Wow..hebat gerabak kereta api bawah tanah di Chicago dibuat menjadi taman

on 23 Julai 2012

Ini adalah salah satu cara untuk para penumpang kereta api di Chicago untuk bersantai di pagi yang sibuk dalam perjalanan awal mereka untuk bekerja. Iaitu dengan duduk dan bersantai di sebuah taman mini yang dibangun dalam sebuah gerabak kereta api bawah tanah.

Taman berjalan ini diciptakan oleh Joseph Baldwin (35) dari Illinois dan pasukan yang terdiri dari 10 orang sukarelawan, yang dengan susah payah meletakkan rumput di sepanjang gerabak di kereta api bawah tanah Chicago.

Setiap inci dari lantai dan kerusi terbungkus dengan rumput serta tanaman hijau subur, dan membuat tingkat stress para pengguna kereta api turun drastik setelah berada dalam hutan buatan ini.

Untuk satu hari,seribu pekerja stress di Chicago yang mampu untuk bersantai di taman berjalan ini, kerana keterbatasan tempat.


“Kami menyewa sebuah gerabak kereta api untuk satu malam saja, dan mempersiapkan segalanya. Kami berhasil menanam berbagai tanaman hias, tumbuhan tropis, serta sayuran dalam gerabak.” tuturnya Baldwin.

Usaha mereka tidak sia-sia, ini terlihat dengan antusiasme para penumpang kereta dengan konsep hjau mereka, dan mengaku sangat menyukainya kerana membuat mereka lebih rileks, dan jauh dari tekanan pekerjaan.


taman dalam keretagerbong unik
mobile gadengreen train

Sumber : dailymail
Ranking: 5

{ 0 komen... read them below or add one }

Catat Ulasan

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved