Menu monyet panggang

on 09 September 2010

Wow! ini menu yang terangkat kot...tengok cara penyediannya






Ceritaku

Pada suatu hari Ahmad dan rakan karibnya, Hassan, pergi memancing kat sungai.Dalam bosan-bosan menunggu ikan, Ahmad berkata, 


Ahmad: aku ada satu cerita. 
Hassan: cerita ape? 
Ahmad: nanti kalau aku bercerita, kau kena ikut perkataan belakangnya, boleh? 
Hassan: yela... 


Ahmad pun memulakan ceritanya... 


Ahmad :satu hari aku pergi memburu
Hassan : memburu. 
Ahmad : aku masuk ke dalam hutan. 
Hassan : hutan. 
Ahmad : tiba-tiba aku rasa nak terberak
Hassan : berak. 
Ahmad : aku berlari ke semak. 
Hassan :semak. 
Ahmad : aku pun berak. 
Hassan : berak. 
Ahmad : satu hari yang lain aku pergi memburu lagi. 
Hassan : lagi. 
Ahmad : aku pergi ke tempat yang aku berak dulu. 
Hassan : dulu. 
Ahmad : aku lihat tahi aku sudah tak ada. 
Hassan : ada. 
Ahmad : aku pun tertanya-tanya. 
Hassan : tanya. 
Ahmad : siapa makan tahi aku? 
Hassan : aku....

Bukti dunia semakin panas | borak kosong

Ancaman kuman super

KUMAN super yang dikatakan kebal terhadap pelbagai jenis antibiotik kini merebak dibeberapa buah negara maju seperti Britain, Amerika Syarikat, Kanada dan Belanda.


Para saintis dalam jurnal Lancet Infectious Diseases, mengatakan, kuman super yang merupakan enzim dipanggil New Delhi-Metallo-1 (NDM-1) itu mampu merebak ke seluruh dunia kerana belum ada penawar dicipta untuk menanganinya.


Secara amnya, ia ditemui baru-baru ini di kalangan pesakit yang mendapatkan rawatan seperti pembedahan plastik, kanser dan pemindahan organ di Asia.


Ia ditemui oleh sepasukan pakar di Britain, India, Pakistan dan Bangladesh.


Kuman daripada keluarga Enterobacteriaceae itu bercantum dengan bakteria Escherichia coli (E. coli), C. diff dan Salmonella sebelum menyerang saluran pernafasan. 


Untuk keterangan lanjut klik

Serangan laman web meningkat masa cuti raya

KUALA LUMPUR - Pemilik laman-laman web dinasihatkan mengambil langkah berjaga-jaga sepanjang musim perayaan kerana serangan laman web dijangka akan meningkat.


Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam satu kenyataan akhbar berkata, peningkatan serangan itu kerana kebanyakan laman web yang beroperasi tidak akan dipantau ketika musim perayaan.


"Pada tahun 2009 seperti contoh, serangan ke atas laman-laman web ini meningkat semasa cuti perayaan seperti Aidilfitri.


"Jadi pemilik-pemilik laman web harus meningkatkan ciri-ciri keselamatan dan aplikasi yang berkaitan bagi mengelakkan risiko digodam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab," katanya dalam satu kenyataan akhbar di sini semalam.


Menurut SKMM, pada minggu pertama September tahun ini, sebanyak 262 kes laman web yang digodam dilaporkan berbanding 168 kes pada Ogos lalu.


Pemilik-pemilik laman web yang mengesan sebarang kegiatan penggodaman boleh melaporkan kepada SKMM di talian 03-8688 8303 atau melayari laman web di http: //www.skmm.gov.my/cybersecurity.kosmo online



Gambar di kilang menjual organ manusia

Cuba perhatikan gambar-gambar ini suasana didalam kilang yang membedah mayat-mayat yang mati dalam kemalangan,mayat yang tidak dituntut ataupun mayat mereka yang setuju untuk mendermakan organ mereka.















Happy 1 years for ben ashaari.com

Hari genap satu tahun ben ashaari.com. Semoga blog bro Ben Ashaari akan terus maju dan sukses.Diharap makin banyak lagi ilmu yang akan di curahkan kepada blogger baru. Segala ilmu yang dicurahkan akan dikenang.THANKS BRO





Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved