Siapa pakai seluar jeans macam ni di Louisiana akan di denda US$ 600

on 31 Mac 2011

Beginikah cara memakai celana jeans yang sebenarnya ?Aneh yah..sudah beli celana Jeans mahal mahal malah di buat untuk menonjolkan seluar dalamnya…

Di Amerika tepatnya di Louisiana, Jika seseorang terlihat memakai SELUAR seperti ini maka Dia akan di denda sebanyak $600 dan jalani hukuman selama 6 bulan








Gambar pembantu rumah angkat beg anggota tentera buat orang ramai marah

Terlampau manja atau munkin dah terbiasa,,,
saya petik dari kosmo online

SINGAPURA - Penyebaran sekeping gambar yang menunjukkan seorang pembantu rumah mengangkat beg seorang anggota tentera di negara itu menimbulkan kemarahan orang ramai yang beranggapan pasukan tentera terlalu dimanjakan, lapor sebuah akhbar semalam.

Gambar yang disiarkan oleh media Singapura dan laman-laman maya pada minggu ini menunjukkan seorang anggota tentera lelaki Singapura berpakaian seragam lengkap dan memakai but berjalan di depan tidak jauh dari pembantu rumah wanitanya.

Sementara pembantu rumah itu yang mengikut di belakang dilihat menggalas beg tersebut di bahu kirinya.

Tindakan tentera itu menerima banyak komen negatif terutama kredibiliti generasi baru Angkatan Tentera Singapura (SAF). 

Mereka disifatkan sebagai lembik oleh warga Singapura dan negara lain menerusi laman Twitter dan pelbagai forum di Internet. 

"Ini cuma satu insiden. Kesimpulan umum yang dapat saya buat adalah tentera itu secara luarannya nampak sedikit lembut dan dimanjakan," kata penganalisis ketenteraan di Singapura, Bernard Loo dari Sekolah Pengajian Antarabangsa S. Rajaratnam. 

Kementerian Pertahanan difahamkan sedang menyiasat insiden tersebut. Selain ingin mengesahkan semula keaslian gambar yang mencetus pertikaian umum sejak beberapa hari lalu.

Terdapat kajian yang menunjukkan 22 daripada 23 anggota tentera mendapatkan khidmat pembantu rumah untuk membasuh dan menggosok pakaian seragam masing-masing. Sementara 17 daripada jumlah sama mendapatkan pertolongan pembantu bagi membersihkan bilik. - AFP

Tak pasal-pasal nenek 7 cucu kena hukuman mati

KUALA TERENGGANU – Seorang nenek yang mempunyai tujuh cucu dijatuhkan hukuman mati oleh Mahkamah Tinggi dekat sini semalam selepas didapati bersalah mengedar 92.68 gram dadah jenis heroin pada 2009.

Tertuduh, Mariah Hamad, 49, yang memakai baju kurung dan bertudung kelihatan tenang ketika Hakim, Datuk Mohd. Yazid Mustafa membacakan hukuman tersebut.

Hakim memberitahu, pihak pembelaan gagal menimbulkan sebarang keraguan munasabah berhubung tuduhan ke atas wanita itu yang mengedar dadah jenis heroin pada 3 Ogos 2009.

Mengikut fakta kes, Mariah didakwa melakukan kesalahan pada tarikh tersebut kira-kira 3.45 petang di pekarangan Masjid Padang Nenas dekat sini dengan membawa satu bungkusan berwarna hitam.

Bungkusan tersebut mengandungi 100 botol plastik yang berisi dadah jenis heroin dengan berat keseluruhan sebanyak 92.68 gram.

Atas kesalahan itu, dia dituduh di bawah Seksyen 39B (1) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang jika sabit kesalahan boleh dihukum di bawah Seksyen 39B (2) akta sama iaitu gantung sampai mati.

Menurut Mohd. Yazid, keterangan tertuduh bahawa dia tidak tahu kandungan bungkusan yang diambilnya daripada seorang wanita dikenali sebagai Ida di Stesen Minyak Petronas Rantau Panjang pada hari kejadian adalah tidak benar.

“Mengikut keterangan saksi ketika tertuduh ditangkap dia berada di dalam keadaan terkejut, takut dan pucat,” katanya yang menguatkan tuduhan bahawa tertuduh tahu kandungan di dalam bungkusan tersebut.

saya petik dari kosmo online

Presiden Venezuela Menentang Pembedahan Payudara

Sebelumnya Hugo Chavez secara terang-terangan menentang golf dan wiski. Kini Presiden Venezuela ini menentang Operasi Pembesaran Payudara.

Menurut sebuah kajian yang dilakukan situs yang telah melakukan pemetaan negara-negara di dunia berdasarkan ukuran payudara wanitanya, Venezuela tercatat sebagai penghasil wanita berpayudara besar. Yang diwakilkan dengan ukuran penutup payudara (bra) cup D.

Sementara menurut versi Venezuela Society of Plastic Surgeons (Badan yang mencatatan operasi plastik di Venezuela), tercatat antara 30 – 40 ribu perempuan di negara ini telah melakukan operasi plastik membesarkan payudara setiap tahunnya.

alat operasi payudara
Beberapa klinik kecantikan secara terang-terangan memberikan pernyataan bahawa ‘jika seorang wanita tidak memiliki payudara besar, dia harus merasa bersalah!”

miss Venezuela Dayana Mendoza
Mungkin hal ini merupakan salah satu penyebab mengapa orang nombor satu di Venezuela jadi berang, “Mereka (iklan-iklan kecantikan payudara) membuat wanita-wanita di Venezuela khususnya wanita miskin, menjadi minder dan stress kerana harus berjuang mendapatkan wang banyak untuk melakukan operasi pembesaran payudara. Sementara pada saat yang sama, mereka masih kesusahan untuk mendapatkan makan!” (newsfeed.time.com)

Tentu Hugo Chavez benar. Sebagai seorang Presiden dia harus mengutamakan kesejahteraan masyarakatnya secara menyeluruh.

Namun di sisi lain, tentunya ada sebahagian orang yang mengkritik pendapatnya. Bahkan parti oposisi membandingkannya dengan Muammar Al-Gaddafi, “Hugo tidak beza dengan Kolonel (Gaddafi); kuno, militeristik, kasar, dan terlalu represif terhadap kebebasan kaum perempuan yang ingin melakukan sesuatu untuk memperindah tubuh mereka.”

Oposisi juga tidak salah, mereka membela kaum perempuan yang berinisiatif membuat hidup lebih hidup.

Terkadang untuk membuat sesuatu yang indah memang perlu pengorbanan

Lidah pakai zip

Ada juga yang sanggup buat begini....


Ahli Biologi Russia ingin biakkan kucing bertelinga lima

VORONEZH, KOMPAS.com — Seorang ahli biologi dari Voronezh, Russia, menemukan kucing dengan lima telinga di tepi jalan dan membawanya ke rumah untuk dipelajari serta mencari kemungkinan untuk dibiakkan.

“Kucing itu memiliki dua telinga normal, dua telinga tambahan yang terbalik 180 darjah, dan telinga kelima yang berukuran sangat kecil,” kata Vladimir Obryvkov dari Universitas Pertanian Negeri Voronezh.

Ilmuwan itu, yang bertahun-tahun mempelajari keanehan haiwan, mengambil foto sinar-X telinga tak lazim dari kucing itu. Namun, ia membawanya ke rumah untuk diberikan kepada anaknya.

Obryvkov mengatakan, kucing bernama Luntya itu juga memiliki cakar besar, tetapi kelakuannya tidak berbeza dengan kucing lain.

Ia ingin membiakkan haiwan peliharaan barunya itu dengan kucing bertelinga empat, yang tinggal di Vladivostok, guna menciptakan jenis baru dari haiwan berbulu tersebut.

Obryvkov telah mempelajari seekor anak sapi, yang memiliki dua kepala, dua ekor, dan dua jantung; seekor kambing bermata satu; ayam berkaki empat; babi kembar siam; serta seekor kuda dengan dua hidung dan tiga mata.

Desa pelik cuma ada seorang penduduk

Desa ini ditinggal pergi oleh seluruh penduduknya. Kini tinggal seorang Lelaki saja yang sanggup untuk tinggal sendirian, tanpa wanita, tanpa anak, tanpa tetangga mahupun binatang peliharaan.

Terkadang saya perlu ‘sendiri’. Sesekali menikmati kesendirian ternyata enak juga tanpa suara handphone. Tapi kalau tinggal sendiri  selama berhari-hari…???

Seorang lelaki bernama Don Sammons (60th) yang sudah terbiasa tinggal sendirian. Di rumah? Tidak! Dia tinggal di dalam sebuah desa aneh yang hanya berpenduduk 1 orang, iaitu dirinya. 

desa Buford berpenduduk 1 orang

Desa Buford terletak di Wyoming, Colorado, daerah perbukitan dengan suhu rendah terlebih di musim dingin. Desa ini telah ditinggalkan oleh seluruh penghuninya yang memilih untuk tinggal di tempat lain untuk mencari penghidupan yang lebih baik kerana merasa wilayah ini tidak akan boleh berkembang (dailymail.co.uk).

Namun tidak demikian dengan Sammons yang mahu untuk tetap tinggal di sana walaupun seorang diri. 

Sammons meninggalkan Los Angeles tahun 1980 bersama isteri dan anaknya dan memilih menetap di Buford yang ketika itu masih dihuni oleh sekitar 2000 orang pekerja rel kereta api. Ketika isterinya meninggal 15 tahun lalu, anaknya yang kini berusia 26 tahun pun memilih untuk pindah ke kota Colorado.

desa Buford berpenduduk 1 orang


desa Buford berpenduduk 1 orang

Sammons mengelola sendiri sebuah pam minyak kecil dan sebuah kedai untuk melayani mereka yang singgah dalam perjalanan lintas negara. “Dalam sehari kedai saya boleh dikunjungi 1000 orang di musim panas, namun menurun hingga 100 orang saja di musim dingin,” kata Sammons yang mengatakan  dirinya sebagai raja di Buford.

desa Buford berpenduduk 1 orang

Sebagai pejabat pos, bangunan sekolah, bangunan toko-toko dan beberapa rumah yang tanpa penghuni.

Apa jadinya desa ini jika kelak si raja Sammons mati?

[Kejam] Dikerjakan oleh tiga jantan diatas pokok

on 30 Mac 2011

Kejadian ini telah dapat diambil gambar oleh  seorang yang melalui kawasan itu dan dia kebetulan membawa kamera dan berhasil memotret kejadian tersebut untuk dilaporkan sebagai barang bukti.

UNTUK MELIHAT GAMBAR KEJADIAN SILA KLIK SPOILER
DIBAWAH




[Gila] Tikam wanita yang tak membalas cintanya

Akhirnya diri sendiri yang merana..
saya petik dari myMetro

MIRI: Berang dan cemburu kerana cintanya tidak berbalas, seorang lelaki menggunakan pisau pemotong sayur untuk menikam sehingga mati seorang wanita berusia 20-an yang menyewa bilik di rumahnya di Jalan Hokkian, di sini, semalam.

Difahamkan, suspek berusia 43 tahun, bertindak demikian kerana cemburu selepas mengesyaki mangsa ada hubungan dengan lelaki lain, sedangkan dia sudah lama menyimpan perasaan cinta terhadap wanita itu.


Ketika kejadian, mangsa yang menyewa di rumah 17 bilik itu sedang tidur, manakala suspek dikatakan sendirian selepas ahli keluarga lain berkunjung ke negara jiran.

Sumber berkata, mangsa dipercayai dari Baram dan bekerja di sebuah syarikat swasta di bandar raya ini, menyewa di rumah milik keluarga suspek, sejak tiga bulan lalu.

“Suspek dipercayai memasuki bilik sewa mangsa pada awal pagi ketika mangsa tidur dan menikamnya menyebabkan kecederaan di dada kanan apabila senjata itu menembusi paru-paru sebelum mangsa disahkan meninggal dunia, kira-kira jam 11.48 pagi.


“Suspek juga dikatakan cuba menikam seorang lelaki yang dipercayai penyewa di rumah berkenaan selepas lelaki itu melihat perbuatannya.

“Bagaimanapun, lelaki terbabit sempat mengelak dan merampas pisau digunakan suspek sebelum melarikan diri, manakala penyewa terbabit menghubungi rakan untuk meminta bantuan,” katanya.

Menurutnya, penyewa itu turut cedera ringan akibat bergelut dengan suspek kemudian membuat laporan di balai polis berhampiran.

Sumber berkata, polis yang menerima laporan itu menggerakkan sepasukan anggota ke tempat kejadian dan menahan suspek yang dikatakan cuba untuk mencederakan dirinya.

Sementara itu, jurucakap polis berkata, pihaknya menjalankan siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan masih menyiasat sama ada suspek mengalami masalah mental, berada di bawah pengaruh alkohol atau dada

Akademi Seks Amora, Sekolah Untuk BelajarBerhubungan seks

on 29 Mac 2011

Ingin meningkatkan teknik dalam berhbungan seks? Anda boleh belajar di pameran yang sedang dilaksanakan di Berlin saat ini. Pameran itu bertajuk "Akademi Seks Amora".

Pameran ini menyambut pengunjung dengan slogan  yang berbunyi "Akhirnya-Sebuah Pameran Untuk Orang Yang Harus Selalu Menyentuh Apa Pun."



Lebih dari 50 patung ditampilkan untuk mempertontonkan kepada pengunjung daerah intim yang dimiliki lelaki dan wanita dan menawarkan tips-tips untuk segala hal yang berbau seks. Mulai yang berhubungan dengan masalah tarian telanjang, oral seks, hingga bagaimana mencapai orgasme sempurna. Diharapkan, para pengunjung lebih lihai making love (ML) setelah mengunjungi pameran.

"Banyak pasangan datang bersama ke pameran ini untuk belajar," ujar Uta Barkow, manager Beate Uhse, jaringan industri seks yang menyelenggarakan akademi tersebut. "Sejauh ini pameran berjalan lancar. Banyak pameran ini berefek 'aha' bagi banyak orang," tambahnya seperti dilansir Reuters.

Pameran ini juga menampilkan beberapa manequin wanita seukuran manusia, telanjang, dan dengan berbagai posisi. Salah satu patung dirancang untuk bergairah jika disentuh di tempat yang "tepat". Bahkan, ada boneka yang berteriak "That's it" jika pengunjung memasukkan jarinya di g-spot. Ada juga alat menarik yang diberi nama  "Spank-o-Meter". Alat ini berguna untuk mengukur tingkat kepuasan yang dialami patung ketika bokongnya dicambuk.

Pameran ini juga menampilkan adegan filem yang menampilkan berbagai posisi seksual, termasuk gaya "Italian Chandelier", sebuah gaya yang boleh mengeluarkan kalori hingga 920 kalori per jamnya.

Didirikan oleh Johan Rizki, akademi seks tersebut dibuka di London awal tahun ini dan akan segera dibuka di Barcelona.

Pembedahan Perbesaran Payudara Adalah Hadiah Utama Pertandingan Ini

TRIBUNNEWS.COM - Sebuah hadiah kontroversi diberikan kepada pemenang tiket loteri. Hadiah utamanya adalah perbesaran payudara yang nilainya sekitar 10 ribu dollar Australia . Demikian dilapo rHerald Sun, Isnin (28/3/2011).

Sebuah kelab malam di bernama Sin City Nightclub yang terletak di Gold Coast Australia memperlihatkan model berdada besar sembari mengatakan menangkan hadiah,”perbesaran payudara "

Pemilik kelab malam bernama Jamie Pickering mengatakan para penikmat kehidupan malam yang datang pada 3 Aprilnanti boleh memenangkan beberapa hadiah dan bagi yang beruntung boleh masuk ke tahap berikutnya untuk memenangka hadiah utama.

Namun, pertandingan  ini mendapat kritikan besar. Pihak regulasi aturan undian dan minuman keras Australia sudah melakukan penyelidikan mengenai undian ini.

“Ini cara pemasaran paling buruk untuk memberikan gambaran jika payudara besar memberikan status yang baik,” kata juru bicara dari JabatanKehakiman Australia. Namun, dalam poster itu tertulis jika hadiah utama adalah wang dan pemilik kelab malam memberikan saranan agar wang itu digunakan untuk membesarkan payudara.

Gara anjing berak,kedua jiran saling tembak menembak

WASHINGTON – Gara-gara anjing buang air, dua orang berjiran ini saling tembak menembak antara satu sama lain.

Jerry Blasingame (60), diduga telah melakukan penyerangan dengan menembak Terry Tehnet (52), dengan menggunakan senapang.

Tehnet marah ketika dia mengetahui anjing Blasingame buang kotoran di pekarangan rumahnya.

Keduanya memberikan versi cerita yang berbeza-beza, Tehnet yang kini mengalami cedera juga akan dituntut hukum.

Tehnet mengatakan bahwa dia mendatangi tetangganya tersebut untuk komplain masalah kotoran yang ada di pekarangannya.

Blasingame menyalahkannya kerana telah menembak anjingnya seminggu sebelumnya, Tehnet pun langsung mengatakan, “Temui saya di luar, saya akan menembak kamu juga.”

Tehnet pun tertembak di kedua tangannya, bahu dan dada, demikian lapor BBC.

Sementara ketua polis wilayah Washington mengatakan bahawa pemilik rumah harus saling menghargai satu sama lain, jika anjingnya buang kotoran laporkan ke pihak polis.

Lelaki gay cekik pasangannya ketika sedang 'projek'

Luke Noonan 

TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki didapati bersalah mencekik pasangan gay-nya ketika sedang berhubungan seks dengan hot.Lelaki ini dinyatakan bersalah dalam sidang yang berlangsung pada Isnin (28/2/2011) dan dilapor The Australian.

Lelaki bernama David Richard Fraser (36) dinyatakan bersalah dalam pengadilan di South Australian Supreme Court kerana membunuh Luke Noonan (28) ketika asyik bercinta pada September 2009. Tubuh Noonan ditemukan di rumah Fraser di flat West Beach, Adelaide, Australia, dengan tali pinggang terlilit di lehernya.

Hasil otopsi memperlihatkan jika Noonan meninggal kerana tercekik. Pada sidang pembukaan Fraser awal bulan ini, Jaksa Penuntut Umum Sandra McDonald mengatakan pasangan ini menjalani hubungan percintaan yang sangat rapuh.

Ia menambahkan isu utama dalam kasus ini adalah Fraser tahu jika cekikan yang membuat Noonan meninggal dunia. Di akhir sidang, McDonald mengatakan jika sebelumnya Fraser dipenjara dengan kes yang sama tahun 2005 ketika berhubungan seks dengan seorang lelaki dengan mengikatkan sarung kaki di leher.

Remaja lebih bimbang tak tengok Facebook daripada tak buat kerja sekolah

Agaknya betul kajian ini...
saya petik dari kosmo online

NEW YORK - Satu kajian yang dilakukan oleh Universiti Stony Brook di sini mendapati golongan remaja berasa lebih bimbang jika tidak menghabiskan masa di laman rangkaian sosial, Facebook berbanding melakukan kerja sekolah, lapor sebuah akhbar semalam.

Menurut para penyelidik dalam isu terbaru jurnal Pediatrics, keadaan itu digelar kemurungan Facebook.

Ia berpunca selepas remaja menghabiskan banyak masa di laman maya walaupun diberi kerja rumah oleh guru di sekolah.

Penyelidikan itu mendapati, Facebook tidak memaparkan realiti sebenar kerana orang ramai pada kebiasaan akan menghantar status atau gambar tentang diri dengan menunjukkan kehebatan diri masing-masing. Seorang remaja berusia 16 tahun, Abby Abolt bersetuju dengan keputusan hasil kajian tersebut.

"Jika kamu tidak memiliki ramai kawan dan kurang melakukan aktiviti dalam kehidupan seharian sebaliknya melihat status pengguna lain dikemas kini, saya dapat memahami kenapa mereka (pengguna Facebook) berasa sedih.

"Facebook umpama pertandingan popular tentang siapa yang mendapat permintaan kawan paling ramai," jelasnya kepada agensi berita Associated Press.

Kajian itu yang diketuai oleh Dr. Joanne Davila dari Universiti Stony Brook mendapati, penghantaran mesej, e-mel dan waktu yang banyak dihabiskan di Facebook boleh menyebabkan emosi remaja terganggu. - Agensi

Isteri sanggup guna surat taklik palsu kerana nak bercerai dengan suaminya

Sampai begitu sekali siisteri bertindak...
saya petik dari kosmo online

KANGAR - Proses perceraian selalunya memakan masa lama di mahkamah syariah namun lain pula yang dilakukan oleh seorang isteri di sini terhadap suaminya apabila wanita terbabit bertindak memutuskan ikatan perkahwinannya dengan hanya menghantar surat perceraian taklik dari negara jiran.

Keadaan tersebut menyebabkan si suami yang enggan namanya disiarkan tergamam setelah menerima surat taklik dalam tulisan Jawi beralamat di The Islamic Committee of Songkhla, Thailand. Surat itu diambil oleh si suami di Balai Polis Jitra pada 18 Disember 2010.

Lebih mengejutkan, si suami yang merupakan seorang peniaga berusia 43 tahun mendakwa surat taklik yang dihantar oleh isterinya yang berusia 34 tahun itu rupa-rupanya palsu setelah dia membuat pemeriksaan di Jabatan Agama Islam Songkhla.

"Saya mempunyai pengesahan surat taklik itu tidak sah kerana perbezaan alamat pada kepala surat dan surat itu juga dikeluarkan oleh jurunikah tidak bertauliah.

"Isteri saya sanggup menipu semata-mata mahu meninggalkan saya tanpa berbincang atau melalui proses yang sah," kata peniaga itu ketika ditemui di sini semalam.

Menurut peniaga itu, surat taklik tersebut dipercayai dibeli oleh isterinya yang merupakan seorang peniaga ayam daripada seorang jurunikah tidak bertauliah dikenali dengan nama Imam Mohamad di Padang Besar, Thailand dengan harga harga RM300. 

"Sejak isteri memberi surat taklik itu, kami tidak lagi tinggal sebumbung di Padang Sera, Kedah.

"Ekoran itu, saya mahu wanita tersebut kembali setia ke pangkuan saya," ujarnya yang malu dengan tindakan isterinya.

Mengimbau kehidupannya sebelum ini, pasangan itu dinikahkan pada tahun 2006 oleh Imam Mohamad di Padang Besar namun mereka bernikah semula di Songkhla setelah meragui proses pernikahan yang dilakukan oleh Imam Mohamad.

"Ini kerana pada pernikahan pertama, imam tersebut hanya memberi surat nikah tanpa surat pengesahan Konsul namun pada pernikahan kali kedua, kami mendapat surat pengesahan itu," ujarnya.

Jelasnya, dia meragui surat taklik yang diberi isterinya ekoran alamat pada kepala surat Jabatan Agama Islam Songkhla berbeza dengan alamat sebenar.

"Saya mendapat pengesahan dari Jabatan Agama Islam Songkhla yang memberitahu surat itu palsu selain Imam Mohamad difahamkan telah dilucutkan tauliahnya lima tahun lalu," katanya.

Peniaga itu memberitahu, dia terkilan kerana bukan saja ditinggalkan isteri tetapi mendakwa wanita itu juga tidak membenarkan dia menjenguk anak perempuannya yang berusia tiga tahun. Anak itu tinggal bersama wanita tersebut.

Ujarnya, perubahan isterinya bermula apabila dia terlantar akibat lumpuh secara tiba-tiba pada September 2010 menyebabkan hidupnya bergantung kepada wanita itu.

"Isteri tidak menyukai saya dan kemuncaknya pada 8 Disember 2010 dia tidak mahu menanggung saya sehingga sanggup mengusir saya keluar rumah.

"Sepuluh hari kemudian saya menerima surat taklik itu," ujarnya yang kini tinggal di Arau dekat sini.

Selepas berubat, kata peniaga itu, dia kini semakin pulih dan sejak itu telah beberapa kali membawa kesnya ke Mahkamah Syariah Jitra memohon isterinya kembali taat tetapi wanita itu tidak pernah menghadiri prosiding tersebut.

Selain membawa kes meminta isteri kembali taat di Jitra, peniaga itu juga memfailkan kes memohon kembali taat di Mahkamah Syariah Kangar.

Mahkamah Syariah Kangar menetapkan kes dibicara pada 5 April depan.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Agama Islam Perlis, Abdul Malik Hussin berkata, perceraian taklik merupakan permintaan si isteri untuk bercerai setelah tidak menerima nafkah selama tiga bulan daripada suami yang boleh dipohon melalui jurunikah bertauliah.

Bagaimanapun, Abdul Malik berkata, di Perlis surat taklik tidak diperakui dan mahkamah hanya membenarkan fasakh bagi keadilan kedua-dua pihak.

Anak Bercabang 8 Akhirnya Masuk Sekolah

on 28 Mac 2011

Lakshmi Tatma, seorang anak dari desa pertanian miskin di India dianggap sebagai titisan Dewa Hindu utuk kemakmuran dan kesuburan keranaa mempuyai keanehan fizik iaitu mempunyai 4 tangan dan 4 kaki. Orang- orang memujanya dengan menaruh hadiah di samping tempat tidurnya setiap hari. Tapi hal itu tidak membuat hidupnya senang, kerana ia harus membayar mahal “karnia” itu. Dia tak boleh berjalan, duduk atau berdiri.
Secara medik kedaan yang dialami Laksmi disebabkan oleh kerana ada kembar ditubuhnya.


Kembarnya yang berhenti tumbuh tanpa ada kepala. Jadi menempel pada tubuh laksmi dan disebut sebagai kembar parasit.
Orang tua Lakshmi memilih untk membedahi gadis malang itu 2 tahun lalu agar dia bolehterpisah dari kembar parasitnya. Dan setelah melalui operasi selama 27 jam kini fiziknya hampir sempurna. Dia boleh berdiri dan berjalan di atas dua kakinya. Hal yang sangat mustahil dilakukan sebelum operasi. Kini 2 tahun sudah berlalu dan Lakshmi boleh masuk sekolah dan bermain seperti anak- anak lainnya. Tapi masalah ternyata belum selesai, Lakshmi masih memerlukkan beberapa operasi lanjutan untuk menghindarkannya dari cedera tulang belakang scoliosis pada ketika dia tumbuh dewasa nanti.

Pasangan tertua yang kahwin di dunia

Pasangan yang tertua kahwin di dunia...
saya petik dari kosmo online

DANA POINT, California - Seorang lelaki berusia 100 tahun, Forrest Lunsway melangsungkan perkahwinan dengan kekasihnya, Rose Pollard berumur 93 tahun, lapor sebuah akhbar semalam. 

Mereka mendirikan rumah tangga selepas berkenalan buat kali pertama pada 18 Disember 1983 dalam satu majlis tari-menari untuk warga emas.

Majlis perkahwinan itu diadakan pada sambulan ulang tahun kelahiran Forrest yang ke-100 di Pusat Komuniti Dana Point pada 19 Mac lalu di hadapan rakan-rakan dan anggota keluarga.

Paderi yang mengahwinkan mereka, Sam Lewis berkata, perkahwinan tersebut merupakan sesuatu yang mengagumkan orang ramai.

"Tema perkahwinan ini adalah kehidupan anda masih belum tamat selagi anda belum lagi meninggal dunia," katanya.

Sebelum berkenalan, kedua-dua mereka pernah berkahwin dengan pasangan masing-masing. 

Gabungan umur mereka, iaitu 193 tahun, telah menjadikan mereka pasangan tertua di dunia yang berkahwin selepas rekod 183 tahun yang dipegang pasangan Harry Carton dan Edna Holford dari Barnley, England. 

Seorang jurucakap Guinness Book of World Records menyatakan pihaknya akan mengesahkan perkahwinan itu sebagai rekod dunia. - Agensi

Dalam mee ada bangkai tikus

Bagaimana perasaan anda bila berjumpa dengan keadaan begini?

Demi Bekas PM Inggris, Perempuan Hamil “Diusir ” Dari Kerusinya

TEMPO Interaktif, London -Seorang perempuan yang sedang mengandung terpaksa pindah ke kerusi ekonomi agar bekas Perdana Menteri Inggris Gordon Brown boleh duduk di kerusi business yang telah dia beli. Kejadian berlangsung ketika Kristy McNeill yang sedang mengandung 7 bulan menggunakan pesawat British Airways keAbu Dhabi-Oman-London, Inggris.

Kristy tak terima ‘diusir’ dari kerusinya yang telah dia beli . Maklum, keadaannya yang lagi hamil membuat dia harus boleh  menhulurkan kakinya.

Namun betapa terkejutnya dia, ketika melakukan check in di Oman. Pihak British Airways meminta Kristy dan beberapa penumpang lain pindah ke kerusi di kelas ekonomi dengan alasan ada masalah pemesanan tiket. Sebahagian penumpang ekonomi pun terpaksa pindah ke lain pesawat.

Sesampainya di Abu Dhabi mereka melihat Gordon Brown dan rombongannya menempati kerusi kelas business. Para penumpang pun menyimpulkan mereka telah dipindahkan supaya Brown mendapat tempat di kerusi itu.

Dalam perjalanan, kerana kesal Kristy mendekati Brown yang tengah tertidur lalu mengambil gambarnya dengan kamera handphonenya. Namun, seorang penumpang menegurnya. “Anda tentunya tidak akan suka jika seseorang mengambil foto Anda ketika sedang tidur,” kata penumpang yang tak mahu disebut namanya seperti dikutip Dailymai.

Kristy menjawab, mantan perdana menteri itu sudah biasa difoto. “Jika saya jadi dia, saya tidak akan keberatan difoto ketika tidur,” katanya. Sebenarnya, ia tak menyalahkan Gordon yang telah menempati kerusinya, tetapi ia kesal dengan pihak British Airways.

Pihak British Airways punPost Options menyampaikan permintaan maaf kerana membuat situasi tidak nyaman. “Situasi ini tidak ada hubungannya dengan Gordon Brown, kami minta maaf dan menawarkan kompensasi,” kata juru cakap Bristish Airways.

Kereta yang disalut berlian dan emas

on 27 Mac 2011



Datuk Ini 21 Tahun Tak Boleh Tidur

DENPASAR- Boleh jadi apa yang dialami I Wayan Angga Wijaya (62), sulit ditemukan pada diri manusia normal. Bagaimana tidak, jika umumnya orang boleh sampai 6 jam terlelap dalam mimpi setiap hari, namun lelaki asal Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali ini tidak boleh tidur 21 tahun lamanya.

Datuk Angga, lelaki bertubuh pendek gemuk itu kerap disapa warga. Dia mengaku tidak mengetahui apa yang terjadi pada dirinya, sehingga tidak boleh tidur seperti orang normal.

Jika umumnya orang tidak tidur sehari saja boleh  jatuh sakit, tetapi berbeza dengan Datuk Angga yang tetap sihat segar bugar.

“Sampai ketikai ni tidak ada yang boleh menjelaskan penyakit saya ? Yang pasti saya tidak boleh tidur, itu saja keluhan saya selama ini,” katanya ditemui di kediamannya di Denpasar Timur, Sabtu (26/3/2011).

Hantar gambar hubungan seks ke Facebook

Seorang lelaki kemungkinan menghadapi dua tahun penjara setelah membuat video sedang berhubungan seks bersama seorang wanita, dan kemudian mempostingnya di Facebook.

Polis Austin AS menuduh James DeLosSantos (34) melakukan kejahatan fotografi dan rakaman visual yang tidak senonoh.

Wanita pasangannya mengatakan dia tidak tahu dirakam ketika intim hingga ia masuk ke halaman Facebook untuk mencari video yang diposting, menurut Austin News.

"Dia merakam video itu menggunakan kamera handphonenya dan menunjukkan ke polis," katanya.

DeLosSantos mengatakan wanita di video itu adalah orang lain, tetapi menolak mengungkapkan jati dirinya, menurut surat dakwaan.

DeLosSantos tidak ditahan kerana membayar jaminan US$ 5.000 dan akan dibicarakan,

Perempuan gila seks lakukan perlecehan seks kepada 8 orang budak sekolah

MELBOURNE, KOMPAS.com — Seorang perempuan gila seks yang melakukan pelecehan seksual terhadap enam anak lelaki di sekolah New South Wales (NSW), tempat dia bekerja, telah dimasukkan ke dalam penjara minima selama lima tahun.

Pengadilan wilayah NSW menjatuhkan hukuman kepada perempuan berusia 42 tahun tersebut pada Selasa (22/3/2011). "Tidak seharusnya remaja yang menjadi korban perilaku seksual ini ," kata hakim Anthony Garling.

Hakim tersebut, awal minggu ini, mencabut perintah untuk tidak menyiarkan nama Cassandra Leigh Johnson, yang dinyatakan bersalah pada Disember 2010 atas 21 pelanggaran seks yang melibatkan anak lelaki yang berusia 11 dan 12 tahun.

Sementara itu, pelanggaran yang dilakukan Johnson pada 2009 meliputi 18 kes hubungan seks. "Siapa pun yang melakukan pelanggaran harus dihukum. Saya menjatuhkan hukuman tidak mengira apa jenis kelamin terdakwa," kata hakim Garling.

Atas vonis tersebut, Garling merujuk kepada pernyataan ibu para korban pelecehan seksual terhadap kejadian yang mereka alami. Para ibu ini menggambarkan Cassandra Leigh Johnson sebagai wanita pelalap lelaki yang belum dewasa.

Hakim Garling itu menetapkan masa hukuman maksima bagi Cassandra Leigh Johnson, lapan tahun penjara.

Kerana Kelaparan, Nenek Sanggup Curi Getah

BANDARLAMPUNG, RIMANEWS – Tak kuat lagi menahan lapar wanita tua SMN, 55 tahun nekad mencuri getah . sedianya, getah curiannya itu akan dijual, hasilnya untuk membeli nasi. Namun malang bagi SMN, belum sempat menjual hasil curiannya ia sudah tertangkap.

“Nenek SMN tertangkap mencuri getah seberat  5 kilogram. Kalau di jual, harganya kira-kira Rp 15 ribu,” kata Selly Fitriani, Direktur eksekutif Lembaga Advokasi Perempuan Damar kepada wartawan, di Bandarlampung.  Menurut Selly, SMN baru kali pertama ini mencuri getah  kerana keadaannya memang sangat mendesak.

“Ia sudah tidak kuat menahan lapar, kerana beberapa hari belum makan. Ia tidak memiliki wang s untuk membeli makanan mahupun bahan makanan,” kata Selly. SMN ditangkap pihak keamanan PTPN VII unit Bergen, Tanjung Pinang Selatan. “Ketika ditangkap, nenek sedang mengambil geta,” Selly menambahkan.

Akibat perbuatannya, nenek  itu harus ditahan selama dua hari di sel tahanan polis. Namun, dengan jaminan Damar, akhirnya nenek dikeluarkan dari sel dengan dikenakan wajib lapor.

Nenek Smn  warga Wanodadi, Tanjungsari merupakan ibu rumah tangga yang terhimpit dari derasnya kebutuhan ekonomi. Suaminya dulu sempat bekerja di PTPN VII selama 20 tahun lebih. wang pencen yang diterima Rp230 ribu. Tapi karena memiliki hutang setiap bulannya yang harus dibayar, sisa gaji yang harus dinikmati hanya Rp30 ribu.

”Dengan wang sebesar itu pasti tidak boleh mencukupi  keperluann keluarga, sehingga dengan terpaksa bekerja sebagai buruh harian untuk menyambung hidup,” terang Sely. Selain wang pencen suami Smn  yang sudah tua juga masih bekerja sebagai tenaga harian di perkebunan yang sama. “Tetapi ia hanya menerima upah Rp 20/pohon. Luas lahan yang dikerjakan 0,5 hektar, ” papar Selly.

Jika hari hujan, suami Smn tidak bekerja kerana pohon licin. “Keadaan itulah yang membuat Nenek Smn nekad mencuri getah. Sudah berhari-hari suaminya tidak boleh bekerja. Dengan demikian tidak ada wang, hingga tidak boleh makan. Sedianya, getah  curian akan dijual untuk dibelikan beras.”

Ketua Departemen Reformasi, Kebijakan Gerakan Perempuan Lampung (GPL) Titin Kurniasih menambahkan  kes Smn ini rupanya hanya dilihat dari sisi legal formal dan mengabaikan sisi kemanusiaannya. Pihaknya optimistis bahawa advokasi yang akan dilakukan tidak sia-sia.

Group Bunuh Diri di Facebook Menghebohkan !

Polis menyelidiki kelompok bunuh diri beramai-ramai kedua di Facebook. Sebanyak 208 orang berkomitmen bunuh diri  akibat nilai sekolah dan tekanan orangtua.

Polis Hongkong cuba mengenali jejak pembuat Facebook berbahasa China yang mengajak anggotanya untuk melakukan bunuh diri massal. Hampir 190 orang anggotanya berkomitmen untuk melakukan bunuh diri massal pada 21 Disember.

Sekarang group kedua muncul di Facebook, dan mengajak 98 anggotanya untuk menyatakan akan melakukan bunuh diri..

Group tersebut mengatakan, “Apa ertinya hidup? Orang yang anda cintai jatuh cinta kepada orang lain. Orang dewasa selalu saja benar. Kami selalu salah. Mengapa tidak kita meninggal saja bersama?.”

Investigasi terhadap grup tersebut dimulakan setelah salah satu anggota group yang berumur 15 tahun dihentikan oleh temannya ketika dia sedang cuba melemparkan dirinya terjun di bumbung sekolah.

Ketika polis menjejaki pendiri group tersebut, seorang gadis sekolah yang mengatakan bahawa ancaman bunuh diri tersebut dilakukan hanya untuk kesenangan semata dan tidak perlu diambil secara serius.

Biro Jenayah Hong Kong menyelidiki group Facebook tersebut anggotanya tersebar di beberapa kota berjumlah 7 juta orang dan melakukan hubungan untuk mengawasi pertanda bila dimulainya bunuh diri tersebut.

Bunuh diri remaja termasuk tinggi di Hong Kong. Pakar mengatakan tekanan untuk mencapai nilai yang bagus di sekolah dan faktor orang tua menjadi salah satu pemicu.

Perut Penyu Dipenuhi Ribuan Sampah Plastik

on 26 Mac 2011

INILAH.COM,  Ribuan sampah ditemukan di dalam perut penyu yang mati kerana pencemaran laut. Inilah bukti impak perilaku manusia terhadap kehidupan laut.

Penyu seringkali salah mengira sampah plastik sebagai ubur-ubur, salah satu makanan  mereka. Plastik dapat memblokir saluran pencernaan dan menyebabkan kematian perlahan serta menyakitkan kerana kelaparan.

Penyu hijau (green sea turtle) yang mati itu ditemukan di lepas pantai Argentina dengan ukuran tubuh sepanjang 44 inci. Dalam edisi terbaru Marine Turtle Newsletter ahli biologi menegaskan 75% penyu hijau memakan sampah plastik termasuk, balon, sisa bola dan bekas pembungkus makanan.

“Hampir semua tubuh haiwan laut, termasuk beberapa haiwan yang sangat rentan dan langka di dunia, terkena impak perilaku manusia. Terutama plastik,” kata pengamat hewan laut Colette Wabnitz dari University of British Columbia.

Plastik juga sering muncul di sarang burung. Ikan paus, penyu dan albatros adalah beberapa hewan yang ‘gemar’ mengkonsumsi plastik.

“Lebih dari 260 spesies dilaporkan menelan dan terjerat dengan plastik. Di seluruh dunia, setidaknya 260 juta ton plastik diproduksi setiap tahun. Jumlah ini meningkat drastis dibandingkan setengah ton sampah plastik pada 1950,” kata Wabnitz.
1 juta beg plastik digunakan setiap hari dan tiga dari seribu plastik terbuang ke laut.

“Tahun lalu, saya bahkan menemukan 76 beg plastik dalam satu minit di permukaan laut Indonesia saat saya berdiri di haluan perahu untuk meneliti penyu,” kata Wallace Nichols dari California Academy of Sciences.

Biri-biri lahirkan anak mirip anjing

TEMPO Interaktif, Shaanxi - Seorang petani di China mengatakan kambing biri-birinya melahirkan seekor anjing. ‘Anak anjing’ itu berbulu seperti biri-biri tapi mulutnya, hidung, mata dan ekornya mirip anjing.
Pemilik haiwan ini, Liu Naiying, warga Fugu, Shaanxi, China juga mengatakan anjingnya ini bermain seperti anak anjing. Liu terkejut  ketika melihat anak biri-biri yang yang mirip anjing ini.

“Ketika itu aku sedang berjalan tiba-tiba aku melihat salah seekor biri-biri sedang menjilati anaknya yang baru lahir,” kata Liu. “Begitu aku melihat, aku begitu terkejut, bayinya itu amat aneh, perkahwinan biri-biri dan anjing.”

Liu yang telah 20 tahun memelihara biri-biri belum pernah melihat kejadian seperti ini. Anjing biri-biri ini pun jadi perhatian masyarakat di Shaanxi. Banyak orang yang datang untuk melihatnya.
Peneliti haiwan, Yue Guozhang mengatakan tidak mungkin seekor biri-biri boleh melahirkan anak anjing. “Mereka spesies yang berbeza,” kata dia. “Ini hanya kejadian yang tidak normal.”

Datuk ini dapat tangan semula

SYDNEY, KOMPAS.com - Seorang lelaki yang kehilangan tangan dan kaki akibat infeksi bakteria empat tahun lalu menjadi penerima transplant tangan pertama di Australia.

Peter Walsh, 65 tahun, menjalani pembedahan selama sembilan jam dengan sukses di Hospital St. Vincent, Melbourne.

“Hari ini Peter sambil tersenyum menggerakkan jemarinya,” kata Profesor Wayne Morrison, yang memimpin sekelompok 20 ahli bedah, kepada surat kabar Sydney Daily Telegraph.

“Kami sebenarnya tidak ingin dia menggerakkan tangannya terlebih dahulu, namun hal itu menunjukkan seluruh jaringan telah terhubung. Semua sesuai dengan rancangan” jelasnya.

Walsh kehilangan tangannya, sebahagian besar dari kaki kiri dan sebahagian kecil dari kaki kanan empat tahun lalu kerana infeksi bakteria yang hampir merengut nyawanya.

“Saya bukan tipe yang memegang tangan tetapi akan menjadi sangat berarti untuk dapat memiliki tangan kembali,” kata Walsh, kakek dengan 16 orang cucu.

“Saya tidak tahu siapa yang memberikan kepada saya, tetapi saya sangat berterima kasih apa yang telah mereka lakukan,” tambahnya.

Masih belum diketahui dalam beberapa hari, bahkah minggu, apakah badan Walsh akan menerima anggota tubuh baru tersebut.

Lebih dari 60 transplantasi tangan dilakukan di seluruh dunia sejak seorang lelaki New Zealand  Clint Hallam menjadi penerima pertama pada 1998 dalam operasi yang dilakukan di Perancis.

Kerana Kegemukan, Babi Jalani Pembedahan Wajah

ADELAIDE – Babi seberat seperempat ton ini menjalani pembedahan wajah untuk membantunya kembali melihat kerana kegemukan.

Babi tersebut tidak lagi boleh melihat kerana alis matanya menutupi pandangannya kerana berat tubuhnya yang semakin bertambah.

Alat angkut berat pun dipersiapkan untuk mengangkut sang babi atas persetujuan pemiliknya untuk mengangkat kembali alisnya.

Seperti dilaporkan Orange, Jumaat (25/3/2011), Boris, babi berusia tiga tahun tersebut menjadi selebriti tempatan di wilayah Rosewater, Adelaide, Australia.

Pemiliknya Graeme Cane mengatakan bahawa Boris tidak boleh melihat kerana faktor berat tubuhnya yang makin bertambah, sehingga alis matanya turun dan menutupi pandangannya.

Dia sudah cuba membuat babinya agar menjalankan diet tapi semakin parah, alis matanya malah semakin turun menutupi matanya.

Walaupun matanya tidak boleh melihat dan juga cacat di punggungnya, Boris merupakan babi lokal yang menjadi bintang.

[Sedih] Bangun pagi anak dah jadi arwah

Malang sungguh nasib ibu ini...
saya petik dari myMetro


KUALA TERENGGANU: “Apabila tengok anak bongsu tiada di sisi ketika bangun tidur, saya bingkas mencarinya dan hati mula berdebar. Sebaik membuka pintu depan, luluh hati saya apabila nampak dia terapung dalam air dengan sebelah tangannya memegang anak tangga.” 

Demikian kata Norazilawati Ibrahim, 30, yang kematian anak bongsunya, Nur Hasniatul Nabila Zaidi, 13 bulan, yang lemas apabila pekarangan rumah mereka di Kampung Raja Baram, Chendering di sini, dinaiki air sedalam kira-kira 0.2 meter, kira-kira jam 8 pagi semalam. 

Norazilawati berkata, sebaik melihat anaknya dalam keadaan menyayat hati itu, dia terus mengangkat bayinya dan memanggil suami, namun usaha mereka menyelamatkan anak bongsu daripada dua beradik itu dengan memberi pertolongan cemas tidak berjaya. 

“Kebiasaannya saya terjaga daripada tidur dengan dikejutkannya, tapi hari ini (semalam) hari paling malang kerana saya pula yang terkejut apabila mendapati dia tiada di sisi apabila bangun tidur,” katanya. 

Menurutnya, mangsa sebelum ini bersikap pelik apabila kelihatan gembira malah selera makannya bertambah selain sempat bergurau dengan bapanya, Zaidi Mamat, 32, seorang nelayan kira-kira jam 10 malam sebelum tidur. 

“Malam tadi (kelmarin) dia sempat bermain telefon bimbit bapanya. Biasanya suami menegur tetapi semalam (kelmarin) pelik apabila dia hanya tengok dan tidak cakap apa-apa. 

“Sebelum ini, dia seperti tunjuk tanda pelik kerana mesra dengan semua ahli keluarga dan nak bersalam dengan mereka, sedangkan sebelum ini dia agak pemalu,” katanya. 

Norazilawati berkata, sebelum kejadian dia bersama anak dan suami tidur di ruang tamu berhampiran pintu depan kerana khuatir air bertambah naik selepas perkarangan rumah mereka dinaiki air akibat hujan lebat sejak petang kelmarin. 

Menurutnya, kira-kira jam 2 pagi dia terjaga dan mengalihkan Nur Hasniatul Nabila daripada buaian untuk tidur di sebelahnya sebelum anaknya itu merengek meminta susu kira-kira jam 4 pagi. 

“Saya tidak sangka itu kali terakhir melihat wajah anak yang menangis mahukan susu sebelum menemuinya terapung dalam air pagi tadi (semalam),” katanya. 

Datuk mangsa, Mamat @ Muhammad Muda, 62, membuat laporan kejadian itu di Balai Polis Chendering dan jenazah mangsa dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Pantai Pandak, Chendering di sini, kira-kira jam 3 petang selepas solat Jumaat, semalam. 

Sementara itu, Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Daerah, Asisten Superintendan Khazahari Che Amat ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian dan berkata kes berkenaan diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Tumpahkan Minuman ke Presiden, Peense Diadili

on 25 Mac 2011

JOHANNESBURG – Seorang lelaki di Afrika Selatan kerana tidak sengaja menumpahkan minuman ke presiden kini harus diadili.

Daryl Peense (31), mengatakan kepada pengadilan bahawa dia memang menumpahkan wiski kepada Presiden Jacob Zuma, tapi hal tersebut dikarenakan ketidaksengajaan.
Demikian seperti dilaporkan BBC, Khamis (24/3/2011).

Pengawal presiden, Funani Edgar Nemaenzhe, melihat bahawa Peense menuangkan minumannya dari balkon ke arah rombongan presiden yang sedang mengadakan pertemuan di Durban Juli lalu.

Dia mengatakan, bahawa lelaki tersebut dengan sengaja menumpahkan minumannya ke arah=presiden. Hal tersebut diungkapkan di pengadilan.

Saat insiden itu berlangsung, pengawal lainnya harus melepas jaketnya untuk melindungi sang presiden.

Sementara pengacara terdakwa mengatakan bahawa sang presiden sendiri tidak mengeluhkan kejadian tersebut.

“Terdakwa tidak berniat untuk mencederakan presiden,” ujar Jimmy Howse.(

Banduan Ini Dipaksa Berdiri Telanjang Selama 12 Jam

Tahanan di sebuah penjara Amerika Syarikat (AS) mengajukan tuntutan setelah dirinya dipaksa untuk berdiri dalam keadaan telanjang selama 12 jam, dengan tubuh hanya ditutupi dengan krim.

Sekira 29 tahanan di penjara Whitfield County, Dalton dikhabarkan dipaksa untuk berdiri telanjang dalam keadaan cuaca dingin.

David Bennett bersama dengan tahanan lain Jesus Gallardo melayangkan tuntutan ganti rugi sebesar USD5 juta.

"(Insiden) itu benar-benar memalukan," ungkap Bennett dalam tuntutannya seperti dikutip Associated Press,

Namun pihak penjara membela diri hal itu dilakukan untuk membersihkan kutu yang ada di tubuh para tahanan.
"Ada wabah kutu yang menyerang seluruh penjara, dan seluruh penghuni penjara harus dibersihkan," ungkap Kapten Wesley Lynch  dari penjara Whitfield County.

Lynch pun tidak tinggal diam dengan aksi ini. Dua pekerja dikhabarkan dikenakan hukum disiplin akibat insiden tersebut.

[Pelik] Acara 'Babi Bogel' di China

URUMXI – Ratusan orang melakukan pesta yang sangat luar biasa, mereka meluncur di atasais tanpa mengenakan pakaian.

Tapi tidak semua para peselancar tersebut tanpa pakaian, sebagian dari mereka, bahkan mengenakan kostum yang aneh, tapi hanya 22 orang saja yang cukup berani menuruni bukit salju tanpa mengenakan pakaian.

Dua lelaki terlihat menuruni bukit tanpa mengenakan pakaian di acara “Babi Bogel” yang diselenggarakan di Tianchi International Ski Resort, di Urumxi, China.

“Kami mengadakan pesta ini pada akhir musim  tapi ini merupakan acara yang terbaik,” ujar juru cakapresort.

Hadiah dari acara tersebut dimenangkan oleh Zhang Rongmin, yang berpakian setengah bugil dengan gaya Arab. demikian lapor Orange, Khamis (24/3/2011).

Sementara penghargaan ‘Kecantikan Paling Dingin’ diserahkan kepada Xie Yong, yang tidak mengenakan apapun di tubuhnya. Keduanya memenangkan hadiah merupakn wang.

Stuntman atasi rekod legenda silap mata

HEBAT LELAKI INI.
saya petik dari kosmo online


RESORT MENARA ALTON, Britain - Seorang pelagak ngeri, Rob Roy Collins menggantungkan dirinya dalam keadaan terbalik pada tiang sebuah rollercoaster di Britain seperti yang pernah dilakukan ahli silap mata legenda, Harry Houdini yang meninggal dunia pada tahun 1926 ketika berusia 52 tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Semasa aksi itu, Collins, 33, memakai baju pesakit mental yang ketat menyebabkan kedua-dua tangannya terikat.

Dia kemudian berjaya menanggalkan baju itu dalam masa satu minit 53 saat semasa dia berada dalam keadaan terbalik pada ketinggian 18.3 meter di udara.

Catatan itu mengatasi masa Houdini iaitu dua minit 37 saat yang melakukan aksi serupa dengan menggunakan sebuah kren di New York, Amerika Syarikat (AS).

Aksi mendebarkan itu menarik kehadiran ramai orang yang berkumpul di sekitar rollercoaster berkenaan di sini, baru-baru ini.

"Aksi ini amat mengujakan dan pada masa yang sama ia juga menakutkan. Saya menjadi pelagak ngeri selama 10 tahun tetapi ini kali pertama saya melakukan aksi 'gila' seperti ini," kata Collin selepas itu . - Agensi

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved