Restoran digelar 'Rumah untuk seribu hantu'

on 02 Mac 2012

Dikenali sebagai 'Rumah untuk seribu hantu',restoran T'Spookhuys direka untuk pelanggan berada seolah-olah di neraka.Menu makanan juga sungguh menyeramkan.Terletak di Turnhout Belgium dan dimiliki oleh Karl Hendrix dan Bjorn Leys.

Mereaka mahu pelanggan merasa seolah -olah dineraka dan untuk itu rekaan dalam sungguh menyeramkan seperti pintu yang boleh terbuka dan tertutupsendiri,asap yang keluar daripada siling,lukisan yang bergerak dan special effect yang lain.Restoran ini dibuka pada 1Oktober 1997.Penjara untuk orang kaya di Australia

Berikut adalah gambar foto VIP di Australia. Penjara ini bernama Justizzentrum Leoben yang terletak di Sytria, Australia. Khabarnya penjara ini hanya untuk para tahanan kaya.

walaupun nampak mewah,penjara tetap penjara....


Tinggalkan anak baru lahir hanya kerana rambut warna lain

Beginilah pemikiran seorang ibu,hanya kerana rambut anaknya berwarna perang dia sanggup meninigalkan anaknya yang baru dilahirkan di tepi sebatang jalan.

NANNING, China - Seorang ibu meninggalkan anak yang baru dilahirkannya di sebatang jalan di Nanning, wilayah Guangxi China kerana anak perempuannya itu berambut perang, lapor sebuah akhbar semalam. 

Bayi malang itu ditemui oleh seorang wanita yang terdengar tangisannya, baru-baru ini. 

Dia ditinggalkan bersama sekeping nota, beberapa helai pakaian bayi dan satu sampul surat berisi wang berjumlah 3,900 yuan (RM1,926). 

"Saya sedang berjalan ke tempat kerja dan terdengar suara tangisan daripada dalam selimut di tepi jalan. Apabila dibuka, saya lihat seorang bayi sedang menangis," kata wanita tersebut. 

Nota yang ditinggalkan itu berbunyi: "Saya berharap orang yang baik hati boleh membantu menghantar bayi ini ke rumah anak-anak yatim. Anakku, aku ibu yang tidak bertanggungjawab. Maafkan aku." 

Polis mengesyaki bahawa ibunya membuang anaknya kerana dia berambut perang dan kemungkinan disebabkan oleh jantina bayi itu perempuan atau ibunya tidak mampu untuk membesarkannya. 

Keluarga di China hanya dibenarkan mempunyai seorang anak bagi mengurangkan populasinya yang mencecah 1.3 bilion orang.-

Tukang masak cipta robot boleh buat mee

BEIJING - Seorang pengusaha restoran yang juga memiliki keahlian sebagai tukang masak membuat sebuah robot yang mampu membuat serta memasak mee. Dia sengaja menciptakan robot itu, kerana tidak tahan panas ketika membuat mie.

Cui Runquan yang meninggalkan bangku sekolah pada usia 15 tahun, membuat hak paten alat ciptaan yang dia sebut Chef Cui. Dia merencanakan robot itu untuk diproduksi secara banyak.
“Sepanjang hari, saya biasa bekerja disamping air panas yang mendidih serta membuat mee dengan tangan saya, kemudian memasukan mee tersebut ke dalam kuali” jelas Cui seperti dikutip Orange.
“Tungku itu amat panas dan saya berfikir amat menyenangkan bila memiliki sebuah robot yang dapat melakukan hal itu (memasak mee),” lanjutnya.

Chef Cui adalah robot keempat yang berhasil diciptakan lelaki berusia 35 tahun ini. Cara kerjanya sama persis dengan pembersih kaca jendela kereta dengan bergerak naik turun.
“Design pisau pada robot memposisikan sebagai tukang masak asli pada umumnya. Dengan cara ini robot dapat bekerja dengan baik serta efisien,” lanjut Cui.
Tukang masak berpengalaman tersebut kini bermimpi, suatu hari semua orang dapat memakan mee yang dibuat oleh robotnya.

Kecelakaan Penis Tergila yang Pernah Ada


Ungkapan hati-hati dengan kelaminmu mungkin sesuai untuk mengingatkan orang akan bahaya yang boleh timbul dari kecelakaan di kelangkang. Selain penis patah atau ereksi yang terlalu lama, beberapa kecelakaan penis tercatat sebagai kecelakaan penis yang paling gila.

Seperti dilansir Huffingtonpost, Jumaat (9/9/2011) kecelakaan-kecelakaan penis yang paling gila yang pernah tercatat antara lain:

1. Alih-alih menggergaji kaki almari, seorang tukang kayu bernama Stuart Keen (54 tahun) tanpa sengaja menggergaji penisnya sendiri ketika sedang membuat beberapa perabot di tempat ibunya. Stuart Keen dan penisnya yang terlepas itu segera dilarikan ke hospital di Wantage, Inggris, dan untungnya ada seorang doktor yang terampil dan mampu menyambungnya kembali.

"Stuart adalah seorang tukang kayu dan biasa menggunakan alat yang tajam dan kadang-kadang berbahaya. Kejadian ini merupakan kecelakaan yang sangat disayangkan tapi hal ini sering dialami orang-orang dalam profesi ini," kata ibunya yang membela anaknya.

2. Pemain bola sepak dari Jerman Chavdar Yankow hampir kehilangan kejantanannya saat sebuah tackle lawan menghasilkan enam jahitan pada penisnya pada pertandingan tahun 2005. Yankow yang ketika itu berusia 21 tahun boleh pulih cepat dengan jahitan sepanjang tiga inci, berkat pasukan doktor yang menanganinya. Dan ia benar-benar bermain bagus dan mencetak permainan bagus hingga meraih kemenangan.

3. Banyak hal memalukan yang dapat terjadi pada remaja ketika berusia 14 tahun, tapi anak India ini benar-benar luar biasa. Ia mengatakan bahawa ketika ia membersihkan akuarium, ia merasa ingin buang air kecil. Daripada meletakkan ikan kecilnya, ia membawa ikannya ke toilet bersamanya dia. Tak sangka saat pipis si ikan tersebut melompat ke hujung penisnya dan tak mahu melepaskan. Doktor di unit kecemasan boleh melepaskan ikan yang licin itu dengan playar dan harus mengaitnya dan menariknya keluar.

4. Tahun 2007, seorang lelaki berusia 30 tahun dari Australia tidak konsentrasi pada pekerjaannya. Penis lelaki yang bekerja di tempat penggergajian kayu itu terjebak dalam mesin gergaji. Meski kehilangan banyak darah, untungnya lelaki itu boleh selamat.

5. Seorang atasan bercumbu dengan setiausahanya di tempat parking perusahaan. Ketika si setiausahanya sedang melakukan oral seks, sebuah trak pengiriman tak sengaja melanggar kendaraannya. Seketika sang setiausahanya terlempar sambil menggigit dan membawa penis bosnya bersamanya.

6. Seorang korban serangan geng jalanan dirawat ke ICU India dengan keadaan sakit perut yang memburuk tiga hari kemudian. Dia tak mahu mencari perawatan medik kerana dia adalah pekerja ilegal di India. Doktor tidak tahu apa masalahnya sampai melakukan pemeriksaan pada penisnya. Ternyata, ada paku di dalam penisnya. Rupanya geng jalanan mendorong paku sepanjang dua inci hingga uretra-nya. Untungnya, paku tersebut dapat diambil dan penisnya baik-baik saja.

7. Ada sisi lain operasi penis. Pada tahun 2006, penis seorang lelaki China tidak berfungsi akibat kecelakaan. Untungnya ia bernasib baik dengan menjadi penerima transplantasi penis pertama. Lelaki berusia 44 tahun yang telah menikah ini mendapat penis baru dari seorang lelaki separuh baya. Meskipun transplantasinya sukses, doktor bedah yang menanganinya berkata dia ingin penis barunya itu diangkat kembali. Alasannya adalah kerana penolakan psikologis dari sang istri melihat bentuk penis transplantasi yang lebih besar.

8. Seorang lelaki berusia 34 tahun di New York menyuntikkan larutan kokain ke dalam saluran kencingnya. Ia kemudian mengalami pembekuan darah dan mengalami gangren yang mengakibatkan sembilan jari, kedua kaki, dan penisnya dibuang.

9. Seorang lelaki di Arizona pergi ke kedai untuk merompakdan dan kemudian tanpa sengaja menembak kemaluannya sendiri. Laki-laki ini ternyata tidak tahu bagaimana menggunakan pistol, yang ternyata pistol berwarna merah muda itu adalah milik kekasihnya.

Kreatif betul,basikal

Replika basikal kecil ini dibuat oleh Zhang Tianwei dari Xi'an Daerah Shaanxi  China.Panjangnya 20mm,12mm tinggi dan diameter kedua-dua tayar ialah 7mm .Saiznya lebih kecil daripada dit 1 sen.


teliti betul si tukang buat ini.....

"Saya berharap dengan memakai bikini, mereka dapat melihat apa yang mereka ingin lihat,"

Itulah kata-kata yang keluar dari mulut wanita ini yang tidak mahu menjalanipemeriksaan
imbasan tubuh.Tujuannya ialah untuk menyindir pihak berkuasa AS...saya petik daripada


SEATTLE, Amerika Syarikat (AS) - Seorang penumpang wanita menanggalkan jaket dan seluar jean sehingga mendedahkan singlet dan seluar dalamnya yang nipis untuk mengelak menjalani pemeriksaan mesin imbasan tubuh badan dikenali sebagai mesin bogel di sebuah lapangan terbang, lapor sebuah akhbar semalam.

Dalam keadaan separuh bogel di depan orang ramai, wanita itu yang dikenali sebagai Furrygirl melakukan perbuatan tersebut sebagai sindiran terhadap pihak berkuasa AS di Lapangan Terbang Seatac di sini, yang melakukan pemeriksaan imbasan dengan menggunakan mesin pengimbas bogel.

Sebelum ini, pemerintah AS mencetuskan kontroversi dengan mewajibkan orang awam melalui mesin imbasan yang mendedahkan tubuh mereka dalam bentuk hitam putih di skrin sebagai langkah keselamatan sebelum dibenarkan menaiki pesawat.

Dalam insiden melucukan pada Ahad lalu, wanita tersebut mahu menanggalkan seluar dalamnya tetapi dia dihalang oleh beberapa anggota keselamatan di lapangan terbang berkenaan.

Ketika disoal mengenai tindakannya, dengan nada sinis dia menjawab: "Saya mahu diri saya telus untuk pemeriksaan keselamatan,"

Wanita itu turut merakamkan aksinya dengan sebuah kamera video yang diletakkan di sudut berhampiran.

Dalam kejadian serupa pada pagi semalam, seorang wanita lain dikenali sebagai Corinne membuka jaketnya sekali gus mendedahkan dia cuma memakai coli dan seluar dalam semasa hendak menaiki penerbangan di Lapangan Terbang Antarabangsa Los Angeles.

"Saya tidak mahu menjalani pemeriksaan imbasan tubuh, saya berharap dengan memakai bikini, mereka dapat melihat apa yang mereka ingin lihat," katanya.

Tandas dibuat daripada tisu tandastisu habis senang je..capai terus...

bk-lupa lak borak kosong ada tercalon di blog pilihan Malaysia
so..siapa nak mengundi borak kosong sila klik

Bila bapa dan anak tukar posisi


Syoknya kucing ni


Betapa syoknya kucing ni tidur atas badan tuannya....

[Penyakit aneh]Gadis boleh lumpuh jika ketawa

Setiap kali Kay Underwood ketawa, otot-otot tubuhnya lumpuh seketika. Dalam keadaan itu, wanita 22 tahun ini akan sulit menggerakkan tubuhnya, walaupun matanya boleh melihat dan telinganya mendengar.

Mahasiswi arkitek ini didiagnosis menderita cataplexy. Kay pertama kali mendapat serangan lumpuh  ini ketika kuliah semester awal. Saat itu dia sedang di dapur bersama seorang teman. Ketika sedang ketawa lepas, dia tiba-tiba terjatuh ke lantai.

Tak hanya ketika ketawa, Kay juga boleh lumpuh ketika merasakan emosi berlebih seperti menangis, terlalu gembira, terkejut, malu, dan ketakutan. Bahkan, Kay boleh terjatuh ketika mendengar lelaki menyatakan cinta.

Dr Andrew Hall, konsultan anestesi, perawatan intensif, dan gangguan tidur di Leicester General Hospital,  tempat Kay menjalani  terapi mengatakan Kay juga boleh lumpuh ketika orgasme.

Dr Andrew mengatakan, dunia perubatan belum berhasil mengungkap penyebabpenyakit ini. Sejumlah pakar mengatakan adanya faktor genetik. Namun, ada pula yang berfikir bahawa itu terjadi akibat gangguan autoimun atau kerosakan otak . Belum ada ubat yang boleh menyembuhkannya.

Penyakit ini mungkin tidak mematikan, tapi cukup berbahaya ketika penderita terjatuh di lokasi yang tak aman. "Aku selalu berpikir, bahaya bisa menyerang kapan saja. Aku tak pernah tahu apa ada kaca di sekitarku," ujarnya yang sempat frustasi dengan kondisinya.

"Setiap sudut bisa mendatangkan bahaya untukku. Secangkir teh di tangan juga bisa berbahaya," Kay menambahkan. "Coba bayangkan ketika serangan itu muncul saat aku sedang bersepeda atau mengemudi.

Dilanggar ketika cuba tunjuk payudara

Perbuatan nekad remaja tersebut di tengah jalan New Zealand membuat dia menanggung akibat dari perbuatannya. Seorang pemandu yang tertarikdengan perbuatannya telah melanggar remaja ini.

Cherelle Dudfield (18) dengan berani mempamerkan bahagian tubuhnya kepada pemandu di Kota Invercargill di bahagian Selatan New Zealand, setelah berminum bersama beberapa temannya. Dia mempamerkan dirinya kepada dua pemandu kenderaan dari satu jalur di tengah jalan, ketika “pertunjukan” itu berubah jadi malapetaka dia kemudiannya dilanggar oleh satu kenderaan.

Dia telah dibawa ke hospital dan hanya  mengalami luka yang kecil walaupun tercampak kecermin kenderaan itu. Remaja ini telah didapati bersalah kerana melakukan perbuatan yang tidak senonoh dan mengganggu keamanan orang lain.Dia dikatakan menyesal atas perbuatannya.

bk-bila berlaku sesuatu baru sedar perbuatan itu salah......

[Ngeri] Gambar seorang gadis menjalani hukuman mati di Tibet

Gadis ini telah didapati bersalah kerana membunuh dan 
dia telah dihukum tembak sampai mati...kejadian ini
berlaku di negara Tibet..Dia menjalani hukuman ini bersama dengan pesalah yang lain.
hukuman ini dijalankan dihadapan orang ramai...
kepala dan otak mereka berkecai.....


Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved