Polis buas rogol seorang penjaja wanita

on 08 Mac 2012

Orang yang sepatutnya melaksanakan undang-undang tetapi polis
yang seorang ini sanggup melanggarnya hanya kerana nafsu...


MANILA: Seorang polis menyerah diri kepada pihak berkuasa selepas dituduh merogol seorang penjaja jalanan di Ibu Pejabat Polis Manila, kata pihak berkuasa semalam.

Berpengalaman 10 tahun dalam polis, Antonio Bautista, 39, menjadi buruan selepas seorang wanita membuat aduan dia dirompak dan dirogol pada malam tahun baru. 

Sumber berkata, mangsa mendakwa Bautista merogolnya dalam pejabat tempat pihak berkuasa menjalankan siasatan terhadap kes salah laku polis. - AFP

Photo Pre - Wedding Bogel Yang Menghebohkan China


SHANGHAI: Sebuah persatuan untuk fotografer pernikahan di China menyerukan larangan potret telanjang pengantin baru, trend baru di kalangan pasangan muda negara itu.

The Wedding Asosiasi Perdagangan Shanghai mengatakan perilaku ini tidak menghormati institusi pernikahan dan memperingatkan akan tekan pemerintah untuk melarang setiap studio yang mengambil foto tersebut, Shanghai Daily melaporkan pada hari Jumaat.

"Kami tidak menganjurkan seperti foto-foto pernikahan mereka berada di luar sesuai dengan tradisi konservatif orang Tionghoa," wakil presiden asosiasi itu Ia Lina mengatakan.

Studio telah mulai menawarkan pasangan pilihan potret dari mereka tidak memakai sama sekali atau dengan lembaran strategis ditempatkan atau benda lain di tubuh mereka.

Peguam Liu Chunquan berkata itu bahwa tidak ada yang ilegal tentang potret telanjang, tetapi mengatakan siapa saja yang menyebar foto tersebut dalam domain publik boleh menghadapi tuduhan pornografi.

Kanon Tipton, Paderi Termuda di Dunia


WASHINGTON DC - Usianya baru empat tahun, tetapi Kanon Tipton sudah lancar berceramah layaknya seorang paderi yang sudah dewasa.

Kanon sudah dapat berceramah sejak dia berusia 21 bulan. Pada saat itu jugalah Kanon sudah mulai dikenal banyak orang melalui video rakamannya yang dibuat pihak keluarga Kanon.

Dalam klip pertamanya, Kanon baru hanya dapat menggumam dan meniru nada suara serta gerakan tangan yang dibuat oleh penceramah.

Tapi sekarang dia sudah pintar berkata-kata, bahkan sudah boleh dengan lantang meneriakkan kebesaran-kebesaran Tuhan.

Jika melihat aksi Kanon yang pintar berceramah, tidak akan membuat begitu hairan ketika mengetahui bahawa kanon merupakan anak dari seorang paderi.

Kanon adalah anak dari Damon, yang merupakan seorang pastor. Meski demikian, Damon tidak pernah mengajarkan Kanon cara-cara berceramah. Kanon mengaku, menjadi gemar berceramah kerana dia sering melihat ayahnya berceramah.

"Aku suka berdiri di altar kerana sering melihat ayah dan mengkhabarkan sepanjang waktu," ujar Kanon sebagimana dikutip Orange.

Kini Kanon sudah terbiasa tampil di depan altar memberi pelayanan kepada orang ramai. Dia adalah generasi ketiga di keluarganya yang menjadi penceramah. Kerana datuk Kanon juga seorang paderi.(rhs)

Isteri simbah air mendidih kemuka suami kerana Facebook

Lagi-lagi kerana Facebook...


DAMMAM: Seorang isteri dilaporkan menyimbah air mendidih ke muka suaminya kerana tidak menjaga perasaan wanita itu, lapor akhbar al-Yaum, semalam. 

Dalam laporan itu, wanita terbabit dilaporkan berang kerana mengesyaki suaminya memuat naik gambar dalam Facebook untuk menggoda wanita lain.


Pasangan itu berkahwin baru-baru ini tetapi hubungan mereka dingin.


Akhbar al-Yaum melaporkan, lelaki berusia 26 tahun itu memfailkan kes ke atas isterinya, selain menuntut mas kahwin dikembalikan. - AN

Komputer khas untuk datuk dan nenek

Kiwi PC
TEMPO Interaktif, – Setiap orang berhak menikmati kemajuan teknologi, tak terkecuali manusia lanjut usia alias orang tua.

Keterbatasan pandangan kerana penglihatan yang mulai kabur, tubuh yang mulai renta, dan daya ingat menurun sering kali membuat mereka tertinggal dalam mengenal teknologi baru. Tapi Linux mencoba menafikan stigma tadi.

Linux membuat Kiwi PC yang khusus ditujukan bagi datuk nenek. Designn Kiwi PC ini  unik kerana layarnya cukup besar, yakni seluas 19 inci dan keyboard warna-warni.

Melalui “My Menu”, mereka yang menggunakan Kiwi PC dapat langsung terhubung ke web-web yang sering mereka kunjungi. Ikon dan teks yang tampil pada monitor juga lebih besar dari biasanya.

Sebelumnya, Linux juga telah membuat PC khusus untuk anak-anak, yakni PeeWee PC. Adapun komputer untuk orang tua ini berjalan dengan prosesor Intel Atom D510, RAM 2 gigabita, dan hard drive 250 gigabita. Satu unit komputer Kiwi dijual dengan harga US$ 499,99.

Gila...Suami tinju muka isteri depan anak [video]


Seorang wanita telah memuat naik video ke internet menunjukkan dia telah ditumbuk oleh suaminya. Paling teruk adalah anak-anak pasangan ini menyaksikan segala-galanya.


sumber : bestoneoffour

Made in Japan very fast..

Seorang pelancong Jepun menahan teksi di depan hotel penginapannya untuk ke lapangan terbang. 


Setelah menekan butang meter tambang, teksi tu mula bergerak dengan perlahan. Di lebuh raya, pemandu teksi tadi memandu dengan kelajuan yang sederhana. Tiba2, sebuah kereta memotong. 


"Ah, Nissan. Made in Japan. Very fast", kata pelancong Jepun tadi. 


Kemudian sebuah lagi kereta memotong dengan laju. 


"Ah, Toyota. Made in Japan. Very fast", kata pelancong Jepun tu lagi. 


Kemudian sebuah lagi kereta memotong, lebih laju. 


"Ah, Mitsubishi. Made in Japan. Very fast", kata pelancong itu lagi, bangga dengan keluaran negaranya. 


Sampai di lapangan terbang.....ketika pelancong itu ingin membayar tambang teksinya.. 


"RM100 please..." kata pemandu teksi selamba. 


"What? RM100? it's not that far from the hotel?", pelancong tu tak puas hati. 


"Ah. Agrometer (meter teksi). Made in Japan. Very fast", jawab pemandu teksi tersebut dengan selambanya.



Pencuri Tersepit Di Tingkap Selama 6 jam

Paul Joseph Keenan seorang pencuri terperangkap dan tersepit hampir enam jam apabila cubaannya mencuri bertukar menjadi insiden memalukan.Dia dipercayai mahu meloloskan dirinya melalui tingkap yang tidak berkunci di sebuah rumah,bagaimanapun ruang 20x20 cm itu tidak cukup untuk membolehkan dia memasukinya.






Keadaan itu menyebabkan dia terpaksa menahan sakit hampir 6 jam sebelim dilihat oleh tuan rumah yang turun bersarapan.Polis ,ambulan dan bomaba terpaksa dipanggil untuk mengeluarkan penganggur itu.Kejadian aneh dan melucukan itu telah menarik seluruh jiran dan berharap pencuri itu sedar dengan kebodohannya itu.Dia hanya dapat dikeluarkan selepas 30 minit dan telah dibawa kebalai polis.(link)



Kerana boneka seks remaja ini dipenjara


INDIANAPOLIS - Seorang remaja 18 tahun dituduh meninggalkan boneka seks blow-up di tandas sekolah tinggi sebagai bagian dari lawak seorang senior yang mengerjainya.

Pihak berwajib mengatakan Tyell Morton meninggalkan boneka di belakang di Sekolah Tinggi Rush pada hari terakhir sekolah.

Rakaman CCTV menunjukkan seseorang dalam kepala bertutup datang ke sekolah dengan kotak dan meninggalkan nya begitu saja. Pihak Administrator takut itu adalah bahan peledak, yang berada didalam bangunan tersebut.lalu segera menghubungi petugas polis.

Anjing K9 dan penjinak bom pun di turunkan untuk mencari keberadaan bom tersebut sebelum akhirnya mereka menemukan boneka seks tergeletak tak berdaya di sebuah tandas sekolah tersebut.

Morton akhirnya ditangkap dan di dakwa dengan hukuman hingga lapan tahun penjara.(ada-sih)

Foto lucu dari berbagai negara

Melihat foto-foto ini kadang -kadang kita berfikir kenapa mereka
sanggup melakukan demikian...

 Tiada perasaan malu....

 Cacat tapi semangat tetap 'rock'...

 Sanggup melihat kejadian tak senonoh depan mata....

 Bila tiada teman wanita....

 Sanggup diperlakukan seperti binatang.....

ada berani.....

 Salah masuk pertandingan...

 pelik...sesuai ke?

 mana lebih penting ?????

cun beb.....krisis identiti....





Mengemis sambil update facebook

Facebook ada dimana-mana.Sesiapa pun boleh melayari laman sosial ini termasuk pengemis ini.Sambil mengemis boleh update facebook...



Siap pakai earphone...


Lakukan rogol dan serang seks terhadap 1,000 wanita

Joerg P yang berumur 46 tahun mengaku melakukan kesalahan terhadap lebih 1,000 wanita di beberapa buah negara Barat.Dia mengaku merogol dan melakukan serangan seks terhadap wanita dlam tempoh 22 tahun.


Dia dilaporkan menggunakan muslihat seperti dalam filem 'The Silence Of The Lamb' untuk menggoda mangsa-mangsanya supaya simpati terhadap dirinya.


Dia melakukan  20 kejadian rogol di Belanda,Jerman,Belgium dan Luxemborg dan melakukan perbutan tersebut kerana rasa benci terhadap wanita bijak. (link)

Handphone guna kuasa cola




WAH!! jimat tenaga elektrik jika ada handphone macam ni...


Gambar Bantu Perompak Ditangkap



Seorang pencuri melarikan beberapa barang dalam sebuah beg di belakang pemiliknya yang sedang bergambar bersama keluarganya.Apabila siap bergambar mereka mendapati barang seperti kad pengenalan,dompet wang,kunci kereta sewa,gajet iPad dan patung mainan kanak-kanak hilang.




Nasib mereka baik kerana gambar keluarga yang diambil secara automatik itu membantu suspek perompak itu ditangkap kerana ia merakamkan perompak itu sedang mengambil barang.
Polis telah mengenal pasti perompak itu dan berjaya ditangkap.Barang yang di curi juga telah dijumpai semula.(link)



Jenayah paling berat adalah meninggalkan solat

Memang begitu sempoi sticker kereta ini.Baru betul daripada di letakkan sticker yang bukan-bukan ,baik diletakkan sticker yang boleh memberi mesej yang berguna.Sekurang-kurangnya kita akan sedar tentang kepentingan dan kewajiban sesuatu perkara contohnya sembahyang.Tabik kepada orang yang mempunyai idea yang sebagus ini.Dakwah dalam diam.







Gila perempuan ni ,jalan di Mall dengan pakai begini


Sebenarnya apa yang dimahukan perempuan ni?
Fesyen ataupun kemajuan,kebebasan yang mahu di tonjolkan.
Bebas melakukan apa sahaja....bila berlaku sesuatu siapa yang harus
dipersalahkan?Lelaki.....Siapakah yang mengundang petaka,bukan kah diri sendiri...
Betu gila lah perempuan jalan di Mall dengan pakaian begini......
Bila lelaki terbeliak biji mata tengok..pandai pulak marah......

Cara buat bekas air daripada buah tembikai


Satu idea yang cukup bagus....aku pun tak 
pernah terfikir...bekas air daripada tembikai....
bagus digunakan masa adakan keramaian atau majlis....
ini cara membuatnya....









Ada juga manusia bodoh anggap google sebagai tuhan

Hanya kerana di google dapat mencari pelbagai maklumat
ada juga manusia yang mengakui google itu tuhan dan
mereka ini membuat satu group di Facebook



begitu lemahnya pemikiran manusia yang
diberikan akal dan fikiran....


Kena beri password facebook untuk dapatkan pekerjaan


TRIBUNNEWS.COM, MARYLAND - Syarat untuk melamar kerja di zaman moden seperti sekarang, nampaknya semakin bertambah.
Facebook saat ini memang kerap digunakan oleh sejumlah perusahaan untuk menilai calon pekerjayang melamar. Sampai batas itu, mungkin bisa dimaklumi.
Tapi, setujukah Anda bila melamar kerja harus memberitahu username serta password akun Facebook Anda?
Alasannya, agar pihak perusahaan boleh menyelidiki lebih jauh apa isi akaun si pelamar secara langsung.
Hal ini terjadi di Maryland, Amerika Syarikat, tepatnya di Department of Corrections. Para pelamar yang mendaftar diminta menyerahkan data login Facebook mereka saat sesi interview.
Pihak penginterview kemudian mengawasi pelamar yang sedang mengklik postingan wall, teman, foto, dan semuanya, yang sering dilindungi di bawah settingan privasi.
Para atlet di sejumlah universiti juga dilaporkan telah menjadi 'korban' pengawasan Facebook. Dilansir MSNBC, Rabu (7/3/2012), para pelajar diwajibkan berteman di Facebook dengan pelatih mereka dan pihak sekolah.
"Di bawah aturan kami, hanya pemilik alamat email dan password yang disebut sebagai pemilik akaun Facebook. Kami juga melarang siapapun mengakses akaun milik orang lain," tegas juru bicara Facebook, Frederic Wolens. (*)

Lelaki Ini Potong Penis Kekasih Gelap Sang Kekasihnya


TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki asal Aix-en-Provence, Perancis, diseret ke pengadilan kerana memotong penis kekasih gelap kekasihnya dan memasukkannya ke dalam toilet. Demikian AFP, awal pekan ini.
Blaise Fragione (38) mengaku pada Oktober 2008 lalu ia memukul korban yang hanya diketahui bernama F dengan sebuah pukulan keras di kepala. Tak berapa lama kemudian, ia memotong penis dengan pisau silet dan kemudian memasukkannya ke toilet.
Fragione mengaku sangat marah setelah F datang kepadanya dan mengatakan dirinya berselingkuh dengan Mado, nama pasangannya yang telah menjalin cinta selama 14 tahun dan memberinya dua anak.
"Pengungkapan yang tiba-tiba ini membuatnya kehilangan kendali," demikian disampaikan peguam Fragione bernama Marc Ceccaldi.
"Ia mengaku hal itu membuatnya mendapat trauma," jelas Marc Ceccaldi. Fragione menghadapi tuntutan penjara hingga 15 tahun jika ia terbukti bersalah melakukan serangan dengan kekerasan disertai mutilasi.

Juri The X Factor Malu Ketahuan Bawa Vibrator

LONDON- Tulisa Contostavlos mengalami kejadian memalukan ketika sedang berada di lapangan terbang Miami, Amerika. Vibrator yang ada di begnya tiba-tiba bergetar sehingga mencuri perhatian, termasuk petugas. 

Penyanyi kelahiran Inggris itupun merasa malu dengan insiden tersebut. Terbukti, wajah personel grup hip hop N-Dubz itu merah. Namun, artis 23 tahun itu membantah jika mainan seks itu miliknya dan berdalih sebagai hadiah untuk temannya. 

"Sangat memalukan ketika itu berbunyi dan berdengung di dalam begku. Aku membelinya sebagai hadiah untuk pasangan, tapi lawak itu berakhir padaku," kata Tulisa seperti dikutip The Sun, Rabu (7/3/2012). 

Insiden itu juga membuat penggemar juri kontes menyanyi The X Factor ini terkejut. Bahkan, Tulisa sendiri menganggap kejadian itu sebagai hal paling mengerikan dalam hidupnya.(rik)

Anak Kambing Biri-biri Aneh Miliki 2 Kepala

SAWALHA - Kambing biri-biri memang tidak termasuk haian langka atau dilindungi kerana jumlah populasinya yang menurun. Tetapi lain ceritanya bila  memiliki dua kepala.

Meski demikian, seekor anak kambing biri-biri yang lahir di Selatan Kota Sawalha, Arab Saudi mampu menarik perhatian banyak orang. Bagaimana tidak, aanak kambing biri-biri ini memiliki dua kepala dan dua mulut. Namun domba ini hanya memiliki dua mata yang hampir menyatu.

"Ini adalah pertama kalinya bagi saya melihat peristiwa seperti ini.Ibu kambing biri-biri melahirkan bayinya setelah beberapa jam berada dalam penanganan petugas," ujar pemilik peternakan Khalil Al Salhi seperti dikutip Emirates247 Rabu, (7/3/2012).

Ditambahkan Salhi, kelahiran anak biri-biri dengan bentuk kepala yang tidak lazim itu telah membuat banyak orang berbondong-bondong mendatangi peternakannya. Mereka datang untuk mengambil foto atau sekadar menyaksikan langsung wujud dari kambing biri-biri berkepala dua itu.(rhs)

Uniknya Gaun Pengantin Bulu Merak

Anda pasti sudah sering melihat pakaian pengantin dengan detail hiasan berupa sulaman mewah atau ekor gaun dari bahan tulle yang menjuntai. Ternyata, ada satu lagi detail hiasan yang boleh digunakan dalam pakaian pengantin yang mungkin tak terfikir iaitu bulu burung merak.

Seperti gaun yang dikenakan seorang pengantin perempuan yang berasal dari Nanjing, Provinsi Jiangsu, China. Sepintas, ia memang terlihat seperti mengenakan gaun pengantin biasa berwarna putih, tetapi hiasan di bahagian ekor gaun sangat mencuri perhatian. Berupa, bulu-bulu merak yang dirangkai sedemikian rupa dan terlihat sangat unik. 

Tak tanggung-tanggung, rangkaian hiasan ekor merak itu ukurannya mencapai 10 meter x 7 meter. Dalam resepsi pernikahan yang diadakan, 5 March 2012 kelmarin, sang pengantin mengenakan gaun yang bahagian ekornya dihiasi 20 ribu bulu merak.

Dengan hiasan bulu merak sebanyak itu, tentu saja harga gaun pengantin ini tidak murah. Untuk membuat rangkaian ekor tersebut, biaya yang dihabiskan mencapai US $15.800.

Sumber : http://kosmo.vivanews.com/news

Miranda Kerr Terjangkit Virus Angelina Jolie


infospesial.net -  Nampaknya pose pamer peha Angelina Jolie di karpet merah Oscar beberapa waktu lalu memang telah menjadi trending topic. Pembicaraan hangat mengenai pose Jolie tersebut masih terus berlanjut, mulai dari rumor Jolie meniru gaya rivalnya Jennifer Aniston, hingga pose tersebut dianggap konyol.


Tak hanya itu aksi pamer peha tersebut kini disbeut sebagai virus Angelina Jolie. Dan tampaknya model seksi Miranda Kerr telah terjangkit virus tersebut. Miranda Kerr terlihat meniru pose Jolie, saat tampil dalam iklan minuman Jepun 'Lipton Limone'. 



Miranda tampil seksi dengan balutan baju kuning, dan tak ketinggalan ia mempamerkan kaki kanannya seperti yang dilakukan oleh Jolie. Tak hanya mempamerkan kaki kanannya, Miranda juga berpose dengan tangan kirinya memegang pinggangnya, persis seperti pose Angelina Jolie. Miranda sendiri  menjadi duta produk minuman ini sejak beberapa waktu lalu.
(Dailymail)

Terdapat Darah di Dalam Telur, Proengeluar di China Beri Alasan Ayam Sedang Datang Bulan


Sarapan pagi dengan roti bakar yang diisi telur mata sapi enak juga ? Tapi bagaimana kalau telur yang kamu gunakan sudah tercampur darah di dalamnya? Seorang wanita asal Qingdao, China, menyaksikan sebuah pemandangan yang membuatnya mual, ada darah di dalam telur yang baru saja akan dia masak. Ketika dikonfirmasikan kepada pihak pengeluar, mereka berkata bahawa telur tersebut dihasilkan oleh ayam betina yang sedang mengalami menstruasi.
Wanita tersebut menjelaskan kepada wartawan bahawa dia menemukan telur "berdarah" itu di dalam  telur yang baru saja dibelinya dari supermarket di Qingdao, Shandong. Telur dengan merek 昆虫鸡蛋 atau "Telur Serangga" itu merupakan telur yang diperoleh dari ayam betina yang diberi makan serangga, bukan makan ayam seperti biasanya.
Ketika pihak wartawan menanyakan masalah ini kepada pihak pengeluar, Zhang, juru bicara dari Telur Serangga mengatakan, "Jika hanya ada beberapa telur yang jelek, maka kami yakin ini adalah kes spesial yang disebabkan oleh induk ayam yang sedang menstruasi."
Eeemmm...Apa tak terfikir alasan lain yang lebih masuk akal ya? Sebagai orang awam pun secara logik kita boleh berfikir sangatlah tidak mungkin ayam yang sedang menstruasi boleh bertelur. Ini sama halnya seperti manusia yang sedang datang bulan boleh hamil. Ayam juga tidak memiliki rahim seperti manusia, jadi ayam tidak mengalami menstruasi sama seperti manusia.
Jadi, apa penyebab masalah pada telur ini? Para ahli mengatakan ada 2 kemungkinan. Pertama, saluran telur ayam betina meradang keranan infeksi E. Coli. Kedua, masalah pemberian makanan yang kurang tepat ketika ayam diternakkan.
Pemberian makan serangga sebagai makanan ayam memang menjadi salah satu point yang ditekankan pihak pengeluarn untuk menjual produk mereka, tetapi para ahli mengatakan itu hanyalah trik penjualan belaka.
Jadi, lain kali hati-hatilah kalau mahu membeli telur. Tanyakan dulu kepada penjualnya, 

sumber: chinaSMACK

Curi 40 Juta Kad Kredit, Hacker Dipenjara 20 Tahun

Miami, AS - Setelah proses penyelidikan yang cukup lama, polis Amerika Syarikat akhirnya berhasil menahan hacker yang berhasil mencuri 40 juta kad kredit. Pelaku pun kini dijatuhkan hukuman penjara selama 20 tahun.

Albert Gonzalez, 28 tahun, sudah lama menjadi buruan pihak berwajib. Mahasiswa drop out universiti ternama ini terbukti meretas ke dalam sistem sejumlah perusahaan ritel besar  Kanada.

Aksi pencurian data yang dilakukan Gonzalez sebenarnya sudah terjadi cukup lama, yakni sekitar akhir tahun 2007. Namun saat itu pihak berwajib belum menemukan bukti untuk menahan pelaku.

Kala itu, Gonzalez bersama beberapa rakannya, berhasil menemukan  pada situs ritel terkemuka TJ Maxx, Barnes & Noble dan BJ Wholesale Club. Ia berhasil meretas sistem keamanan kedai tersebut lalu menginstal aplikasi pengintai di dalamnya.

Akibat aksinya itu, Gonzalez diperkirakan berhasil meraup 40 juta nombor kad kredit dan kad debit yang masih aktif. Tapi sayang, tidak diketahui berapa jumlah kerugian akibat pencurian itu.

Dikutip detikINET dari sophos, Rabu (7/3/2012), polis baru menemukan titik cerah setelah berhasil menangkap Maksym Yastremskiy, salah satu anggota dari kelompok hacker yang didalangi Gonzalez.

Yastremskiy ditangkap di Ukranie pada akhir 2009 atas tuduhan pencurian nombor kad kredit, dari sinilah polis baru mendapatkan bukti-bukti yang mengarah terhadap kejahatan Gonzalez. 

Akibat perbuatannya, Gonzales dijatuhi hukuman selama 20 tahun oleh pengadilan Miami, Amerika Syarikat. Polis pun menganggap kes ini sebagai salah satu aksi peretasan yang luar biasa dan memerlukan waktu bertahun-tahun untuk mencarinya.


Sumber : http://www.detikinet.com

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved