Inilah hasil percintaan zebra dengan kuda

on 01 Februari 2011

Eclyse demikianlah nama haiwan yang mempunyai warna dan penampilan unik ini. Eclyse adalah hasil campuran dari Zebra dan Kuda. Eclyse mempunyai ayah seorang zebra dan ibu seekor kuda. Percampuran antara zebra dan kuda ini sudah dilakukan sejak zaman kolonial akan tetapi Eclyse adalah lain daripada yang lain karena warnanya yang sangat unik. Zebra berusia 1 tahun itu adalah produk yang tidak direncanakan dimana ibunya, Eclipse, dibawa dari Taman Safari nya di Jerman ke satu kawasan perkebunan di Itali untuk waktu yang singkat agar ibunya boleh bebas seperti haiwan yang lainya. Dan juga supaya ibunya boleh meraung seperti kuda dan zebra lainnya dialam bebas. Disanalah terjadi peristiwa romantis antara sang ibu, Eclipse, dengan sang ayah yang seekor kuda.
Ketika kembali ke rumah nya di Taman Safari, Eclipse sang ibu mengejutkan penjaganya disana dengan melahirkan seekor zorse (zebra + horse = zebra + kuda) yang mempunyai warna yang sangat indah.


Zorse ini kemudian diberi nama Eclyse. Di kepalanya Eclyse berpenampilan seperti kepala zebra, lalu di bahagian tubuhnya mengambil tubuh kuda yang dilanjutkan dengan tubuh zebra lagi dibagian perut sampai ekor. Sekarang Ecylse menjadi  tontonan di Taman Safari di Schloss Holte Stukenbrock, dekat perbatasan antara Jerman dan Belanda.

Mari kita tengok kura-kura berus kulit (pasal tak ada gigi)
LETAK MAKLUMAT IKLAN

Dipaksa makan getah skrap kerana mencuri

[Hebat] Wanita pukul pencegah maksiat
Polis di Al-Mubarraz melancarkan siasatan terhadap laporan yang mendakwa seorang wanita Saudi menumbuk dan memukul seorang anggota pencegah maksiat.


Anggota berkenaan terpaksa dihantar ke hospital untuk menerima rawatan kerana kecederaan di muka dan anggota tubuhnya yang lain.

Kejadian dikatakan bermula selepas anggota itu cuba menahan wanita berusia 20-an tahun itu kerana berkelakuan mencurigakan ketika bersama seorang lelaki di sebuah taman hiburan.   ~~ Agensi

sumber : mran3238.wordpress.com

Ada ahli politik ditangkap kerana seludup kokain dalam seluar dalam

Dia sepatutnya menjadi contoh kepada masyarakatnya
tetapi jadi sebaliknya..saya petik dari myMetro

HONG KONG: Ahli Kongres Filipina, Ronald Singson mengakui di depan hakim semalam, beliau cuba menyeludup kokain ke negara ini dengan menyembunyikan bahan terlarang itu dalam seluar dalamnya bagi membolosi pemeriksaan di lapangan terbang. 

Lelaki berusia 42 tahun itu yang berasal daripada salah sebuah keluarga politik berprofil tinggi di Filipina mengaku membawa 6.67 gram kokain dan dua pil dadah Nitrazepam ke bandar raya ini pada 11 Julai tahun lalu. Beliau ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong selepas pegawai kastam menemui sejumlah kecil kokain dan pil dadah dalam bagasinya dengan enam gram kokain disorokkan di dalam seluar dalamnya. Jumlah keseluruhan kokain itu bernilai kira-kira AS$2,000 (RM6,000). Ahli politik yang juga usahawan yang berminat dengan perniagaan muzik termasuk memiliki stesen muzik Channel V Filipina, mengaku bersalah di atas tuduhan cuba membawa masuk dadah ke Hong Kong. Beliau menghadapi hukuman maksimum penjara seumur hidup selain kemungkinan didenda sehingga $5 juta dolar Hong Kong (RM1.9 juta). Bagaimanapun, Singson menafikan dia merancang untuk menjual dadah dan merayu hukuman lebih ringan.


“Dadah itu untuk kegunaan beliau sendiri. Beliau tidak berniat untuk mengedarnya secara komersial,” kata peguam Singson, John Reading memberitahu Hakim Joseph Yau. - AFP

Gambar atuk dan nenek berhubungan seks ditaman

Tua atau muda pasti punya nafsu tapi yang teruknya
dilakukan dihadapan orang ramai di sebuah taman dan
akhirnya aksi ini diberhentikan dengan ketibaaan pihak polis....

yang lebih teruk lagi ia dilakukan oleh orang tua yang sepatutnya
menjadi contoh kepada remaja......

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved