Awas, di Pusat Anda Berkumpul 1.400 Bakteria

on 12 Mei 2012

TEMPO Interaktif, – Sebuah kajian terbaru dari North Carolina University, Amerika Syarikat, menemukan bukti menarik tentang pusat  manusia.

Projek yang dikenal sebagai Belly Button Biodiversity ini mencatat sedikitnya ada 1.400 bakteria di salah satu anggota tubuh yang kurang diperhatikan manusia ini. “Sebanyak 662 bakteria merupakan spesies baru,” kata Jiri Hulcr, Kepala Projek dalam Washington Post, 5 Julai 2011.

Inilah cagar alam mikroba yang hidup di tubuh manusia. Beberapa spesies yang ditemukan itu bahkan pernah ditemukan di laut.

Pusat adalah lubang tertutup yang terjadi ketika tali pusat bayi yang baru dilahirkan dipotong. Tali pusat ini merupakan tempat penyaluran nutrisi dan penghubung antara ibu dengan janin yang dikandungnya. Mamalia di dunia dipastikan memiliki pusat dengan letak yang berbeza-beza.

Kulit pusat merupakan bahagian yang cukup sensitif sehingga kebersihannya harus dijaga dengan baik agar tidak menjadi tempat tumbuh kembang bakteria yang merugikan.

Jiri Hulcr dan rakan dari Raleigh, N.C, menuturkan meskipun pusat bukan tempat yang biasa diteliti, ada banyak hal yang boleh diketahui dari organ tubuh kecil ini.

Berikut ini adalah beberapa fakta menarik lainnya tentang pusat yang ditulis blog.uin-malang.ac.id.

1. Pusat pada perut merupakan salah satu bahagian yang dilindungi sehingga ia menjadi tempat yang aman bagi mikroba kulit normal.

2. Pusat tidak menghasilkan sekresi khusus atau minyak seperti bahagian tubuh lainnya yang dilindungi, misalnya hidung atau ketiak. Jadi, flora mikroba yang ada di dalam pusat cukup mewakili seluruh tubuh.

3. Semua mamalia yang memiliki plasenta akan memiliki pusat, tapi umumnya pusat pada manusia lebih terlihat jelas dibanding mamalia lainnya.

4. Orang yang memiliki bentuk pusat menonjol keluar atau biasa dikenal dengan bodong lebih sedikit dibanding yang normal dan tidak ada perbezaan dengan pusat yang masuk ke dalam kecuali bentuknya saja.

5. Peneliti mengungkapkan bahawa bentuk ideal dari pusat seorang perempuan adalah kecil dan berbentuk seperti huruf T, sedangkan udel yang kurang menarik berbentuk horizontal dan menonjol.

6. Pusat memiliki nama yang bermacam-macam, tapi secara teknik dikenal dengan nama navel yang berasal dari kata Anglo-Saxon, nafela. Sementara itu, bangsa Romawi menyebutnya dengan umbilicus dan orang Yunani menyebutnya omphalotomy.

7. Pusat pada ibu hamil akan nampak menonjol. Hal ini disebabkan adanya penambahan berat badan yang membuat tekanan semakin besar dan jaringan kulit melebar.

Auntie kedai kopi dengan dressing mautnya

sumber : stomp.com.sg

STOMPer MagicMushroom saw a woman wearing a revealing outfit in a coffeeshop. She was not even a 'beer lady', said the STOMPer.

Wrote the STOMPer:

"Is she selling drinks or her body?

"Witnessed this 'auntie' in an extremely revealing dress selling drinks in a coffeeshop along Tampines Avenue 2.

"She's not even a beer lady. Crazy."

Jangan beli permainan macam ini untuk anak anda

Permainan yang berbentuk begini boleh merosakkan pemikiran anak anda...Bayar 300 dollar sing dapat makan sushi atas ikan duyung selam sejam

INILAH.COM, Singapura – Makan sushi yang disajikan di atas tubuh wanita seksi nampaknya memang tawaran menarik. Apalagi bila gadis tersebut adalah putri duyung yang cantik.

Dengan bayaran 300 dolar Singapura , pengunjung boleh makan sushi dari tubuh wanita cantik selama 1 jam. Ini mirip dengan cara Jepun yang menyajikan sashimi atau sushi di tubuh seorang perempuan telanjang, yang disebut nyotaimori. Bezanya, para model ini mengenakan kostum putri duyung.

“Gadis-gadis kami tidak telanjang. Tujuan penampilan mereka dalam acara ini hanyalah untuk menarik pengunjung. “Ini hanya cara untuk menciptakan elemen menyenangkan dan nakal ke acara tersebut,” kata Jeffrey Chung, pemilik Jeffrey Chung Model Pte Ltd dan bos dari puteri duyung sushi tersebut.

Acara makan sushi di atas wanita seksi nampaknya kian sering digelar. Masih ingat cerita sebelumnya, dimana beberapa tamu disajikan sushi pada wanita Asia bertelanjang dada (topless) yang hanya mengenakan celana pendek?

Dengan tampilan yang ‘lezat’ ini, apakah rasa sushi akan berbeza?

Anjing ini diiringi dengan 30 buah kereta Mercedes

Membeli barang dengan harga mahal tidak menjadi masalah bagi seorang jutawan. Apalagi jika jutawan menggilai sesuatu barang.

Beginilah yang dilakukan oleh seorang jutawan perempuan yang tinggal di wilayah timur China. Dia rela mengeluarkan wang yang banyak dalam hanya untuk membeli seekor anjing dengan harga 4 juta yuan.

Tak cukup sampai di situ, jutawan yang hanya mahu dikenali sebagai Wang, menyiapkan acara sambutan yang mewah untuk ketibaan anjing itu. Anjing jenis Tibetan Mastiff ini pun disambut dengan di iringi dengan 30 buah kereta Mercedes Benz berwarna hitam. Senada dengan warna anjing yang dibelinya.

Bandar di Xian, Daerah Shanxi di wilayah utara China, dihebohkan dengan kedatangan anjing itu, Perarakkan kereta itu didahului dengan dua kendaraan jenis SUV memimpin di depan. Mereka menjemput Wang dan anjingnya yang baru datang dari daerah Qinghai, barat laut China.Ada pula para pecinta anjing yang berdiri ditepi jalan membawa baner bertuliskan selamat datang.

Menurut Wang, dia dan temannya telah lama mencari anjing jenis Tibetan Mastiff yang asli. Seperti pepatah ‘cinta itu buta’, begitulah perasaan Wang terhadap anjing yang baru dibelinya itu. “Emas ada harganya. Namun anjing Tibetan Mastiff ini tidak ternilai lagi harganya,” ujar Wang singkat.

Anjing jenis Tibetan Mastiff merupakan keturunan anjing primitif dan dikenal sebagai anjing rumahan. Tibetan Mastiff juga dikenal dengan nama Tsang Khyi dan Do-khyi, yang bererti anjing yang terikat. Maksudnya, anjing ini banyak difungsikan sebagai anjing penjaga rumah.

Sesuai namanya, anjing ini masih banyak dijumpai di wilayah Tibet. Tinggi badannya boleh mencapai lebih dari 80 cm. Namun rata-rata tingginya berkisar antara 61 hingga 72 cm dengan berat badan antara 45 hingga 72 kg.

bk-duit ada semua boleh dibeli dengan  mudah.....tetapi duit juga boleh menghancurkanTak sopan betul cara awek ni duduk

Pemilik Jam Terbanyak DiDunia

Lelaki ini tercatat dalam Guinness World Records sebagai pemilik jam terbanyak sedunia dengan koleksi lebih dari 1.500 jam dan tergantung di seluruh dinding rumahnya.

Seorang lelaki asal North Berwick, Maine – Amerika Syarikat, bernama Jack Schoff yang selalu memiliki banyak ‘waktu’. Tahun 2007 Guinnes World Records mencatatnya sebagai orang yang memiliki ‘jam’ ter banyak sedunia dengan koleksinya (ketika itu) 921 buah (odditycentral.com).Anehnya, Jack yang sudah mengumpulkan koleksi jam sejak 10 tahun lalu tidak terlalu suka dengan jam. “Saya hanya sekadar mengumpulkannya sebagai hadiah yang boleh saya beli ketika mengunjungi sebuah tempat. Ketika orang-orang mengatakan ‘WOW!’ saya tidak begitu terkesan kerana semua orang mengatakan kata hal yang sama.”

Namun Jack terkejut ketika suatu hari di tahun 2007 dia kedatangan tamu dari Guinnes World Records. Ternyata salah satu cucunyalah yang berinisiatif untuk mendaftarkan dirinya sebagai pemilik jam terbanyak sedunia.


Sijil ini akhirnya membuatnya lebih berhgairah lagi menambah koleksi jam. Teman-temannya pun memberikan dukungan. “Beberapa teman memberikan jam tua mereka kerana menganggapnya sudah ketinggalan zaman dan tidak pantas di gantung di dinding bersama lukisan-lukisan dan hiasan dinding moden,” kata Jack yang mulai khuatir kehabisan tempat di dinding rumahnya.

Sijil kedua datang lagi pada bulan Februari 2010. Guinness World Records masih mengakui dirinya sebagai pemilik jam terbanyak sedunia dengan koleksi 1.509 buah.

Inilah dia pelayan restoran yang menjadi model rebutan

Rezeki ada dimana-mana..


LONDON - Kehidupan seorang pelayan remaja, Alexander Beck kini bertukar dalam sekelip mata selepas dia ditawarkan menjadi model untuk jenama mewah terkenal, Prada, lapor sebuah akhbar semalam.

Beck yang berusia 17 tahun sebelum ini bekerja di restoran Ocean Delight Fish & Chips di Essex dengan menerima bayaran sebanyak enam pound sterling (RM29.51) selama satu jam semasa dia menunggu keputusan peperiksaan sekolah.

Bakatnya ditemui oleh seorang ejen pencari bakat baru, Cesar Perin di sebuah kedai buku di Cambridge. 

Ia memberi peluang kepada Beck untuk melangkah ke dalam dunia peragaan dengan memperoleh pendapatan lebih lumayan.

Dalam tempoh sebulan, Beck sudah berjalan di atas pentas peragaan bagi memperaga koleksi dari Itali, Prada.

Beck kemudian menerima peluang memperagakan fesyen sempena Minggu Fesyen Paris dan menerima layanan kelas pertama apabila pihak pengurusan jenama Dior menghantar sebuah kereta di lapangan terbang bagi menjemput pemuda tinggi lampai itu.

Tanpa disangka-sangka, anak kelahiran Thaxted, Essex itu kini menjadi salah seorang model wajah terbaru yang mendapat permintaan tinggi di Britain.

Beck memberitahu, dia sedang berjalan keluar dari sebuah kedai buku dan Cesar kemudian menjerit kepadanya sambil berkata bahawa dia menyukai wajahnya.

"Saya tidak pernah bermimpi langsung untuk berada pada

Inilah Hantu Yang Dipakai Untuk Pelaris Makanan


Hantu Peludah adalah hantu yang di pakai sebagai saranan pelaris makanan. Dikatakan peludah kerana sebelum di sajikan kepada pelanggan, makanan ini di ludahi akan menjadi terasa nikmat dan pelanggan akan ketagihan untuk datang ke warung makan tersebut.

Hawa yang terbawa oleh lidah tersebut ternyata juga mampu menambah rasa makanan yang di sajikan itu, Bahkan kadang -kadang jika di rasa kurang maka tindakan meludah itu dilakukan sampai dua kali atau tiga kali secara berturut-turut, Namun kadang tidak semua pemilik warung tahu tindakan apa yang sebetulnya dilakukan oleh hantu peliharaannya dalam rangka membuat laris warungnya, yang mereka tahu hanya bahawa mereka memagari warung tersebut dengan energi pelarisan yang diperolehnya entah dari orang pintar ataupun hasil dari dia melakukan kegiatan ritual tertentu di tempat-tempat yang di anggap keramat.

Efek dari tindakan hantu ini di samping membuat enak masakan yang di sajikan juga membuat energi negatif akan masuk ke tubuh orang yang memakan masakan tersebut, di sisi lain kadang jika orang yang memakan masakan yang di ludahi itu kebetulan adalah orang baik-baik perilaku dan muatan spiritualnya, maka kadang setelah memakan makanan yang di ludahi, beberapa waktu kemudian dia akan merasa mual dan mungkin juga muntah-muntah. Hal ini terjadi kerana hawa yang masuk dari makanan tersebut berlawanan dengan energi posistif yang dimiliki oleh orang itu kerana perbuatan dan karakter baiknya. Jika hal itu terjadi maka automatik, energi negatif yang masuk tadi akan keluar.

sumber

Ringkas lebih menarik


Kadang-kadang benda yang ringkas nampak lebih menarik...


Tiada yang lebih ngeri selain daripada hukuman mati oleh wanita ini

Di dunia ini begitu banyak cara pelaksanaan hukuman mati bagi pesalah, mula dari ditembak, dipenggal, digantung dan sebagainya. Hukuman mati nampaknya menjadi sesuatu yang menakutkan di China, di mana negara China adalah negara dengan jumlah terbesar pesalah yang dihukum mati di dunia. China adalah negara yang paling mudah memberikan  hukuman mati jenayah, terutama pembunuhan.
Opps, Payudara IstEri Ice-T Menyembul di Runway


MAKSUD hati ingin membetulkan rambut yang tak terurus, payudara kanan isteri rapper dan aktor Ice-T, Coco, malah tersingkap. Kejadian memalukan itu dialami Coco di atas pentas runway milik desainer Richie Rich, di acara “Poplex Fashion Show” di kelab malam Lavo, 14 September .

Wanita 32 tahun ini memang dikenal memiliki ukuran payudara jumbo. Dan “kecelakaan” itu memang hanya menunggu waktu, sebab Coco terlihat mengenakan tube dress superpendek berbahan halus.

Rambut extension warna merah mudanya juga nampak berantakan di bahagian dada. Itu terjadi ketika Coco bermaksud membenarkan posisi rambut, bahan gaun halus yang dikenakannya malah ikut “turun”. Dalam keadaan terkejut, Coco langsung menutupi payudara kanannya menggunakan rambut extension. Demikian seperti dilapor Dailymail.

10 minit sebelum naik pentas, Coco cuba menjelaskan bahawa dirinya tidak sempat fitting, dan sadar bahawa gaun yang akan dikenakan sangat pendek.

“Bahan gaunnya sangat licin. Saya tahu akan ada kejadian seru nanti. Oh baiklah, itulah hidup. Apa yang boleh kita lakukan? Hari ini ialah hari menggoda. Tapi di rumah saya memang sudah terbiasa bertelanjang. Saat bertelanjang saya merasa bebas,” jelasnya kepada Celebuzz.

Nampak di bangku deretan pertama suami Kim Kardashian, Kris Humpries, dan aktris Kirstie Alley.
(nsa)

Gila..lelaki buat siaran lansung secara online cabul seorang bayi


TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki membuat tayangan secara langsung video online yang memperlihatkan dirinya mencabul secara seksual seorang bayi dihukum 40 tahun penjara.Lelaki berusia 35 tahun ini bernama Brian Annoreno didakwa melakukan pornografi anak.

Dilapor AP, Annoreno satu di antara lelaki yang tinggal di wilaya Chicago, Amerika Syarikat (AS), yang didakwa melakukan pornografi keatas kanak-kanak pada tahun 2006. Demikian disampaikan jaksa wilayah.

Jaksa wilayah juga mengatakan bahawa Annoreno ikut serta dalam internet chat room untuk bertukar pornografi anak serta gambar mahupun videonya.

Puluhan orang ditangkap di AS,Britain, Kanada, dan sejumlah tempat lain setelah pasukan penyiasatan berhasil membongkar hal itu dengan masuk ke chat room. Annoreno dan juga rakannya melakukan tayangan langsung menggunakan layanan online instant messenger services memperlihatkan dirinya mencabul secara seksual kanak-kanak.

“Ini adalah kes yang kriminal yang paling menganggu dan sangat jahat berkait anak bawah umur,” demikian disampaikan Jaksa AS Patrick J. Fitzgerald.

Annoreno dinyatakan bersalah atas kes pornografi anak pada tahun 2010. Ia kini berada di tahanan federal sejak ia ditangkap tahun 2006 dan menerima pengurangan hukuman. Ia dijatuhi hukuman pada Jumaat pminggu lalu oleh Hakim Distrik James B. Zagel.

Foto Masturbasi Peribadi Model Cantik Ini Bocor di Internet

Model Amber Rose dipecat dari agensi model tempatnya bernaung setelah sejumlah foto yang memperlihatkan dirinya sedang masturbasi beredar di internet. Demikian dilapor Daily Mail. Bekas kekasih  Kanye West itu mengatakan di Twitter jika agensi CAA tempatnya bernaung tak lagi bekerjasama dengannya. Konon, foto itu dikirimkan ke kekasihnya rapper Nicky Minaj saat itu,Safaree, namun khabar itu dibantah oleh model berusia 28 tahun itu.


Tetapi, dengan tegas ia mengakui jika foto-foto itu adalah miliknya. Foto itu dilapor Media Takeout dan kemudian dipublikasikan di situs mereka.  Foto itu ada empat buah. Foto pertama memperlihatkan bokong Rose dan foto kedua adalah bahagian intimnya yang diarahkan ke kamera. Foto ketiga dan keempat memperlihatkan Rose sedang masturbasi dengan memasukkan jarinya ke organ intimnya. Amber tak mengenakan pakaian apapun selain sepatu hak tinggi.

Ia mengaku kecewa kerana memberikan kepercayaan besar kepada seseorang. “Ini sangat buruk ketika seseorang yang sangat jahat datang ke kehidupan kamu dan menghancurkan semuanya. Saya kira hampir semua gadis pernah melakukannya dengan mengambil foto seperti itu. Tapi itu adalah foto peribadi yang tak boleh disebarkan,” katanya.

Ia pun menuduh Safaree sebagai dalang di balik skandal tersebut dengan mengirimkan foto itu kepada dirinya sendiri setelah menemukan foto itu di komputer perempuan kelahiran 21 Oktober 1982 ini. Amber Rose muncul di sejumlah video klip antara lain milik Ludacris iaitu What Them Girls Like, Young Jeezy (Vacation), Mary Mary (God in Me), dan video rapper Nicky Minaj (Massive Attack), serta penyanyi Fabolous (You Be Killin’ Em). (Sumber)

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved