Cara pijit kepala yang unik

on 21 Oktober 2010

Aksi tukang gunting ini memicit kepala sungguh unik sekali..
seolah-olah ada tenaga luar yang membantunya..

Pelik cara jambatan ini dibina

Pelik sungguh cara jambatan ini dibina..
Cuba anda lihat..kukuh ke tak kukuh...

Di smash beberapa kali tapi masih boleh angkat

Perhatikan pemain pingpong ini walaupun di smash
beberapa kali tapi masih 
boleh mengembalikan bola....
Pilot berpangkat Kolonel curi 'underwear'anak buah serta perkosa


Kolonel Russell Williams (47), pilot senior Angkatan Udara Kanada, mempunyai kelakuan yang sangat aneh. Dia tidak hanya suka mencuri underwear (pakaian dalam) perempuan anak buahnya, tetapi juga memperkosa mereka.

Dia  telah membunuh dua orang wanita iaitu Jessica Lloyd dan Marie-France Comeau.Dia juga pernah mencuri 87 pasang pakaian dalam milik pelajar sebuah sekolah di Ottawa dalam masa sehari.

Dan kebih nengejutkan lagi kolonel ini mengumpulkan pakaian dalam hasil curiannya, kemudian dipakai dan mengambil gambar dengan memakai pakaian dalam yang di curinya..

Pilot ini boleh menerima hukuman seumur hidup dengan tanpa kemungkinan mendapatkan pembebasan bersyarat selama sedikitnya 25 tahun.

Kolonel Williams seorang yang cemerlang dalam kerjayanya. Dia adalah komandan pangkalan Angkatan Udara Kanada dan pernah menjadi pilot pesawat yang membawa para pemimpin negara.

Williams diketahui menyimpan foto-foto dirinya yang sedang berpakaian dalam perempuan itu secara lengkap di rumahnya di Ottawa.

Sejumlah foto koleksinya ada yang menunjukkan foto mangsa pembunuhannya yang di simpan di bilik tidurnya. Williams merakam dalam video ketika dia menyerang dan membunuh mangsanya.-kompas onlineBapak polis bikin lawak ajelah..

Segakkan bapak polis ni...

 tapi dia pusing....

betul-betul bikin lawak....


Santa 'Pak Haji' ciptaan TV3 kena denda RM50,000

TV3 telah didenda sebanyak RM50,000 iaitu denda maksimum selepas didapati bersalah menyiarkan iklan Sinari Lembaran yang didapati menghina Islam.

Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan,  Datuk Joseph Salang Gandum dalam sesi soal jawab di Parlimen pagi ini berkata, pihaknya telah selesai membuat penyiasatan di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia ekoran bantahan terhadap iklan itu.

Ia disiasat di bawah Seksyen 206(3) akta AKM dan telah memutuskan mengenakan hukuman maksima iaitu RM50,000 atas kesalahan itu.

TV3 telah menyiarkan iklan Sinari Lembaran beberapa hari menjelang hari raya yang lalu. Namun selepas menerima bantahan  dari pelbagai pihak , iklan yang memakan belanja RM200,000 itu ditarik balik oleh TV3.

Iklan itu cuba membayangkan hari raya menjadi 1Raya sebagaimana 1Malaysia yang menggabungkan unsur Kristian dan Hindu serta Buddha dalam iklan itu.

bk-bagus kerana tindakan telah di ambil.....

Aneh ayam tidak mempunyai bulu

Biasanya ayam memiki bulu  untuk menutupi bahagian kulit, namun di Solo terdapat satu ekor ayam yang cukup unik kerana tidak memiliki satu pun bulu. Sehingga ayam milik Sumijan itu serupa seperti ayam yang sudah siap untuk dimasak.

Ayam yang dinamai Kliwom tersebut nampak berbeza sekali dengan tujuh ayam  yang sedang mencari makan di  halaman rumah Sumijan. Sumijan menceritakan, sejak menetas Kliwon memang tidak memiliki bulu seperti ayam yang lain.

Sumijan mengakui jika ketika akan menetas telur tersebut, pada malam harinya dia bermimpi ditemui oleh orang yang berbaju putih. Pada esok harinya,kesemua telur ayamnya menetas. Namun, anehnya hanya ada satu ekor yang tidak memiliki bulu.


Walupun tidak memiliki bulu, Kliwon tidak merasa sejuk ketika malam. Hal ini kerana tujuh ekor ayam yang lain selalu tidur menghimpitnya di kandang.

Selain tidak memiliki bulu, Kliwon juga menunjukkan keunikan lainnya kerana ayam itu hanya memakan beras merah dan  tergolong ayam unik ada yang mahu membelinya tetapi Sumijan tidak mahu menjualnya kerana berasa kesian melihat ayam itu.

Rupanya kambing lebih pandai guna jejantas

Kenapa saya kata begitu? Cuba perhatikan dua gambar
dibawah...walaupun kambing-kambing di pandu oleh 
tuannya menyeberang jalan menggunakan jejantas,ini menunjukkan
yang tuannya menjaga dan menghargai nyawa haiwan ternakannya.
Betapa bernilai nyawa haiwan kepadanya.Tetapi manusia yang melintas
tidak menggunakan jejantas yang dsediakan,menunjukkan seolah-olah
nyawa tidak bernilai  bagi mereka.Jejantas yang disediakan merupakan kemudahan
yang disediakan untuk memudahkan kita menyeberang jalan.Bila tak ada kemudahan kita bising 
untuk disediakan kemudahan tetapi bila dah ada....apa yang jadi????


Hargai nyawa anda dan jangan persiakan kemudahan
yang disediakan kepada kita.....


Lelaki sayang basikal atau kekasih ?

Adakah lelaki lebih menyayangi kekasihnya atau basikalnya?
Nakkan buktinya cuba lihat gambar di bawah..

nah buktinya dah jelas.dia lebih sayang basikalnya daripada
kekasihnya..lebih rela peluk basikal daripada kekasihnya....


Ibu yang diisytiharkan mati hidup semula

Seorang wanita Perancis yang diisytihar ‘mati secara klinikal’ di sebuah hospital tiba-tiba sedar semula beberapa jam selepas anak-anaknya enggan mematikan mesin sokongan hayat.

Doktor di Hospital Rive Droite sedang menyiapkan peralatan bagi menjalankan rawatan kemoterapi ke atas Lydie Paillard, 60, apabila wanita itu tidak sedarkan diri secara mengejut.Kemudian berusaha menyedarkan Lydie dan dia disambungkan dengan mesin sokongan hayat.

Selepas berunding dengan pakar perubatan mereka memaklumkan kepada keluarga Lydie yang dia hampir pasti tidak dapat di selamatkan.

Bagaimanapun, kata Noel, anak-anak Lydie enggan memberi kebenaran kepada hospital mematikan alat bantuan hayat itu dan Lydie dipindahkan ke sebuah hospital universiti di barat daya Perancis.

Di situ, kata Noel, doktor menjalankan imbasan dan mendapati sebenarnya otak Lydie belum mati dan di fahamkan doktor yang memeriksa Lydie tersilap ketika menganggapnya ‘mati’.


Sementara itu, Lydie berkata, kejadian menimpanya itu adalah luar biasa.“Apa yang saya ingat, selepas disuntik alat mencegah muntah sebelum rawatan kemoterapi, saya berasa tidak sihat.“Saya berasa sangat lesu berbanding rawatan sebelum ini,” katanya selepas 14 jam tidak sedarkan diri.

Menurut Lydie, anak lelakinya memberitahu doktor mahu mematikan sambungan alat sokongan hayat dipasang padanya.“Saya tidak pasti apa sebenarnya berlaku, tapi anak-anak saya pasti terkejut,” katanya.

Sementara itu, pentadbiran hospital itu mencadangkan keluarga Lydie berjumpa dengan pasukan perubatan yang merawatnya bagi membincangkan isu ‘masalah komunikasi’ itu.-myMetro


bk-sejak akhir-akhir ini ramai pulak doktor yang buat kesilapan......Pemuda tampan 24 tahun nikah nenek 82 tahun

Rainaldo Waveqche. Pemuda tampan berasal daripada Argentina ini menikahi Adelfa Marta Volpes, wanita yang  berusia 82 tahun. Banyak yang meragukan ketulusan cinta Reinaldo,  tapi ia tidak perduli dan mengasihi isterinya sepenuh hati...


Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved