Cara ekspress nak bakar roti

on 08 April 2012


Ditahan tunggang motosikal tanpa tangan (OKU)


Polis China mengeluarkan amaran terhadap seorang pemandu orang kurang upaya (OKU) selepas dia didapati menunggang motosikal tanpa kedua-dua belah tangan.OKU tersebut Liu Yeung dari Jimo dikesan memandu motosikal yang di ubahsuai khas bersama dua pembonceng.Polis hanya menyedari dia tiada tangan dan memandu menggunakan badan.Dia yang cacat sejak kecil akibat menyentuh kabel elektrik dan pernah bekerja di sebuah sarkis tetapi kini menjalankan operasi teksi motosikal.Lelaki ini jatuh cinta dengan anjingnya dan mengakui telah berhubungan seks selama 3 tahun


Seorang lelaki Switzerland yang jatuh cinta dengan anjing peliharaannya, mengakui telah berhubungan seks dengan ‘pasangan hidupnya’ tersebut selama tiga tahun.

Sebuah pengadilan di Liestal, Switzerland, mengatakan bahawa lelaki berusia 25 tahun yang namanya tidak disiarkan melanggar hukum Switzerland dengan mengakui berhubungan seks dengan seekor anjing jantan jenis Appenzeller, yang bernama Blaessli, sejak 2008 lalu.

Bahkan lelaki tersebut mengenakan ikat leher anjing ke pengadilan, sebagai tanda kasih sayang untuk sang anjing yang dipanggilnya ‘pasangan hidup’.

Diketahui, lelaki tersebut ‘merayu’ sang anjing dengan titisan cokelat sebelum menyalakan lilin dan berpelukan dengan pasangan hidupnya tersebut di bawah selimut.

Jaksa menuntut 20 bulan penjara, namun ia dijatuhi hukuman lapan bulan dan ditangguhkan selama dia menjalani sesi kaunseling kejiwaan.

‘Blaessli adalah teman hidup saya dan tidak terluka sama sekali, sebaliknya, dia baik-baik saja, ” tutur pria tersebut.

Sebuah survei tahun lalu mengungkapkan bahwa 275.000 orang Switzerland mengakui mereka pernah memiliki hubungan seksual dengan haiwan. Sementara, dua peratus dari wanita Switzerland telah mengakui mereka melakukan hubungan seksual dengan haiwan peliharaan.

Sumber : dailymail

Jom Tengok Bilik lelaki gila main gameAksi wanita serang dan robek pakaian atas wanita selingkuhan suaminya

Seorang wanita di Guangzhou, China, terlihat secara terbuka menyerang wanita lain, nampaknya wanita yang diserang adalah selingkuhan suaminya. Insiden itu terjadi di tengah jalan raya yang ramai.

Wanita penyerang memukul wanita yang diserang sampai jatuh dan merobek bahagian atas pakaian wanita yang diserang. Anggota keluarga lainnya nampaknya juga terlibat. Seorang gadis muda terlihat membantu memegang korban. Sang suami kemudian datang untuk cuba menghentikan pertarungan, tapi ia juga diserang.
Aneh, Kambing Bertanduk 5 Makan Daging Tiap Malam Jumaat

INILAH.COM, Sumedang – Seekor kambing bertanduk lima di Dusun Rancakalong Kabupaten Sumedang ini juga memiliki keanehan lain iaitu kerap memakan daging pada setiap malam Jumat Kliwon.


Lima tanduk kambing tersebut memiliki panjang sekitar 10 cm. Selain itu, kuku di kaki belakangnya lebih panjang sehingga mirip kasut aladin. Kambing tersebut diberinama Jimat Kalimusada.

Setiap malam Jumat Kliwon saya suka memberi makan daging mentah kepada Si Jimat, kata Jajang kepada wartawan, Jumaat (1/4/2011).

Jajang mengaku Si jimat merupakan pemberian seorang peternak kambing di daerah Ganeas. Sejak diberikan ketika berumur dua bulan, Si Jimat memang sudah memiliki lima bakal tanduk di kepalanya.

Oleh kerana na itu pemberi kambing berpesan agar kambing aneh ini dirawat dengan baik-baik dan tidak boleh diadukan kerana khauatir tanduknya patah.

Selain aneh, Jajang mengaku Si Jimat juga membawa keberuntungan. Sebab, sejak memelihara Si Jimat, Jajang yang menggemari ternak domba sejak enam tahun silam ini kerap menjuarai adu ketangkasan domba.

Jajang tak akan menjual Si Jimat walau sudah ada yang menawar Rp5 juta rupiah.

Wow, Ternyata Kini Jantung pun Boleh Update Status seperti Facebook

Trend jejaring sosial membuat hampir semua orang di dunia ketika ini gemar mengupdate status. Tahukah Anda? Kecanggihan teknologi membuat organ tubuh kita seperti jantung misalnya, juga boleh melakukan itu!


 Ini bukan dongeng belaka, melainkan sebuah penemuan yang dikembangkan oleh para ilmuwan di lembaga ilmiah Imec di Eindhoven, Belanda. Mereka mengembangkan teknologi Body Area Network (BAN) wireless atau disebut Human++ BAN.


 Bagaimana cara kerjanya? Dilapor New Scientist dan dikutip detikINET, Human++ BAN memungkinkan sensor berukuran sangat kecil ditanamkan pada organ tubuh tertentu. Fungsinya, mengirimkan data kesihatan tubuh seorang pesakit ke handphone melalui sebuah adapter kad memori SD.


 Ya, rupanya teknologi ini memang diciptakan sebagai alat bantu di dunia perubatan. Dengan menggunakan sensor electrocardiogram berdaya rendah sebagai titik wireless, Human++ BAN mentransfer statistik penting dari jantung ke smartphone pengguna. Selanjutnya, data ini juga dikirimkan secara langsung ke doktor yang menangani pesakit melalui hubungan jaringan 3G atau wireless.


 Uniknya, ketika terjadi sesuatu yang salah pada keadaan tubuh pesakit, Human++ BAN akan membunyikan alarm pada handphone si pengguna. Misalnya  untuk memberitahukan bahawa denyutan jantung si pesakit terlalu tinggi.


 Sistem Human++ BAN tak hanya bisa bekerja pada jantung, tetapi juga sistem angota tubuh lainnya. Imec mengklaim, teknologi ini bisa dimanfaatkan untuk memonitor kondisi neurologis, bisa diterapkan bagi para atlet atau lainnya

Apa yang didoakan pengawal ni?


Rogol dan cungkil mata ibu sendiriBeginilah nasib malang seorang ibu 53 tahun yang juga seorang jururawat telah dirogol dan di cungkil biji matanya oleh anaknya sendiri yang berusia 22 tahun.Kejadian itu berlaku di kediaman mereka di  Slough, Berkshire England.Rumah itu didiami oleh tiga beranak.


Pemuda itu ditangkap ketika cuba melarikan diri dalam keadaan telanjang.Dia dikatakan melompat kesebuah kereta yang sedang bergerak dan kereta itu telah melanggarnya..Kejadian ini dilaporkan oleh jiran mereka yang mendengar bunyi bising dan pemuda itu dikatakan membuang barang seperti televisyen,komputer dan perabot daripada bilik kebawah.-selanjutnya>link


bk-terfikir dalam kepala otak aku ini...apakah dia tidak dapat lagi menilai atau membezakan ibunya sendiri

Ini Dia, Parfume Aroma Vagina

Unik, Suatu pengeluar parfume terkenal memproduksi Parfume Aroma Vagina. Vulva Original adalah bukan parfume tetapi lebih ke arah sebuah wewangian yang diciptakan untuk para wanita untuk meningkatkan "hubungan" dengan pasangannya.

Nah, disini menariknya atau mungkin anehnya ? Wewangian yang ada bukan seperti wangi bunga lavender atau apapun yang boleh meningkatkan ghairah tetapi wangi yang ada itu adalah wangi vagina. 
Menurut pembuatnya, wangi seperti itu akan menimbulkan hasrat kepada kaum lelaki dan membuat pasangan tentu saja akan semakin intim.

Tidak tahu sejauh mana kebenarannya tapi mungkin inilah satu-satu wewangian yang tidak boleh digunakan untuk anak yang belum berumur 18 tahun ke atas. 

Yang perlu anda lakukan (bagi wanita), dengan sistem roll-on, cukup kenakan sedikit wewangian ini di bahagian pergelangan tangan, setelah itu anda bisa melihat hasilnya.

VULVA Original dijual dengan harga 24.90 Euro  untuk 1 botol kecil.

Guru Wanita Diprotes Kerana Mandi Bogel Bersama Siswi.

Lloyd Jones (36)  guru muzik di Wales Inggris diprotes para orangtua kerana didapati mandi bogel bersama pelajarnya. Para orangtua curiga terhadap sikap  guru wanita tersebut kerana mengatakan “Aku mencintaimu” dan memberikan hadiah menarik bagi pelajarnya yang berumur sekitar 13-16 tahun.

Jabatan muzik di sekolah tersebut menerima laporan dari orangtua pelajar terkait perilaku  guru yang dinilai tak layak. Apalagi  guru itu memberikan hadiah dan sudah mengirim lebih dari 1.000 sms bahawa ia mencintainya sungguh-sungguh.

Bahkan pihak berwajibjuga dilapori,  guru itu telah membelikan boneka barbie, perhiasan dan parfume kepada pelajar sekolah musik di Blackwood, Gwent, Wales itu.

Para orangtua makin marah begitu mengetahui bahawa ada belasan pelajar mandi bogel bersama  guru itu dan curiga telah terjadi sesuatu. Mereka khuatir perilaku  guru Lloyd Jones diduga lesbian itu akan menular kepada anak anak gadis mereka. 

“Mengapa saat para pelajar mandi bogel kemudian Ny Lloyd Jones masuk. Itu perbuatan tak pantas dan mungkin ada permainan kasar telah terjadi,” ujar Huw Roberts yang protes.

Sedangkan Lloyd Jones sendiri ketika di depan persidangan dewan guru di Wales menyangkal tuduhan itu. Kerana apa yang dilakukan tak ada hubungan seksual sedikit pun.


Pengadilan itu menyalahkan, seharusnya  Lloyd Jones menggunakan bilik pancuran lain bukan masuk ke bilik mandi para pelajar yang sedang bogel.

Orangtua lebih curiga kerana  guru itu melarang pelajarnya bercerita kepada orantuanya. Selain memberikan hadiah yang disukai para pelajar,  guru itu juga gemar kirim sms dan gantungan kunci.

Dalam hal itu  guru Lloyd membantah kerana hadiah itu diberikan kepada para pelajar yang miskin dan berprestasi. Hingga kini investigasi masih dilakukan terkait dugaan perilaku seksual menyimpang oleh  guru kepada para siswinya.


sumber 

Mantan Guru Ditangkap Setelah Ketahuan Tiduri Pelajarnya


TRIBUNNEWS.COM - Seorang mantan guru di California, yang menjadi pemberitaan media nasional di Amerika Syarikat (AS) kerana meninggalkan sang isteri agar boleh tinggal serumah dengan kekasihnya yang berusia 18 tahun, ditangkap. Demikian dilansirAP, Sabtu (7/3/2012).
Christopher James Hooker (41), yang kini memacari mantan siswinya, ditangkap untuk penyelidikan kerana melakukan seks dengan pelajarnya pada tahun 1998 yang saat itu baru berusia 17 tahun. Ketika itu ia mengajar di SMA Davis High School, Modesto, California.
Polis memulai investigasi setelah Hooker mengumumkan hubungannya dengan sang mantan siswi, Jordan Powers, yang sempat diajarnya di SMA Enochs High School. Hooker dijadualkan akan tampil di depan pengadilan pada Selasa, minggu depan, setelah hakim memberikan perintah pemberian wang jaminan sebesar 50 ribu dollar AS .
Setelah tampil di sejumlah acara bincang-bincang nasional, Hooker dan Powers berkeras jika mereka tak melakukan hubungan seks sampai ia berusia 18 tahun. Namun, polis tidak percaya dengan pengakuan tersebut.
Pasangan ini mengaku, mereka bertemu saat Jordan berusia 14 tahun dan hubungan itu tak berkembang menjadi hubungan fisik sehingga dianggap tak melanggar undang-undang negara bahagian California yang memberikan batasan usia 18 tahun.

Suami Cerai Isteri Gara-gara Operasi Perbesaran Payudara


TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan yang menggunakan gel perbesaran payudara diceraikan setelah sang suami menyalahkan penyuntikan steroid itu membuat anak perempuan mereka mengalami gangguan otak. Demikian dilansirChina Daily, Sabtu (7/4/2012).
Zhou Shaoping (40), dari Provinsi Anhui, China, mengatakan bahawa dirinya menghabiskan wang sebanyak 5.000 yuan untuk membeli produk Amazingel untuk disuntikkan pada tahun 2003 di sebuah klinik.
Ia berharap, dengan payudara besar membuatnya dapat menarik banyak laki-laki setelah dikhianati mantan kekasihnya.
Pada tahun 2006, Zhou melahirkan bayi perempuan setelah bertemu sang kekasih dan menikah setahun kemudian. Ia terus memberikan ASI kepada anaknya meski warnanya kekuningan selama tiga bulan. Bayi itu kemudian dilaporkan memiliki kelainan otak namun tak disebutkan apakah penyebabnya kerana suntikan gel perbesaran payudara itu.
Setelah Zhou dan suaminya menghabiskan wang dan waktu untuk mengubati anak mereka, baru terungkap jika sang isteri pernah memakai Amazingel untuk membesarkan payudara. Sang suami kemudian mengajukan cerai dan meninggalkannya.
Zhou mengatakan ia terpaksa meninggalkan pekerjaannya agar boleh menjaga anaknya dan tinggal bersama orangtuanya. Ia mengaku jika dirinya sering merasakan rasa sakit pada payudaranya namun tidak yakin jika penyebabnya adalah gel tersebut

Pecahkan Rekord Naik Teksi Keliling Dunia


TRIBUNEWS.COM LONDON -Tiga pemuda  Inggris masing-masing bernama Paulus Archer, Leigh Purnell, dan Johno Ellison cuba pecahkan rekod dunia menggunakan teksi keliling dunia.
Menurut The Sun ketiga pemuda mulai melakukan  keliling dunia dengan teksi dari ibukota inggris London bulan Febuari 2011.
Mengendarai teksi hitam yang biasa digunakan di London dengan sebutan taksi cab mereka beri nama "Hannah," Perjalanan dilakukan oleh tiga pemuda melalui empat benua dan sepuluh zon waktu yang berbeza dalam upaya untuk memecahkan rekod dunia untuk naik taksi terpanjang.
Ketika mereka tiba di Times Square di New York, meteran taksi Hannah menunjukan tambang teksi yang harus mereka bayar mencapai 100.000 dollar Amerika.
Dalam catatan sejarah ini merupakan tambang teksitertinggi, setelah sebelumya mereka melakukan hal yang serupa base camp Gunung Everest.
Ketiga pemuda mengatakan teksi akan segera mereka terbangkan ke Tel Aviv, di mana mereka akan memulai bahagian terakhir dari tour mereka dan direncanakan akan kembali ke London pada bulan Mei.
Mereka telah mendokumentasikan perjalanan mereka di itsonthemeter.com, mengatakan mereka berharap dapat digunakan untuk membantu pembiayaan bagi Palang Merah.

Demi Gadget Mahal Wang Rela Jual Ginjalnya


TIBUNNEWS.COM,CHINA--Wang seperti gelap mata untuk mendapatkan gadget yang harganya mahal. Apapun ia lakukan demi mendapatkan gadget canggih yang kini  menjadi idola anak seumurnya di negaranya, China. Wang, menjual ginjalnya untuk mendapatkan itu semua.
Aksi nekad Wang diketahui saat orang tuanya merasa hairan. Wang tiba-tiba saja memiliki gadget mahal. Wang, seperti dikutip dari BBC mengakui secara jujur, mainan canggih yang dimilikinya itu adalah hasil menjual ginjalnya.
Polis setempat kemudian bertindak cepat. Lima orang kemudian ditahan, salah satunya adalah ahli bedah yang mengambil ginjal Wang pada April tahun lalu. Transplantasi ginjal Wang yang masih berusia 17 tahun ini , kelima orang itu mendapatkan wang . Sementara Wang hanya mendapat  sekitar US$.300. Wang, kini mengalami gagal ginjal. (BBC)

Piknik Romantis Justin Bieber dan Selena Gomez


infospesial.net -  Pasangan selebriti Justin Bieber dan Selena Gomez memiliki cara berdating yang berbeza kali ini, mereka  melakukan piknik di taman di LA Griffith Park. 

Selena Gomez, 19 tahun tampak memalingkan wajahnya ke matahari untuk menghangatkan tubuhnya, sementara kekasihnya Justin Bieber, 18 tahun mengenakan topi untuk mendapatkan kehangatan ekstra.

Penyanyi 'Baby' ini terkenal dengan kehidupan borosnya, seperti menyewa Stadium atau panggung wayang, makan malam peribadi yang sangat mahal untuk kekasihnya.

Namun, kelmarin jutawan muda ini membuktikan bahwa dirinya masih boleh romantik dengan anggaran murah, yang dia perlikan hanya snack dan minuman ringan, dan tentunya matahari di California.

Hah! Leher Kim Kardashian Ada Bekas Love bite


infospesial.net -  Dia tetap malu-malu dengan kehidupan percintaanya. Seperti yang dikhabarkan Kim Kardashian telah menghabiskan waktu bersama kekasih barunya Kanye West selama 24 jam, di rumah Kanye di New York. Artis itu terlihat melangkah percaya diri mempamerkan bekas love bite di lehernya.

Saat Kim berjalan menuju  restoran Kafetaria di Manhattandistrik Chelsea, Khamis (5/4/2012) lalu, untuk makan malam, terlihat jelas tanda merah seperti bekas gigitan di sebelah kiri lehernya. Banyak spekulasi mengatakan jika tanda tersebut adalah bekas ciuman dari Kanye West.Kim sendiri didapati menghabiskan malam di apartemen TriBeCa, bersama Kanye. Dia pun tertangkap kamera menyelinap keluar dari rumahnya pada pukul 10:00 Khamis pagi, mengenakan seluar kulit yang sama, T-shirt dan kasut tinggi yang dikenakannya malam harinya.

Plat WWW 1 termahal


KUALA LUMPUR - Nombor plat pendaftaran kenderaan WWW 1 yang hangat diperkatakan khususnya di ibu negara kini diramalkan mampu mencecah nilai RM500,000 apabila tendernya dibuka pada 30 April nanti.
Menurut Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Mohd. Nadzri Osman, ramalan tersebut dibuat berdasarkan beberapa tawaran awal yang sudah diterima meskipun tender belum lagi dibuka kepada orang ramai.
"Sejak pengumuman mengenai nombor yang dikaitkan dengan singkatan terkenal WWW iaitu World Wide Web dibuat, beberapa tawaran telah dilakukan oleh individu yang berminat dengan harga sudah pun melebihi RM400,000," katanya ketika ditemui Kosmo! Ahad baru-baru ini.
sumber : kosmo online

Jurugambar parah dipukul polis


ATHENS: Seorang jurugambar Greece yang bekerja untuk agensi berita kerajaan China, Xinhua menjalani pembedahan semalam selepas cedera parah di kepala ketika membuat liputan bantahan antiberjimat-cermat, kata polis.
Marios Lolos, 46, yang mempengerusikan kesatuan jurugambar berita Greece mengalami kecederaan saraf kranial akibat dipukul dengan belantan di belakang kepalanya yang dilihat sebagai insiden terbaru kekejaman polis terhadap media, kata kesatuan wartawan Greece.

Wartawan lain yang ada di tempat kejadian berkata, polis mengarahkan anggota media yang membuat liputan beredar segera dan seorang polis antirusuhan memukul Lolos dengan pemegang keluli belantannya. - AFPsumber : myMetro

Victoria Beckham tampil dengan wajah eksotik


LONDON: Peminat kepada bintang pop yang bertukar karier menjadi pereka fesyen Victoria Beckham biasa melihat wanita itu tampil dengan pelbagai gaya.
Namun, kali ini penampilan Victoria nyata eksotik ketika dia muncul untuk sesi fotografi Harper’s Baazar China.

Dengan rambut palsu merah yang diikat ke belakang dan memakai pakaian seksi, ibu empat anak itu berubah dengan penampilan cukup dramatik.


Imej terbaru isteri David Beckham itu disifatkan sesetengah penulis blog seperti karakter dalam permainan video.

Victoria menjalani sesi fotografi bersama jurugambar China Chen Man yang terkenal dengan kesan sinematik yang dramatik.


Bintang itu tampil untuk kulit depan majalah Bazaar edisi China selepas dia muncul dalam Harper’s Bazaar Britain.
Ketika diwawancara, Victoria berkata, dia mewakili wanita golongan pertengahan dalam rekaannya.

Victoria menjelaskan sejak menjadi pereka fesyen, dia lebih suka memakai pakaian rekaannya sendiri untuk lebih mesra dengan pelanggan.


Namun, tahun lalu dia kecewa kerana tidak dapat mencuba rekaannya sendiri kerana hamil dengan anak perempuannya, Harper.

“Kami sentiasa berjenaka mengenai model berusia 17 tahun yang berketinggian enam kaki memperagakan rekaan saya. Namun, kemudian saya kata, baiklah saya akan cuba pakai baju itu dan mencubanya untuk tatapan umum.


“Begitulah cara saya bekerja. Saya dapati sukar ketika hamil dan tidak dapat mencuba rekaan sendiri. Saya hanya berdiri dan mula menutupi tubuh dengan fabrik kain. Memang sukar jika kita tiada susuk tubuh idaman,” katanya. - DMsumber : myMetro

Dera pelajar secara seksual


MODESTO: Bekas guru di California yang menjadi berita muka depan akhbar ketika dia meletakkan jawatan untuk tinggal bersama pelajarnya yang berusia 18 tahun ditahan semalam kerana disyaki melakukan penderaan seksual terhadap seorang pelajar lain lebih 10 tahun lalu, kata polis.
Christopher James Hooker, 41, ditahan untuk siasatan kerana disyaki melakukan hubungan seks oral bersama pelajar bawah umur. Polis berkata, kejadian itu berlaku ekoran hubungannya dengan seorang pelajar berusia 17 tahun pada 1998 di Sekolah Tinggi Davis di Modesto, tempat dia pernah mengajar.

Hooker muncul di mahkamah semalam dan hakim menetapkan ikat jamin AS$50,000 (RM150,000) serta pelantikan peguam bela awam untuknya, lapor akhbar Modesto Bee. Dia meminta jumlah ikat jamin dikurangkan dan hakim menetapkan perbicaraan Selasa ini bagi memutuskan perkara itu.


Polis berkata, siasatan bermula selepas Hooker mengumumkan hubungannya bersama Jordan Powers Februari lalu yang menjadi muridnya di Sekolah Tinggi Enochs di Modesto.

Muncul dalam pelbagai rancangan bual bicara televisyen nasional di AS, Hooker bersama Jordan mengekalkan hubungan tanpa seks hingga pelajar itu berusia genap 18 tahun, tetapi polis menyiasat sama ada berlaku hubungan tidak wajar sebelum itu. Dalam wawancara untuk rancangan Dr Phil dan Selamat Pagi Amerika, ABC pasangan itu dilihat berpimpin tangan dan saling bertukar senyuman. Pasangan itu mendakwa ketika mereka bertemu kali pertama iaitu ketika Jordan berusia 14 tahun, hubungan mereka tidak membabitkan sentuhan fizikal hingga pelajar itu cukup umur. Mengikut undang-undang California pelajar perlu mencecah usia 18 tahun untuk menjalin hubungan dengan orang dewasa. Ibu Jordan, Tammie yang bersemuka dengan pasangan itu dalam rancangan Dr Phil menuduh Hooker mempengaruhi anak perempuannya.


Ekoran hubungan pasangan itu, anggota Kongres dari Modesto, Kristin Olsen mengusulkan undang-undang supaya melarang hubungan pelajar-guru walaupun pelajar sudah mencapai usia 18 tahun dan membatalkan skim saraan serta perubatan guru terbabit jika mereka disabitkan bersalah.Menurutnya tindakan itu dapat menghalang guru menjalin hubungan dengan pelajar mereka sendiri walaupun pelajar mencecah usia dewasa. - SD


sumber : myMetro

Bekas suami tak faham maksud taklik


KUALA LUMPUR: Suami ‘hilang’ lebih empat tahun tanpa nafkah zahir dan batin, dipukul serta suami ada wanita lain antara dugaan dihadapi penyanyi dan pelakon, Leina Hangat, 39, ketika berkahwin dengan mualaf warga Perancis, Muhammad Jamal Delaloy Abdullah.
Leina atau nama sebenarnya, Norazlina Abdul Rahman ketika dihubungi berkata, dia dihalau bekas suaminya yang ketika itu bekerja sebagai chef di Singapura pada 2003 dari hotel yang menjadi kediaman mereka di negara berkenaan dan mendakwa lelaki itu menjalin hubungan sulit dengan wanita warga Vietnam.

“Saya tahu dia menjalin hubungan dengan wanita itu apabila dia memberitahu ketika saya menghubunginya selepas dihalau dari hotel itu. Saya juga dapat bercakap dengan wanita itu,” katanya ketika dihubungi di sini.


Leina yang pernah membintangi filem Awas dan Satay, melangsungkan perkahwinan dengan lelaki itu pada 21 Ogos 2002 dan bercerai pada Ogos 2008.

Leina turut mendakwa bekas suaminya suka keluar malam dan pemabuk. Dia juga kerap dimarahi dan dipukul jika tidak membenarkan bekas suaminya mengambil minuman keras.


Katanya, selepas lelaki itu menghilangkan diri, dia pernah cuba menghubunginya dan menunggu bekas suami mencarinya tetapi gagal.
Namun, selepas bertemu kembali pada 2007 dan mengemukakan permohonan fasakh, bekas suaminya memperlekeh dan mentertawakan peguam Leina yang menghubunginya ketika itu.

“Dalam kes kami, saya tidak meletakkan 100 peratus kesalahan kepada bekas suami kerana berasa saya turut menjadi penyumbang. Saya akui ketika itu ilmu agama tidak cukup kuat, menyebabkan saya gagal menangani masalah rumah tangga.


“Sepatutnya saya menggalakkannya mendalami agama Islam, sebaliknya saya pula terikut-ikut gaya hidupnya. Dia pula baran dan saya pula melawan, tidak hairan dia kerap ‘naik tangan’,” katanya.

Leina berkata, bekas suaminya tidak faham tuntutan agama Islam dan memeluk Islam semata-mata untuk berkahwin dengannya.


“Ketika bernikah, dia hanya membaca taklik tetapi tidak memahaminya langsung,” katanya.


Menurutnya, sepanjang perkahw inan, dia juga tidak pernah bertemu keluarga bekas suaminya.


Leina kini bahagia dengan perkahwinan keduanya bersama Mohd Zaipul Bahri Ghazali, 40, pada 2009.


“Saya lebih banyak belajar dalam perkahwinan kedua. Saya perlu menjaga hati suami dan buang sikap negatif seperti sikap dulu seperti suka menjawab apabila bertengkar dengan suami,” katanya.sumber : myMetro

Rugi RM90,000


KUALA LUMPUR: Hasrat lebih 100 pemilik butik pengantin dan katering mencari pendapatan tambahan melalui penyertaan dalam Festival Pengantin Malaysia Ke-11 bukan saja hancur, malah mereka turut kerugian lebih RM90,000.
Keadaan ini dipercayai berpunca daripada kegagalan pihak penganjur festival membuat bayaran penuh kepada pengurusan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) yang menyebabkan pihak pengurusan PWTC enggan membuka pintu Dewan Tun Razak 2, di tingkat empat bangunan berkenaan.

Menceritakan kembali kejadian malang yang menimpa mereka, pengusaha butik pengantin, Edyham Hazril Zainudin, 40-an, berkata dia menerima pelawaan daripada syarikat penganjuran itu tiga bulan sebelum karnival bermula.


“Saya membuat bayaran penuh berjumlah RM4,000 bagi sebuah ruang pameran kecil sejak dua bulan lalu, namun kami hanya mengetahui mengenai muslihat sebenar syarikat itu pada hari pertama festival bermula, semalam (kelmarin).

“Pada pagi Jumaat, karnival yang sepatutnya bermula jam 10 pagi terpaksa dilewatkan ke jam 1 tengah hari apabila tiada staf mahupun pengurus syarikat itu tampil membuka pintu dewan dan hanya seorang staf mereka muncul jam 12 tengah hari untuk memaklumkan pihaknya ada masalah kewangan dengan pengurusan PWTC, namun berjanji akan menyelesaikannya,” katanya ketika ditemui , semalam.


Beliau berkata, keadaan sama berulang semalam apabila pengurusan PWTC tidak membenarkan mana-mana peserta untuk memasuki dewan berkenaan kerana penganjur karnival gagal membayar sewa berjumlah RM90,000
“Rata-rata peserta festival ini membuat bayaran penuh kepada penganjur, namun kami tidak tahu punca mereka tidak membayarnya sehingga menyebabkan kami mengalami kerugian akibat kecuaian mereka.

“Tidak cukup dengan itu, seorang peserta festival ini bermurah hati membuat bayaran berjumlah RM40,000 hari ini (semalam) bagi membolehkan kami meneruskan perniagaan, namun pengurus syarikat dan stafnya bersikap lepas tangan dalam hal ini,” katanya.


Seorang lagi peserta festival, Datuk Jamal Md Yunos berkata, meskipun pada mulanya mereka semua menghadapi masalah memasuki dewan berkenaan untuk meneruskan perniagaan, namun hasil kata sepakat, jalan penyelesaian dapat dicari.

“Kami sepakat mengumpul duit sendiri dulu dan membayar kepada pengurusan PWTC bagi menjayakan festival ini dan akan berurusan dengan penganjur festival bagi menuntut balik wang terbabit.


“Ada peserta berbelanja lebih RM50,000 untuk menyewa ruang pameran di festival ini dan jika ia ditamatkan begitu saja, kami akan rugi lebih besar,” katanya.


Beliau berkata, festival berkenaan akan diteruskan seperti biasa sehingga jam 10 malam ini dan berharap orang ramai dapat memberi sokongan padu kepada peserta karnival.


Jamal berkata, antara perkhidmatan disediakan adalah andaman pengantin, perancang perkahwinan, fotografi dan videografi, kad kahwin, cenderamata, perhiasan, aksesori, dewan majlis perkahwinan, ejen perancang industri perkahwinan, pusat penjagaan kecantikan dan perkhidmatan katering.


Bagaimanapun, jam 3.30 petang semalam, beberapa peserta karnival itu tampil membuat laporan polis di Balai Polis Dang Wangi berikutan rasa tidak puas hati terhadap pihak penganjur yang menyebabkan mereka mengalami kerugian.


Sementara itu, usaha Metro Ahad untuk menghubungi syarikat penganjur festival itu gagal apabila talian telefon mereka ditutup.sumber : myMetro

Hina Allah, Rasulullah


RAWANG: Tindakan seorang pengguna Internet menghina Allah dan Rasulullah SAW, mencetuskan kemarahan sekumpulan pemuda Bandar Tasik Puteri (BTP), di sini.
Peniaga, Safrul Nidzam Shamsuddin, 39, berkata sebagai umat Islam, maruahnya tercabar dengan kenyataan pengguna Internet yang menggelarkan dirinya Daniel Heckenbucker begitu berani menghina Allah, agama Islam, junjungan besar, Nabi Muhammad SAW dan orang Melayu.

“Menyirap darah saya sewaktu membaca apa ditulis ‘si bacul Daniel’ itu. Saya nak menyebut apa yang dihina terhadap Allah, Islam dan Rasulullah pun tidak tergamak mulut saya mengeluarkannya. Kata-kata menghinanya itu tidak boleh diterima kita yang berakal waras,” katanya.


Menurut Nidzam, dia mula menyedari kata-kata menghina Daniel sewaktu melayari laman sosial kumpulan (group) Negaraku Malaysia, kelmarin. Isu itu dibincangkan bersama rakannya, peniaga buah-buahan, Mohd Sufian Atas, 35, yang menganggap kenyataan Daniel sungguh biadap.

“Kami mengambil keputusan membuat laporan polis pada hari sama kerana isu ini serius. Saya tidak mewakili mana-mana parti politik, tetapi apa yang saya lakukan berdetik rasa tercabar maruah agama Islam dihina begitu. Kami berharap polis dapat menyiasat, siapa Daniel,” katanya.


Melalui laporan Nidzam, Daniel Heckenbucker menyifatkan tidak perlu mengkritik Islam kerana Islam itu sememangnya hina, tindakan Rasulullah SAW berkahwin empat isteri seperti melayan nafsu serta orang Melayu yang mengikuti sirah Rasulullah SAW dikatakan sebagai bodoh.
Sufian pula berkata apa dilakukan Daniel tidak boleh dibiarkan berleluasa demi mempertahankan akidah umat Islam. Gejala murtad yang menjadi kontroversi sekarang serta kata-kata menghina Islam di Internet sekarang disifatkan antara serangan terhadap umat Islam.

“Jika Daniel warga tempatan berani menghina agama Islam, bagaimana pula bangsa asing. Kita masyarakat majmuk di negara ini kena hormat setiap agama dan bangsa, bukan kata-kata menghina begitu yang boleh mencetuskan kemarahan umat Islam di nusantara ini.


“Harus ingat Islam dan Melayu itu, bagai isi dan kuku. Melayu pula bukan setakat di Malaysia saja, di Singapura, Thailand, Indonesia dan Brunei pun ada Melayu,” katanya.


sumber : myMetro

Sangka barang sihir


ALOR SETAR: “Saya sangka bungkusan itu barang sihir kerana dibalut kemas dengan kain putih dan plastik hitam, namun tidak menyangka ia sebenarnya mengandungi mayat bayi cukup sifat.”
Begitu kata pemilik gerai makan, Rusdi Abd Aziz, 45, apabila menemui mayat bayi perempuan, dipercayai baru dilahirkan, di atas meja premisnya berhampiran Masjid Sungai Mati, di sini, jam 8 malam kelmarin.

Bayi itu ditemui dalam beg plastik berwarna hitam dengan bungkusan kain putih, termasuk masih mempunyai tali pusat dan dipercayai lahir kurang daripada 12 jam.


Rusdi berkata, dia menyedari bungkusan itu berada di atas sebuah meja gerainya ketika menuju ke pekan Langgar bersama isterinya pada waktu petang bagi mencari beberapa keperluan untuk berniaga pada keesokan harinya.

“Rumah saya terletak dua kilometer dari lokasi gerai kami. Ketika melintasi gerai, saya melihat ada bungkusan beg plastik di atas meja sedangkan setiap kali selepas berniaga, saya pastikan tiada barang tertinggal.


“Pada mulanya saya tidak menyangka perkara pelik. Namun, hati saya tertanya-tanya lalu menghantar isteri ke rumah sebelum keluar semula menaiki motosikal untuk melihat bungkusan terbabit,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, malam kelmarin.
Rusdi berkata, setibanya di gerai, dia berasa tidak sedap hati ketika melihat bungkusan itu lalu mengajak beberapa penduduk yang tinggal berhampiran untuk memeriksanya.

Menurutnya, seorang penduduk mengarahkannya memeriksa bungkusan terbabit menggunakan kayu kerana tidak mengetahui kandungan sebenar, selain bimbang berlaku sesuatu yang tidak diingini.


“Saya menguis bungkusan itu menggunakan kayu dan melihat ada sesuatu dibungkus dengan kain putih. Saya memeriksa dengan lebih lanjut sebelum ternampak kaki dan keseluruhan badan bayi terbabit,” katanya.

Rusdi berkata, selepas mengetahui kandungan bungkusan itu, dia bergegas melaporkan penemuan itu kepada polis untuk tindakan lanjut.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Adzaman Mohd Jan ketika mengesahkan kejadian berkata, pihaknya percaya mayat bayi perempuan terbabit baru dilahirkan sebelum diletakkan di gerai.


Katanya, mayat bayi dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk bedah siasat, manakala polis meneruskan siasatan untuk mengenal pasti suspek yang terbabit dalam kejadian.sumber : myMetro

Dikelar leher sebelum samun


KUALA LUMPUR: Niat mencari pekerjaan di negara ini membawa malang kepada seorang lelaki warga Bangladesh apabila dia mati akibat leher dikelar sebelum disamun di rumah sewanya di Jalan Kuchai Lama, di sini, pagi semalam.
Md Rana, 23, baru tiba di negara ini 15 hari lalu dan menyewa di rumah itu bersama tujuh rakan senegaranya sementara dia mencari pekerjaan.

Dalam kejadian jam 9.45 pagi di rumah kedai blok 3, Jalan Kuchai 13, mangsa berseorangan di rumah sementara rakan lain keluar bekerja.


Timbalan Ketua Polis Daerah Brickfields, Superintendan Aida Abdul Hamid berkata, mangsa berbual dengan rakan melalui telefon sebelum menyedari pintu rumah diketuk.

Katanya, sebaik membuka pintu, seorang suspek bersenjatakan parang dipercayai menerpa masuk dan mengelar leher mangsa hingga menyebabkannya mati di tempat kejadian sebelum menggeledah rumah itu.


“Pada masa sama, rakan mangsa yang terdengar jeritan mangsa menghubungi polis sebelum mangsa ditemui terbaring di ruang tamu dalam keadaan berlumuran darah,” katanya yang ditemui di lokasi kejadian.
Beliau berkata, siasatan lanjut dijalankan bagi mengenal pasti sama ada perbuatan itu dilakukan orang yang mengenali mangsa atau orang luar.

Katanya, polis belum menganggarkan kerugian dialami mangsa, namun akan menyoal siasat beberapa rakan mangsa yang dilaporkan bekerja ketika kejadian.


“Mayat mangsa dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk bedah siasat. Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh,” katanya.

Polis meminta orang ramai yang ada maklumat berhubung kejadian itu diminta menghubungi Rakan Cop Polis KL di talian 03-21159999 bagi membantu siasatan.sumber : myMetro

Wanita yang paling menyeramkan di Taiwan


Masyarakat Taiwan percaya awal bulan ini adalah hari dimana arwah-arwah dapat ke dunia kita-kita yang masih hidup. Merekapun mengadakan pertandingan siapa wanita yang paling seram, dan wanita inilah pemenangnya.Mahluk menyeramkan diatas adalah wanita bernama Lin Ya-chi, 32. Ia adalah pemenang pertandingan'Ghost Queen', yang diadakan untuk menyambut bulan Hantu di Taiwan. Menurut kepercayaan penduduk Taiwan, bulan Hantu adalah bulan dimana pada hari pertamanya para arwah dapat keluar masuk sesuka hati antara dua dunia, iaitu dunia orang mati dan dunia orang hidup.

Menurut AJK penyelenggara, apabila Lin maHu menjadi hantu pada acara bulan depan, ia berhak atas hadiah sebanyak NT$100.000 dan tiket perjalanan 6 hari ke Los Angeles.

Meskipun sebagian besar voter memilih Lin yang berdandan ala Vampir adalah wanita paling menyeramkan di Taiwan, namun ternyata Lin sendiri tadinya adalah wanita yang penakut. Lin mengatakan dirinya tidak pernah berani menonton acara tentang hantu dan bahkan mengunjungi rumah hantu di taman bermain pun tak pernah. Wanita lulusan Sastra China di Universiti Tunghai ini berkata bahawa dia benar-benar mengeluarkan segenap keberaniannya demi mendapatkan hadiah wang dan kesempatan jalan-jalan ke luar negri.

Berubah dari seorang penakut hingga kini menjadi orang yang bekerja menakuti orang-orang lain, dirasakan Lin membuat dirinya kini menjadi lebih pemberani dan ia merasakan sensasi kepuasan setelah berhasil menakuti seseorang.

Ibu Lin pada awalnya tidak setuju, ia mengatakam bahawa berpakaian seperti hantu pada bulan Hantu akan membawa kesialan, namun setelah Lin berkeras untuk tetap mengikuti ini, sang ibu mengalah dan membekali puterinya dengan 2 batu aziamat untuk menjaga dirinya dari hantu jahat.sumber: Taipei News via Daily Chilly
foto: Fang Chih-hsien, Taipei

Tiga negara yang hanya dipisahkan dengan sungaiPamela Anderson nampak seperti tak berbaju


BUKAN Pamela Anderson jika tak tampil seksi. Kali ini, gaun nude yang nampak seperti warna kulit tersebut menjadi pilihannya saat menghadiri acara perayaan Tahun Baru lalu.


Ditemani dengan sang kekasih Jon Rose, Pam tampak semakin seksi. Apalagi, payudara jumbo yang dimilikinya tampak tumpah ruah. Tak hanya itu, kulitnya samar terlihat kerana senada dengan warna pakaian yang dikenakannya, seperti dilaporkan  Dailymail.  


Pakaian yang mengumbar keseksian tersebut menjadi pilihannya saat menghadiri pesta Tahun Baru di Las Vegas. Meski terkesan transparan, Pamela tetap terlihat percaya diri mengenakan gaun sepanjang lutut tersebut.


Malam itu, dengan tampilan gaun warna nude yang dipilih membuat kulit cokelatnya samar terlihat. Bekas bintang Baywatch itu pun nampak seperti tak berpakaian. Tak hairan, keseksian Pam pun semakin terkuak. Selain kerana tubuhnya yang terlihat transparan, keseksian Pam tampak dengan keberadaan tato di lengan kirinya yang sengaja dipamerkan.


Pam memadukan gaun berbahan sutra tersebut dengan peep-toe heels karya  Christian Louboutin, serta tampilan rambut blonde yang sengaja diurai. Ibu dua anak tersebut pun nampak cantik dan seksi. Sang kekasih, Jon Rose pun menemaninya dengan penampilan yang hebat melalui pakaian kemeja kotak-kotak dan seluar jeans. (tty)

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved