Kanak-kanak Lima Tahun Bawa Kereta Cari Ibunya

on 31 Oktober 2011

MANSFIELD - Seorang gadis berusia lima tahun berusaha mencari ibunya dengan memandu kereta keluarga lalu menghubungi polis.

Kereta tersebut sempat berjalan hingga akhirnya masuk ke pekarangan milik tetangganya.

Gadis cilik bernama Ameleah Kegley, akhirnya menghubungi polis dan mengatakan bahawa kereta milik keluarganya mengalami kemalangan. Dia pun mengatakan bahawa ibunya pasti akan sangat marah kepadanya.

Polis mengatakan, pada saat pulang dari sekolah di rumahnya di Mansfield, Ohio, Ameleah tidak menemukan ibunya. Dia pun mencari ibunya.

Khuatir ibunya tidak ada di rumah, Ameleah pun memutuskan untuk mencari sang ibu dengan menggunakan kereta milik ibunya, Lincoln Navigator keluaran tahun 1999.

"Kanak-kanak itu tampaknya mengikuti semuanya apa yang dilihat dari ibunya ketika berada di dalam kereta," ujar petugas polis Ryan Grimshaw, seperti dilansir Orange, Isnin(31/10/2011).

Polis pun akhirnya berhasil menemui orangtua kanak-kanak tersebut yang diketahui sedang berada di hospital kerana keadaan darurat.

Atas kejadian ini polis tidak berniat untuk melayangkan tuntutan terhadap gadis manis itu.(rhs)

Polis Ditangkap Polis Kerana Memandu Laju Hingga 190 km/jam! [Video]

Polis wanita dari Florida menangkap seorang polis dari Miami yang kedapatan memandu laju di jalan raya dengan kecepatan lebih dari 190km/jam.


Seorang polis wanita Florida, D.J. Watts, melihat sebuah kereta polis Miami dipandu laju dengan kecepatan 193 kilometer per jam pada pukul 18.30 di daerah dekat Hollywood Boulevard. Watts segera mengejar polis tersebut dan berhasil memberhentikannya setelah melakukan pengejaran singkat selama tujuh minit.

Kereta tersebut ternyata dikendarai oleh seorang polis Miami yang sedang tidak bertugas bernama Fausto Lopez.

Lelaki berusia 35 tahun itu akhirnya tidak ditahan tapi diberi sulrat saman kerana memandu kendaraan melebihi had yang dibenarkan. Lopez mengaku saat itu ia sedang terburu-buru kerana sudah ditunggu oleh pekerjaan sampingannya di sebuah sekolah yang dimulai pada pukul 7 malam.

Sedangkan Watts, dikhabarkan banyak mendapat penghargaan kerana keprofesionalnya dalam bekerja.

Menurutmu, apakah polisi kita juga mampu bertindak profesional seperti itu?


sumber: Miami Herald


Buat lawak..perusahaaan filem porno buat tempat untuk selamatkan diri daripada hari kiamat


Perusahaan pembuat filem porno “Visual pink” di San Fernando Valley mungkin satu-satunya perusahaan filem dewasa yang memiliki perancangan “selamat dari kiamat 2012 dengan bergaya” dengan membangun sebuah “bunker bawah tanah yang sangat besar” untuk melarikan diri dari kiamat. 21 Disember 2012

“Tujuan kami tidak lebih cuma ingin bertahan dari kiamat yang akan datang dalam kenyamanan dan kemewahan,” kata juru cakap Visual Pink Quentin Boyer afiliasi CBS Los Angeles. “Tidak peduli apakah bencana yang datang bentuknya seperti bola api terlempar ke bumi, hujan deras air bah, gempa mega-tsunami, zombie radioaktif pemakan daging, atau beberapa kombinasi di atas.”
Boyer mengatakan kepada LA Weekly bahawa bunker X-rated akan diisi dengan “bar penuh persediaan, panggung pertunjukan yang sangat besar, dan sebuah studio produksi canggih.”

Dengan “nothing to lose” pada hari akhir itu, Boyer membawa tamu-tamu undangannya ke bunker untuk dapat berpartisipasi dalam pesta akhir dunia. “Tak pelik lagi, saya kira, itu akan terjadi,” ia merenung. “Sulit untuk mengatakan bagaimana orang akan menanggapi kiamat yang sebenarnya.”

Daftar tamu Visual Pink akan dibatasi 1.500 VIP kata Boyer, terdiri dari “pelaku Visual Pink, anggota situs aktif dan pengikut Twitter, akan mendapatkan prioriti ketimbang masyarakat umum.”

Mereka punya waktu lebih dari setahun untuk merencanakan acara, sebagaimana Boyer mengakui bahawa mereka “sedang mengerjakan sistem oksigen, dan hal-hal yang berkaitan dengan itu.” Lokasi persis dari bunker ini belum diumumkan kerana “alasan keselamatan.”

Jika tidak ada tempat yang lebih buruk untuk menghabiskan detik-detik terakhir anda di bumi, itu akan menjadi sebuah pesta satu-malam yang fantastis, setelah itu orang-orang akan muncul dari bawah tanah, berwajah merah, pulang kerumahnya, dan perusahaan akan dibiarkan disana dengan bunker paling hebat yang pernah dikenal manusia.

Manusia super idiot

Ini orang benar-benar tak ada otaknye ?
Boleh dibilang SUPER IDIOT habis...
Masa mahu pasang Air Cond sampai keluar jendela
dan duduk pulak kat atasnya..
Macam nyawanya dah tak bernilai....

Mengerikan, Buku-Buku ini Menggunakan Kulit Manusia Sebagai Sampulnya

Kulit manusia sebagai sampul buku? Mengerikan, Ini adalah teknik nyata yang, meskipun dikecam dan dianggap mengerikan dengan standard saat ini, secara rasmi dilakukan sejak abad ke-17. Teknik ini mendapatkan populariti yang cukup besar selama Perancis berevolusi dan di antara kelas atas pada abad ke-19, berikut buku buku tersebut :

Garnet A Jesuit dan Konfederasi Nya
1606: Kulit “Penderma”: Bapa Henry Garnet A True and Perfect Relation of the Whole Proceedings Against the Late Most Barbarous Traitors



Practicarum Quaestionum Circa Leges Regias Hispaniae
1632 (?): Jonas Wright

. Leeds, Inggris Ledger
1700: Kulit “Penderma”: Unknown

Virgil Georgics
Virgil Georgics: Kulit “Penderma”: Jacques Delille


Kamus Samuel Johnson
1818: Kulit “Penderma”: James Johnson


Merah Prosiding Pembunuhan Yudisial Barn
1828: Kulit “Penderma”: William Corder


Bibiigrafi James Allen, alias Jonas Pierce, alias James H. York, alias Burley Grove.
1837: Kulit “Penderma”: James Allen


Puisi Karya John Milton
1852: Kulit “Penderma”: George Cudmore


Terres du Ciel
1882: Kulit “Penderma”: Countess Prancis


El Viaje Largo oleh Tere Madinah
1972: Kulit “Donor”: Unknown


Gila..pemandu mabuk dan telanjang bulat ini langgar 17 kenderaan lain

Vitaly Grodi, seorang pemandu teksi di Moscow, Rusia yang memandu kendaraannya sambil mabuk dan telanjang bulat, akhirnya ditangkap polis setelah sebelumnya melanggar 17 kendaraan lain. Begitu tertangkap, tubuh Grodi ditutupi dengan jaket polis.

MOSCOW, KOMPAS.com - Seorang pemandu yang mabuk dan telanjang memandu kendaraannya dengan kelajuan tinggi di Moscow pusat, Ahad (30/10/2011). Kendaraannya kemudian melanggar 17 kereta sebelum dihentikan polis yang memburunya di ibu kota Russia tersebut, kata televisyen pemerintah.

"Ketika polis menyuruhnya membuka pintu keretanya, terlihat jelas bahawa ia telanjang bulat," lapor televisi itu, dengan menunjukkan deretan kereta yang kaca-kaca jendelanya hancur dan bahagian sampingnya kemek. Pemandu itu, menurut laporan televisyen Russia, bernama Vitaly Grodi dan bekerja sebagai pemandu teksi,

Media setempat menyebut lelaki yang berusia 40-an tahun itu berasal dari Moldova dan menunjukkan sebuah fotonya yang tersenyum di kerusi belakang sebuah kereta polis.

Televisyen pemerintah mengatakan, lelaki itu memiliki kadar alkohol "luar biasa tinggi" dalam sistem tubuhnya. Gambar-gambar televisyen menunjukkan para pengemudi tertekan dengan wajah dan tangan yang berdarah duduk di dalam kereta mereka. Namun polis mengatakan, tidak ada yang mengalami luka-luka serius.

"Bahagian paling berbahaya adalah ketika ia (pemandu mabuk) hampir melanggar sebuah bas yang penuh dengan anak sekolah," kata juru cakap polis Gennady Bogachev. Ia menambahkan, empat dari ke-17 kendaraan yang dilanggar adalah kereta polis.

Sumber :ANT

Jantan sundal tak pakai spender ni sengaja tunjuk alat sulit kepada sekumpulan gadis di McDonald's





A man deliberately exposed his private parts to girls at the King Albert Park McDonald's, said STOMPer Hoo. The man reportedly dropped items on the floor several times, and exposed his genitals to the STOMPer's girlfriend and her friends, as he bent over.

The STOMPer relates the incident:

"My girlfriend and a group of friends were studying at McDonald's at King Albert Park on Oct 25, and at around 3 or 4pm, this guy in an army singlet came in and sat next to them.

"He 'accidentally' dropped his coins and my girlfriend's friend helped him pick them up.

"Then, she saw his private parts. He wasn't wearing any underwear!

"He sat with his leg up on the seat. He 'accidentally' dropped his coins again and as he picked them up, he exposed his private parts to my girlfriend and her friends.

"He did this for three times.

"It was obvious that he did all that on purpose because when he came in alone, there were many empty seats but he chose to sit at the table next to them.

"He also did not buy any food from McDonald's.

"He is a shame to guys.

"Seriously, this should never happen to any girl."

Wanita sensasi ini hantar foto pamer payu***a ke Twltter pulak

Wanita seksi bernama Jodie Marsh ini memang sering sekali membuat sensasi di dunia hiburan mahupun di dunia maya. Jodie Marsh yang terkenal dengan tubuhnya yang seksi, montok dan berotot itu kembali mempamerkan lekuk tubuhnya. Menurut Dailymail, saat terjadi proses pengambaran untuk sebuah majalah, Jodie Marsh yang saat itu berada di depan meja rias memotret dirinya sendiri yang saat itu tampil cukup panas. Dan foto tersebut kemudian diunggah di akaun Twitter miliknya.

Dalam foto tersebut terlihat Jodie Marsh berpose seksi dengan payudara montoknya di depan cermin sambil memotret dengan telefon genggamnya. Jodie seperti sedar ingin mempamerkan payudara yang bulat dan tato yang ada di sekujur tubuhnya. Foto-foto tersebut mendapatkan reaksi yang beragam dari para penggemarnya. Dan Jodie sendiri mengaku sangat menyukai fotonya tersebut.

sumber : dailymail

Momen Unik Seekor Kanggaroo Menasihati Anaknya Tertangkap Kamera

Sambil menatap ibunya yang memegangnya dalam genggaman yang kuat, Kanggaroo kecil ini tampaknya menyedari bahawa segera akan dimarahi sang ibu.

Momen emosional ibu dan anak kanggaroo ini berhasil diabadikan oleh John Eastcott dan Yva Momatiuk saat mengunjungi Taman Nasional Yuraygir di New South Wales, Australia.

Kedua pasangan suami isteri dari Pegunungan Catskill, New York, berhasil mengambil gambar momen langka ini dengan kamera mereka, saat melihat tingkah unik kanggaroo betina abu-abu dengan anaknya.




Sumber : dailymail

Dua wanita dedahkan payudara mereka ditangkap

LVIV, Ukraine - Dua wanita yang mendedahkan payudara dalam satu tunjuk perasaan menentang pelancongan seks, pelacuran dan penjualan minuman keras semasa Pusingan Akhir Kejohanan Kesatuan Persatuan Bola Sepak Eropah berlangsung pada tahun depan ditangkap polis di sini kelmarin.

Kedua-dua mereka yang tidak memakai baju dan hanya berseluar panjang membuat tunjuk perasaan tersebut di depan Stadium Arena Lviv.

Mereka yang merupakan anggota hak asasi wanita yang dikenali sebagai FEMEN membuat tunjuk perasaan itu sebelum majlis pembukaan stadium berkenaan berlangsung.

Stadium itu menjadi salah satu lokasi pertandingan kejohanan tersebut. - Agensi

Sandiwara Datin muda perdaya ahli perniagaan

KUALA LUMPUR: Dia memperkenalkan diri sebagai penerbit drama berstatus Datin dan pada hakikatnya, wanita itu bijak ‘bermain wayang’ apabila memperdaya banyak pihak termasuk suaminya.

Itu kelicikan wanita berusia 34 tahun yang setakat ini memperdayakan sekurang-kurangnya lima mangsa membabitkan kerugian mencecah RM250,000.

Selain lima mangsa berkenaan, suami wanita itu sendiri yang mahu dikenali sebagai Datuk Faizal membuat laporan polis mengenai penipuan isteri keduanya itu selepas mendapati dirinya diperalatkan.

Faizal berkata, dia menyedari penipuan isterinya itu selepas terbaca SMS dihantar beberapa mangsa ke telefon bimbit miliknya yang digunakan wanita terbabit sejak tiga tahun lalu.



“Ogos lalu saya membayar bil telefon itu yang sebelumnya tidak aktif selepas gagal melunaskan bil RM2,000. Sebaik telefon diaktifkan, saya terkejut apabila mendapati SMS diterima daripada nombor tidak dikenali yang meminta imbuhan hasil satu perniagaan berasaskan pelaburan.

sumber : myMetro

Hati-hati, Timeline Facebook Boleh Permalukan Anda

Melbourne: Berhati-hatilah pada situs sosial Facebook. Selain dapat membuat bangga pada profil diri yang dilihat ramai orang, timeline atau fitur terbaru jejaring sosial ini juga dapat membuat Anda malu. Terutama, bila Anda sering berinteraksi dengan situs berbau pornografi.

Aktiviti yang satu ini juga akan tercatat pada kegiatan di akaun Facebook Anda. Kerana fitur timeline ini akan menampilkan apa saja kegiatan Anda, yang menggunakan Facebook secara berlanjut. Demikian seperti dilansir laman Zeenews.

Waspadalah pada sebuah situs dewasa yang menampilkan lambang "like" untuk akaun Facebook. Techwag memberikan peringatan kepada para pengguna Facebook, yang gemar mengunjungi situs dewasa itu. Kerana sekali mereka menggunakan akaun itu untuk beraktiviti di situs dewasa, aktiviti itu akan muncul pada timeline akaun anda hingga batas waktu yang ditentukan.

Namun jangan khuatir berlebihan. Soalnya, hal ini hanya akan terjadi jika anda memilih untuk berinteraksi dengan situs porno. Bila tidak, mengapa Anda harus malu untuk "like" sesuatu?




sumber

Aksi yang tak patut budak sekolah buat




Bapa Linsyay Lohan ditangkap kerana belasah kekasih yang tak nak buat seks oral

LOS ANGELES - Tak cuma Lindsay Lohan yang hobi membuat sensasi. Ayahnya, Michael Lohan, pun sama. Michael ditangkap polis kerana menganiaya kekasihnya.

Michael ditangkap pada Selasa, 25 Oktober, di Florida atas tuduhan kekerasan dalam rumah tangga. Michael cuba melarikan diri, tapi dia tertangkap.

Dalam laporannya, Jabatan Polis Tampa mengatakan, kekasih Michael, Kathryn Mayor, dianiaya hingga menimbulkan beberapa tanda berwarna kemerahan di lengan, serta beberapa lebam kecil.

"Dia punya beberapa luka. Michael diduga menarik tangan Kathryn dan menghempaskan kekasihnya itu ke tanah beberapa kali," kata juru bicara polisi Andrea Davis, yang dilapor Aceshowbiz, Khamis (27/10/2011).

Lebih lanjut dalam laporan tersebut, polis menerima telepon dari kondominium Kathryn tentang kekerasan itu. Michael membuka pintu ketika polis tiba dan dia terkejut.
"Michael menutupi kejadian kekerasan dengan mengatakan 'Semuanya baik-baik saja, dan tidak ada kejadian apa pun di sini'. Korban terdengar mulai berteriak dan kami segera membantu Kathryn. Michael benar-benar berbohong," imbuhnya.

Keadaan apartment sangat berselerak. Kathryn yang tinggal seatap dengan Michael mengatakan, Michael mencoba melukai diri sendiri supaya dia boleh memberitahu polis bahawa Kathryn-lah yang melakukan kekerasan terhadapnya.

Kata polis, penyebab Michael marah kerana Kathryn menolak permintaan Michael melakukan seks oral.

Michael dibawa ke penjara, tapi dia mengeluh sakit di bahagian dada. Kemudian, dia dibawa ke hospital St Joseph dan ternyata Michael berusaha untuk lari. Michael kini ditahan di penjara Hillsborough County tanpa jaminan.(ang)

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved