Gambar bukti pengemis bohong

on 05 Mei 2012

Gambar-gambar ini di ambil oleh seseorang untuk membuktikan bahawa ramai yang menjadi pengemis sebenarnya orang yang sihat tubuh badannya dan boleh bekerja untuk mencari rezeki yang halal tanpa meminta-minta.Cuba perhatikan gambar-gambar dibawah....
















boleh pakai kereta lagi...

Hebat..gambar seorang hero menyelamatkan seekor anjing terjatuh kelaut di Australia

Seekor anjing "terjatuh" ketika pemiliknya sedang mengajak anjing tersebut jalan-jalan di Brighton Pier Victoria, Australia. Untungnya masih ada orang yang mahu menyelamatkan anjing tersebut walaupun keadaannya dingin masa itu...Masih ada orang yang masih prihatin walaupun menurut sumber berita dia kehilangan seluar panjangnya...














Lelaki kena sampuk hantu Hercules

Tak caya cuba lihat gambar-gambar ini.....










Bra Pertama di temui


Sebuah bra di temui di penyimpan di Museum Science di London, di yakini menjadi penutup payudara pertama,yang dirancang untuk memberikan patung wanita lebih indah dengan cara yang sama sebagai wobderbra moden.
Bra menjadi barang pakaian biasa sekitar tahun 1907 ,sebelum itu ia hanya menjadi barangan mewah yang hanya dipakai oleh wanita kaya.


Bukti kenapa perlu tempat duduk basikal mesti dipilih dengan warna yang betul

Diputar Mesin Cuci 50 Minit, Anak Kucing Ini Selamat


Liputan6.com, Aberdeen: Di Aberdeen, Scotland, seekor anak kucing selamat setelah terjebak dalam mesin cuci yang diputar selama 50 minit. Susan Gordon, pemilik kucing berusia lapan minggu itu, terkejut ketika membuka pintu mesin cucinya dan menemukan kucingnya dalam keadaan basah .

Ia awalnya mengira kucing yang dinamai Princess itu sedang berada di tempat lain. Princess kemudian dibawa ke doktor haiwan dan harus diinapkan di sana selama tiga hari untuk mengubati luka-lukanya. Anak kucing itu sekarang sudah sembuh dan doktor mengatakan tidak ada impak jangka panjang dari pengalamannya diputar dalam mesin pencuci pakaian.

Judy Drysdale, doktor haiwan senior di Vets Now di Ardene House mengatakan Princess tiba di klinik dalam keadaan sangat tergoncang, badan menggigil, dan hidungnya berdarah serta matanya lebam. “Tapi pemiliknya sudah berhasil mengeringkannya dengan baik sebelum dibawa ke klinik”.

Princess dirawat di hospital untuk keadaan darurat, termasuk oksigen, dan pembunuh rasa sakit untuk badannya yang lebam-lebam. Ia juga dirawat dengan pemanas untuk mengangkat temperaturnya kembali normal.

World’s Youngest Rock Band

Haunted by Heroes is the newest band to watch for. A group of 10 year old kids were about to reach stardom. Watch the video and ROCK ON!


Atuk dan nenek nekad bunuh diri bersama ditempat bernikah dulu


LAS VEGAS - Entah apa yang diFikirkan pasangan dari Las Vegas ini, mereka berjalan jauh menuju gereja di Florida, tempat di mana mereka menikah 40 tahun yang lalu. Mereka berniat melakukan bunuh diri di sana.Seorang pendeta menemukan Bruce Wright dan isterinya, Patricia Wright, pada Minggu pagi di bawah Pohon Oak di belakang Gereja Friendship United Methodist Church di Punta Gorda. Dua senjata api ditemukan di dekat mereka.


Sang suami yang berusia 6o tahun tewas di tempat kejadian, sementara isterinya yang berusia 57 tahun meninggal setelah mendapatkan perawatan beberapa hari di hospital.

Anak saudara kedua pasangan tersebut, Daniel Johnson (28), mengatakan bahawa pasangan tersebut selama ini tidak memiliki anak dan mereka jarang berhubungan dengan keluarga lainnya.

“Ini adalah sebuah kisah tragedi romantis,” ujar Johnson seperti dilansir Associated Pres.

Dia pun tidak mengerti kenapa pak cik dan makciknya tersebut mengakhiri hidupnya dengan kembali ke gereja di mana mereka dahulu menikah.

Sumber : http://www.okezone.com/

Pukul Berapa Buka ?

Pada satu malam telefon dirumah seorang pustakawan telah berdering,Dia yang sedang tidur pun menjawabnya,"Hello siapa ?" Pemuda yang menghubunginya pun menjawab "Hello ,saya nak tanya pukul berapa perpustakaan buka," 'Pukul  9 pagi encik,apahal telefon saya malam -malam buta ni,"Tanya pustakawan itu."Tak boleh buka awal lagi ke?" pemuda itu bertanya lagi dengan nada kecewa.'Tak boleh ,hanya buka pada pukul 9pagi,penting sangat sampai tak boleh tunggu esok nanti tepat pukul 9 pagi encik masuk la.,"jawab pustakawan dengan nada marah.'Aku bukan nak masuk ,AKU NAK KELUAR,"pemuda itu menengking pustakawan.

Kawan Sejati

image
Betul-betul punya teman sejati tikus..sanggup bersusah payah menyelamatkan kawannya yang terperangkap

Pekerja wanita tewas setelah guna belut untuk bermasturbasi


Perbuatan ini membahas sesuatu yang sulit dipercaya. Nita dan Sofi, dua pekerja sebuah perusahaan di daerah Mukakuning, Rabu malam tengah asyik membicarakan isu yang sedang hangat di Mukakuning. Isu itu menyebutkan, ada seorang gadis yang tewas setelah melakukan masturbasi dengan belut. POSMETRO, Rabu malam itu ada di dekat Nita dan Sofi di sebuah tempat asrama di Bengkong.




 Berawal dari informasi “kabur” dari Nita dan Sofi itulah, seharian kelmarin POSMETRO mencari informasi soal tewasnya gadis oleh belut yang dipakai onani. “Iya, sekarang sudah heboh, semua ceritanya itu saja,” ini penjelasan Luky, salah seorang pekerja yang bekerja di kawasan Batamcenter, ketika ditanya soal kebenaran isu  gad tewas beronani belut. Luky mengaku mendengar khabar itu dari salah seorang temannya yang bekerja di kawasan Mukakuning.




 Dari Mukakuning, isu tersebut semakin kuat terdengar. Di Dormitori Blok R26 dan R30, blok paling hujung yang menjadi tempat tinggal pekerja Mukakuning, POSMETRO bertanya pada seorang wanita yang kebetulan lewat. “Iya, saya dengar khabarnya  begitu, tapi bukan di blok sini,” ungkapnya wanita berjilbab tersebut sesaat setelah mengisi buku daftar keluar-masuk blok.


 Informasi dari wanita berjilbab tersebut, dikuatkan oleh Komaruddin, salah seorang pengawal di blok tersebut. “Iya, khabarnya seperti itu, saya baru dengar semalam,” ungkapnya. “Betul ya? Kenapa saya tak dengar, gila betul gadis itu kalau memang seperti itu,” Laode, rakan kerja Komaruddin berkata.


 Dari Blok R, POSMETRO cuba kembali mencari kebenaran peristiwa tersebut ke Blok Q. Di sini, POSMETRO mendapatkan informasi yang mengejutkan. “Saya dengar-dengar begitu, sekitar dua minggu lalu, katanya ia habis menonton filem porno habis itu tak tahan dan beli belut, kemudian belutnya masuk dalam kemaluannya. Katanya anak PT TEAX. Tapi saya tak tahu pasti juga orangnya,” ungkap lelaki yang mengaku bernama Yadi. Dari informasi Yadi inilah diketahui gadis itu semasa hidup tinggal di Blok Q.
 Mendengar informasi tersebut Irwan, pengawal Blok Q yang bertugas pagi itu pun terkejut. “Mungkin dirahsiakan, macamana kami tak tahu. Kadang-kadang anak dom (dormitori) ini apabila mereka perlu baru lapor kami kalau tak mereka buat tak tahu saja,” Irwan menduga.




 Begitu juga dengan Alfonso, salah seorang pengawal membenarkan khabar tersebut. “Saya dengarnya juga baru semalam, katanya belutnya masuk dalam kemaluannya dan wajahnya katanya membiru,” ungkapnya.
 Namun, tak semua orang tahu isu tewasnya seorang pekerja wanita Mukakuning kerana belut yang dipakainya bermartubasi. Ridwan, staf administrasi sekuriti Batamindo mengaku tidak mengetahui adanya informasi tersebut. “Tak tahu. Meninggal kerana belut mungkin isu aja, dari mulut ke mulut,” katanya pendek.
 Namun, kata Ridwan, pada pertengahan bulan November lalu pihaknya memang mendengar adanya khabar bahwa salah seorang penghuni dormitori meninggal dunia dan ternyata khabar itu tidak benar. “Setelah kami cek ternyata tak ada yang meninggal,” ungkapnya.


 Sumber POSMETRO yang lain menegaskan, sebelum tewas, gadis malang yang khabarnya bermartubasi dengan belut itu sempat dilarikan ke salah satu klinik di kawasan Mukakuning. Kerana parah, korban sempat dirujuk ke RS Otoritra Batam. Namun, dari dua tempat kesihatan tersebut, POSMETRO tak mendapatkan informasi apa-apa yang memperkuat adanya isu gadis tewas karena belut masuk kemaluan mereka. 


SUMBER

Foto..artis tergolek di Red Carpet kerana fesyen







Laman web untuk latihan sebelum berkahwin

Sebuah laman web hiburan di India menawarkan isteri virtual bagi para lelaki bujang. Dengan nama biwihotohaisi.com, web ini menawarkan sensasi menikah sebelum menghadapi pengalaman berumah tangga yang sesungguhnya. Mereka yang melakukan pendaftaran keanggotaan di situs ini boleh memilih satu dari empat jenis isteri yang ditawarkan: ibu rumah tangga setia, pengekang, gila belanja, atau wanita karier ambisius.

 Biwihotohaisi, anda boleh dapatkan pasangan hidup sesukanya

Jika menghendaki isteri dengan jenis ibu rumah tangga setia, pelanggan boleh memilih Ritu Gharwali. Dalam web itu, Ritu Gharwali digambarkan sebagai susuk wanita 23 tahun yang penuh perhatian, lugu, dan menyukai aktiviti di dalam rumah. Jika menginginkan isteri jenis Queen control pelanggan boleh memilih Bijli Thakur. Wanita 25 tahun ini digambarkan sebagai  yang sangat mendominasi pasangannya. Selain senang mengatur, Bijli Thakur juga suka mengintip kehidupan pasangannya.

Sedangkan Milli Chulbulli ditawarkan kepada para lelaki yang menyukai istri supergaul. Wanita 21 tahun yang berprofesi sebagai sekretaris ini digambarkan sebagai yang suka membelanjakan wang untuk berbelanja, juga menyukai bergosssip dengan tetangga. Terakhir adalah Shalini Sheherwali, wanita virtual 26 tahun yang ditawarkan untuk para lelaki yang menghendaki isteri wanita berkarier. Shalini Sheherwali digambarkan sebagai yang sangat ambisius dengan pekerjaannya.

Setelah memutuskan ‘menikahi’ salah satu dari empat jenis wanita tersebut, mereka akan secara automatik menerima pesan cinta dari  istri virtual. “Selamat makan siang sayang, aku sudah membuat makanan kesukaan kamu,” demikian contoh pesan cinta dari Ritu Gharwali.  Penggasas web ini, Bharat Matrimony, berharap, pernikahan virtual itu boleh membantu para lelaki menemukan jenis isteri yang tepat dalam kehidupan nyata. Web ini menjadi arena latihan sebelum pernikahan sesungguhnya.

Warning! Merokok Dapat Membuat Puting Anda Kendur


Satu lagi alasan 'cantik' agar kaum hawa berhenti merokok. Menurut Dr. Anthony Youn, salah satu ahli bedah plastik terbaik Amerika Serikat, jika Anda perokok dan menjalani breast lift atau operasi pengencangan payudara, maka puting akan lebih cepat mengendur.

Kesimpulannya ini didapat kerana dia setiap hari menghadapi pesakit yang ingin menjalani bedah perbaikan payudara (breast lift). Penelitian pun dilakukannya untuk melihat kecenderungan mengapa puting payudara wanita perokok lebih cepat mengendur.

Menurutnya, paparan nikotin dan karbon monoksida selama merokok dapat mengganggu aliran darah ke berbagai bahagian tubuh. Sehingga, mengganggu proses penyembuhan setelah operasi. Racun dalam rokok secara efektif membunuh sel-sel tubuh, dengan menghentikan aliran darah menuju sel.

"Saya merasa seram setiap kali melihat pesakit yang melakukan pengencangan payudara dan dia perokok," kata Dr. Youn, seperti dikutip dari harian Daily Mail.
Ia mengungkap kalau pernah menangani wanita yang putingnya berwarna keunguan, setelah merokok. Itu kerana, merokok menyebabkan pembuluh darah kecil di payudara gagal berfungsi.

Dia pun harus memanfaatkan lintah selama beberapa hari untuk menghisap darah 'tua' yang membuat puting berwarna ungu. Ini dilakukan demi mengembalikan warna asli puting payudara. Tak heran kalau ia memperingatkan pada semua wanita yang menjalani operasi plastik, hasilnya bisa jadi sangat buruk karena merokok.

'Jika Anda melakukan breast lift atau breast reduction dan merokok, puting akan menghitam dan kendur. Jika Anda menjalani operasi sedot lemak dan merokok, maka akan membuat luka besar dibutuhkan lebih dari tiga bulan untuk sembuh," kata Dr. Youn.

Penelitian menunjukkan kalau perokok lebih memiliki masalah dalam hal durasi waktu penyembuhan luka. Hal ini dibandingkan seseorang yang tidak merokok.

Terinspirasi daripada pelacur, Lady Gaga Buat Parfum Beraroma 'penjaja seks'


Setelah melancarkan parfume beraroma sperma dan darah, kini Lady Gaga akan 'mengeluarkan' sebuah parfume baru beraroma seperti 'penjaja seks'.

Seperti dikutip dari Dailymail, penyanyi lagu 'Born This Wayini sebetulnya ingin parfumenya nanti beraroma seperti 'penjaja seks'.
Parfume yang rencananya akan lancar tahun depan itu bukan terbuat dari sperma dan darah namun aromanya menyerupai kedua cairan itu. "Anda mendapatkan perasaan setelah seks dari aroma sperma dan darah," jelas sang mother moster itu.

Aroma darah diambil dari unsur molekul tata rias yang diekstraksi dari darah Gaga. "Aromanya diambil dari contoh darah saya sendiri sehingga Anda merasa memiliki diriku di kulit Anda," ungkapnya.

"Saya ingin mengekstrak darah dan sperma dari struktur molekul, sehingga rumor itu datang. Sebenarnya parfum ini tidak berbau seperti darah dan sperma, tapi beraroma seperti pelacur mahal," tegas Lady Gaga.

Budak perempuan ini buta dalam 10 minggu

SEORANG anak perempuan yang baru berusia 11 tahun, Becky Cranmer, mengalami nasib buruk. Ia telah kehilangan kemampuannya untuk melihat hanya dalam waktu 10 minggu. Apa yang sebenarnya menimpa Becky?

 Becky didianosis menderita optic neuritis yakni terjadinya peradangan pada saraf mata. Keadaan ini sebenarnya  jarang terjadi dan biasanya dapat segera diatasi dengan pemberian steroid. Namun, sayang upaya itu gagal pada Becky. Keluarganya pun mengisahkan bahawa pihak rumah sakit menyatakan bahawa telah terjadi pembengkakan yang disebabkan oleh kurangnya asupan vitamin.

Si kecil Becky mulai merasakan adanya masalah pada matanya sekitar enam bulan lalu ketika ia tengah asyik menikmati masa cuti sekolahnya di Manchester. Sang ibu, Angela yang berasal dari Denton berkata "Saat itu kami berada di karavan dan anehnya Becky terus mengeluh dan meminta agar lampu dinyalakan.padahal saat itu cuaca sangat cerah. Ia juga selalu membawa buku kemana-mana, tapi ia tidak membacanya kerana ia berkata matanya terlalu letih."

Angela pun bergegas membawa anaaknya ke doktor mata yang lalu memberi rujukan agar pergi ke hospital.. Enam minggu berikutnya Becky menjalani serangkaian ujian di Hospital Royal Oldham dan Royal Manchester Children. Angela menuturkan Becky telah menjalani beberapa ujian seperti  darah, pungsi lumbar, dan pemindaian MRI. Ia pun berkata akan mengupayakan apa pun demi kesembuhan anaknya tersebut. Menurutnya, doktor tak mampu mengetahui apakah mata Becky telah mengalami kerosakan akibat pembengkakan. Bila memang tidak rosak ia boleh mendapatkan penglihatannya kembali.

Angela, 44, yang juga memiliki seorang anak lelaki bernama Colin, 13, bekerja sebagai asisten pengajar, tapi ia kini telah mengundurkan diri demi pengubatan Becky. (Pri/OL-06)

Pelik..Seekor Ular Bersarang Di Perut Seorang Wanita Pakistan


Dikira hamil, seorang wanita Pakistan ternyata tanpa sengaja telah "memelihara" ular selama lebih dari 7 bulan di dalam perutnya.

Kejadian yang sulit dipercaya itu dialami oleh seorang wanita berumur 50 tahun, Rasheedan Bibi, penduduk kota kecil Chora Saggar di Pakistan.

Dilaporkan oleh The Nation, ular itu tertelan oleh Bibi ketika ia minum air dari kendi di rumahnya. Setelah 2 bulan, ia merasakan perutnya membesar, namun ia hanya mengira ketika itu dirinya sedang hamil. 7 bulan kemudian, seluruh tubuhnya membengkak dan ia mengalami sakit keras. Bibi lalu dibawa ke rumah sakit dan semua orang terkejut ketika test USG menemukan adanya ular besar di dalam perut wanita itu.

Rasheedan Bibi, memakan 14 roti setiap hari. Keluarganya termasuk golongan yang tidak mampu dan mereka memohon kepada kepala Mentri Punjab (daerah antara Pakistan dan India) untuk membantu biaya operasi.

sumber: The Nation via Anorak

Animasi Indah Diatas Kuku [Video]..amazing

Iklan memang bahagian dari televisyen yang paling dibenci, kecuali kamu boleh membuat iklan dengan penuh dedikasi, kreatifit dan ketekunan seperti yang satu ini. Animasi stop motion pada iklan picanto ini menghabiskan 1200 botol cat kuku untuk keperluan melukis 900 kuku palsu selama 25 hari non stop, dan untuk melukis masing-masing setiap kuku itu, mereka memerlukkan waktu selama 2 jam! Amazing


Alasan mengapa Blackberry tidak popular di China.


BlackBerry, smartphone buatan Research In Motion, dari Kanada merupakan ponsel yang cukup fenomena. Namun ternyata, tidak demikian adanya di negeri China.

Menurut Anderson, 24 tahun, mahasiswa pascasarjana yang juga seorang analisis di sebuah bank investasi domestik di Beijing, China menyebutkan, dibanding BlackBerry, iPhone, smartphone , Apple jauh lebih diminati di sana.

"Generasi muda di China lebih memilih iPhone kerana ia menyediakan banyak fitur dan aplikasi yang menarik di App Store," kata Anderson di Beijing. "iPhone juga dinilai sebagai pemimpin di dunia seluler dan menghadirkan tren yang signifikan," ucapnya.

Anderson menyebutkan, orang yang menggunakan iPhone berarti merupakan orang yang berstatus. "Dan dipandang sebagai orang yang berada sangatlah penting bagi penduduk China," ucapnya. "Mereka yang kurang mampu umumnya memilih ke smartphone Android," kata Anderson.

Lalu, bagaimana dengan BlackBerry?

Menurut Ellen, mahasiswi pascasarjana jurusan jurnalistik Renmin University of China, pengguna di negeri itu lebih menyukai komunikasi lewat suara, lalu SMS, baru diikuti oleh instant messeging dan email.

"BlackBerry umumnya hanya dimanfaatkan oleh pengguna dari kalangan bisnis," kata Ellen. "Apalagi tarif layanan BlackBerry juga dirasa berat," ucapnya.

Sebagai informasi, Anderson menyebutkan, tarif layanan BlackBerry Internet Service boleh mencapai 120 yuan per bulan di luar tarif untuk voice dan SMS yang jauh lebih kerap digunakan.

Faktor lain yang membuat iPhone lebih disenangi pengguna di China adalah kerana pengguna di negeri itu sangat mementingkan produk dengain desain yang bagus dan nilai lebih yang ditawarkan sebuah jenama. "Menggunakan iPhone merupakan kebanggaan bagi generasi muda di negeri ini," kata Anderson dan Ellen yang menargetkan iPhone generasi mendatang sebagai ponsel yang ingin dimiliki.

Ke$ha up load fotonya sedang kencing di jalan


Penyanyi kontroversi Ke$ha mengup load foto dirinya sedang buang air kecil di sebuah jalanan di California, Khamis 26 April lalu. Penyanyi  lagu “We R Who We R” ini menyalahkan kesesakan yang terlalu panjang, sehingga Ia tak boleh lagi menahan keinginannya untuk buang air kecil. Lewat Twitter ia menulis, “pee pee on the street. PoPo come n get me if u can find meeee. I blame traffik,” di bawah fotonya.
Ke$ha boleh saja dikenai denda 270 dollar berdasarkan hukum di California atas tuduhan buang air di tempat publik, dan hal ini bukan yang pertama kalinya Ia lakukan. Sebelumnya Ke$ha mengakui kepada media, Ia pertama kali bertemu dengan Lily Allen ketika keduanya sedang “pipis” di washtafel pada malam ‘BRIT Awards’ tahun 2010 lalu.
Penyanyi “Tik Tok” ini memang terkenal akan selera humornya pelik. Sebelumnya Ia mengaku pernah menyuruh asistennya mengenakan kostum berbentuk penis hanya kerana sedang bosan.

Ada Minuman yang Terbuat dari Anak Tikus


Pernah terbayangkah oleh Anda campuran teraneh apa yang ada di didalam sebuah minuman beralkohol? Percaya atau tidak, di Negeri tirai bambu, China, minum beralkohol tradisional-nya mencampurkan bayi-bayi tikus di dalamnya. 
Kebanyakan dari bayi-bayi tikus tersebut baru berumur tiga tahun. Bayi tikus tersebut ditenggelamkan ke cairan yang disebut dengan rice moonshine.
Menurut kepercayaan China, minuman tersebut mempunyai khasiat untuk menghilangkan berbagai macam penyakit. Mulai dari penyakit asma hingga penyakit gangguan liver.
Nah bagi Anda yang mempunya beberapa penyakit tersebut cubalah minum, itu juga jika Anda berani.

Lasioglossum gotham: Lebah yang Meminum Air Mata dan Keringat Manusia


Tahukah kamu ternyata ada sejenis lebah yang sukanya meminum air mata dan keringat atau peluh manusia? Hal ini kerana cairan tubuh manusia banyak mengandung garam dan protein yang bermanfaat sebagai sumber nutrisi bagi lebah sehingga mereka sering "mencurinya" untuk diminum.
Sebuah artikel terbaru di Wall Street Journal mengenai lebah keringat mengatakan, "Lebah ini lebih memilih manusia yang berkeringat, dibandingkan dengan kebanyakan binatang, kerana pola makan manusia biasanya sangat asin sehingga keringat mereka kaya dengan nutrisi penting."
Sebuah spesies baru dari jenis lebah ini (Lasioglossum gotham) ditemukan baru-baru ini di tengah kota Brooklyn. Walaupun spesies baru ini termasuk dalam kategori lebah, tetapi mereka kecil dan jarang menyengat. Jadi, orang-orang sering tidak menyedari ketika lebah keringat hinggap di tangan atau kaki mereka.
Para ilmuwan di Thailand mengambil langkah lebih jauh untuk meneliti jenis lebah baru ini. Mereka menggunakan mata mereka sendiri untuk memancing lebah. Mereka juga menyiapkan daging, Ovaltine, keju, dan makanan lain untuk dipilih para lebah, tetapi ternyata lebah keringat tetap memilih air mata manusia untuk dikonsumsi.
Dalam penelitian yang berjudul "Lebah yang Meminum Air Mata Manusia", para ilmuwan menuliskan, "Saat mendarat, mata yang automatik mengedip biasanya mencegah lebah untuk mendapatkan pegangan yang kukuh, sehingga ia akan jatuh dari bulu mata. Jika demikian, lebah akan terus-menerus mencuba lagi dan lagi sampai berhasil, atau akan menyerah dan terbang menjauh pada akhirnya. Dalam beberapa kes, lebah mendekat dengan sangat halus sehingga peneliti tidak menyedari bahawa ada beberapa ekor Lisotrigona yang melekat pada kelopak mata dan menghisap air mata. Setelah mendarat dan menghisap air mata, peneliti sering tidak merasakan kehadiran lebah dan pada akhirnya menggunakan kaca untuk memastikan apakah ia masih di sana atau sudah pergi.
"Bagaimanapun, ketika beberapa lebah ikut terlibat, pengalaman ini menjadi agak tidak menyenangkan, menyebabkan air mata mengalir dengan kuat. Begitu seekor lebah menetap dan ada lebih banyak yang mendekat, mereka cenderung saling berdekatan satu sama lain. Menutup mata tidak selalu dapat mengusir lebah, malahan beberapa lebah masih terus menghisap pada celah mata. Mereka bahkan tetap dapat bertenggek saat mata ditutup.
Ilmuwan akhirnya berhasil menangkap 262 lebah peminum air mata ini dengan menggunakan mata mereka sebagai umpan. Hipotesa yang mereka simpulkan adalah para lebah ini memanfaatkan air mata manusia sebagai sumber protein utama, walau kandungan garam pada air mata mungkin juga menjadi daya tarik bagi mereka.

Ada hantu digaraj kereta Kim Kardashian

LOS ANGELES- Kim Kardashian hanya boleh tertawa ketika orang mengira ada penampakan hantu di sebuah foto yang dia up loadnya. Penampakan wanita yang diduga hantu itu tepat berada di belakang Kim yang sedang berpose di dalam kereta. 

Wanita berbaju putih itu bersembunyi di garaj Kim. Saat itu, Kim memang sedang berpose dengan kereta milik kakak iparnya, Scott Disick. 

Padahal, wanita yang diduga hantu itu adalah kakak Kim, Kourtney Kardashian ketika mereka masih remaja. Kerana itulah, Kim memastikan susuk wanita berbaju putih di foto itu bukanlah hantu.

"Melihat isi Tweet kalian tentang gadis menyeramkam di gambar instagramku. Hahaha tidak ada hantu di sini," kata Kim dalam akun Twitternya seperti dikutip Aceshowbiz, Jumat (4/4/2012).

Guru Bakar Kaki Pelajar Gara-gara Solat Tak Teratur


TRIBUNNEWS.COM - Polis Bangladesh tengah mengejar seorang guru dari sebuah madrasah yang diduga membakar kaki murid-muridnya dengan batang besi panas. Polis menduga guru yang dimaksud membakar muridnya lantaran tidak menjalankan solat secara teratur.
Setidaknya, 14 siswi, berusia lapan hingga duabelas tahun, menderita luka bakar, akibat perbuatannya. Siswi itu belajar pendidikan bahasa Arab dan Bengali di Madrasah Talimul Quran Mahila, di Namashyampur di Dhaka. Insiden itu terjadi di hari Selasa, kelmarin.
"Itu adalah hari pertama sekolah, setelah cuti selesai. Guru kami marah ketika mendengar bahawa kami tidak melakukan solat selama cuti kami," kata seorang siswi, Ferdousi Akther, yang masih berusia lapan tahun, seperti dikutip dari BBC, Jumat (4/5/2012).
"Kemudian dia meminta stafnya memanaskan sebatang besi dan kemudian ia menempelkan di kaki kami. Rasanya sakit itu tak tertahankan," lanjutnya.
Menurut Ferousi, gurunya mengaku melakukan hal itu agar muridnya mengetahui panasnya api neraka, jika tetap tidak melakukan solat secara teratur.
Sekolah ditutup untuk sementara setelah kejadian itu, dan kisah pengalaman mengerikan dari siswi madrasah itu telah banyak dilaporkan di surat khabar.
Walau tidak menderita luka-luka serius, perbuatan guru itu mendapatkan kecaman dari para orangtua murid. "Saya terkejut melihat luka bakar puteri saya," kata Jumur Akhter, ibu dari salah satu siswi. (bbc)

Karen Setubuhi Anak Temannya


TRIBUNNEWS.COM - Seorang wanita berusia 41 tahun, berurusan dengan pihak polis, setelah bersetubuh dengan remaja lelaki berusia 13 tahun yang merupakan anak dari seorang temannya.
Karen Lee Carstens, disangkakan telah melanggar tindak pidana, melakukan hubungan seks dengan anak di bawah umur.
Menurut pemberitaan Dailymail, Jumaat (4/5/2012), kes ini bermula ketika, Karen menawarkan dirinya, untuk menjaga anak dari seorang temannya, selama temannya itu dirawat di rumah sakit yang berada di Kota Houston.

Ia-pun membawa remaja  itu untuk menginap di rumahnya, yang berada di Texas, Amerika Syarikat (AS), siapa sangka, ia malah menggoda remaja itu melakukan hubungan seks.
Kedua pasangan yang berbeza umur puluhan tahun tersebut akhirnya melakukan hubungan suami isteri, selama beberapa kali.

Remaja itu sempat khuatir, dirinya menghamili Karen dalam hubungan terlarang mereka. Namun Karen, meyakinkannya bahawa ia tidak akan hamil, kerana saat mereka berhubungan, ia tidak dalam masa subur.
Hubungan mereka berakhir di tahun 2009, ketika Karens, pindah rumah.

Atas perbuatannya, polis telah menetapkannya menjadi tersangka, dan berencana akan melakukan penahanan terhadapnya. 

Mahasiswi Berparas Cantik Maki Polis dengan Bahasa Kotor


TRIBUNNEWS.COM - Seorang mahasiswi berparas cantik bernama Natasha Wan Xue terpaksa berurusan dengan pihak polis setempat setelah menyerang empat polis dan memakinya dengan bahasa kotor. Demikian dilansir The Straits Times, Jumaat (4/5/2012).
Wan, berusia 24 tahun, dinyatakan bersalah melakukan tindakan kriminal dan kata-kata kotor terhadap pelayan masyrakat.
Kejadian itu bermula pada 26 Oktober tahun lalu saat dua polis melihat seorang tukang pukul memaksa Wan dan kekasihnya bernama Lim Zhao Ming, serta lelaki lain keluar dari kelab malam Zouk di Singapura.
Lim mengalami luka dan titisan darah di bajunya. Dua polis bertanya jika Lim memerlukan pertolongan medis. Sayangnya, Lim malah membentak ke arah polis serta Wan tiba-tiba memukuli wajah seorang polis dan memakinya dengan bahasa vulgar.
Dua polis wanita kemudian tiba di tempat dan kemudian menangkap Wan. Saat dalam perjalanan menuju balai polis, sekali lagi Wan menyakiti polis dengan menyundul kepalanya ke arah polis dan menggigit lainnya di bahagian pergelangan tangan.
Petugas yang digigit terpaksa harus dirujuk ke RS dan menginap selama enam hari dan 13 hari untuk waktu istirahat.
Kuasa hukum Wan mengatakan kliennya sedang stress saat ia melakukan kejahatan itu. Dalam sebuah tes menunjukkan kadar alkohol di darahnya mencapai 172 mg per 100 ml. Dua kali ganda dari 80 mg untuk batas normal untuk membawa kendaraan.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved