Bob Arno penyeluk saku ulung yang dengan kecepatan tangannya

on 02 April 2011


Video dari Bob Arno pencopet ulung yang dengan kecepatan tangannya dapat mengambil dompet, dasi, kacamata, jam tangan atau gesper dengan cepat tanpa disedari oleh mangsanya

Ada Katak Berkaki Tujuh

GUANGZHOU – Wu Xiaotan, seorang pelayan restoran di wilayah Guangzhou, China, menemukan seekor katak berbentuk aneh. Katak tersebut memiliki tujuh buah kaki.

Berdasarkan laporan China Global Times, Jumaat (01/04/2011), katak ajaib tersebut  ditemukan ketika pelayan hendak menghidangkan sajian berbahan dasar katak.

Menyedari hal ini, Wu menghentikan kegiatan memasaknya dan memelihara katak unik tersebut sebagai haiwan peliharaannya.

Sumber :http://www.okezone.com/

Kambing Ini Berjalan Dengan Dua Kaki Depan

TEMPO Interaktif, Seekor kambing yang lahir tanpa kaki belakang di China menjadi selebriti setelah belajar berjalan dengan kaki depannya.

Lv Shanlu, pemilik kambing bernama Yang Yang itu,  mengatakan kambing berusia tiga bulan tersebut boleh berlari di sekitar halaman rumahnya beberapa kali tanpa berhenti.

Lv, 61 tahun, warga Desa Hexing, Yanji, Provinsi Liaoning, mengatakan semula ia meragukan kambing kecil itu boleh bertahan ketika lahir dengan sedikit tunggul bukan kaki belakang.

“Kambing itu berusaha berdiri, tapi setelah berbagai upaya, dia gagal dan hanya boleh berbaring di tanah,” ujar Lv seperti dilansir situs Orange, Khamis (31/3). “Kami berusaha keras untuk merawatnya. Isteriku dan aku bergantian membawa kambing itu ke ibunya untuk disusui, kami berharap dia dapat bertahan”.

Cao Yulan, istri Lv menambahkan, “Sunggung menyedihkan. Dia berusaha berdiri, jatuh dan menghantam tanah tapi kemudian berusaha lagi”.

Lv memutuskan membantu Yang Yang dengan mengajarnya berjalan menggunakan kaki depannya. Setiap hari, dia membantu kambing itu berdiri dan membawanya di sekitar halaman. Dalam waktu satu bulan Yang Yang boleh melakukannya sendiri.

“Sekarang dia berjalan dengan ibunya setiap hari dan membantunya mencari makanan. Saya berusia 61 tahun tapi tidak pernah melihat atau mendengar hal semacam itu”.

Tak sanggup lihat keluarga merana bunuh isteri,7 anak dan cucu

KAMPALA : Christopher Kasema 43 tahun telah membunuh diri dengan meminum racun.Sebelum itu dia telah mengapak isteri,7 orang anak,seorang cucu serta isterinya kerana tidak sanggup membiarkan ahli keluarganya itu hidup menderita setelah dia mati membunuh diri.

Christopher membuat pengakuan itu di dalam sebuah pita rakaman yang dijumpai oleh polis di tempat kejadian.Di dalam pita itu dia menerangkan bahawa dia membunuh seluruh ahli keluarganya kerana tidak sanggup meninggalkan keluarganya itu merana selepas ketiadaanya

Pegawai bank cantik ini milik dua kereta Ferrari

Mana dia dapat duit tu??
saya petik dari kosmo online

JAKARTA - Polis semalam merampas tiba buah kereta mewah milik Pengurus Hubungan Pelanggan di Citibank, Inong Malinda kerana disyaki menyeleweng wang milik pelanggan bank itu hampir AS$1.95 juta (RM5.74 juta), lapor agensi berita Antara semalam.

Polis merampas dua buah kereta Ferrari dan sebuah Mercedes-Benz milik wanita tersebut.

"Polis sedang melakukan usaha untuk merampas aset-aset Inong dan melakukan siasatan dari mana dia memperoleh kereta berkenaan," kata Ketua Detektif Polis Indonesia, Jeneral Ito Sumardi. 

Polis turut merancang untuk merampas sebuah kereta Hummer H3 yang dibeli atas nama suami wanita tersebut, Andika Gumilang.

Menurut Ito, polis perlu berhati-hati kerana kemungkinan sebahagian aset Inong diperoleh secara sah di sisi undang-undang.

"Kami meminta sesiapa sahaja yang menjadi mangsa wanita itu membuat laporan polis," katanya.

Setakat ini seramai tiga orang memfailkan laporan polis berhubung jenayah yang dilakukan oleh wanita berkenaan yang melibatkan kerugian hampir AS$1.95 juta.

Ketua Unit Jenayah Polis, Brigedier Jeneral Arif Sulistyo berkata, Inong yang bertugas di bank berkenaan lebih 10 tahun mengambil kesempatan terhadap hubungan baik dengan pelanggan untuk memperdayakan mereka.Maybankard 2 Cards. 2 is all you need. Find out more.


Menurutnya, wanita itu memalsukan dokumen pengeluaran wang atau gagal untuk mendepositkan wang ke dalam akaun pelanggannya seperti yang dijanjikan.

Inong kini ditahan di pusat tahanan ibu pejabat polis Indonesia di sini. - Agensi

Raksasa di rakam di Pelabuhan Sydney

Biar betul ni..
saya petik dari kosmo online

SYDNEY - Sejumlah penduduk di sini berada dalam ketakutan selepas seekor raksasa dirakamkan di dalam kawasan perairan dekat sebuah jambatan di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Menurut seorang pegawai polis, Harvey Edison, talian telefon di kebanyakan balai polis tempatan sesak dengan panggilan orang ramai yang memberitahu kewujudan makhluk ganjil itu kelmarin.

Menurutnya, laporan awal mengenai raksasa itu datang daripada orang ramai yang menaiki kapal pesiaran, feri dan bot di Pelabuhan Sydney.

Edison berkata, semua rakaman video dan gambar yang menyiarkan kelibat raksasa itu kini dikaji oleh sekumpulan pakar bagi menentukan sama ada ia benar atau palsu.

Menurut satu kenyataan rasmi, sekumpulan pasukan yang melibatkan ahli biologi terkenal dan penyelam akan tiba di Sydney untuk menyiasat raksasa itu.

Polis di negeri New South Wales turut membatalkan semua perkhidmatan feri dan pelayaran kapal pesiaran buat sementara waktu.

Orang ramai juga dinasihatkan supaya tidak belayar atau menaiki bot mewah di pelabuhan ini.

Raksasa itu mempunyai leher yang panjang seperti kelibat raksasa di Loch Ness di Scotland. - Agensi

Guru cekik murid

Sabar diperlukan untuk menjadi seorang guru..
saya petik dari kosmo online

BUKIT MERTAJAM - Seorang pelajar sebuah sekolah menengah di sini mendakwa trauma selepas dikasari oleh seorang guru di sekolah itu.

Mangsa, Tan Sik Meng, 19, pelajar tingkatan enam memberitahu, dia dikasari oleh guru tersebut selepas dia dikatakan bising sewaktu perhimpunan pagi kelmarin.

Menurutnya, selepas tamat perhimpunan kira-kira pukul 7.30 pagi, dia diarahkan untuk ke bilik guru.

"Dia (guru berkenaan) memang tidak berpuas hati dengan saya sebelum ini dan sengaja mencari alasan kononnya saya mengganggu pelajar lain semasa perhimpunan," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan di Balai Polis Seberang Jaya di sini semalam.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved