Wow! Seksinya Bekas Miss Irleland Jadi Model Bikini Ultimo

on 14 Mei 2012


infospesial.net - Bekas peserta Miss Ireland Claudine Palmer mempamerkan susuk sensasionalnya dengan membuat jantung para lelaki akan berdenyut cepat jika melihat pose menggodanya saat memperagakan koleksi lingerie terbaru untuk Ultimo untuk musim panas ini.

Model 28 tahun tersebut dalam sebuah foto terlihat mengenakan satin hitam cantik bersulam bunga-bunga yang dipadukan dengan stocking seksi. Dalam kesempatan lainnya, si perang yang menakjubkan ini berdiri di sudut sebuah bilik, dan dalam gambar lainnya ia tampil dengan model lingerie satin merah muda yang berenda.

Claudine yang merupakan isteri dari pemain bola sepak Robbie Keane, memilih pindah ke Amerika pada bulan Ogos lalu mengikuti suaminya yang bergabung dengan club LA Galaxy, yang merupakan club dari pemaiin bolasepak terkenal dunia David Beckham. (Dailymail)

Jom kita lihat ular yang dibelah selepas telan orang




ular ini telah ditangkap selepas menelan
mangsanya dan ternyata mangsanya seorang
manusia.Perutnya telah dibelah ......


Bisnes Cara Mudah-Alih. Peluang Jadi Usahawan Berjaya


Cetak T-Shirt & Cenderahati



Usahawan.com memperkenalkan kepada anda Pakej Perniagaan Cetak T-Shirt & Cenderahati dengan modal hanya RM2980 sahaja! Anda hanya perlukan Mesin Cetak Serbaguna 6-in-1 Heat Press untuk menjadi usahawan berjaya.. Mesin ini berupaya mencetak baju dan pelbagai jenis cenderahati seperti mug, topi, puzzle, jubin seramik dan mousepad. Bermula secara kecil-kecilan, pulangannya adalah sangat lumayan.

Bagi anda yang ingin memulakan perniagaan cetakan baju dan cenderahati samada secara separuh masa atau sepenuh masa, boleh menjalankannya dengan kos yang rendah di rumah, pejabat, kiosk, ekspo, kolej dan sebagainya

Keuntungan yang bakal anda perolehi bergantung kepada jenis produk yang dicetak.

Contohnya jika anda mencetak:

- 100 helai Baju berwarna putih (mark-up RM10), keuntungan RM1,000

- 100 helai Baju berwarna gelap (mark-up RM15), keuntungan RM1,500

- 100 biji mug (mark-up RM15), keuntungan RM1,500. 

- 100 unit puzzle (mark-up RM10), keuntungan RM1,000

Tidak termasuk cetakan pada barangan cenderahati yang lain lagi. Keuntungan yang dikaut akan membuatkan anda berpuas hati. Bayangkan pula jika jabatan kerajaan yang membuat tempahan dengan anda dan jika terdapat organisasi lain pula yang membuat tempahan untuk pilihanraya, majlis perkahwinan, sambutan hari guru, majlis hari jadi dan sebagainya akan menggalakkan lagi perniagaan anda.

Kami akan memberikan  beberapa bonus tambahan: LATIHAN PERCUMA, KOS PENGHANTARAN PERCUMA, PRODUK CENDERAHATI (Bernilai RM200) & TEMPLATE GRAFIK PRO. Layari www.usahawan.com

Button Badge




Dengan bermodalkan cuma RM820, Pakej Perniagaan Button Badge yang ditawarkan oleh Usahawan.com ini mampu memberikan pendapatan kepada anda. Selain itu, anda tidak perlu berhenti dari pekerjaan tetap anda. Cuma jadikan peluang yang ada ini sebagai matlamat untuk mencuba peluang perniagaan baru dan sebagai hobi atau sekadar mengisi masa lapang sahaja.

Cuma beberapa saat sahaja diperlukan untuk menyiapkan seunit button badge.Pakej Perniagaan Button Badge (Pin Button) ini terdiri daripada:

- 1 unit  Button Badge Machine + Mold membuat button badge bersaiz 58mm
- 1 unit Plastic Circle Cutter
- 100  set badge material untuk menghasilkan button badge  bersaiz 58mm
-  Latihan PERCUMA 
- Penghantaran PERCUMA

Layari www.usahawan.com untuk maklumat lanjut


Cetak Nama & Nombor Jersi



Mahukah anda menceburi perniagaan cetakan nama dan nombor pada jersi? Anda hanya perlukan sticker khas edaran Usahawan.com. Peluang perniagaan ini sangat luas dan mempunyai potensi tinggi. Layari www.usahawan.com

Foto Facebook FB Yang Paling Banyak Di-tag Di Dunia

Foto Facebook FB Yang Paling Banyak Di-tag Di Dunia Festival Glastonbury. Ingin tahu foto yang paling banyak di-tag sedunia? Jawabannya, foto raksasa yang menampilkan kerumunan orang yang hadir dalam Festival Glastonbury yang diselat di Inggris. Giant Photo Glastonbury Crowd Facebook World's Most 'Tagged' Photo.

Bagaimana tidak, foto tersebut di-tag oleh lebih dari lapan ribu orang! Foto raksasa Glastonbury Crowd Festival berkualiti resolusi tinggi ini menampilkan sekitar 70 ribu orang penonton festival yang berdesakan, tersengat matahari dan basah oleh keringat.

Siapa sangka, setelah dipublikasikan melalui website Orange, foto yang tadinya sekadar kenangan tersebut kemungkinan akan mencatat rekod untuk foto online yang paling banyak di-tag.

Sejak disiarkan pada 29 Jun lalu, orang-orang yang menghadiri festival Glastonbury melongok foto bersolusi 1300 megapixel tersebut, menemukan diri mereka dan men-tagnya melalui Facebook. Ya, orang-orang ter-tag dalam foto itu ketika foto mereka terhubung dengan nama dan akaun Facebook mereka.





Mereka yang melihat foto itu juga boleh memperbesar, memperkecil atau memutar 180 darjah agar boleh melihat dengan jelas siapa saja orang-orang di sekitarnya. Asyiknya, foto ini dipergunakan juga untuk menemukan dan terhubung lagi dengan teman yang ditemui saat festival.

Head of Brand Partnerships Orange, Andrew Pearcey, berharap foto di situsnya itu boleh masuk dalam daftar Guiness World Record. "Kami sangat senang bahawa ada lebih dari 7.000 penonton festival yang bersama-sama dan melakukan penghitungan. Dengan demikian, kami sudah boleh membuat rekod baru untuk Guinness World Record," ujarnya. detik.com

Cara unik untuk memancing di tepi pantai

Inilah cara unik mereka yang suka memancing terutama di tepi pantai......tapi kosnya mungkin amat mahal..





Alat yang boleh buat bayi tidur selamanya




Alat ini dinamakan Nap Nanny. Tempat tidur yang didesignn seperti kerusi kereta ketika direbahkan. Dengan posisi duduk kepala bayi yang lebih tinggi, alat ini seharusnya dapat mencegah sesak nafas.

Namun bukannya tertidur dengan lebih nyenyak, seorang bayi berusia 4 bulan di Royal Oak, Michigan tidak pernah bangun lagi untuk selamanya ketika menggunakannya.Dia terjatuh ke sisi alat tersebut, dengan tubuh terjerat pada harness (tali tubuh) yang mengikatnya sehingga tidak boleh bernafas.

Kes ini membuat puluhan ribu kerusi tidur untuk bayi ini ditarik dari pengedaran keranna faktor keselamatan.

Unit keselamatan produk di Amerika, CPSC mencatat  22 laporan bayi jatuh dari Nap Nanny dan terjerat, sebahagian besar berusia di bawah 5 bulan.

Terkait penarikan oleh CPSC, Babby Matters yang memproduksi Nap Nanny menasihat pelanggan untuk tidak lagi menggunakan generasi pertama alat tersebut. Penggunaan Nap Nanny generasi kedua juga sebaiknya dihentikan, hingga pelanggan mengungjungi website untuk melihat dengan lebih jelas tentang penggunaannya.

Dalam laman web, Nap Nanny tidak boleh digunakan oleh bayi dengan berat di atas 8 pound (3,6 kg). Selain itu juga tidak boleh ditempatkan di katil bayi atau tempat lain yang boleh menyebabkan bayi jatuh lalu terjerat.

Penggunaan yang disarankan adalah di lantai, dengan ditemani oleh ibubapa. Produk ini memang lebih ditujukan sebagai tempat meletakkan bayi ketika tidur siang saja.

Pistol anjing untuk ikat anjing

Pistol anjing ini sebenarnya adalah tali untuk di ikatkan di leher anjing yang biasanya digunakan untuk mengajak jalan-jalan si anjing dan pemiliknya.Idea ini muncul dari Art Lebedev Studio.



Singa kerjakan buaya yang cuba makan anaknya

Kejadian yang jarang sekali dapat diabadikan oleh kamera.Haiwan seperti buaya yang kulitnya keras dan buas mati dikerjakan oleh singa kerana cuba memakan anak singa.  Adegan ini berjaya ditangkap oleh Tony Goldman ketika perjalanan safari ke Duba Plains, di Botswana. Kejadian yang berlaku selama 15 minit. Tony yang seorang kardioloig menyaksikan kejadian ini bersama dengan anaknya di kawasan  Taman Safari Afrika.








Wah,Ada Restoran Tempe di California


INILAH.COM,– Bagi Anda penggemar berat tempe yang sedang berada di California, AS, tidak perlu khuatir. Pasalnya di California ada restoran tempe dengan nama Tempe House.

Voice of America menyebutkan restoran tersebut dirintis Ratina Muljono asal Indramayu. Ia datang dari Indonesia pada 1999. Meski hanya mengecap pendidikan sekolah rendah, namun darah bisnis mengalir dalam dirinya.

Ideanya muncul ketika ia menyatakan akan memulai usaha dan berjualan sesuatu. Temannya menyarankan untuk jualan tempe segar kerana di sana belum ada yang jual tempe.

Ratina pun belajar membuat tempe segar. Ternyata membuat tempe tidak semudah yang dia duga. Setelah menghabiskan 6 karung kedelai, barulah ia boleh membuat tempe seperti yang diharapkan.

Ratina menjual tempe Lomalinda seharga US$1 per bungkus.

Awalnya, ia yang menawarkan ke kedai atau supermarket, namun sekarang kedai atau supermarket yang memesan dan membayar terus. Tempe buatannya disukai pelanggan kerana rasanya yang enak dan fresh.

Namun pada 2005, usaha jualan tempe di rumahnya terpaksa di tutup. Kerana di AS tidak boleh membuat dan jualan di rumah, harus ada tempat khusus.

Setelah berkeliling, akhirnya Ratina mencari lokasi untuk kedainya dan mendapatkannya. Pinjaman modal dari bank yang susah payah dia dapatkan, akhirnya digunakan membuka kedai. Syukurlah, kerana order banyak akhirnya Ratina boleh menabung dan melunasi pinjamannya.

Akhirnya, sejak Julai 2009, Ratna mulai menjual tempenya di Tempe House Spicy Food,San Benardino, California yang juga menjual berbagai masakan khas Indonesia lainnya. Khusus hari Minggu dia membuat 1.000 bungkus.

Selamat walaupun jatuh dari tebing 161 meter

 Seorang wanita secara ajaib selamat setelah jatuh dari tebing setinggi 161 Meter di Eastbourne, Sussex, England. Wanita tersebut sebelumnya diketahui jatuh dari tebing Beachy Head, yang seringkali dijadikan lokasi bunuh diri. Khabar mengenai jatuhnya wanita tidak dikenal tersebut diketahui setelah seorang warga melihat wanita itu sedang berdiri di tepi tebing setinggi 161 meter tersebut.


Ketika pasukan penyelamat yang menggunakan helikopter, perahu penyelamat dan pasukan pendaki tiba di lokasi kejadian, mereka menemukan  perempuan yang diduga berusia sekitar 40 tahun tersebut tersangkut di antara celah tebing dalam ketinggian 60 meter.

Namun ajaibnya perempuan tersebut masih hidup dan hanya mengalami patah tulang pada kakinya.Pasukan penyelamat akhirnya memindahkan perempuan tersebut ke hospital terdekat untuk menjalani proses rawatan lebih lanjut. Sementara pihak berwajib sendiri masih menyelidiki penyebab jatuhnya wanita tersebut, apakah memang terjatuh atau sengaja melompat untuk melakukan aksi bunuh diri. (faj) (rhs)

Selamba je abg ni tidur bogel dalam LRT

Ikan Pike Raksasa Mati ‘Tercekik’ Kerana Cuba Menelan Mangsanya

Dengan barisan gigi yang setajam pisau serta naluri predatornya, ikan Pike sangat jarang bertemu tandingannya di dalam dunia air. Kerana ia mahir menerkam ikan, tikus dan bahkan itik.



Namun mungkin kerana terlalu percaya diri, putus asa atau akibat ketamakannya, ikan Pike seberat 12 pon (sekitar 5kg) ini tewas setelah memutuskan untuk menelan seekor ikan mas besar secara utuh.

Ikan dengan panjang satu meter ini ditemukan berada di permukaan Suffolk, dengan seekor ikan mas tersangkut di tenggorokannya.

Dr Bruno Broughton, penasihat ilmiah untuk Pike Anglers Club dari Inggris, mengatakan ikan tersebut ‘tersedak’ sampai mati kerana ikan mas yang ditelannya menghalangi oksigen mengalir melalui insangnya.

“Dalam kebanyakan kes, ikan Pike akan melepaskan mangsanya jika ikan itu terlalu besar. Tetapi pasti ada sesuatu yang membuat ikan ini begitu sanggup menelan mangsanya. Ini merupakan kejadian yang sangat jarang.” tuturnya.

Adalah David Walker, pemilik Hermitage Fisheries di Clare, dekat Sudbury, yang melaporkan penemuan ikan tersebut, setelah salah satu pemancing tetapnya menemukan ikan tersebut.

“Aku takjub, melihat seekor ikan Pike dengan ikan mas yang tersekat di tenggorokannya,’ uangkapnya.

Fakta Ikan Pike

-Ikan Pike adalah karnivora ikan air tawar yang ditemukan di belahan bumi utara.
-Mereka sering ditemukan di daerah gelap di danau dan sungai, yang lingkungan menguntungkan bagi mereka untuk berburu.
-Mereka suka untuk menyergap mangsa mereka, sambil berbaring dalam waktu yang lama untuk menunggu saat yang tepat dan menyerang mangsanya secepat kilat.
-Pike biasanya makan ikan, meskipun mereka kadang kali memakan tikus air, itik, katak, serangga dan lintah.
-Ikan Pike terberat yang pernah tertangkap adalah 30 kilogram dengan panjang 58inci.

Sumber : dailymail

Entah apa fesyen artis ni pakai





Sperma Lembu Boleh Untuk Perawatan Rambut


Percaya atau tidak, sperma lembu digunakan sebagai bahan perawatan rambut di salah satu salon mewah di Inggris. Perawatan ini mencampurkan sperma lembu jenis Angus dengan akar tanaman yang disebut dengan katera.
Kedua bahan dasar tersebut mempunyai kandungan protein yang besar dan dapat membantu dalam perawatan batang rambut. Perawatan ini sering disebut dengan ‘Viagra Rambut’. Apabila Anda tertarik, siapkan kocek Anda sebesar $100.

Tertawakan Tragedi Sukhoi Pramugari Rusia Dipecat


TRIBUNNEWS.COM--Akibat ulahnya, Ekaterina Solovyova, pramugari cantik asal Rusia dipecat dari tempat kerjanya. Ekaterina yang bekerja di syarikat penerbangan Rusia, Aeroflot ini, diberhentikan lantaran menghina kecelakaan pesawat Sukhoi Superjet 100 yang jatuh di Gunung Salak, Bogor, Jawa Barat.
"Hah? Kecelakaan pesawat? Hahaha! Pesawat itu memang menyebalkan, kenapa tak terjadi di Aeroflot saja sih, kan lebih baik begitu," tulis dalam akaun twitternya seperti dilansir En Rian.
Apa yang ditulisnya, mendapat tanggapan serius dari banyak pengguna Twitter. Terlebih, tragedi ini menjadi sorotan dunia. Mereka yang menanggapi protes, mengecam atas apa yang ditulis Ekaterina dalam akaun twitternya.
Ia kemudian buru-buru menghapus kicauannya itu. Namun, tak menolongnya untuk kembali bekerja di syarikat penerbangan Aeroflot.
Pesawat Sukhoi Superjet 100 yang melakukan demo flight pada Rabu (9/5/2012) lalu, hilang kontak pada pukul 14.33.
Pesawat ini sempat meminta turun pada ketinggian 6.000 kaki kepada Aero Traffic Center Bandara Soetta, Jakarta. Pada Khamis (10/5), puing-puing pesawat ditemukan bertaburan di sebuah tebing di Gunung Salak, Bogor.

Lelaki maut terjun pokok kelapa

KUALA SELANGOR - Jika kawasan Ijok kecoh dengan demonstrasi penduduk yang tidak mahu kuil dan pondok komuniti dirobohkan pemaju, lain pula ceritanya di Jalan Budi, Sungai Buloh-Jeram di sini apabila ketenangan penduduk diganggu pekikan seorang lelaki yang mengugut mahu terjun dari pokok kelapa, semalam.

Lelaki terbabit terjun dari pokok kelapa dengan ketinggian enam meter jam 10.45 pagi semalam.

Ketua Kampungnya, Hashim Mansor, 63, berkata, selepas penduduk kampung, imam masjid dan anggota polis gagal memujuk, lelaki berasal dari Sabah itu nekad terjun selepas dipercayai berada di atas pokok lebih lima jam.

Ketika kejadian, Hashim sekeluarga dikejutkan dengan jeritan meminta tolong jam 7 pagi semalam sebelum keluar melihat lelaki tidak dikenali berada di atas pokok kelapa di belakang rumahnya.

“Jeritan lelaki itu menimbulkan tanda tanya penduduk dan kawasan belakang rumah saya menjadi kecoh selepas dipenuhi orang ramai. Ramai datang melihat kerana tidak percaya apa berlaku.

“Saya tidak faham tindakan lelaki itu yang meminta pelbagai perkara tidak munasabah termasuk mahu anggota polis daripada Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Bukit Aman datang," katanya.

Beliau berkata, anggota polis cuba memujuk lelaki itu supaya turun sendiri dan berbincang mengenai masalahnya, namun sia-sia.



sumber : sinar harian

Ratu Fiji dilucut gelaran


WELLINGTON: Ratu cantik Fiji, Torika Watters yang menjadi sasaran kritikan bersifat perkauman kerana rupa parasnya dilucut gelarannya semalam.
Dia kini digantikan dengan peserta lain untuk mewakili Fiji dalam pertandingan Ratu Cantik Dunia.

Penganjur berkata, pertukaran itu dilakukan kerana usia Torika yang baru 16 tahun, bukan kerana rungutan dia yang mempunyai darah kacukan Eropah dan Fiji tidak kelihatan seperti orang Fiji.


Torika dipilih bulan lalu, mengalahkan peserta penduduk asli Fiji oleh panel hakim termasuk supermodel New Zealand, Rachel Hunter, bekas isteri Rod Steward dan beberapa hakim bukan warga Fiji.

Keputusan itu menyebabkan laman Facebook Miss World itu dihujani kritikan yang menyuarakan wakil Fiji mesti mempunyai ‘buiniga,’ perkataan tempatan untuk rambut kerinting orang Fiji.


Beratus-ratus kritikan terpaksa dipadamkan dan jurucakap pertandingan berkata di Facebook, tiada “kritikan membina cuma kritikan negatif daripada penduduk Fiji mengenai pemilihan Torika.” Penganjur Andhy Blake berkata Torika tidak memenuhi kriteria Pertandingan Ratu Cantik dunia kerana peserta mesti berusia sekurang-kurangnya 17 tahun.



Dia digantikan oleh Koini Vakalolomam 24, pemenang tempat kedua. - AFP


sumber : myMetro

Mati hidup semula


KAHERAH: Keadaan sedih di upacara pengebumian bertukar gembira apabila ‘mayat’ yang hendak dikebumikan tiba-tiba bangun.
Hamdi Hafez al-Nubi, 28, pelayan restoran dari Naga al-Simmanm, diisytiharkan mati selepas mengalami serangan jantung di tempat kerja. 
Ketika persediaan untuk mengebumikannya dilakukan, doktor yang dihantar untuk menandatangani surat kematiannya mendapati tubuhnya masih hangat.

Keluarga Hamdi yakin dia sudah mati, malah sudah pun memandikan ‘mayatnya’ dan bersedia untuk dikebumikan.


Apabila mendapati tubuh Hamdi masih hangat, doktor membuat pemeriksaan dan mendapati dia masih bernafas. 
Keluarga Hamdi tidak membatalkan upacara pengebumian tetapi sebaliknya mengadakan kenduri meraikan ‘kebangkitannya’ semula. - AP”


sumber : myMetro

Seorang mati, 2 koma selepas langgan pelacur


BANGKOK: Seorang lelaki warga Bangladesh ditemui mati dan dua lagi tidak sedarkan diri, di sebuah bilik hotel di Pattaya, semalam.
Mangsa yang mati dikenali sebagai Business Chan, 57 manakala dua lagi Sanjib Saha, 54 dan Rashid Harunur, 58 yang koma, dibawa ke Hospital Memorial Pattaya. 
Saksi berkata, mereka nampak ketiga-tiga lelaki itu membawa pelacur ke bilik mereka di Hotel Bella Express.

Polis percaya, pelacur itu memberi dadah kepada lelaki terbabit dan kemudian mencuri barang milik mereka memandangkan tiada tanda pergelutan.



Dadah dijumpai dan kesan barang kepunyaan tiga warga Bangladesh itu didapati diselongkar dan beberapa barang berharga hilang. - Bangkok Post



sumber : myMetro

Ibu hamil sorok dalam longkang


KUCHING: Seorang wanita yang sarat hamil anak sulung mendakwa terpaksa bersembunyi dalam longkang berhampiran tempat tinggalnya di asrama pekerja tapak pembinaan selama sejam bagi mengelak menjadi mangsa amukan suaminya dipercayai kaki botol di tapak pembinaan di Muara Tabuan di sini, kelmarin.
Suri rumah berusia 30 tahun itu mendakwa terpaksa berbuat demikian selepas suami dikahwini setahun lalu tiba-tiba naik angin dan memukulnya menggunakan botol air hanya kerana gagal menyiapkan hidangan makan malam. 
Dalam kejadian jam 7 malam itu, mangsa mendakwa ditumbuk suaminya beberapa kali, selain perutnya turut dipukul hingga dia terjatuh.

Menurut mangsa, sebelum kejadian, suaminya yang berusia 39 tahun, buruh di sebuah tapak pembinaan di Muara Tabuan dikatakan pulang dalam keadaan mabuk sebelum mengamuk apabila mendapati hidangan makan malam belum disediakan.



sumber : myMetro

Patah tangan elak ‘3 budak’


ARAU: “Anak saya mendakwa cuba mengelak tiga kanak-kanak kecil yang mahu melintas jalan di depan Istana Arau sebelum kereta dipandunya terbabas lalu merempuh pagar balai polis yang bertentangan istana.”
Begitu kata Kamarudin Hasyim, 56, apabila anak lelakinya, Kamarul Ashraf, 18, yang juga pemain bola sepak Piala Presiden Angkatan Tentera Malaysia (ATM), patah tangan kiri akibat kejadian yang berlaku jam 12 tengah malam kelmarin.

Kejadian berkenaan menyebabkan Proton Iswara dipandu Kamarul Ashraf remuk teruk kerana merempuh pagar konkrit Balai Polis Arau.


Kamarudin berkata, Kamarul yang memandu berseorangan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kodiang, Kedah, selepas pergi ke gelanggang futsal di Kangar, di sini.

Menurutnya, dia dimaklumkan anaknya cuba mengelak kanak-kanak melintas jalan di kawasan itu sebelum kenderaannya hilang kawalan lalu merempuh pagar balai polis berkenaan.


“Lebih mengelirukan, sejurus selepas kemalangan, kanak-kanak itu tidak kelihatan, malah orang ramai yang melihat kejadian berkenaan juga mendakwa tidak melihat kanak-kanak yang dimaksudkan.



“Saksi kejadian memberitahu mereka melihat kereta dipandu anak saya meluncur laju sebelum melanggar tembok dan tiang lampu di hadapan balai polis itu lalu terbalik dan tersadai di situ,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Menurutnya, anak keempat daripada enam beradik berkenaan baru sahaja mendapat lesen memandu dan sering menggunakan keretanya untuk ke Kangar atau kawasan berdekatan.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Mohd Nadzri Hussain berkata, ekoran kejadian, pagar besi dan tiang lampu balai berkenaan mengalami kerosakan, manakala kereta terbabit remuk di bahagian depan.

“Mangsa patah tangan kiri dan dikejarkan ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) bagi rawatan lanjut, malah polis sudah mengambil sampel air kencing pemandu,” katanya.



sumber : myMetro

Wanita kena jual


KUALA LUMPUR: Tertipu dengan ajakan teman baru untuk berkenalan dengan sepasang suami isteri dari negara asal, seorang wanita warga India bukan saja dirogol, malah turut dijual kepada pasangan berkenaan untuk dijadikan hamba seks.
Difahamkan, teman baru mangsa adalah seorang lelaki rakyat tempatan berusia 30-an yang dikenali sejak Februari lalu.
Sumber polis berkata, mangsa yang berusia 24 tahun dan berasal dari India dibawa lelaki terbabit berjumpa sepasang suami isteri yang berasal dari negara sama di Puchong pada Februari lalu kerana tidak mengenali sesiapa di Malaysia sebelum dibawa ke hotel di ibu kota untuk mandi.

Menurutnya, ketika berada di hotel, mangsa dipercayai diberikan sejenis minuman dipercayai dicampur dengan dadah yang menyebabkannya khayal sebelum dirogol lelaki itu.



“Tidak cukup dengan itu, lelaki terbabit turut merakam gambar bogel mangsa ketika dalam keadaan khayal. Mangsa kemudian dijual kepada pasangan suami isteri berkenaan kononnya untuk bekerja di salun rambut milik mereka.


“Bagaimanapun, pasangan itu tidak memberikan pekerjaan di salun rambut, sebaliknya diminta menjadi hamba seks di rumah pasangan itu,” katanya.



sumber : myMetro

Gadai harta RM3j bayar ceti haram


KUALA LUMPUR: Seorang usahawan hartanah kini pasrah apabila hilang projek bernilai RM11 juta sehingga terpaksa pula menggadaikan harta bernilai lebih RM3 juta gara-gara membuat pinjaman dengan along dan kini masih dikejar 58 along setiap hari bagi menuntut baki pinjaman berserta faedah sebanyak RM3 juta.
Itu pengajaran paling besar yang diterima usahawan berkenaan selepas memperjudikan nasib keluarga dengan meminjam sejumlah besar wang daripada ceti haram.
Lebih malang, lelaki yang memperkenalkan diri sebagai Ghani, 47, itu turut berdepan kerenah melampau kumpulan terbabit yang meminta bayaran harian RM80,000 dengan nilai faedah mencecah 40 peratus sehari.

“Saya mula terjebak dengan along tiga tahun lalu apabila syarikat gagal memperoleh pinjaman bank untuk melaksanakan beberapa projek.



“Jumlah pinjaman ketika itu RM50,000 dan saya tidak pernah gagal melunaskan bayaran bulanan seperti di tetapkan along,” katanya ketika ditemui di Pejabat Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) di sini, semalam.



sumber : myMetro

Hadiah penumbuk sempena hari ibu


CHUKAI: Sambutan Hari Ibu tidak bermakna buat seorang wanita apabila dia dihadiahkan satu tumbukan di muka oleh anak lelakinya dalam kejadian malam kelmarin.
‘Hadiah’ daripada anak berusia 20 tahun itu menyebabkan ibu berusia 49 tahun terbabit terpaksa menanggung kesakitan apabila lebam di bahagian kanan mukanya, selain bengkak pada bahagian kiri lengan selepas dibaling dengan topi keledar. 
Kejadian menimpa ibu malang itu berlaku apabila anak lelakinya meminta wang RM40 ketika berada di rumahnya di Kampung Titian Berayun, di sini, jam 10.30 malam.

Sumber berkata, sebelum kejadian, mangsa dikatakan bersendirian di rumahnya sebelum anaknya itu pulang dan meminta wang berkenaan.



Bagi mengelakkan anaknya melakukan perkara tidak diingini, mangsa tidak berfikir panjang apabila memberikan anak lelakinya wang yang diminta.



sumber : myMetro

[Ngeri] Penyakit kepala yang tak pernah aku lihat








tak tahu budak ni sakit apa..tapi kesian betul....


Hebat...awek dihentak dengan botol

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved