk merangsang rasa nikmat.

Cip ini bekerja dengan mengirimkan kejutan-kejutan kecil dari elektrod yang tertanam di otak. Teknologi ini telah digunakan di Amerika Syarikat untuk mengubati penyakit Parkinson.


Tetapi dalam beberapa bulan terakhir ini para saintis telah memfokuskan pada daerah otak tepat di belakang mata yang dikenali sebagai korteks orbitofrontal – ini berkaitan dengan perasaan nikmat yang berasal daripada makan dan seks.

Sebuah penelitian kajian yang dilakukan oleh Morten Kringelbach, senior fellow di jabatan psikiatri Oxford University, menemukan korteks orbitofrontal boleh menjadi “sasaran stimulasi baru” untuk membantu orang yang menderita anhedonia, ketidakmampuan untuk mengalami kenikmatan dari kegiatan tersebut. Penemuannya dilaporkan dalam jurnal Nature Reviews Neuroscience.

Professor Neurosurgeri Tipu Aziz berkata, “Ada bukti bahawa cip ini akan bekerja. Beberapa tahun yang lalu, seorang saintis telah mengimplan alat tersebut ke dalam otak seorang wanita dengan ghairah seks yang rendah dan mengubahnya menjadi aktif secara seksual. Dia tidak suka dengan perubahan mendadak itu, sehingga kabel di kepalanya telah dibuang. “

Namun beliau menambah bahawa teknologi saat ini, yang memerlukan pembedahan untuk menyambung kabel dari perintis jantung ke otak, boleh menyebabkan perdarahan dan adalah “intrusif dan kasar”.

Dia melanjutkan: “Ketika teknologi meningkat, kita boleh menggunakan otak melalui rangsangan di banyak daerah-daerah baru. Ini akan menjadi lebih halus, dengan lebih banyak kawalan ke atas kekuatan sehingga anda mungkin boleh menghidupkan dan mematikan cip bila diperlukan.

“Dalam masa 10 tahun, terapi yang sedia akan menjadi luar biasa – kita tidak tahu kemungkinannya walaupun setengah.”

Mesin elektronik, bernama Orgasmatron, diambil dari filem Sleeper, Woody Allen tahun 1973 , sedang dikembangkan oleh seorang doktor Carolina Utara, yang memodifikasi Stimulator saraf tulang belakang untuk menghasilkan kenikmatan pada wanita.  ~~unikversiti

Wow..kakak ni 3 bulan tidur kepala ke bawah untuk dapat anak


COVENTRY: Seorang wanita yang menghidap penyakit ganjil sehingga menyebabkan dia berulang kali mengalami keguguran, akhirnya melahirkan anak selepas baring dengan kepala di bawah dan kaki di atas selama tiga bulan.


Ketika hamil lima bulan, Donna Kelly, 29, diberitahu, kandungannya hanya satu inci dari bahagian atas serviksnya dan ia terdedah kepada keguguran.




Doktor menasihatinya baring di atas katil yang kepala direndahkan 45 darjah bagi mengurangkan tekanan.




Donna terpaksa berada di atas katil itu sepanjang hari, dan bangun hanya untuk ke tandas.




Donna yang kemudian melahirkan anak, Amelia, berkata: “Pada mulanya ia membuat saya sakit dan saya mengalami pening kepala yang amat sangat. “Tetapi selepas beberapa hari, tubuh saya sudah boleh menerimanya dan saya sudah biasa dengan keadaan itu.




“Saya menggunakan beberapa bantal dan penghadang sekeliling katil itu menghalang saya daripada jatuh.







“Saya terpaksa mengiring untuk makan dan ini menyebabkan saya selalu mengalami kebas pada sebelah tangan selepas setiap kali makan,” katanya.




Donna yang berasal dari Coventry mengalami masalah kelemahan serviks sejak melahirkan anaknya yang pertama, Joshua, kini berusia empat tahun.





Dia mengalami dua keguguran selepas itu, pertama pada minggu ke 19 dan kemudian pada minggu ke 23. - Agensi


sumber : myMetro

Inilah salon untuk kanak-kanak yang memberi perawatan kecantikkan seperti orang dewasa

VIVAnews - Mungkin Anda sudah sering melihat salon khusus kanak-kanak yang menawarkan jasa potong rambut di tengah ruang penuh permainan dan hiburan khas anak-anak. Tapi, pernahkah Anda melihat salon khusus bocah yang menawarkan jasa perawatan kecantikan khas wanita dewasa?

Di Britain, sebuah salon sengaja menangkap pengguna anak-anak perempuan usia 13 tahun ke bawah. Tak sekadar potong rambut, salon ini menawarkan jasa perawatan kecantikan seperti facial, manicure, pedicure, creambath, hair spa, hair style, waxing, make up, tanning, hingga piercing.

Salon itu menjadi sorotan di tengah pembahasan mengenai isu eksploitasi seksualiti anak-anak. Minggu ini, pemerintah setempat menyerukan langkah-langkah perlindungan terhadap anak-anak, terutama anak perempuan. Perlindungan itu meliputi peaturan untuk mengawal cara berpakaian dan gaya anak-anak.

Trendy Monkeys, sang pemilik salon bertajuk ‘Michelle Devine’ itu acuh dengan berbagai kritik yang menyerangnya. Ia tak peduli dengan herdikan sejumlah aktivis yang mengatakan bahawa memanjakan anak-anak dengan cara orang dewasa sama saja dengan merampas masa kecil mereka.

Trendy berkeras bahawa salon adalah tempat untuk meraih kepercayaan diri, dan kemewahan tanpa peduli usia. “Aku akan melakukan perawatan kecantikan untuk mereka jika orangtuanya menghendaki,” ujarnya.

Selain berbagai perawatan khas wanita dewasa, salon itu juga menawarkan pakej penjemputan dari rumah ke salon dengan limousine warna pink. “Saya pikir ada pasar nyata untuk bisnis ini. Dan, kami ingin memberikan segalanya anak-anak sesuai keinginannya,” ujarnya yang baru saja menangani pelanggan termudanya, 16 bulan

Adegan korek dalam bas


memang adegan kurang ajar...

Pemain pingpong paling tua didunia

 Dorothy De Low, dari Hurstville di Barat Sydney, Australia merupakan peserta tertua sekali di Kejohanan Ping pong Sedunia untuk golongan veteran.Kejohanan itu diadakan di Hohhot, China, pada June 2010.Ketika itu dia berusia 99 tahun.





Perkosa anak sendiri agar bayi itu dapat diberikan kepada kekasihnya yang mandul

Seorang gadis berusia 16 tahun diperkosa secara berulang-ulang oleh ayah kandungnya sendiri agar boleh hamil. Remaja ini dipaksa hamil agar bayinya boleh diberikan kepada kekasih  ayahnya yang mandul.

Remaja perempuan itu baru berusia 16 tahun ketika ayah memaksanya berhubungan seks setiap hari selama sebulan sampai dia hamil. Pada perbicaraan di Pengadilan Negeri Cambridge, England, ini menyatakan perempuan yang kini berusia 19 tahun kemudian melahirkan bayi laki-laki pada Disember tahun 2008 dan menyebut  anak itu adalah hasil hubungannya dengan kekasih.

Perempuan yang identitinya dirahsiakan ini kemudian menyatakan kepada polis jika  ayahnya mula mendekatinya ketika berusia 14 tahun.

"Dia mula memaksa walaupun saya katakan tak ingin berhubungan badan dengannya. Namun, dia mengunci saya di bilik tidur," demikian menurutnya di depan polis yang dibacakan di depan sidang pengadilan.

"Saya tahu itu tidakan yang salah berhubungan seks dengan ayah sendiri. Saya tegaskan tak ingin hamil dan dia meminta saya tak mengatakan apapun." katanya. Ayahnya menolak tuduhan yang dilemparkan kepadanya.
sumber : vivanews

Mari kita tengok produk ciplak dari China ,pasti korang gelak

Seperti yang kita ketahui, hampir semua barang sekarang ini kebanyakan Made in China, dan beberapa produk atau bahkan nama suatu  kedai juga diciplak , cuba lihat beberapa produk ciplak terlucu Made in China berikut ini :  


Starbucks Coffee dibuat menjadi Lucky Coffee, nama memang beda, tapi warna dan bentuk logo terlihat serupa.


Playboy diciplak menjadi Paperboy


Giorgio Armani ditukar menjadi Georgi Amoni 


Bahkan KFC diubah menjadi KFG, apa  kepanjangannya KFG?


Rolls Royce yang terkenal dengan produk keretanya diubah menjadi nama kedai RollsRoyre


Playstation di tukar menjadi PolyStation

Filem pun ditukar jugak.....


Semakin tak bermoral pasangan hantar gambar bogel di FB


STOMPer Thanos was put off by the facebook profile picture of this youth, which shows him hugging his girlfriend topless.


The STOMPer wrote:


"I came across this guy on facebook and realised his facebook profile picture was a picture of him half-naked with his gf. 


"You could have better pictures for your facebook profile.


"Where are the morals of youngsters nowadays?"


SUMBER : STOMP.COM.SG

Awek termuntah bila lelak ini buka seluar









Hebat mamat seorang ni selamba hisap rokok dalam kelas




Pernahkah anda Melihat Adu Kuda Seperti ini!

Jika biasanya yang diadu adalah  kambing atau ayam, di Rongshui, Provinsi Guangxi, China  diadakan adu kuda. Adu kuda ini digelar dalam Festival Lantern.


Adu kuda di Rongshui, Guangxi, China.



Lebih dari 30 kuda jantan ambil bahagian dalam adu kuda ini.


2 Kuda jantan yang saling menjatuhkan.


Ratusan orang menyaksikan acara ini.


sumber

Bangun dari Koma 1 Tahun Setelah Ditelefon Kekasih dari Bali


TRIBUNNEWS.COM - Inilah kekuatan cinta. Seorang pesakit yang sudah koma selama satu tahun akibat kecelakaan motor di Bali, Matthew Taylor (31), boleh menangis ketika mendengar tunangannya, Handayani Nurul (27), menelefon dirinya dari Indonesia.
Inilah untuk pertama kalinya Taylor menunjukkan tanda-tanda perubahan. Sejak pembicaraan telefon tiga minggu lalu, Matthew Taylor mulai boleh menggerakkan beberapa bahagian tubuhnya.
Menurut laporan harian Inggris The Telegraph, Sabtu (9/6/2012), Mathew Taylor adalah seorang guru bahasa Inggris di Indonesia. Dia mengalami koma sejak menderita cedera kepala serius dalam kecelakaan motor di Bali akhir Juli 2011 lalu, dan saat ini dirawat di sebuah rumah sakit di Inggris.
Masih menurut laporan The Telegraph, Taylor sudah merancang menikahi Handayani Nurul, alias Anda. Setelah kecelakaan, dia sempat menjalani operasi di Bali kerana tempurung otaknya retak. Sejak itu, Taylor berada dalam keadaan koma, dan kemudian dipindahkan ke Inggris dan para doktor mengatakan Taylor mungkin tidak akan pernah sadar lagi.
Ibunya, Heather, mengatakan, Taylor tidak bergerak sampai tiga minggu lalu ketika Heather menelefon Nurul di Indonesia.
"Air matanya berlinang ketika dia menaruh telefon di telinganya," kata ayah angkat Taylor, Simon Moore, kepada The Telegraph.
"Nurul bertanya dan Matthew menjawab "ya". Air matanya berlinang. Tanda kesembuhan Taylor ini dianggap sebagai keberhasilan program "perangsangan pesakit koma".
Seorang juru bicara lembaga amal cedera otak Inggris Headway, Luke Griggs, mengatakan, stimulasi terencana seperti suara, sentuhan, rasa, dan bau dikombinasikan dengan istirahat penuh, boleh membangkitkan pesakit dari situasi koma.
Menurut Griggs, besar kemungkinan setelah ini Matthew Taylor akan sembuh total. "Setelah adanya reaksi ini, kita sudah memiliki contoh pesakit yang bangkit dari posisi koma dan sembuh sepenuhnya." katanya.
Matthew Taylor bertemu dengan Nurul ketika dia pindah ke Indonesia di tahun 2009 untuk mengajar bahasa Inggris. Ketika kecelakaan terjadi, Taylor tidak memiliki asuransi sama sekali, sehingga keluarganya harus mencari dana sekitar 100.000 pondsterling (sekitar Rp 1,45 miliar) untuk operasi di Bali di bulan Juli.
Taylor dipindahkan ke Inggris di bulan Oktober, dan Nurul mendapatkan visa selama tiga bulan. Setelah itu, Nurul harus kembali ke Indonesia kerana dia masih kuliah sastera Belanda di Universiti Indonesia.
Sejak pembicaraan telefon tiga minggu lalu, Matthew Taylor mulai boleh menggerakkan beberapa bahagian tubuhnya. "Dia mulai aktif. Memang dia masih dalam keadaan koma, namun dia sudah boleh menggerakkan tangannya ke kanan dan kiri ketika telefon berdering. Kami sangat gembira ada perubahan." kata ayah angkat Taylor, Simon Moore.(M Iwan Al Khasni SIP)

Nenek rayu jangan dirogol

BANDAR BENTONG – “Tolong jangan rogol saya, saya sudah tua.”

Demikian rayuan seorang warga emas, Chan, 70, untuk menyelamatkan diri selepas menyedari seorang penyamun cuba merogolnya di rumahnya di Kampung Ulu Perting, dekat sini.

Nasib menyebelahinya apabila rayuannya didengari menyebabkan penyamun itu membatalkan hasrat untuk merogol, tetapi bertindak menjerut lehernya menggunakan tali hingga pengsan.

Dalam kejadian lebih kurang jam 11 malam itu, Chan bersendirian menonton televisyen di ruang tamu, manakala suaminya, Yim, 75, sedang tidur di dalam bilik.

Menurutnya, ketika itu dia terdengar bunyi mencurigakan di bilik tidur anak perempuannya.

“Saya terus menuju ke bilik itu dan memetik suis lampu untuk melihat apa berlaku. Namun terkejut apabila mendapati seorang lelaki berpakaian celoreng dengan penutup muka sedang mengacukan senapang tepat ke muka saya,” katanya.

Leher dijerut hingga pengsan 

CHAN berkata, suspek dipercayai masuk ke dalam bilik tidur anak perempuannya itu melalui tingkap yang dipotong.

Menurutnya, suspek juga cuba merogolnya, namun dia tidak jadi berbuat demikian selepas dirayu.

“Suspek kemudiannya bertindak menjerut leher saya menggunakan tali dibawanya. Saya tidak sedarkan diri sehingga terasa simbahan air hingga basah seluruh badan,” katanya.

Chan berkata, suspek dipercayai pergi ke dapur untuk mengambil air sebelum bertindak menyiram air ke muka dan seluruh anggota badannya menyebabkan dia sedar daripada pengsan, namun ketika itu dia mendapati suspek sudah menghilangkan diri.

Menurutnya, selepas kejadian itu, dia hanya mendiamkan diri sehingga keesokan paginya kerana tidak mahu mengganggu suaminya tidur.

“Suami bertindak membuat laporan polis berhubung perkara itu sebelum pasukan penyiasat datang ke kediaman kami.

“Leher saya masih sakit dan terdapat kesan merah akibat jerutan itu.

Tetapi saya lega kerana tidak diapa-apakan suspek,” katanya.

Dia berkata, setakat ini dia dan suami masih belum dapat mengesan barangan yang hilang memandangkan suspek menggeledah bilik anak perempuannya yang kini bekerja di Melaka.

Lakukan siasatan lanjut
 
SEMENTARA itu, Pemangku Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor berkata pihaknya mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian tersebut.

Menurutnya, polis tidak menolak kemungkinan ia dilakukan suspek sama yang terbabit dengan kejadian samun pada 29 Mei lalu di Kampung Kemansur.

“Ia berikutan modus operandinya hampir sama termasuk membawa senjata jenis senapang. Kami memandang serius mengenai kejadian ini dan akan menjalankan siasatan terperinci,” katanya.

Mohamad Mansor berkata, strategi polis untuk menyiasat kes itu juga tidak boleh didedahkan kepada umum, namun perkembangan terkini akan dimaklumkan dari semasa ke semasa.

Menurutnya, penduduk diminta tidak bimbang melampau, namun mereka dinasihatkan supaya lebih berhati-hati dan mempergiatkan kawalan keselamatan di kampung masing-masing dengan Jiran tidak melepaskan peluang melihat tingkap dipotong suspek. Anjing pengesan turut digunakan dalam operasi. bantuan polis.


sumber : sinar harian

25 tahun mencari ibu


KHANDWA, India - Doa seorang ibu untuk menatap semula wajah anak kandungnya yang terpisah sejak 25 tahun lalu akhirnya dimakbulkan.
Pada awal tahun ini, Fatima Munshi dapat bersua semula dengan anak lelakinya, Saroo Brierley.
Pertemuan menyayat hati itu bermula apabila Saroo, 30, memutuskan untuk pergi ke bandar ini bagi mencari ibunya selepas beberapa tahun melakukan pencarian di internet berdasarkan memori zaman kanak-kanaknya.
Dia dan saudara lelakinya terpisah dengan ibu mereka selepas terlibat dalam kemalangan di sebuah landasan kereta api di sini ketika masih kecil.
Saroo kemudian diserahkan ke sebuah rumah anak yatim di Calcutta, dekat sini, sebelum tinggal dengan sebuah keluarga angkat di Tasmania, Australia.
Menurut Saroo, selepas beberapa hari mencari dengan bantuan penduduk setempat, dia menemui ibunya tinggal di sebuah pondok kecil di sini bersama dua adik beradiknya, Kallu and Shakila.
Sebaik sahaja mereka bersua muka, wanita itu memeluk dan mengusap kepalanya sambil menangis.
"Saroo saya sudah kembali," kata Fatima.
"Tuhan akhirnya memakbulkan doa saya. Yang Maha Kuasa akhirnya membawa Saroo saya pulang," tambah wanita itu.
Menurut Saroo, dia sempat tinggal bersama ibu dan adik beradiknya selama 10 hari sebelum pulang ke Tasmania untuk menguruskan perniagaan keluarga angkatnya.
Saroo turut menghantar duit belanja AS$100 (RM320) setiap bulan kepada Fatima supaya ibunya tidak lagi perlu bekerja.
Namun, katanya, Fatima yang sebelum ini memperoleh AS$30 (RM96) sebulan dengan membersihkan kediaman dan mencuci pinggan mangkuk masih meneruskan pekerjaan tersebut.
Walaupun tidak dapat memenuhi hasrat Fatima untuk tinggal sebumbung, Saroo yang kini mempunyai seorang teman wanita kulit putih memberitahu, dia merancang untuk pulang ke India sekurang-kurangnya dua kali setahun bagi melawat ibunya. - Agensi
sumber : kosmo online

Anonymous gesa pengguna Internet berdemonstrasi


NEW DELHI: Kumpulan penggodam antarabangsa, Anonymous menggesa orang ramai mengadakan demonstrasi di jalan raya di 16 bandar raya di seluruh India semalam sebagai bantahan terhadap tindakan kerajaan yang sering melakukan penapisan di Internet.
Gesaan supaya melakukan demonstrasi oleh cawangan kumpulan itu di India dibuat ekoran perintah mahkamah pada 29 Mac lalu di bandar raya Chennai di selatan negara itu yang menuntut 15 pembekal Internet di India menghalang akses terhadap laman seperti Pirate Bay. Arahan itu menyebabkan akses terhadap beberapa laman web utama yang mempunyai kandungan antaranya filem dan muzik cetak rompak disekat, termasuk www.isohunt.com dan www.pastebin.com.

Rabu lalu, dalam forumnya, Anonymous mendakwa menyerang laman web telekom kerajaan, MTNL. - AFP



sumber : myMetro

Wanita mati akibat memakan cendawan beracun


SYDNEY: Seorang wanita yang dilaporkan mengunjungi Australia dari China maut selepas memakan cendawan beracun dan menjadi korban ketiga insiden sama di negara itu, tahun ini.
Wanita berkenaan yang berusia 50-an mati di Hospital Austin di Melbourne, dua hari selepas dirawat akibat keracunan makanan. Mangsa menyangka tumbuhan itu sama seperti cendawan butang yang popular di Asia.

Doktor di hospital itu berkata, mangsa jatuh sakit selepas memakan makanan yang mengandungi cendawan itu. Dia adalah mangsa ketiga yang mati di negara itu akibat memakan tumbuhan bertoksik berkenaan selepas seorang tukang masak Cina dan pembantunya mati Januari lalu selepas memakan cendawan sama. - AFP



sumber : myMetro

Budak jatuh 10 meter kritikal


SURREY: Seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun bertarung untuk hidup selepas terjatuh hampir 10 meter dari jambatan tali ketika beratur untuk menaiki permainan Tomb Blaster di taman tema Chessington World of Adventures, di sini, semalam.
Jessica Blake terperosok dalam lubang di lantai papan jambatan tali berkenaan. Jessica mengalami keretakan pada tulang tengkorak kepalanya, patah tulang rusuk dan pendarahan di hati serta buah pinggangnya. Ibu bapanya Darren Blake dan Sarah Archer yang sudah bercerai setia menemaninya ketika mangsa menjalani rawatan di Hospital St George di selatan London. Keadaannya dilaporkan kritikal.

Pakar pediatrik hospital itu memberitahu Jessica mengalami kecederaan parah di bahagian kanan otaknya.


Ibu saudara mangsa, Carly Hyde dari Watford berkata: “Terdapat lubang di jambatan tali itu kerana satu atau dua daripada lantai papannya sudah tiada. Ketika kejadian berlaku, Jessica berjalan di depan ibunya dan tiba-tiba Sarah melihat dia terperosok ke dalam lubang itu,” katanya. Hanya dua minggu lalu Jessica yang tinggal dengan ibunya di Sheerness, Kent menjadi gadis pembawa bunga dalam majlis perkahwinan bapanya. - DM


sumber : myMetro

Hilang jiran sekelip mata


PERMATANG PAUH: “Saya terkejut dan tak percaya apabila diberitahu jiran pagi tadi (semalam) bahawa mereka sekeluarga terbabit dalam kemalangan maut. Pagi semalam (kelmarin) baru saya berbual, bersalam, memeluk dan mencium Kak Gee (Siti Fauziah Mohamad Amin) sebelum mereka bertolak ke Terengganu, jam 8.25 pagi,” kata Fadzilah Othman, 32, jiran kepada tiga sekeluarga yang maut dalam kemalangan kira-kira jam 5 petang kelmarin di Kilometer 62, Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu.
Dalam kemalangan membabitkan dua kenderaan itu, mangsa yang maut ialah Abdul Razak Othman, 49, anaknya, Siti Suraya, 14, dan kakak Abdul Razak, Fathilah Othman, 53.

Sementara mangsa yang cedera, isteri Abdul Razak, Siti Fauziah, 46; Rosidah Othman, 55, serta dua anak Abdul Razak, Siti Raihana,12, dan Mohamad Adam, 16.


Semua mangsa menetap di Taman Pauh Indah, dekat sini.

Fadzilah berkata, jirannya memaklumkan mahu melawat saudara mereka di Gong Badak, Terengganu sempena cuti sekolah dan mereka sekeluarga menaiki Toyota Avanza dipandu Abdul Razak.


Menurutnya, mereka berbual seperti biasa dan tiada perubahan ditunjukkan keluarga berkenaan sebelum bertolak.



“Begitupun, sebelum bertolak, abang Razak (Abdul Razak) mengambil ubat demam diberikan doktor sebab beberapa hari lalu dia demam. Kami sekeluarga seperti tak percaya dengan apa yang berlaku,” katanya ditemui di rumahnya di sini, semalam.

Fadzilah berkata, sejak mengenali keluarga jirannya tiga tahun lalu, hubungan mereka sangat akrab dan mesra.


“Sukar untuk saya menggambarkan perasaan ketika ini, dalam sekelip mata mereka bertiga sudah tiada,” katanya yang menetap bersebelahan rumah mangsa.

Sementara itu, tinjauan di rumah mangsa mendapati ia berkunci kerana ahli keluarga melawat mangsa di Terengganu selepas kejadian itu.


Difahamkan, jenazah mangsa disembahyangkan di Surau Muhammad Al Fatih, Taman Pauh Indah dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Permatang Tok Kandu, dekat sini.



sumber : mymETRO

Batal niat perkosa


BENTONG: Seorang penyamun yang membatalkan niat merogol seorang warga emas berikutan faktor usia bertindak kejam apabila menjerut leher mangsa dengan tali sehingga mengakibatkan wanita itu pengsan di Kampung Ulu Perting, dekat sini, malam kelmarin.
Dalam kejadian jam 11 malam, mangsa berusia 73 tahun tidak mampu berbuat apa-apa apabila penyamun terbabit yang memakai baju celoreng serta bersenjatakan selaras senapang patah mengacukan senjata itu pada mukanya. 
Difahamkan, penyamun terbabit yang menceroboh masuk rumah mangsa melalui tingkap bilik tidur menghampiri wanita itu dan mengarahkannya mendiamkan diri sebelum warga emas itu merayu tidak dirogol.

Sebelum kejadian, mangsa dikatakan tidak menyedari kehadiran penyamun kerana asyik menonton televisyen di ruang tamu manakala suaminya berusia 73 tahun tidur di bilik.



Pemangku Ketua Polis Daerah Bentong, Deputi Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor berkata, selepas mangsa merayu supaya tidak ‘disentuh’, penyamun terbabit mengeluarkan tali sebelum menjerut lehernya.



sumber : myMetro

Mati tercampak


TAIPING: Hanya kerana mengelak objek di atas lebuh raya, lima sekeluarga terpaksa menangisi pemergian ahli keluarga mereka paling kecil apabila kanak-kanak lelaki berusia 14 bulan itu maut selepas tercampak daripada kereta dipandu bapanya.
Kanak-kanak itu dikenali sebagai Mohamad Fiffy Furqan Mohd Fahmi maut serta merta di lokasi kejadian akibat cedera parah di kepala sejurus terlepas daripada riba ibunya, Norasmah Ngah Seri, 32, dalam kejadian jam 3.20 pagi di Kilometer 203.8 Lebuh Raya Utara Selatan (Plus) arah utara itu.
Dalam kejadian itu, kereta dipandu bapa mangsa, Mohd Fahmi Salleh, 34, hilang kawalan dan terbabas sebelum dirempuh daripada belakang oleh Perodua Viva dinaiki empat sekeluarga.

Rempuhan menyebabkan mangsa terlepas daripada pangkuan ibunya daripada tempat duduk depan kereta sebelum tercampak keluar menerusi tingkap kereta yang terbuka.



Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Yusof Mohd Diah, berkata ketika kejadian, keluarga mangsa dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke rumah mereka di Jitra, Kedah.



sumber : myMetro

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved