Melukis menggunakan punggung

on 13 September 2010





Pelukis ini bernama Stephen Murmer. Dia merupakan guru seni di satu sekolah negara Virginia. Tapi ia sudah dipecat kerana pejabat sekolah tidak setuju dengan caranya melukis, iaitu dengan menggunakan punggungnya.




 Stephen melukis abstrak dengan menggunakan punggungnya dan kadang-kadang  menggunakan alat kelaminnya untuk melukis keadaan tertentu.



Penjaga gol paling bodoh di dunia

Pemain kelab FAR Rabat di Maghribi ,Khalid Askri mungkin merupakan penjaga gol paling bodoh di dunia kerana sepakan penalti yang diselamatkannya memasuki garisan gol tanpa di sedarinya.
Insiden ini berlaku semasa Khalid berjaya menampn bola daripada memasuki pintu hasil sepakan penalti seorang pemain lawan dan dia terus berjalan dari pintu gol sambil menunjukkan reaksi bahawa dia sudah berjaya menampan bola sepakan penalti lawan.
Namun bola itu bergolek semula kedalam pintu gol dan melepasi garisan.Pengadil telah mengesahkan jaringan itu dan Khalid membuat protes.Kelalaiannya itu menyebabkan pasukannya telah tewas.




Di seksa sampai mati

Inilah kenyataan yang dikeluarkan oleh Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Sri Bakri Zinin.Sila baca petikan akhbar ini...



KUALA LANGAT: Jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu hilang bersamanya melalui detik ngeri diseksa, dibelasah selain ditikam menggunakan senjata tajam oleh sekumpulan penjenayah hingga mati berlumuran darah.
SIDANG AKHBAR...Bakri(kiri) mengadakan sidang akhbar berhubung kehilangan Sosilawati bersama tiga rakannya, semalam.
SIDANG AKHBAR...Bakri(kiri) mengadakan sidang akhbar berhubung kehilangan Sosilawati bersama tiga rakannya, semalam.
CARI BUKTI...anggota polis memeriksa sisa tulang dan abu mayat di Banting, semalam. Gambar kecil, salah seorang suspek yang ditahan.
CARI BUKTI...anggota polis memeriksa sisa tulang dan abu mayat di Banting, semalam. Gambar kecil, salah seorang suspek yang ditahan.
Penjenayah yang seolah-olah tidak mempunyai belas kasihan mencurahkan petrol sebelum membakar mayat mangsa sehingga menjadi abu bertujuan menghilangkan bukti jenayah.

Penjenayah kemudian mengutip cebisan dan abu mayat semua mangsa yang dimasukkan ke dalam guni atau bekas tertentu sebelum dibuang ke Sungai Panchau, di sini, kira-kira dua kilometer dari lokasi mangsa dibunuh.

Perkara itu didedahkan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Sri Bakri Zinin, selepas anggotanya melakukan soal siasat lapan suspek ditahan selepas dipercayai ada hubung kait kes kehilangan jutawan berkenaan sejak 12 hari lalu.

Menurutnya, hasil siasatan, polis memberkas seorang peguam berstatus Datuk berusia 41 tahun disyaki dalang utama merancang kes penculikan dan pembunuhan kejam selain adik suspek berusia 38 tahun.

“Polis mengesan lokasi mangsa dipercayai dibunuh berhampiran Ladang Gadong, Tanjong Sepat, di sini, selepas menahan adik-beradik terbabit selain enam lagi suspek turut terbabit.


 petikan daripada myMetro

Betul-betul gila

Kalau betul dia lah membunuh Datuk Sosilawati dan tiga orang lagi, memang betul-betul gila.Duit dah banyak ...apalagi yang dia nak.Tak cukup lagi.Mana perginya sifat belas kasihan.Mentang -mentang dia seorang peguam dan tahu mengenai undang-undang,dia boleh memanupulasikan keadaan.Boleh buang bukti.
Sia-sia sahaja belajar tinggi-tinggi. Cuba baca petikkan akhbar ini.....


BANTING - Pembunuhan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga lelaki amat mengejutkan negara kerana kejadian itu turut menyaksi seorang peguam, Datuk K. Patmanaban, 41, yang dikenali ramai di daerah ini ditahan bagi membantu siasatan.


Peguam dari firma Pathmanalli & Partners beralamat di Jalan Kemboja, 33 Off Jalan Sultan Ahmad Shah di sini telah ditahan bersama adik lelakinya, dua wanita serta empat yang lain, termasuk pekerja ladang mereka.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd. Bakri Zinin berkata, Datuk itu dipercayai memiliki harta yang luar biasa dan siasatan akan dilakukan secara rapi termasuk menyelidik akaun bank milik peguam itu.


"Kita akan semak akaun Datuk itu dan sedang fikirkan keperluan untuk membekukan asetnya," kata beliau.

Bagaimanapun, katanya, peguam itu tiada rekod jenayah.kosmo online

Wei Ge knife, Pisau paling serbaguna di dunia



Pisau serbaguna adalah pisau yang sering diperlukankan dalam kegiatan ketenteraan, atau survival. Kerana memang pisau serbaguna biasanya banyak memiliki peranti serbaguna yang boleh membantu seperti pisau, sudu, pembuka botol, lampu picit dan lain-lain. Oleh kerana itulah maka ramai orang menyebutnya sebagai pisau serbaguna.


Namun jangan terkejut jika ada pisau serbaguna yang mempunyai 87 peralatan serbaguna. Wei Ge knife, pisau serbaguna yang mempunyai 87 peralatan serbaguna serta 121 peralatan individual sehingga dinobatkan sebagai pisau paling serbaguna di dunia dan masuk dalam catatan Guinnes Book of Record sebagai Most functional folding knife.



희망은 잠들지 않는 꿈 (apa benda nie)



Tadi cuba check kat nuffnang apa keywords yang tersangkut dan bila pulak borakkosong [com] com di translate ke bahasa Cina @ Korea...(mana satu ..eden pun tak tau).Inilah antara keywords yang yang tersangkut kat borakkosong [dot] com.Apapun bagus jugak ramai mula mengenali blog picisan ini.Inilah langkah-langkah permulaan untuk mengembangkan lagi blog ini.



Keunggulan Microsoft Windows 7 Yang Tak Ada di XP dan Vista



Berikut ini keunggulan Windows 7 yang diklaim oleh bos baru Microsoft pengganti Bill Gates, Steve Ballmer :


1. Menemukan File Dengan Cepat


Untuk menemukan file tidak terlalu sulit dan tidak membutuhkan waktu yang lama. Caranya tinggal klik pada menu start dan ketik di dalam kotak pencarian apa saja yang akan dicari. Setelah terbuka, pilih apa yang anda inginkan dan dengan cepat akan terwujud.


2. Melihat Seluruh Jendela Dengan Mudah


Pada saat banyak jendela terbuka, kadang kita bingung nama atau isinya. Windows 7 membantu anda menengoknya dengan mudah dengan hanya mengintip dari taskbar. Caranya dengan melayang-layankan kursor di atas ikon dari jendela terbuka. Bakal terlihat nama ikon dan program tersebut. Layangkan lagi di atas preview untuk melihat keseluruhan layar. Klik untuk menghubungkannya deangan jendela yang anda ingin lihat.


3. Mengintip Diam-Diam Desktop Anda


Sering kali kita harus menutup jendela satu per satu untuk melihat desktop. Fitur Aero Peek membantu anda mengintip desktop tanpa menyentuh jendela. Caranya dengan melayangkan kursor di atas kotak bujur sangkar pada pojok kanan bawah. Klik di atas untuk memperkecil seluruh jendela yang terbuka. Ketika layar desktop terbuka, klik nagi untuk menampilkan kembali.


4. Mencari Apa yang Diinginkan Dengan Sangat Mudah


Jump List pada Windows 7 membantu anda mencari file, lagu, gambar, atau dokumen lainnya dalam desktop secara cepat. Hal ini mengurangi waktu terbuang anda menemukan dokumen yang kemarin dioperasikan. Fitur ini ada menu start dan taskbar. Dengan 1 klik, anda dapat melihat website yang sering digunakan pada internet explorer 8. Anda dapat menarik dan membuang sebuah file dari Jump List.


5. Membandingkan 2 Jendela Satu Sama Lain


Fitur Snap membantu kita melihat kembali jendela dengan lebih baik dan memudahkan membandingkan 2 dokumen satu sama lain. Carannya dengan menarik jendela ke satu sisi dari layar. Ketika pointer mouse ke sisi lain, jendela akan snap setengah dari layar. Untuk memperluasnya secara vertical, tarik border ke pinggir layar. Ketika pointer mouse di pinggir, jendela akan snap ke vertical penuh.Satu Klik D


6. Satu Klik Dapat Semua


Dengan fitur pin, anda dapat mengakses taskbar dengan satu klik. Layangkan kursor di atas program favorit dan tarik ke taskbar. Atau klik kanan di atasnya dan pilih “pin” di Taskbar. Program anda akan jadi pin. Untuk membukanya, klik pada ikon Taskbar. Anda dapat membuka pin dengan program lain pada saatnya.


7. Set-up Nirkabel Dengan Mudah


Dengan Windows 7 set-up nirkabel jauh lebih mudah. Anda dapat menambahkan yang lain, termasuk jaringan printer dan digital media player. Caranya dengan meluncurkan wizard “Add a Device” lalu ketik lokasi pin pada perangkat bergerak.


8. Berselancar di Internet dengan Cepat, Aman dan Mudah


Internet Explorer 8 membuat penggunaan internet jadi lebih cepat, aman dan mudah. Melalui web slices, anda dapat melacak jejak informasi secara khusus. Ini lebih mudah diikuti ketimbang lelang di eBay atau berita terbaru dari ESPN. Dengan kontak instant search di internet explorer, hasilnya dapat diikuti secara real time. Hasil pencarian juga dilengkapi dengan the SmartScreen, yaitu filter yang melindungi anda dari spam, virus dan lainnya. Sedangkan InPrivate membantu privasi anda menjelajahi dunia maya setelah menutup browser.


9. Personalisasi Komputer Anda


Dengan Windows 7, Anda tidak terlalu sulit membuat komputer lebih personal. Caranya dengan klik kanan pada desktop kemudian klik personalize untuk memilih dari banyak tema yang menarik atau putar belakang desktop ke dalam slide show foto favorite. Klik Gadgets untuk menambahkan informasi yang sering dibutuhkan pada desktop.



Gambar Monalisa di buat daripada ROTI BAKAR

Selama 10 tahun , Maurice "Toastman" Bennet telah membuat karya yang luar biasa dari potongan-potongan roti panggang. karya seni yang terakhir adalah raksasa replika  Mona Lisa.


Toastman menghabiskan sebahagian besar waktunya di K-11 shopping mall, di Hong Kong, bekerja  untuk Festival Seni Makanan .Seluruh ruangan studionya berbau aroma bakar roti, tetapi hasil akhir  tidak sia-sia. Dia berhasil membuat replika Mona Lisa yang indah memakan ais krim merah muda, dari sekitar 6.000 potong roti. Dan dia melakukan itu semua dengan menggunakan obor pukulan untuk membuat pola dan warna pada bahagian roti yang berbeza.













Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved