Buat kereta Ferrari guna T'shirt Puma

on 02 Februari 2012

Bila ada kesungguhan serta kreatif
apa saja boleh dilakukan dan di bentuk..
Contoh seperti gambar di bawah ini...
Sejadah bersalib gegarkan Masjidil HaramRIYADH (voa-islam.com) – Mansur Al-Sarhi, seorang warga Arab Saudi menuntut pihak pengawas keamanan untuk segera menghentikan pengedaran sajadah bergambar salib yang dijual di Mekkah.


"Saya membeli sajadah dari salah satu distributor sajadah di sebelah Masjidil Haram. Saya sangat terkejut ketika melihat gambar salib sangat menonjol di bahagian tengah sajadah tersebut,” jelas Mansur kepada Sabq. “Bagaimana sajadah seperti ini boleh masuk ke Arab Saudi tanpa ada pemeriksaan dari pihak yang berwajib?" katanya.
Mansur mengecam pengedaran sajadah bergambar salib itu sebagai tindakan yang melampaui batas.


“Tindakan mereka sudah melampaui batas, sampai berani meletakkan salib di tempat sujud kaum muslimin di Masjidil Haram,” katanya. [ar/islammemo]
sumber : http://www.voa-islam.com/news/islamic-world/2010/10/08/10728/sajadah-bergambar-salib-gegerkan-masjidil-haramOrang gila + Parang = ???

Bila orang yang gila memegang parang apa yang akan 
terjadi...
Saksikan gambar-gambar ini....


kecoh satu bandar kerana dia...


Percayakah anda ini kek?

Hebat orang yang membuat kek ini .Begitu kreatif...Cinta di garaj kereta

Unik dan kreatif..


Beli 99,999 bunga ros untuk memberi kejutan kepada pasangannya


Xiao Wang meyimpan selama setahun gajinya untuk membeli 99,999 kuntum ros merah untuk majlis perkahwinannya bersama pasangannya Xiao Liu, di Chongqing, tengah China, Dimana nombor 999 merupakan nombor yang memberi tuah. Kedua pasangan yang berumur 24 tahun itu memerlukan  30 kereta untuk membawa bunga tersebut. Dua mengiklankan di internet kepada sesiapa yang sudi membawabunga tersebut dengan kereta masing-masings. Wang yang bertemu Liu si sebuah universiti  juga mendermakan 20% daripada harga bunga itu kepada badan-badan kebajikan.

Begini cara menyelesaikan kes penculikkan di China

Memang dahsyat betul polis ni menyelesaikan kes
penculikkan di China..
Tak ada belas kesian lansung...
yang penting tahanan bebas....
Jadi jangan sesekali berani menculik di China....
Leka bermadu kasih barang dicuri pun tak sedar

Barang di curi pun tak sedar.Begitulah jika sedang 
asyik memadu kasih.Pencuri itu pun memang bijak,selamba saja
dia mencuri.....cuba perhatikan gambar ini..memang pasangan ini tak sedar
barang mereka telah di curi....


Beg macam ni sanggup ke nak bawaknya ?Selalunya benda yang bentuknya pelik memang menarik perhatian,contohnya beg tangan wanita jenama Louis Vuitton Urban Satchel. Beg yang bentuknya pelik ini seperti tampalan-tampalan sampah tetapi beg ini merupakan anatara 10 beg yang termahal di dunia.Harga sebuah beg ini US$ 150.000.


Louis Vuitton Urban Satchel memang secara luaran adalah berupa tampalan-tampalan sampah seperi bungkus rokok, kain perca, bungkus makanan dan lain-lain, tapi jangan salah sangka di sebalik tampalan sampah itu ada lapisan kulit terbaik dari Italy.


Nilai keunikan beg ini juga mempengaruhi melonjaknya harga beg ini. Pada awalnya beg ini hanya dibuat sebanyak 24 buah, tapi jualannya yang laris Louis Vuitton akan membuat beg berbentuk begini dengan lebih banyak lagi.


Bentuk Otak Ternyata Seperti Orang Sujud

Cuba kita perhatikan gambar otak dengan orang yang tengah bersujud.Ada persamaankan?Adakah ini kebetulan tapi ciptaan Tuhan tidak ada yang secara kebetulan.Semua di cipta ada tujuannya dan maksudnya.


Itulah hebatnya Tuhan. Otak yang selama ini kita bangga-banggakan ternyata bersujud kepada Tuhan, lantas kenapa kita masih tetap menyombongkan diri dihadapan Tuhan seperti orang-orang atheis yang menolak kewujudan Tuhan.


"Apakah kamu tiada mengetahui, bahawa kepada Allah bersujud apa yang ada di langit, di bumi, matahari, bulan, bintang, gunung, pohon-pohonan,binatang-binatang yang melata dan sebahagian besar daripada manusia?Dan banyak di antara manusia yang telah ditetapkan azab atasnya.Dan siapa yang dihinakan Allah maka tidak seorang pun yang memuliakannya.Sesungguhnya Allah berbuat apa yang di kehendakinya"
[QS. Al-Hajj (22): 18]Kesilapan yang menyakitkan

Melakukan kesilapan yang menyakitkan..Apakah perasan wanita ini ?


Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved