Pencuri berjaya ditangkap kerana tertinggal Handphone

on 15 September 2010

Seorang pencuri tertangkap setelah handphonenya yang berisi gambar dirinya tertinggal di rumah mangsa pencuriannya. Malahan dia turut   mengirimkan pesan ringkas ke polis yang meminta handphonenya itu dikembalikan.


Handphone Anthony Gawthrop (24 tahun) jatuh di sebuah rumah di Cambridge,England tempat ia mencuri sebuah laptop. Gawthrop, yang sudah tiga kali dihukum kerana mencuri, dikenal pasti oleh polis melalui gambar-gambar dirinya yang tersimpan di handphone tersebut.


Dia kemudian mengatakan bahawa handphone itu telah dicuri satu setengah jam sebelum kejadian mencuri itu dan menghubungi pihak polis untuk memberikan alibi palsu. Namun ia terpaksa mengaku bersalah di Mahkamah Cambridge setelah hakim mendengar bukti.


Polis berjaya mengesan dan menangkapnya melalui pesanan ringkasnya itu.Lio Bolin manusia halimunan (invisible man)

Liu Bolin, 36, adalah seorang seniman dari China yang tahu caranya menjadi 'Invisible man'. Dia sangat bijak mencampurkan warna-warna dan segera mengecat tubuhnya sendiri sehingga boleh sama dengan pemandangan sekeliling yang di tirunya.(link)

Video awek ayam kampung cuba diperkosa

Dahsyat betul kejadian ini Si Awek cuba diperkosa oleh Si Anjing ini..Cuba lihat video ini begitu rakusnya si Anjing ini.....

Santokh Singh dihempap besi 300kg

MELAKA: Seorang pekerja kilang memproses besi di Krubung, dekat sini, terbunuh apabila kepalanya dihempap rangka besi konkrit seberat kira-kira 300 kilogram ketika cuba mengangkat bahan berkenaan menggunakan forklif, kelmarin.


SEDIH...ahli keluarga mendiang Santokh Singh (gambar kecil) menunggu di luar Bilik Mayat Hospital Melaka, semalam.
Kejadian berlaku ketika mangsa, Santokh Singh, 26, yang bekerja lebih masa sedang mengangkat rangka besi sepanjang kira-kira 20 meter itu menggunakan jentera berkenaan dalam kawasan kilang.

Adik mangsa, Pritam Singh, 24, bersama tiga pekerja lain serta pemilik kilang, Ter Yew Hua, 48, turut berada di kilang berkenaan ketika kejadian.

Menurut Pritam yang ditemui di Bilik Mayat Hospital Melaka, semalam, sebelum kejadian, abangnya melakukan kerja-kerja memproses besi sebelum dia mengambil alih tugas berkenaan.

“Saya sedang mengorek lubang pada besi keluli sebelum abang mengangkat besi seberat kira-kira 300 kilogram itu menggunakan forklif untuk dibawa ke satu tempat di kilang berkenaan untuk diproses.

“Dia memang mahir mengendalikan jentera itu, cuma saya difahamkan dia terpaksa mengangkat rangka besi itu tinggi sedikit kerana ada banyak barangan lain di lantai.

-petikan dari : myMetro

bk-Demi untuk sesuap nasi kadang-kadang nyawa terpaksa dipertaruhkan

Air kosong RM1 segelas

Korang fikir masuk akal ke air kosong sampai RM1 segelas.Gila ke ape? Kalau ye pun nak kaya cepat jangan sampai nak cekik darah.Kalau nak di kirakan kos air paip yang belum dimasak campur dengan gas yang di gunakan untuk memasak tak sampai pun 5 sen.
Kalau di bagi free pun tak bankrup pun restoran tu.Kalau macam nie restoran ini patut di boikot atau disuruh tutup aje.


Korang boleh baca petikan akhbar kosmo online dan kau orang fikir apa yang patut di buat dengan restoran yang gila babi ini.Babi gila pun tak buat macam nie.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved