Nenek terbakar muka

on 07 Februari 2012

Seorang nenek mengalami keadaan 'kebakaran ' yang teruk akibat bahan pencuci yang di gunakan tiba-tiba 'meletup'.Bahan pencuci yang di gunakan itu di belinya di sebuah kedai B&Q di Hedge End,Southampton England.
Serbuk kimia itu digunakan mengikut sukatan yang di syorkan tetapi tiba-tiba berbuih dan membuak keluar seperti 'meletup' dan mengenai mukanya.Kebakaran tahap kedua itu menyebabkan leher,mukanya melecur-mail online

Khajuraho,Kuil Paling Porno di Dunia


Khajuraho adalah sebuah desa di negara bahagian Madhya Pradesh, yang terletak di  Chhatarpur, sekitar 385 mil (620 kilometer) tenggara Delhi, ibukota India.


Kelompok yang Khajuraho monumen telah terdaftar sebagai sebuah  Warisan Dunia UNESCO, dan dianggap sebagai salah satu "tujuh keajaiban" dari India.


Salah satu tujuan wisata paling popular di India, Khajuraho memiliki kelompok terbesar abad pertengahan kuil-kuil Hindu dan Jain, terkenal atas patung erotik. Nama Khajuraho, kuno "Kharjuravahaka", berasal dari kata Sansekerta yang bererti kharjur kurma.

Kuil Mae Nak, Legenda Cinta Horor di Thailand


Tak jarang, kisah cinta berakhir dengan tragedi atau kematian. Tapi di Thailand, cinta membuktikan bahawa kematian bukanlah akhir dari segalanya. Kematian malah jadi awal dari cerita di Kuil Mae Nak, Bangkok.


Serupa dengan kisah percintaan lainnya, legenda cinta di Thailand juga seringkali berakhir tragis. Legenda Jambatan Cinta Sarasin misalnya, menceritakan sepasang kekasih yang terjun ke jambatan di Phuket untuk bersama merajut bahagia di kehidupan selanjutnya. Legenda Mae Nak mungkin tak berbeza jauh, hanya saja kematian adalah awal dari kisahnya.


Seratus tahun yang lalu, seorang wanita cantik bernama Nak tinggal di bantaran Sungai Pranakong, Kota Bangkok. Ia lalu menikahi seorang lelaki bernama Maak. Saat Nak hamil anak pertama, Maak yang saat itu mengikuti wajib berperang demi membela negara. Maak belum juga pulang ketika Nak melahirkan.


Tragiknya, Nak meninggal dalam upaya melahirkan. Begitu pula anak pertamanya yang meninggal beberapa saat kemudian. Namun karena cintanya yang sangat besar pada Maak, arwah Nak menolak untuk meninggalkan rumah itu hingga suaminya kembali pulang.


Maak pun kembali pulang tanpa mengetahui khabar kematian istrinya. Pasangan suami isteri ini lalu tinggal bersama seakan semuanya normal!


Hingga suatu hari, terungkaplah fakta bahawa Mae Nak sudah meninggal. Mae bererti 'ibu' dalam bahasa Thai. Setelah sedar bahawa selama ini ia hidup dengan arwah istrinya, Maak lalu pergi ke sebuah kuil untuk memanggil dukun setempat. Mae Nak lalu murka, dan mulai menakutkan orang-orang di desa tempat. Seluruh desa ketakutan!


Dukun yang didatangi oleh Maak akhirnya berhasil mengalahkan arwah Mae Nak. Dukun itu memotong tulang dahi Mae Nak dan menyimpan arwahnya di dalam sebuah botol. Sejak saat itu, dibangunlah sebuah kuil khusus untuk mengenang Mae Nak. Kuil ini terletak di Wat Maha But. Bahkan hingga sekarang, legenda dan tradisi yang menyertainya masih ada.


Warga tempatan menyebutnya Wat Mae Nak Prakanong (Kuil Ibu Nak di Prakanong), walaupun sebenarnya bangunan ini lebih tampak seperti rumah dari pada kuil. Para pengunjung masih mendatangi Kuil Mae Nak untuk meminta berkah. Mereka biasa membawa karangan bunga, kosmetik, mainan, popok, dan botol susu sebagai seserahan bagi arwah Mae Nak dan anaknya.


Hal lain yang menarik sekaligus menakutkan adalah televisi yang selalu menyala, sebagai salah satu bentuk hiburan bagi Mae Nak. Kuil ini selalu dipenuhi pengunjung ketika festival loteri diadakan, kerana Mae Nak dipercayai sebagai pemberi berkah termasuk dalam permainan loteri.


Kasarnya, salah satu penyebab kematian Mae Nak adalah agenda wajib tentera yang diberlakukan pada suaminya. Oleh kerana itu, kuil ini juga terkenal di kalangan para lelaki . Mae Nak dipercayai sebagai Dewa Pelindung bagi para lelaki yang ingin keluar dari wajib militer.


Tapi, khusus ibu hamil, konon kuil ini harus dijauhi. Kira-kira Anda tahu alasannya, kan?


Sumber : http://detik.travel

Mandi Darah Serigala

Seorang pemuda menceritakan bagimana di telah di mandikan darah serigala ketika menuntut ilmu persilatan.Dia pada mulanya diajar secara fizikal sahaja dan juga di ajar menyesuaikan diri dengan unsur alam.Namun pada peringkat seterusnya di merasa sangsi kerana telah di mandikan dengan darah serigala betina berhampiran sebuah makam lama yang di katakan guru silatnya sebagai makam wali keturunana Patih Gadja Mada pada malam bulan mengambang.
Walaupun ragu-ragu dia hanya menuruti sahaja apa yang di mahukan gurunya dan menganggap ia perkara biasa dalam menuntut ilmu persilatan.Selepas menjalankan ritual itu di telah pun diijazahkan.Bermula selepas peristiwa itu dia mulai dikacau oleh lembaga hitam dan berwajah seakan serigala.Kejadian ini berlarutan selama lima bulan dan dia telah berhenti daripada mempelajari ilmu silat itu.
Gangguan tersebut berlaku kerana dia telah menuntut ilmu yang salah disisi agama dan telah diberi rawatan oleh seorang pengamal perubatan serta di nasihatakan berhenti mempelajari ilmu itu.

Wanita berwajah segitiga ini adakah photoshop?sumber : stomp.com.sg

Lesbian Afrika Kerap Jadi Target Pemerkosaan


Likamva Cekiso sedang membersihkan bilik kakak sepupunya ketika lelaki itu masuk dan mengunci pintu bilik lalu memperkosanya. Pemerkosaan itu dilakukan untuk "memperbaiki" seksualiti Cekiso.


"Saya hidup sebagai lesbian, kerana itu dia memperkosa saya," cetus Cekiso seperti dilansir pejapat berita AFP, Selasa (7/2/2012).


"Dia berkata ke saya bahawa seorang wanita melakukan ini dengan lelaki bukan dengan wanita," kata wanita berumur 29 tahun itu.


Wanita tersebut kini telah memiliki seorang anak perempuan berumur 11 tahun. Anak tersebut dikandung Cekiso setelah dirinya diperkosa untuk kedua kalinya oleh sepupunya itu.


Nasib yang dialami Cekiso di Afrika Selatan (Afsel) itu juga dialami oleh para lesbian lainnya di negeri tersebut. Kaum lesbian kerap menjadi target pemerkosaan.


"Saya diserang, saya fikir sekitar empat kali," kata Lindeka Stulo, wanita Afsel lainnya, yang harus dirawat di hospital selama sebulan kerana mengalami patah kaki setelah pemerkosaan brutal yang dialaminya.


"Saat mereka menyerang saya, mereka berkata saya harus berubah, bahawa saya ini wanita, saya tak boleh mengencani wanita lain, jadi mereka ingin menunjukkan ke saya bahawa saya wanita," cetus wanita berumur 25 tahun itu.


Aksi pemerkosaan terhadap lesbian itu bertolak belakang dengan sikap rasmi pemerintah Afsel yang mendukung hak-hak kaum gay. Pada tahun 2006, Afsel bahkan menjadi negara kelima di dunia dan satu-satunya di Afrika yang mengesahkan pernikahan sesama jenis.


Atas tren pemerkosaan di banyak kota tersebut, pemerintah Afsel telah membentuk pasukan satgas untuk membenteras kejahatan tersebut.


Sumber : http://www.detiknews.com

PERLU KITA TAHU 13

YANG PERLU KITA TAHU IALAH...

 • Seorang wazir agung Parsi, Abdul Kassem Ismael telah memiliki perpustakaan bergerak pada abad ke -10.Buku-bukunya berjumlah 117,000 buah terpaksa dibawa oleh 400 ekor unta yang terpaksa bertatih menyeberangi padang pasir kemana saja dia pergi • Jutawan Microsoft ,Bill Gates serta keluarganya berpindah ke kediaman baru mereka berhampiran Seattle, Amerika.Rumah yang menelan kos US$50 juta itu dilengkapi pelbagai elektronik canggih.Antaranya penghuni boleh mengawal suhu yang di kehendaki dalam rumah dengan menggunakan sejenis pin khas yang hanya dilekatkan di kocek baju

PERLU KITA TAHU 12

YANG PERLU KITA TAHU IALAH.....

 • Maharaja Keempat Monghul, Jahangir yang memerintah dari 1605 hingga 1627 mempunyai 300 orang isteri,5000 gundik serta 1000 anak muda untuk 'menghiburkannya'.Di luar istana Jahangir, dia memelihara 12000 ekor gajah, 10000ekor sapi, 2000 ekor unta, 3000 ekor rusa,4000 ekor anjing, 100 ekor singa jinak, 500 ekor kerbau dan 10000 ekor merpati • Seorang sherpa dari Nepal ,Ang Rita telah berjaya mendaki hingga ke puncak gunung tertinggi Everest untuk kali kesepuluh pada 23 Mei 1996.Apa yang menakjubkan ialah kesemua ekspidisi menawan puncak Gunung Everest yang di lakukan Ang semenjak kejayaan yang pertamanya mendaki gunung tersebut pada 7 Mei tidak pernah menggunakan bekalan oksigen • David Breashears dari Massachusetts USA pula berjaya menjadi pendaki pertama yang sampai ke puncak Gunung Everest pada ketinggian 29,028 kaki dengan membawa peralatan untuk penggambaran yang paling berat

Tanda -tanda sidia mahu tinggalkan anda

Bagi mereka yang bercinta,sudah tentu anda tidak mahu ditinggalkan.Namun bukan mudah untuk kekal bersama pasangan masing -masing.Terdapat beberapa tanda-tanda sidia ingin meninggalkan anda :

 1. Adakah anda berdua sering bergaduh disebabkan perkara kecil atau remeh?Pergaduhan sekali-sekala tiada masalah tetapi bila pergaduahan menjadi habitual, maka itu petanda bahaya.Menjadikan hal sekecil semut menjadi sebesar gajah bermakna ada yang tak betul di dalam hubungan anda berdua.
 2. Adakah pasangan anda kelihatan seperti menjauhi atau mengelak dari anda ?Perbuatan menjauhkan diri biasanya berlaku jika seseorang itu berasa tidak selesa dengan perkara yang di jauhinya.Jika pasangan anda ada ciri-ciri menjauhkan anda,sepatutunya anda risau sekarang.
 3. Adakah status anda rendah di senarai perhatiannnya?Ini bermaksud pasangan anda meletakkan orang lain lebih penting dari anda .
 4. Adakah pasangan anda tidak lagi gembira melakukan aktiviti yang sewaktu ketika dulu sangat menyeronokkan bagi anda berdua?Pasangan anda lebih gembira melakukan aktiviti tersebut seorang diri atau bersama orang lain selain dari anda.Ini petanda buruk anda patut sedar sekarang.
Jika anda mengalami asalh satu situasi di atas atau mungkin kesemuanya sekali,maka anda harus  membetulkan keadaan di dalam hubungan anda bermula hari ini.

Duit Habis Kerana Nafsu dan Cinta Pada Lelaki Afrika

Seorang janda yang terpikat dengan sikap romantik seorang lelaki Afrika menyebabkan dia kini makan hati apabila wang simpanan lesap di larikan teman lelakinya.Dia tidak menyangka lelaki yang dikenali selama enam bulan itu sanggup berbuat demikian.Wanita  yang di kenali Kak Hana itu sanggup menyewa sebuah kondominium semata -mata untuk bermadu asmara.Selepas diberika duit sebanyak RM30000 lelaki itu pun melarikan diri.

Nenek 93 tahun terselamat walaupun terjatuh dari tingkat 4 rumahnya

Seorang nenek yang berusia 93 tahun, bergelar Pan, penduduk Xi'an, wilayah Shaanxi, telah selamat daripada kematian selepas terjatuh dari tingkat empat rumahnya Rabu lalu.


Pan berkata bahawa dia hanya memandang ke luar tingkap ketika dia terpeleset dan jatuh keluar. Tiga tenda rumah di tingkat kedua dan ketiga, dan wayar elektrik pertama telah membuatkannya patah-patah ketika jatuh. Walaupun bahagian pelvis nenek itu retak, dia berada dalam keadaan stabil, kata doktor.

Sumber - China Daily

Kisah Malang

Seorang isteri yang baru balik kerumah,tergamam melihat lilitan wayar pada pinggang suaminya yang kebetulan berdiri berhampiran cerek elektrik."Suamiku terkena kejutan elektrik!!!".Dengan secepat kilat ,dia memukul suaminya dengan kayu yang di capainya dibelakang pintu.
Akibatnya suaminya patah tangan dan sebenarnya suami wanita itu sedang mendengar walkman.


p/s berfikir dulu sebelum membuat keputusan

Sayed Man, Gangster Yang Menangis Saat Mendengar Al Quran

Ketika pindah ke bahagian barat Jerman, setelah tembok Berlin runtuh, Sayed Mann, ketika itu berusia 12 tahun, adalah remaja yang tengah bingung mencari identiti diri. Keluarganya berasal dari Jerman Timur.

Membesar di lingkungan sosialis, agama tidak pernah ada dalam kamus keluarga dan hidupnya. Dia cenderung tersenyum sinis saat melihat orang-orang pemeluk keyakinan tertentu, termasuk Muslim.

Di Jerman Barat dia melihat situasi yang berbeza. Imigran lebih banyak dijumpai dan dia pun berkawan dengan beberapa orang asing.

“Saya tidak terbiasa dengan kehidupan baru ketika itu,” akui Sayed. “Kami setiap hari hidup seperti sampah. Idola kami adalah orang-orang kulit hitam Amerika yang tinggal di pemukiman terisolir,” tuturnya.

Mengidolakan mereka,lelaki yang dulunya bernama Syed Mann itu pun juga mencontoh perilaku para imigran itu. “Saya melakukan banyak hal buruk termasuk mencuri dan sebagainya,” kenang Sayed.

Hingga akhirnya dia bertemu dengan seorang imigran berasal dari Turki yang menjadi kawan akrabnya. Si kawan itulah yang kemudian mengenalkan Sayed pada Islam dan berhasil mengajaknya memeluk agama tersebut.

Kawan Sayed memiliki abang seorang imam masjid tempatan. Ketika si adik memberi tahu niatnya untuk mengajak Sayed berkunjung ke masjid, sang imam mengaku tidak percaya.

“Saya kata, ‘Dia? Tidak Mungkin’. Tapi adik saya sudah bertekad bulat. Bahkan dia mengatakan Sayed akan memeluk Islam setelah dia balik,” katanya.

Tiga bulan kemudian, ketika si imam pulang kembali ia tiba-tiba disambut oleh Sayed dengan sapaan Assalamu’alaikum. “Wow saya terkejut. Ini benar-benar luar biasa,” ujarnya. “Saya bahkan sempat bertanya (pada Sayed-red) ‘Apa yang terjadi padamu?’”.

Rupanya si imam memahami selama ini Sayed selalu mencari, namun ia tak pernah-pernah meluangkan waktu dan cenderung mengabaikannya.

“Ia mengatakan selalu percaya dengan adanya Tuhan, saya kira itulah yang menuntun dia,” kata si imam. “Saya melihat ia bahagia telah menemukan Islam.

Kini si imam bahkan menjadi guru mengaji Sayed. Dengan disiplin ia belajar bahasa Arab demi dapat membaca Al Qur’an

Tapi Sayeed tak ingin disebut pindah agama. “Tak pernah ada istilah berubah agama dalam Islam,” ujarnya. “Dalam Al Qur’an disebutkan tak ada paksaan dalam beragama,” imbuh Sayed lagi.

Lalu? “Saya lebih suka mendeskripsikan sebagai ‘seseorang telah mengenalkan saya pada Islam dan saya menuju agama itu,” papar Sayed.

Ketika ditanya oleh Cengiz Kultur, sebuah proyek independen pembuatan film dokumenter tentang agama dan budaya di Jerman, mengapa ia memilih Islam, dengan mantap Sayed menjawab, “Karena pada akhirnya semuanya adalah, Islam,” ujarnya menekankan pada makna kata tersebut yakni berserah diri.

Ia telah mengucapkan ikrar dengan syahadat sepuluh tahun lalu. Sejak saat itu ia rajin membaca untuk mengetahui dan mengenal lebih dalam apa makna Islam, termasuk bagi dirinya.

Islam bagi Sayed adalah menyerahkan keinginan diri di bawah kehendak Tuhan. Mengapa ia mau melakukan? “Karena dengan itu nanti saya dapat bertemu dengan Pencipta saya, saya dapat menjumpai surga. Saya berhak untuk itu dan saya kira itulah Islam menurut saya saat ini,” papar Sayed ketika ditanya esensi Islam o

Sejak sepuluh tahun pula, Sayed melakukan shalat lima kali dalam sehari. “Ketika anda shalat anda absen dan istirahat dari dunia dan seluruh isinya. Anda membersihkn dan menghadap Sang Pencipta,” ujarnya.

Ia mengaku tak ada strategi khusus untuk melakukan shalat lima kali dalam sehari di Jerman. “Setiap orang pasti bisa menemukan tempat untuk berwudhu, membasuh diri dan melakukan shalat,” ujarnya tanpa beban.

Sayed mengaku menemukan keyakinannya setelah diskusi panjang dengan si kawan tadi dalam satu malam. “Setelah itu saya langsung menyatakan ingin pergi ke masjid bersamanya,” ungkap Sayeed.

Ketika itu subuh dan seorang anak kecil tengah melantunkan ayat-ayat suci Al Qur’an. Tiba-tiba Sayed pun menangis. “Saya tidak tahu mengapa. Saya tidak paham bahasa Arab, saya tidak tahu apa yang ia baca, tidak tahu apa pun,” kenangnya.

“Tapi hati saya jelas telah memahami sesuatu. Itu benar-benar pengalaman luar biasa,” tutur Sayed. “Saya yang hidup di jalan ala gangster tiba-tiba bisa menangis dan tidak tahu mengapa.”

Kini selain ketenangan dan keteraturan hidup Sayed juga menemukan hal berharga lain dalam Islam. “Ketika anda menjadi seorang Muslim, anda kehilangan teman tetapi anda mendapatkan saudara,” ujarnya. Dengan segera anda menjadi anggota sebuah keluarga. Ini sesuatu yang tidak bisa saya peroleh dalam gereja-gereja di Jerman.”

SMS Mampu Hentikan Kebiasaan Merokok

LONDON - Para perokok yang menerima SMS himbauan untuk berhenti merokok, ternyata dua kali lebih berjaya untuk menghilangkan kebiasaannya tersebut, ketimbang perokok yang tidak mendapat SMS tersebut, demikian menurut sebuah kajian terbaru.

Hasil kajian yang dipublikasikan oleh The Lancet tersebut menunjukkan bahawa 11 peratus perokok di Inggris yang mendapat SMS  berhenti merokok, untuk 6 bulan ke depannya menunjukkan niat baik untuk menghentikan kebiasaannya tersebut, dibandingkan dengan angka 5 peratus perokok yang mendapat pesan berisi janji pertemuan konsultasi untuk berhenti merokok

Para perokok di penelitian tersebut menerima lima SMS dalam sehari selama lima minggu, kemudian menjadi tiga kali seminggu untuk 26 minggu ke depan. “Sudah saatnya! HARI BERHENTI. Karbon monoksida harus meninggalkan tubuh anda,” bunyi isi pesan SMS tersebut.

Seperti yang dikutip dari Bloomberg, bagi yang mengaku sudah berhenti merokok selama enam bulan akan mengirim sampel dari air ludahnya ke para peneliti.

“Metode ujicoba dengan cara SMS ini sejauh ini cukup efektif, diharapkan dapat digunakan untuk waktu yang lama,” ujar Caroline Free dari London School of Hygiene and Tropical Medicine di London.

“Saat ini ada sekira 3 peratus perokok sukses berhenti tanpa mengikuti program apapun,” tambahnya.

Free menyimpulkan bahwa program-program penyembuhan dan rehabilitasi menggandakan peluang para perokok untuk menghilangkan kebiasaannya.

Sumber :http://okezone.com/

Wanita Mati Hidup Semula

Noelia Serna 45 tahun mengejutkan pekerja rumah mayat kerana hidup semula selepas di sahkan mati.Seorang wanita dari Colombia di sahkan mati oleh seorang doktor telah mengejutkan seorang pekerja rumah mayat apabila mendapati wanita itu masih bernafas.
Noelia Serna telah diambil dari hospital setelah menderita serangan jantung dan disokong pada mesin sokongan hayat sebelum para doktor mengumukan kematiannya.Di rumah mayat seorang pekerja telah perasan dia bergerak-gerak dan mendapati dia masih bernafas lalu mereka menghantarnya kembali ke hospital.
Serna dipercayai mengalami Lazarus Syndrome,suatu keadaan dimana pernafasan dan kadar jantung berada ditahap yang sangat rendah sebelum kembali semula pada tahap normal.

10 TANDA BELA HANTU RAYAhantu Pictures, Images and Photos
Seorang pendakwah bebas Ustaz Abu Bakar Abdul Aziz berkata ada beberapa tanda boleh dikenal pasti bagi mana-mana individu yang membela hantu raya.Antara tanda-tandnya ialah :
 • Takut bertentang mata bila bercakap
 • Gementar dan keluh kesah bila berjumpa orang alim
 • Hati sentiasa tidak tenang dan badan sentiasa berpeluh bila berada dalam majlis ilmu
 • Gemar makan bubur kacang merah dan suka jamu orang makan pada malam Jumaat
 • Walaupun usia lanjut tetapi memiliki tenaga luarbiasa bila melakukan kerja-kerja berat
 • Bila keluar rumah tidak akan beritahukepada ahli keluarga terutama isteri
 • Kerap bawa berpuluh-puluh telur rebus kedalam hutan
 • Bila ada mesyuarat orang ramai akan patuh dan tunduk keputusannnya
 • Mempunyai tenaga seks luar biasa bila bejimak dengan isteri.
Ustaz Abu Bakar berkata undividu yang bersahabat dengan hantu raya memperolehi apa hajat dengan bantuan makhluk itu.-mingguan warta perdana

'ARWAH' RATAH ISTERI


Seorang isteri terkejut apabila suaminya yang dikebumikan seminggu lalu pulang semula kerumah menagih seks darinya.Wanita berusia awal 40an itu ,tergaman apabila suara arwah suaminya mengetuk pintu pada waktu tengah malam.Apabila dibuka pintu,wanita itu mendapati lelaki yang tercegat di depannya ialah suaminya dan dia terpaksa membenarkannya masuk.Sejak itu,lelaki jelmaan itu arwah suaminya itu datang setiap malam melakukan hubungan seks.Dia tidak dapat berbuat apa-apa kerana seolah -olah di pukau.
Oleh kerana layanan yang amat luarbiasa ,dia sentiasa menunggu kehadiran arwah suaminya .Hubungan itu berlansung hampir setahun sehinggalah pada suatu hari ketika kedengaran azan subuh dia dikejutkan oleh dunia khayalannya.Apabila di ubati ,dia mendapati jelmaan suaminya itu ialah hantu raya peliharaan suaminya.

Bayi 18 Bulan Asyik Bermain Ping-Pong


PLYMOUTH - Seorang bayi yang baru berusia 18 bulan tentunya belum boleh melakukan banyak hal. Tetapi hal itu berbeza dengan seorang bayi di Amerika Syarikat (AS), yang mampu bermain ping-pong dengan ayahnya. 


Jamie Myska-Buddell terekam jelas tengah bermain ping pong dengan ayahnya di sebuah pusat olahraga di Plymouth, AS. Bayi lucu berusia 18 bulan itu, tampak terampil mengembalikan pukulan dari ayahnya.


Seperti dilansir Telegraph,Isnin (6/2/2012), tentunya Jamie tidak berdiri saat bermain ping-pong, dia justru duduk di atas meja ping-pong dan membalas bola yang datang dari ayahnya, Kevin. 


Kevin tampak sabar memberikan bola kepada Jamie terus menerus. Pada akhirnya beberapa orang yang berada di tempat olahraga itu turut melihat permainan kedua bapak dan anak ini. 


Mereka pun menikmati ulah dari Jamie yang sepertinya terampil sebagai atlet ping-pong. Ulah Jamie yang terekam di kamera video ini akhirnya tersebar di internet dan sudah ditonton oleh sekira 680 ribu kali.

Siapa yang boleh seperti datuk ini,bagi bunga setiap hari kepada isteri?


Jack Mills, seorang veteran perang dari Yaxley, Cambridgeshire, membuktikan dirinya sebagai orang yang paling romantis di Inggris. Datuk berusia 89 tahun tersebut telah membawakan bunga kepada isterinya Millie (88), setiap minggu selama 70 tahun.


Selama tujuh dekad mereka bersama, veteran Perang Dunia II tersebut telah memberikan lebih dari 3.000 karangan bunga terhadap sang isteri tercinta.
Jack dan Millie dari Yaxley, Cambridgeshire


Ia pertama kali melihat Millie ketika berumur 18 tahun, dan saat itu ia melempar duit syiling dengan sahabatnya untuk memutuskan siapakah dari antara keduanya yang akan mengajaknya berdating.


Jack memenangkan undian tersebut, dan sekarang datuk dari 12 cucu ini telah menikah dengan Millie dan hidup bahagia sejak saat itu.
Jack dan Millie pada tahun 1941, dengan Millie memegang seikat bunga


Meskipun begitu, Jack mengakui bahawa ia kadang-kadang memilih bunga liar yang mekar dari padang rumput untuk diberikan pada isterinya, jika ia tidak memiliki cukup wang tunai untuk membeli apapun.


“Rahsia pernikahan yang panjang adalah saling menjaga satu sama lain dan berbagi. Dan bagi saya, itu adalah membelikan bunga untuk Millie.” tutur Jack.


“Saya fikir saya sangat beruntung untuk dapat mengatakan bahwa saya telah menikah selama 70 tahun. Saya tidak menyesal sedikitpun.” tambahnya.

Jari tangan terbesar


Lui Hua mempunyai jari tangan terbesar di dunia.Ibu jarinya berukuran 10.2 inci dan jari telunjuknya berukuran hampir ke 12 inci.Doktor telah membuat pembedahan untuk mengecilkan kedua-dua jarinya.Pembedahan itu berlanjutan selama tujuh jam dan membuang sebanyak 11 paun daging serta tulang.

Sosej Dan Lembu (luahan hati bapak yang kecewa dengan anaknya)


Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk mendapatkan degree tapi selepas 15 tahun tak pernah lulus.Akhirnya bapak dia tak sanggup lagi menanggung beban wang untuk anaknya itu.Maka terpaksa dia bawa balik anaknya itu.Sepanjang perjalanan dari airport kerumah,bapaknya dia saje (tengah marah)

Si anak rasa macam tak seronok,dia cuba untuk berbual.Dia pun mencari idea apa yang hendak dibualkan.So dia pun bercakap dengan bapanya.

"Bapak tau tak,kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler.Sekarang nak buat sosej tak payah nak susah-susah lagi.Tak payah nak sembelih lembu,buang je kulit kemudian masukkan lembu kedalam mesin dah jadi sosej....?anak tu cuba untuk menunjukkan kepandaiannya.
Lalu bapanya pun menjawab " Itu teknologi dah lapuk.Kat Malaysia lagi advance,masukkan sosej aje dah keluar sekor lembu....dah tu meyusahkan orang pulak itu."nada kecewa dan geram serta marah.

p/s luahan hati seorang bapa yang kecewa dengan anaknya..bagi kita mungkin lawak tapi inilah hakikat sebenarnya.Kepada yang tak faham sila abaikan.
Video Oral Seks Shakira Akan Di Sebarluaskan?


Lahir dan besar di Colombia tidak membuat kariernya terkenal di musik Internasional. Shakira merupakan penyanyi seksi yang terkenal dengan goyangan dan musiknya yang khas. Penyanyi "Hip's Dont Lie" selalu membuat jantung lelaki berdebar saat melakukan tarian erotisnya di panggung, jadi wajar saja jika Shakira berhasil menaklukan hati Gerard Pique.


 Pasangan sejoli yang sempat dikhabarkan putus pada Oktober 2011 kini tertimpa masalah lagi. Adegan oral seks yang dilakukan Shakira kepada Pique ternyata berhasil terakam orang lain yang tidak lain merupakan asisten peribadinya sendiri. Seperti diberitakan oleh caughtoffside.com, video tersebut khabarnya akan disebarlusrkan ke internet jika Shakira tidak memberikan sejumlah wang.


 Sebelumnya, Shakira memang pernah memiliki video seks dengan bekas kekasihnya, namun dia sangat terkejut ada pihak yang mengaku menyimpan video seks tersebut. Apakah ancaman bekas asisten tersebut hanya 'gertak s' belaka? Kita lihat saja nanti babak dari perseteruan keduanya...(IRV/CW)

Kisah Malang 6


Seorang lelaki terjatuh apabila dilanggar oleh sebuah kereta di New York,Amerika Syarikat.Dia bangun semula tetapi tidak mengalami  sebarang kecederaan serius.Bagaimanapun atas nasihat seseorang yang kebetulan berada disitu,lelaki itu berbaring semula di depan kereta berkenaan dan berpura-pura sakit.Kononnya cedera teruk akibat kemalangan itu.Tujuannya supaya mendapat pampasan daripada syarikat insurans.
Malangnya lelaki tersebut mengalami cedera parah dan kemudiannya meninggal dunia apabila secara tiba-tiba kereta berkenaan bergerak ke hadapan dan melanggar tubuhnya.

Daya Tarikan Wanita Yang Sering Dipandang Lelaki


Tidak semua lelaki mudah tetarik dengan golongan wanita hanya berdasarkan faktor fizikal dan luaran semata-mata.Tetapi di sebalik semua itu masih lagi ada alasan lainnya membuat kaum Adam jatuh hati.Sebenarnya kebanyakkan lelaki mudah tertarik hanya disebabkan hal-hal yang remeh temeh yang dad pada seseorang wanita.Menurut sumber terdapat beberapa sebab mengapa sesetengah lelaki mudah jatuh hati kepada seorang wanita,antaranya :

BIBIR MERAH MERONA
 • Sesetengah lelaki lebih tertarik pada bibir wanita yang berwarna merah merona.Lebih -lebih lagi ketika melihat wanita pujaan hatinya itu menggunakan lipstik sehingga membuatkan bibir tampak lebih merah.Apalagi san pujaan hati menggunakan lipstik yang memberikan kesan lembab dan berkilat
LOSYEN WANGIAN BUNGA
 • Umumnya kaum wanita selalu lebih teliti dalam memilih wangian.Namun begitu losyen yang digunakan biasanya wanita akan memilih losyen yang memiliki aroma bunga dan sesuai dengan diri mereka,Wangian bunga segar ini akan mempengaruhi minat lelaki terhadapnya.Selain itu kebanyakkan lelaki juga suka memerhatikan wanita yang berkulit halus dan lembut serta dibantu dengan pemakaian losyen beraroma bunga -bungaan segar.Dengan melakukan perkara tersebut pastinya ia semakin membangkitkan gelora cinta sidia.
PESANAN CINTA
 • Tidak hanya melihat penampilan fizikalnya sahaja,ternyata satu perhatian kecil yang diberikan oleh golongan hawa mampu menakluk sepenuhnya hati si lelaki untuk masuk ke dalam pelukan seorang wanita.Misalnya ketika seorang wanita memberikan kad ucapan hari lahir kepada si lelaki tentu mereka akan beranggapan bahawa dirinya memiliki perhatian istimewa.
KUKU YANG CANTIK
 • Tidak semua wanita teliti ketika melakukan perawatan kuku.Sedangkan kuku yang dirawat dan cantik ternyata dapat memikat seorang lelaki.Kaum Adam dikatakan lebih menyukai wanita yang sentiasa merawat dan menjaga kebersuhan kukunya dengan baik agar kelihatan cantik serta bersih.
PERALATAN KESIHATAN
 • Mungkin rasanya agak menyulitkan jika seseorang itu perlu sentiasa membawa tisu, ubat -ubatan dan barangan kesihatan setiap kali ingin kemana-mana.Namun ia penting dan berguna bial keadaan terdesak atau berlaku sesuatu kecelakaan yang tidak diduag sama sekali.Sememangnya kaumlelaki agak kurang peka dengan perkara seperti ini.Oleh itu,para lelaki lebih senang bila memiliki pasangan yang terbiasa membawa oeralatan kesihatan dalam setiap kesempatan.

Ilmuwan Ciptakan Formula Rahasia Untuk Membuat Tanaman Bercahaya


Profesor Mark Tester dan sekumpulan  ilmuwan Australia telah menciptakan formula khusus yang dapat digunakan pada tanaman dan bunga, dan membuat mereka bersinar dalam gelap.


Sebuah semburan sederhana Galassia Flowers dapat disemburtkan ke bunga yang kemudian langsung membuat mereka berkilau. Dan efeknya sangat menakjubkan sehingga dapat mengubah daun yang paling membosankan menjadi sesuatu yang spektakuler.
Dengan formula ini anda dapat membuat tanaman bercahaya


Formula ini diharapkan menjadi hit bagi para pengantin potensial yang mungkin ingin menambahkan percikan glamour untuk pesta pernikahan atau bahkan boleh digunakan untuk mencerahkan sebuah pesta.


Produk ini tidak beracun dan dapat dikeluarkan dari pakaian dengan air hangat dan sabun jika seandainya terjadi kecelakaan, dan dapat bertahan selama beberapa bulan.

Terlahir Tanpa Ginjal, Gadis Cilik ini Harus 27 Kali Operasi Besar


 Ginjal memiliki peranan untuk tubuh manusia. Malangnya, seorang gadis cilik terlahir tanpa ginjal dan untuk bertahan hidup selama 10 tahun ia harus menjalani 27 kali operasi besar.


 Alice Skinner (10 tahun) yang berasal dari Hartlepool, terlahir tanpa organ ginjal kerana gagal berkembang saat ia masih di dalam kandungan. Namun setelah beberapa tahun pengubatan, ujian dan 27 kali operasi besar, ia sekarang sudah boleh melihat masa depan dan merayakan ulang tahun ke-11 dengan ginjal baru.


 Operasi terakhirnya terjadi pada dua minggu lalu, setelah sebelumnya selalu menjalani dialisis (cuci darah) yang berpengaruh pada kakinya. Kaki Alice bengkok dan tampak seperti busur.


 "Ada saat-saat ketika kami fikir dia tidak akan berhasil," jelas ayahnya George (41 tahun), seperti dilapor Dailymail, Isnin (6/2/2012).


 Keadaan Alice mempengaruhi 1 dari 1 juta kelahiran di Inggris dan ia nyaris meninggal berkali-kali.


 Ketika berumur 6 bulan, ia menjadi orang termuda di Inggris yang menerima dialisis (cuci darah). Keluarganya kemudian melakukan perjalanan 3 kali seminggu ke Royal Victoria Infirmary di Newcastle untuk melakukan cuci darah sambil menunggu derma yang sesuai untuk transplantasi.


 Kedua orangtuanya tidak sesuai untuk dijadikan penderma dan doktor mulai kehabisan pembuluh darah vena untuk menempatkannya pada dialisis.


 Pada bulan April 2008 lalu, Alice akhirnya menjalani transplantasi  namun tidak sempurna, kerana saat itu tidak ada derma yang benar-benar sesuai untuknya.


 Operasi itu memungkinkannya untuk minum soda, makan cokelat, keripik dan makanan lainnya yang sebelumnya terlarang bagi gadis kecil ini. Namun setahun kemudian, keadaannya mengalami kemunduran dan memerlukan operasi otak setelah terjadi penumpukan cairan di otaknya.


 "Para ahli bedah benar-benar terkejut dia berhasil melewatinya dan berkata 'Kami tidak tahu bagaimana dia masih di sini'. Menjalani dialisis selama 7 tahun menimbulkan masalah pada dirinya. Keadaan itu juga mempengaruhi kadar kalsiumnya kerana tidak ada penyerapan melalui ginjal, sehingga lututnya menjadi bengkok," jelas ayahnya.


 Untuk mengatasi lututnya, Alice perlu menjalani operasi untuk memasukan dua engsel ke kedua lututnya. "Dia menjalani 27 operasi besar selama 10 tahun dan itu cukup luar biasa bagi siapa pun," ujar George.

Lelaki kaya jadi mangsa wanita piranha meningkat


LONDON: Lelaki hartawan diperdaya wanita bujang untuk berasmara hingga hamil kerana mereka menganggap bayi sebagai ‘pilihan kerjaya’, kata seorang peguam terkemuka semalam.
Menurut Diane Benussi, jumlah lelaki yang termasuk dalam perangkap wanita muda dan jelita semakin meningkat.

Kata Diane, lelaki kaya dilihat mudah menjadi mangsa wanita yang malas bekerja dan anak hasil hubungan sulit itu dianggap sebagai tiket untuk hidup terjamin selama 18 hingga 21 tahun akan datang.


“Tanpa mempedulikan sama ada lelaki terbabit mempunyai isteri atau tidak, pemangsa itu boleh dianggap sebagai piranha,” katanya.

Menurut Diane, selepas mengenal pasti mangsa, wanita terbabit menggoda lelaki berkenaan untuk mengadakan hubungan seks tanpa sebarang perlindungan selepas meyakinkan mangsa kononnya dia tidak boleh mengandung atau mengambil pil pencegah kehamilan.


“Data terkini menunjukkan semakin ramai wanita malas bekerja dan berkahwin kini mencari jalan mudah mendapatkan kehidupan mewah,” katanya.
Menurut Diane, perkahwinan tidak lagi membawa makna seperti sebelum ini.

Kini, katanya, wanita mahukan anak kerana ada lebih banyak kegunaan.


“Bagi sesetengah wanita, memiliki bayi bermakna mereka memiliki kerjaya.

“Mereka diberi bayaran untuk tinggal di rumah dan menjaga anak,” katanya. - DMsumber : myMetro

Studio yoga pertama dunia di lapangan terbang


SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat (AS) - Sebuah bilik yang pernah menjadi stor penyimpanan barang kini merupakan bilik untuk senaman yoga selepas ia dibuka pada minggu lalu di Lapangan Terbang Antarabangsa San Francisco untuk para penumpang.
Bilik itu terletak selepas pusat pemeriksaan keselamatan di Terminal 2 lapangan terbang berkenaan.
Para pegawai lapangan terbang percaya bilik itu yang dilengkapi dengan cermin dinding merupakan studio yoga pertama dunia di lapangan terbang. - Agensi
sumber : kosmo online

Majalah terkecil bernilai RM2.48 juta dipamerkan


PARIS - Manuskrip majalah Young Men's edisi kedua yang mengandungi 4,000 patah perkataan dan 19 muka surat yang ditulis oleh seorang penulis novel terkenal England, Charlotte Bronte semasa dia berumur 14 tahun pada 1830 dipamerkan di Muzium Musee des Letters et Manuscrits di sini.
Muzium itu membeli manuskrip itu pada harga AS$826,287 (RM2.48 juta) dalam satu lelongan yang diadakan pada Disember tahun lalu, lapor agensi berita Reuters.
Manuskrip itu mengandungi watak-watak dalam dunia imaginasi yang dicipta oleh Bronte dan saudaranya. - Agensi
sumber : kosmo online

Cinta abadi warga emas uzur


RANTAU PANJANG: Demi kasih terhadap isteri, seorang warga emas, Hasan Jusoh, 75, tetap setia menemani isterinya, Eshah Che Lah, 80, yang nyanyuk dan terlantar biarpun dirinya sendiri uzur.
Lebih menyedihkan, pasangan itu menghabiskan sisa hidup dalam keadaan miskin dan tanpa anak kerana mereka tidak dikurniakan zuriat.

Setiap hari, pasangan itu meneruskan hidup dengan mengharap ihsan jiran, penduduk setempat selain anak saudara dan cucu saudara yang menghulurkan makanan serta minuman.


Kunjungan Harian Metro ke rumah pasangan berkenaan di Kampung Pusu Sireh, Lubok Stol, di sini, kelmarin, mendapati kediaman mereka usang dan hidup dalam keadaan daif.

Hasan berkata, dia dan isteri bergantung kepada keprihatinan jiran dan saudara yang membantu memberi makanan setiap hari untuk mengalas perut.sumber : myMetro

Anak buta hati tikam rusuk bapa


RANAU: Seorang lelaki bagaikan dirasuk setan apabila sanggup menikam rusuk kanan bapanya sehingga terkena usus dengan sebilah pisau pemotong sayur berukuran 20 sentimeter di Sinarut Baru, di sini, kelmarin.
Lebih kejam, suspek berusia 39 tahun itu turut melibas pisau ke arah ibunya yang cuba meleraikan pergaduhan dua beranak itu, menyebabkan wanita itu cedera teruk di bibir dan menerima sekurang-kurangnya lima jahitan.

Mangsa, Agut Tabut, 69, dirawat di Hospital Queen Elizabeth (HQE) dan berada dalam keadaan stabil, manakala isterinya, Jairi Anggau, 55, sudah dibenarkan keluar hospital selepas menerima rawatan.


Sumber berkata, kejadian berlaku jam 9.30 malam apabila lelaki terbabit pulang ke rumah dalam keadaan mabuk selepas berjumpa rakan menyebabkan si bapa menegurnya.

“Suspek yang berang kemudian menuduh mangsa menceritakan perkara buruk mengenainya kepada rakan, tetapi dinafikan.


“Dia mengeluarkan pisau dan terus menikam bapanya, malah ibunya yang cuba meleraikan pergaduhan itu turut dilibas dengan senjata itu menyebabkan bibir terkoyak sepanjang tiga sentimeter,” katanya.
Sumber berkata, adik lelaki dan abang ipar suspek yang melihat kejadian itu segera campur tangan dan menahan suspek yang cuba menyerang ibunya sekali lagi.

“Mereka menghubungi polis bagi memaklumkan kejadian terbabit,” katanya.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ranau, Deputi Superintendan Abdul Rahman Kassim berkata, sepasukan polis bergegas ke lokasi kejadian dan menahan suspek yang dalam keadaan mabuk.

“Polis merampas sebilah pisau pemotong sayur sepanjang 20 sentimeter dipercayai digunakan suspek untuk menyerang ibu dan bapanya dan suspek direman bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan.


“Kedua-dua mangsa dikejarkan ke Hospital Ranau sebelum dipindah ke HQE untuk rawatan lanjut,” katanya.


Beliau berkata, bapa suspek cedera di rusuk kanan akibat ditikam manakala ibunya cedera sepanjang tiga sentimeter di bibir.sumber : myMetro

‘Ini cerita sebenar’,bukan angkara Apek


KOTA BHARU: Gadis yang didakwa putus tunang selepas jatuh cinta dengan Khairul Fahmi Che Mat atau Apek, semalam tampil membuat penjelasan dengan menafikan dirinya ada kaitan dengan penjaga gol skuad bola sepak negara itu.
Nur Eilunie Natasha Nazri, 21, berkata, dia hairan bagaimana nama Apek boleh terkait dalam masalah dia putus tunang sedangkan dia langsung tidak pernah bercakap dengan atlet dikagumi ramai itu. “Saya hairan bagaimana masalah saya ini dikaitkan dengan Apek sedangkan kami tidak pernah bercakap, apatah lagi keluar bersama,” katanya ketika ditemui, di sini, semalam.

Dia yang lebih mesra dengan panggilan Leuniey berkata, pertunangannya putus disebabkan masalah peribadi dan langsung tidak ada kena-mengena dengan Apek.


“Sebab itulah saya berasa perlu tampil memberi penjelasan kerana segala dakwaan mengenai Apek menjadi punca saya putus tunang semuanya fitnah yang bertujuan memburuk-burukkan namanya.

“Saya berharap penjelasan saya ini menjernihkan keadaan dan membersihkan nama Apek daripada kontroversi berkaitan hal ini,” katanya.


Leuniey juga berharap pihak yang menyebar fitnah itu berhenti melakukannya kerana ia turut menjejaskan nama baiknya serta keluarga.
“Saya memutuskan ikatan pertunangan kerana menganggap kami sudah tiada jodoh,” katanya tanpa mahu mengulas lanjut mengenai punca sebenar dia putus tunang dengan pasangannya.

Anak pertama daripada lima beradik itu berkata, pertunangannya diputuskan dengan cara baik, malah bapanya, Nazri Adnan, 40, sendiri yang menghantar kembali cincin pertunangan kepada keluarga bekas tunang.


Katanya, dia terkilan dengan dakwaan pemilik akaun twitter yang menggunakan nama MahsiH2 menyebarkan fitnah berkenaan.

“Kedua-dua keluarga menyelesaikan masalah ini dengan baik dan tidak mahu diperbesarkan, namun saya tidak faham kenapa tiba-tiba masalah kami dikaitkan dengan Apek.


“Saya tumpang simpati dengan keluarga Apek yang terheret sama dalam masalah ini dan kepada penyebar fitnah, berhentilah mengaibkan orang lain,” katanya.


Difahamkan, Apek mengenali bapa saudara Leuniey, Mohd Irwan Azni Mohd Azmi yang menjadi kontraktor pembinaan rumah banglonya pemberian kerajaan negeri. Mohd Irwan juga adalah Pengarah Urusan Khairul Fahmi Resources (KFR) Sdn Bhd iaitu syarikat milik Apek.


Sementara itu, ibu Leuniey, Noor Laila Abu Bakar, 43, berkata dia harap isu itu tidak berpanjangan bagi membolehkan anaknya menumpukan perhatian terhadap perniagaan keluarga mereka.


“Saya tidak sangka soal dia putus tunang menjadi perhatian. Apa pun, saya harap ia tidak berpanjangan,” katanya.


Dakwaan Apek kononnya dikatakan menjadi punca pertunangan Leuniey putus mula tersebar melalui satu akaun twitter individu yang menggunakan MahsiH2 sebelum ia dijadikan bahan bertita di beberapa blog hiburan di Internet.


Harian Metro Sabtu lalu menyiarkan kenyataan bekas tunang Leuniey yang menafikan Apek menyebabkan pertunangannya putus dan dia turut menganggap berita itu sekadar fitnah untuk memburuk-burukkan nama Apek.


Pelajar IPT bawa azimat jin inggeris ke dewan peperiksaan


KUALA LUMPUR: Mungkin ramai menganggapnya melucukan, namun ia benar-benar berlaku apabila segelintir penuntut sebuah institusi pengajian tinggi (IPT) di sini percayakan kuasa daun sirih untuk mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan Bahasa Inggeris.
‘Daun sirih hikmat’ itu diperoleh daripada seorang bomoh dengan bayaran RM350, jumlah yang mereka anggap berbaloi kerana membolehkan mereka lulus cemerlang subjek bahasa Inggeris selepas sekian lama gagal atau sekadar lulus ‘cukup makan.’
Dua pelajar IPT terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Azman, 22 dan Rashid, 23, mendakwa daun sirih itu amat berkesan apabila mereka memperoleh keputusan cemerlang setiap kali peperiksaan mata pelajaran Bahasa Inggeris.

“Terpulang kepada orang lain sama ada mahu percaya atau tidak, tapi bagi saya dan beberapa rakan lain, kami sudah menggunakan sirih itu dan ia terbukti berkesan.“Cara menggunakannya juga mudah, tak perlu makan dan tak perlu baca sebarang mantera atau jampi, sebaliknya kita hanya perlu letakkan sirih itu di dalam poket seluar ketika memasuki dewan peperiksaan,” kata Azman ketika ditemui.


sumber : myMetro

Nyaris dibelasah tukar RM100


PETALING JAYA: Seorang pemandu teksi nyaris dibelasah pemandu teksi lain gara-gara disangka cuba menipu dengan memberi wang palsu RM100 sebagai duit tukar dalam kejadian berhampiran Masjid Putra, Putrajaya, malam kelmarin.
Menceritakan semula detik yang mencetuskan salah faham itu, Mohd Fairus Ahmad Jahari, 34, berkata dia memperoleh duit palsu RM100 itu daripada tiga penumpang warga Bangladesh berusia 30-an ketika mengambil mereka di stesen transit aliran ringan (LRT) Kelana Jaya, jam 9.30 malam.

Menurutnya, penumpang terbabit meminta untuk dihantar ke Putrajaya dan diturunkan di kawasan masjid berkenaan sebelum menyerahkan wang palsu itu sebagai tambang.


“Saya mengenakan tambang RM42 dan penumpang terbabit menyerahkan sekeping not RM100. Memandangkan saya tidak cukup duit kecil untuk memulangkan baki tambang lalu saya menukar duit RM100 itu dengan pemandu teksi lain.

“Ketika mahu beredar selepas menyerahkan baki tambang kepada penumpang terbabit, tiba-tiba pemandu teksi yang saya temui untuk menukar wang itu menghalang teksi saya sebelum keluar dari kenderaannya dalam keadaan marah,” katanya.


Katanya, pemandu teksi terbabit menuduhnya cuba menipu dengan memberi wang palsu dan menahannya bersama empat rakan lain serta hampir memukulnya.
“Berdebar jantung saya apabila dikepung dan dituduh cuba menipu mereka. Bagaimanapun, mereka memahami keadaan sebenar selepas saya menjelaskan memperoleh duit itu daripada penumpang,” katanya.

Mohd Fairus berkata, dia dan kumpulan pemandu teksi terbabit berpakat mencari tiga penumpang yang menggunakan duit palsu itu dan menemui mereka dalam kawasan masjid berkenaan.


“Kami mengejar tiga penumpang itu, namun hanya memberkas seorang daripada mereka manakala dua lagi melarikan diri.

“Lelaki terbabit diserahkan kepada anggota peronda polis sebelum dibawa ke Balai Polis Putrajaya, Presint 7, untuk tindakan lanjut,” katanya.


Katanya, dia sudah banyak kali ditipu penumpang yang membayar tambang menggunakan wang palsu, namun ini kejadian kali pertama diberi not palsu RM100.


“Saya banyak kali tertipu dengan wang kertas palsu terutama not RM10 dan RM50. Mereka sangat licik apabila cepat-cepat beredar selepas menerima baki tambang sehingga sukar untuk dikesan.


“Penumpang bayar guna duit palsu yang kita tidak boleh gunakan untuk apa-apa. Sedangkan dia dapat baki dari wang tulen,” katanya.


Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Putrajaya, Superintendan Mak Pak Chuai, ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan kejadian berkenaan dan katanya suspek kini direman seminggu bagi membantu siasatan.


Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 489C Kanun Keseksaan kerana memiliki dan menggunakan wang palsu dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan denda.sumber : myMetro

Bayi lahir tiga tangan


Sepasukan doktor bedah berjaya memisahkan sebelah tangan seorang bayi lelaki yang berusia  dua bulan yang memiliki tiga tangan sewaktu dilahirkan.Tangan ketiga terletak bersebelahan tangan kiri.
Liu Junjie dilahirkan di wilayah Anhui. Selatan Shanghai China.Liu bernasib baik mendapat perhatian dari sekumpulan doktor bedah dan doktor yang menjalankan pembedahan itu mengatakan pembedahan itu tidak menjejaskan kesihatan Lui.Mereka mengambil masa selama 3 jam untuk menjalankan pembedahan itu dan dianggap berjaya,Keluarga Liu kini berasa lega kerana anaknya tidak lagi cacat.

Hasil pembedahan plastik yang memukau


Seorang artis China berumur 18 tahun,Angela Baby seringkali malu dengan penampilan dirinya terutama bentuk bibirnya yang melebar,sehingga akhirnya ia memutuskan untuk melakukan pembedahan plastik dengan kos yang tinggi.
Namun apa hasilnya?Ternyata sangat mengagumkan.Angela kini tampil lebih cantik dan turut menjadi idola remaja kerana kecantikkan dari wajah barunya.
Dia adalah salah seorang daripada beberapa pelanggan pembedahan plastik yang berjaya.

p/s jangan turuti sesuatu yang haram di sisi agama IslamRahsia logo Vodafone


Logo ini mengundang kontroversi kerana terdapat tiga angka 6 di dalamnya,bolehkah anda melihatnya?
Seperti yang anda tahu bahawa 666 adalah lambang syaitan/iblis dalam kitab injil.Selalu dihubungkan dengan syaitan dan anti Kristian.Kajian menunjukkan bahawa angka 666 melambangkan segala keduniawian.
Orang-orang Vodafone tidak peduli akan perkara ini malah kelihatan mereka cukup suka contohnya dalam iklan mereka secara jelas menunjukkan angka binatang /syaitan tersebut.Suratkhabar Terkecil


Suratkhabar pada umumnya dicetak diatas kertas berukuran A0 atau A3.Tapi akhbar terbitan First News itu di cetak di kertas yang berukuran sangat kecil.
Bahkan lebih kecil dari kamus saku! Menariknya,meskipun berukuran mini,hasil cetakannya cukup jelas dan rapi dari tulisan hingga gambar.

Hotel Paling Aneh


Ada beberapa nama untuk hotel ini,Hotel Tianzi, Hotel Emperor, Hotel Son Of Heaven.Lokasinya di wilayah Hibei dan dibangunkan sejak tahun 2000/2001. Tingginya 41.6 meter dan direka untuk mendapat Fu Lu  Shou ( nasib baik,kemakmuran dan panjang umur).Hotel ini pernah memasuki Guiness World Record Book sebagai world 'biggest image building'.

Kalau di lihat pada gambar di mana yang berbentuk laki-laki tua sedang memegang seperti buah limau,sebenarnya adalah satu bilik di hotel ini.Dua lubang dihadapannya adalah jendela.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved