Kocek 'kering' kerana makan anjing

on 04 Januari 2011

Undang-undang perlindungan haiwan Taiwan berjaya mengempiskan kocek lima warga negara pulau itu kerana memakan daging anjing.

Lima orang tersebut menangkap dua ekor anjing. Mereka lalu memukul anjing itu sehingga mati dan kemudian berpesta memakan daging -daging anjing itu.

Di negara China  memakan daging anjing adalah pekara biasa  tetapi  di Taiwan menjadi satu kesalahan kerana pemerintah Taiwan telah melaksanakan hukuman pelindungan haiwan. Lma orang tadi telah terkena batunya. Hakim menjatuhkan hukuman dengan mendenda  mereka sebanyak 3.000 dollar AS.

"Ini kes pertama di Taiwan sejak sepuluh tahun lalu," kata Hsieh Sung-chih dari pemerintah kota Taipei.-kompas.com

Roger Federer dan Nadal main tenis atas permukaan terapung ditengah laut

Bermain tenis di atas pemukaan air laut sepertinya sesuatu yang mustahil, tapi dengan usaha pasti boleh dilakukan Apalagi kali ini yang bertanding adalah pemain tenis nombor satu dunia iaitu Rafael Nadal dari Sepanyol dan Roger Federer dari Switzerland .

Mereka bermain diatas gelanggang tenis terapung di pantai barat Doha Qatar dalam siri promosi Doha Open (ATP World Tour), mereka mencuba gelanggang terapung ini sebelum bermain ke sesi utama di Doha Open. Mereka memiliki 25 gelar Grand Slam antara mereka. Federer 29 tahun,yang lebih tua lima tahun dari Nadal, telah memenangkan 16 daripadanya.Inilah wajah perempuan yang melakukan hubungan seks 200 kali degan remaja 12 tahun


Seorang perempuan dari Teesside, England, yang melakukan hubungan seks hampir 200 kali dengan seorang anak berusia 12 tahun dijatuhi hukuman 12 tahun penjara.
Ketika menjatuhkan hukuman, hakim pengadilan Teesside, John Walford, menyebut kes ini mengejutkan.
Pendakwa Richard Bennett mengatakan tindakan Sullivan bermula ketika dia mengadakan pesta Tahun Baru 2009 yang diadakan beberapa hari setelah Tahun Baru.

Alkohol termasuk minuman keras yang disediakan ketika itu dan anak-anak yang hadir di pesta itu bebas meminum minuman keras itu.

Nama remaja itu dirahsiakan kerana alasan hukum. Kepada polisi dia mengaku meminum 10 botol campuran vodka dan mabuk.

Menurut Bennet, Sullivan membawa anak yang mabukitu ke tempat tidur, melanjanginya dan kemudian melakukan hubungan seks.

Angela Sullivan  juga memberikan hadiah sepasang kasut sukan kepada remaja itu setelah tidur bersamanya yang ke-100 kali.

Ibu berusia 36 tahun itu mengaku 10 dakwaan menyebabkan seorang anak melakukan kegiatan seksual.

Ketika polisi menangkap Sullivan, Oktober tahun lalu, mereka menemukan catatan harian dengan tanda bintang pada 191 tarikh mereka melakukan hubungan seks.

Polisi mengatakan Sullivan telah memanfaatkan seorang remaja laki-laki  dan mengeksploitasi keadaan.

Bennett mengatakan Sullivan telah memelihara mangsa dengan membelikan berbagai hadiah agar tetap bahagia.
Dia menambahkan ada rakaman video di handphone Sullivan yang menunjukkan dia sedang berhubungan intim dengan remaja tersebut.(link)

Hillary Clinton rompak bank?

Sebuah bank di Sterling, Virginia, dirompak dan dari rakaman CCTV dilihat bahawa perompak itu bersenjata dan berwajah Menteri Luar Negeri AS Hillary Clinton.

Wajah Hillary muncul kerana perompak lelaki itu mengenakan topeng Hillary Clinton ketika merompak bank dan lari dengan wang dalam jumlah yang tak diketahui.


Lelaki yang tingginya sekitar 183 sentimeter tersebut berjalan memasuki Bank Wachovia di Community Plaza di Loudon County menuju kepada seorang teller dan kemudian lari meninggalkan bank tersebut ke arah yang tidak diketahui.


Rompakan itu adalah yang kedua bagi bank yang terletak jauh di pinggiran Washington.Rompakan yang pertama juga dikatakan menggunakan senjata. Perompaknya ialah Benjamin L. Sebastian, 32, dari Inwood, Virginia Barat.

Sebastian yang disyaki adalah perampok bank berantai, ditangkap pada 11 Disember lalu dan didakwa dengan enam tuduhan perompakan bank, termasuk Bank Sterling Wachovia dan  Bank of America di Legal Plaza, Sterling, pada 6 Oktober lalu.

Saksi mengatakan, perompak itu mengenakan jaket hitam dan tshirt berwarna merah, selain  topeng Hillary Clinton.

Kraig Troxell, seorang juru cakap pejabat sheriff, mengatakan bahawa mereka telah memeriksa  untuk mencari tahu apakah rompakan tersebut mungkin ada hubungannya dengan kes lain.Masih belum jelas apakah rompakan tersebut bermotif politik atau tidak.(link)

Sanggup beratur dalam keadaan separuh bogel dalam cuaca sejuk nak dapatkan pakaian mahal

Percuma punya pasal sejuk pun sejuklah janji dapat barangan mahal...saya
petik dari kosmo online

MADRID - Sejumlah orang termasuk wanita yang memakai pakaian dalam sanggup beratur dalam suhu sejuk semata-mata untuk memperoleh pakaian mahal yang diberikan secara percuma di kedai-kedai cawangan Desigual di Madrid, Sepanyol dan Lisbon, Portugal kelmarin.

Hanya 100 orang yang paling awal memasuki kedai itu dibenarkan memperoleh pakaian mahal secara percuma.

Sebelum itu, seramai 200 orang memakai pakaian dalam sanggup berbaris di luar kedai tersebut untuk merebut tawaran unik itu.

Dua orang yang bertuah itu, Pedro Soares dan Ivan Silva mendakwa mereka tiba di kedai Desigual pada pukul 1 pagi waktu tempatan kelmarin di Lisbon.

Mereka berbaris selama lapan jam untuk menunggu pintu kedai itu dibuka.

"Saya mendapat sehelai baju sejuk dan sepasang seluar yang mungkin berharga AS$250 (RM766.125)," kata Soares.

"Saya suka jenama ini (Desigual) dan saya boleh memperoleh pakaian itu tanpa membuat sebarang pembayaran," tambahnya.

Seorang pegawai perhubungan awam jenama Desigual, Beatriz Almeida berkata, inisiatif itu dibuat bagi menandakan bermulanya jualan untuk musim sejuk. - Agensi

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved