Kanak-kanak Lima Tahun Bawa Kereta Cari Ibunya

on 31 Oktober 2011

MANSFIELD - Seorang gadis berusia lima tahun berusaha mencari ibunya dengan memandu kereta keluarga lalu menghubungi polis.

Kereta tersebut sempat berjalan hingga akhirnya masuk ke pekarangan milik tetangganya.

Gadis cilik bernama Ameleah Kegley, akhirnya menghubungi polis dan mengatakan bahawa kereta milik keluarganya mengalami kemalangan. Dia pun mengatakan bahawa ibunya pasti akan sangat marah kepadanya.

Polis mengatakan, pada saat pulang dari sekolah di rumahnya di Mansfield, Ohio, Ameleah tidak menemukan ibunya. Dia pun mencari ibunya.

Khuatir ibunya tidak ada di rumah, Ameleah pun memutuskan untuk mencari sang ibu dengan menggunakan kereta milik ibunya, Lincoln Navigator keluaran tahun 1999.

"Kanak-kanak itu tampaknya mengikuti semuanya apa yang dilihat dari ibunya ketika berada di dalam kereta," ujar petugas polis Ryan Grimshaw, seperti dilansir Orange, Isnin(31/10/2011).

Polis pun akhirnya berhasil menemui orangtua kanak-kanak tersebut yang diketahui sedang berada di hospital kerana keadaan darurat.

Atas kejadian ini polis tidak berniat untuk melayangkan tuntutan terhadap gadis manis itu.(rhs)

Polis Ditangkap Polis Kerana Memandu Laju Hingga 190 km/jam! [Video]

Polis wanita dari Florida menangkap seorang polis dari Miami yang kedapatan memandu laju di jalan raya dengan kecepatan lebih dari 190km/jam.


Seorang polis wanita Florida, D.J. Watts, melihat sebuah kereta polis Miami dipandu laju dengan kecepatan 193 kilometer per jam pada pukul 18.30 di daerah dekat Hollywood Boulevard. Watts segera mengejar polis tersebut dan berhasil memberhentikannya setelah melakukan pengejaran singkat selama tujuh minit.

Kereta tersebut ternyata dikendarai oleh seorang polis Miami yang sedang tidak bertugas bernama Fausto Lopez.

Lelaki berusia 35 tahun itu akhirnya tidak ditahan tapi diberi sulrat saman kerana memandu kendaraan melebihi had yang dibenarkan. Lopez mengaku saat itu ia sedang terburu-buru kerana sudah ditunggu oleh pekerjaan sampingannya di sebuah sekolah yang dimulai pada pukul 7 malam.

Sedangkan Watts, dikhabarkan banyak mendapat penghargaan kerana keprofesionalnya dalam bekerja.

Menurutmu, apakah polisi kita juga mampu bertindak profesional seperti itu?


sumber: Miami Herald


Buat lawak..perusahaaan filem porno buat tempat untuk selamatkan diri daripada hari kiamat


Perusahaan pembuat filem porno “Visual pink” di San Fernando Valley mungkin satu-satunya perusahaan filem dewasa yang memiliki perancangan “selamat dari kiamat 2012 dengan bergaya” dengan membangun sebuah “bunker bawah tanah yang sangat besar” untuk melarikan diri dari kiamat. 21 Disember 2012

“Tujuan kami tidak lebih cuma ingin bertahan dari kiamat yang akan datang dalam kenyamanan dan kemewahan,” kata juru cakap Visual Pink Quentin Boyer afiliasi CBS Los Angeles. “Tidak peduli apakah bencana yang datang bentuknya seperti bola api terlempar ke bumi, hujan deras air bah, gempa mega-tsunami, zombie radioaktif pemakan daging, atau beberapa kombinasi di atas.”
Boyer mengatakan kepada LA Weekly bahawa bunker X-rated akan diisi dengan “bar penuh persediaan, panggung pertunjukan yang sangat besar, dan sebuah studio produksi canggih.”

Dengan “nothing to lose” pada hari akhir itu, Boyer membawa tamu-tamu undangannya ke bunker untuk dapat berpartisipasi dalam pesta akhir dunia. “Tak pelik lagi, saya kira, itu akan terjadi,” ia merenung. “Sulit untuk mengatakan bagaimana orang akan menanggapi kiamat yang sebenarnya.”

Daftar tamu Visual Pink akan dibatasi 1.500 VIP kata Boyer, terdiri dari “pelaku Visual Pink, anggota situs aktif dan pengikut Twitter, akan mendapatkan prioriti ketimbang masyarakat umum.”

Mereka punya waktu lebih dari setahun untuk merencanakan acara, sebagaimana Boyer mengakui bahawa mereka “sedang mengerjakan sistem oksigen, dan hal-hal yang berkaitan dengan itu.” Lokasi persis dari bunker ini belum diumumkan kerana “alasan keselamatan.”

Jika tidak ada tempat yang lebih buruk untuk menghabiskan detik-detik terakhir anda di bumi, itu akan menjadi sebuah pesta satu-malam yang fantastis, setelah itu orang-orang akan muncul dari bawah tanah, berwajah merah, pulang kerumahnya, dan perusahaan akan dibiarkan disana dengan bunker paling hebat yang pernah dikenal manusia.

Manusia super idiot

Ini orang benar-benar tak ada otaknye ?
Boleh dibilang SUPER IDIOT habis...
Masa mahu pasang Air Cond sampai keluar jendela
dan duduk pulak kat atasnya..
Macam nyawanya dah tak bernilai....

Mengerikan, Buku-Buku ini Menggunakan Kulit Manusia Sebagai Sampulnya

Kulit manusia sebagai sampul buku? Mengerikan, Ini adalah teknik nyata yang, meskipun dikecam dan dianggap mengerikan dengan standard saat ini, secara rasmi dilakukan sejak abad ke-17. Teknik ini mendapatkan populariti yang cukup besar selama Perancis berevolusi dan di antara kelas atas pada abad ke-19, berikut buku buku tersebut :

Garnet A Jesuit dan Konfederasi Nya
1606: Kulit “Penderma”: Bapa Henry Garnet A True and Perfect Relation of the Whole Proceedings Against the Late Most Barbarous Traitors



Practicarum Quaestionum Circa Leges Regias Hispaniae
1632 (?): Jonas Wright

. Leeds, Inggris Ledger
1700: Kulit “Penderma”: Unknown

Virgil Georgics
Virgil Georgics: Kulit “Penderma”: Jacques Delille


Kamus Samuel Johnson
1818: Kulit “Penderma”: James Johnson


Merah Prosiding Pembunuhan Yudisial Barn
1828: Kulit “Penderma”: William Corder


Bibiigrafi James Allen, alias Jonas Pierce, alias James H. York, alias Burley Grove.
1837: Kulit “Penderma”: James Allen


Puisi Karya John Milton
1852: Kulit “Penderma”: George Cudmore


Terres du Ciel
1882: Kulit “Penderma”: Countess Prancis


El Viaje Largo oleh Tere Madinah
1972: Kulit “Donor”: Unknown


Gila..pemandu mabuk dan telanjang bulat ini langgar 17 kenderaan lain

Vitaly Grodi, seorang pemandu teksi di Moscow, Rusia yang memandu kendaraannya sambil mabuk dan telanjang bulat, akhirnya ditangkap polis setelah sebelumnya melanggar 17 kendaraan lain. Begitu tertangkap, tubuh Grodi ditutupi dengan jaket polis.

MOSCOW, KOMPAS.com - Seorang pemandu yang mabuk dan telanjang memandu kendaraannya dengan kelajuan tinggi di Moscow pusat, Ahad (30/10/2011). Kendaraannya kemudian melanggar 17 kereta sebelum dihentikan polis yang memburunya di ibu kota Russia tersebut, kata televisyen pemerintah.

"Ketika polis menyuruhnya membuka pintu keretanya, terlihat jelas bahawa ia telanjang bulat," lapor televisi itu, dengan menunjukkan deretan kereta yang kaca-kaca jendelanya hancur dan bahagian sampingnya kemek. Pemandu itu, menurut laporan televisyen Russia, bernama Vitaly Grodi dan bekerja sebagai pemandu teksi,

Media setempat menyebut lelaki yang berusia 40-an tahun itu berasal dari Moldova dan menunjukkan sebuah fotonya yang tersenyum di kerusi belakang sebuah kereta polis.

Televisyen pemerintah mengatakan, lelaki itu memiliki kadar alkohol "luar biasa tinggi" dalam sistem tubuhnya. Gambar-gambar televisyen menunjukkan para pengemudi tertekan dengan wajah dan tangan yang berdarah duduk di dalam kereta mereka. Namun polis mengatakan, tidak ada yang mengalami luka-luka serius.

"Bahagian paling berbahaya adalah ketika ia (pemandu mabuk) hampir melanggar sebuah bas yang penuh dengan anak sekolah," kata juru cakap polis Gennady Bogachev. Ia menambahkan, empat dari ke-17 kendaraan yang dilanggar adalah kereta polis.

Sumber :ANT

Jantan sundal tak pakai spender ni sengaja tunjuk alat sulit kepada sekumpulan gadis di McDonald's





A man deliberately exposed his private parts to girls at the King Albert Park McDonald's, said STOMPer Hoo. The man reportedly dropped items on the floor several times, and exposed his genitals to the STOMPer's girlfriend and her friends, as he bent over.

The STOMPer relates the incident:

"My girlfriend and a group of friends were studying at McDonald's at King Albert Park on Oct 25, and at around 3 or 4pm, this guy in an army singlet came in and sat next to them.

"He 'accidentally' dropped his coins and my girlfriend's friend helped him pick them up.

"Then, she saw his private parts. He wasn't wearing any underwear!

"He sat with his leg up on the seat. He 'accidentally' dropped his coins again and as he picked them up, he exposed his private parts to my girlfriend and her friends.

"He did this for three times.

"It was obvious that he did all that on purpose because when he came in alone, there were many empty seats but he chose to sit at the table next to them.

"He also did not buy any food from McDonald's.

"He is a shame to guys.

"Seriously, this should never happen to any girl."

Wanita sensasi ini hantar foto pamer payu***a ke Twltter pulak

Wanita seksi bernama Jodie Marsh ini memang sering sekali membuat sensasi di dunia hiburan mahupun di dunia maya. Jodie Marsh yang terkenal dengan tubuhnya yang seksi, montok dan berotot itu kembali mempamerkan lekuk tubuhnya. Menurut Dailymail, saat terjadi proses pengambaran untuk sebuah majalah, Jodie Marsh yang saat itu berada di depan meja rias memotret dirinya sendiri yang saat itu tampil cukup panas. Dan foto tersebut kemudian diunggah di akaun Twitter miliknya.

Dalam foto tersebut terlihat Jodie Marsh berpose seksi dengan payudara montoknya di depan cermin sambil memotret dengan telefon genggamnya. Jodie seperti sedar ingin mempamerkan payudara yang bulat dan tato yang ada di sekujur tubuhnya. Foto-foto tersebut mendapatkan reaksi yang beragam dari para penggemarnya. Dan Jodie sendiri mengaku sangat menyukai fotonya tersebut.

sumber : dailymail

Momen Unik Seekor Kanggaroo Menasihati Anaknya Tertangkap Kamera

Sambil menatap ibunya yang memegangnya dalam genggaman yang kuat, Kanggaroo kecil ini tampaknya menyedari bahawa segera akan dimarahi sang ibu.

Momen emosional ibu dan anak kanggaroo ini berhasil diabadikan oleh John Eastcott dan Yva Momatiuk saat mengunjungi Taman Nasional Yuraygir di New South Wales, Australia.

Kedua pasangan suami isteri dari Pegunungan Catskill, New York, berhasil mengambil gambar momen langka ini dengan kamera mereka, saat melihat tingkah unik kanggaroo betina abu-abu dengan anaknya.




Sumber : dailymail

Dua wanita dedahkan payudara mereka ditangkap

LVIV, Ukraine - Dua wanita yang mendedahkan payudara dalam satu tunjuk perasaan menentang pelancongan seks, pelacuran dan penjualan minuman keras semasa Pusingan Akhir Kejohanan Kesatuan Persatuan Bola Sepak Eropah berlangsung pada tahun depan ditangkap polis di sini kelmarin.

Kedua-dua mereka yang tidak memakai baju dan hanya berseluar panjang membuat tunjuk perasaan tersebut di depan Stadium Arena Lviv.

Mereka yang merupakan anggota hak asasi wanita yang dikenali sebagai FEMEN membuat tunjuk perasaan itu sebelum majlis pembukaan stadium berkenaan berlangsung.

Stadium itu menjadi salah satu lokasi pertandingan kejohanan tersebut. - Agensi

Sandiwara Datin muda perdaya ahli perniagaan

KUALA LUMPUR: Dia memperkenalkan diri sebagai penerbit drama berstatus Datin dan pada hakikatnya, wanita itu bijak ‘bermain wayang’ apabila memperdaya banyak pihak termasuk suaminya.

Itu kelicikan wanita berusia 34 tahun yang setakat ini memperdayakan sekurang-kurangnya lima mangsa membabitkan kerugian mencecah RM250,000.

Selain lima mangsa berkenaan, suami wanita itu sendiri yang mahu dikenali sebagai Datuk Faizal membuat laporan polis mengenai penipuan isteri keduanya itu selepas mendapati dirinya diperalatkan.

Faizal berkata, dia menyedari penipuan isterinya itu selepas terbaca SMS dihantar beberapa mangsa ke telefon bimbit miliknya yang digunakan wanita terbabit sejak tiga tahun lalu.



“Ogos lalu saya membayar bil telefon itu yang sebelumnya tidak aktif selepas gagal melunaskan bil RM2,000. Sebaik telefon diaktifkan, saya terkejut apabila mendapati SMS diterima daripada nombor tidak dikenali yang meminta imbuhan hasil satu perniagaan berasaskan pelaburan.

sumber : myMetro

Hati-hati, Timeline Facebook Boleh Permalukan Anda

Melbourne: Berhati-hatilah pada situs sosial Facebook. Selain dapat membuat bangga pada profil diri yang dilihat ramai orang, timeline atau fitur terbaru jejaring sosial ini juga dapat membuat Anda malu. Terutama, bila Anda sering berinteraksi dengan situs berbau pornografi.

Aktiviti yang satu ini juga akan tercatat pada kegiatan di akaun Facebook Anda. Kerana fitur timeline ini akan menampilkan apa saja kegiatan Anda, yang menggunakan Facebook secara berlanjut. Demikian seperti dilansir laman Zeenews.

Waspadalah pada sebuah situs dewasa yang menampilkan lambang "like" untuk akaun Facebook. Techwag memberikan peringatan kepada para pengguna Facebook, yang gemar mengunjungi situs dewasa itu. Kerana sekali mereka menggunakan akaun itu untuk beraktiviti di situs dewasa, aktiviti itu akan muncul pada timeline akaun anda hingga batas waktu yang ditentukan.

Namun jangan khuatir berlebihan. Soalnya, hal ini hanya akan terjadi jika anda memilih untuk berinteraksi dengan situs porno. Bila tidak, mengapa Anda harus malu untuk "like" sesuatu?




sumber

Aksi yang tak patut budak sekolah buat




Bapa Linsyay Lohan ditangkap kerana belasah kekasih yang tak nak buat seks oral

LOS ANGELES - Tak cuma Lindsay Lohan yang hobi membuat sensasi. Ayahnya, Michael Lohan, pun sama. Michael ditangkap polis kerana menganiaya kekasihnya.

Michael ditangkap pada Selasa, 25 Oktober, di Florida atas tuduhan kekerasan dalam rumah tangga. Michael cuba melarikan diri, tapi dia tertangkap.

Dalam laporannya, Jabatan Polis Tampa mengatakan, kekasih Michael, Kathryn Mayor, dianiaya hingga menimbulkan beberapa tanda berwarna kemerahan di lengan, serta beberapa lebam kecil.

"Dia punya beberapa luka. Michael diduga menarik tangan Kathryn dan menghempaskan kekasihnya itu ke tanah beberapa kali," kata juru bicara polisi Andrea Davis, yang dilapor Aceshowbiz, Khamis (27/10/2011).

Lebih lanjut dalam laporan tersebut, polis menerima telepon dari kondominium Kathryn tentang kekerasan itu. Michael membuka pintu ketika polis tiba dan dia terkejut.
"Michael menutupi kejadian kekerasan dengan mengatakan 'Semuanya baik-baik saja, dan tidak ada kejadian apa pun di sini'. Korban terdengar mulai berteriak dan kami segera membantu Kathryn. Michael benar-benar berbohong," imbuhnya.

Keadaan apartment sangat berselerak. Kathryn yang tinggal seatap dengan Michael mengatakan, Michael mencoba melukai diri sendiri supaya dia boleh memberitahu polis bahawa Kathryn-lah yang melakukan kekerasan terhadapnya.

Kata polis, penyebab Michael marah kerana Kathryn menolak permintaan Michael melakukan seks oral.

Michael dibawa ke penjara, tapi dia mengeluh sakit di bahagian dada. Kemudian, dia dibawa ke hospital St Joseph dan ternyata Michael berusaha untuk lari. Michael kini ditahan di penjara Hillsborough County tanpa jaminan.(ang)

Anggota Diculik, Anonymous Mengancam Akan Menelanjangi Geng Dadah Mexico

on 30 Oktober 2011

Setelah salah satu anggotanya diculik oleh geng dadah Mexico paling sadis, Zetas, group hacker paling terkenal saat ini, Anonymous, mengancam akan membongkarkan semua data kelompok tersebut beserta orang-orang yang punya kaitan dengan geng Narkoba tersebut.

Mereka yang terlibat disyaki merupakan anggota pemerintah, polis yang rasuah, hingga pemandu teksi.

Perseteruan ini bermula ketika Zetas menculik salah satu anggota Anonymous yang ketika itu sedang melakukan protes di daerah Veracruz, Mexico. Aksi itu direspon oleh Anon dengan mengupload video ancaman lewat YouTube.

Dalam video tersebut, seorang anggota Anon yang tampil dengan sut jacket dan topeng "Guy Fawkes" khas mereka membacakan pesan ancamannya.

"Kalian membuat sebuah kesalahan besar dengan menculik salah satu anggota kami. Lepaskan dia," ujarnya.

"Kami tak boleh melindungi diri kami dengan senjata... tapi kita boleh melakukan ini dengan kereta-kereta mereka, rumah, bar, tempat pelacuran, dan semua yang mereka miliki.

"Hal ini tak akan sulit; kami semua tahu siapa mereka dan dimana mereka berada," ujar lelaki itu dalam bahasa Sepanyol yang dicampuri dengan sedikit bahasa Mexico.

Mereka juga mengatakan akan mengungkap siapa jurnalis yang selama ini membantu Zetas dengan membuat artikel propaganda yang menjelek-jelekan tentera Mexico musuh terbesar dari geng narkoba tersebut.

"Kami ingin agar ia dibebaskan. Jika sesuatu terjadi dengan orang itu, kalian tak akan pernah melupakan 5 November yang akan datang."

Zetas, atau disebut juga Los Zetas, adalah gembong narkoba dominan di Mexico yang selama ini terkenal dengan kekejamannya terhadap siapapun yang berani mengusik atau membicarakan hal-hal jelek mengenai mereka. Selama ini sudah ada ratusan orang yang dibunuh secara sadis kerana berani secara terang-terangan menentang kehadiran kelompok ini.

Apakah mebekas ketua dari badan perlawanan sindikat narkoba internasional, Drug Enforcement Administration, ancaman ini tidak dapat diibiarkan begitu sahaja oleh geng tersebut.

"Ini adalah tindakan yang berani. Dengan mempublikasikan nama-nama mereka, identiti mereka akan terbuka untuk saingan-saingan mereka, dan percayalah, mereka (geng narkoba lain) akan segera memburu kelompok ini."




sumber: chron

Tebowing, Planking Jenis Baru Menjadi Hit Internet

Tebowing adalah jenis planking baru, yang diberi nama sesuai dengan pemain belakang NFL, Tim Tebow yang bergaya seperti orang yang berlutut dan berdoa. Dan sekarang Tebowing telah menjadi hit baru di internet. Setidaknya jenis baru ini tidak se ekstrim batmanning.










Ini dia kostum Halloween yang orang takut bukan kerana rupanya tetapi harganya

Kostum ini mungkin bukanlah sesuatu yang akan menakutkan seseorang ketika dikenakan saat pesta Halloween pada Isnin (31/10) besok. Namun ada sesuatu yang dapat membuat anda ‘Ketakutan’, iaitu harga kostum ini.


Bagaimana tidak, kostum ini dijual dengan harga yang fantastik iaitu 1 juta dolar (8.8 milliar), dan dengan ini, Slinky Man boleh menjadi kostum Halloween paling mahal dan mewah di dunia.

Slinky Man saat ini terdaftar di situs lelong online eBay, dengan 10 peratus hasil penjualan akan disumbangkan ke yayasan kanser Amerika (ACS).


Google Tolak Hapus Video Kebrutalan Polis


Sebuah badan penegak hukum AS mengajukan petisyen kepada Google untuk menarik sebuah video YouTube yang menunjukkan kebrutalan polis, hal ini terungkap dalam laporan terbaru raksasa web tersebut.

Google mengatakan mereka menolak permintaan tersebut, yang diajukan pada waktu diantara Januari dan Jun tahun ini, meskipun tidak menyebutkan alasan mengapa mereka melakukan penolakan.

“Kami menerima permintaan dari lembaga penegak hukum setempat untuk menghapus video kebrutalan polis di YouTube, namun kami menolaknya. Secara terpisah, kami menerima permintaan dari lembaga penegak hukum tempatan yang berbeza untuk menghilangkan video yang diduga memfitnah pihak penegak hukum, namun kami juga tidak memenuhi permintaan tersebut.” tulis Google dalam Laporan Transparansi nya.

Dari 757 item Google yang diminta untuk dihapus oleh pemerintah AS pada separuh pertama tahun 2011, lapan puluh peratus termotivasi oleh tuduhan pencemaran nama baik.

Perusahaan membenarkan 63 peratus dari permintaan pemerintah AS. Namun, Google mencatat bahawa mungkin menolak memenuhi permintaan untuk menghapus kandungan yang dimaksud kerana agen gagal untuk mendapatkan perintah makhamah.

“Beberapa permintaan mungkin tidak cukup spesifik bagi kita untuk mengetahui apa yang ingin dihapus pemerintah (misalnya, URL tidak ada tercantum dalam permintaan), serta permintaan lain yang melibatkan tuduhan pencemaran nama baik melalui surat rasmi dari instansi pemerintah, dan bukannya dari perintah mahkhamah” tulis Google yang juga menambahkan bahawa biasanya mereka mengandalkan pengadilan untuk memutuskan apakah sebuah pernyataan tersebut termasuk sesuatu fitnah menurut hukum setempat.

Rebecca Rosen dari The Atlantic memuji Google dalam keputusannya untuk menolak permintaan lembaga penegak hukum tersebut, dengan alasan bahawa langkah tersebut menetapkan preseden yang kuat.

Dengan laporan ini, Google nampaknya menunjukkan bahawa pengguna yang memposting video tersebut memiliki perlindungan dari perusahaan itu. Di tempat-tempat seperti Mesir dan Tunisia, penyebaran video menggambarkan kebrutalan pemerintah nampaknya telah memberikan kekuatan baru bagi para demonstran. Jika Google menghapus video tersebut, maka hal tersebut dapat memiliki efek merugikan pada gerakan mereka.

Sumber : huffingtonpost

Kerana kekurangan wanita,adik beradik boleh setubuhi isteri abang atau adik bila-bila masa

on 29 Oktober 2011


VIVAnews - Kepercayaan primitif India yang mengagungkan anak lelaki dan menafikkan kelahiran wanita berhujung pada timpangnya jumlah kedua gender. Hal ini, menciptakan kejadian yang bertentangan dengan moral, iaitu berkongsi steri dengan para saudara.

Hal ini terjadi di wilayah utara India, tepatnya di distrik Baghpat, hanya sekitar dua jam dari kota metropolitan New Delhi. Munni, wanita pertengahan 40an yang mengisahkan penderitaannya menjadi seorang isteri dari suami sekaligus pemuas nafsu adik-adik suaminya.

"Suamiku dan orangtuanya berkata, saya harus membagi diri saya dengan adik-adiknya," kata Munni, dikutip dari Daily Mail, Sabtu 29 Oktober 2011.

Dua adik suaminya adalah bujang lapuk yang tidak memiliki isteri. Antara lain disebabkan tidak mencukupinya jumlah wanita di desa tersebut. Munni saat ini memiliki tiga orang anak, hasil hubungannya dengan suami, dan dua adiknya.

"Mereka mensetubuhi saya bilapun mereka mahu, siang atau malam. Jika saya menolak, mereka memukuli saya dengan apa saja. Kadang mereka mengusir saya untuk tidur di luar, saya juga pernah disiram minyak tanah dan dibakar," kisah Munni yang akhirnya berhasil lari.

Munni hanyalah satu dari puluhan wanita di Baghpat yang mengalami hal yang sama. Kes-kes penyiksaan dan penyimpangan ini kebanyakan tidak dilaporkan ke polis. Wanita-wanita ini jarang dapat keluar rumah sendirian, sehingga sulit untuk berhubung dengan dunia luar.

Warga desa mengatakan fenomena berbagi isteri ini memiliki banyak keuntungan. Salah satunya adalah menghindari perpecahan akibat berebut lahan dan aset di antara para pewaris keluarga. Selain itu, juga membebaskan wanita miskin dengan menikahinya, mendapatkan nafkah dari ramai lelaki.

Bhagyashri Dengle, direktur eksekutif Children's Charity Plan India, mengatakan fenomena ini terjadi akibat menurunnya jumlah wanita dibandingkan lelaki. Kebanyakan warga di India menggugur bayi wanita kerana dianggap tidak berguna di masa depan.

"Kita harus melakukan sesuai jika tidak situasi akan memburuk. Wanita di India akan semakin berisiko diculik, diperkosa atau jauh lebih buruk lagi," kata Dengle.

Menurut sensus India tahun 2011, saat ini hanya terdapat 858 wanita untuk 1.000 orang lelaki di Baghpat. Jumlah wanita terus menurun. Hal ini juga terjadi di distrik Haryana, Punjab, Rajashtan dan Gujarat.

"Di setiap desa, terdapat lima atau enam bujang yang tidak dapat menemukan isteri. Dalam satu keluarga, terdapat tiga atau empat lelaki yang belum menikah," kata Dengle lagi.

Salah satu cara untuk mengatasinya adalah membeli pengantin dari daerah lain seharga 15.000 rupee. Namun, inipun hanya membawa penderitaan kepada kaum wanita, kerana kebanyakan harus menikah dengan lelaki yang jauh lebih tua

Ada Taksi dari Tank di Britain! [Video]

Pemandangan tak biasa terlihat di jalanan Inggris belakangan ini. Warga yang berdiri di pinggir jalan dapat melihat beberapa kendaraan berlapis waja berkeliling sambil mengangkut penumpang, ternyata kendaraan itu berubah menjadi taksi! Dan tambangnya percuma.Ada apakah gerangan?

Tank-taksi seberat 16 ton yang disebut Tanksi itu memang sengaja beroperasi di jalanan Inggris atas permintaan Electronic Arts. Buat apa? Tentu saja untuk mempromosikan game perang terbaru mereka yang baru saja diluncurkan, Battlefield 3.


Anjing ni buat pertandingan bolasepak terhenti seketika

Sebuah pertandingan bolasepak pada pertandingan Copa Sudamericana antara Santa Fe melawan Botafogo pada Rabu (26/10), terpaksa harus dihentikan selama beberapa minit. Namun dihentikannya pertandingan ini bukan akibat kerusuhan penonton, tapi kerana seekor anjing yang tiba-tiba masuk kedalam padang.

Kejadian ini langsung membuat heboh seisi stadium,dimana para pemain mahupun official terlibat aksi kejar-kejaran saat berusaha menangkap anjing tersebut.

Peristiwa kejar-kejaran lucu ini berlangsung selama lebih dari tiga minit, sampai si anjing memutuskan kembali ke penonton.

Sementara itu penyebab sang anjing masuk kedalam lapangan, sampai saat ini belum diketahui secara jelas.


Wanita ini Jatuh Pengsan Ketika Dilamar

Seorang lelaki berlutut dengan tangan memegang cincin sambil mengucapkan kata ‘mahukah kau menikah denganku’, adalah suatu momen yang paling ditunggu-tunggu semua wanita di dunia.

Namun ketika sang kekasih, Cameron mengucapkan lamarannya, Brittany Hillards mendapatkan ‘lebih’ dari sekadar kejutan. Kerana setelah Cameron mengucapkan lamarannya, Brittany langsung jatuh pengsan.

Rupanya Brittany tidak menyangka akan mendapatkan kejutan istimewa dari kekasihya, ketika Cameron membawanya ke sebuah taman untuk merayakan ulang tahun hubungan percintaan mereka yang pertama, ia terlebih dulu menutup mata Brittany.

Namun, belum pulih benar dari rasa terkejut saat melihat para keluarga berkumpul dalam acara tersebut, Ia tercengang ketika Cameron tiba-tiba berlutut, mengeluarkan cincin dari sakunya kemudian mengucapkan lamaran kepada gadis pujaannya. Hal ini membuat Brittany terkejut dan kemudian jatuh pengsan.

“Tunangan saya Cameron, menutup mata saya sejak meninggalkan rumah. Aku sama sekali tidak mengetahui kalau ini adalah sebuah kejutan,” tuturnya.

“Itu sebenarnya adalah ulang tahun pertama hubungan kami. Dan saat dia melamar saya jatuh pengsan. Saya tidak tahu kenapa, namun saya merasa seperti orang dungu.” tambah Brittany.


Iklan malaikat jatuh dilarang tayang di Afrika

Iklan deodoran yang memperlihatkan malaikat berjatuhan ke bumi dilarang tayang di Afrika Selatan, Jumaat, 28 Oktober 2011. Tayangan malaikat jatuh kerana pesona lelaki yang menggunakan deodoran itu dianggap melukai perasaan kaum Nasrani.


Iklan berdurasi 60 saat ini menampilkan susuk malaikat sebagai perempuan seksi berpakaian minim dengan sayap dan halo di atas kepala. Mereka berjatuhan di sebuah kota yang terlihat seperti kota di Itali.

Malaikat cantik itu berjalan dan menjadi tontonan masyarakat. Mereka seperti tergoda dan berjalan menuju pemuda yang hendak naik skuter. Para malaikat ayu itu melepas halo dan melemparkannya ke tanah. Lalu diperlihatkan adegan lain, lelaki di skuter itu menyemburkan deodoran di sebuah ruangan. Di depannya ada produk deodoran Axe dengan tulisan: Even Angels Will Fall.

Masyarakat mengadukan iklan ini ke Otoritas Standard Periklanan Afrika Selatan (ASA). Iklan dianggap memalukan malaikat sebagai pembawa pesan Tuhan. ASA menerima permohonan masyarakat dan rasmi melarang iklan deodoran itu.

"Masalahnya bukan kerana menggunakan simbol malaikat dalam tayangan komersial, namun iklan ini telah mengikis sifat surgawi malaikat," tulis pernyataan rasmi ASA. "Malaikat digambarkan jatuh dari langit atau surga kerana hal fana, tertarik pada lelaki muda."

Dalam Undang-Undang Penyiaran di Afrika disebutkan bahwa iklan dilarang menyinggung perasaan, melanggar susila, dan melanggar nilai-nilai masyarakat. Dalam penyataan tertulisnya, ASA menyebutkan bahawa Afrika Selatan memiliki beragam budaya, agama, dan kepercayaan. Keragamanan itu mesti dijaga tanpa menyakiti satupun golongan.

Cerita 'Slumdog Millionaire' Kini Menjadi Kenyataan


Slumdog Millionaire, filem yang berkisah tentang lelaki miskin yang mampu memenangkan acara Who Wants to be a Millionaire di India telah menjadi kenyataan.


Seorang operator komputer berusia 27 tahun yang tinggal di daerah miskin dari India berhasil menjadi orang pertama yang mampu memenangkan hadiah sebesar 1 juta dollar dari acara kuiz Kaun Banega Crorepati, acara Who Wants to be a Millionaire versi India.

"Saya tidak pernah bermimpi dapat melakukan ini," ujar Sushil Kumar.

Kumar dengan gajinya yang sekitar 1.6 juta rupee perbulan, merancang menggunakan wang tersebut untuk membangun rumah, membantu bisnis kakaknya dan membeli banyak buku.

"Saya juga sangat menggemari membaca buku, jadi saya akan membeli banyak buku, membuka perpustakaan dan memuaskan diri membaca buku-buku itu."

Lalu, apakah lelaki ini punya rahsia bagaimana caranya untuk memenangkan game itu? Ternyata sama seperti kisah yang menjadi senario di filem, ia tidak melakukan persiapan khusus apapun ketika akan mengikuti acara kuiz ini.

"Ini hanyalah soal yang biasa kita pelajari. Pertanyaan disini sama seperti soal ketika ujian," ujarnya.

sumber: Times of India

Kesian budak 3 tahun meninggal dunia kerana tertonggeng dalam baldi

IPOH: Tindakan seorang ibu meninggalkan anak perempuan berusia tiga tahun mandi bersendirian, berakhir dengan tragedi apabila kanak-kanak itu ditemui lemas dalam keadaan tertonggeng di dalam baldi di bilik air rumahnya di Taman Rasi, Menglembu, dekat sini, pagi semalam.

Kejadian kira-kira jam 10.20 pagi itu disedari wanita itu sejurus pulang ke rumahnya selepas keluar sebentar kerana mempunyai urusan.


Perasaan tidak sedap hati ibu mangsa selepas beberapa kali tidak menyahut panggilannya menjadi kenyataan sejurus menjenguk ke bilik air apabila melihat anaknya, Wong Bao Lim tertonggeng di dalam baldi.


Dia segera mengeluarkan mangsa dan cuba menggerakkan badan serta memanggil nama anaknya, namun tidak mendapat sebarang reaksi apabila mangsa tetap kaku tidak bergerak.


Ibu mangsa yang masih tidak berputus asa kemudian membawa kanak-kanak itu ke sebuah klinik berdekatan untuk rawatan kecemasan tetapi doktor yang melakukan pemeriksaan mengesahkan anaknya sudah meninggal dunia.


Seorang wanita yang juga saudara keluarga malang itu berkata, mangsa adalah seorang anak yang berdikari dan sudah biasa mandi bersendirian sejak berusia dua tahun.



“Kami sekeluarga masih terkejut dan seperti tidak percaya dengan kejadian menimpa mangsa. Tetapi perkara paling menyedihkan kami mangsa seperti tahu akan pergi meninggalkan ibunya buat selama-lamanya.


“Ia berikutan tindakan mangsa mengajak ibunya mandi bersama pada pagi tadi (semalam) selepas hampir setahun tidak berbuat demikian,” katanya ketika ditemui di bilik mayat Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), semalam.

sumber : myMetro

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved