Bagaimana menunjukkan kasih sayang?

on 24 Mei 2012

Bagaimanakah menunjukkan kasih sayang pada orang kita cintai?

Adakah dengan memberikan bunga?


Adakah dengan memberikannya cincin berlian?



ATAUPUN BEGINI???

Klik open:


Photobucket


BAGI AKU YANG INI TAK SENONOH LANGSUNG MENJATUHKAN MARUAH LELAKI

Demi Iklan, Stesen Keretapi di ubah menjadi Padang Rumput

Bayangkan Anda keluar dari kereta api dan langsung memijak padang rumput sejuk, yang tepat berada di tengah-tengah kota. mungkin hanya menjadi bagian dari halusinasi kita. Tapi dia Auckland New Zealand sebuah perusahaan susu raksasa (meadow) membuat khayalan tadi menjadi kenyataan!

sebelum di ubah :


Britomart Station tepatnya, demi kepentingan iklan yang akan di buat pihak perusahaan meadow, stesen kereta api itu di tukar menjadi padang rumput hijau yang indah.
mereka mengubah sekitar 1.250 meter persegi lantai , menjadi padang rumput yang hijau.
menurut rencana, mereka akan membuat 8 iklan sekaligus di lokasi tersebut

berikut keadaan stesen setelah di ubah :



Kalau anda diberi tugas untuk menemurah orang macam ini, sanggup tak?








LETAK MAKLUMAT IKLAN
Lelaki ini dikatakan seorang pembunuh di Brazil yang sedang ditemuramah oleh
wartawan berita.....kalau anda sanggup tak nak menemuramah orang 
macam ini

Gila..35% lelaki di desa Brazil melakukan hubungan seks dengan haiwan


Sebuah kajian baru menemukan kalau 35% lelaki dari pedesaan Brazil pernah melakukan hubungan seks dengan binatang termasuk kuda, lembu, babi dan ayam. Dan kajian ini juga menemukan bahawa lelaki yang berhubungan seks dengan haiwan dua kali lebih rentan terkena kanser penis.


Dari sebanyak 492 orang mengambil bahagian dalam kajian mulai usia 18-80 tahun. Dan pasukan ahli urologi dari Brazil yang terlibat dalam projek penelitian, melihat adanya faktor risiko untuk kanser penis pada lelaki.Dan lelaki yang berhubungan seks dengan binatang selama hidup mereka dua kali atau lebih mungkin terkena kanser penis. Selain itu indikator tinggi terkena penyakit kelamin yang menular akibat kebiasaan menjijikan ini.

Dari 492 lelaki yang mengambil bahagian dalam studi ini, 118 adalah pesakit kanser penis. Sebanyak 45 peratus dari mereka yang menderita kanser menceritakan bagaimana mereka telah berhubungan seks dengan binatang. Cuba bandingkan dari kajian pada 32 peratus dari lelaki sihat. Sebanyak 59 peratus lelaki yang berhubungan seks dengan binatang melakukannya selama satu sampai lima tahun, sementara 21 peratus melanjutkan perilaku, juga dikenal sebagai zoophilia, selama lebih dari lima tahun.

Subjek melaporkan frekuensi untuk tindakan seks mereka, mulai dari bulanan hingga harian.
Seorang ahli bernama Stjnio de Cassio Zequi, seorang urologi di Sao Paulo, mengatakan pada kajianya adalah yang pertama untuk menghubungkan perilaku zoophilia untuk kanser kelamin laki-laki.
Dia mengatakan bahawa jika seorang lelaki memiliki hubungan seks dengan haiwan itu boleh menghasilkan trauma pada jaringan penis manusia. “Selaput lendir kelamin haiwan dapat memiliki karakteristik yang berbeza dari alat kelamin manusia, dan sekresi haiwan berbeza dari cairan manusia. Mungkin jaringan haiwan kurang lembut dari kita, sekresi haiwan ini akan menjadi racun bagi kita.”

Kuil payudara di Jepun

Sebuah kuil yang di buat khas untuk payudara wanita mungkin terdengar lucu bagi kita, tetapi  di Jepun, ini adalah tempat yang benar-benar suci.


Terletak di Kota Soja di Prefektur Okayama Jepang, Kuil Karube didedikasikan untuk Chichigamisama, Dewi Payudara. Dia dipercayai dapat membantu kelahiran anak, produksi ASI dan dipercayai dapat mengubati kanser payudara. Dibangun pada 1678, kuil ini menjadi terkenal kerana pohon sakura mati yang masih berdiri di dekatnya.


Tujuannya kul ini didirikan untuk berdoa mengenai hal payudara. Ramai perempuan dari seluruh Jepun akan datang untuk berdoa untuk menyembuhkan penyakit. Mereka boleh meminta apa sahaja daripada Dewi Payudara sama ada mengenai penyusuan anak sehingga ke membesarkn payudara.Permintaan itu boleh di tulis diatas papan kecil dan di gantung di kuil itu.







Inilah penari yang mati kerana selendang

Isadora Duncan merupakan seorang penari yang lahir di San Fransisco. Dia memulakan kariernya sebagai penari di Paris dan membuka tiga sekolah tari. Namanya pun diukir di pintu masuk Théâtre des Champs-Élysées.

Isadora Duncan mati ketika scarf (Syal atau selendang) nya tersangkut di tayar kereta yang ditumpanginya, dan mencekiknya sehingga dia mati seketika. The New York Times menulis tentang kematiannya sebagai berikut:

“The automobile was going at full speed when the scarf of h2 silk began winding around the wheel and with terrific force dragged Miss Duncan, around whom it was securely wrapped, bodily over the side of the car, precipitating her with violence against the cobblestone street. She was dragged for several yards before the chauffeur halted, attracted by her cries in the street. Medical aid was summoned, but it was stated that she had been strangled and killed instantly.”

[Pelik] Nak bersalin pun sempat lagi bertwitter

Mel Wilson dan bayinya (daily mail)


VIVAnews - Perkembangan teknologi mempengaruhi kehidupan sosial masyarakat. Itu terbukti pada kehidupan Mel Wilson. Wanita 30 tahun ini membiarkan semua orang di dunia mengikuti proses persalinannya secara intens melalui twitter.

“Saya rasa, tadi pasti ada kesakitan,” demikian salah satu tweet yang dia kirim di akaun Twitter-nya. Tweet yang terkirim pukul 17.42 inilah yang bermulanya rangkaian tweet lainnya terkait proses kelahiran bayi perempuannya.

Pada petang itu, dia merasakan kesakitan yang luar biasa dan sempat mengira akan melahirkan pada malam hari. Namun, dugaannya salah kerana kesakitan yang dirasakannya menghilang dan dia pun masih dapat tidur dengan nyenyak.

Pada esok harinya, wanita dari Darlington ini terus melaporkan keadaannya melalui jejaring sosial ini walaupun kesakitan yang dia rasakan semakin kuat.

Seketika wanita ini menjadi salah satu orang popular, bahkan dia sempat menjadi ‘trending topic’ dijaringan tersebut. Dia pun mendapat ramai follower yang ingin mengetahui proses kelahiran bayi perempuannya itu.

Serangkaian tweet yang terkirim dalam 25 jam mengiringi kelahiran bayi perempuan yang diberi nama Finley. Bahkan, Wilson pun sempat menghantar foto bayi mungilnya yang cantik.

Isteri Dylan, 40 tahun, ini menyatakan bahwa hal ini sangat wajar baginya. “Saya selalu berada di Twitter, jadi akan sangat aneh jika saya tiba-tiba tidak berkicau,” ujarnya seperti dikutip laman Daily Mail.

Awalnya, wanita dengan tiga orang anak ini jatuh cinta pada Twitter kerana dia adalah seorangpenungganag basikal yang memiliki ramai teman. Twitter memudahkannya untuk berhubungan dengan teman-temannya, serta menemukan penunggang yang lainnya.

“Saya memiliki banyak teman dan Twitter memudahkan saya untuk menghubungi mereka. Twitter juga yang membuat saya tetap online selama persalinan,” ujarnya.

Wilson mengaku memposting ratusan tweet tanpa sepengetahuan bidan. Dia bersyukur atas dukungan dan ucapan selamat yang terus mengalir lewat Twitter.

Bahkan, ucapan selamat dari orang tak dikenal, seperti anggota dewan untuk Kota Darlington, Jenny Chapman. “Dia sangat cantik Mel, selamat untuk kalian berdua,” ujar Jenny Chapman dalam akaun Twitter-nya.

Design T shirt dari Jepun yang gempak

Jepun memang sangat kreatif dalam mereka produk-produknya.Kreativiti mereka membuat mereka menjadi sebuah negara maju yang sangat luar biasa.Dukungan Teknologi juga telah membantu mereka dalam membentuk negara yang makmur dan sejahtera.Produk Tshirt buatan Jepun ini aneh dan gempak.














Ada 40 batang jarum dalam badan kanak-kanak ini akibat ilmu hitam

Kesan ilmu hitam telah melukai seorang bayi di Brazil. Sebanyak 40 jarum jahit ditemui berada di dalam tubuh bayi yang tidak diketahui namanya tersebut.

Menurut keterangan ibu bayi berusia dua tahun tersebut, awalnya si anak mengeluh sakit pada perutnya dan seringkali muntah. Ketika dibawa ke doktor dan setelah di x-ray, si Ibu terkejut kerana lebih dari 40 jarum jahit berada di dalam tubuh anak tersebut.

Seperti dilaporkan AFP, 40 jarum jahit diketahui berada di bahagian tubuh anak kecil tadi. Beberapa jarum nampak di leher, dada, dan kaki balita malang tersebut, bahkan salah satu jarum seperti tercucuk pada paru-parunya.

Doktor pun terus berusaha mengeluarkan jarum sepanjang lima sentimeter tersebut. Namun salah satu jarum yang tercucuk di organnya tidak akan dikeluarkan, kerana proses pembedahan mencabut jarum dikhuatirkan merosak organ si anak kecil ini.

Peristiwa ini disyaki dilakukan oleh ayah si anak, yang menurut polis setempat telah melakukan tindakkan menggunakan ilmu hitam. Hal tersebut terbongkar setelah ibu anak kecil tersebut menemukan benda mencurigakan di dalam rumah yang dia tinggali bersama ayah si anak.

Polis sendiri sudah mendapat keterangan dari si ayah, Roberto Carlos Magalhaes. Diduga aksi ini dipercayai bermotif dendam dari wanita simpanan Magalhaes, kepada ibu si anak malang ini. Magalhaes sendiri mengaku telah melakukan santau terhadap anak tirinya itu dengan praktik Macabre.

Hingga kini keadaan anak yang malang ini sungguh kritikal, tetapi doktor menyatakan kesihatan anak tersebut mulai menunjukan tanda-tanda positif setelah mendapatkan rawatan dari pihak hospital.

Pengganti Unta padang pasir pada masa hadapan

image

Perkara yang tak sepatutnya dilakukan depan anak

Bukti menunjukkan lelaki lebih sayangkan anak patung daripada perempuan

Gambar ini dengan jelas menunjukkan lelaki lebih sayang anak patung
daripada wanita... Kemana-mana di bawanya...
siap di mandikan lagi....















sentiasa bersama walau kemana jua...

sumber : unic77.tk



Cara mengisi minyak yang tak akan kita jumpa di stesen minyak kita

Cara mengisi minyak seperti ini mungkin tidak pernah kita lihat dan yang peliknya mereka menggunakan cara ini untuk mengisi minyak walaupun di stesen minyak.Mungkin cara ini hanya digunakkan untuk mengisi minyak motosikal sahaja.













Syaitan kuasai manusia melalui 10 pintu


Mengikut ulama,syaitan akan menguasai tubuh badan manusia melalui 10 pintu :
  • melalui sifat sombong dan angkuh.Ia bepunca daripada keegoan manusia yang lazimnya mudah hanyut ketika di limpahi kemewahan dan kesenangan
  • melalui sifat bakhil dan kedekut.Setiap harta benda dan kemewahan yang diperolehi adalah kurniaan Allah yang seharusnya di belanjakan ke jalan yang hak
  • melalui sifat takbur dan bongkak.Allah berfirman bermaksud "Sesungguhnya Dia tidak menyukai orang yang takbur.' (Surar an -Nahl,ayat 23)
  • sifat khianat.Khianat yang di maksudkan bukan saja melalui perbuatan merosakkan sesuatu yang menjadi milik orang lain,malah mengkhianati hidup orang lain dengan tidak mematuhi apa -apa bentuk perjanjian,perkongsian dan sebagainya
  • sifat tidak suka menerima ilmu dan nasihat
  • melalui sifat hasad .Rasuullah SAW pernah bersabda bermaksud :"Hindarilah kamu daripada sifat hasad kerana ia akan memakan amalan kamu sebagaimana api memakan kayu yang kering."(HR Bukhari dan Muslim)
  • melalui sifat suka meremehkan orang lain.Abu Umamah prnah meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda bermaksud :"Tiga kelompok yang manusia yang tidak boleh di hina kecuali orang munafik ialah orang tua muslim,orang yang berilmu dan imam yang adil."(HR Muslim)
  • melalui sifat bangga diri.Menurut Imam Ahmad ,Rasulullah SAW bersabda bermaksud :"Jangan kamu bersenag lenang dalam kemewahan kerana sesungguhnya hamba Allah itu bukan orang yang bersenang -senang saja."(HR Abu Naim daripada Muaz bin Jabal)
  • melalui sifat suka berangan -angan.Islam adalah anti kemalasan.Orang yang berat tulang untuk berusaha bagi mencaoai kecemerlangan dalam hidup akan dipandang hina oleh Allah dan manusia
  • melalui sifat buruk sangka.Seseorang yang suka menuduh orang lain melakukan sesuatu kejahatan tanpa di selidiki terlebih dahulu amat di cela oleh Islam.Rasulullah besabda bermaksud :"Nanti akan ada seseorang berkata kepada orang ramai bahawa mereka sudah rosak,Sesungguhnya orang yang berkata itu sebenarnya yang telah rosak dirinya."(HR Muslim)

Wanita ni ketagihan seks setelah digigit anjing


Sejak digigit anak anjing, seorang perempuan di India jadi ketagihan seks dan selalu mencapai orgasme berulang setiap kali berhubungan seks. Hasil pemeriksaan menunjukkan, peningkatan birahi terjadi kerana perempuan itu tertular rabies.

Perempuan 28 tahun yang tidak disebutkan namanya itu dilaporkan mengalami peningkatan ghairah seks yang tidak wajar. Diakui sendiri oleh suaminya, perempuan ini tidak pernah sebegitu berghairahnya sejak keduanya menikah sekitar 8 tahun lalu.

Tidak hanya menjadi lebih mudah terangsang, perempuan ini juga selalu mengalami orgasme berulang (multiple orgasm) yang kadang-kadang berlangsung sampai 2 hari. Yang penat tentu saja suaminya keraa harus melayani isterinya lebih sering dari biasanya.

Kedua pasangan ini menajukan masalahnya ke hospital terdekat. Semula doktor juga bingung mendiagnosisnya, hingga akhirnya beberapa hari kemudian si pesakit menampakkan gejala aerofobia (takut udara dan ketinggian) serta hidrofobia (takut air).

Selain takut cahaya, takut air dan takut udara termasuk gejala spesifik pada infeksi virus rabies. Akhirnya doktor menyimpulkan pesakit tertular rabies, namun sayang si peakit terlambat mendapat vaksin lalu akhirnya meninggal keesokan harinya.

Kes ini telah dilaporkan dalam jurnal Archives of Sexual Behavior edisi terbaru.Salah seorang doktor di Chennai Medical College India, Ponniah Thirumalaikolundusubramanian, MD mengatakan peningkatan libido sangat mungkin dipengaruhi oleh virus rabies. Dikutip dari MensHealth.com, , virus yang mencapai otak mempengaruhi bahagian tertentu yang membangkitkan perilaku hiperseks.

Seandainya dugaan Dr Ponniah terbukti benar, maka virus rabies boleh disebut sebagai aphrodisiac (obat kuat) paling mematikan. Infeksi virus ini hampir tidak boleh diatasi dan hampir pasti menyebabkan kematian jika sudah mencapai otak dan susunan saraf pusat.

Dalam banyak kes, infeksi rabies memang tidak memunculkan gejala hingga virus mencapai otak atau susunan saraf pusat. Kerana itu setelah digigit anjing, sangat dianjurkan untuk sesegera mungkin mendapat vaksin rabies sebelum virusnya menyebar.

Bolehkah anda tinggal ditempat begini?






Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved