Penunggang Motor Ini Celaka Setelah Melirik Gadis Cantik

on 16 Ogos 2011

Sudah sepatutnya pemandu kereta atau motor memberi tumpuan ketika memandu.Salah perhitungan boleh membahayakan diri sendiri. Seperti lelaki penunggang skuter yang satu ini.
Saking asyiknya melihat awek seksi, tanpa disedari sebuah van sudah berada di depannya. Penunggang skuter tersebut melanggar bahagian kiri belakang van dan langsung tersungkur ke kiri.

Seorang wanita yang tengah menunggang skuter di belakangnya tidak boleh mengendalikan kendaraannya, wanita itupun melanggar lelaki tersebut dan tersungkur akibat perbuatan lelaki 'jelalatan' itu.

Dalam video berdurasi 23 saat itu terlihat jelas jika lelaki yang tidak diketahui namanya itu melihat ke arah awek seksi yang berada di kanannya. Padahal ia berada di tempat keramaian di salah satu jalanan di China seperti dilansir carscoop.Senjata Baru Yang Boleh Menembakkan 1 Juta Peluru Dalam 1 Minit [Video]

Metal Storm mampu mengeluarkan peluru sampai 1 juta peluru per menit. Video Dibawah :

Pelik..pertandingan renang guna 'sex doll'


Pertandingan renang yang satu ini pastinya paling aneh. Adapun lumba renang ini bernama Bubble Baba challenge dan diselenggarakan di Vuoksa Rapids, 50 mil dari Saint Petersburg.

Sekitar 800 orang Russia ambil bahagian hanya untuk mengapung di air sungai yang deras dengan naik di atas boneka yang boleh ditiup atau boneka berbentuk manusia (sex doll) dan hanya diperlukan sekitar 3 minit untuk menyelesaikannya.

Penemu dan organizer, Dmity Bulawinoy mengatakan lumba itu bermula sebagai sebuah lawak di pesta “dimana lelaki jadi mabuk dan para wanita gak muncul.”

Meski kebanyakan yang ikut lumba ini adalah lelaki, ternyata ada juga wanita yang ambil bahagian dalam pertandingan itu.

Dan menurut Dmitry, para wanita diizinkan menggunakan boneka berbentuk lelaki namun harus menyediakan sendiri.

“Boneka-boneka lelaki sangat mahal, kami tak mampu membelinya,” ujar Dmitry seperti diberitakan situs Orange.

Tahi di Jadikan Bahan Bakar Kereta


Bahan bakar biofuel ini mudah diciptakan, kerana bahan bakunya dihasilkan setiap hari, yakni tahi manusia.

Sebuah percubaan di Universiti California menghasilkan bahan bakar yang bahan bakunya berasal dari tahi manusia. Yakni dengan mengubah biogas menjadi hidrogen yang dapat digunakan untuk menggerakkan kereta hidrogen.

Prosesnya, bakteria pada tinja menghasilkan biogas yang jika dicampur dengan wap panas, akan mengurai metan menjadi hidrogen dan karbon dioksida.

"Ini adalah teknologi penghasil hidrogen dengan impak lingkungan terminimum,"ujar Scott Samuelson, direktur National Fuel Cell Research Center,UniversitiCalifornia, seperti dikutip dari MSN.

Pembangkit tenaga dari bakteria dan biogas bukan hal baru. Tapi ini adalah pertama kalinya teknologi ini digunakan sebagai penghasil bahan bakar kereta hidrogen.

Samuelson mengatakan, tahi manusia yang mengandung banyak bakteria dapat dimanfaatkan untuk menggerakkan lebih dari 30% jumlah kendaraan bermotor di California Selatan.

Sebelumnya sudah banyak perusahaan mobil yang berencana melepas produk kereta hidrogen di California pada 2015, antara lain Mercedes, Honda, dan Chevrolet.

Gempak..Pemohon suaka politik dapat duduk rumah RM9.7 juta


LONDON - Sebuah keluarga yang memohon suaka politik telah berpindah ke kediaman bernilai £2 juta (RM9.7 juta) yang merupakan salah satu kawasan kejiranan paling eksklusif atas perbelanjaan pembayar cukai rakyat Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Ketua keluarga itu yang merupakan seorang penganggur Saeed Khaliif (gambar), 49, menerima hampir £8,000 (RM38,838) untuk membayar sewa rumahnya selama sebulan.


Ia merupakan bayaran elaun perumahan yang antara paling mahal yang pernah dikeluarkan.

Dia juga yang merupakan pelarian Somalia diminta untuk berpindah ke kediaman yang dilengkapi enam bilik tidur di West Hampstead, barat laut London itu dengan isterinya, Sayida dan anak-anaknya selepas menyatakan bahawa penginapannya sebelum ini tidak memuaskan.

Rumah lama mereka yang terletak di Coventry turut mempunyai enam bilik tidur tetapi dengan kadar bayaran £1,000 (RM4,853) sebulan.

Kediaman baharu pasangan itu mempunyai sebuah bilik tidur utama, dapur konsep moden dan ruang tamu yang besar.

Ia terletak berdekatan dengan rumah pelawak terkenal, Stephen Fry dan pelakon, Emma Thompson. - Agensi

sumber : kosmo online

Seni gempak dari keyboard komputerArkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved