Pasangan ditangkap sedang berzina di ladang kelapa sawit

on 22 Februari 2012

PASANGAN berzina ini, tidak tahu malu ketika ditangkap oleh Satpol PP dari kebun PTPN-I.. Ketika ditangkap, keduanya masih belum mengenakan pakaian.

Nurlam (45), warga Karang Anyar, Langsa Baroe dan Yuniar (38) warga Peureulak, Aceh Timur. Selain petugas Satpol PP, petugas WH Langsa juga turut menyaksikan mereka berzina..

Ketua Satpol PP dan WH Kota Langsa Syahril, SE diiringi oleh Kasi Penegakan Kebijakan Daerah Satpol PP dan WH Kamaruzzaman, SHI dan Dan Ops WH, Fazil Ibrahim, menyebutkan,ketika ditangkap pasangan yang diketahui masih berstatus isteri dan suami orang lain itu dalam keadaan bogel.

Syahril menjelaskan, penangkapan itu berlaku ketika  Satpol PP dan WH melakukan rondaan mencegah maksiat di kawasan jalan pintas PTPN-I Langsa yang diketuai oleh Dan Ops WH, Fazil Ibrahim dengan menggunakan kereta peronda.

Ketika melalui jalan pintas dikawasan kebun sawit PTPN-I Langsa yang cukup sunyi dan jauh dari kawasan penempatan penduduk, tiba-tiba  Satpol PP dan WH melihat satu motosikal tanpa pemiliknya terletak dalam semak-semak kebun sawit.

“Kerana curiga, Satpol PP dan WH melakukan siasatan dan intipan sekitar lokasi motosikal tersebut. Ternyata tidak jauh dari situ petugas Satpol PP dan WH menemukan pasangan bukan muhrim itu sedang berzina tanpa berpakaian,” kata Syahril.

Setelah melihat pemandangan yang jijik dan melanggar syariat islam itu,  Satpol PP dan WH terus mengejutkan pasangan tersebut yang membuat mereka (pasangan mesum) terkejut dan tidak boleh berbuat apa-apa.

“Ketika ditangakap mereka sedang asyik berzina dalam semak tanpa pakaian,” tegas Syahril.Setelah pasangan zina mengenakan kembali baju mereka yang berselerak di semak-semak dan mereka di bawa ke satpol PP dan WH untuk proses hukum syariah

sumber:
POSMETRO-MEDAN

Beginilah Cara Guru di China Memberikan Pendidikan Seks

Memberikan kesempatan kepada murid laki-laki dan perempuan melihat  tandas dari lawan jenis adalah salah satu cara baru guru-guru di China memberikan pendidikan seks di sekolah.

Murid kelas 3 di sebuah sekolah rendah di daerah Chaoyang, Beijing, menerima pendidikan seks pertama mereka dengan melakukan lawatan ke tandas. "Memberikan kesempatan untuk melihat tandas lawan jenis adalah salah satu cara pendidikan seks dan mengerti posisi mereka," kata guru Hou Wenjun.

Hou percaya jika pendidikan ini mestilah dimulakan dari rasa ingin tahu. "Dengan melakukan lawatan ke tandas memberikan kesempatan kepada anak-anak untuk melihat perbezaanya," jelasnya, lagi. Salah satu bahagian kurikulum mulai dari kelas 1 hingga kelas 6. Pendidikan seks di mulakan dengan subjek mengenai masalah kesuburan.

Sumber: PTI

Lawak...cara adik ni nak duduk di reserved seat tanpa di marah


siapa yang berani marah...hahahaha

sumber : stomp.com.sg

Boleh masuk tak boleh keluar

Anjing bernama Rebel ini entah macam mana kepalanya boleh masuk ke dalam lubang sebesar 18 inci di tembok di Desert Hot Springs, California, AS. Anjing tersebut merengek dan menggonggong hingga akhirnya kawan pemilik anjing tersebut mendengarnya dan meminta bantuan.

Petugas haiwan  berhasil mengeluarkan kepala anjing tersebut dalam masa 30 minit dari lubang tembok tersebut.Jessie J Tampil Seperti Tak Berpakaian di Brit Awards ?


infospesial.net -  Masuk dalam tiga kategori sekaligus dalam Brit Awards 2012, membuat Jessie J nampak girang. Ia pun mengaku sangat terkesan dan terhormat. Mungkin saja rasa bahagianya hingga membuatnya salah tingkah, hingga ia bingung dengan pakaian apa yang akan ia gunakan di acara gemilang tersebut, hingga terpikirkan untuk tampil topless.
"Aku merasa sangat terhormat dihubungkan dengan dengan acara ini. Ini adalah level yang tinggi dan aku tidak sabar untuk menunggu makam," ujar Jessie.
"Tahun lalu aku memenangkan Critics Choice award. Tapi aku tidak tahu apakah tahun ini aku akan membawa pulang piala itu. Yang jelas menjadi calon 2 kategori adalah luar biasa," tambahnya.

Namun pada akhirnya ketika di acara tersebut , Jessie J tampil dengan gaun panjang berwarna merah yang transparant. Meski ia tak total tampil topless, namun dengan gaun transparant yang dikenakannya tak sedikit pula bahagian tubuhnya yang terekspos. Bahagian dadanya juga hanya tertutup dengan renda bermotif bunga di gaunnya.

Akibat merokok depan awek


Wow!! Pengantin lelaki dapat hadiah helikopter AS$8 juta di hari perkahwinan

Betul beruntung lelaki ni..dapat hadiah helikopter


NEW DELHI - Seorang lelaki, Lalit Tanwar, 26, berkahwin dengan Yogita Jaunapuria dalam satu majlis perkahwinan mewah, lapor beberapa buah akhbar semalam.

Lalit dilaporkan menerima hadiah sebuah helikopter manakala 18,000 tetamu menghadiri majlis perkahwinannya.

Mereka berkahwin di sebuah rumah dekat bandar raya ini dengan 12 skrin televisyen gergasi dipasang bagi merakamkan majlis perkahwinan tersebut.

Akhbar Times of India membuat anggaran bahawa majlis perkahwinan yang diadakan pada Selasa lalu itu melibatkan kos AS$22 juta (RM66.67 juta).

Namun, akhbar Mail Today melaporkan, kos majlis perkahwinan itu mungkin AS$55 juta (RM166.67 juta).

Akhbar Indian Express melaporkan bahawa, pengantin lelaki mendapat hadiah sebuah helikopter Bel 429 berharga AS$8 juta (RM24.24 juta) dalam satu majlis perkahwinan yang ringkas. 

Majlis perkahwinan itu melibatkan anak seorang ahli politik daripada parti Kongres yang kaya, Kanwar Tanwar.

Lalit dikatakan memakai kalungan bunga yang diperbuat daripada wang kertas dalam majlis perkahwinan tersebut.

Keluarga pengantin perempuan meraikan pengantin lelaki dengan memberikannya hadiah bernilai AS$5 juta (RM15.15 juta). - Agensi

[Video] Perompak sopan beraksi

VIVAnews – Biasanya, perampok melakukan aksinya dengan garang dan brutal. Itu supaya korban gemetar dan tidak melawan, lalu mereka dengan mudah menjarah harta bendanya. Tapi, sungguh beza yang apa dilakukan oleh perampok satu ini.

Perampok ini sungguh santun. Namanya Gregory P. Hess. Sebelum merampok sebuah mini market di Seattle, Amerika Syarikat, dia meminta izin terlebih dulu kepada penjaga kedai bernama John Herry. Hess lalu meminta wang dan tak lupa meminta maaf. Kepada Herry, dia bilang terpaksa melakukan semua ini demi menafkahi anak-anaknya. Tak tega, Herry pun menyerahkan wang sebanyak US$ 300. Sebelum pergi, Hess masih menyempatkan memberitahu, suatu hari nanti wang itu akan dia kembalikan.

Peristiwa langka ini ternyata dapat dikamera CCTV yang terpasang di mini market ini

[Hebat] Jepun Cipta Handphone Dengan Bentuk dan Bahan Menyerupai Manusia

KreativI orang Jepun dalam menciptakan suatu barang di dunia teknologi patut dikagumi. Kreatifnya, seringkali barang yang mereka cipta boleh dikatakan “aneh”. Sebagai contoh, handphone berbentuk manusia yang diperkenalkan oleh Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR) Jepun. Handphone ini diciptakan dengan maksud membuat para pengguna merasa lebih dekat dengan orang  pada ketika berkomunikasi. Tidak hanya bentuknya yang menyerupai manusia, bahan yang digunakan untuk membuat ponsel itu pun dibuat menyerupai kulit manusia.


Sejauh yang terlihat pada foto, handphone yang menyerupai bentuk manusia (atau lebih tepatnya seperti boneka plastik) berukuran sedikit lebih besar dari telapak tangan. Di bahagian kepala handphonel tersebut tersedia speaker dan di bahagian badannya terdapat lampu indikator penggunaan. Dalam keadaan standby lampu berwarna merah, sedangkan ketika sedang digunakan lampu yang menyala berubah menjadi biru. Feature voice recognition rencananya akan ditambahkan ke dalam handphone ini. Ini merupakan projek kerja sama antara Universitas Osaka, operator ponsel NTT DoCoMo, dan beberapa institusi lainnya. Mereka berharap dapat menjual ponsel ini di pasaran dalam waktu lima tahun mendatang.Keinginan para pencipta ponsel ini untuk merasakan kedekatan secara fisik dengan lawan bicara masih bisa saya mengerti. Namun, merasakan kedekatan tersebut dengan menempelkan bahan ponsel yang menyerupai kulit manusia ke telinga merupakan ide yang aneh. Bagi saya melakukan video-calling dan menggunakan media sosial lebih masuk akal, apalagi ponsel yang memiliki feature ini pastinya akan lebih nyaman untuk dibawa-bawa dalam saku celana

Kerana mabuk lelaki ini berjalan-jalan menggunakan mesin pemotong rumput

Seorang lelaki terpaksa menghabiskan waktunya di penjara setelah dia memandu mesin pemotong rumput di jalan tol di malam hari tanpa lampu.

Robert Grimstad didapati memandu sebuah mesin pemotong rumput di jalan dekat Des Moines, Iowa, Amerika Syarikat (AS), ketika dia dihentikan oleh petugas setempat.
Ketika ditanya oleh polis, lelaki berusia 38 tahun tersebut mengaku sedang berusaha memberi semangat warga setempat.

Seperti dikutip Orange.co.uk, petugas mencium bau alkohol dari nafasnya dan kemudian melalukan ujian darah dan menahannya dengan tuduhan memandu dalam keadaan mabuk.

Boone County Sheriff Ron Fehr mengatakan memandu kendaraan jenis apapun dalam keadaan mabuk, merupakan satu kesalahan. Ketika ditanya berapa kelajuan mesin pemotong rumput Grimstad, Sheriff Fehr menolak untuk memberi komen.

Jururawat Dihukum Kerana Mencampurkan Cairan Pembersih Kaca Ke Sup Majikannya.

GUILDFORD, RIMANEWS – Seorang jururawat menangis ketika hakim memutuskan hukuman penjara setahun kerana mencampurkan cairan pembersih kaca ke sup majikannya.

Allison Cox (33) mengaku bersalah atas kejahatan yang disebut hakim sebagai penyalahgunaan kepercayaan yang menjijikkan. Dia banyak menangis dalam sesi persidangan yang diadakan Guildford Crown Court.

Cox yang memiliki seorang anak, bekerja dengan Jacqueline Gold, kepala jaringan gerai yang menjual pakaian dalam seksi, Ann Summers. Pendakwa menyatakan, Cox tak berdendam dengan Gold. Namun dia tidak sebulu dengan tukang masak Gold dan cuba memfitnahnya.

Penguambela Rachel Davies menyatakan, situasi peribadi yang sedang menimpa Gold memperburuk situasinya. Sebelum mencampurkan cairan pembersih kaca, Cox sempat merawat anak kembar dan salah satunya meninggal dunia pada Januari 2010.

“Ini menyalahgunakan kepercayaan dengan sangat menjijikkan, sekaligus sesuatu hal yang aneh,” kata Hakim Christopher Critchlow.

Ayah dipenjara kerana memeriksa keperawanan anak


TRIBUNNEWS.COM - Seorang ayah yang sanggup mencabuli anak perempuannya, yang baru berusia 14 tahun ketika itu, mendapat hukuman penjara 18 bulan dan hukuman sebatan. Demikian dilaporkan The Straits Times.

Lelaki berasal dari Singapura berusia 45 tahun dan bekerja sebagai pemandu trak dinyatakan bersalah kerana menyentuh bahagian intim anak perempuannya kerana ingin memeriksa apakah dia masih perawan atau tidak.

Hal itu dilakukannya di Sengkang flat, tempat tinggal keluarga mereka, di Singapura pada tahun 2007 ketika  isterinya tak ada di rumah. Anak perempuannya ketika  ini sudah berusia 18 tahun.

Dia meminta anaknya untuk tak mengatakan apapun sambil memasukkan tangannya ke organ intim anaknya. Kejadian itu baru terbongkar ketika s\ anak perempuannya mengaku ke gurunya mengenai kejadian itu pada March tahun lalu.

Kanak-kanak 3 tahun telefon polis kerana pengasuhnya mabuk

gambar hiasan

ABERFELDY, England - Seorang pengasuh  menghabiskan sebotol minuman keras dan mabuk ketika dia sedang bekerja mengasuh seorang kanak-kanak.

Kanak-kanak yang berusia tiga tahun pun menghubungi polis dan memberitahukan polis bahawa dirinya khuatir kerana pengasuhnya yang sedang mabuk.

Dia melakukan panggilan pada tengah malam dan dia sendiri yang membuka pintu ketika polis sampai rumahnya. Demikian lapor STV.

Polis menemukan Jacqueline Robertson (39), yang ketika itu mengasuh , sedang mabuk  kerana minuman keras.

Ketika polisi cuba mengamankan kanak-kanak itu, pengasuh bayi itu malah melempar polis dengan gelas, dan hampir mengenai seorang polis wanita.

Polis pun mengamankan wanita tersebut dan akan dikenakan hukuman selama satu bulan dan akan dikenakan tindakan daripada syarikat pekerja.(rhs)

Makan ubat jerawat suara boleh macam Micheal Jackson

Biar benar doktor ni...


MARSEILLE: Seorang doktor di Perancis mendakwa dalam bukunya bahawa suara nyaring yang dimiliki Raja Pop, Michael Jackson (MJ) berkemungkinan besar akibat daripada mengambil ubat merawat jerawat yang mempunyai hormon antilelaki ketika masih muda. 

“Apabila Michael meninggal dunia, saya sedar satu fenomena luar biasa mengenai suaranya. Saya berpendapat, punca beliau bersuara keanak-anakan disebabkan memakan sejenis ubat,” kata peminat opera dan profesor pembedahan vaskular di Hospital Universiti Timone di bandar pelabuhan Marseille, Alain Branchereau. 
Beliau yang menulis buku mengenai MJ berjudul Michael Jackson, the secret of a voice memberi hujah itu selepas berbincang dengan beberapa rakan, termasuk pakar kimia, dan pakar endokrin. 

Mereka mengemukakan satu teori bahawa penyanyi itu mengalami perubahan pada suaranya berpunca daripada ubat hormon sintetik dikenali Cyproterone yang mengandungi hormon anti lelaki. 

“Ketika berusia 12 tahun, Michael mempunyai banyak jerawat. Kami mengetahui mengenai perkara ini kerana Michael sendiri pernah membicarakannya dan menganggap apa yang berlaku sebagai satu tragedi. Pada pendapat saya, apa yang mungkin berlaku ialah mereka yang dekat dengannya mencadangkan rawatan itu,” katanya. 

Branchereau berkata, Cyproterone ‘menghalang proses kedewasaan’ dan menyebabkan suara menjadi tidak matang. 

Pakar itu juga mengakui beliau membaca kira-kira 20 buah buku mengenai perkara ini, mengkaji gambar dan bercakap dengan pakar kulit, ahli fisiologi suara, pakar bedah, pakar urologi dan seorang bekas penyanyi sebuah kumpulan koir kanak-kanak lelaki. 
Ubat itu juga menghentikan pertumbuhan bulu roma dan anak tekak, selain menjejaskan pembesaran tulang,  
menyebabkan mereka yang mengambilnya menjadi kurus tetapi mempunyai dada yang besar. – AFP

Banduan makan matanya sendiri

Seorang banduan di Texas, Andre Thomas 25 tahun, mencungkil mata kanannya sendiri lalu memakannya. Untunglah hal itu cepat diketahui warden yang bertugas dan dia dilarikan ke hospital.

Sebelumnya dia dipenjara kerana ke pembunuhan yang terancam hukuman mati. Diduga dia mengalami penyakit mental.

Apa rasanya makan mata sendiri? Aneh… Nasib baik dia makan matanya kalau dia makan bahagian tubuh yang lain macam mana?

Laga Angsa Yang Hanya Ada Di Russia

Penduduk setempat langsung mengelilingi lingkaran yang juga berfungsi sebagai ring pertandingan, menyaksikan angsa-angsa yang akan diadu.

Nampaknya, musim dingin yang semakin dingin semakin membuat unggas besar itu lebih agresif. Tahun ini suhu berada jauh di bawah suhu beku, sehingga angsa itu mulai bertempur dengan seketika begitu dilepaskan.

Dari dua kelompok angsa yang dilepaskan ke dalam ring, tetapi hanya dua ekor yang ambil bahagian dalam konfrontasi saat ini. Sementara seluruh penonton bersorak.

Tapi ini bukan pertarungan yang penuh darah. Tidak seperti adu ayam jantan yang berdarah-darah, adu angsa jauh lebih lembut. Paling-paling hanya beberapa bulu lawan yang tercerabut akibat gigitan paruh angsa.


Mengidam, Wanita Hamil Ini Gemar Makan KertasDUNDEE - Seorang wanita hamil menceritakan mengenai keinginan anehnya untuk memakan kertas dari Suratkhabar tempatan Dundee Evening Telegraph di Scotland. Cukup aneh bagi seorang ibu hamil yang tengah mengidam. 


"Saya hanya menginginkan kertas suratkhabar dengan rasa yang tepat dan menyimpannya di beg untuk dimakan," ujar Ann Currran seperti dikutip Orange, Selasa (21/2/2012).


"Sambil duduk di ruang bingo, saya mulai merobek halaman dari tepi sampai hujung suratkhabar. Semua orang melihat saya lalu mereka berfikir, 'Apa yang dilakukannya?'," tuturnya perempuan berusia 35 tahun itu.


Curran mengaku halaman demi halaman dari suratkhabar tersebut disimpan didalam beg untuk dimakan sesekali sambil berbelanja. 


Dirinya pun mempunyai persediaan yang cukup hingga selama seminggu, agar dirinya boleh memakannya di akhir minggu.


"Keraa saya sering memakan jenis kertas yang berbeza, jadi saya sangat tahu mana kertas dari Suratkhabar Evening Telegraph. Sahabat saya memberi suratkhabar itu, tapi saya juga membeli beberapa tambahan untuk saya makan di akhir minggu," jelasnya.
(faj)

Suami curi telefon isteri untu senangkan perempuan simpanannya


TRIBUNNEWS.COM, BALIKPAPAN- Seorang istri pasti sakit hati bila mengetahui suaminya selingkuh. Lebih sakit hati lagi bila suami ketahuan mencuri telefonnya untuk menyenangkan perempuan simpananya.


Inilah kisah rumah tangga yang dialami oleh Fatmasari. Wanita berusia 26 tahun itu harus terpaksa melaporkan suaminya Muhammad Muslim (24) kerana mencuri telefon untuk selingkuhannya.


Fatma melaporkan kelakuan suaminya itu ke Mapolsek Balikpapan Utara, Selasa (21/2/2012). Ditemani temannya, Fatma menceritakan sang suami sudah diketahui selingkuh sejak enam bulan lalu.


Namun ia tidak menegurnya kerana memerlukan banyak bukti. Setelah enam bulan dibiarkan akhirnya sang suami ketahuan mencuri telefonya yang dijual ke teman Fatma. "Jadi BlackBerry saya itu dicuri kemudian dijual ke teman saya seharga Rp 1 juta, langsung hari ini saya laporkan kerana saya sakit hati," ujar Fatma.


Fatma tidak menuntut sang suami agar di penjara bersama selingkuhannya. Dan, dirinya ingin perceraian dengan Muslim segera dikabulkan oleh hakim. "Sudah tiga kali sidang gugatan cerai dan saya harap perceraian saya dikabulkan, saya sudah tidak tahan lagi," ujar wanita cantik berambut lurus ini.


Sementara sang suami harus menjalni pemeriksaan di Mapolsek Balikpapan Utara bersama selingkuhannya. Dirinya tidak berniat mencuri telefon isterinya. Telefon itu hanya dipinjam untuk menelepon temannya. "Saya tidak mencuri k, cuma saya tidak mengerti kenapa BB nya ke temannya," kata pria pengangguran ini.


Mengenai perselingkuhannnya sudah berjalan enam bulan kerana merasa tidak tahan dengan perlakuan isterinya. Dirinya mengakui sebagai pengangguran tidak harus di maki-maki.


"Saya memang pengangguran tapi cuba hargai saya sebagai suami," ujarnya dengan tertunduk lesu. Atas kes ini Muhammad Muslim terancam dua pasal yakni pasal 362 tentang pencurian dan pasal  284 tentang perzinaan.

Kasihan! Lelaki di Kenya Cuci Kondom untuk Dipakai Semula

Isiolo, Kenya, Jauh dari kota dan sulitnya mendapatkan kondom, membuat para pria pedesaaan di Kenya Utara harus mencuci dan menjemur kondom bekas pakai yang kemudian akan digunakan kembali.

Channel TV  Kenya baru-baru ini memperlihatkan gambar lelaki di Isiolo, di Kenya Utara, mencuci dan menjemur kondom. Hal ini menunjukkan bahawa lelaki disana tidak hanya menggunakan kondom untuk sekali pakai.

Akses kondom yang sulit diperolehi  membuat beberapa lelaki menjadikanbeg plastik dan kain bekas sebagai kondom ketika berhubungan seks.

Pemerintah Kenya sebenarnya telah melakukan pembahagian kondom yang digunakan untuk mencegah menyebarkan penularan HIV yang banyak terjadi di Kenya dan Afrika, tetapi untuk daerah desaa yang sulit dijangkau, pembahagian kondom tak boleh di agihkan.

"Banyak daerah pedesaan di negara tersebut tidak dapat diakses kerana jaringan jalan yang buruk dan ini membuat pembahqgian kondom sulit dilakukan," jelas Peter Cherutich, Ketua National AIDS and Sexually Transmitted Infections Control Programme (NASCOP), seperti dilansir Health24.

Menurutnya, kerana majoriti kondom pemerintah tersedia di fasilitas kesihatan dan tidak banyak di daerah pedesaan, hal ini menciptakan tantangan lain dalam distribusi.

Cherutich mengatakan kondom yang digunakan kembali menunjukkan bahawa pemerintah harus lebih kreatif dalam meningkatkan kesedaran tentang penggunaan kondom yang tepat.

Salah satu pengguna kondom bekas yang dicuci adalah Hosea Motoro (37 tahun). Ia positif terinfeksi HIV sejak tujuh tahun yang lalu.

"Saya tahu saya positif (HIV) tapi saya tidak ingin menularkannya pada istri saya. Dan saya tahu jika saya menggunakan kondom, dia akan aman. Kami juga tidak ingin punya anak kerana sudah memiliki lima orang anak dan itu sudah cukup bagi kita," katanya.

Motoro biasanya berjalan sejauh 5 kilometer ke pusat kesihatan terdekat untuk memperoleh kondom, tetapi beberapa kali ia kesana persediaan kondom sudah habis.

"Ketika saya tidak beruntung dan tidak memperoleh kondom, maka saya akan mencuci dan menggunakannya lagi. Namun setelah dicuci, (kondom) itu sangat sulit digunakan dan saya tidak tahu apakah itu akan melindungi seperti kondom baru," lanjutnya.

Isterinya Josephine mengatakan seks dengan kondom yang dicuci dan dipakai ulang tidaklah menyenangkan, namun ia percaya itu akan lebih baik daripada tidak menggunakan kondom sama sekali.

"(Kondom) ini terasa kasar, tapi apa yang Anda lakukan ketika Anda tahu ia adalah positif (HIV). Anda pasti tidak ingin mendapatkan HIV dan Anda juga harus memberinya seks," tutur Josephine.

Kondom lelaki dimaksudkan untuk penggunaan tunggal (sekali pakai). Mencuci dan menjemur kondom dapat melemahkan lateks (bahan dasar kondom), meningkatkan kemungkinan kerusakan dan pada gilirannya tetap dapat berisiko pada kehamilan yang tidak diinginkan dan infeksi menular seksual, termasuk HIV.

Mencuci kondom pada air yang tidak bersih juga dapat membawa risiko penyakit tambahan, baik pada lelaki mahupun wanita.

Perampok Minta Maaf Ketika Lakukan Aksinya


SARDINIA - Dua perampok dilaporkan meminta maaf kepada pegawai bank saat melakukan aksinya minggu ini. Perompak berhasil membawa wang sehingga 10 ribu euro. 


Perampok itu melakukan aksinya di Sardinia, Itali, dan membuat pekerja bank trauma dengan kejadian ini. Namun anehnya, para perampok menyampaikan permintaan maafnya kepada pegawai bank saat melakukan aksinya.


Keduanya tidak melukai semua yang ada di dalam  bank saat kejadian berlangsung. Mereka pun mengunci mangsanya di sebuah ruangan sebelum akhinya melarikan diri.


Menurut pejabat berita Ansa, Selasa (21/2/2012), pelaku yang menggunakan penutup kepala ini menyalahkan keadaan ekonomi Itali yang memaksa mereka melakukan rompakan.


Polis juga menyakini bahawa para perampok ini membawa senjata palsu. Perkiraan ini didasarkan perkiraan pihak keamanan yang tidak mendengar alat pemindai metal berbunyi, ketika perompak itu memasuki bank.
(faj)

Suara Filem Biru Terdengar ketika Siaran Radio


TRIBUNNEWS.COM - Sebuah stesenn radio di Inggris, Jazz FM meminta maaf kepada para pendengarnya setelah, sebuah suara yang sering terdengar di dalam 'film biru' terdengar di studio saat siaran.


Pihak stesenn menjelaskan, bahawa telah terjadi aktiviti yang tidak disangka terjadi di dalam ruang siaran pada pukul 19.15, di hari Sabtu (18/2/2012), saat proses pra-rakaman acara Funcky Sensation, yang dibawakan oleh penyiar, Mike Vitti.


Namun saat acara berlangsung, tiba-tiba acara diinterupsi selama lima minit oleh suara, yang menurut para pendengar seperti suara-suara yang sering mereka dengan di filem-filem dewasa. 


"Sayangnya, kami menemukan sebuah kejadian yang terjadi diluar sepengetahuan kami, yang berhujung pada insiden yang sangat disesalkan tersebut. Kami mohon, terimalah permohonan maaf kami yang mendalam dan tulus, juga untuk setiap pelanggaran yang mungkin disebabkan," tulis pernyataan radio itu di dalam situsnya, seperti dikutip dari Upi.com, Selasa (21/2/21012).


Program Direktor, yang juga penyiar, Mike Vitti mengatakan ia secara peribadi akan meminta maaf di udara sebelum awal program minggu depan.

Ngeri..Cara Ekstrim Latihan Menembak Tentera China Agar Fokus dan Jitu

Sebagai penembak jitu atau snipper mutlak diperlukan konsentrasi penuh agar sasaran yang dituju boleh kena. Ada hal yang unik dan ekstrim bagaimana cara tentera di China saat berlatih menembak iaitu dengan menggunakan serangga yang merayap dan terkadang menggigit di wajah dan tubuh mereka, ujian yang sungguh susah bagi orang awam. Melihatnya saja sudah ngeri.

Lelaki Dewasa Inggris Masih Tidur Sama Boneka Beruang Teddy


TRIBUNNEWS.COM - Sebanyak 35 peratus lelaki dewasa di Inggris, ternyata masih belum boleh  tidur sendiri. Anehnya, mereka lebih memilih tidur bersama dengan beruang Teddy.


Hal itu diketahui, berdasarkan hasil kajian yang dilakukan oleh lembaga kajian yang terafiliasi dengan Hotel Travelodge. Seperti dilansir oleh Upi.com, lembaga kajian tersebut mewawancara seramai  enam ribu orang koresponden di Inggris, setelah sebanyak 75 ribu boneka beruang Teddy, ditemukan tertinggal di bilik hotel di 452 hotel di seluruh Inggris. Ternyata banyak dari boneka itu, tidak dimiliki oleh anak-anak. 


Dari enam ribu responden yang ditanya oleh Travelodge, 25 peratus dari responden lelaki mengaku selalu membawa boneka Teddy mereka kala berpergian untuk urusan bisnis. 


Boneka itu menurut mereka, boleh mengingatkan mereka pada rumah, dan membantu mereka untuk tertidur nyenyak.


Dalam hasil survey juga ditemukan, bahawa 51 orang dewasa di Inggris masih meyimpan boneka beruang Teddy, dari masa kecil mereka, dan rata-rata usia boneka-boneka tersebut adalah 27 tahun.


Satu dari 10 lelaki bujang yang disurvei di Inggris, mengaku mereka menyembunyikan boneka beruang Teddy mereka, ketikakekasih mereka menginap bersama, sementara 14 peratus lelaki yang sudah menikah mengaku menyembunyikan boneka beruang mereka, jika ada keluarga dan teman datang berkunjung.


Sementara lima belas peratus lelaki, dan 10 peratus wanita di Inggris, mengatakan mereka memperlakukan boneka mereka sebagai teman terbaik mereka, dan akan berbagi rahsia intim mereka dengan boneka beruang tersebut.

Nak jadi jururawat mesti seksi


TRIBUNNEWS.COM - Sebuah hospital di Stockholm, Sweden, memasang iklan peluang kerja untuk jururawat wanita, namun salah satu syaratnya, si pelamar harus seksi seperti bintang televisyen.


Namun pihak hospital t mengatakan, iklan yang dikemas secara berlebihan itu, hanyalah sebagai bentuk untuk menarik perhatian masyarkat.


"Kami sedang mencari dan ingin merekrut jururawat yang kompeten di atas itu semua, tapi kami ingin menonjol sedikit melalui kempen iklan kami, dan kami berhasil melakukan itu," kata Manager hospital umum Stockholm Selatan,  Jorgen Andersson, seperti dikutip dari Upi.com, Selasa (21/2/2012).


Menurut Jorgen, iklan tersebut tidak dimaksudkan untuk menjadi eksklusif, dan para pemohon tidak diwajibkan menyertakan foto dalam aplikasi lamarannya.


"Tentu saja, wajah menarik bukanlah yang menjadi persyaratan kami. Kami ingin seorang jururawat yang berkualiti dan baik melaksanakan pekerjaan mereka, terlepas dari tampilannya," katanya.


Sementara menurut Ktua jururawat , Elisabeth Gauffin, iklan tersebut dikemas sedemikian rupa, agar orang-orang yang membacanya dilanda rasa ingin tahu, dan berimajinasi, namun diatas itu semua, pihaknya akan tetap mengedepankan kualiti sebagai syarat utama merekrut jururawat.


"Anda akan termotivasi, dan memiliki rasa humor," ucapnya.

Di Kenya, Lleaki Sering Dipukul Perempuan


TRIBUNNEWS.COM ,  Sebuah organisasi pembela hak asasi manusia, menyerukan kepada seluruh lelaki di Kenya untuk melakukan mogok makan selama enam hari, sebagai bentuk aksi protes maraknya kes Kekerasan Dalam Rumah Tangga (KDRT), yang dilakukan kaum wanita terhadap kaum lelaki.

Organisasi yang menamakan dirinya, Maendeleo Ya Wanaume, ini menyerukan kepada seluruh kaum lelaki untuk menolak makan, makanan yang disediakan oleh isteri mahupun kekasih mereka.

Mereka juga menyerukan, kepada seluruh lelaki untuk makan bersama dengan mereka di luar rumah, dan berbagi pengalaman pelecehan emosional dan fisik yang mereka alami.

Maendeleo, juga menyayangkan Pemerintah Kenya, yang mereka nilai tidak menyikapi dengan serius setiap kes KDRT terhadap lelaki.

Organisasi yang dipimpin oleh Ndiritu Njoka ini, mengatakan kepada BBC, Selasa (2102/2/2012), kempen yang digalakan pihaknya tersebut ditujukan untuk menghentikan aksi pemukulan yang dilakukan oleh kaum wanita terhadap kaum lelaki.

Maendeleo Ya Wanaume - yang berarti pengembangan lelaki didirikan untuk mendorong para lelaki yang menjadi korban KDRT, bersuara di tengah-tengah masyarakat.

Organisasi ini mengatakan seiring dengan perempuan Kenya menjadi lebih mandiri secara ekonomi, dan kerana inisiatif pemerintah untuk meningkatkan status perempuan, maka kes KDRT terhadap lelaki meningkat.

Tahun lalu, kelompok ini melakukan survei sendiri di Tengah dan Nairobi dan menemukan bahawa sampai 460.000lelaki mengatakan mereka telah mengalami beberapa jenis KDRT. (cnn)

Ibu 60 tahun maut ditetak anak lelaki


SUNGAI PETANI - Seorang warga emas maut dipercayai akibat ditetak anak lelakinya dengan sebilah parang dalam kejadian di rumahnya di Kampung Padang Buluh, Sidam Kiri dekat sini tengah hari ini.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah ACP Mohd Zakaria Ahmad berkata dalam kejadian kira-kira pukul 1 tengah hari itu, mangsa A'inshon Abdul Rahman ,60, dipercayai ditetak suspek berumur 26 tahun pada bahagian belakang kepala dan meninggal dunia di tempat kejadian.
Beliau berkata, ketika kejadian, tiada orang lain di rumah berkenaan melainkan mangsa dan suspek sahaja.
Katanya, pihaknya berjaya menahan suspek kira-kira dua kilometer dari rumah berkenaan.
"Polis telah menemui senjata tajam yang dipercayai digunakan iaitu golok (parang) perak di rumah berkenaan," katanya kepada pemberita di tempat kejadian.
Mohd Zakaria berkata siasatan awal polis mendapati suspek merupakan penagih dadah dan turut mengalami sedikit masalah mental yang memerlukannya mengambil ubat-ubatan termasuk ubat penenang secara berkala.
Punca kejadian masih dalam siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh, katanya.
"Setakat ini kami belum masih menemu bual suspek sebab apa tetak mak dia, sama ada berlaku pertengkaran nak duit atau sebaliknya kita tidak tahu, semuanya masih dalam proses siasatan," katanya.
Mayat mangsa dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim di sini untuk bedah siasat.
Sementara itu, jiran mangsa Maznan Omar, 48, berkata dia pergi ke tempat kejadian setelah dimaklumkan adik lelakinya yang kebetulan melalui rumah mangsa bahawa dia melihat mangsa berada dalam keadaan terlentang dan berlumuran darah di bahagian dapur.
"Semasa saya sampai di rumah mangsa, saya tengok mangsa telah meninggal dunia dan anak lelaki dia pun tak ada. Saya lihat ada ikan dan sayur-sayuran, mungkin mangsa pada waktu itu nak masak makan tengah hari. Selepas itu, saya
pergi ke balai polis berhampiran untuk buat laporan polis," katanya.
Seorang lagi jiran, Fazilah Hussein, 27, berkata dia tidak mendengar sebarang bunyi bising yang menunjukkan berlaku pertengkaran dari rumah mangsa.
Katanya, mangsa merupakan nenek saudaranya dan sebelum kejadian itu, mangsa telah pergi menoreh getah.
"Hanya tinggal mereka berdua sahaja di rumah memandangkan adik-beradik lain tinggal berasingan dan anak lelakinya ini merupakan anak bongsu daripada enam adik-beradik. Kami susah nak nampak anak dia ini sebab suka duduk dalam bilik sahaja," katanya. - Bernama 

sumber : sinar harian

Mufti Perlis: Lambakan filem tahyul, hantu bimbangkan

KANGAR - Lambakan filem dan drama berunsur tahyul, hantu dan seram yang ditayangkan terutama melalui televisyen memberi kesan negative terhadap pembinaan masyarakat yang bertamadun, kata Mufti Perlis Dr Juanda Jaya hari ini.

Sehubungan itu, beliau berharap Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) memantau serta mengawal penayangan filem dan drama seumpama itu yang antaranya menggambarkan tahap penghinaan yang serius terhadap Islam.

Bercakap kepada pemberita di pejabatnya hari ini, beliau berkata Jawatankuasa Fatwa Negeri Perlis yang bersidang semalam turut membangkitkan perkara itu kerana bimbang ia mungkin mempengaruhi akidah umat Islam.

"Ia bukan hanya untuk filem-filem atau drama tempatan tetapi juga yang diimport," katanya.

Juanda percaya lambakan filem dan drama seumpama itu adalah kerana ia mendapat sambutan masyarakat sedangkan kesan jangka panjang kepada penonton adalah buruk.

Beliau turut mencadangan supaya satu kajian mengenai impak penonton terhadap filem-filem seumpama itu.

Selain itu, Jawatankuasa Fatwa Negeri Perlis juga membangkitkan isu eksploitasi terhadap wanita melalui iklan produk tertentu sehingga mempamerkan aurat mereka secara tidak terkawal.

"Islam meletakkan wanita pada kedudukan yang tinggi dan tidak sewajarnya mereka dieksploitasi untuk melariskan barangan," katanya.

Beliau berkata wanita Islam yang terpilih sebagai model barangan tertentu sepatutnya menutup aurat manakala yang bukan Islam perlu berpakaian sopan.

Sementara itu, Juanda melahirkan rasa kecewa dengan iklan penjualan kismis yang kononnya telah dibawa tawaf di Kaabah untuk meningkatkan khasiatnya begitu juga iklan mengenai air zam zam yang kononnya telah dibawa ke tempat solat hajat semata-mata untuk mendapatkan harga yang lebih tinggi berbanding biasa.

Beliau menyifatkan iklan seumpama itu bertujuan menipu pengguna di samping melakukan eksploitasi agama dalam perniagaan. - Bernamasumber : sinar harian

Misha Omar bertunang semalam, kahwin akhir tahun


KOTA BHARU - Penyanyi Misha Omar selamat melangsungkan pertunangan dengan kekasihnya, Firos Ezzwan Rossly, 30, di kediaman keluarganya di Buchil Bayam, di sini semalam.
Majlis pertunangan disempurnakan oleh bakal ibu mertuanya, Asmah Kenin dengan menyarung cincin di jari manis Misha atau nama sebenarnya, Samihah@Aisah Omar, 30.
"Alhamdulillah, akhirnya kami telah masuk ke satu fasa baharu dalam hubungan kami.
"Saya harap agar semua pihak mendoakan ikatan kami ini berpanjangan ke jenjang pelamin," kata penyanyi yang terkenal dengan lagu Bunga-Bunga Cinta serta Adam dan Hawa itu.
Beliau memilih Firos kerana bakal suaminya itu menepati segala ciri lelaki impiannya selain rapat dengan anak angkatnya, Muhammad Adam Emir.
Misha memberitahu, kedua-dua pihak juga bersetuju mengadakan majlis perkahwinan akhir tahun ini.
"Tarikh sebenar belum diputuskan tetapi mungkin selepas Aidilfitri nanti," katanya yang mengenali Firos lima tahun lalu.

sumber : kosmo online

Bentuk baharu badan Beyonce


NEW YORK - Penyanyi terkenal, Beyonce tampil di khalayak ramai dengan bentuk badannya yang berisi di sebuah stadium di sini kelmarin selepas dia melahirkan anak pada awal Januari lalu.
Beyonce yang berusia 30 tahun menyaksikan perlawanan bola keranjang antara pasukan New York Knicks dan New Jersey Nets, di Madison Square Garden di sini.
Penyanyi itu duduk di tempat duduk penonton dan dia datang bersama suaminya yang juga seorang penyanyi Jay-Z, 42.
Beyonce turut menurunkan tandatangan pada sebiji bola untuk seorang peminat kanak-kanak di stadium tersebut.
Kehadiran mereka dianggap oleh media Barat sebagai kemunculan bersama Beyonce dan suaminya sejak kelahiran anak perempuan mereka pada 7 Januari lalu.
Beyonce yang popular dengan lagu 4 memakai seluar panjang berwarna gelap dan baju T berwarna putih dan jaket berwarna kuning. - Agensi
sumber : kosmo online

Bekas juara dunia dikecam langgar anjing


SINGAPURA: Bekas juara boling dunia menjadi sasaran kemarahan di Internet semalam, selepas dia didakwa melanggar seekor anjing dengan kereta Porsche dan membiarkan ia mati.
Gambar bangkai anjing hamil itu terbaring di jalan selepas dirempuh Remy Ong tersebar di Internet dan menarik perhatian meluas.

Cebisan nombor pendaftaran kereta Ong kelihatan tercicir di sebelah bangkai haiwan itu.


Laporan media dan aktivis hak haiwan mengenal pasti pemilik kenderaan itu adalah Ong yang pernah memenangi kejuaraan perseorangan di Kejohanan Boling Dunia di Korea pada 2006.

Media melaporkan, Ong, 33, mengaku melanggar anjing liar itu dan memohon maaf atas tindakannya.


Kritikan di Internet bertumpu kepada kegagalan Ong berhenti untuk membantu anjing berkenaan. Antara pengkritik itu menulis: “Kita mengharapkan atlet menjadi manusia yang terhormat dan berintegriti tetapi tindakan Ong mendedahkan kelemahan watak yang serius.” - STsumber : myMetro

Pelatih ilmu kebal maut kena asid


JAKARTA: Dua penduduk Jalan Kelapa Dua di Cilincing, Jakarta Utara, maut akibat disimbah asid dalam latihan mereka menguasai ilmu kebal, lapor media semalam.
Slalindar Andri Wibowo, 24, dan Dedi Supriyadi, 26, mati selepas mengalami kesan lecur serius di seluruh badan mereka.

Adik mangsa, Lisa Faja Riana, berkata Slalindar dan Dedi pergi ke Serang di Banten untuk belajar seni persembahan tradisional dan ilmu kebal daripada seorang guru di situ.


Katanya, turut menyertai Slalindar dan Dedi ialah dua lelaki lain dikenali sebagai Oman dan Hendra.

“Ketika menjalani latihan menguasai seni persembahan mistik itu, mereka dicurah dengan asid bagi menguji keberkesanan ilmu kebal yang dipelajari,” katanya kepada media ketika ditemui di rumah mayat Hospital Jeneral Cipto Mangunkusumo, kelmarin.


Banten memang terkenal sebagai pusat seni tradisional dikenali sebagai debus yang memerlukan pesertanya mempamerkan kemahiran mengatasi pelbagai jenis senjata dan api.Lisa, 20, berkata Slalidar tidak memberitahu isterinya tujuan sebenar dia ke Banten.

Kata Lisa, Slalindar mendakwa pergi ke situ untuk solat berjemaah sambil mendalami ilmu agama.


“Kami terkejut apabila ada seseorang menghubungi untuk memaklumkan insiden berkenaan,” katanya.

Slalindar meninggalkan seorang isteri dan seorang anak berusia tiga tahun, manakala Dedi pula meninggalkan anak baru berusia dua bulan. - Kompas.comsumber : myMetro

Amah mangsa rogol dicampak dari tingkat dua terselamat


SINGAPURA: Seorang pembantu rumah warga Indonesia didakwa dirogol dua kali oleh seorang jiran sebelum dia dicekik dan dicampak melalui tingkap rumah pangsa, lapor Straits Times semalam.
Mangsa - berusia 26 tahun ketika kejadian - terselamat walaupun mengalami kecederaan parah.

Mahkamah Tinggi diberitahu, identiti mangsa dan tertuduh - bekas pengawal keselamatan berusia 44 tahun - tidak didedahkan atas arahan mahkamah.


Straits Times melaporkan, kejadian berlaku di tingkat dua rumah pangsa berkenaan pada September 2009 apabila mangsa keluar dari rumahnya untuk menghidupkan semula suis litar yang terpelantik sebelum itu.

Tertuduh yang tinggal di depan rumah amah terbabit kemudian menolak mangsa ke rumah kosong dan merogolnya.


Lelaki itu juga mencederakan mangsa dengan gunting sebelum mencekiknya dengan tali.Polis menemui mangsa terbaring di tingkat bawah bangunan berkenaan dengan kesan kecederaan parah.

Jika disabitkan kesalahan atas tuduhan cuba membunuh dan merogol, tertuduh berdepan hukuman penjara seumur hidup dan dikenakan sebatan 24 kali. - Asiaonesumber : myMetro

Guru muda yang cun ini tiduri pelajar remajaPHILADELPHIA: Seorang guru sekolah menengah didakwa melakukan hubungan seks beberapa kali dengan pelajar berusia 17 tahun dalam kereta serta hotel Ramada Inn, lapor media semalam.
Rachel Farrell, 25, baru berkahwin dua bulan apabila didakwa menjalin hubungan kelamin dengan pelajar terbabit.


Menurut laporan, Rachel mengajar kanak-kanak membaca di Sekolah Tinggi Bangor di Pennsylvania.
Selepas skandal berkenaan terdedah, Rachel meletak jawatan dan bercerai.


Dia kini berdepan tiga tuduhan merosakkan remaja.


Sementara itu, sumber berkata, polis mengesyaki Rachel turut mengadakan hubungan seks dengan tiga pelajar lain.
Remaja itu kini berusia 18 tahun mengaku mula berkomunikasi dengan Rachel melalui Facebook sebelum hubungan itu dilanjutkan ke ranjang beberapa kali di lokasi berbeza.


Katanya, antara lokasi itu adalah kawasan meletak kenderaan yang jauh daripada orang ramai.
Penyiasat mendapati, hubungan seks itu pernah berlaku di kawasan meletak kenderaan Walmart dan Ramada Inn di Tannersville, daerah Monroe.


“Rachel mengaku kepada rakannya, dia pernah mengadakan hubungan seks dengan dua pelajar berusia 17 tahun,” katanya.


Rachel berkahwin pada Jun 2010, manakala hubungan sulitnya mula berlaku di antara Ogos tahun sama sehingga Januari 2011. - DM


sumber : myMetro

Jelingan di pub bawa padah


KUALA LUMPUR: Seorang pemandu teksi cedera parah di lengan selepas ditetak sekumpulan lelaki yang tidak berpuas hati dengan dirinya hanya kerana menjeling mereka dalam sebuah pub di Brickfields, di sini, awal pagi semalam.
Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai, Zack, 27, berkata, dia datang ke pub berkenaan menemui adiknya jam 5.30 pagi selepas selesai bekerja.

Menceritakan kejadian, dia baru tiba dan duduk bersama adiknya sambil memerhatikan orang ramai yang berkunjung di pub berkenaan sebelum ditengking seorang lelaki dalam sekumpulan 20 orang dengan berkata ‘apa pandang-pandang? tak puas hati ke?’.


“Saya terus mengalihkan pandangan, namun tiba-tiba lebih 10 lelaki mengerumuni saya sebelum seorang daripada mereka bertindak mencekik saya sambil mengeluarkan kata kesat.

“Bagaimanapun, tindakan pantas pengawal pub berkenaan menghentikan perbuatan lelaki terbabit sebelum saya dan adik saya meninggalkan pub berkenaan,” katanya.


Zack berkata, ketika berada di depan pub itu, kumpulan terbabit sekali lagi mendekatinya dan cuba menyerang dia dan adiknya, namun mereka melarikan diri sebelum berhenti di stesen minyak berdekatan pub itu untuk mendapatkan bantuan seorang rakan.“Ketika berhenti di stesen minyak itu, tiba-tiba datang kereta jenis Honda Jazz meluru ke arah teksi saya. Melihat keadaan itu, saya keluar daripada kenderaan yang saya naiki untuk berbincang, namun mereka melanggar saya.

“Sejurus saya terjatuh, tujuh lelaki keluar dari kereta berkenaan bersenjatakan parang cuba menetak leher saya. Akibat menahan tetakan itu menggunakan tangan, saya luka parah,” katanya ketika ditemui Harian Metro.


Menurutnya, selain menetak dan membelasahnya, teksinya turut dirosakkan. Adiknya sempat melarikan diri bersama rakannya yang tiba lima minit selepas itu dengan menaiki teksinya yang dirosakkan itu manakala dia sempat berlari ke KL Sentral sebelum mendapatkan teksi lain dan terus ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) mendapatkan rawatan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Wan Abd Bari Wan Abd Khalid ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan berkata pihaknya menjalankan siasatan lanjut.sumber : myMetro

Malang hari pertama kerja


LUKUT: Seorang lelaki tidak menyangka hari pertama tugasnya memandu lori tangki membawa pengalaman paling tidak dilupakan apabila lori itu terbalik dan menumpahkan hampir 21,840 liter petrol di Kilometer 16, Jalan Seremban-Lukut, berhampiran Kampung Sungai Sendayan di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 11.30 pagi itu, pemandu berusia 42 tahun itu baru pertama kali membawa lori tangki bermuatan minyak petrol untuk dihantar ke stesen minyak.

Difahamkan, ketika kejadian mangsa dalam perjalanan membawa 21,840 liter petrol dari Pelabuhan Klang ke sebuah stesen minyak di Batu 10, Lukut, dekat sini.


Penyelia Pengangkutan Penghantaran Minyak Syarikat terbabit, Zul Hassan berkata, pemandu itu, Yew Ah Peng, baru pertama kali bertugas dan diarah menghantar petrol ke stesen minyak berhampiran, tetapi dia tersalah jalan dan hilang kawalan ketika cuba membuat pusingan tiga penjuru menyebabkan lori terbalik.

“Pemandu itu yang datang dari arah Sepang, terlepas stesen minyak terbabit sebelum bertanya arah kepada orang ramai dan membuat pusingan dengan masuk ke simpang jalan kecil.


“Bagaimanapun dia hilang kawalan ketika mahu mengundurkan lori menyebabkan lori terbalik kerana jalan di situ berbukit,” katanya.Menurutnya, pemandu itu di bawah pengawasannya memandangkan dia baru dilatih empat hari sebelum dibenarkan memandu berseorangan. “Bagaimanapun, pihak syarikat memanggil kren bagi mengangkat lori serta memindahkan minyak ke lori lain bagi mengelak kejadian buruk,” katanya.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Port Dickson, Yahya Jaafar berkata pihaknya menerima panggilan kira-kira jam 11.42 pagi dan tiba di tempat kejadian 30 minit kemudian.


“Kami menggunakan pasir untuk menyekat minyak mengalir ke longkang dan jalan raya,” katanya.

“Tiga jentera dari Balai Bomba Seremban 2 dan Port Dickson dikerah ke tempat kejadian bagi mengawal keadaan,” katanya.


Menurutnya, syarikat minyak berkenaan bertindak pantas menyedut minyak dari tangki lori yang terbalik ke dalam tangki tangki lain.sumber : myMetro

Tendangan selamatkan diri daripada diperkosa


KUALA LUMPUR: Tendangan kuat seorang wanita berusia 24 tahun menyelamatkan dirinya daripada dirogol seorang lelaki warga India dalam kejadian di hadapan sebuah kedai di Sri Petaling, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 7 pagi itu, mangsa yang dalam perjalanan untuk membuka kedai majikannya di kawasan berkenaan tiba-tiba menyedari diekori seorang lelaki berusia 30-an namun tidak mengendahkannya.

Menurut sumber, sebaik tiba di tempat kerja, lelaki terbabit menghampiri mangsa lalu menolaknya dari belakang menyebabkan mangsa tersandar ke dinding.


“Lelaki itu mengarahkan mangsa membuka pintu tempat kerjanya. namun arahan itu tidak dipedulikan.

“Selepas memastikan tiada orang lain di kawasan itu, lelaki terbabit memegang kemaluan mangsa. Malah, lelaki itu dilaporkan cuba untuk merogol mangsa.


“Tersentak dengan tindakan itu, mangsa merayu supaya tidak diapa-apakan namun lelaki terbabit masih cuba untuk menanggalkan pakaian mangsa,” katanya.Sumber berkata, tidak tahan dengan tindakan keji lelaki itu yang tidak mengendahkan rayuannya, wanita terbabit menendang lelaki itu dengan kuat.

“Tendangan itu menyebabkan lelaki berkenaan terjatuh lalu kesempatan itu digunakan mangsa untuk menjerit meminta pertolongan,” katanya.


Panik dengan tindakan dan jeritan wanita berkenaan, lelaki itu kemudian melarikan diri meninggalkan kawasan berkenaan.

Mangsa kemudian bergegas membuat laporan di Balai Polis Sri Petaling, di sini, untuk tindakan lanjut.


Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan.sumber : myMetro

Lelaki angau ugut rodok janda tolak cinta


PADANG BESAR: “Aku sayang hang, jangan buat aku macam ni, jangan paksa aku rodok hang,” ugut seorang lelaki mengancam merodok perut seorang janda dengan gunting selepas cintanya ditolak wanita berkenaan.
Dalam kejadian Ahad lalu, janda berusia 28 tahun beranak satu itu bukan saja diugut ditikam, malah dia turut dibelasah dan dicekik peniaga berusia 26 tahun itu.

Difahamkan, baju dipakai wanita itu dikoyak suspek kerana tidak puas hati dengan tindakannya berpindah ke kawasan jauh dari rumahnya.


Menurut sumber, kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam 10 malam selepas mangsa memberitahu tidak lagi lagi tinggal di sebuah taman perumahan di Beseri di sini, yang berhampiran dengan rumah suspek.

Menurutnya, lelaki itu datang ke rumah wanita berkenaan dan berlaku pertengkaran antara mereka selepas wanita itu memberitahu mahu berpindah ke rumahnya di Kangar selepas menyewa di kawasan itu sejak beberapa bulan lalu.


“Wanita itu juga menyatakan mahu berpisah dengan lelaki berkenaan yang mencetuskan kemarahan peniaga itu sebelum dia memukul wanita terbabit.“Mangsa juga dicekik lelaki itu yang berang sehingga menyebabkannya terpaksa menjerit dan meronta-ronta meminta dirinya dilepaskan,” katanya.

Menurutnya, wanita itu yang berjaya melepaskan diri, ditarik semula suspek yang mengeluarkan gunting dibawanya sambil mengancam menikam mangsa.


“Lelaki itu merayu kepada janda berkenaan tidak memutuskan hubungan mereka, namun wanita itu enggan melayan lalu meninggalkan suspek dengan menaiki keretanya untuk pulang ke rumah,” katanya.

Ketua Polis Daerah Padang Besar, Superintendan Che Man Md Dros berkata wanita itu membuat laporan di Balai Polis Beseri, kelmarin, mendakwa selain diugut ditikam oleh suspek, dia juga dibelasah kerana mahu berpindah ke kawasan lain.


Katanya, wanita itu memberitahu lelaki berkenaan tidak pernah berkelakuan sedemikian sebelum ini, tetapi menjadi pemarah dan ganas apabila wanita itu ingin berpindah dan menolak cintanya.


“Mangsa bukan saja dibelasah suspek, malah dicekik kerana marah wanita itu tidak mempedulikan cintanya,” katanya, di sini, semalam.


Katanya, polis memburu lelaki berkenaan yang menghilangkan diri untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana ugutan jenayah.sumber : myMetro

‘Bayar atau dapat malu’


KUCHING: “Kalau kamu tidak bayar sehingga Sabtu ini, sesuatu yang buruk pasti berlaku ke atas kamu.” Itu antara kandungan khidmat pesanan ringkas (SMS) diterima seorang lelaki daripada bekas teman wanita yang mengugut menyebarkan gambar separuh bogelnya di laman sosial facebook.
Wanita berusia 27 tahun itu muncul semula dalam hidup mangsa selepas setahun hubungan mereka terputus dan tuntutan itu kononnya sebagai ganti rugi nilai kad prabayar digunakannya bagi menghubungi mangsa sepanjang tempoh perkenalan mereka.

Menceritakan kejadian itu, mangsa yang hanya mahu dikenali Din, 22, berkata, dia sebenarnya tidak pernah bersua wanita dipercayai dari Sabah itu dan hanya mengenalinya menerusi facebook.


“Saya menyangka tiada apa berlaku selepas hubungan itu berakhir, tetapi malangnya dia muncul semula selepas setahun dan menghantar SMS supaya saya membayar RM600 kepadanya.

“Bayaran itu kononnya sebagai ganti rugi kerana sudah banyak mengeluarkan banyak wang membeli kad prabayar telefon bimbit yang digunakan untuk menghubungi saya sepanjang kami berkenalan,” katanya.


Menurut mangsa, oleh kerana tidak mahu perkara itu berpanjangan, dia membayar RM150 kepada bekas teman wanitanya itu dengan harapan wanita itu dapat melupakannya dan meneruskan haluan masing-masing.“Saya membayar RM150 selepas dinasihatkan rakan, namun sejak lima hari lalu, saya menerima SMS bertalu-talu daripada wanita itu yang menuntut baki bayaran.

“Saya hanya mendiamkan diri sehinggalah menerima SMS berbaur ugutan jika saya berdegil tidak mahu menjelaskan baki bayaran diminta,” katanya yang sudah memiliki teman wanita baru.


Mangsa berkata, kira-kira jam 6.30 pagi kelmarin, dia dihubungi teman wanitanya memaklumkan gambar separuh bogelnya di facebook yang dimuat naik oleh seseorang tidak dikenali.

“Apabila diperiksa, teman wanita memaklumkan gambar itu dimasukkan menggunakan akaun facebook orang lain dan apabila saya cuba menjejaki akaun facebook dimaksudkan itu, ia seolah-olah sudah dipadamkan,” katanya.


Din berkata, dia tidak pernah bertemu atau merakam gambar bersama bekas teman wanita, malah hubungan sebelum ini sekadar menerusi telefon atau facebook.


“Saya membuat laporan bagi membolehkan polis menjalankan siasatan dan mengambil tindakan kerana ia bukan saja ugutan, malah cuba mengaibkan saya dengan dakwaan tidak berasas.


“Kini, saya menyerahkan kepada polis menjalankan siasatan. Saya tidak pernah mengambil atau menghantar gambar kepada bekas teman wanita.” katanya.


Sementara itu, jurucakap polis ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan kes berkenaan dan siasatan masih dijalankan.sumber : myMetro

Remaja ini diancam dengan kematian setelah menghina korban gempa di Facebooknya


Remaja dari New Zealand ini menghadapi ancaman kematian setelah menghina korban gempa di halaman Facebook. Bahkan ibunya juga mengaku tidak suka dengan perbuatan anaknya.

Amy Knowles, 16, memicu reaksi malu dari ibunya setelah halaman Facebook Amy diserang dengan pesanan dari warga New Zealand yang marah. Amy yang berasal dari Canterbury mengunjungi Christchurch ketika gempa terjadi.

“Mencuri ais krim, mabuk-mabukan dan berkeliling untuk melihat orang melakukan hubungan seksual. Gempa tidaklah buruk,” tulis Amy di Facebook.

“Hampir semua orang menyuruh saling mengasihi di Rangiora. Sialan kalian semua. Saya mempunyai kekuatan, air dan dapat melakukan apapun,” tulisnya lagi di Facebook, seperti dikutip dari Daily Mail.

Ibunya, Yvone Knowles menunjukkan kebencian atas perilaku anaknya di Facebook. “Saya malu untuk mengakui kamu sebagai anak saya.” Yvone juga mengatakan anaknya tidak mencuri ais krim dari kedai. Amy hanya menemukannya di lantai. Namun tetap saja, Yvone mengatakan anaknya tidak boleh melakukan itu.

Amy Knowles sudah meminta maaf dan menghapus akaun Facebook kerana tidak tahan atas reaksi kemarahan dari masyarakat.

Setidaknya 147 orang mati ketika gempa berkekuatan 6,3 SR di Christchurch, New Zealand. Lebih dari 200 orang hilang dan ilmuwan memperingatkan sepertiga bangunan harus segera diruntuhkan untuk mencegah korban bertambah.

sumber : dailymail.co.uk

Biri-biri termahal didunia

Seekor biri-biri di Scotland dijual dengan harga 231 ribu poundsterling di sebuah acara lelong ternak. Demikian diwartakan Reuters. Harga ini memecahkan rekod sebagai harga biri-biri termahal di dunia.

Jimmy Douglas, pemilik baru haiwan bernama Deveronvale ini, mengaguminya kerana biri-biri ini  memiliki tubuh yang bagus dan daging pinggang yang kuat. Setelah membelinya, Douglas merancang untuk mengembangbiakkannya. Sang pemilik lama, Graham Morrison, tak menyangka biri-biri miliknya itu boleh mencapai harga begitu tinggi.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved