Setelah lihat gambar ini,apa yang berlaku seterusnya?

on 26 Mei 2012

pembunuhan
Mungkin satu pergaduhan yang besar akan terjadi kot….Yang pasti cuba lihat senjata di dinding tu….

Mari kita lihat pesta awek jadian
Beginilah keadaan pesta awek jadian.Agak kalau pesta begini diadakan di negara
kita semakin rosak anak-anak bangsa...


Perpustakaan dan Buku Terkecil seDunia

Seorang pengumpul buku dari Hungary memiliki sebuah perpustakaan terkecil dengan koleksi buku-buku terkecil sedunia.

Mungkin kunjungan orang ke perpustakaan semakin lama semakin berkurang seiring dengan kemajuan internet yang semakin murah. Orang sudah dimanjakan dengan hal-hal yang berbau internet. Mau butuh informasi apa saja tinggal googling.

Jozsef Tari mengklaim dirinya memiliki perpustakaan terkecil sedunia dengan koleksi buku-buku mini yang dikumpulkannya sejak tahun 1972 (odditycentral.com).

 Jozsef sudah memiliki lebih dari 4.500 karya sastera yang sebahagian besar berbahasa Hungary, termasuk buku terkecil di dunia yang berukuran 2,9 x 3,2 mm yang paling dibanggakannya, dan beberapa buku mini keluaran Amerika Syarikat, Mexico, Kanada, Australia, Jepun dan buku mini dari Indonesia.

“Saya tertarik mengumpulkan buku yang bertemakan apa saja; agama, olahraga, sastera hingga seni memasak, selama ditulis dalam bentuk buku yang ukurannya tidak lebih dari 76 mm,” Jozsef menjelaskan tentang koleksi buku mininya.


Selain dari koleksi 4.500 buku mini, dia juga memiliki 15 jenis surat khabar mini, termasuk yang terkecil di dunia dengan ukuran hanya 19 x 26 mm.

Sumber artikel ini:
http://cahayaku-cahayamu.blogspot.com/2011/04/perpustakaan-dan-buku-terkecil-sedunia.html

Rawat pesakit sawan gunakan bisa ularMohammad Sherzad seorang doktr homeopati di Afganistan menjadi tumouan setiap hari kerana  beliau merwat penyakit sawan dan vitiligo atu penyakit yang menyebabkan terdapat tompokan putih pada kulit dengan menggunakan bisa ular dan kala jengking.


Dia dikatakan tidak pernah belajar di sekolah perubatan.Dia mencampurkan bisa ular dan kala jengking dengan beberapa herba semulajadi sebelum dijadikan ubat.


Lebih 1,800 pesakit telah berdaftar dengan klinik lelaki itu dirumahnya di Chakar,wilayah Parwan dengan yuran sebanyak RM31 dan kos tambahan untuk pelbagi ubat lain.
Ramai pesakit yang gembira menerima rawatan tersebut kerana semakin pulih selepas bertemu dengan doktor Sherzad.(link)

Pasang anting-anting dikelopak mata

Apa yang cantiknya?


BBQ dengan pemanggang mini

Kreatif dan inovatif....Gempak..blogger wanita juga make up artis amatur tukar wajahnya mirip rapper kesayangan dengan trick make up


Seorang make-up artis amatur, Promise Tamang Phan berhasil mengubah wajahnya mirip dengan rapper kesayangannya, Drake, dengan kepandaiannya  melakukan trik make-up.

Meskipun dalam akaun Facebooknya blogger wanita dari Nepal ini mengatakan bahawa dia bukannlah seorang artis make-up profesional, namun jelas terlihat bahawa ia mempunyai kemampuan yang mengagumkan dalam make-up dengan meniru rapper Kanada tersebut.
Bahkan klip video yang menunjukkan aksi Phan ini di Youtube, telah ditonton lebih dari 500.000 kali sejak diposting  lima hari lalu,5 Januari 2012.
[Pelik] Teman lelaki minta balik 'payudara' kerana berpisah

Seorang wanita Jerman tengah menghadapi tuntutan hukum terkait implan yang tertanam di payudaranya. Tuntutan itu muncul bukan gara-gara melanggar peaturan medikal, tapi kerana dia mengingkari kesepakatan pembiayaan pembedahan itu.

Seperti dikutip Reuters, wanita yang diperkenalkan sebagai Carsten itu melakukan pembedahan setahun lalu, setelah mendapatkan pinjaman dari kekasihnya sebanyakr €4.379 .

Pinjaman dilakukan dengan perjantian hitam  putih, bukan sekedar kepercayaan atas nama cinta. Isi perjanjiannya, Carsten tak perlu mengembalikan wang pinjaman itu dengan bersedia tinggal bersama kekasihnya selama satu tahun.

"Memang benar Carsten menandatangani perjanjian itu sebelum pembedahan," kata keluarganya Anatasia.

Tetapi belum genap satu tahun selepas pembedahan, pasangan itu terlibat konflik dan akhirnya berpisah. Ini membawa kepada bahawa Carsten mesti segera mengembalikan wang pinjaman itu.

Carsten agaknya tak berpikir panjang ketika memutuskan berpisah dari kekasihnya. Dia mungkin lupa dengan keadaan kewangannya tak tak mencukupi untuk membayar hutang.

Dia cuma sanggup mengembalikan hutang sebanyak €3.000 . Jika tak berhasil membayar hutang kemungkinan besar implan yng ditanam di payudara di minta kembali oleh bekas kekasihnya.

Hebat orang ini mampu menyelam sedalam 202 m tanpa alat bantuan pernafasan

Hebat orang satu ini, dia mampu menyelam ke dasar lautan tanpa menggunakan alat bantuan pernafasan.. mungkin dia memiliki kelebihan yang luar biasa..Julukan Manusia Ikan layak diberikan kepada Guillaume Nery seorang penyelam yang menyelam tanpa menggunakan alat bantuan pernafasan..

Di bulan Julai lalu Guillaume Nery telah memecahkan rekod dunia menyelam tanpa alat bantuan pernafasan hingga kedalaman 200 meter lebih.. Aksinya ini dilakukan di Dean Blue Hole sebuah lubang bawah laut terbesar di dunia yang terletak di barat, Bahama.

Rekor dunia menyelam tanpa alat bantuan pernapasan dipecahkan pertama kali di tahun 2002 dipelabuhan Villefranche-sur-Mer, di Alpes Maritimes, Perancis.Saat itu Nery menyelam hingga kedalaman 87 meter.
Kemudian pada tahun 2004 di Saint Leu, La Reunion, Nery mampu menyelam hingga kedalaman 96 meter.Pada 6 September 2006 dia berhasil mencapai kedalaman 109 meter.
Namun di bulan November 2007 rekornya dikalahkan oleh Herbert Nitsch yang mampu menyelam hingga kedalaman 112 meter.Pada3 Julai 2008,
Nery berhasil memadamkan rekod Herbert Nitsch kerana dia mampu menyelam hingga kedalaman 113 meter.
Pada bulan Julai  tahun 2010 ini, Nery mampu menyelam hingga 202 meter tanpa menggunakan alat bantuan pernafasan.Suatu rekod dunia yang spektakuler yang belum boleh dilakukan oleh orang lain.
Mak bapak beromen anak tukang ambil gambar


AnnaLynne McCord & Dominic Purcell pasangan beza usia 17 tahun ini tak ragu mempamerkan kemesraanya dengan berpelukan dan berciuman meski di hadapan putri kembar Dominic.

Dari Cantik Jadi Seram Kerana Pembuluh Darah yang Menonjol

Urat-urat pembuluh darah yang menonjol di permukaan kulit boleh membuat orang jadi terlihat seram. Bintang-bintang film Hollywood mulai dari Meg Ryan hingga Angelina Jolie juga mengalami dan mati-matian berjuang mengatasinya.

Umumnya, urat pembuluh darah khusunya vena akan tampak menonjol sebagai efek dari proses penuaan. Makin mengendurnya kulit dan berkurangnya lapisan lemak yang menyamarkan pembuluh darah, membuat penampilan jadi menyeramkan kerana jadi banyak urat keluar.

Selain kerana efek penuaan, aktiviti fisik yang berlebihan juga dianggap sebagai pemicunya seperti yang dialami sejumlah selebritas cantik berikut ini.

1. Meg Ryan
Latihan beban yang berlebih diyakini sebagai penyebab menonjolnya pembuluh darah di sekujur lengan aktris berusia 50 tahun ini. Hal lain yang memperburuk keadaanya adalah program dietnya yang menerapkan prinsip rendah garam dan rendah karbohidrat, sehingga kulit menjadi kering dan tidak elastis.

2. Madonna
Pelatih peribadi Madonna, Tracy Anderson mengakui bahawa sang bintang pop kontroversi berusia 53 tahun tersebut punya rutin melakukan Asthana Yoga selama 3 jam/hari. Aktiviti yang berlebihan ini diyakini memperburuk keadaan pembuluh darah vena yang tampak makin menonjol di lengan Madonna.

3. Sarah Jessica Parker
Di usia yang baru 47 tahun, bintang film Sex and the City ini sudah nampak tua dengan tonjolan pembuluh darah vena yang sangat menonjol di lengannya. Sama seperti artis yang lain, dugaan penyebabnya adalah aktiviti fizik berlebih kerana Sarah sangat hobi berlari, naik turun tangga, yoga dan pilates.

4. Angelina Jolie
Pemeran Lara Croft di film Tomb Raider, Angelina Jolie yang bahkan baru berusia 36 tahun juga sudah terganggu oleh tonjolan pembuluh darah vena yang sangat nyata di lengannya. Untuk mengatasinya, ia melakukan perawatan mahal dengan menggunakan telur ikan purba Baerii sturgeon yang ditangkarkan di Perancis. Telur tersebut diyakini boleh mengencangkan kulit kerana mengandung minyak dan protein caviar yang boleh meningkatkan kelembaban.

Sumber :http://health.detik.com/read

Siapa yang berani curi beg tangan ni?

tas1gtas2u
tas3dtas4r

Mereka ini tak sepatutnya jadi cheerleadersArkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved