Jari Terkuat

on 06 Februari 2012


Kung Fu Master Fu Bingli adalah manusia yang mempunyai jari yang terkuat sekali di dunia.Dia mempelajari seni mempertahankan diri sejak berusia 7 tahun dan di usia 32 tahun beliau sudah boleh berdiri dengan kepala kebawah menggunakan satu jari sahaja.
Dia juga telah mencatat rekod dalam World Guiness Record Books sebagia manusia yang melakukan tekan tubi sebanyak 12 menggunakan satu jari.



TEMBIKAI EMPAT SEGI








Buah tembikai yang bulat agak sukar untuk disimpan didalam peti sejuk dan kadang -kadang bergolek ketika hendak di potong.Kini masalah itu dapat dia atasi apabila petani di Selatan Barat Shikoku Jepun telah berjaya memikirkan cara untuk mengatasi masalah tersebut. 






Mereka telah membuat satu bekas berbentuk empat segi kemudian menanam biji benih tembikai di dalamnya.Tembikai ini hanya di jual di beberapa supermarket terpilih sahaja dan berharga lebih kurang 10000 yen atau $ 83 sebiji iaitu tiga kali ganda daripda harga tembikai biasa.

Kreatif atau mengarut...


Dengan menggunakan simbol-simbol di papan tanda mereka boleh mereka satu cerita.Tapi ceritanya  mengarut sikit.....cuba kita lihat




Perompak guna bunga untuk merompak





Seorang perompak romantik yang menggunakan jambangan bunga berwarna-warni sebagai senjata untuk merompak bank, lapor sebuah akhbar semalam.

Perompak yang tidak bertopeng memasuki sebuah bank di sini sambil membawa sejambak bunga pelbagai warna pada waktu pagi.

Semasa gilirannya berjumpa dengan kerani kaunter bank berkenaan, lelaki tersebut memegang jambangan bunga itu yang mengandungi sekeping nota: "Serahkan semua wang kertas seratus dan lima puluh, jangan cuba untuk menjadi wira".

Setelah menyamun AS$440 (RM1,419), dia meletakkan bunga tersebut di kaunter juruwang dan melarikan diri.

Jambangan tersebut yang mengandungi bunga kekwa kuning, daisi merah dan oren dan beberapa bunga lain kini diperiksa oleh pasukan forensik polis.

Seminggu sebelum itu, suspek yang menggunakan taktik serupa merompak AS$2,325 (RM7,499) dari sebuah lagi bank.


CIRI FILEM HINDI,CINA DAN DRAMA MELAYU...

"Ayah tahu tak apa dia ciri -ciri filem hindi , cina dan drama melayu"tanya anak kepada ayah nya."Tau,"jawab ayah nya dengan selamba."Apa dia ayah,"tanya anaknya lagi."Ada banyak, filem hindi orang jahat mesti jahat gila sampai lembu pun takut nak tengok,tayangan mesti lebih atau sekurang-kurang tiga jam,orang jahat dan hero susah nak mati walaupun kepala kena pukul dengan besi,hero tak mati walaupun kena tembak dari jarak dekat,penari mesti satu kampung dan tukar baju sampai 7 @8 kali,keretapi jadi kenderaan wajib mesti kena joget sampai bumbung,dialog kena campur hindi serta inggeris cth: "my name ALI BACHANN.Zindegi..meraa bla..bala,",cerita kebanyakkan kisah adik -beradik yang terpisah satu jadi polis ,satu lagi jadi penjahat," faham jawab ayah nya.
"Ciri-ciri filem cina pulak,"tanya anaknya."Filem cina hero mesti pandai terbang,hero kena miskin gila kalau ade duit cuma 2 kupang itu pun letak kat celah baju,hero kena berani lawan sampai 30 atau lebih,hero selalu kena tembak mesti kat kaki supaya hero tak mati,heroin mesti jadi bini boss supaya mudah jatuh cinta dengan hero,pistol tembak banyak kali pun  peluru tak habis,hantu kena mekap tebal -tebal dan mesti kena lompat-lompat'"kata ayahnya.
"Drama melayu pulak cerita mesti pasal koperat,cinta banyak segi,cerita pasal dato',tan sri ceo,rumah mesti besar ada tv 29"walaupun cerita orang miskin,kalau cerita polis kena dialog bahasa baku"Saya rasa kita patut siasat dengan terperinci tuan","Betul cadangan awak.Kita bertindak sekarang".adegan sembahyang mesti kat salam akhir ,ngaji mesti dah part sadakallah hulazzim,ayah mesti kena baca paper,mak mesti kena lipat baju dan orang gaji mesti kena nama Mak Nab atau Mak Jah,gangster mesti pakai baju tak de lengan,pakai rantai serta braclet.penyakit mesti guna penyakit kanser'"ok dah tau ,"jawab ayahnya....."Faham ayah".



Inilah lelaki yang pernah berhubungan seks dengan 1000 kereta


Ketika kita sering mendengar macam-macam kelainan sex, namun bagaimana jika ada yang mengaku pernah berhubungan sex dengan 1000 kereta.


Edward Smith, yang tinggal dengan "pacarnya sekarang" - sebuah Volkswagen Beetle putih bernama Vanilla, bersikeras bahwa dia tidak "sakit" dan tidak memiliki keinginan untuk mengubah cara hidupnya.


 "Saya menghargai keindahan dan saya lebih dari mengagumi keindahan kereta sampai saya sedar itu adalah ekspresi cinta," katanya.


 "Mungkin aku sedikit aneh tetapi ketika saya melihat filem seperti Herbie dan Knight Rider, di mana  keretamenjadi memikat, karakter yang dapat dipeluk itu sungguh luar biasa.


 "Aku seorang romantis. Aku menulis puisi tentang kereta, saya bernyanyi untuk mereka dan berbicara dengan mereka sama seperti kekasih. Aku tahu apa yang ada di hati saya dan saya tidak punya keinginan untuk berubah."


 Dia menambahkan: "Saya tidak sakit dan saya tidak ingin melukai siapa pun, kereta hanya preferensi saya."


 Mr Smith, 57, pertama kali berhubungan seks dengan kereta pada usia 15, dan dia mengatakan tidak pernah tertarik pada perempuan atau laki-laki.


 Tapi  tidak hanya dengan kereta namun juga "jenis" kendaraan lain. Dia mengatakan bahawa pengalaman seksual yang paling kuat adalah "bercinta" dengan helikopter TV Hit dari tahun 1980-an Airwolf.


 Seperti halnya Vanilla, ia menghabiskan waktu secara teratur dengan kendaraan yang lain - sebuah 1973 GT Opal, bernama Cinnamon, dan 1993 Ford Ranger Splash, bernama Ginger.


 Sebelum Vanilla, ia memiliki hubungan lima tahun dengan Victoria, sebuah VW Beetle 1969 yang dia beli dari keluarga Saksi-Saksi Yehuwa.


 Tapi dia mengakui bahawa kereta-kereta yang telah "dinodainya" kebanyakan milik orang asing atau kereta showroom.


 Hubungan terakhirnya dengan seorang wanita 12 tahun yang lalu - dan ia tidak boleh membawa dirinya puas, meskipun ia berhubungan seks dengan gadis di masa mudanya dulu.


 Mr Smith, dari  Washington di AS, menyimpan rahsia selama bertahun-tahun, tetapi setuju untuk diwawancara sebagai sebahagian dari dokumenteri channel Lima diacara "mechaphilia".


 Berbicara tentang bagaimana ghairah sex yang tidak biasa ini muncul, Mr Smith mengatakan: "Ini adalah sesuatu yang tumbuh sebagai bagian dari saya ketika saya masih kecil dan tidak dapat digoyahkan.


 "Saya hanya mencintai kereta imut awalnya, tetapi selama bertahun-tahun itu dorongan itu semakin kuat terutama ketika masa remaja.


 "Ketika saya berumur 13 dan Corvette Stingray muncul, kereta itu sangat menarik dan saya benar-benar menginginkannya.


 "Saya sendiri tidak menyedari diri saya sendiri, namun yang aku tahu bahawa aku tidak menyakiti siapapun dan tidak berniat melakukannya."


 Dia menambahkan: "Ada saat-saat dimana ditempat asing dan melihat kereta diparking aku menjadi sangat ingin bercinta.


 "Ada kereta tertentu yang menarik saya dan saya akan menunggu sampai malam hari, merayap mendekati mereka dan hanya memeluk dan mencium mereka.


 "Sejauh wanita pergi, mereka tidak pernah benar-benar tertarik kepada saya, Dan aku tidak gay.."
 Mr Smith sekarang merupakan sebahagian dari komuniti global lebih dari 500 "pecinta kereta" disatukan oleh forum-forum internet.



Menjadi Isteri Terbaik Di Mata Suami






Suami Isteri menjadi tunggak kebahagiaan rumah tangga.Rumah tangga yang aman bahagia menjadi impian kepada seisi keluarga.Ini kerana sepanjang hari, dapat menikmati kecerian hidup dengan penuh gembira.
Jesteru itu untuk memperolehinya , disenaraikan beberapa petua untuk di laksanakan.Antaranya ialah :
  • Apabila meminta bantuan suami, terangkan dengan jelas
  • Jika kerja-kerja rumah perlu bantuan,beri pilihan kerja yang disukainya
  • Jangan menyuruh-nyuruh.Gunakan perkataan yang sesuai dan lemah -lembut
  • Pesan kepada suami menelefon rumah apabila pergi keluar kota.Jangan memarahinya,jika suami tidak berbuat demikian.Terangkan kerisauan apabila tidak mendapat berita
  • Sentiasalah kemas,anggun,wangi sebelum tidur bersama walaupun suami berbau.Diamkan dan terimalah dengan hati yang sabar.Keesokannya,ajak suami mandi bersama dan pastikan tidak ada lagi bau pada badan suami
  • Sokong pendapat suami kalau pendapatnya berbeza dengan orang lain
  • Peluk dan belai suami selalu tanpa implikasi seksual

Tipu orang, Wanita Ini Gunakan 'Saham' Facebook


CALIFORNIA - Rancangan Facebook untuk go public nampaknya telah membuat wanita asal Wisconsin, Amerika Syarikat (AS) ini nekad. Wanita ini dituduh melakukan pencurian dan cuba mendapatkan keuntungan dari rancangan Facebook tersebut, dengan menjual 'saham palsunya' di jejaring sosial tersebut.


 Marianne Oleson, mengaku memperoleh saham Facebook senilai USD1 juta berkat puterinya yang merupakan kenalan dari pendiri raksasa media sosial tersebut, Mark Zuckerberg. Oleson, menurut Jaksa, memujuk beberapa orang untuk membeli saham fiktif Facebook selama empat bulan terakhir.


Dilapor CNBC, Isnin (6/2/2012), akibat perbuatannya, Oleson harus menghadapi tuduhan pencurian, pemalsuan dan membuat pernyataan menyesatkan. 


Pengaduan terhadap Oleson, diduga bermula saat Oleson membayar kontraktor yang bekerja di rumahnya dengan saham palsu Facebook bernilai USD13,980. Kontraktor yang juga membayar tunai sebesar USD10 ribu kepada wanita tersebut untuk saham tambahan, menjadi curiga ketika dia mengetahui bahawa Oleson berbohong tentang namanya dan keanehan yang ada pada dokumen transaksi.


Wanita berumur 46 tahun itu juga dituduh telah menipu seorang lelaki yang menderita gangguan penglihatan. Menurut jaksa, lelaki tersebut memberi Oleson empat cek dengan  USD43 ribu pada akhir tahun lalu untuk membayar saham Facebook.


Pengaduan terhadapnya menyebutkan, saat itu Oleson berjanji akan mengirimkan sertifikat saham melalui pos. Sementara ini diketahui, peguam Oleson tidak boleh dihubungi untuk memberikan komen. (tyo)

Traffic light yang aneh




ini benar-benar traffic light atau sekadar hiasan???

Buku Biasa yang Menjadi Luar Biasa di Tangan Seniman


Pernah denger yang namanya book art atau seni melipat buku?Mungkin bagi sebagian dari kita ada yang tidak taHu apa itu book art. Setiap orang memiliki hobi yang unik, tentunya masing – masing kita punya hobi yang mungkin saja sama. BerbeZa dengan Ishak G. Salazar, Siapa itu Ishak G Salazar?


 Dia adalah seorang akauntan yang memiliki hobi unik yang tidak jauh dari kesehariannya.











Dimana Dia mendapatkan Idea unik Seperti itu?


 Suatu hari ia mendapatkan idea melipat halaman buku untuk membuat sebuah pesan. Hanya dengan buku-buku lama Ishak memberikan kontribusi untuk membuatnya, sehingga secara tidak langsung ia turut mengurangi bertambahnya limbah kertas. Ishak juga telah banyak membuat karya-karya dari buku – buku lama yang ia miliki.


Ishak G. Salazar

Payung Unik yang Terbuat dari Bunga











Jururawat Wanita Yang Mempunyai 6000 Tindik


Elaine Davidson seorang jururawat yang berasal dari negara Brazil .Dia bukan sahaja memakai subang,dia juga tidak takut dengan kesakitan dan menindik lubang pada pipi,hidung,mata,mulut dan bahagian yang lain.Boleh dikatakan bahagian mukanya tiada ruang untuk ditindik.


Pada mulanya dia hanya ada 600 lebih tindik.Suatu ketika tindikannya mencecah sebanyak 3920 tindik.Kemudian dia berusaha lagi sehingga mencapai rekod lebih daripada 6000 tindik dan mengukuhkannya sebagai 'perempuan yang paling banyak bertindik.


Terjatuh ketika berasmara


Satu pasangan yang sedang berbogel dan berasmara cedera selepas mereka terjatuh dari tingkap sebuah flat.Menurut jiran-jiran, pasangan itu terjatuh dari tingkat satu dalam keadaan bogel di laluan pejalan kaki.Pasangan itu kerap bertemu di flat tersebut.

"Kami tidak pernah melihat mereka tetapi kami pernah mendengar suara mereka," kata seorang jiran.

Seorang pegawai polis berkata, semasa kejadian, wanita itu terjatuh ke belakang dari tepi tingkat semasa mereka berasmara dan dia turut menarik teman hidupnya bersama.Pasangan itu mengalami patah tulang dan cedera di muka serta di kepala kelmarin.
Namun, wanita tersebut cuba menutup malu dengan menyatakan dia tidak ingat berhubung insiden jatuh itu.


Pensil Dalam Kepala






Bayangkan apabila hampir seumur hidup anda tak dapat gunakan deria bau.Hal ini di alami oleh Margaret Wegner yang kehilangan salah satu funsi derianya sejak usia 4 tahun hingga memasuki usia setengah abad.
Kejadian itu bermula bila Wegner yang ketika itu berusia 4 tahun terjatuh semasa sedang membawa sebatang pensil sehingga benda tersebut menembusi pipinya sebelum tertanam di dalam otaknya. Para doktor tidak mampu mengeluarkan batang pensil itu dari otaknya.Akibatnya,Wegner sering mengalami pening,keluar darah dari hidung serta kehilangan deria bau.




Dengan teknologi canggih pensil yang tertanam itu dapat dikeluarkan ,itu pun ketika umurnya  59 tahun.Doktor yang menjalani pembedahan itu mengakui menemui kesulitan ketika menjalani pembedahan.Kini dia tidak lagi menderita sakit kepala serta titisan yang di alami hampir sepanjang hidup.
 
 

Bunuh kemudian makan otak







Dua kejadian ditempat berasing tetapi dilakukan oleh orang yang sama sungguh mengemparkan negeri China.Lelaki karnibal itu telah membunuh kedua-dua kanak-kanak itu.

Wang Zhaoxu, 29 ditahan kerana membunuh kanak-kanak perempuan berusia 3 tahun dan seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun awal tahun ini.


Kedua-dua kanak-kanak yang hilang dan dibunuh tersebut dijumpai dengan bahagian atas kepala dikopak dan tanpa otak dan telah dimakan oleh lelaki tersebut.


Apa yang lagi pelik, lelaki ini memakan otak kanak-kanak dicampur dengan cacing dan semut kerana mempercayai cara ini mampu untuk merawat  epilipsi yang dihidapinya.(link)



Anak Ini ‘Telan’ Saudara Kembarnya


INILAH.COM, Lima – Pasukan doktor di Peru sedang bersiap mengoperasi perut kanak-kanak tiga tahun yang ‘menelan’ saudara kembarnya.


Jasad ‘kembar parasit’ itu, dilapor Daily Mail, tumbuh dalam perut Isbac Pacunda. Keadaan kanak-kanak berusia tiga tahun ini setelah tubuhnya ‘menyerap’ tubuh calon kembarnya, saat keduanya berada dalam kandungan.


Menurut doktor, kembar di dalam perut itu memiliki mata, tulang dan rambut. Tapi masih belum terbentuk otak, paru-paru, jantung dan ususnya. Beratnya mencapai 700 gram dan panjangnya 25 cm.


Dr Carlos Astocondor di RS Las Mercedes, Chiclayo menyatakan, keadaan ini terjadi pada satu banding 500 ribu kelahiran. Kembar identik terbentuk saat satu sel telur terbelah dua setelah pembuahan.


Namun kembar siam atau foetus-in-foetu seperti kes Isbac, terjadi kerana sel telur gagal terbelah sepenuhnya.


Dr Jonathan Fanaroff yang ahli neotalogis di Rainbow Babies and Children’s Hospital, Cleveland, AS menyatakan, kembar siam bisa hidup sebagai ‘parasit’.


“Tapi hal itu tak bisa terjadi jika salah satu menyerap yang lainnya,” katanya. Operasi memisahkan Isbac dari kembarannya, lanjut Fanaroff, akan lebih mudah ketimbang memisahkan dua kembar siam yang keduanya hidup.

Inilah Tisu Toilet Termahal Di Dunia

Tisu toilet seperti biasanya  beharga tidaklah terlalu mahal. Namun berbeza dengan tisu toilet yang satu ini. Tisu toilet ini dijual dengan harga 1.000 poundsterling  untuk setiap lembar tisunya. Tentunya ini bukan tisu toilet biasa kerana tisu toilet ini memiliki cerita sejarah yang menarik. Segulung tisu ini adalah segulung tisu yang ditolak oleh The Beatles. Mereka enggan menggunakan tisu toilet yang sudah dipersiapkan pengajur tour band tersebut, kerana dinilai terlalu kaku dan berdaya serap rendah.


Barry Thomas adalah pemilik sah dari gulungan tisu tersebut. Awalnya dia hanya membeli tisu toilet itu dengan harga 85 poundsterling  pada acara lelong. Barry mendapatkan alat bersejarah dari The Beatles tersebut lengkap dengan selembar kertas yang menceritakan kejadian di balik segulung tisu itu. Setiap lembar tisu tersebut pun tertera cap logo perusahaan EMI.


 Harga segulung tisu toilet tersebut menjadi mahal ketika kolektor memorabilia The Beatles dari Jepun menawarkan harga 1.000 poundsterling untuk setiap helai lembar tisu ini pada minggu lalu. Dengan memperhitungkan harganya, akhirnya Barry Thomas merelakan tisu toilet itu dijual kepada kolektor berasal dari Jepun.

Potret Orang-Orang yang Bosan Hidup

Seni potret memotret sudah jadi sebuah hal yang sangat berpengaruh dalam hidup manusia.Memotret dengan tingkat keprofesional tinggi akan menghasilkan gambar yang luar biasa.Inilah foto bertema:" Potret Orang-Orang yang Bosan Hidup" karya Mark Jenkins.
















Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved