Emak sibuk main World Cafe di Facebook ,anak mati kelemasan pun tak sedar

on 17 Januari 2011

Semoga kisah memilukan dari Denver, Colorado, Amerika Syarikat, ini menjadi pelajaran bagi ibu yang ketagih Facebook di seluruh dunia. Seorang anak berusia 13 bulan mati lemas  setelah dibiarkan mandi berendam sendirian oleh ibunya yang leka  membuka jejaring sosial Facebook di bilik sebelah.Pihak polis mengatakan Shannon Johnson sibuk bermain permainan World Cafe yang terdapat di Facebook.


Shannon Johnson (34), kini ditahan dan mungkin di  hukuman penjara maksima 48 tahun atas tuduhan penganiayaan anak. Johnson mengaku kepada polis, dia sering meninggalkan anaknya mandi di  bathtub sendirian kerana dia merasa anaknya itu sudah boleh melakukannya sendiri dan dia tidak mahu anaknya menjadi "anak mama".

Ketika ditanya, mengapa dia nekad meninggalkan anaknyas endirian di bath tub itu. Johnson hanya menjawab, "Itu memang tindakan yang sangat bodoh.".Bacaan selanjutnya klik link

[Berita Gila] “Ibu suruh abang merogol saya "

Sedih bila membaca kisah wanita ini  disuruh rogol oleh ibunya sendiri danyang merogolnya
abang kandung sendiri kemudian diserahkan pula pada orang lain....saya
petik dari myMetro

KUALA TERENGGANU: “Ibu suruh abang merogol saya sebelum saya diserahkan kepada lelaki yang meminjamkan wang kepadanya,” kata wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Lili, 26. 

Kenyataan itu amat mengejutkan, namun bagi Lili itu sejarah hitam hidupnya hingga menyebabkan dia kini terhumban ke dalam dunia pelacuran dan menjual tubuh untuk meneruskan kehidupan.


“Apa yang berlaku ke atas saya berpunca daripada ibu dan saya sampai bila-bila pun tidak akan memaafkannya,” katanya.


Lebih mengejutkan, Lili yang kini mengandung anak keempat hasil hubungan seks luar nikah, berhasrat menyerahkan bayi dalam kandungannya itu kepada orang lain supaya masa depan anaknya lebih terjamin dan mengharapkan sedikit imbuhan.


“Saya sudah lahirkan tiga anak, tapi dua daripadanya yang kini berusia dua dan tujuh tahun saya serahkan kepada orang lain sebaik mereka lahir.


“Anak ketiga berusia setahun dan saya menjaganya kerana tidak sampai hati untuk menyerahkannya kepada orang lain.


SERAH TAKDIR...Lili dan anak yang dijaganya.

“Tetapi, saya sekarang mengandung tiga bulan dan bercadang menyerahkan bayi ini kepada orang lain. Ini saya lakukan demi kebaikan anak saya juga dan berharap mendapat sedikit imbuhan selepas menyerahkan anak itu,” katanya.


Menceritakan lebih lanjut pengalaman pahit hidupnya, Lili berkata ketika usianya tiga tahun dia diserahkan ibunya kepada ibu saudara untuk dijaga kerana keluarganya miskin.


Menurutnya, kisah hitamnya bermula selepas dia pulang semula ke pangkuan keluarga ketika berusia 12 tahun.


Dakwanya, akibat perbuatan ibunya yang suka berhutang, dia menjadi mangsa apabila ibunya nekad menyuruh abang kandung merogolnya di depan ibunya yang menyaksikan perbuatan keji itu dari jauh.


“Selepas itu saya diserahkan kepada lelaki yang meminjamkan duit kepada ibu. Sejak itu saya menjadi tempat lelaki yang tidak dikenali terbabit melepaskan nafsu serakahnya.


“Tidak tahan dengan perbuatannya, saya nekad melarikan diri. Saya ceritakan perbuatan keji ibu dan abang kepada ibu saudara dan dia membuat laporan polis,” katanya.


Lili berkata, sebelum dia dijual dia pernah menceritakan kejadian itu kepada bapanya, namun bapanya tidak mempercayainya dan memihak ibunya.


“Keluarga kami porak-peranda kerana selain saya, empat lagi adik-beradik perempuan saya mengalami nasib sama apabila ibu menjual mereka kepada pemberi hutang,” katanya yang mempunyai 10 adik-beradik.


Malah, sehingga kini dia tidak lagi berjumpa dan mengetahui nasib adik-beradiknya yang dijual ibunya kerana selepas laporan polis dibuat, dia mendapat perlindungan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).


Menurutnya, akibat perbuatan keji itu, ibu dan abangnya kini meringkuk di penjara manakala bapanya sudah meninggal dunia.


“Selepas berusia 18 tahun dan tidak lagi berada di bawah jagaan JKM, saya datang ke negeri ini dan akibat tidak mempunyai saudara-mara, saya nekad menjual tubuh dan mengemis untuk menyara kehidupan,” katanya yang mengakui masa depan dia dan anaknya gelap dan hanya menyerahkan kepada takdir untuk menentukan segala-galanya.

bk-gelaran apa yang nak di bagi pada ibu yang jenis macam ni????

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved